המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:sharonbn כתב:InterAl כתב:העניין הוא שבמקרה של קיקסטארטר אתה לא ממש צרכן אלא משקיע. ומשקיע לוקח על עצמו את הסיכון שהפרויקט יכשל וכספו ירד לטמיון. אין לך את הידע הדרוש? אל תשקיע.
זה לא ממש נכון. שלא כמו חברת הפצה שמשקיעה במוצר או מי שמשקיע ביוזמה עיסקית כמו קרן הון סיכון, התמורה על ה"השקעה" שלך אינה חלק מהרווחים ואינה חלק מהבעלות על החברה המפתחת. התמורה דומה להפליא ללקוח שקונה עותק של משחק קיים. ככה גם מתייחסים לזה ה"משקיעים" הפוטנציאליים. ככה גם אני וגם אתה מתייחסים לזה. אנחנו "נשקיע" במשחק שאנחנו רוצים לשחק בו בעצמנו, לאו דווקא בזה שיניב הכנסות טובות או שיש סיכוי שבכלל ייצא לאור. כל הליך קבלת ההחלטות שלנו דומה לזה של צרכן שקונה משחק בחנות ולא לזה של משקיע שמעונין להרוויח הון ולעיתים בכלל לא מתעניין במוצר לעצמו.
מי שראה את "הכרישים" מבין את ההבדלים בין השקעה בפרויקט עתידי לבין רכישה של מוצר עתידי.
זה ממש כן נכון. הרי אתה יכול להשקיע סכומים פעוטים שלא מקנים לך שום הטבה או לחילופין סכומי ענק שלא מקנים לך שום הטבה מעבר ל-tier המקסימלי - מה צרכת או רכשת פה בדיוק? כלום. זאת תרומה ששקולה להשקעה. גמול על השקעה לא חייב להיות כספי.
Laskin כתב:אני לא הולך לתת דוגמאות כי אין לי באמת כח לעוד "מלחמת-קישורים" מטופשת שלא קשורה בשום צורה לנושא הזה, אם תעבירו לנושא ה-PC יהיה אפשר להמשיך שם בשמחה...
אבל הדוגמאות שאתה הבאת על סיגריה למשל - בשני המקרים למדינה אין שום זכות להתערב ולעודד או לא-לעודד תרבות כזו או כזו, רק שכמובן שמישהו בעבר החליט שהמדינה אחראית גם לבריאות שלנו - אז "כמובן" שהמדינה צריכה לעודד אורח חיים בריא יותר, הבעייה היא בביצה ותרנגולת... אם המדינה לא תתערב בבריאות אז לא היה שום צורך גם בזה, משמע - רגולציה שגוררת רגולציה.
לגבי הזנות ושינוי החקיקה האחרון - המדינה בעצם גרמה לכך שאזרחים "נורמטיביים" יפסיקו באמת ללכת לזונות, וישאירו אותן רק עם הפושעים האלימים שזה לא מעניין אותם... הם לא באמת מפסיקים שום תופעה כאן, רק מדחיקים אותה עוד יותר לכיוון השוק האפור... הפתרון שהיה צריך לתת פה הוא מיסוד הזנות, כדי שנוכל לדאוג שבאמת אף אחד לא פוגע בהן, ואף אחת לא נמצאת שם בניגוד לרצונה.
אבל שוב - אחרי שיעבור לת'רד ה-PC נוכל להמשיך את זה בצורה רצינית יותר
sharonbn כתב:Laskin כתב:אני לא הולך לתת דוגמאות כי אין לי באמת כח לעוד "מלחמת-קישורים" מטופשת שלא קשורה בשום צורה לנושא הזה, אם תעבירו לנושא ה-PC יהיה אפשר להמשיך שם בשמחה...
אבל הדוגמאות שאתה הבאת על סיגריה למשל - בשני המקרים למדינה אין שום זכות להתערב ולעודד או לא-לעודד תרבות כזו או כזו, רק שכמובן שמישהו בעבר החליט שהמדינה אחראית גם לבריאות שלנו - אז "כמובן" שהמדינה צריכה לעודד אורח חיים בריא יותר, הבעייה היא בביצה ותרנגולת... אם המדינה לא תתערב בבריאות אז לא היה שום צורך גם בזה, משמע - רגולציה שגוררת רגולציה.
לגבי הזנות ושינוי החקיקה האחרון - המדינה בעצם גרמה לכך שאזרחים "נורמטיביים" יפסיקו באמת ללכת לזונות, וישאירו אותן רק עם הפושעים האלימים שזה לא מעניין אותם... הם לא באמת מפסיקים שום תופעה כאן, רק מדחיקים אותה עוד יותר לכיוון השוק האפור... הפתרון שהיה צריך לתת פה הוא מיסוד הזנות, כדי שנוכל לדאוג שבאמת אף אחד לא פוגע בהן, ואף אחת לא נמצאת שם בניגוד לרצונה.
אבל שוב - אחרי שיעבור לת'רד ה-PC נוכל להמשיך את זה בצורה רצינית יותר
במקרה של הרגולציה על סיגריות, הסיבה להתערבות של המדינה זו בכלל סיבה כלכלית. אותם אזרחים שמתרגלים את חופש הבחירה שלהם ומעשנים 2 קופסאות ליום במשך 30 שנה - מה קורה להם אחרי זה? תנחש לבד.
ואותם אזרחים שתרגלו את חופש הבחירה הולכים לקופת חולים ומקבלים טיפולים נגד סרטן ולוקחים תרופות מסל התרופות. זה נכון גם במקרה של החוק שמחייב אותך לשים חגורת בטיחות בנסיעה. אתה חושב שהביטוח חובה שאנחנו משלמים מכסה את הטיפולים של תאונות דרכים שנובעות מזה שלא לבשו חגורת בטיחות?
אז המדינה מנסה למזער נזקים ע"י צמצום המעשנים וחיוב חגירת חגורת בטיחות.
אבל אתה צודק שזה חלק מההשקפה הכללית של תפקיד המדינה והאחריות שהיא לוקחת מול האזרחים. במדינה שלנו יש שירותי בריאות ציבוריים שקובעים את השירות שיקבל כ"א, אפילו לא שילם שקל אחד ביטוח. אצלנו במדינה יש ערך חברתי שנקרא "ערבות הדדית" וזה דבר שהחברה שלנו רוצה לשמר ולטפח. ועם זה בא המחיר שהמדינה רוצה לעודד אורך חיים בריא לכל האזרחים.
Laskin כתב:לגבי סיגריות - שוב, לדעתי אם המדינה לא הייתה מממנת שירותי בריאות אז לא הייתה שום "בעייה" כך ששוב אני שולח אותך בחזרה לביצה ותרנגולת... אני נגד עידוד אנשים להתייחס לגוף שלהם כאל משהו שהמדינה אחראית לו, ולכן כל כך הרבה אנשים גם מזניחים את עצמם, תוך כדי תודעת שווא שאמא ממשלה תציל אותם ותשלם את החשבון כשהם יוצאים מאשפוז... מאותה סיבה שאני נגד ביטוח לאומי וקצבאות אבטלה, שבפועל בעיקר מעודדות בטלנות.
Laskin כתב:"אצלנו במדינה יש ערך חברתי שנקרא "ערבות הדדית" וזה דבר שהחברה שלנו רוצה לשמר ולטפח. ועם זה בא המחיר שהמדינה רוצה לעודד אורך חיים בריא לכל האזרחים."
מי החליט שיש דווקא אצלנו את הערך הזה, ושהחברה רוצה לטפח אותו? ואיך אתה יכול לדעת אבל במה "רוב הציבור" מעוניין אם לא תעשה סקר ישיר?בשוויץ אגב עושים את זה, וזה עובד מעולה (בין היתר הצביעו נגד חוק שכר מינימום ונגד הכנסה אוניברסלית בסיסית לאחרונה, אני מנחש שאין שם "ערבות הדדית" בגלל זה;)
ולגבי המחיר - אתה שוכח שמעבר למה שכתבת יש גם את העניין הקטן הזה של כפייה. מכריחים אותך לשלם על משהו גם אם אתה לא מעוניין בו... אני נגד כפייה, כל כפייה.
לגבי סיגריות - שוב, לדעתי אם המדינה לא הייתה מממנת שירותי בריאות אז לא הייתה שום "בעייה" כך ששוב אני שולח אותך בחזרה לביצה ותרנגולת... אני נגד עידוד אנשים להתייחס לגוף שלהם כאל משהו שהמדינה אחראית לו, ולכן כל כך הרבה אנשים גם מזניחים את עצמם, תוך כדי תודעת שווא שאמא ממשלה תציל אותם ותשלם את החשבון כשהם יוצאים מאשפוז... מאותה סיבה שאני נגד ביטוח לאומי וקצבאות אבטלה, שבפועל בעיקר מעודדות בטלנות.
omerkot כתב:אני לגמרי תומך באחריות חברתית/קולקטיבית אבל השאלה של הגבולות בין האחריות האישית לזו הקולקטיבית לא נשאלת והדיון הציבורי הרלוונטי לא מתבצע בארץ (לפחות אין לו שום הד תקשורתי). למרות זאת, נערכים סביבו אינסוף דיוני הבל שטחיים (קצבאות נכים, יוקר מחיה, מיסוי דלק, תחבורה ציבורית בשבת, לימודי ליבה, ביטוחי חובה,...) כשגם הדיון סביב רווחת ניצולי השואה הוא דיון הבל שכזה משום שרוב הציבור היהודי חושב שצריך לדאוג לרווחת ניצולי השואה אבל ממש לא חושב שכספי הציבור צריכים לאפשר לרוז'ינקה מלודג' איכות חיים גבוהה יותר מזו של סימונה ממקנס או מלכה מבגדד.
חזון חברתי מוסכם הוא פיקציה. אין דבר כזה. יש מי שמגדיר תופעות של הימורים וזנות כתופעות חברתיות שליליות, יש מי שמגדיר להט"ביות כתופעות חברתיות שליליות ויש מי שמגדיר פוליגמיה כתופעה חברתית שלילית. יש מי שלא. השאלה היא איפה מעמידים את קו ההתערבות הרגולטורית כשלוקחים בחשבון שזה קו שנע כל הזמן (וימשיך לנוע גם בעתיד), התנועה שלו היא לא רק בכיוון אחד ומפקטרים פנימה את העובדה האלמנטרית שחברה שבה חלקים גדולים נמצאים בהתכסחות מתמידה על מיקום הקו הרגולטורי הזה, היא לא חברה בריאה.
omerkot כתב:אני מאמין בחינוך ובאחריות אישית. לדעתי הפתרון הנכון הוא שאיפה למזעור של ההתערבות הרגולטורית למינימום הנדרש ולא הגדלה אינסופית שלו תוך ירידה לפרטים מיקרוסקופיים. קהילות יהודיות לא היו צריכות את המלך שארל או הפריץ פריצקי שיגידו להם מה ערכי ומה לא ערכי. את זה עשה החינוך מהבית ומהקהילה וכך נכון שיעשה.
Laskin כתב:זה ממש לא נכון, המון אנשים בארה"ב משמינים עצמם לדעת כדי לקבל קצבת נכות, והם גם הרבה פעמים לא טורחים להסתיר את זה
כמה באמת עושים זאת בכוונה וכמה נהנים מזה "על הדרך"? לא נדע לעולם. אבל זה מאוד דומה לקצבות אבטלה.
Laskin כתב:אתה יכול משם רק לנחש את היקף התופעה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים