DrKeo כתב:RT מלא זה פשוט העולם האמיתי, אין לאיפה ללכת משם מבחינת מראה של תמונה. לחשבי קרני אור זה לחשב התנהגות של פוטונים, בסוף ככה תאורה אמיתית והעין האנושית באמת עובדות אז ברגע שהגענו ל100% rt, זה פשוט 100% איך שהעולם האמיתי עובד בלי זיופים. מה שאנחנו מקבלים בסדרה 2000 זה הניצן הראשון, כרטיס ב1000$ שמסוגל לעשות אלמנט או שניים עם rt (נניח רק הצללה או רק השתקפות). הגביע הקדוש הוא 100% rt, בלי שום רסטוריזציה בכלל ואנחנו שנים משם אבל אנחנו כן מתחילים את המסע הזה סופסוף. וכמובן שrt מושלם יתן לך רק תמונה פוטוראליסטית, כמו שלאסקין אמר, מה עם פיסיקה לדוגמה וכך הלאה. מן הסתם בסוף נגיע למטריקס, משהו אמיתי כמו העולם האמיתי ולפחות בתחום הזה אנחנו מתחילים את הדרך לשלמות פוטוראליסטית.
פייג׳, הקוואדרו הכי יקר גם עושה 10 גיגה קרניים, לא 20. ההבדל בינו לבין ה2080ti הוא 2tflops, 2tips, ו-15 טריליון חישובי מספרי 16 ביט בליבות טנצר שנועדו לai. הם בייסיקלי אותו כרטיס עם הבדל של איזה 10-15 אחוז בכל מה שהוא לא ליבות rt. אבל צריך לזכור שמאז ומתמיד ההבדלים הגדולים בין קוואדרו והכרטיסי גיימינג היה דרייברים. בצד של הגיימינג הדרייברים מיועדים למשחקים ולכן קוואדרו חזק פי כמה לא מריץ משחקים כמו 1060gtx ו-1080ti לא מריץ תוכנות מקצועיות כמו הקוואדרו הכי זול.
Mgs, אם נצא בהנחה שמשחק סטנדרטי שלא מקבל שום אלמנטים יחודיים לטיורינג אז כנראה שרק חלק אחד מתוך ה4 של הצ׳יפ יפעל ואז ה2080ti למשל הוא בערך 25% יותר חזק מה1080ti. אבל בגלל שnvidia שולטים בשוק בצורה כל כך אבסולוטית, ביחוד שעכשיו אין שום כרטיס של amd שמתחרה (אני בספק אם הvega64 עם קירור נוזלים שדורש תחנת כוח ו-700$+ מנצח אפילו את ה2070rtx), אני חושב שכמעט כל המפתחים ינצלו חלקים חדשים בכרטיס הזה. למשל ה14TIPS יכולים להביא עוד 50% ביצועים ל14TFLOPS אם מפתחים ינצלו אותם נכון ואז אנחנו מדברים על קפפיצת ביצועים הסטרית לגמרי. כמובן שאינטג׳רים הם לא כלבו כמו נקודות צפות, אי אפשר להשתמש בהם לכל דבר, אבל כן אפשר להזיז חישובים מסויימים לאינטג׳רים ובתאוריה אפשר גם לנצל שני אינטג׳רים כדי לדמות נקודה צפה אחת כך שבתאוריה אפשר, אם עובדים באמת חכם, לשאוב מהכרטיסים האלה המון. זה אומר שלדבר על כמה tflops הם עושים זה קצת שטחי. מצד שני גם הבבל״ת של nvidia שהם בעצם כמו 78TFLOPS הוא שטויות כך שהאמת נמצאת איפשהו באמצע. הכרטיס מסוגל לעשות הרבה יותר מהמספר tflops שלו אבל הוא גם לא איזו הזיה חזקה פי 6.
אגב, גם amd קצת זוכה פה. כבר שני דורות amd נותנת להשתמש באינטג׳רים בדיוק נמוך כדי לבצע חישובים מהירים יותר, העניין הוא שהם מחליפים חישוב נקודה צפה בכמה חישובי אינטג׳ר בזמן שnvidia עושה את זה במקביל. אז לדוגמה אפשר לעשות חישוב נקודה צפה אחד של 32 ביט (זאת הנקודה הצפה הקלסית שאתם מכירים, זאת שהיא הבסיס לחישובי tflops) או במקום לעשות שני חישובים אינטג׳ר בדיוק 16 ביט, ארבעה חישובי אינטג׳ר בדיוק 8 ביט או שמונה בדיוק 4 ביט. כלומר זאת השיטה של amd להאיץ ביצועים, אם לא צריך לחשב נקודה צפה אלה חישובים פשוטים יותר, אפשר להשתמש באינטג׳ר כדי להאיץ ביצועים. Nvidia לקחה את זה צעד אחד קדימה, את כל החישובים האלה אפשר לעשות במקביל, 14 מליארד שכאלה בדיוק 32 ביט, זה אומר שאפשר לעשות בדיוק אותו כמות של flops בחישובי אינטג׳ר בלי להשפיע בשום צורה על הflops. ברגע שמפתחים ינצלו את זה, תהיה קפיצת ביצועים קלה אצל amd ואדירה אצל nvidia. חשוב לציין שזה יהיה גם בפס5 ובסקארלט כך שזה בטוח יתחיל לקבל תמיכה נרחבת בחודשים הקרובים.
Laskin כתב:הוא התבלבל בין 10 ל-20 בגלל שבתמונה שלהם הם מציגים 2 כרטיסי QUADRO כאלה, לא אחד.
אגב, דבר אחד רק לא הבנתי - מתי כל הכרטיסים האלה יוצאים?
bling כתב:ראיתי את כל הסרטונים כולל קונטרול וסלחו לי אבל בינתיים אני לא כזה עף מזה. ברור שזה מוסיף וזה נחמד אבל זה לא מפוצץ ראשים וזה לא מה שמעלה את הגראפיקה פתאום לסטטוס של דור הבא. אלו עדיין בבירור משחקי דור נוכחי עם עוד תוספת נחמדה, כל קפיצה שמעותית במודלים/אנימציות/טקסטורות היא הרבה יותר משמעותית ומרגישה דור הבא ממה שראיתי שם ככה שכמו שהחזרזיר פה אמר, כרגע אני לא מרגיש שזה הפסד גדול שהדור הבא לא יתמוך בזה
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 19 אורחים