המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:זה היה ברור שישר תביא את נתון ה-97%. זה גם היה לי ברור לחלוטין שאתה לא מכיר את הפארסה שבנתון השגוי הזה. אני ממליץ לך להתעמק קצת יותר ולמצוא את האמת בנוגע לאיך הגיעו למספר 97%. רמז: 97% ממה? מהו הניסוח המדויק של הקריטריון ש-97% עונים עליו?
InterAl כתב:אנשי עסקים הם אנשים פרטיים, פעם אחרונה שבדקתי. וגם חוק הקשיות הוא בפועל רגולציה על אנשים פרטיים - הוא מונע ממני כאדם פרטי לקנות אייס קפה עם קש בסטארבקס.
InterAl כתב:לא אם אתה כופה ודאות. יש דרך קלה לגרום להכל בעולם להיות ״ודאי״: תחוקק חוק נגד כל סוג של פרטיות (פרטיות = הסתרה) באופן גורף. אז לכל אדם בעולם יהיה 100% מהמידע שיש לכל אדם אחר (בתיאוריה). אבל התוצאה עלולה להיות הרסנית.
InterAl כתב:בדיוק להיפך. אם הגופים האלה לא נותנים דין וחשבון לגופים אחרים, משמע שאין עליהם איזונים ובלמים.
InterAl כתב:אם הוא לא היה מתפטר, בג״ץ היה מפטר אותו. כמו שהוא עשה עם מינויים אחרים ״לא לגיטימיים״ בממשלות קודמות (המינוי של פנחסי ע״י רבין הוא דוגמה מפורסמת).
InterAl כתב:אני לא מדבר על 100% הצלחה, פה מדובר על 100% כישלון. הבסיס הרעיוני שלך הוא הבסיס הרעיוני שהביא את כל הזוועות של המאה ה-20. הגדלת כוחה של המדינה לאסדר, להגביל, לפקח וכו׳ מובילה בסופו של דבר בהכרח למשטרים אפלים.
sharonbn כתב:InterAl כתב:ואיפה ההוכחה שכל זה נובע מהתמכרות בלתי רציונלית?
"התמכרות בלתי רציונלית"? אתה רציני?
InterAl כתב:ומדינת ישראל משקיעה פחות מ-1% מההוצאות שלה על שמירה על הטבע, מה זה מוכיח בדיוק?
InterAl כתב:ומדינת ישראל משקיעה פחות מ-1% מההוצאות שלה על שמירה על הטבע, מה זה מוכיח בדיוק?
לגבי הטענה שקק״ל היא יחידה במינה - ״פריק של הטבע״ - שוב טעות קשה. היו חברות רבות נוספות כמו יק״א, חברת הכשרת הישוב, חברת נטעים, גואלי אדמות פרטיים כמו יהושע חנקין, רוטשילד ועוד רבים אחרים שקנו פה אדמות והקימו עליהם ישובים, שטחים חקלאיים, יערות ושמורות טבע -רובם עוד לפני שהיתה פה מדינה בכלל. כלומר הטענה שממשלה היא הכרחית לשמירה על הטבע - זאת פשוט טענה שגויה באופן קיצוני, כפי שההיסטוריה מוכיחה, לא רק התיאוריה הכלכלית. ולכן גם הטענה שקק״ל היא דוגמה מיוחדת במינה שגויה באותה מידה.
האם סוג ההתארגנות הזה הוא ייחודי לארץ ישראל? גם לא. יש שמורות טבע פרטיות בכל מקום על פני כדור הארץ, כולל בארה״ב, אנגליה ובמיוחד אפריקה. ידעת למשל ש-13% מהאדמות של טנזניה הן שמורות טבע בבעלות פרטית (בין אם חברות פרטיות, קהילות פרטיות, אנשים פרטיים וכו׳)? וטנזניה זאת מדינה עם שטח של מיליון קמ״ר - כלומר רק השמורות הפרטיות שם הם כ-130,000 קמ״ר - פי 5 משטח ישראל. אין פה שום ״ברק בבקבוק״, מקסימום ״דיסוננס קוגניטיבי״.
DrKeo כתב:אגב, לפי וויקיפדיה 15% מטנזניה היא שמורות טבע וכולן מנוהלות על ידי חברה ממשלתית בשם TANAPA כך שלא ממש ברור לי מאיפה הבאת את המספר ש-13% מהשטח של טנזניה הוא שמורות טבע פרטיות. התפקיד של TANAPA הוא לשמר את הצומח והחיי של טנזניה והם ממומנים מכסף מהמדינה ומדמי כניסה של אותם פארקים. כמו שאתה רואה, שוב, הממשלה היא זאת שדואגת לטבע.
sharonbn כתב:סליחה. אני לא הולך לבזבז את הזמן שלי לעשות חיפושים בשביל להביא סימוכין לטענות שלך. זה לא עובד ככה.
אם יש לך השגות על הסימוכין שאני מביא, בבקשה, תאיר את עיניי. תספר את הסיפור שלך, תביא את הקישורים שיתמכו בטענות שלך.
sharonbn כתב:אנשי עסקים הם אנשים פרטיים שמנהלים עסקים שאינם פרטיים.
אבל זה לא משנה. אני לא אתווכח איתך על מי חל החוק מאחר ואני מאמין שלמדינות (או יותר נכון לפרלמנטים) יש זכות לחוקק חוק שאוסר שימוש בחומרים מסוכנים.
למשל, אסבסט אסור לשימוש בתעשייה ויש סיבה טובה לכך.
אפשר להתווכח האם קשיות מסוכנות או לא אבל העיקרון שריר וקיים.
sharonbn כתב:בדיוק להיפך. כ"א נותן דו"ח למי שמינה אותו ויכול לפטר אותו. הביקורת הציבורית משמשת בלם מצוין ורוב הזמן זה עובד.
sharonbn כתב:שטויות, אפילו לא הוגש כתב אישום. בגלל ספקולציה על גזר דין של משפט שלא רק שלא התקיים, אפילו לא תוכנן... לקרוא לזה "הכריחו אותו" באמת הלכת רחוק.
אבל למה צריך ללכת לספקולציות והשערות תיאורטיות. ברגע שפורסם המינוי, קמה מחאה ציבורית ובעיקר בקרב בקהילה המשפטית בארץ. ואחרי יומיים הלחץ הציבורי עשה את שלו. אני, ד"א בספק אם היה לבג"ץ מה לומר על המינוי מאחר והוא היה חוקי, רק מסריח.
מקרה פנחסי - פה כבר לא צריך ספקולציות - נגדו הוגש כתב אישום על עבירות מס וחוק מימון מפלגות (מאוחר יותר הוא הורשע) וצדק היועהמ"ש שטען שיש לפטר אותו. אפשר להגיד שהמינוי היה לא לגיטימי בלי מרכאות.
sharonbn כתב:פשש ומי מדבר עכשיו במושגים אבסולוטיים. יש הרבה דוגמאות שרגולציה היתה הכרחית ע"מ לתקן עיוותים ועוולות שקרו בגלל תאוות הבצע של בעלי עסקים.
sharonbn כתב:ומה עם זה?
InterAl כתב:DrKeo כתב:אגב, לפי וויקיפדיה 15% מטנזניה היא שמורות טבע וכולן מנוהלות על ידי חברה ממשלתית בשם TANAPA כך שלא ממש ברור לי מאיפה הבאת את המספר ש-13% מהשטח של טנזניה הוא שמורות טבע פרטיות. התפקיד של TANAPA הוא לשמר את הצומח והחיי של טנזניה והם ממומנים מכסף מהמדינה ומדמי כניסה של אותם פארקים. כמו שאתה רואה, שוב, הממשלה היא זאת שדואגת לטבע.
http://www.biodiversitya-z.org/content/ ... cted-areas
For example, 13% of the total area of Tanzania is contained within Privately Protected Areas.
ולגבי קק״ל ושאר גואלי האדמות - הן ״פריק״ של הטבע רק בגלל שהמדינה החליטה לקחת על עצמה את התפקיד של ניהול קרקעות המדינה. איך זה סותר את הטיעון הבסיסי שלי? הרי הויכוח נסוב סביב השאלה היא האם אפשר תיאורטית להפקיד את ניהול קרקעות המדינה בידיים פרטיות במקום בידי הממשלה. היסטורית, הוכח שאפשר מעל לכל ספק. לכן הכשל הלוגי נמצא רק אצלך, לא אצלי. בנוסף, בעמוד הקודם טענת שלא יתכן שלאדם פרטי יהיה את התמריץ לשמור על שמורות טבע - הטיעון הזה פשוט שגוי באופן קיצוני.
לגבי שאר העולם - בארה״ב, נכון להיום, רוב שמורות הטבע נמצאות בידיים פרטיות. היסטורית, המצב בארה״ב היה דומה למצב בארץ. ההתרחבות מערבה במאה ה-19 נעשתה 99% ע״י חקלאים פרטיים שעיבדו אדמות באופן פרטי ודחפו את ה-frontier מערבה. כך שהטיעון שלך כושל מאיזה כיוון שלא מסתכלים עליו.
In Tanzania all land is ultimately owned by the state, and may only be leased by companies for set periods of time
Our survey showed that the most common form of tenure for private protected areas is through hunting blocks leased from the government
regulated through the Wildlife Conservation Act of 1974 and the 2000 Tourism Hunting Regulations. Hunting companies can lease these blocks for 5 years, during which time the Department of Wildlife sets a hunting quota.
conduct anti-poaching activities independent of state assistance (i.e. hunting companies must be responsible for safeguarding wildlife against illegal offtake); develop the block's infrastructure (e.g. provision of roads, boundary maintenance where needed and appropriate, conduct research).
InterAl כתב:יש המון כתבות על זה ברשת, אבל אתה יכול להתחיל למשל פה:
http://www.climatedepot.com/2017/03/06/ ... l-warming/
InterAl כתב:העסקים אינם פרטיים? אז מה הם בדיוק? על מה אתה מדבר?
InterAl כתב:לא הוגש כתב אישום נגד מי? למה שיגישו כתב אישום בכלל? בג״ץ היה פוסל את המינוי בנימוק של ״חוסר סבירות״ - זאת הטענה הקבועה שלו בפסילת מינויים - לא צריך להיות מוגש כתב אישום בכלל.
InterAl כתב:לגבי פנחסי, אתה טוען שהוגש כתב אישום ולכן צדק היועמ״ש שצריך לפטר אותו. הטענה הזאת מוכיחה שאין לך מושג על מה אתה מדבר - הרי היועמ״ש הוא זה שמחליט להגיש את כתבי האישום נגד חברי ממשלה. בנוסף, יש הבדל גדול בין ״לא לגיטמי״ מבחינה מוסרית לבין ״לא חוקי״. אין שום חוק שאוסר על שר לכהן לאחר שהוגש נגדו כתב אישום. עצם זה שבג״ץ אוסר זאת (שוב - מנימוקי ״סבירות״ ולא ״חוקיות״) רק מוכיח את חוצפתו הדיקטטורית חסרת המעצורים של בג״ץ, שכבר 25 שנה לא פועל לפי החוק אלא לפי שרירות ליבו. הוא הדוגמה החיה הכי טובה לדיקטטורה שאני מדבר עליה.
InterAl כתב:יש הרבה דוגמאות, זה נכון. כמעט כולן שגויות.
InterAl כתב:מה עם זה?
DrKeo כתב:אני אגיב באריכות על כל מה שהלך פה מאוחר יותר אבל ספציפית בנושא אריזות הקשים, כתוב מעליהם ״one earth, many sips״, כלומר כנראה שזה קש רב פעמי ולא חד פעמי
sharonbn כתב:אני למשל לא חושב ששטח שנוטעים בו עצים ואז כורתים אותם ושוב נוטעים וכו נותן את האפקט של שמירת הסביבה כמו שיער אמיתי עושה. זה בכלל לא יער. זה מחסן עצים.
DrKeo כתב:למה שמישהו יקנה חתיכת ים בלתי מוגדרת ובלתי שמישה 200 קילומטר מהחוף אלה אם זה למטרות גז או נפט, למה? מאיזו סיבה?
sharonbn כתב:מה, לא ראית את "המקור" עם ראסל קראו? זה מבוסס על הסיפור האמיתי על המדען שעבד בחברות הטבק וגילה שהם מוסיפים חומרים ממכרים למוצרים שלהם.
DrKeo כתב:התנועה הליברטריאנית היא תנועה דתית וכמו כל תנועה דתית היא מבוססת על חוק אלוהים חקוק בסלע שאי אפשר לעבור עליו (השוק החופשי והיד הנעלמה)
sharonbn כתב:בג"ץ לא "פוסל מינויים". הוא לא נציבות שירות המדינה. בג"ץ פוסק בתיקים שמוגשים בפניו. קרי, היה צריך מישהו להגיש תביעה לבג"ץ. ואני בכלל לא בטוח מה היתה הפסיקה שלו אם היתה מוגשת תביעה, מאחר והביקורת היתה על כישורים של בר און והקביעה אם הכישורים מתאימים או לא היא ענין מקצועי, לא פלילי.
sharonbn כתב:נכון, היועמ״ש מצא ראיות לעבירות שעשה פנחסי ולכן דרש מרבין לפטר את סגן השר כאשר יוגש כתב אישום. זו העבודה המקצועית של היועמ״ש - להיות התובע הכללי והיועץ המשפטי של הממשלה. רבין סירב לעשות כפי שיעץ לו היועץ המשפטי שלו. רבין רצה ששר שעומד לפני משפט ימשיך לכהן בתפקידו.
בג"ץ הורה שבענייני משפט, דיעת המומחה קובעת. דוגמה נהדרת לעבודה תקינה ומקצועית של שומרי אכיפת החוק למרות לחצים מהדרג הפוליטי.
sharonbn כתב:מה זה "התמכרות רציונלית" זה אוקסימורון
swym כתב:טיפ של אלופים: לעץ הבודד ומתוכו לסביבה לא באמת אכפת ממה שאתה חושב. הוא מנקה את אותה כמות פחמן דו חמצני ומייצר את אותה כמות חמצן. למעשה בנטיעה מתוכננת אפשר לנצל את תוואי השטח בצורה אפילו יותר יעילה מאשר ביער שגדל באופן טבעי וכך גם למקסם את ההשפעה המיטיבה על איכות הסביבה.
swym כתב:טיפ של אלופים: אם אנשים מוכנים לשלם על חתיכת קרקע על הירח ומאדים, יהיה מי שמוכן לשלם גם על שטח בים שאולי יש לו סיכוי גם להגיע אליו בימי חייו.
swym כתב:טיפ של אלופים: סרט ש"מבוסס על סיפור אמיתי" לא בהכרח מייצג נאמנה את מה שקרה במציאות בפועל.
InterAl כתב:מי דיבר על התמכרות רציונלית? שאלתי לגבי ההוכחה לכך שמדובר בהתמכרות בכלל.
InterAl כתב:גם בישראל אין אדמות פרטיות באופן רשמי, אתה חוכר אותן מהמנהל. ולא רק בישראל, כמעט בכל מדינה בעולם אין קונספט של אדמה פרטית מוחלטת - המדינה תמיד יכולה להפקיע לך אותה לצרכיה.
לגבי רגולציה, נכון, תמיד יש רגולציה. גם על בנייה בישראל יש רגולציה על כל צעד ושעל, אפילו לסגור מרפסת אתה לא יכול בלי אישור. זה אומר שאין בישראל קניין פרטי? לא.
אבל ספציפית לגבי הרגולציה בטנזניה - יכול להיות שהיא נראית כבדה על הנייר, אבל בפועל אני מוכן להמר שאין שם באמת רגולציה - כמו כל מדינה אפריקאית, הרגולציה קיימת בעיקר למראית עין, בפועל הכל מתנהל עם שוחד.
InterAl כתב:קודם כל, זה לא נגמר בכפייה לגבי סימון. בארה״ב ומדינות אחרות מוטל ״מס סוכר״ - זאת כבר רגולציה פוגענית ממש. לכן מדובר במדרון חלקלק מסוכן. היום זה ״רק״ סימון, מחר זה ״רק״ מס, מחרתיים זה ״רק״ הגבלה כלשהי על כמות הסוכר, ושבוע הבא זה יהיה איסור גורף. ובאופן כללי: כל רגולציה שלא מגנה על זכויות קניין היא מיותרת (בלשון המעטה) מסיבה אחת עיקרית - היא לא מוסרית. לא מוסרי להפעיל כפייה נגד חפים מפשע, ולכן גם לכל דוגמה קונקרטית שתביא אין הצדקה ברמה המוסרית. וזה בלי לדבר על הרמה הפרקטית, שגם שם יש כשלים למכביר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד