נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2018, 13:17

ישראל לא תעזור לך כי חנויות פה קונות מלאי ביוקר ואז מנסות להפטר ממנו לאורך שנים. כשמורידים מחירים בחו״ל לרוב לוקח לזה חודשים להגיע לארץ אם בכלל. אתה גם תראה חנויות שמוכרות 970gtx ב1800₪ כי נשאר להן במלאי והם לא ״יצאו פראיירים״ וימכרו לך במחיר הגיוני.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 ספטמבר 2018, 13:27

זה הבעיה
המחשבה שלי על מחשב נייח של בערך 5000
לא כולל מסך שכבר יש לי ,ולא כולל ציוד היקפי שכבר יש לי
במחשבה לעוד שנתיים ,להכניס כרטיס תומך אי טריסינג ,באיזה 2000 שקל
לא ראלית כרגע ,מבחינת חומרה מאוד חזקה
שכרטיסי שנותן קפיצה ממש גדולה מה960 שלי
עולה מעל 2500 שקל
זה גורם לי לחכות עם שידרוג רציני ,וקפיצה ל4k
כולל בעתיד להחליף את הטלוויזיה ,והמסך מחשב

בקיצור מצב בעיתי
1060 ,לא נותן לי את השדרוג הרציני שאני רוצה
1070 היה מצוין ,עם המחיר לא היה גבוה מידי
נגיד 1070 ב800 שקל ,שאני יודע שלא כל משחק ירוץ ב4k ,אבל חלק כן

נו טוב זה לא צרה ענקית ,המחשב שלי עדיין מריץ משחקים בסדר
וכניראה ימשיך ככה בינתים ,ויש לי קונסולות אחרות

אבל יש מצב כזה בשוק ,שאין לפטופ גימרים עם רי טריסינג כרגע
שזה אומר עם הטכנולוגיה תיתפוס בעתיד
ניד של 7-8 אלף ,יהיה הרבה פחות שימושי
תוך שנתיים שלוש

ובמחשבים הניחים ,זה או לקנות ממש ביוקר
מחשב עם כרטיס מסך ,שלא ברור עד כמה
הפיצר הגדול שלו יתפוס בעתיד

או מחשב לא חזק מספיק לעתיד

בקיצור אני יחכה ליתפתחות בתחום

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2018, 14:41

אני משער שה2060 יתן לך קפיצה יפה, כנראה כרטיס מושלם ל1440p ב60 (אם הוא יקביל לביצועים של ה1070) והוא בטח יעלה סביבות ה1200₪ בארץ.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 ספטמבר 2018, 20:31

יכול להיות שאתה צודק ,אבל אני הולך לשדרג קודם כל טלוויזיה ,כי זה גם הכי זול בשבילי
ויש 4K ,HDR במחיר טוב ,כמובן אני יבדוק ביקורות לפני
כי יש הרבה פרמטרים ,כולל בHDR ,יש כמה סוגי איכויות

אבל המחשבה שלי בגדול ,קודם כל טלוויזיה
יותר מאוחר מסך מחשב ,מחכה כבר שיצאו 4K HDR במחיר שפוי ,אבל אני תמיד יכול לבטל מסך בהגדרות גרפיקה במחשב
שמסך FHD לא יפגע בטלוויזית 4K

ורק אז ,לקנות מחשב חזק

אני פשוט לא רוצה להוציא איזה 12 אלף שקל ,בחודש בודד

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ספטמבר 2018, 20:38

לעלות במחשב ל4k זה לא פשוט, זה דורש איזה 1080ti (אם רוצים לצאת מממלכת ה30fps), סיפור יקר. 1440p זה כבר סיפור אחר כש1070 עושה את זה מצויין ואני משער שה2060 יעשה את זה גם מצויין. בנוסף כדאי לשים לב שhdr פוגע בביצועים, בערך 10%, אבל בסדרה 2000 יש רכיב חומרתי שמטפל בhdr והוא לא פוגע בביצועים כלל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 ספטמבר 2018, 22:24

זה שיהיה 4k ,לא אומר שכל משחק
אני יריץ ב4k
הטלוויזיה מתוכננת ל5 שנים לפחות
ככה שעדיף שיהיה אפשרות כזאת

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אוקטובר 2018, 23:02

היום יצא עדכון אוקטובר לחלונות 10 והוא מכיל (סופסוף) עדכון לdx12 שמביא לו את dxr. כלומר סופסוף חלונות מוכן לray tracing, עכשיו רק צריך שהמשחק התומך הראשון יצא.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 05 אוקטובר 2018, 01:24

האמת שהעדכון יצא אתמול ויצא לי כבר לעדכן. בסך הכל סבבה,לא ראיתי שינויים מרחיקי לכת אבל חוץ מעיצוב מחדש של ה-gamebar ו-Dark mode חצי אפוי ל-file explorer.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 05 אוקטובר 2018, 02:57

התוספת הכי גדולה בעיניי היא קליפבורד מורחב (עם הקיצור Winkey + v) כולל שיתוף בין מכשירים מחוברים.
יש גם תמיכה יותר טובה במסכים גדולים.
אין איזה שינוי מרחיק לכת, אבל בסך הכל הרבה פיצ'רים שינויים קטנים ומוצלחים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2018, 13:40

היום ב-17:00 יש ארוע חשיפה של מעבדי סדרה 9000 של אינטל. אנחנו יודעים עליהם בערך כבר הכל, הם בייסיקלי סדרה 8 רק עם 8 במקום 6 ליבות ומהירויות שעון קצת יותר גבוהות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 08 אוקטובר 2018, 13:43

יהיה מעניין לראות איך ה-9700K עומד מול ה-8700K,עכשיו כשאינטל הסירה את ה-HT מה-i7.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוקטובר 2018, 13:51

מעניין אם זה נכון, כי אם כן, זה יהיה המעבד X700 הראשון שלהם שאין בו hyper threading. כמובן שהשמועה אומרת שזה הפיצ'ר של ה-i9, כלומר הוא זהה ל-9700k רק עם hyper threading ומהירות שעון גבוהה באיזה 200mhz.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 אוקטובר 2018, 17:48

הם היו חייבים תשובה לריזן 2700x
ליבה מקבילה של אינטל ,היתה חזקה יותר
אבל בתוכנות שמשתמשות ,בכל 8 הליבות
Amd ניצחה

עכשיו 8 מול 8 אינטל כניראה תנצח
השאלה הגדולה זה התמחור

כי ריזן 2700x ,יכול להיכנס לתקציבים של גימרים
ושל עסקים קטנים ,קצת יקר ,אבל לא בשמים
לאינטל עוד לא יצא מעבד 8 ליבות לשימוש ביתי
מבחינת תמחור

אותי המלחמה הזאת מאוד מעניינת
נקווה להורדת מחירים

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 אוקטובר 2018, 13:38

אני יודע שבדרך כלל נהוג לשאול פה על מחשבי גיימינג וכרטיסי מסך, אבל אשמח לעזרה לגבי משהו קצת אחר :).
קצת שאלה של אמא כי אני פשוט ממש לא מבין בחומרה, אבל.. כמה בערך עולה בארץ מחשב נייד מאוד בסיסי אבל שיעבוד בצורה חלקה לגמרי ויחזיק לי עד שאני אשכח ממנו?
כלומר אני מחפש איזשהו לפטופ מאוד פשוט, שיהיה נוח פיזית ושאוכל לעבוד עליו בלימודים ואולי גם להפעיל סדרות אז שהמסך יהיה סביר.
אני פשוט לא באמת יודע מה אני מחפש, אני רגיל לחפש מחשבי גיימינג חזקים עם מספרים מרשימים ואני קצת מפחד לקנות משהו הרבה יותר חזק ממה שאני צריך סתם מההרגל :).
בקיצור למישהו יש איזשהי המלצה על לפטופ הכי פשוט שאני אסתדר איתו בראש שקט?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 09 אוקטובר 2018, 14:41

Stick כתב:אני יודע שבדרך כלל נהוג לשאול פה על מחשבי גיימינג וכרטיסי מסך, אבל אשמח לעזרה לגבי משהו קצת אחר :).
קצת שאלה של אמא כי אני פשוט ממש לא מבין בחומרה, אבל.. כמה בערך עולה בארץ מחשב נייד מאוד בסיסי אבל שיעבוד בצורה חלקה לגמרי ויחזיק לי עד שאני אשכח ממנו?
כלומר אני מחפש איזשהו לפטופ מאוד פשוט, שיהיה נוח פיזית ושאוכל לעבוד עליו בלימודים ואולי גם להפעיל סדרות אז שהמסך יהיה סביר.
אני פשוט לא באמת יודע מה אני מחפש, אני רגיל לחפש מחשבי גיימינג חזקים עם מספרים מרשימים ואני קצת מפחד לקנות משהו הרבה יותר חזק ממה שאני צריך סתם מההרגל :).
בקיצור למישהו יש איזשהי המלצה על לפטופ הכי פשוט שאני אסתדר איתו בראש שקט?

אני לא מכיר דגמים ספציפיים, אבל אם המטרה שלך היא מחשב לאינטרנט, אופיס, ניגון מדיה וכו' הייתי מתמקד בחוויות המשתמש. הנתונים הכי חשובים לדעתי הם כמה שיותר זיכרון RAM ו-SSD כדי שהכל ירוץ חלק ויטען מהר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוקטובר 2018, 15:14

הייתי ממליץ על אחד אבל איכשהו יצא שהלפטופים של אשתי ואמא שלי הם סביבות ה-5000 שקלים ואני בספק אם זה סכום שאתה רוצה להוציא. אני משער שכל עוד יש שם i3 מסדרה 8000 או אפילו 7000 (בשביל הזמן סוללה) עם 8GB של זיכרון ו-SSD אז הכל יעבוד יופי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 אוקטובר 2018, 16:25

אתה צריך להיות מסוגל למצוא לפטופים ראויים מאוד באיזור ה3000.
קניתי לפני שנה וחצי איזה אסוס ux330 בסכום דומה והוא אחלה (קל, זמן סוללה טוב, מסך ומקלדת סבבה, טראקפד טוב ומעבד core m שהוא יותר ממספק לצרכים כאלה)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוקטובר 2018, 17:42

מה עם משהו כזה?
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=27114

2700 שקלים 14" אז הוא לא גדול מדי ׁׁ(לרדת ל-13" זה כבר יקר יותר, לעלות ל-15" יוזיל), i3 סדרה 8000 אז הסוללה תחזיק המון והוא חזק למדי, SSD של 256GB אז יהיה לה אינסוף מקום (אני משער, שימוש של אמא :)). אבל צריך לזכור שזה לפטופ, אז יש הרבה משקל לאיכות של הTRACK PAD, של כמה שנוח לך המבנה, האיכות בניה והמשקל.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 אוקטובר 2018, 19:05

DrKeo כתב:מה עם משהו כזה?
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=27114

2700 שקלים 14" אז הוא לא גדול מדי ׁׁ(לרדת ל-13" זה כבר יקר יותר, לעלות ל-15" יוזיל), i3 סדרה 8000 אז הסוללה תחזיק המון והוא חזק למדי, SSD של 256GB אז יהיה לה אינסוף מקום (אני משער, שימוש של אמא :)). אבל צריך לזכור שזה לפטופ, אז יש הרבה משקל לאיכות של הTRACK PAD, של כמה שנוח לך המבנה, האיכות בניה והמשקל.

נראה מצוין, אבל כמה העלות אמורה לרדת אם אני אקנה אותו בלי SSD? יש אפשרות בכלל לקנות מחשב נייד בלי זכרון כמו שאני יכול בנייח?
לא שאני לא רוצה, פשוט נזכרתי שיש לי SSD נייד של 256GB שוכב במגירה מאיזו מתנה שקיבלתי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 09 אוקטובר 2018, 19:15

קצת לא ברור,יש לך כונן SSD נייד,או SSD שמתאים להתקנה במחשב נייד? כי אלו שני דברים קצת שונים.. בכל מקרה עדיף לך לרכוש עם SSD,ו-256GB זה נפח מושלם לשימושים שלך.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 אוקטובר 2018, 19:33

Uncle Pey'j כתב:קצת לא ברור,יש לך כונן SSD נייד,או SSD שמתאים להתקנה במחשב נייד? כי אלו שני דברים קצת שונים.. בכל מקרה עדיף לך לרכוש עם SSD,ו-256GB זה נפח מושלם לשימושים שלך.

יש לי SSD שמתאים למחשב נייד :).
שוב, SSD 256GB זה משהו שאני חייב וגם מתאים בגודל, לא שאני מוותר על זה או משהו.. פשוט יש לי אחד.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 09 אוקטובר 2018, 19:37

אני מניח ששווה לבדוק עם החנות אם הם מוכנים לבצע את ההתקנה בשבילך,ומה זה אומר מבחינת אחריות וכו'.. אם יש לך טיפה ידע טכני,אני מניח שזה לא אמור להיות מסובך יותר מדי לעשות את זה בעצמך.. אצלי לפחות,אפילו אחרי שבניתי את המחשב דסקטופ שלי לבד,אני עדיין נרתע מהמחשבה לפתוח לפטופ לכל מיני שינוי חומרה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוקטובר 2018, 23:25

ניתוח של DF ל-AC:OD ב-PC. למי שמתכנן לשחק אותו על ה-PC מדובר בסרטון חובה כי המשחק הזה יודע לטחון PC עם מעבדי רייזן ו-1080TI. יש שם כמה הגדרות מאוד ספציפיות שמרסקות כרטיסי מסך ובסרטון הם מציינים כמה כל הגדרה פוגעת בביצועים. אני אעשה ספויילר קטן ואגיד שהעננים בין LOW ל-ULTRA פוגעים 25% בביצועים.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 אוקטובר 2018, 12:28

DrKeo כתב:בנוגע למיקום של הכרטיסים בלוח הכוח, ה-2080RTX יתן לך קצת יותר ביצועים מה-1080TI והמחיר זהה (שניהם עולים 700$) כך שכבר עדיף לך לקנות 2080RTX מן הסתם עם כל סט הפיצ'רים החדש שהוא מספק.
מן הסתם תראה מבצעים ל1080TI שרוצים להעיף אותו מהמדף, בעיקר עם כל נושא העודפים שקיים כרגע, אבל אפילו כרגע עם כל העודפים הכי זול שמצאתי זה 650$ ואני לא חושב שאדם עם חצי שכל יקנה 1080TI על 2080RTX בשביל 50$.

שמע, כשטענתי בזמנו שעל פי המפרט הביצועים על ה-2080RTX וה-1080TI הולכים להיות די זהים, לא ידעתי עד כמה התחזית הזו תהיה מדוייקת:
תמונה
בשקלול משחקים זה 1% שיפור ממוצע, גם ב1440P וגם ב4K... שווה 50$ אם לוקחים בחשבון את הRTX? אולי, אבל הבעיה היא שהמספרים היום נוטים יותר לכיוון ה200$: ה2080RTX שכבר בחוץ עדיין לא יורד כמעט מ-800$ לאף דגם בניואג או אמזון, בעוד דגמי ה1080ti כבר מוצעים במבצעים באותם אתרים ב600-650$. תוסיף על זה את הפער של המע"מ וקיבלת 25% תוספת מחיר בשביל 1% ביצועים. ה"קצת" הזה הוא ממש ממש קצת.
זה יפה שבתאוריה תג המחיר בMSRP היה אמור להיות 700$, אבל זוכר איך בזמנו התלוננת על תג המחיר התאורטי של הוגה56/64 (שרק לאחרונה ירדו במבצעים נקודתיים מתחת לת המחיר הזה)? עם תאוריה לא קונים במכולת. דולר לדולר ה-2080 הוא אחד הכרטיסים הכי פחות משתלמים שיצאו, ופה אפילו אין את התירוץ של הכורים שגומרים את הסטוק.

DrKeo כתב:מסירים את כל הליבות הלא רלוונטיות וקוראים לכרטיס GTX במקום RTX ואין ל-NVIDIA כבר בעיית סיליקון מבוזבז.

כן, אתה יודע איך קוראים ל2080RTX בלי סיליקון מבוזבז? 1080Ti :D. אבל כבר יש לנו כזה ב600$ היום...
לא שאני חושב שNvidia תעשה דבר כזה, כי היה הימרה פה על כל הקופה. לצערי אני לא צופה שהמצב יהיה שונה עם ה2070RTX, ככה שNvidia בעצם מחקה עוד יותר את סגמנט הperformance המסורתי שלה בטווח ה-300-400$ (זוכר שרק לפני שני דורות ה970 הושק בפחות מ-400$ והיה אחד הכרטיסים עם הכי הרבה value לדולר בהיסטוריה?).
בכל מקרה, נחיה ונראה האם הRTX הוא טעות בתכנון או לא.

DrKeo כתב:מאז ומתמיד האסטרטגית טכנולוגיות פורצות דרך של NVIDIA הייתה יותר אטרקטיבית לשחקנים, זאת אחת הסיבות שהם השתלטו על שוק. מה מרגש יותר שחקן, שעוד 4 שנים אולי הכרטיס שלו שיהיה ממילא עתיק וחסר כל ערך אבל יקבל פתאום "חסר ערך + 20% ביצועים = עדין חסר ערך" או כרטיס ששבוע הבא מריץ את בטמן עם פיסיקה מטורפת של עשן? ברור שהמקרה השני.

אה, לא הן לא. אף אחד למעט אולי כמה אנשים עם סדר עדיפויות לקוי לא מוציא עכשיו 500$ על כרטיס מסך רק בגלל שמבחר מצומצם של משחקים מציע טכנולוגיה proprietary נעולה עם מימוש שהוא בתכלס בתוכנה שעושה בדיוק, אבל בדיוק, מה שטכנולגיות פתוחות אחרות עושות. זה marketing fud אחרי marketing fud.
זוכר למשל את hairworks ואיך היא סינדלה בביצועים של The Witcher 3 לא רק כרטיסי AMD, אלא גם כרטיסי Ndivia מדור קודם רק בגלל מימוש דפוק (שאפשר היה לתקן עם עריכת קבצים)? קצת אחרי זה Nvidia פתחה את הטכנולוגיה הזו לקוד פתוח, אבל אז כבר לא היה לה אינטרס לשלם למפתחות כדי לקדם אותו (לפחות עד הנעילה הבאה מאחורי חומרה)... רוצה לספור כמה משחקים קידמו Hairworks מאז?

למעשה, אני לא מצליח לחשוב על דוגמא טובה שבה Nvidia קידמה טכנולוגיה משמעותית שלא היתה לה מקבילה פתוחה מצד AMD או חברה אחרת, ולפחות בחלק מהמקרים הטכנולוגיה המקבילה הגיעה אפילו קודם.
זה תופס לHairworks (עם TressFX), זה תופס לGsync (עם סטנרדט ה-Adaptive Sync ב-Displayport), זה תופס ל-Physx האצת פיזיקה על הGPU זה בדיוק מה שאופוריה ומנועים דומים עשו כבר בForce Unleashed ו-GTA IV, לפני עשור), זה תופס לCUDA (מול OpenCL, למרות שפה Nvidia כן היו חלוצים. למעשה CUDA זה אחד הדברים שהפך אותם לכח כזה גדול בתעשייה עם הכנסות עתק גם מחוץ לגיימינג) וזה תופס אפילו לRTX: הרי DXR של מיקרוסופט? יצא במקביל ל-Radeon Rays 2.0 של AMD שמציע (כמה מפתיע) שילוב של RT ורסטריזציה בזמן אמת:
https://wccftech.com/amds-open-source-v ... this-year/

ההבדל כמובן הוא שRadeon Rays מבוסס על קוד פתוח ואפשר להריץ אותו על כל כרטיס מסך שתומך ב-Vulkan/OpenCL, כשבמקביל זה גם לא שולל תמיכה של DXR בכרטיסי מסך של AMD: כמובן שהכרטיס צריך להיות מספיק חזק מלכתחילה (ולכן אולי רק כרטיסי Vega יהיו רלוונטיים), אבל בגדול? מיקרוסופט אמרה כבר לפני מספר חודשים שDXR יעבוד גם עם חומרה קיימת, והמבנה של DXR מצריך כרטיסי מסך שיודעים לעשות Async Compute ולערבב חישובי Int ו-Float. זה בדיוק מה שכבר קיים בדורות האחרונים של כרטיסי AMD (בעוד Nvidia הוסיפה תמיכה מלאה בחומרה רק בסדרה 2000).

חוץ מזה, אתה צריך להבין שהצורה שבה הדברים האלו עובדים בתעשייה היא שבהרבה מקרים נקודת ההתחלה לפיתוח חדש הוא איזה מחקר אקדמי תאורטי שמוצג בSiggraph או מקום דומה אחר, ומפה כל אחד יכול למתג מימוש משלו (זוכר את שלל מימושי הAO מאז קרייסיס? שלל מימושי הAA המהירים וזולים מאז MLAA? בתכלס כולם וריאציות של אותו השיט).מעבר לזה? מדובר בשיווק נטו, וNvidia בהחלט יודעים לעשות שיווק טוב.
אגב, זה אפילו יותר מייגע במקרים שבהם בעקבות מחקר כזה יושבים להם כל מיני Working Groups ושלל ועדות מתווכחים על צורת המימוש של הטכנולוגיה החדשה תחת סטנדרטים מסויימים, מוציאים טיוטא ומתכנסים אחת לתקופה ובסוף מסכימים על משהו שהופך לסטנדרט החדש. אבל בזמן שעובר עד שטכנולוגיות כאלו הופכות לסטנדרט יש לכל החברות השונות אפשרות לדחוף מימוש לא סטנדרטי משלהן שכמובן לא תואם לכלום ומסבך לכולם את החיים (זה מה שקרה עם Gsync, וזה מה שקרה עם Metal).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2018, 13:18

swym כתב:שמע, כשטענתי בזמנו שעל פי המפרט הביצועים על ה-2080RTX וה-1080TI הולכים להיות די זהים, לא ידעתי עד כמה התחזית הזו תהיה מדוייקת:
תמונה
בשקלול משחקים זה 1% שיפור ממוצע, גם ב1440P וגם ב4K... שווה 50$ אם לוקחים בחשבון את הRTX? אולי, אבל הבעיה היא שהמספרים היום נוטים יותר לכיוון ה200$: ה2080RTX שכבר בחוץ עדיין לא יורד כמעט מ-800$ לאף דגם בניואג או אמזון, בעוד דגמי ה1080ti כבר מוצעים במבצעים באותם אתרים ב600-650$. תוסיף על זה את הפער של המע"מ וקיבלת 25% תוספת מחיר בשביל 1% ביצועים. ה"קצת" הזה הוא ממש ממש קצת.
זה יפה שבתאוריה תג המחיר בMSRP היה אמור להיות 700$, אבל זוכר איך בזמנו התלוננת על תג המחיר התאורטי של הוגה56/64 (שרק לאחרונה ירדו במבצעים נקודתיים מתחת לת המחיר הזה)? עם תאוריה לא קונים במכולת. דולר לדולר ה-2080 הוא אחד הכרטיסים הכי פחות משתלמים שיצאו, ופה אפילו אין את התירוץ של הכורים שגומרים את הסטוק.

התג מחיר של ה-2080RTX הוא לא תאורתית 700$, הוא באמת 700$. כמו בשיגור של סדרה 1000, NVIDIA מנצלת את העובדה שהיא מונופול וסוחטת את השחקנים. כלומר כרגע, בתקופת השיגור, יש רק את הגרסה של ה-800$ למכירה (למרות שיש למשל את הכרטיס של GIGABYTE שנמכר ב-770$) אבל עוד כמה שבועות הגרסאות של ה-700$ יצאו לחנויות בדיוק כמו שהיה בדור הקודם עם ה-FE.

אגב, כרגע ה-2080RTX הכי זול באמזון הוא 770$ וה-1080TI הכי זול הוא 750$, לא 600$ כמו שאתה טוען, אז ההפרש במחיר כרגע הוא 20$. ב-NEWEGG כרטיס חדש הכי זול עולה 700$ כך ששם ההפרש הוא 70$. עוד כמה שבועות כשיגיעו ה-2080 ב-700$ נראה מה יקרה למחיר של ה-1080TI.

בנוגע לביצועים, אתה קצת מזניח פה את הטרוף שהוא DLSS. עם DLSS אתה רואה את ה-1080TI וה-2080RTX מוציאים את אותה איכות תמונה ב-4K כשה-2080RTX מביא בערך 40-50 אחוז ביצועים על גבי ה-1080TI. אז נכון, זה לא יהיה בכל משחק, אבל זה כבר יושם ב-UNITY, UE4, שלל המנועים של יוביסופט ובפרוסט בייט כך שזה הולך להיות בכל מקום. אז 40-50 אחוז יותר מהיר במשחקים הגדולים? RT במשחקים הגדולים? צריכת חשמל קטנה יותר? הפרש מחיר של 50$? אמממ... למה לקנות 1080TI?

swym כתב:כן, אתה יודע איך קוראים ל2080RTX בלי סיליקון מבוזבז? 1080Ti :D. אבל כבר יש לנו כזה ב600$ היום...
לא שאני חושב שNvidia תעשה דבר כזה, כי היה הימרה פה על כל הקופה. לצערי אני לא צופה שהמצב יהיה שונה עם ה2070RTX, ככה שNvidia בעצם מחקה עוד יותר את סגמנט הperformance המסורתי שלה בטווח ה-300-400$ (זוכר שרק לפני שני דורות ה970 הושק בפחות מ-400$ והיה אחד הכרטיסים עם הכי הרבה value לדולר בהיסטוריה?).
בכל מקרה, נחיה ונראה האם הRTX הוא טעות בתכנון או לא.

לא, אין באמזון 1080TI ב-600$, אין בNEWEGG ב-600$, באחד זה מתחיל ב-750$ ובשניה ב-700$. ולא, 1080TI הוא ממש לא 2080RTX בלי הסיליקון המיותר. הארכיטקסטורה של טיורינג היא הקפיצה הכי גדולה בארכיטקסטורה שNVIDIA עשתה בשנים האחרונות וכנראה שכרטיס "סטנדרטי" טיורינג עם כוח זהה ל-1080TI היה עולה בסביבות ה-400$ וצורך הרבה פחות חשמל. בעצם כבר ה-2080RTX עם כל הסיליקון המיותר עליו צורך 215W לעומת ה-250W של ה-1080TI.

אני משער שגם אתה מבין שNVIDIA לא הולכת להשאר בשנתיים הקרובות עם כרטיסים של 500$ ומעלה בלבד, נכון? הכרטיסים הנמוכים יותר לרוב מוכרזים שבועות או חודשים אחרי הסדרות הגבוהות ובטח ובטח היום כשיש עודפים עצומים של סדרה 1000 בחנויות ש-NVIDIA רוצה להעיף מהמדפים לפני שהם הופכים לחסרי ערך עם כל מני 2060 ו-2050 למניהם. מעיפים את הליבות RT, מעיפים את הליבות AI ונותנים את השם GTX במקום RTX. הרי זה ברור שלא יהיה RTX ב-2060 למשל, יש לטכנולוגיה הזאת סף תחתון.
swym כתב:אה, לא הן לא. אף אחד למעט אולי כמה אנשים עם סדר עדיפויות לקוי לא מוציא עכשיו 500$ על כרטיס מסך רק בגלל שמבחר מצומצם של משחקים מציע טכנולוגיה proprietary נעולה עם מימוש שהוא בתכלס בתוכנה שעושה בדיוק, אבל בדיוק, מה שטכנולגיות פתוחות אחרות עושות. זה marketing fud אחרי marketing fud.
זוכר למשל את hairworks ואיך היא סינדלה בביצועים של The Witcher 3 לא רק כרטיסי AMD, אלא גם כרטיסי Ndivia מדור קודם רק בגלל מימוש דפוק (שאפשר היה לתקן עם עריכת קבצים)? קצת אחרי זה Nvidia פתחה את הטכנולוגיה הזו לקוד פתוח, אבל אז כבר לא היה לה אינטרס לשלם למפתחות כדי לקדם אותו (לפחות עד הנעילה הבאה מאחורי חומרה)... רוצה לספור כמה משחקים קידמו Hairworks מאז?

למעשה, אני לא מצליח לחשוב על דוגמא טובה שבה Nvidia קידמה טכנולוגיה משמעותית שלא היתה לה מקבילה פתוחה מצד AMD או חברה אחרת, ולפחות בחלק מהמקרים הטכנולוגיה המקבילה הגיעה אפילו קודם.
זה תופס לHairworks (עם TressFX), זה תופס לGsync (עם סטנרדט ה-Adaptive Sync ב-Displayport), זה תופס ל-Physx האצת פיזיקה על הGPU זה בדיוק מה שאופוריה ומנועים דומים עשו כבר בForce Unleashed ו-GTA IV, לפני עשור), זה תופס לCUDA (מול OpenCL, למרות שפה Nvidia כן היו חלוצים. למעשה CUDA זה אחד הדברים שהפך אותם לכח כזה גדול בתעשייה עם הכנסות עתק גם מחוץ לגיימינג) וזה תופס אפילו לRTX: הרי DXR של מיקרוסופט? יצא במקביל ל-Radeon Rays 2.0 של AMD שמציע (כמה מפתיע) שילוב של RT ורסטריזציה בזמן אמת:
https://wccftech.com/amds-open-source-v ... this-year/

ההבדל כמובן הוא שRadeon Rays מבוסס על קוד פתוח ואפשר להריץ אותו על כל כרטיס מסך שתומך ב-Vulkan/OpenCL, כשבמקביל זה גם לא שולל תמיכה של DXR בכרטיסי מסך של AMD: כמובן שהכרטיס צריך להיות מספיק חזק מלכתחילה (ולכן אולי רק כרטיסי Vega יהיו רלוונטיים), אבל בגדול? מיקרוסופט אמרה כבר לפני מספר חודשים שDXR יעבוד גם עם חומרה קיימת, והמבנה של DXR מצריך כרטיסי מסך שיודעים לעשות Async Compute ולערבב חישובי Int ו-Float. זה בדיוק מה שכבר קיים בדורות האחרונים של כרטיסי AMD (בעוד Nvidia הוסיפה תמיכה מלאה בחומרה רק בסדרה 2000).

חוץ מזה, אתה צריך להבין שהצורה שבה הדברים האלו עובדים בתעשייה היא שבהרבה מקרים נקודת ההתחלה לפיתוח חדש הוא איזה מחקר אקדמי תאורטי שמוצג בSiggraph או מקום דומה אחר, ומפה כל אחד יכול למתג מימוש משלו (זוכר את שלל מימושי הAO מאז קרייסיס? שלל מימושי הAA המהירים וזולים מאז MLAA? בתכלס כולם וריאציות של אותו השיט).מעבר לזה? מדובר בשיווק נטו, וNvidia בהחלט יודעים לעשות שיווק טוב.
אגב, זה אפילו יותר מייגע במקרים שבהם בעקבות מחקר כזה יושבים להם כל מיני Working Groups ושלל ועדות מתווכחים על צורת המימוש של הטכנולוגיה החדשה תחת סטנדרטים מסויימים, מוציאים טיוטא ומתכנסים אחת לתקופה ובסוף מסכימים על משהו שהופך לסטנדרט החדש. אבל בזמן שעובר עד שטכנולוגיות כאלו הופכות לסטנדרט יש לכל החברות השונות אפשרות לדחוף מימוש לא סטנדרטי משלהן שכמובן לא תואם לכלום ומסבך לכולם את החיים (זה מה שקרה עם Gsync, וזה מה שקרה עם Metal).

ואו, זה פשוט לא נכון. PHYSICS הקדים משחקים כמו GTAIV ו-TFU בכמה שנים טובות. היה PHYSX כבר בGRAW ב-2006. בניגוד ל-AMD שפשוט זורקת מערום קוד לאית'ר ומקווה שמשהו ידבק, NVIDIA משקיעה מליונים על גבי מליונים בטכנולוגיות האלה והצרכנים שלה מרוויחים מזה. בחצי שנה הקרובה תוכל לשחק עשרות משחקים עם RT או DLSS או שניהם. תזכיר לי כמה משחקים תומכים ב-RR2.0? אה, נכון, אפס משחקים. כמו תמיד, AMD מפליצה איזה משהו ל-GITHUB ואף אחד לא משתמש בו בזמן ש-NVIDIA שולחת מהנדסים לכל העולם כדי לישם את הטכנולוגיות שלה במפלצות כמו הוויצ'ר, CONTROL, BFV או SOTTR.

אגב, FUN FACT על RR2.0, הוא מיועד כרגע בעיקר לרינדור בזמן אמיתי בתוכנות מקצועיות. רק לפני חודש ראיתי הרצאה של AMD על RR2.0 בכנס בברלין, כנס של פאקינג יוניטי, ובמשך כל ה-30+ דקות של ההרצאה הם לא הזכירו גיימינג פעם אחת. הם דברו על בלנדר, הם דברו על MAYA, הם דברו על 3D STUDIO MAX, הם דברו על תוכנות ארכיטקטורה אבל לא הזכירו גיימינג אפילו פעם אחת.

ב-RTX יש רכיב חומרה יעודי לבדיקת התנגשויות, ברדאון אין. לדבר על חישוביות ASYNC והכל זה נחמד נורא כי זה עושה את הכרטיסים הישנים של AMD קצת יותר מתאימים ל-RT משל NVIDIA, אבל זה לא רלוונטי בשום צורה ברגע שיש לNVIDIA חומרה יעודית במיוחד לRT. אם הכרטיסים של AMD היו מסוגלים לעשות RT אפילו ב-720P, כנראה שהם היו כבר מנסים. בלי רכיב חומרתי יעודי, הכרטיסים שיש להם בשוק פשוט חלשים מדי וגם VEGA על 7NM שיצא כנראה מתישהו באמצע 2019 חלש מדי בשביל לעשות RT כמו שצריך. האמת שAMD טוענים לרק פי 6 יותר ביצועים ב-RT מ-CPU על VEGA, כלומר שיהיה להם בהצלחה עם RT בלי רכיב חומרה יעודי. זוכר את הדמו מלחמת הכוכבים ב-RTX שרץ על 4 כרטיסי וולטה של אלפי דולרים כל אחד? אז 2080TI מריץ אותו טוב יותר מארבעתם יחדיו. אז כן, אולי GCN טוב יותר ב-RT מ-CUDA אבל הכרטיסי וולטה האלה עם כוח חישובי גדול משמעותית מ-VEGA 64 ויש שם 4 כאלה ועדין 2080TI אחד לוקח אותם בעשרות אחוזים בביצועים. כלומר מה VEGA כבר יכול לעשות עם RT?

זה נורא נחמד לתמוך ב-RT, ביחוד כשהם שוב עוקבים אחרי החדשות של NVIDIA עם גישת ה-ME TOO שלהם, אבל חבל שאפילו כרטיס 700$ של AMD לא מסוגל להתחיל להריץ את הטכנולוגיה הזאת. NVIDIA תמיד ראשונה לשוק עם כל הדברים הגניבים, AMD עושה ME TOO ולרוב בקוד פתוח שזה אחלה והכל אבל בגלל שהם לא משקיעים בזה כסף אף אחד לא משתמש בטכנולוגיות שלהם בזמן שבשל NVIDIA כן. כרגיל AMD מכריזה על טכנולוגיה מוקדם מדי, טכנולוגיה לא בשלה ושאף אחד לא משתמש בה כי הם בלחץ שיווקי אחרי שNVIDIA, החברה שקדמה את כל נושא ה-RT בזמן אמת, הכריזה על שלה. הרי זה מה שAMD תמיד עושה, אפילו עם הטכנולוגיה הכי מצליחה שלה FREESYNC היא עשתה אותו דבר (הכריזה מוקדם מדי כנסיון לכבות את האש של NVIDIA ובסוף המסך FREESYNC הראשון יצא שנה וחצי אחרי המסך GSYNC הראשון והמסכי FREESYNC הראשונים היו מחורבנים ברמות אחרות). בניגוד ל-AMD, עוד השנה אנשים ישחקו עם RT במשחקים אמיתיים בזמן שAMD בקושי מצליחה לישם את זה בתוכנות מקצועיות כרגע, שלא נדבר על משחקי וידאו.

בקיצור, לקנות כרטיס AMD היום זה מגוחך, ביחוד שהמחירים עדין מנופחים בגלל הכורים. 1080TI זה גם לא משתלם, אולי אם הוא היה עולה איזה 550$ אבל במציאות הוא עולה 700$ ומעלה. כמובן שהמחירים של הRTX מגוחכים אבל מן הסתם הם יוציאו כרטיסים זולים יותר לשוק וגם כנראה כרטיסים מקבילים ללא RTX שבטח יקראו GTX.

אגב, אם פעם תהית מה היתרון של AMD על NVIDIA בRT, התשובה היא שיש בערך 40% יתרון לווגה 64 על 1080GTX כך שהייתי אומר, להתחשב בעובדה שהווגה 64 חזק מה-1080GTX קלות, שיש בסביבות ה-30% יתרון לAMD בRT. אבל הליבות RT ב-RTX? הן נותנות פי 6 יותר ביצועים מהכרטיסים הקודמים של NVIDIA, כלומר יש ל-RTX פחות או יותר יתרון של פי 4.5 בביצועי RT מ-AMD אם AMD מקדישה 100% מה-GPU אך ורק ל-RT בזמן שכמובן בכרטיס RTX יש עדין GPU שלם פנוי לגמרי לרסטוריזציה מעבר ל-RT. או במילים אחרות, AMD בכרטיס בכוח דומה ל-NVIDIA לא מסוגלת אפילו להגיע ל-BALLPARK.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 7 אורחים