Stick כתב:הם שניהם משחקים 'קשים', או יותר נכון 'מאתגרים' (סולס וניהו), אבל המקום ממנו הקושי והאתגר שלהם נובע הוא לא בדיוק זהה. אין לי ספק שאדם שניסה ולא אהב את האתגר של סולס יכול לעוף על זה של ניהו.
כלומר כן, בשניהם יש אויבים עם stats גבוהים באופן יחסי למשחקי אקשן אחרים, אבל בזה כמעט שהדמיון בנושא הספציפי מסתיים. בסולס הראשונים האתגר ברובו הוא בכלל 'משחק סבלנות', כשאתה חדש במשחק כל מה שצריך לעשות זה לעמוד עם מגן מורם וללמוד מתי אפשר להתקיף ומתי תענש על כך. אחרי שאתה כבר לומד את כל האויבים זו גם ממש לא בעיה לנצח בצורה לא זהירה בכלל אבל זה לחלוטין דורש פשוט נסיון והכרות עם האויבים וההתקפות שלהם.
הסיבה היא פשוטה - הדמות שלך חלשה. היא חלשה לא רק מבחינת הנזק שהיא עושה, גם מערכת הקרב מאוד בסיסית וחסרת אופציות וקומבואים. זה כמובן מכוון כי אתה משחק איזשהו אביר פשוט שנמצא תמיד במקומות שגדולים ממנו בכמה מידות ולכן הקושי הוא בעיקר כזה שבו גם האויבים הכי בסיסיים ינצחו אותך כמעט תמיד בקרב פשוט, ואתה צריך ללמוד על ידי נסיון להשתמש בסבלנות וללמוד מתי האויב פתוח לתקיפות ולנצל את זה, אם סתם תקפוץ עליו הוא ינצח.
זה המצב הכל כך פשוט ובסיסי של המערכת הזו שבאמת זה כמעט מצחיק עכשיו עד כמה המשחקים הראשונים יכולים להיות פשוטים, פשוט צריך לעשות את הסוויצ' הזה בראש ולהבין שאתה האנדרדוג בקרבות ולא להפך כפי שהורגלנו מכל משחק אחר. הרבה מהרתיעה היום נובעת מהשם שנוצר למשחקים האלו ומהעובדה שהוא פשוט לא מסביר *כלום*, מה שיכול לתסכל ולהרתיע שחקנים חדשים (ומה שניהו לא עושה, הוא עמוס בהמון דפי טקסט משעממים ונוראיים שמסיבירים על כל דבר במשחק..), יש מדי פעם איזה בוס קשה באמת או שלב קטן ומציק אבל באמת שהמשחקים האלו לא *עד כדי כך* מסובכים בבסיסם, אלו משחקים מאוד פשוטים שלא מסבירים על עצמם כלום.
בבלאדבורן ואפילו קצת DS3 המצב אולי טיפה שונה, אבל לא באמת,
המשחק אמנם יותר מהיר,פחות מעניש על טעויות ופחות שם דגש על 100% סבלנות, אבל הדמות שלך עדיין לא מאוד חזקה ביחס לעולם ופחות או יותר צריך ללמוד טכניקות אחרות לעשות את אותו הדבר.
וניהו הוא גם כן משחק מאתגר אבל כמו שאמרתי, לחלוטין אדם שלא אהב את האתגר של סולס יכול לעוף על האתגר של ניהו.
בניהו אתה חזק, מה זה חזק.. המשחק מאפשר להגיע לרמה קוריאנית שבה אתה מחבר התקפות במשך דקות בלי שאפשר לגעת בך בכלל. אבל גם אם לא מגיעים לרמה ששמורה רק לשחקנים קוריאנים, המערכת קרב כל כך יותר ורסטילית (ומוצלחת.. אה כמה מוצלחת) מזו של סולס שלמרות שהאויבים חזקים וצריך להיות ערניים תמיד, אתה יכול בכל זמן פשוט לקפוץ ולחסל כל אויב בודד ברגע שאתה עובר את סף הלמידה והאתגר הראשוני של השעות הראשונות עם מערכת הקרב.
המערכת בנויה הרבה יותר על 1v1 ובמצבים כאלו המערכת קרב באמת מאפשרת ורסטיליות יוצאת דופן ולכן הרבה מהאץגר בהמשך מגיע ממקומות בהן יש הרבה אויבים וצריך לחשוב קצת יצירתי ולהבין איך אפשר להשתמש בחפצים ובסביבה כדי למשוך אותם לדו-קרב פשוט במקום לקפוץ על כולם, ובמקרים בהם אתה מוצא את עצמך מוקף המערכת מספקת לא מעט פתרונות מעניינים לניהול אויבים.
בקיצור גם מי שחושב שמדובר במשחק סולס, אז לא.. המשחק באמת עשה כמה טעויות שיווקיות מהבחינה הזאת ואגב הרבה מהביקורת 'פה לאוזן' שלו נובעת מתוך קהילת הסולס שחשבה שזה מה שהיא מקבלת והתאכזבה לגלות שלא.
אני זוכר בזמנו שהייתי בטוח שמדובר באכזבה רק כי זו קהילה שיצא לי לשמוע מדברת על המשחק הכי הרבה, ולקח לי זמן עד שהגעתי לבדוק אותו בעקבות כך, אבל אני ממש שמח שעשיתי את זה.
אם הוא בחינם.. תעשו לעצמכם טובה ותשחקו בו.
את האמת ההודעה הזו יותר שכנעה אותי שאני צריך להתחיל את בלאדבורן מאשר את ני-הו, מהסיבה הפשוטה שכאמור לא הכי הסתדרתי עם הדמו של ני-הו וחשבתי שאני פשוט גרוע בסגנון הזה ושזה יהיה נכון גם למשחקי סולס ובלאדבורן אבל עכשיו שאתה אומר שהם משחקים שונים מאוד בסופו של דבר אז יש לי יותר מוטיבציה לנסות את בלאדבורן

——
בעניין נוסף, PS NOW משתדרג ועכשיו הוא יאפשר הורדה של משחקי פס4 ופס2 שעברו טיפול רימאסטר ישירות לקונסולה, ככה שלא חייבים לעבוד בסטרים.
את האמת? לא כזו בשורה גדולה, בעיקרון משחקים שזמינים בשירות ה NOW ושיש להם גרסה שקיימת לקנייה בחנות ה PSN אפשר יהיה להוריד, אבל זה ממש לא נותן מענה לשירות של מייקרוסופט שמאפשר לשחק משחקים בצורה מקומית עד לימי הבוקס המקורית, ומבחר המשחקים שמוצעים להורדה מקומית בשירות של ה NOW עלוב במיוחד.
מן הסתם אנחנו לא צפויים בקרוב לקבל את האפשרות להוריד משחקי פס3 מהסיבה הפשוטה שאין באמת BC לפס3 וסוני לא תמצא לזה כבר פיתרון בשלב הזה של הדור, כמו גם חסרים המון משחקי פס2 שזמינים להזרמה כי גם פה זה פרויקט לעשות המרה לפס4 ולכן גם במקרה הזה המבחר משחקי פס2 להורדה מאוד מצומצם יחסית.
עם הפס4 כמובן יש תיאורתית המון מבחר אבל בפרקטיקה יש שם רק חופן משחקים ישנים ולא מעניינים, זו הנקודה היחידה שסוני יכולה לשפר מיידית אם הוא רוצה אבל אני לא רואה את זה קורה בקרוב.
אולי בדור הבא הם יצליחו להפוך את השירות למשמעותי מספיק כמו השירות של מייקרוסופט, כרגע זה קצת מדי ומאוחר מדי.