המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
sharonbn כתב:עם כל הכבוד שיש או אין לIPCC, הקהילה המדעית של חקר האקלים זה גוף גדול הרבה יותר. גופי מחקר בתחום עושים את העבודה שלהם בלי קשר למועצה הזו ומגיעים למסקנות ע"ס המחקרים שלהם עצמם. עמדת המיעוט עוד לא הצליחו לשכנע את כלל הקהילה באמיתות של התיאוריה שלהם.
sharonbn כתב:לכל אחד מהדברים שמנית ישנו תיעוד על מקרים של התמכרות קשה עם גמילה בעלת סממנים דומים לגמילה מסמים. ישנם תיעודים על אנשים שמתו מכיוון שלא יכלו להתנתק מהמחשב לקיים צרכים בסיסיים של הגוף. ישנם מכונים לגמילה מהתמכרות לסקס בגלל הקושי בגמילה.
sharonbn כתב:טענה חסרת שחר. מי מדד כמה מההחלטות שעושים אנשים יום יום הן רציונליות שאינן מושפעות ממניפולציות של פרסומות ושאר טריקים של חברות מסחריות?
sharonbn כתב:אין אף גוף או אדם במדינה דמוקרטית שלא חייב דין וחשבון לאף אחד. כ"א מהראשים של הגופים שמנית יכול יעמוד לדין אם יהיה חשוד בפלילים ויכול להיות מפוטר מתפקידו אם ימעל באימון שניתן בו. כבר היו מקרים בעבר. למשל, היועה"מ יצחק זמיר פוטר מתפקידו ע"י הממשלה בגלל שהתעקש לפתוח בחקירה משטרתית בפרשת קו 300. החשב הכללי ירון זליכה היה מועמד לפיטורין בגלל שחשף את התערבות אולמרט (אז שר האוצר) במכרז למכירת בנק דיסקונט.
שוב אני אומר, כאשר יש ספר חוקים צריך שיהיו גופי אכיפה. המנגנון קיים בכל המדינות ובכל שיטות הממשל. לשיטתך אפשר גם לקרוא למשטרה "דיקטטורה" ואפילו למורים בבית ספר. מדינות בהן יש הליך בחירה חופשי של הרשות המחוקקת הן דמוקרטיות לפי הגדרה.
sharonbn כתב:טוב, אז אני מפרשן את הטקסט באופן אחר ממך.
אדם סמית כותב מפורשות שהמעמד הגבוה החברה - האינטרס שלו לעולם אינו שווה לאינטרס של כלל הציבור ויש לו אינטרס להונות ולעשוק את בני המעמדות הנמוכים.
זה שורש הבעיה, לא הפוליטיקאים.
שחיתות היא אחד הביטויים של הבעיה הנ"ל. היא נובעת מכיוון שבני המעמד הגבוה משתמשים במשאבים הרבים שיש להם ע"מ להשפיע בדרכים חוקיות ולא חוקיות על המחוקק ועל העומדים בראש הרשות המבצעת.
הפתרון לזה הוא בשבירת הקשר בין הון ושלטון. למשל עם תקופות צינון במעבר בין תפקידים.
Laskin כתב:סנטרל פארק הוקם באמצע המאה ה-19, אז המחיר שלו לא היה שווה אלפית ממה שהוא שווה כיום והלחץ להפוך אותו לפיסת נדל"ן הוא עצום, ומה שמונע את זה בסופו של דבר זה תרומות, יותר מכל דבר אחר.
ולא צריך לקנות את הזכויות על כל שטח האוקיינוס, אלא רק במקומות שריאלי שיגיעו לשפוך שם אשפה. זה לא 70 אחוז מכדור הארץ, יותר כמו 10, כי שום ספינת אשפה לא תשוט 4 שבועות כדי להשליך אשפה ולחזור, וכובן שיתחילו איפה שהבעייה הכי חמורה כרגע, שזה אולי חצי אחוז מהים כולו. בחיאת, אפשר לבטל "כי זה מורכב", וזה אכן מורכב, אבל אני חושב שאתה ממהר לשלול משהו שלא נכנסת אליו לעומק. אני לא טוען שזה יהיה קל או שזה פתרון קסם אלא שזה יהיה שיפור גדול לעומת המצב כיום.
אגב שרון - גם בארץ יש חוקים עירוניים שמודדים לך את גובה הדשא/וואטאבר שצומח לך בחצר, ואני אישית גרתי פעם בנוף ים ודפק לי פקח על הדלת ואמר לי שיש לי שבועיים לגזום אותו או שהקנס שהוא הביא לי יוכפל.
InterAl כתב:מהי עמדת המיעוט? הטענה לפיה רוב חוקרי האקלים משוכנעים שפעילות אנושית היא הגורם העיקרי להתחממות הגלובלית, ושההתחממות הגלובלית הזאת תהיה הרסנית לסביבה היא חסרת בסיס. זאת לא עמדת מיעוט כי עד היום כלל לא הוכח שמדובר בעמדת המיעוט.
InterAl כתב:״תיעוד״ אפשר למצוא לכל דבר, זה לא אומר שמדובר בבעיה לא זניחה, ובעיות זניחות לא מצדיקות כפייה על כלל המשק.
InterAl כתב:אף אחד, אבל כשאתה בא להפעיל כפייה ולצמצם את חירותם של אנשים, חובת ההוכחה חלה עליך, לא עליהם. בנוסף, אנשים לא צריכים להוכיח שהם ״רציונליים״ בשביל להיות זכאים לזכות לחירות.
InterAl כתב:אני לא מדבר על פלילים. אני מדבר על אחריות להחלטות המקצועיות שלהם. אם היועמ״ש שוגה (הדוגמה של זמיר לא רלוונטית, זה היה לפני המהפיכה החוקתית/דיקטטורית של בג״ץ), מי בא איתו בחשבון? אם בג״ץ מקבל החלטה שערורייתית, מי בא איתו בחשבון? אם בנק ישראל שוגה, מי בא איתו בחשבון? התשובה לכל השאלות היא ״אף אחד״. אלה גופים שלא נוטלים בתוצאות להחלטות שהם מקבלים. סמכות ללא אחריות. הציבור לא יכול ״לפטר״ אותם כמו שהוא יכול לפטר פוליטיקאים בבחירות, ולמעשה גם הדרג הפוליטי לא ממש יכול לפטר אותם. התוצאה היא דיקטטורה חסרת רסן כמעט.
sharonbn כתב:לא, זה לא פיתרון לזה. זאת בעיה שקיימת משחר האנושות והיא לא ניתנת לפיתרון בדרך שאתה מציע. הפיתרון היחיד הוא להגביל את כוחם של הפוליטיקאים, להקטין את היקף וערך הרנטות שהם יכולים לתת לבעלי ההון.
DrKeo כתב:מה קק"ל קשורה בכלל לדיון? כאילו זה הקלף היחיד שלכם? יופי שאתה לא צועק לי ונצואלה.
DrKeo כתב:כל הקונספט שאדם פרטים שמחזיק בשטח טבעי ידאג לשטח כמשהו טבעי ושמור כמו שמורות טבע ממשלתיות הוא די תלוש מהמציאות.
sharonbn כתב:רוב חוקרי האקלים משוכנעים שפעילות אנושית היא הגורם העיקרי להתחממות הגלובלית, ושההתחממות הגלובלית הזאת תהיה הרסנית לסביבה ע"ס המחקרים שהם עשו בנושא.
עמדת מיעוט היא עמדה שבה פחות מחצי מהחוקרים תומכים. זהו חישוב מתמטי.
sharonbn כתב:התכוונתי תיעוד לכך שמדובר בבעיות נפוצות. בעיות לא זניחות:
- יותר משליש מהאוכלוסיה האמריקאית סובלת ממשקל יתר
- צריכת משקאות ממותקים לנפש גבוהה הבאמריקה יותר מכל אומה אחרת
- כמות האנשים שאובחנו כחולים בסוכרת מסוג 2 קפצה פי 10 בעשרים שזה האחרונות
- אמריקאים מוציאים קרוב ל200 מליארד דולר בשנה על טיפולים בהשמנת יתר
sharonbn כתב:להפעיל כפייה ולצמצם את חירותם של אנשים? מאיפה זה הגיע? אתה מתבלבל או מבלבל. בכלל לא דיברנו על אנשים פרטיים. (אני לא דיברתי בכל אופן)
אף אחד לא מציע לאסור על עישון או על צריכת מאכלים ממותקים על אנשים בוגרים (למוצרים ושירותים שמוצעים לילדים כן יש מגבלות, אני מקווה שהסיבה ברורה)
אני בעד איסור עישון כמו איסור צריכת סמים (אני לא רואה הבדל בינהם) רק חושב שחוק כזה לא ישים (אי אפשר יהיה לאכוף)
sharonbn כתב:על מנת שאנשים יעשו החלטות רציונליות, צריך להיות להם מידע מלא ואובייקטיבי על המוצר/שירות שהם צורכים. הבעיה היא שהיצרנים לא חושפים את המידע הזה אלא בוחרים להציג מידע חלקי שמדגיש את היתרונות ומסתיר את החסרונות או הסכנות של המוצר.
הרגולציה היום מכריחה את היצרנים לחשוף את המידע המלא על המוצרים שלהם. כמו שכבר אמרתי - רשימת המרכיבים על מוצרי מזון, (ומתישהוא גם מדבקות למוצרים ממתוקים או שמנים), תוויות התראה על הסכנות שבעישון, אזהרה מה יקרה אם לא תעמוד בתנאי הלוואה ועוד.
sharonbn כתב:אם היועמ״ש שוגה הוא צריך לתת דו"ח לממשלה שבידיה הסמכות לפטר אותו.
בנוסף, הציבור עצמו יכול לתפקד כשומר סף. כל הגופים שמנית חשופים לביקורת ציבורית שמגיעה בשתי צורות - ארגונים וולנטארים שלקחו על עצמם תפקיד של שמירה על סדרי מנהל תקין (למשל התנועה לאיכות השלטון) והעיתונות שמשמשת בתפקיד חושפת שחיתות והתנהלות לא תקינה.
דוגמא - מינוי רוני בר און לתפקיד היועה"מ נכשל בגלל הביקורת הציבורית. השופטת פוזננסקי-כץ הורשעה בהפרת כללי האתיקה בפרשת המסרונים בזכות החשיפה העיתונאית
sharonbn כתב:לא, זה לא פיתרון לזה. זאת בעיה שקיימת משחר האנושות והיא לא ניתנת לפיתרון בדרך שאתה מציע. הפיתרון היחיד הוא להגביל את כוחם של המעמד העליון ואת היכולת שלהם להגיע ולהשפיע על נבחרי הציבור.
DrKeo כתב:קקל היא לא גוף פרטי, קקל היא גוף מושחת במימון מדינה (וגם מכיל כסף פרטי). את הכסף שלו הוא עושה מקרקעות שיש לו שלא משמשות כשטחים ירוקים. אם קק"ל היה במימון פרטי בלבד ולא קשור למדינה, כבר לפני 50 שנים כל שטח ירוק במדינה הזאת היה כבר שכונה.
InterAl כתב:קק״ל נטעה כמעט את כל היערות במדינה, על מה אתה מדבר? הם מפעילים גם עשרות פארקים ברחבי המדינה - למעשה עוד הרבה לפני שהמדינה קמה. איך זה לא קשור בפרומיל?
DrKeo כתב:InterAl כתב:קק״ל נטעה כמעט את כל היערות במדינה, על מה אתה מדבר? הם מפעילים גם עשרות פארקים ברחבי המדינה - למעשה עוד הרבה לפני שהמדינה קמה. איך זה לא קשור בפרומיל?
שוב, תקרא את ההודעה שלי, קק"ל לא קשורה בשום צורה לדיון.
InterAl כתב:אני מבין שאתה מאוד אוהב לפזר טענות חסרות שחר, אבל האמת? זה כבר מתחיל להימאס.
InterAl כתב:ואיפה ההוכחה שכל זה נובע מהתמכרות בלתי רציונלית?
sharonbn כתב:כל הדיון נסוב סביב רגולציה על אנשים פרטיים, שאתה מנסה להצדיק באמצעות טענות מונפצות. אגב, גם איסור צריכת סמים הוא רגולציה על אנשים פרטיים.
sharonbn כתב:קבלת החלטות בתנאי אי ודאות היא גם יכולה להיות רציונלית. גופים פרטיים כמו בד״ץ מוכיחים שהשוק יכול לרגלץ את עצמו, אם יש דרישה לכך.
InterAl כתב:אף יועמ״ש לא פוטר על ידי הממשלה עד היום. הסיבה היא ברורה: בג״ץ.
InterAl כתב:לגבי שומרי הסף שהזכרת - אין להם שום סמכות שלטונית. פרסום כתבות בעיתון וסטיקרים ברחובות זו לא סמכות שלטונית.
InterAl כתב:לגבי בר און - הוא התפטר מחוסר ברירה לאחר יומיים בתפקיד.
InterAl כתב:הפיתרון שלך נוסה כבר אינספור פעמים בעבר. את הבעיה לא רק שלא פתר אלא להיפך, היא רק הוחמרה.
sharonbn כתב:Multiple studies published in peer-reviewed scientific journals1 show that 97 percent or more of actively publishing climate scientists agree*: Climate-warming trends over the past century are extremely likely due to human activities. In addition, most of the leading scientific organizations worldwide have issued public statements endorsing this position. The following is a partial list of these organizations, along with links to their published statements and a selection of related resources.
https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/
עוד מקור
Quotation from page 6: "The number of papers rejecting AGW [Anthropogenic, or human-caused, Global Warming] is a miniscule proportion of the published research, with the percentage slightly decreasing over time. Among papers expressing a position on AGW, an overwhelming percentage (97.2% based on self-ratings, 97.1% based on abstract ratings) endorses the scientific consensus on AGW.”
J. Cook, et al, "Consensus on consensus: a synthesis of consensus estimates on human-caused global warming," Environmental Research Letters Vol. 11 No. 4, (13 April 2016); DOI:10.1088/1748-9326/11/4/048002
מכתב מ-18 גופי מחקר מדעיים:
Observations throughout the world make it clear that climate change is
occurring, and rigorous scientific research demonstrates that the
greenhouse gases emitted by human activities are the primary driver.
https://www.aaas.org/sites/default/file ... etter1.pdf
sharonbn כתב:הדיון שאני מנהל נסוב סביב רגולציה על עסקים. חוק הקשיות מיועד לעסקים.
sharonbn כתב:קבלת החלטות בתנאי ודאות לעולם תהיה עדיפה על תנאי אי ודאות.
sharonbn כתב:אתה בטח מתכוון מאז "המהפיכה החוקתית/דיקטטורית של בג״ץ". שכחת את יצחק זמיר?
sharonbn כתב:זה חלק המהנגנונים של איזון ובלמים בשיטה הדמוקרטית. וזה עובד.
sharonbn כתב:מה ז"א "מחוסר ברירה"? מי הכריח אותו? הביקורת הציבורית היה הגורם הישיר.
sharonbn כתב:קודם כל, לעולם אין 100% הצלחה. ישנם מקרים בהם רגולציה הצליחה וישנם שלא.
שנית, גם הפתרון של שוק ללא רגולציה נוסה בעבר ונכשל.
DrKeo כתב:שוב, קק״ל הוא ממש אבל ממש לא פיתרון, דוגמה או רלוונטי. אתה סתם מסיט את הדיון עם איש קש.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד