Stick כתב:אני יודע שבדרך כלל נהוג לשאול פה על מחשבי גיימינג וכרטיסי מסך, אבל אשמח לעזרה לגבי משהו קצת אחר.
קצת שאלה של אמא כי אני פשוט ממש לא מבין בחומרה, אבל.. כמה בערך עולה בארץ מחשב נייד מאוד בסיסי אבל שיעבוד בצורה חלקה לגמרי ויחזיק לי עד שאני אשכח ממנו?
כלומר אני מחפש איזשהו לפטופ מאוד פשוט, שיהיה נוח פיזית ושאוכל לעבוד עליו בלימודים ואולי גם להפעיל סדרות אז שהמסך יהיה סביר.
אני פשוט לא באמת יודע מה אני מחפש, אני רגיל לחפש מחשבי גיימינג חזקים עם מספרים מרשימים ואני קצת מפחד לקנות משהו הרבה יותר חזק ממה שאני צריך סתם מההרגל.
בקיצור למישהו יש איזשהי המלצה על לפטופ הכי פשוט שאני אסתדר איתו בראש שקט?
DrKeo כתב:מה עם משהו כזה?
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=27114
2700 שקלים 14" אז הוא לא גדול מדי ׁׁ(לרדת ל-13" זה כבר יקר יותר, לעלות ל-15" יוזיל), i3 סדרה 8000 אז הסוללה תחזיק המון והוא חזק למדי, SSD של 256GB אז יהיה לה אינסוף מקום (אני משער, שימוש של אמא). אבל צריך לזכור שזה לפטופ, אז יש הרבה משקל לאיכות של הTRACK PAD, של כמה שנוח לך המבנה, האיכות בניה והמשקל.
Uncle Pey'j כתב:קצת לא ברור,יש לך כונן SSD נייד,או SSD שמתאים להתקנה במחשב נייד? כי אלו שני דברים קצת שונים.. בכל מקרה עדיף לך לרכוש עם SSD,ו-256GB זה נפח מושלם לשימושים שלך.
DrKeo כתב:בנוגע למיקום של הכרטיסים בלוח הכוח, ה-2080RTX יתן לך קצת יותר ביצועים מה-1080TI והמחיר זהה (שניהם עולים 700$) כך שכבר עדיף לך לקנות 2080RTX מן הסתם עם כל סט הפיצ'רים החדש שהוא מספק.
מן הסתם תראה מבצעים ל1080TI שרוצים להעיף אותו מהמדף, בעיקר עם כל נושא העודפים שקיים כרגע, אבל אפילו כרגע עם כל העודפים הכי זול שמצאתי זה 650$ ואני לא חושב שאדם עם חצי שכל יקנה 1080TI על 2080RTX בשביל 50$.
DrKeo כתב:מסירים את כל הליבות הלא רלוונטיות וקוראים לכרטיס GTX במקום RTX ואין ל-NVIDIA כבר בעיית סיליקון מבוזבז.
DrKeo כתב:מאז ומתמיד האסטרטגית טכנולוגיות פורצות דרך של NVIDIA הייתה יותר אטרקטיבית לשחקנים, זאת אחת הסיבות שהם השתלטו על שוק. מה מרגש יותר שחקן, שעוד 4 שנים אולי הכרטיס שלו שיהיה ממילא עתיק וחסר כל ערך אבל יקבל פתאום "חסר ערך + 20% ביצועים = עדין חסר ערך" או כרטיס ששבוע הבא מריץ את בטמן עם פיסיקה מטורפת של עשן? ברור שהמקרה השני.
swym כתב:שמע, כשטענתי בזמנו שעל פי המפרט הביצועים על ה-2080RTX וה-1080TI הולכים להיות די זהים, לא ידעתי עד כמה התחזית הזו תהיה מדוייקת:
בשקלול משחקים זה 1% שיפור ממוצע, גם ב1440P וגם ב4K... שווה 50$ אם לוקחים בחשבון את הRTX? אולי, אבל הבעיה היא שהמספרים היום נוטים יותר לכיוון ה200$: ה2080RTX שכבר בחוץ עדיין לא יורד כמעט מ-800$ לאף דגם בניואג או אמזון, בעוד דגמי ה1080ti כבר מוצעים במבצעים באותם אתרים ב600-650$. תוסיף על זה את הפער של המע"מ וקיבלת 25% תוספת מחיר בשביל 1% ביצועים. ה"קצת" הזה הוא ממש ממש קצת.
זה יפה שבתאוריה תג המחיר בMSRP היה אמור להיות 700$, אבל זוכר איך בזמנו התלוננת על תג המחיר התאורטי של הוגה56/64 (שרק לאחרונה ירדו במבצעים נקודתיים מתחת לת המחיר הזה)? עם תאוריה לא קונים במכולת. דולר לדולר ה-2080 הוא אחד הכרטיסים הכי פחות משתלמים שיצאו, ופה אפילו אין את התירוץ של הכורים שגומרים את הסטוק.
swym כתב:כן, אתה יודע איך קוראים ל2080RTX בלי סיליקון מבוזבז? 1080Ti. אבל כבר יש לנו כזה ב600$ היום...
לא שאני חושב שNvidia תעשה דבר כזה, כי היה הימרה פה על כל הקופה. לצערי אני לא צופה שהמצב יהיה שונה עם ה2070RTX, ככה שNvidia בעצם מחקה עוד יותר את סגמנט הperformance המסורתי שלה בטווח ה-300-400$ (זוכר שרק לפני שני דורות ה970 הושק בפחות מ-400$ והיה אחד הכרטיסים עם הכי הרבה value לדולר בהיסטוריה?).
בכל מקרה, נחיה ונראה האם הRTX הוא טעות בתכנון או לא.
swym כתב:אה, לא הן לא. אף אחד למעט אולי כמה אנשים עם סדר עדיפויות לקוי לא מוציא עכשיו 500$ על כרטיס מסך רק בגלל שמבחר מצומצם של משחקים מציע טכנולוגיה proprietary נעולה עם מימוש שהוא בתכלס בתוכנה שעושה בדיוק, אבל בדיוק, מה שטכנולגיות פתוחות אחרות עושות. זה marketing fud אחרי marketing fud.
זוכר למשל את hairworks ואיך היא סינדלה בביצועים של The Witcher 3 לא רק כרטיסי AMD, אלא גם כרטיסי Ndivia מדור קודם רק בגלל מימוש דפוק (שאפשר היה לתקן עם עריכת קבצים)? קצת אחרי זה Nvidia פתחה את הטכנולוגיה הזו לקוד פתוח, אבל אז כבר לא היה לה אינטרס לשלם למפתחות כדי לקדם אותו (לפחות עד הנעילה הבאה מאחורי חומרה)... רוצה לספור כמה משחקים קידמו Hairworks מאז?
למעשה, אני לא מצליח לחשוב על דוגמא טובה שבה Nvidia קידמה טכנולוגיה משמעותית שלא היתה לה מקבילה פתוחה מצד AMD או חברה אחרת, ולפחות בחלק מהמקרים הטכנולוגיה המקבילה הגיעה אפילו קודם.
זה תופס לHairworks (עם TressFX), זה תופס לGsync (עם סטנרדט ה-Adaptive Sync ב-Displayport), זה תופס ל-Physx האצת פיזיקה על הGPU זה בדיוק מה שאופוריה ומנועים דומים עשו כבר בForce Unleashed ו-GTA IV, לפני עשור), זה תופס לCUDA (מול OpenCL, למרות שפה Nvidia כן היו חלוצים. למעשה CUDA זה אחד הדברים שהפך אותם לכח כזה גדול בתעשייה עם הכנסות עתק גם מחוץ לגיימינג) וזה תופס אפילו לRTX: הרי DXR של מיקרוסופט? יצא במקביל ל-Radeon Rays 2.0 של AMD שמציע (כמה מפתיע) שילוב של RT ורסטריזציה בזמן אמת:
https://wccftech.com/amds-open-source-v ... this-year/
ההבדל כמובן הוא שRadeon Rays מבוסס על קוד פתוח ואפשר להריץ אותו על כל כרטיס מסך שתומך ב-Vulkan/OpenCL, כשבמקביל זה גם לא שולל תמיכה של DXR בכרטיסי מסך של AMD: כמובן שהכרטיס צריך להיות מספיק חזק מלכתחילה (ולכן אולי רק כרטיסי Vega יהיו רלוונטיים), אבל בגדול? מיקרוסופט אמרה כבר לפני מספר חודשים שDXR יעבוד גם עם חומרה קיימת, והמבנה של DXR מצריך כרטיסי מסך שיודעים לעשות Async Compute ולערבב חישובי Int ו-Float. זה בדיוק מה שכבר קיים בדורות האחרונים של כרטיסי AMD (בעוד Nvidia הוסיפה תמיכה מלאה בחומרה רק בסדרה 2000).
חוץ מזה, אתה צריך להבין שהצורה שבה הדברים האלו עובדים בתעשייה היא שבהרבה מקרים נקודת ההתחלה לפיתוח חדש הוא איזה מחקר אקדמי תאורטי שמוצג בSiggraph או מקום דומה אחר, ומפה כל אחד יכול למתג מימוש משלו (זוכר את שלל מימושי הAO מאז קרייסיס? שלל מימושי הAA המהירים וזולים מאז MLAA? בתכלס כולם וריאציות של אותו השיט).מעבר לזה? מדובר בשיווק נטו, וNvidia בהחלט יודעים לעשות שיווק טוב.
אגב, זה אפילו יותר מייגע במקרים שבהם בעקבות מחקר כזה יושבים להם כל מיני Working Groups ושלל ועדות מתווכחים על צורת המימוש של הטכנולוגיה החדשה תחת סטנדרטים מסויימים, מוציאים טיוטא ומתכנסים אחת לתקופה ובסוף מסכימים על משהו שהופך לסטנדרט החדש. אבל בזמן שעובר עד שטכנולוגיות כאלו הופכות לסטנדרט יש לכל החברות השונות אפשרות לדחוף מימוש לא סטנדרטי משלהן שכמובן לא תואם לכלום ומסבך לכולם את החיים (זה מה שקרה עם Gsync, וזה מה שקרה עם Metal).
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 7 אורחים