PS4 vs Xbox One - רשימת פיצ'רים/מחירים/מודלים

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

Re: PS4 vs Xbox One - רשימת פיצ'רים/מחירים/מודלים

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 יוני 2013, 13:28

כשדברים כאלה קוראים לי אני פשוט עושה "אחורה" בדפדפן וזה מחזיר את כל מה שכתבתי. זה עובד לי עם אקספלורר, כרום ופיירפוקס.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 יוני 2013, 14:58

אולי מספיק כבר השטויות הללו של "לפס4 יש DRM דרקוני לא פחות כי הוא מכריח אותי לשים דיסק"!? עד כמה הפורום הזה יכול להיות מגוכח אלוהים :roll:

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 15 יוני 2013, 23:01

swiss-the-engine כתב:שחר אני גם חושב שהתגובה שלך הייתה קצת off. יובל (אני זוכר נכון את השם?) הוא םא איזה פאנבוי שבא לחפור.

מה שכן אני כן חושב שניתן להשוות את ה"דרקוניות" שבלהכקיח אותי לאמת את העותק שלי בעזרת דיסק פיזי. יש כאן לא מעט חברי פורום ששותפים לדיעה שהצורך בלהוציא דיסק בשביל כל משחק גורמת לנו לשחק פחות באותם משחקים ובנוסף באקס בוקס תוכל להיות חלק מ"משפחת הפורום" ולהינות מהמשחקים שלנו ואנחנו משלך בלי שתצתרך לשלוח לנו עותק פיזי, אפילו לחכות שהמשחק ירד אתה לא חייב. בנוסף כרגע זה נראה שתוכל למכור אל המשחק בחזרה למפיצה דרך האינטרנט וגם אם לא... חמישה אנשים שרוכשים משחק פעם בחודשיים זה 30 משחקים בשנה! וכרגע פיל סנפסר אמר שעותק אחד יאפשר לשני אנשים לשחק במקביל אז בכלל אין פה בעייתיות מבחינת משחקים כמו פיפא או גירס. ככל הנוגע לסינגל אין בעיה גם כן (דודי נגיד מקשקש שהוא,לא מתכוון להתקשר לנדב ולשאול אותו אם הוא יכול לשחק במשחק x) כי פשוט מי שרכש את,המשחק מן הסתם יסיים אותו קודם, לאחר מכן אני לא חושב שיש בעיה להחליט באיזה סדר משחקים, לי לדוגמא ממש לא מפריע לשחק אחרון, גם כי אני לא לחוץ על משחקים וגם כי אני אחד שלוקח לו הרבה זמן לסיים משחק.

הקיקנט חייב להיות,מחובר וזאת מכיוון שהשלט שלך תמיד מחובר ותמיד דלוק, בלי זה יש בעיה לייצר משחק שאתה לא בטוח שכל השחקנים יכולים לנצל. עכשיו כל מפתח יודע שיש קינקט ושהוא עובד, ככה יש טעם בלהשקיע בפיצ'ר שמאה אחוז מהשחקנים ינסו אותו.

אני חושב שזה צריך להיות ציטטת החודש.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 יוני 2013, 15:03

bling כתב:אולי מספיק כבר השטויות הללו של "לפס4 יש DRM דרקוני לא פחות כי הוא מכריח אותי לשים דיסק"!? עד כמה הפורום הזה יכול להיות מגוכח אלוהים :roll:

אני תמיד ראיתי בזה DRM וחשבתי שזה מעאפן. בזמנו שהייתי משחק במחשב לא היה משחק אחד שלא הייתי מתקין בשבילו קראק וכך גם כל מי שאני מכיר. אז כן, זה DRM וכרגע ממה שאנחנו יודעים ומשערים החוסר התנוחות היחידה שמיק' מפעלה עלינו הוא בדיקת אימות פעם ביום.

אתה מעדיף להשתמש בשיטה הקיימת ולהלוות לחברים שלך את הדיסק, אני לא. שתי ההעדפות הם בסדר גמור.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 יוני 2013, 15:06

swiss-the-engine כתב:אני תמיד ראיתי בזה DRM וחשבתי שזה מעאפן. בזמנו שהייתי משחק במחשב לא היה משחק אחד שלא הייתי מתקין בשבילו קראק וכך גם כל מי שאני מכיר. אז כן, זה DRM וכרגע ממה שאנחנו יודעים ומשערים החוסר התנוחות היחידה שמיק' מפעלה עלינו הוא בדיקת אימות פעם ביום.

אתה מעדיף להשתמש בשיטה הקיימת ולהלוות לחברים שלך את הדיסק, אני לא. שתי ההעדפות הם בסדר גמור.

כן,גם אטארי,SNES,גיימקיוב ונגן ה DVD שליי זה DRM.
מספיק לגלוש למחוזות האבסורד,יש הרגשה לא פעם כאילו הפורום החליק על הראש מאז כל החשיפה של הבוקס החדש,פשוט הזוי.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 יוני 2013, 15:12

ברור שזה DRM... אתה רציני? ההבדל הוא שבעותקים פיזיים של סרטים יש ניסיון לייצר מנגנון שמונע שכפול ובמשחקים מנגנון שמנסה לאמת את מקוריות הדיסק. באמת מה מפליא פה ואיך מישהו התחלק על השכל אני לא מבין. באמת אני, נדב, שחר וגיא התחלקנו על השכל? כל תגובה פה היא תגובה פאנבויית ללא טענות מוצקות?
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 יוני 2013, 15:34

swiss-the-engine כתב:ברור שזה DRM... אתה רציני? ההבדל הוא שבעותקים פיזיים של סרטים יש ניסיון לייצר מנגנון שמונע שכפול ובמשחקים מנגנון שמנסה לאמת את מקוריות הדיסק. באמת מה מפליא פה ואיך מישהו התחלק על השכל אני לא מבין. באמת אני, נדב, שחר וגיא התחלקנו על השכל? כל תגובה פה היא תגובה פאנבויית ללא טענות מוצקות?

בסדר,הכל עם DRM כולל הטוסטר שלי,ולא פחות דרקוני כמובן מאחד שדורש להתחבר כל 24 שעות ומגביל אותך בכל דבר שאתה רוצה לעשות עם העותק שלך,ברור.
אין לי כבר איך להגיב לדברים כאלו מצטער.

וכן,כל מי שאמר משפט בסגנון של לפס4 יש DRM לא פחות דרקוני החליק על הראש בעיני.

ואם אתה שואל על קאוטיק אז הוא במיוחד בולט,רק עכשיו מישהו הביא ידיעה על כך שהדמואים על האקס בוקס רצים על חומרת PC מתקדמת וראית איך אוטומטית ללא שום היסוס קל בליבו הוא נכנס למצב מגננה ובקרת נזקים,בלי שבאמת יש לו מושג ירוק על הנושא והאם זה חריג או לא (ואני אומר את זה גם כאחד שלא יודע),כאילו בנאוגף פתחו על זה ת'רד עם 12 עמודים שבו מנסים להבין מה זה אומר והאם זה נפוץ וכו' אבל הוא החליט אוטומטית בצורה מוחלטת שזה בכלל לא חריג ומדובר במשהו נפוץ.

מעניין למה ג'ונתן בלו אומר שזה דווקא די חריג בשלב כזה של החומרה ושמשחקי הפס4 רצו על DEVKITS אם ככה,אבל אולי הוא מבין פחות מהאנשים פה בפורום לא יודע.
אני לא אומר שצריך להכנס למצב פאניקה אבל לא יכול להיות שכל ידיעה שלילית תנסו להפוך ככה בצורה מגוחכת,תעלו מעט ספקות,תשאלו שאלות,חכו לגאלמר או קיאו כדי להבהיר עד כמה זה חריג אם הם יודעים,תבררו קצת.לא,עדיף ישר לענות בצורה סרקסטית ללא שום בסיס משהו בסגנון של "מדהים PC מריץ משחקי קונסולה! :roll: ",אין פה כבר שום דיון וביקורת עצמית.
לי היו אומרים ידיעה כזו על הפס4 ישר הייתי שואל מה זה אומר לגבי מצב הפיתוח והאם באמת מה שראינו משקף את החומרה וכו' אחרי תצוגות שקריות של חברות ב E3 בעבר,אבל כנראה שאני סתם לא מבין מהחיים שלי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 יוני 2013, 15:46

אם אכן המשחקים הוצגו על PC ולא על ערכת פיתוח כזאת או אחרת של האקסבוקס עצמה, מדובר במשהו מסריח.. איכשהו קצת קשה לי להאמין שכל החברות שהציגו שם הסכימו להציג על PC, ולשקר בצורה בוטה, אבל בהחלט יכול להיות שזה קרה.

בלי קשר לזה, אני יכול להבין בצורה כלשהי את ''מצב המגננה'', פשוט כי מהעבר השני יש ''מצב התקפה'' מאוד חזק, לא תמיד מבוסס בכל ההערות. זה כאילו שבנוגע לאקסבוקס הותר הרסן וכל ידיעה/שמועה/הפלצה של מישהו בנאוגף היא אמת מהשמיים ואילו הPS4 היא איזה גן עדן נטול מגבלות, בעיות ותקלות. אין ספק שסוני הציגה מערכת עדיפה בסה''כ באספקטים מסויימים ויותר ''קלאסיים'', אבל אם נושא ''רשימת המשפחה'' באקסבוקס אכן יעבוד כמו שאנשים כאן חושבים שיעבוד, הרי שמדובר ברעיון מהפכני ששם בכיס את כל מה שסוני הראתה (המון המון משחקים כל שנה, כשכל אחד ברשימה צריך לקנות בודדים מהם). אני, אגב, מאוד מאוד סקפטי שרשימת המשפחה הזאת אכן תעבוד בצורה הזאת.

אותי לא מעניינות לא האקסבוקס ולא הפלייסטיישן. לא בא לי לקנות משחקים ביוקר (או ''יד שניה''), ולא בא לי להתחיל לעשות ''רשימת משפחה'' עם אנשים שאני מכיר מהאינטרנט, לשתף איתם חשבון פייפאל או לא'דע מה, כדי שלא אוכל לשחק במשחק שבא לי כרגע, כי מישהו אחר משחק בו.. אני ב95% אשאר על המחשב, ואחכה שקוואנטום ברייק, המשחק היחידי שמעניין אותי מכל מה שהוצג על שתי הקונסולות, יגיע לשם. MGS V גם מאוד מעניין, ואני מאוד מאוד מקווה שגרסת המחשב שלו תגיע יחסית בסמוך לגרסאות הקונסולות. כל השאר? מעניין אותי כקליפת השום.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 יוני 2013, 16:21

darkw50 כתב:
טוב, אגיב לטענות אחת אחת.
החלק הראשון של התגובה שלך לא רציני. להשוות (או אפילו להעמיד פנים שיש זהות) בין חוסר יכולת לשחק שהדיסק לא בקונסולה לכך שאי אפשר למכור משחק/להעבירו לחבר זה פשוט לא נכון. ברור שיש הגבלות מסוימות תמיד, אבל זה כמו זה שאסור לנהוג מעל 100 קמ"ש בכביש, זה לא אומר שזה אותו דבר כמו שאסור לנהוג, נכון? ה-Xbox One מציב רף חדש בהגבלות DRM. אולי באמת שעותקים דיגיטליים יחליפו (?) עותקים קשיחים אז הנקודת מבט תהיה שונה, היום זה עוד לא ככה (אני אישית לא קניתי אף משחק דיגיטלית, חוץ ממשחקי ARCADE). אני אישית מכרתי את רוב משחקי ה-XBOX שהיו לי, וזה גרם לי לקנות עוד משחקים (או לפחות באותו הקצב).

זאת נקודה יפה שאתה מעלה, באשר לסלולאר. עם זאת ברור שבסלולאר מדובר בפיצ'ר נדרש לתפקוד של המכשיר, ללא חיבור תמידי אי אפשר היה לקבל שיחות/סמסים וכ'ו. אני לא מבין למה זה פיצ'ר דרוש לתפקוד של האקסבוקס החדש.. בפלאפונים יש Trade off מסוים, פה אין. פשוט כופים עלייך שהקינקט יהיה דלוק בכל זמן נתון.

נ.ב

זה מחזיר אותי די אחורה, אבל התגובות שלך, הגם שהן ענייניות, יוצאות קצת תוקפניות. אתה יכול להעלות את אותן הנקודות החשובות שהעלית בלי משפטים כמו ""אז אני ממליץ בחום שתיפטר מהטלפון הסלולארי שלך" או "כנראה שאתה מעדיף לשחק רק במיינקראפט...". אני מוכן להכיר בנקודות נכונות בלי המחשות שלהן, זה לא דרוש.

אגב, אתה יכול לפרט קצת על איך ה-DRM ב-PS4 לעותקים דיגיטליים יותר חמור? ב-ONE אפשר יהיה לשתף משחק שקניתי עם חברים אבל ב-PS4 לא?

אני מתנצל אם יצאתי תוקפני. זו ממש לא הכוונה.
הDRM בPS4 לעותקים דיגיטליים יותר חמור, כי ברגע שאתה קונה משחק דיגיטלי, אתה לא יכול לעשות איתו כלום. אתה לא יכול למכור אותו בחזרה (בX1 כן). אתה לא יכול לשתף אותו עם חברים (בX1 כן).
הדאגות לגבי מעקב אחריך בעזרת הקינקט פראנואידיות ומתאימות רק לאנשים שיושבים במרתף של ההורים שלהם ולובשים כובע מנייר אלומיניום, בניסיון למנוע מהCIA לקרוא את המחשבות שלהם.
יש לרובינו מכשיר שמחובר כל הזמן, עם מיקרופון, GPS ומצלמה. הקינקט, שאפשר לכבות לגמרי מתי שמתחשק, לא צריכה להדאיג אף אחד, בנוגע לפרטיות שלו. בנוסף, בטלפון אתה לא יכול לכבות את המצלמה, או את המיקרופון אף פעם. בX1, כן.

דרך אגב, בX1 אתה כן יכול למכור את המשחקים שלך לחנויות ריטייל ואתה כן יכול להשאיל את המשחק שלך לחברים.

בלינג, להכריח את השחקן להכניס את הדיסק, כדי לשחק במשחק, זה DRM לכל דבר (ויש עבור הDRM הזה קראקים כבר שנים רבות). הוא לא דרקוני יותר או פחות מלבדוק כל 24 שעות את הקונסולה שלך באופן אוטומטי, כי בדיוק כמו במקרה של הX1, יש מצבי קצה שלא מאפשרים לך לשחק בדיסק שלך יותר.
לי אפילו קרה מצב שזכיתי במשחק ל360 והוא לא עבד לי, כי הדיסק הגיע שרוט במשלוח ונאלצתי לחכות ולקנות את המשחק.
למה זה בסדר מבחינתך, אבל מצבי קצה סופר נדירים שבהם למישהו אין אינטרנט יותר מ24 שעות ברצף ואין לו טלפון חכם בשביל לעשות לשניה נקודת גישה זה פגיעה בזכויות הצרכן?

בנוגע למחשבים שהפעילו משחקי X1 - הזיכרון של כולם באמת כל כך קצר? רק אני זוכר שהראו בדיוק את אותו הדבר לPS3 ול360, בE3 שלפני ההשקה שלהם?
אין ליצרניות בשלב הזה כמות בלתי מוגבלת של ערכות פיתוח. הן מציגות מאות, אם לא אלפי עמדות של משחקים. זה טבעי לגמרי שחלק מהתצוגות יפעלו על מחשבים. זה בכלל לא חריג.
מצד שני, אם ג'ונתן בלאו, אדם שאף אחד לא ידע שקיים ואף אחד לא יודע אם הוא בכלל פיתח משחקים לפני השקת הדור הנוכחי אומר שזה חריג, אז הוא בטוח יודע. הוא הרי הוציא משחק אחד ל360 ב2008, 3 שנים אחרי יציאת הקונסולה, אז הוא בטוח יודע מה מצב המלאים של ערכות פיתוח לE3, חצי שנה לפני השקה.
אין שמץ של ספק שחלק מהמשחקים שהציגו בדוכן של סוני, הוצגו על מחשבים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 יוני 2013, 16:51

בלינג תהיה רציני ותעלה טענות, אל תדבר על הטוסטר שלך. לא רואה שזה (הכנסת דיסק לצורך אימות מקוריותו)DRM? בסדר. זה מפליא שאתה לא רואה את זה. רוצה דוגמא למצב כזה שדפק אותי? דוגמא קלאסית, משחק משומש שרוט מהתחת שהגיע אליי מEBAY. למזלי נשארו לי כמה ראשים כאלה של מכונת שיוף לדיסקים ובזבזתי אותם (2) על שיוף הדיסק וישבתי איזה שעה בניסיון שהקונסולה תקרא את הדיסק כך שאוכל להתקין אותו. ואחרי שהתקנתי אותו וחשבתי שניצלתי הוא עדיין רוצה לקרוא את הפאקינג דיסק! והמשחק לצערי פעם עובד ופעם לא עובד. יש לי גם שתי משחקים שהם אפילו לא נשרטו אבל משום מה התחילו לעשות בעיות ולא לעבוד, ביניהם פיפא ששחר עזר לי ברוב נחמדותו והחליף איתי דיסקים וכך אני יכול לשחק במשחק.

כרגע אני הראתי לך כמה דוגמאות לכך שהוגבלתי. נכון, יש הגבלה שחייב אינטרנט אבל תמיד יש לי אינטרנט אז אני מקבל את המגבלה הזאת כי זה פשוט לא סיפור גדול. נכון אני לא יכול להלוות את המשחק לכמה אנשים שאני רוצה אבל אני כן יכול לחבר אחד ואני אפילו את זה לא יוצא לי לעשות אבל כמובן שאני מקרה מסויים שלא משקף אותך או את יובל או את מי שלא תחשוב עליו.

יכול להיות שאני מקרה קצה מוזר (בכל זאת יש לי את הקונסולה האחת אחרי האורגינלית ככה שהיא מאוד ותיקה) אבל זה לא משנה את העובדה שנתתי לך עכשיו כמה דוגמאות שהDRM של אימות דיסק (אחרי שרכשתי אותו! עם קבלה! וחוץ ממקרה אחד מחנות!) דפק אותי כצרכן לגיטימי לחלוטין.

אז עם חיבור לאינטרנט אין לי בעיה (ואני לא רואה מישהו מערבי אחר שיכול להוציא 500 או 400 דולר על קונסולה שכן תהיה לו בעיה), עם להלוות משחקים אין לי אישית בעיה אז בוא נראה מה אני מקבל על הנקודות המבאסות בקטנה האלה (וכמובן שכמו שקליימן לא מאמין שחלק מהדברים יעבדו כמו שאני הולך לרשום אותם זה בסדר, יכול באמת להיות שזה המקרה ואצתרך לעשות השוואה מחדש של מה טוב או לא טוב לי)

הסוף לדיסקים שבורים, אבודים, שרוטים שמונעים ממני לשחק במשחק שרכשתי.
ספריית משחקים שהולכת איתי לכל מקום ומכיוון שגם סוני וגם מיק' מכניסים יכולת של שיחוק המשחק בזמן הורדה (לא יודע איך זה עובד אצל מיק' אבל נדמה לי שסוני אמרו שזה מוריד שלב ואז אפשר לשחק) אין פה בעיה של המתנה להורדת המשחק.
רשיונות כפולים - אם זה ממשיך כמו ב360 אז אפשר בלי בעיה לייצר שני עותקים שחיקים לחלוטין לשני אנשים. קשה לך? ככה זה גם אצל סוני? נראה לך חפירה? בסדר, תוריד את הפיצ'ר.
ספרייה משותפת בין אנשים - פיל ספנסר התבטא באופן ברור שזה ברור שאנשים יעשו את זה עם אנשים שאינם משפחה ושזה סבבה וזה חלק מהVALUE PROPOSITION. נאמר גם ששני אנשים מתוך אותה רשימת משתמשים יוכלו לשחק באותו משחק באותו הזמן.
אפשרות מכירת המשחק דרך האקס בוקס בחזרה למפיצה.

מבחינתי הנקודות האלה מתעלות פי כמה וכמה (כמובן שבעיקר בזכות הספרייה המשותפת) מעל לחוסר הנוחות שבשליחת כמה קילובייט פעם ביום וחוסר היכולת להלוות משחק ליותר מחבר אחד והצורך שאותו חבר יהיה ברשימת חברים שלי במשך 30 יום.
מבחינתי זה פי כמה יותר טוב ממה שסוני כרגע מציעה לי.
מבחינתי אם משהו ממה שציינתי כנקודות חיוביות יעלם מהמפה אז אצתרך לשקול את הדברים מחדש. לא ביג דיל, לא התחייבתי לאף אחד.

לגבי ערכות פיתוח קראתי את התגובה השניה של שחר ומה שהוא אומר נשמע לי הגיוני כשיש לך כמות ענקית של עמדות משחק ודווקא עוד יותר הגיוני שדווקא עמדה שעשתה אמולציה היא זאת שקרסה. זה כמובן יכול להיות לא נכון ואני אישית לא זוכר מה בE3 של חשיפת הPS360 כי לא ראיתי אז E3 וכמו שאתה רואה לא טענתי כלום לגבי מה שקאז אמר, רק שחר והנה הוא מספק כמה תשובות אז אפשר לא לקרוא לו פאנבוי הזוי או משהו בסגנון ופשוט לומר "שחר אני לא זוכר דבר כזה בקונסולות אחרות וזה לא נשמע לי הגיוני" ואולי תקבל תשובה לגבי התהיות שלך, אם תחשוב שהוא טועה אז תציג טענות נגד וזהו, לא מסובך במיוחד ולא צריך לגרום לך לחשוב על "מצבי מגננה". אין ספק שחלק מאיתנו פה "מגנים" על מיק' ועל ההחלטות שלה אבל זה ממש לא נובע מאיזה דחף בלתי מוסבר לאהוב את מיק' אלא מדחף להכניס הגיון לדיון.
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 יוני 2013, 01:39

אני כבר הפסקתי להגיב לטענה שהפס4 הוא דרקוני בגלל הקטע שאי אפשר להעתיק ובכך להפטר מהדיסק. זו ברצינות אחת הטענות המגוחכות שהעלו אי פעם, ואגב ש אני חושב גם שזה הפורום היחידי שהצליח לחשוב על משהו כל כך מקורי כדי למצוא ״יתרון״ בDRM של מיקרוסופט.

הרי ברור לכם שאם מחר מיקרוסופט מבטלת את האופציה להעתיק על המכשיר ובתמורה לכך מאפשרת מכירת יד שנייה של דיסקים צורה חופשית - כל האינטרנט יצהל וישמח על נצחון השחקן הפשוט, החד הורי, מעמד הביניים ודפני ליפי - על מיקרוסופט.
אבל כנראה שאז יהיו איזה 3 אנשים פה בפורום שזה ישבור אותם (:

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 יוני 2013, 17:43

אתה מבין שאף אחד פה לא באמת חושב שזה דרקוני נכון? זו פשוט תגובה על כל שמשום מה מה שהולך באקס בוקס הוא דרקוני ובסוני זה הכי טוב שיש.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 יוני 2013, 18:36

Laskin כתב:אני כבר הפסקתי להגיב לטענה שהפס4 הוא דרקוני בגלל הקטע שאי אפשר להעתיק ובכך להפטר מהדיסק. זו ברצינות אחת הטענות המגוחכות שהעלו אי פעם, ואגב ש אני חושב גם שזה הפורום היחידי שהצליח לחשוב על משהו כל כך מקורי כדי למצוא ״יתרון״ בDRM של מיקרוסופט.

הרי ברור לכם שאם מחר מיקרוסופט מבטלת את האופציה להעתיק על המכשיר ובתמורה לכך מאפשרת מכירת יד שנייה של דיסקים צורה חופשית - כל האינטרנט יצהל וישמח על נצחון השחקן הפשוט, החד הורי, מעמד הביניים ודפני ליפי - על מיקרוסופט.

הDRM בPS4 לא באמת דרקוני. הסיבה היחידה שהעלנו את הטענה הזאת, היא בגלל שכולם אומרים את זה על הX1 וזו טענה מגוחכת באותה המידה.
בדיקה אחת ל24 שעות, היא דרקונית בדיוק כמו בדיקה בכל שניה שבה משחקים, בכך שחייבים שהדיסק ישאר בתוך המכשיר ואם הדיסק נשרט, נשבר או נאבד, אי אפשר לשחק במשחק יותר וחייבים לקנות משחק חדש.
שתי הטענות מגוחכות באותה המידה.
אף אחד לא יוצא נגד הDRM הדרקוני של חיוב שימוש בדיסק בPS4. אף אחד לא יוצא נגד הDRM הדרקוני בsteamworks שמכריח אותך להתחבר לאינטרנט כדי להפעיל את המשחק (ואם אין לי אינטרנט?!) ומבטל כל אפשרות ליד שניה. אין סיבה אמיתית לצאת נגד הDRM הדרקוני של הX1, שמחליף את הצורך בדיסק, בצורך בבדיקה קצרה ברקע, אחת ל24 שעות ומאפשר למכור משחקים רק לריטיילרים מסוימים, און ליין דרך המכשיר עצמו, מאפשר להעביר רק לחבר אחד את הדיסק ומאפשר לשתף את כל רשימת המשחקים שלך עם עד 10 חברים.

בכל המקרים, אתה מוגבל. בX1 ההגבלות חדשות והיתרונות חדשים. כולם מפחדים, כי זה שונה וכי מייקרוסופט תאגיד ענק ומרושע וכולם מתלהבים מסוני, כאילו הם תאגיד ענק ומלא באכפתיות ללקוחות.
זה שסוני אמרו שאכפת להם מהגיימר הפש
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2013, 01:54

Laskin כתב:אני כבר הפסקתי להגיב לטענה שהפס4 הוא דרקוני בגלל הקטע שאי אפשר להעתיק ובכך להפטר מהדיסק. זו ברצינות אחת הטענות המגוחכות שהעלו אי פעם, ואגב ש אני חושב גם שזה הפורום היחידי שהצליח לחשוב על משהו כל כך מקורי כדי למצוא ״יתרון״ בDRM של מיקרוסופט.

אותי זה ישבור, אני אוהב את סטים שלי והלוואי וכל קונסולה הייתה כמוהה עם כל הספריה שלי על הדיסק הקשיח. שישימו איזה drm שבא להם חוץ מאשר always on ואני מעדיף את זה. לסטים יש drm סופר דרקוני כשאין כזה דבר יד שניה או הלוואת משחקים ואם יעשו לך ban מסטים תאבד את כל המשחקים שלך וגם כל משחק פיזי שאתה קונה שעובד עם סטים כופה עליך התקנה מלאה ללא צורך בדיסק והמשחק ננעל לחשבון שלך. על valve יורדים? Valve היא שורש כל הרשע וסוג של נבל drm? וואללה לא, כי כל הדבר הזה הוא שטות אחת גדולה שלא מעניינת אף אחד חוץ מאשר כמה צעקנים באינטרנט ופאנבואים שרוצים קצת לשפשף את עצם הפלייסטיישן שלהם. ההבדל היחד בין סטים לone היא שבone יש לחיצת ידיים עם השרת פעם ב24 שעות מה שבסטים אין ובסטים אין מכירות יד שניה למה שקנית מה שבone יש. זה הכל, זה ההבל היחיד שגורם לכל החבר׳ה של ניאוגף להעריץ את valve ולצלוב את מיקרוסופט ואני חייב לציין שכל צייד המכשפות הזה שרץ בחודש האחרון הופך את עיתונות המשחקים לבדיחה בסגנון fox news.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 יוני 2013, 08:37

אנשים אוהבים את סטים בראש ובראשונה בגלל דבר אחד: המבצעים. למיקרוסופט יש את זה בLIVE?
עכשיו תגיד לי - האם יש מתחרה לסטים שמציעה שירות ללא DRM, להתקין אצל חבר או כל מה שאמרת? גם לא...
למיקרוסופט - יש מתחרה כזאת, קוראים לה סוני. אם לא הייתה אלטרנטיבה - היית צודק. מיקרוסופט הראשונה לאמץ את כל מה שפחות אוהבים בסטים ושכחה את מה שהכי אוהבים בו.
אולי גם סוני יישרו איתם קו (אם כי בטח רק בדור הבא), אבל עד אז - הם יראו יותר טוב בעיני הציבור, כי אמנם הם גם לא לוקחים מסטים את הטוב, אבל גם לא את הרע.
ואני מנחש שזה כן ישפיע במידה לא מבוטלת על המכירות.

ונדב, אתה שוב מתעלם מהעובדה שאתה תוכל לקנות את המשחקים בPSN ולשחק את כולם על הקונסולה... בדיוק כמו בסטים. אז מה בדיוק "ישבור" אותך בסיטואציה שכתבתי? אתה תקנה בחנות הדיגיטלית גם ככה.
אלא אם גם אתה אוהב לקנות על דיסק ולהתקין, ואז כל מה שאמרת על סטים פחות רלוונטי.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 16 יוני 2013, 08:51

אתם משם מה מתעלמים מזה שדווקא בשנה האחרונה הXBOX בהחלט נותנת לך יכולת לקנות משחקים מלאים דיגיטליים בהנחות די גדולות (לרוב מגיע ל-20$), והכותרים המגיעים יותר ויותר קרוב להשקה. אז כן, מתחילים להינות גם מהמבצעים.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 יוני 2013, 10:21

"לסטים יש drm סופר דרקוני כשאין כזה דבר יד שניה או הלוואת משחקים ואם יעשו לך ban מסטים תאבד את כל המשחקים שלך" - זה לא נכון. זה השתנה מזמן. הם מונעים ממך להשתמש במארקט ולרשום סידי-קיז אבל אתה עדיין יכול לשחק בכל המשחקים שקנית.
וגם לגבי ה DRM זה לא נכון - יכולים לאפשר להריץ משחקים ללא הקליינט כך שאין בכלל DRM, ויש משחקים כאלה. מן הסתם, זה החלטה של המפיצה\מפתחת וכל הגדולות מחייבות את הקליינט. בדיוק כמו שב XB1 זה יהיה החלטה של המפיצה אם בכלל לאפשר מכירה של הדיסק שקנית בחנות או העברת הרישיון (הבודדת) למישהו.

הנסיון לגרום לזה להשמע לא נורא הוא מצחיק בהשוואה לאיך שהקונסולות פעלו בעבר ואיך שהפס4 תפעל. מה הבעיה לשים אופציית DE-AUTHORIZE שתפריד בין הרישיון למשתמש כך שתוכל לקחת את הדיסק ולהעביר אותו כאוות נפשך? מה הבעיה לעשות כך שכל עוד הדיסק נמצא בכונן, לא יהיה צורך לעשות בדיקת אונליין כל 24שעות ושתוכל לשחק אופליין כמה שאתה רוצה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 יוני 2013, 10:47

bozeman כתב:אתם משם מה מתעלמים מזה שדווקא בשנה האחרונה הXBOX בהחלט נותנת לך יכולת לקנות משחקים מלאים דיגיטליים בהנחות די גדולות (לרוב מגיע ל-20$), והכותרים המגיעים יותר ויותר קרוב להשקה. אז כן, מתחילים להינות גם מהמבצעים.

כן, כמו מה שקורה גם בPSN, אבל אנחנו מדברים על מבצעים של סטים = מחירים מגוחכים למשחקים חדשים, ומחירים מטומטמים באמת לישנים :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 יוני 2013, 11:02

לא יהיה באן למשחק אופליין אם קיבלת באן במשחק אונליין:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lMhjM9BK7M
נלסון גם נראה שיכור משהו. בקטע הזה... ומזכיר לי מאוד את אד הלמס :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 יוני 2013, 15:41

Laskin כתב:
כן, כמו מה שקורה גם בPSN, אבל אנחנו מדברים על מבצעים של סטים = מחירים מגוחכים למשחקים חדשים, ומחירים מטומטמים באמת לישנים :)

אין מחירים מגוחכים למשחקים חדשים. בהשקה, הם לרוב יותר יקרים מאשר בחלק מחנויות הריטייל וירידות המחיר אחר כך מגיעות רק כמה חודשים אחרי.

מכיוון שאלו מבצעים שנעשים אך ורק בגלל שהם מכניסים יותר כסף לVALVE ולמפתחות, אין סיבה שלא נראה את זה גם בX1. כבר התחלנו לראות את זה ב360.

הסיבה שאנשים אוהבים את סטים, היא ממש לא רק המחירים. דווקא לאחרונה יש המון דוגמאות למחירים עדיפים במקומות כמו GMG ואמאזון.
הסיבה שאנשים אוהבים את סטים, היא כי זה נורא נוח.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 יוני 2013, 15:48

אין לי כמעט ניסיון עם סטים אבל הייתי מנחש שחלק לא מבוטל מהסיבה שאנשים אוהבים את סטים היא האיחוד של הכל תחת קורת גג אחת... כמו בקונסולות.

נ.ב
דווקא יש מחירים מגוכחים למשחקים החדשים, לא פעם יצא לי לקראות את קליימן מעלה איזה קוד או משהו שנותן משחק כמו טומב ריידר באיזה 40 דולר.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 יוני 2013, 16:06

swiss-the-engine כתב:אין לי כמעט ניסיון עם סטים אבל הייתי מנחש שחלק לא מבוטל מהסיבה שאנשים אוהבים את סטים היא האיחוד של הכל תחת קורת גג אחת... כמו בקונסולות.

נ.ב
דווקא יש מחירים מגוכחים למשחקים החדשים, לא פעם יצא לי לקראות את קליימן מעלה איזה קוד או משהו שנותן משחק כמו טומב ריידר באיזה 40 דולר.

נכון. זה פשוט לא היה בסטים. זה דברים שקורים לפעמים בGMG.
אחת הסיבות שהמחיר הזה בכלל משנה למישהו, היא שהוא עדין מאפשר לך להפעיל את המשחק בסטים. אין ספק שאם הוא לא היה משחק לסטים, אז הערך שלו בעיני רבים היה פחות גבוה, כי לשחק במשחק לא בסטים, זה הרבה פחות נוח.

ככה זה יפעל בX1, בעצם. לא משנה מאיפה אתה קונה, אתה מרוויח את הנוחות של משחק דיגיטלי. אם מצאת מבצע מגניב להזמנה מוקדמת, או קנית מאיזה אתר קודים שמוכר קודים מרוסיה (רוב המשחקים יהיו פתוחי אזורים, אני מניח, כמו ב360) ב30$, אז מגניב.
לא צריך להתלבט ולחשוב אם שווה לך לשלם עוד 10 דולר, בשביל לקבל את כל היתרונות של משחק דיגיטלי, או שעדיף לך לבלוע את הגלולה וללכת על משחק גשמי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 16 יוני 2013, 16:18

Nucleus_Dawn כתב:
נכון. זה פשוט לא היה בסטים. זה דברים שקורים לפעמים בGMG.
אחת הסיבות שהמחיר הזה בכלל משנה למישהו, היא שהוא עדין מאפשר לך להפעיל את המשחק בסטים. אין ספק שאם הוא לא היה משחק לסטים, אז הערך שלו בעיני רבים היה פחות גבוה, כי לשחק במשחק לא בסטים, זה הרבה פחות נוח.

ככה זה יפעל בX1, בעצם. לא משנה מאיפה אתה קונה, אתה מרוויח את הנוחות של משחק דיגיטלי. אם מצאת מבצע מגניב להזמנה מוקדמת, או קנית מאיזה אתר קודים שמוכר קודים מרוסיה (רוב המשחקים יהיו פתוחי אזורים, אני מניח, כמו ב360) ב30$, אז מגניב.
לא צריך להתלבט ולחשוב אם שווה לך לשלם עוד 10 דולר, בשביל לקבל את כל היתרונות של משחק דיגיטלי, או שעדיף לך לבלוע את הגלולה וללכת על משחק גשמי.

אבל זה בדיוק העניין - אני די בטוח שכל המשחקים עצמם יהיו הרבה יותר סגורי איזורים מאשר ב-360. דווקא את זה הם יותר דיברו ואמרו (גם מייג'ור נלסון אמר בעיקר כענייני פיקוח על מכירות משחקים של מדינות שונות)
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 יוני 2013, 16:29

bozeman כתב:אבל זה בדיוק העניין - אני די בטוח שכל המשחקים עצמם יהיו הרבה יותר סגורי איזורים מאשר ב-360. דווקא את זה הם יותר דיברו ואמרו (גם מייג'ור נלסון אמר בעיקר כענייני פיקוח על מכירות משחקים של מדינות שונות)

זו בדיוק העמדה שלהם בנוגע ל360.
לא ראיתי מהם משהו שמציע שהמשחקים יהיו יותר סגורים מב360, בנתיים, אבל נחכה ונראה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יוני 2013, 01:03

bling כתב:אולי מספיק כבר השטויות הללו של "לפס4 יש DRM דרקוני לא פחות כי הוא מכריח אותי לשים דיסק"!? עד כמה הפורום הזה יכול להיות מגוכח אלוהים :roll:

בלינג, אתה מבלבל בין משחק שרץ על דיסק פיסי ולא מותקן על המכשיר (כמו בקונסולות עבר), לבין המצב על הPC בו גם אחרי שהתקנת את המשחק על הכונן במלואו והוא לא צריך שום מידע מהדיסק, הוא עדיין משתמש בו לצורך אותנטיקציה.
ברור שמשחק שרץ במלואו מהדיסק מחייב את הדיסק בשביל לרוץ. השאלה הגדולה היא האם הPS4 תאפשר לך להתקין משחקים על המכשיר (והיום אין מגבלה כזו כי הקונסולות מגיעות עם כונן קשיח), ובמידה וכן האם היא תאפשר לך להפעיל את המשחק בלי שתצטרך להכניס את הדיסק לכונן כמנגנון אותנטיקציה - במידה ולא אז זה בהחלט נופל להגדרה המפורשת של DRM. אני יכול להעיד היום על שלושה משחקי Xbox 360 שאבדו/נשרטו לי (PGR3, MW ו-DOA4) ולכן אין לי יותר דרך לשחק בהם על הקונסולה, ובתאוריה אין סיבה שזה יקרה כשאני יכול להתקין אותם על הכונן הקשיח.

הקונסולה של מיקרוסופט היא לצורך העניין מכונית היברידית, על כל היתרונות והחסרונות שלה: היא דיגיטלית כמו סטים, אבל מאפשרת לך לשתף ולסחור במשחקים בצורה מוגבלת, ובשביל שהמנגנון הזה יתקיים היא מציבה מגבלה נוספת שבסטים אין (אותנטיקציה אחת ל-24 שעות) אבל במקביל מספקת כמה יתרונות משמעותיים.
מנגד, היא לא מאפשרת לך חופש מוחלט במסחר במשחקים כמו במקרה של עותקים פיזיים, אבל גם פה היא מאפשרת מספר יתרונות בדמות האפשרות לשתף את המשחק, להפעיל אותו מכל מכשיר אחר, ולא מכריחה אותך להשתמש בדיסק הפיזי בכל פעם שאתה רוצה להפעיל את המשחק.

מי שלא מוכן לקנות משחקים דיגיטליים לעולם ורוצה עליהם בעלות פיסית מוחלטת - בהחלט אין לו מה לחפש בקונסולה הזו. מי שאין לו חיבור אינטרנט שמסוגל להתחבר אפילו פעם ב-24 שעות - גם אין לו מה לחפש בקונסולה הזו.
אבל עבור מי שרוצה להנות מיתרונות של שני העולמות יש פה כמה יתרונות מאד מאד מרכזיים על כל אחת מהאלטרנטיבות:
- בניגוד לסטים ולמשחקים שאתה קונה בדיגיטל באופן כללי, אתה עדיין יכול לקחת את העותק הפיסי שקנית וכן להחזיר אותו לחנויות יד שניה, או להעביר אותו למשתמש אחר פעם אחת.
- בניגוד למשחקים שאתה קונה בחנות לקונסולות כיום, אתה יכול לשחק במשחק שקנית על המכשיר שלך או כל מכשיר אחר בלי שאתה צריך את הדיסק בכונן. לי למשל יש היום מעל 400 משחקים בסטים, ואני לא רואה מצב שבו הייתי מצליח לנהל כמות כזו של משחקים בספריה פיסית בלי לאבד אותם.
- בניגוד לכל האלטנרטיבות האחרות, ה-One מאפשרת למספר חשבונות לחלוק את אותה ספריית משחקים משותפת ולשחק בה במקביל על מספר מכשירים שונים.

בשקלול של כל הדברים זה כבר מצייר לנו תמונה מצויינת למי הקונסולה כן מתאימה ולמי לא: לא מתאימה לסוחרי משומשים ולאנשים ללא חיבור אינטרנט יציב, אבל מתאימה מאד למי שרוצה לנהל בנוחות את כל ספריית המשחקים שלו בדגש על משפחות עם יותר מחשבון אחד ומכשיר אחד.
ובשורה התחתונה, את הכל יכריעו המשחקים האקסלוסיביים: ואלב גם חטפה באקלאש לפני שHL2 חייב חיבור דיגיטלי וניתק את השחקן מהבעלות על המשחק, והיום סטים זה השירות הכי מצליח על הPC בפער ניכר מהתחרות. מי שרוצה לשחק בהיילו הבא לא יוכל למצוא אלטרנטיבה אחרת לשחק עליה, בעוד מי שרוצה לשחק בקילזון הבא לא יוכל לעשות את זה על ה-One גם אם הוא מאד מעוניין ביתרונות של המכשיר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים