PS4 | הנושא הרשמי 2

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: PS4 | הנושא הרשמי 2

הודעהעל ידי Klayman » 16 ספטמבר 2018, 23:03

bling כתב:
Klayman כתב:באיחור אופנתי - סיימתי את אנצ'רטד 2. אני חושב שהוא משחק נהדר עם שליש אחרון חלש מאוד (עד נוראי). גלים בלתי פוסקים של אוייבים, מפגשים שמתוסרטים לטעמי בצורה לא טובה, וסיפור שלא מתקדם בכלל.. עד השליש האחרון נהנתי מאוד, אבל מהרגע שמתחברים לאלנה וממשיכים הלאה הכל נהיה הרבה פחות זורם והרבה יותר מציק. ממש כבר לא יכולתי לחכות שהוא יסתיים.. וזה נורא חבל, כי ממש נהנתי ממנו עד השלוש-ארבע שעות האחרונות.

אני יודע שהחוויה שלך טרייה יותר אבל ממש לא זכור לי שמדובר ב 4 שעות שבהן המשחק יוצא מהקצב הטוב שלו, בזיכרון שלי זה שעה וחצי ככה של גלי אויבים ופייסינג די רע, אבל אולי בגלל שסבלת כל כך זה הרגיש לך יותר :)

בזמנו כששיחקתי זה היה אומנם די מבאס אבל זה לא הספיק כדי להרוס או להעיב במיוחד על החוויה הכוללת, ב 2009 זו באמת היתה חוויה מטורפת.

ואוו משוגע!!! 2009!!! לא היה לי מושג האמת.. התחלתי את 3 בינתיים :). לא יודע לגבי הסוף של 2.. הרגיש לי רע במיוחד בערך מהקטע שפוגשים את אלנה..כל מה שהיה לפני זה התיישן לא רע בכלל.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2018, 13:13

3 היה נחשב למאכזב גם בזמנו, מעניין מה תחשוב עליו היום :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 13:31

השלישי ממש טוב אבל בגלל הציפיות של 2 לעומת 1 - אנשים ציפו ליותר מזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 13:36

לדעתי יש ב3 את הסט פיס הכי טוב בסדרה, המטוס. הוא קצר מאוד אבל ואו איזה יפי של דבר.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 13:40

ב-4 יש אחד טוב יותר אבל די הרסו אותו כשהראו אותו בשלמותו אחרי התצוגה שחשפה חצי ממנו... למזלי ראיתי רק את החצי, אבל להרבה אנשים זה ממש ביאס את התחת, ובצדק... למה לא יכולים לעשות כמו GOW ולא להראות כמעט כלום? הם יכולים להרשות לעצמם, ולמשחק יש עוד כמה קטעים ממש מדהימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 13:42

הג׳יפ? אני ראיתי בתצוגה עד הגשר. אני מקווה באמת שהוא מטורף כי הקטע עצמו עם הג׳יפ בתערוכה לא היה כזה מגניב, לא ברמות המטוס ב3 או הרכב המשוריין ב2.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 14:01

כן, לא זוכר עד איפה הם עצרו שם... הם זה בהחלט קטע טוב יותר מקטעים אחרים בסדרה לדעתי, ובאמת נראה ומרגיש כמו סרט... בעיקר כי גם יש לך כמה דרכים לבחור מהן, כך שזה נראה כאילו אתה באמת החלטת אם ללכת לכאן או לכאן, כי זה מה שעשית... בסוף זה מוביל כמובן לאותה תוצאה אבל זה שיש בסט פיס מושקע פתאום כמה דרכים שונות, שכולן מושקעות באותה המידה, זה כבר משהו חדש, והרבה יותר מהנה לשחק בדבר כזה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 14:13

U3 טוב,אבל הסיפור כל כך,אבל כל כך,מבולגן ומלא בחורים עלילתיים מאוד צורמים. זה מאוד שקוף שהם עשו הכל כדי לדחוף אותו בתאריך שהם קבעו שנה לפני בלי דחייה,כי הוא שוחרר עם aiming שבור לגמרי וכל מיני גליצ'ים גרפיים. בסך הכל אהבתי אותו,אבל הוא היה קצת נפילה לעומת 2 המופתי.
אם אני צריך לדרג את הסדרה:
1.U2
2.U4
3.lost legacy
4. (ובפער יותר גדול מהקודמים) U3
5.U1
6.Golden Abyss- כן,שיחקתי בו :) הוא דווקא היה ממש סבבה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 14:15

אני לא יודע אם הייתי ממקם את TLL לפני 3, אבל הם די צמודים באמת.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 14:26

אני יכול לחשוב רק על שתי סיבות שהייתי ממקם את 3 לפני TLL,אחת מהן לגמרי סובייקטיבית:
1. 3 ארוך יותר משמעותית
2. 3 כולל את הקאסט המקורי,שאני כמובן מעדיף,אבל TLL הוכיח שאפשר להמשיך את הסדרה גם בלעדיהם.

אני חשבתי ש-TLL היה פשוט מצוין: הם שיפרו מאוד את הפייסינג מ-4 (זה מה שהכי הפיל את את U3 בעיניי,פייסינג לא טוב) והיה blend מאוד מאוזן בין פלטפורמינג פאזלים ואקשן,וחוץ מפרק 3 שהיה הניסוי מיני עולם פתוח שלהם שלא ממש הצליח לדעתי,המשחק מאוד זרם מתחילתו ועד סופו.
אני חושב שיש בו הומאז' מדהים לאחד המשחקים הקודמים(ומי ששיחק יודע על איזה שלב אני מדבר) שממש לא הפסקתי לחייך כשהבנתי מה הולך לקרות.
אני מניח שאנשים פחות עפו עליו כי הוא פשוט לא חידש כלום ביחס ל-4,אבל בכנות,אני לא מבין למה אנשים ציפו כי המשחק היה בפיתוח בקושי שנה וקצת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 14:27

3 ממש לא בפער גדול מ-2 לדעתי. הוא עוד מאותו דבר אבל הוא טוב וגם יש בו כמה מהקטעים הכי טובים בסדרה (טוב נו, לפחות המטוס + המדבר שהיו רצף ממש טוב לדעתי). לדרג אותו בקרבה לU1 זה ממש לא נכון לדעתי. 2 יצר ציפיה לאיזו קפיצה הזויה ו-3 לא ספק אותה, הוא פשוט עוד אנצ'רטד 2 עם גרפיקה יפה יותר וסט פיסז קצת יותר טובים אז הוא יצר אכזבה בהקהילה אבל אני לא חושב שהוא כזה רחוק מאנצ'רטד 2.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 14:31

מה זה משנה הפער... העיקר הסדר :D
וכן, אני גם ממש הופתעתי לטובה מTLL... אני לא יודע אם הוא היה משחק ראשי בסדרה הייתי עדיין ממקם אותו ככה, אולי זה קטע של ציפיות-תוצאות, אבל עדיין - מדובר במשחק מצויין שכל חברה אחרת הייתה מתגאה בו מאוד כמשחק "מרכזי".

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 14:34

DrKeo כתב:3 ממש לא בפער גדול מ-2 לדעתי. הוא עוד מאותו דבר אבל הוא טוב וגם יש בו כמה מהקטעים הכי טובים בסדרה (טוב נו, לפחות המטוס + המדבר שהיו רצף ממש טוב לדעתי). לדרג אותו בקרבה לU1 זה ממש לא נכון לדעתי. 2 יצר ציפיה לאיזו קפיצה הזויה ו-3 לא ספק אותה, הוא פשוט עוד אנצ'רטד 2 עם גרפיקה יפה יותר וסט פיסז קצת יותר טובים אז הוא יצר אכזבה בהקהילה אבל אני לא חושב שהוא כזה רחוק מאנצ'רטד 2.

אני חושב ש-3 משמעותית טוב יותר מ-1,כמו שהוא משמעותית פחות טוב מ-2,4 ו-TLL- שוב,הסיפור מאוד צרם לי שם,כי אני באמת נהנתי מהסיפורים של הסדרה ולראות את ה..ממש טעויות קיצוניות שהם עשו שם (כל הקו עלילה המיותר לחלוטין עם הפיראטים באמצע המשחק לדוגמא) מאוד פגע בהנאה שלי ממנו והרגשתי שהפעם נוטי דוג בנו סיפור סביב set pieces ולא ההפך. אני לרגע לא ציפיתי לאיזו קפיצה גראפית או משהו בסגנון מ-2 ל-3,אבל גם לא ציפיתי לרגרסיה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 14:36

אני דווקא חושב שהרביעי הכי מוצלח בסדרה, בעיקר כי השני לא כזה מושלם כמו שהוא בזיכרון.
הוא אחלה משחק בכל מקרה, והייתי שם אותו במקום השני מעל לTLL שאמנם קצר אבל השלב האחרון שלו הוא פשוט all in משוגע ומטורף ולחלוטין הסט פיס הכי מוצלח בסדרה :).
אהבתי גם את השלישי שאחריו, ובדיוק כמו TLL הוא נופל בשומן העודף אבל כולל סט פיס מטורף (המטוס) שמחזיק אותו הרבה מעל הממוצע.
אנצ'רטד 1 הוא כבר, כמו שאמרתי איפשהו.. משחק די מחורבן היום :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 14:37

אולי אני המשוגע היחיד שחושב ש-3 יותר טוב מ-2. המשחקים האלה הם נטו סט פיסז וב-3 יש את הסט פיס הכי טוב בסדרה (כמובן שלא שחקתי ב-4 וב-TLL). אנשים גם מחקו מהזיכרון שלהם את הבעיות פייסינג של משחק השני עם שלבים מסויימים שהם לגמרי MEH (נניח טורקיה או המבצר או הסיום של המשחק). קל לזכור את הרכבת או המסוק אבל המוח מוחק את טורקיה והמבצר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 14:48

בוא נגיד את זה ככה: אני לא חושב שזה מקרי שהצוות שהוביל את U3 עזב את נוטי דוג אחרי הבלגן עם 4- המשחק השלישי הראה שמשהו לא עובד שם כמו שצריך ועובדה ש-4 נכנס ללימבו עם ג'סטין ריצ'מונד ואיימי הניג והיה צריך לזרוק המון ממה שנעשה לפח. אני מניח שהם פשוט לא ביצעו הפקת לקחים כמו שצריך מ-3. ממליץ לכולם לקרוא את הפרק על U4 בספר של ג'ייסון שרייר blood sweat and pixels,הוא שופך הרבה אור על הפיתוח הסיוטי של 4.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 14:55

ההגזמה שהולכת פה סביב אנצ'רטד 3 היא פשוט חסרת תקנה לדעתי. משחק מצויין, לדעתי אם הוא היה יוצא לפני 2 הוא היה המהפכה של הפרנצ'ייז וכולם היו מסתכלים עליו כאלוהים של דור הפס3, וגם יש לו ממוצע 92 בMC. כלומר בואו נקח צעד אחורה ונכנס לפרופורציה, מדובר באחד מהמשחקים הכי טובים של הפס3 ולדעתי משחק יותר טוב מ-2 (המכניקות יותר מהודקות והסט פיסז יותר טובים). כן, הוא "עוד מאותו דבר" אבל ברוב הקטגוריות הוא עולה על אנצ'רטד 2.

בכל מקרה בואו נחכה שבוע ונראה מה קליימן אומר עליו, מעניין לראות פרספקטיבה של מישהו שמגיע "נקי" לעניין.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 15:08

אז רק בשביל ליישר קו-אני לחלוטין חושב שאם 3 היה משחק בכל סדרת אקשן אחרת,הוא כנראה היה הפיק של אותה סדרה. כל הסדרה הזו לדעתי מופתית בז'אנר שלה ובמה שהיא מנסה לעשות,אבל כשאני משווה אותו למשחקים החזקים יותר (לא רק אני חושב כך,הרוב המכריע של המעריצים של הסדרה חושבים ש-3 פחות טוב מ-2 מהסיבות שציינתי) הוא פשוט נופל מהם. לרגע לא השוויתי את 3 למשחקים אחרים מחוץ לסדרה,כי זו הייתה השוואה שונה לחלוטין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 15:14

שמת את אנצ'רטד 3 בפער ענקי מ-2, בייסיקלי שמת אותו יותר קרוב לאנצ'רטד 1 מאשר ל-2 בדירוג (או לפחות ככה השתמע ממנו). אני חושב שזה מגוחך, 3 עושה כמעט כל דבר יותר טוב מ-2 חוץ מהעלילה. אז אם רוצים להתווכח אם הוא 10% טוב יותר או 10% טוב פחות זה סבבה, אבל לשים אותו כל כך רחוק מאחור? לא יודע, זה נשמע לי קצת מנותק ממה שבאמת המהות של אנצ'רטד 3, אנצ'רטד 2 רק טיפה יותר טוב בחלקים מסויימים וטיפה פחות טוב באחרים.

אף אחד לא אמר את מה שאתה אומר כש-3 יצא, הכל דיעות בדיעבד. כש-3 יצא אנשים התרסקו ממנו, חלק אמרו שהוא קצת פחות טוב מ-2, חלק עפו עליו כאילו הוא הביאה של ישו, אבל לא באמת ראיתי בזמנו אנשים שמדברים עליו כאילו הוא אכזבת הסדרה ולא עומד בסטנדרטים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2018, 15:21

אני גם אהבתי את 3, משחק טוב מאוד. אבל אני חושב שהאכזבה נבעה בעיקר מתחושת ה-more of the same, אנשים ציפו ליותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 15:23

InterAl כתב:אני גם אהבתי את 3, משחק טוב מאוד. אבל אני חושב שהאכזבה נבעה בעיקר מתחושת ה-more of the same, אנשים ציפו ליותר.

מסכים ב-100%, הוא פשוט היה עוד אנצ'רטד 2 וזה מה שלאט לאט בנה לו את השם הרע, ביחוד שמיד אחריו יצא TLOU מה שעוד יותר הפך את U3 לילד החריג של נוטידוג.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 15:38

מילא אם הוא היה עוד מאנצ'רטד 2...הוא היה אנצ'רטד 2 עם בעיות: ירידה רצינית ברמת הסיפור,בעיות פייסינג קשות בחלקים מסויימים (ההתחלה למשל,מאוד איטית,איטית מדי),מערכת אנימציות קונטקסטואלית שלא תמיד הרגישה אפויה מספיק(כמו למשל בסצינת המרדף אחרי טאלבוט) וכל נושא מכניקת הירי השבורה,שלקח לנוטי דוג כמה ימים עד שתיקנו אותה,ובינתיים כמובן המשחק חטף על זה ביקורת.

כמו שאמרתי,3 משחק טוב,אפילו טוב מאוד אבל הוא לא אנצ'רטד 2.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 15:43

DrKeo כתב:שמת את אנצ'רטד 3 בפער ענקי מ-2, בייסיקלי שמת אותו יותר קרוב לאנצ'רטד 1 מאשר ל-2 בדירוג (או לפחות ככה השתמע ממנו). אני חושב שזה מגוחך, 3 עושה כמעט כל דבר יותר טוב מ-2 חוץ מהעלילה. אז אם רוצים להתווכח אם הוא 10% טוב יותר או 10% טוב פחות זה סבבה, אבל לשים אותו כל כך רחוק מאחור? לא יודע, זה נשמע לי קצת מנותק ממה שבאמת המהות של אנצ'רטד 3, אנצ'רטד 2 רק טיפה יותר טוב בחלקים מסויימים וטיפה פחות טוב באחרים.

אף אחד לא אמר את מה שאתה אומר כש-3 יצא, הכל דיעות בדיעבד. כש-3 יצא אנשים התרסקו ממנו, חלק אמרו שהוא קצת פחות טוב מ-2, חלק עפו עליו כאילו הוא הביאה של ישו, אבל לא באמת ראיתי בזמנו אנשים שמדברים עליו כאילו הוא אכזבת הסדרה ולא עומד בסטנדרטים.

כ-U3 יצא,הביקורות בהחלט היללו אותו,אבל הקונצנזוס היה שהוא פחות טוב מ-2. גם אני הרגשתי כך לאורך כל הזמן ששיחקתי בו אי שם בנובמבר 2011,זה לא משהו שהגיע בדיעבד. שמתי אותו קרוב יותר ל-1 כי מה לעשות,4 2 ו-TLL עולים עליו לדעתי. אני חושב ש-3 היה יותר טוב מ-2 גרפית באופן טבעי,ועם כמה refinements לגיימפלי פה ושם,אבל מה שהם עשו עם הסיפור,הפייסינג,וחלק מה-level design (למשל,כל הסקשן שב-ships graveyard) פגעו בו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 15:46

באג שהיה במשחק כמה ימים לא הופך אותו למשחק גרוע, אחרת כל RPG ומשחק עולם פתוח שאי פעם יצא היה גרוע. המערכת ירי הרגישה יותר טוב ב-3 (וכן, אני מודה ששחקתי באיחור של איזה חודש אז כנראה ששחקתי אחרי הפאטצ'), גם ל-2 היו בעיות פייסינג ושלבים איטיים והתחלה בעייתית (להזכיר שטורקיה היה הפתיח של 2 וזה היה השלב הכי גרוע במשחק?). 2 לא משחק מושלם, הוא פשוט קפיצה מטאורית מ-1. אני חושב ש-3 לוקח אותו די בקלות בכל קטגוריה שהיא לא עלילה. כלומר אין לי ויכוח עם בן אדם שאומר ש2 יותר טוב מ-3 או 3 יותר טוב מ-2, אבל הם בייסיקלי אותו משחק, עוד מאותו דבר, כך שלטעון לאיזה הפרש קיצוני לכאן או לכאן זה קצת מוזר. 3 הוא סך הכל עוד מאותו דבר וזאת הביקורת העיקרית נגדו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 15:47

אני מסכים עם פייג', ואני רק אגיד שחלק מהחסרונות של אנצ'רטד 3 לא מסתכמים בפירוק הגורמים והסתכלות עליהם בנפרד, אלא בהרגשה של החבילה הכוללת כמו שהיא מוצגת בסופו של דבר.
ואנצ'רטד 3 סובל בעיקר מהעובדה שהוא בבירור נבנה סביב אירועים ורק אחרי זה קשרו אותם לחוויה קוהרנטית. יכול להיות שגם 2 פותח ככה, אפילו על 4 אנחנו יודעים שהיה פיתוח נוראי ולא אידאלי, אבל זה לא מורגש.
במשחק השלישי זה פשוט לא התחבר, כמו תרגיל ארוך במתמטיקה שבו עשית הכל נכון אבל איפשהו בהתחלה לא החלפת פלוס במינוס והכל התפקשש.
עכשיו זה לא אומר שהמשחק לא טוב מאוד, בהסתכלות על הגורמים הנפרדים אפשר לראות שאת הרוב הוא עושה באותה רמה כמו המשחק השני וחלקים כמו סט פיסס אפילו טוב יותר (או, מוקצן יותר.), אבל החבילה שמקבלים בסוף היא פחות קוהרנטית ופחות שלמה.
אפשר לבטל את זה ולהגיד רק 'סיפור פחות טוב', אבל זה מפסס את הנקודה לגמרי. כשמדברים במונחים של המשחקים האלו, כשההשוואה היא פחות או יותר בין 'מאסטרפיס' ל'משחק מצוין', זה ההבדל. החבילה השלמה, החיבור של הכל, גם אם באנצ'רטד 3 היו כמה ביסים יותר טעימים זו עדיין מנה פחות טובה מאנצ'רטד 2.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 20 אורחים