swiss-the-engine כתב:שחר אני גם חושב שהתגובה שלך הייתה קצת off. יובל (אני זוכר נכון את השם?) הוא םא איזה פאנבוי שבא לחפור.
מה שכן אני כן חושב שניתן להשוות את ה"דרקוניות" שבלהכקיח אותי לאמת את העותק שלי בעזרת דיסק פיזי. יש כאן לא מעט חברי פורום ששותפים לדיעה שהצורך בלהוציא דיסק בשביל כל משחק גורמת לנו לשחק פחות באותם משחקים ובנוסף באקס בוקס תוכל להיות חלק מ"משפחת הפורום" ולהינות מהמשחקים שלנו ואנחנו משלך בלי שתצתרך לשלוח לנו עותק פיזי, אפילו לחכות שהמשחק ירד אתה לא חייב. בנוסף כרגע זה נראה שתוכל למכור אל המשחק בחזרה למפיצה דרך האינטרנט וגם אם לא... חמישה אנשים שרוכשים משחק פעם בחודשיים זה 30 משחקים בשנה! וכרגע פיל סנפסר אמר שעותק אחד יאפשר לשני אנשים לשחק במקביל אז בכלל אין פה בעייתיות מבחינת משחקים כמו פיפא או גירס. ככל הנוגע לסינגל אין בעיה גם כן (דודי נגיד מקשקש שהוא,לא מתכוון להתקשר לנדב ולשאול אותו אם הוא יכול לשחק במשחק x) כי פשוט מי שרכש את,המשחק מן הסתם יסיים אותו קודם, לאחר מכן אני לא חושב שיש בעיה להחליט באיזה סדר משחקים, לי לדוגמא ממש לא מפריע לשחק אחרון, גם כי אני לא לחוץ על משחקים וגם כי אני אחד שלוקח לו הרבה זמן לסיים משחק.
הקיקנט חייב להיות,מחובר וזאת מכיוון שהשלט שלך תמיד מחובר ותמיד דלוק, בלי זה יש בעיה לייצר משחק שאתה לא בטוח שכל השחקנים יכולים לנצל. עכשיו כל מפתח יודע שיש קינקט ושהוא עובד, ככה יש טעם בלהשקיע בפיצ'ר שמאה אחוז מהשחקנים ינסו אותו.
bling כתב:אולי מספיק כבר השטויות הללו של "לפס4 יש DRM דרקוני לא פחות כי הוא מכריח אותי לשים דיסק"!? עד כמה הפורום הזה יכול להיות מגוכח אלוהים
swiss-the-engine כתב:אני תמיד ראיתי בזה DRM וחשבתי שזה מעאפן. בזמנו שהייתי משחק במחשב לא היה משחק אחד שלא הייתי מתקין בשבילו קראק וכך גם כל מי שאני מכיר. אז כן, זה DRM וכרגע ממה שאנחנו יודעים ומשערים החוסר התנוחות היחידה שמיק' מפעלה עלינו הוא בדיקת אימות פעם ביום.
אתה מעדיף להשתמש בשיטה הקיימת ולהלוות לחברים שלך את הדיסק, אני לא. שתי ההעדפות הם בסדר גמור.
swiss-the-engine כתב:ברור שזה DRM... אתה רציני? ההבדל הוא שבעותקים פיזיים של סרטים יש ניסיון לייצר מנגנון שמונע שכפול ובמשחקים מנגנון שמנסה לאמת את מקוריות הדיסק. באמת מה מפליא פה ואיך מישהו התחלק על השכל אני לא מבין. באמת אני, נדב, שחר וגיא התחלקנו על השכל? כל תגובה פה היא תגובה פאנבויית ללא טענות מוצקות?
darkw50 כתב:
טוב, אגיב לטענות אחת אחת.
החלק הראשון של התגובה שלך לא רציני. להשוות (או אפילו להעמיד פנים שיש זהות) בין חוסר יכולת לשחק שהדיסק לא בקונסולה לכך שאי אפשר למכור משחק/להעבירו לחבר זה פשוט לא נכון. ברור שיש הגבלות מסוימות תמיד, אבל זה כמו זה שאסור לנהוג מעל 100 קמ"ש בכביש, זה לא אומר שזה אותו דבר כמו שאסור לנהוג, נכון? ה-Xbox One מציב רף חדש בהגבלות DRM. אולי באמת שעותקים דיגיטליים יחליפו (?) עותקים קשיחים אז הנקודת מבט תהיה שונה, היום זה עוד לא ככה (אני אישית לא קניתי אף משחק דיגיטלית, חוץ ממשחקי ARCADE). אני אישית מכרתי את רוב משחקי ה-XBOX שהיו לי, וזה גרם לי לקנות עוד משחקים (או לפחות באותו הקצב).
זאת נקודה יפה שאתה מעלה, באשר לסלולאר. עם זאת ברור שבסלולאר מדובר בפיצ'ר נדרש לתפקוד של המכשיר, ללא חיבור תמידי אי אפשר היה לקבל שיחות/סמסים וכ'ו. אני לא מבין למה זה פיצ'ר דרוש לתפקוד של האקסבוקס החדש.. בפלאפונים יש Trade off מסוים, פה אין. פשוט כופים עלייך שהקינקט יהיה דלוק בכל זמן נתון.
נ.ב
זה מחזיר אותי די אחורה, אבל התגובות שלך, הגם שהן ענייניות, יוצאות קצת תוקפניות. אתה יכול להעלות את אותן הנקודות החשובות שהעלית בלי משפטים כמו ""אז אני ממליץ בחום שתיפטר מהטלפון הסלולארי שלך" או "כנראה שאתה מעדיף לשחק רק במיינקראפט...". אני מוכן להכיר בנקודות נכונות בלי המחשות שלהן, זה לא דרוש.
אגב, אתה יכול לפרט קצת על איך ה-DRM ב-PS4 לעותקים דיגיטליים יותר חמור? ב-ONE אפשר יהיה לשתף משחק שקניתי עם חברים אבל ב-PS4 לא?
Laskin כתב:אני כבר הפסקתי להגיב לטענה שהפס4 הוא דרקוני בגלל הקטע שאי אפשר להעתיק ובכך להפטר מהדיסק. זו ברצינות אחת הטענות המגוחכות שהעלו אי פעם, ואגב ש אני חושב גם שזה הפורום היחידי שהצליח לחשוב על משהו כל כך מקורי כדי למצוא ״יתרון״ בDRM של מיקרוסופט.
הרי ברור לכם שאם מחר מיקרוסופט מבטלת את האופציה להעתיק על המכשיר ובתמורה לכך מאפשרת מכירת יד שנייה של דיסקים צורה חופשית - כל האינטרנט יצהל וישמח על נצחון השחקן הפשוט, החד הורי, מעמד הביניים ודפני ליפי - על מיקרוסופט.
אבל כנראה שאז יהיו איזה 3 אנשים פה בפורום שזה ישבור אותם (:
Laskin כתב:אני כבר הפסקתי להגיב לטענה שהפס4 הוא דרקוני בגלל הקטע שאי אפשר להעתיק ובכך להפטר מהדיסק. זו ברצינות אחת הטענות המגוחכות שהעלו אי פעם, ואגב ש אני חושב גם שזה הפורום היחידי שהצליח לחשוב על משהו כל כך מקורי כדי למצוא ״יתרון״ בDRM של מיקרוסופט.
הרי ברור לכם שאם מחר מיקרוסופט מבטלת את האופציה להעתיק על המכשיר ובתמורה לכך מאפשרת מכירת יד שנייה של דיסקים צורה חופשית - כל האינטרנט יצהל וישמח על נצחון השחקן הפשוט, החד הורי, מעמד הביניים ודפני ליפי - על מיקרוסופט.
אבל כנראה שאז יהיו איזה 3 אנשים פה בפורום שזה ישבור אותם (:
bozeman כתב:אתם משם מה מתעלמים מזה שדווקא בשנה האחרונה הXBOX בהחלט נותנת לך יכולת לקנות משחקים מלאים דיגיטליים בהנחות די גדולות (לרוב מגיע ל-20$), והכותרים המגיעים יותר ויותר קרוב להשקה. אז כן, מתחילים להינות גם מהמבצעים.
Laskin כתב:
כן, כמו מה שקורה גם בPSN, אבל אנחנו מדברים על מבצעים של סטים = מחירים מגוחכים למשחקים חדשים, ומחירים מטומטמים באמת לישנים
swiss-the-engine כתב:אין לי כמעט ניסיון עם סטים אבל הייתי מנחש שחלק לא מבוטל מהסיבה שאנשים אוהבים את סטים היא האיחוד של הכל תחת קורת גג אחת... כמו בקונסולות.
נ.ב
דווקא יש מחירים מגוכחים למשחקים החדשים, לא פעם יצא לי לקראות את קליימן מעלה איזה קוד או משהו שנותן משחק כמו טומב ריידר באיזה 40 דולר.
Nucleus_Dawn כתב:
נכון. זה פשוט לא היה בסטים. זה דברים שקורים לפעמים בGMG.
אחת הסיבות שהמחיר הזה בכלל משנה למישהו, היא שהוא עדין מאפשר לך להפעיל את המשחק בסטים. אין ספק שאם הוא לא היה משחק לסטים, אז הערך שלו בעיני רבים היה פחות גבוה, כי לשחק במשחק לא בסטים, זה הרבה פחות נוח.
ככה זה יפעל בX1, בעצם. לא משנה מאיפה אתה קונה, אתה מרוויח את הנוחות של משחק דיגיטלי. אם מצאת מבצע מגניב להזמנה מוקדמת, או קנית מאיזה אתר קודים שמוכר קודים מרוסיה (רוב המשחקים יהיו פתוחי אזורים, אני מניח, כמו ב360) ב30$, אז מגניב.
לא צריך להתלבט ולחשוב אם שווה לך לשלם עוד 10 דולר, בשביל לקבל את כל היתרונות של משחק דיגיטלי, או שעדיף לך לבלוע את הגלולה וללכת על משחק גשמי.
bozeman כתב:אבל זה בדיוק העניין - אני די בטוח שכל המשחקים עצמם יהיו הרבה יותר סגורי איזורים מאשר ב-360. דווקא את זה הם יותר דיברו ואמרו (גם מייג'ור נלסון אמר בעיקר כענייני פיקוח על מכירות משחקים של מדינות שונות)
bling כתב:אולי מספיק כבר השטויות הללו של "לפס4 יש DRM דרקוני לא פחות כי הוא מכריח אותי לשים דיסק"!? עד כמה הפורום הזה יכול להיות מגוכח אלוהים
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים