משחקי 2018

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: משחקי 2018

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2018, 20:45

גם אני נכנעתי וקניתי. המשחק בהורדה עכשיו, מקווה שאוהב. למישהו יש recap טוב למשחק הראשון? הבנתי שדי חשוב לדעת מה הלך שם בשביל הקונטקסט.

אני מעדיף recap שנעשה ע"י מישהו ששיחק וסיים כבר את רד דד 2 שידע על מה לשים דגש בסיכום בהקשר למשחק השני.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 20:59

bling כתב:גם אני נכנעתי וקניתי. המשחק בהורדה עכשיו, מקווה שאוהב. למישהו יש recap טוב למשחק הראשון? הבנתי שדי חשוב לדעת מה הלך שם בשביל הקונטקסט.

אני מעדיף recap שנעשה ע"י מישהו ששיחק וסיים כבר את רד דד 2 שידע על מה לשים דגש בסיכום בהקשר למשחק השני.

לא באמת 'קורה' יותר מדי במשחק הראשון, אני יכול לסכם לך בשתי שורות את כל מה שקורה במשחק כי זה פחות או יותר הדמות יוצאת לעשות משהו במשימה הראשונה ועושה אותו עד הסיום, ואז יש אפילוג מאוד חשוב. למשל כל הact הראשון מתוך 3 של המשחק זה לפרוץ לתוך מבצר שמוצג בדקות הראשונות, וכל מה שאתה עושה זה ללכת מפה לשם כדי להשיג ציוד לפרוץ את המבצר.
אבל ממה שנראה לי מההיכרות עם המשחק הראשון זה שמה שחשוב זה הקונטקסט עצמו של הדמויות, הפיתוח שלהן, השיחות שלהן.. זה משחק שלא באמת מוכר 'סיפור' כמו שהוא מוכר אווירה, דמויות שכתובות נהדר והמון הרהורים על החברה המודרנית, נפש האדם וכל זה..

בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שאת הסיפור עצמו ומה קורה בעתיד לדמויות שתפגוש בRDR 2 אתה תמצא בצורה די פשוטה בכל recap רנדומלי שתחפש, כי זה מאוד פשוט וישיר. את פיתוח הדמויות, האווירה שלהן וכל הדקויות הקטנות אני לא חושב שתוכל להשיג בלי באמת לראות סרטון של שעתיים על השיחות ביניהן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 21:07

לדעתי גם יש משהו נחמד בלא לדעת מי ימות ומי לא, למשל (:
יתרון, אפילו

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 21:11

Laskin כתב:לדעתי גם יש משהו נחמד בלא לדעת מי ימות ומי לא, למשל (:
יתרון, אפילו

ממש לא בהכרח.
אם אתה רואה סדרה מהעונה הראשונה אז ברור שעדיף לך לא לדעת מה יקרה, אבל כשסיפור יוצא כפריקוול שבו הכותבים משתמשים בדמויות שכבר ראית את סוף הסיפור שלהן, כשהם מצפים ממך לדעת מה קורה איתן, הם יכולים להכניס המון רגעים שמתבססים על הידע הזה או שהאימפקט המסוים שלהם חזק יותר בהתבסס על הידע הזה.
כלומר פריקוול טוב הוא כזה שמתבסס על ההיכרות שלך עם העתיד של הדמויות (לשמל - better call saul המצוינת) ולא כזה שמבקש ממש יפה שתשכח מה קורה איתן.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוקטובר 2018, 21:24

קראתי והקשבתי ללא מעט ביקורות על RDR2. אהבתי את מה ששמעתי, אבל אין לי בכלל זמן לזה כרגע... אז נתראה איתו מתישהו..

כן שמעתי דברים מטרחנים טילים כמו "אתה צריך לרחוץ כל חלק בגוף של ארתור בנפרד" ועוד דברים מציקים, אבל יאללה בסדר, אולי זה סתם שטויות וזה ממש זורם במשחק עצמו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2018, 21:44

קליימן חלק לא אהבו את הדברים האלה, למשל גיימספוט הורידו למשחק ציון (זה בעצם החיסרון היחיד שציינו בביקורת שלהם) על ראליזם מרגיז שמוציא אותך מהחוויה. אבל כנראה זה באמת עניין של טעם, נשחק ונראה איך אני מתחבר לזה.

בעניין המי מת, אני לא יודע כלום מרד דד הראשון חוץ ממי שמת שם בסוף :/

בכל קרה נשמע שהחוויה שלי תפגע מזה שלא שיחקתי את הראשון אין פה אפס. זו אחת מחרטות הגיימינג שלי וקניתי אותו על הפס3 בסייל אבל הוא הספיק להתפגר לי לפני שהספקתי. חבל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוקטובר 2018, 22:01

לא חושב שהחוויה שלך תיפגע בכלל. אתה מלחיץ את עצמך יותר מדי... זה פריקוול בסופו של דבר, ולמען האמת העלילה של RDR1 לא היתה מאוד חשובה בכל מקרה. סיפור די גנרי בסופו של דבר. אולי בסטנדרט של 2010 היא הרשימה, אבל גם אז אני חושב שאנשים התלהבו בעיקר מהסיום הנועז והמקורי של המשחק (ומהחלק השני כשהמשחק עובר למקסיקו בצורה די מפתיעה ומרגיש כמו משחק חדש לגמרי), ופחות מהעלילה עצמה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2018, 22:49

אין לי מה להלחץ, כולה משחק לא חיים ומוות :)

פשוט רוצה לקבל את החוויה המלאה, אתה רואה משחק שמקבל ציון נדיר ביותר אז טבעי שתרצה לחוות אותו במלואו מבלי להרגיש שחסר משהו בגלל שפספסת את המשחק הקודם. אם הם נשענים חזק על עצם היות המשחק פריקוול אז זה יכול לפגוע בחוויה במידת מה מהבחינה הזו שתפספס כל מני פרטים בעולם או קריצות שהמפתחים הכניסו וכו׳

אני בטוח אבל שאהנה, המשחק כל כך מאסיבי ומושקע שאין לי ספק שיהיה מספיק ממה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוקטובר 2018, 22:54

לא יהיה חסר לך כלום. רוב מי ששיחק את המשחק כשיצא כבר לא זוכר הרבה מהעלילה שלו ממילא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2018, 01:50

מה עם לכתוב red dead redemption recap ביוטיוב ולראות את הסרטון? :)

אגב, אתם קולטים שיש הפרש של פי 6.2 ברזולוציה בין ה-S ל-X? די מטורף, לא? ביחוד אם מתחשבים בעובדה שיש לא מעט שיפורים גרפים בגרסת ה-X מעבר לרזולוציה וגרסת ה-X אפילו רצה חלק יותר. מטורף.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 אוקטובר 2018, 02:45

הנה, זה ריקאפ די בסדר:

ואם כבר המשחק הראשון, הנה סרטון נחמד שמדבר על מה בעצם רוקסטאר ניסו לעשות איתו:

אולי שווה לך לראות גם את זה בלינג, מוסיף קצת קונטקסט לחלק מהדמויות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2018, 07:24

תודה סטיק.

קיאו חיפשתי recap טוב על ידי מישהו ששיחק ומכיר, לא סתם משהו ראנדומלי שיופיע לי ביוטיוב, בקיצור הלינקים שסטיק הביא ;)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 אוקטובר 2018, 14:49

טוב אז הפתיחה של RDR 2 בהחלט מאוד מרשימה.
כמו שני משחקי הדור שלי עד עכשיו, הוויצ'ר 3 וGOW, גם הוא נפתח בצורה איטית וממש מבקש ממך מהשנייה הראשונה שתקח אותו ברצינות ותתן לו להוביל אותך לאן שהוא רוצה.

והמשחק באמת נראה איטי, מאוד לוקח את הזמן וחושף את עצמו בצורה מחושבת ומסודרת.
אני לא יודע עד כמה זה היה לגמרי מכוון, אבל בבירור ניתן לייצר השוואה מלאה בין הפתיחה של GTA 5 לפתיחה של RDR 2, שכן נקודות המוצא שלהם די זהות.
אבל בעוד הפתיחה של GTA 5 היא 25 דקות מהירות ועצבניות, הפתיחה של RDR 2 היא שעתיים איטיות, מלאות בדיאלוגים, דמויות, אווירה ומעט מאוד אקשן. וכמובן שכשהאקשן מגיע הוא מרגיש הרבה יותר חזק.

קצת מוזר לי שהמשחק עומד על ממוצע מושלם, לא כי הוא לא נראה סופר מלוטש, מושקע ומוצלח, אלא רק כי אם לשפוט על פי הפתיחה שלו זה מסתמן כמשחק מאוד איטי וכבד שפשוט מפתיע אותי ש99% מהמבקרים הצליחו להתחבר אליו.
אם הייתי צריך לתאר אותו רק על הפתיחה, הייתי אומר שהוא נראה כמו מאסטרפיס שממש לא מיועד לכל אחד.
אבל מה אכפת לי, אני אוהב את זה :).
אמשיך לשחק עוד קצת בסופ"ש ואז אניח אותו בצד למתי שבאמת יהיה לי זמן להכנס אליו כמו שצריך, כי הוא בבירור דורש את זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 אוקטובר 2018, 15:13

כן, הוא מתחיל מאוד לאט ואין ממש עלילה בשעות הראשונות שלו. נראה איך יתפתח. בינתיים הוא מרגיש מאוד כמו המשחק הקודם. מודה שציפיתי לקצת יותר חדשנות ותעוזה בעיצוב המשחק, אבל עוד מוקדם מדי לשפוט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2018, 18:14

לדעתי זה היה צפוי... תמיד כשהייתי מדבר על הראשון הייתי מזכיר שצריך מלא סבלנות כי רק עד שמבינים איך רוכבים ואיך עובד הלאסו זה איזה חמש שעות, ועד שלומדים את כמעט כל המכניקות השונות שלו זה איזה עשר שעות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2018, 18:21

גם אני שיחקתי קצת והוא אכן מתחיל לאט אבל אהבתי את האווירה והטון שהם מנסים לתת להכל. היה חשוב לראות את הסרטון recap כי כבר בהתחלה צריך ידע מקדים מסויים בשביל הדמויות שפוגשים.

גראפית הוא נראה טוב מאוד אבל על הפס4 הרגילה לפחות לא כל הטקסטורות באותה רמת איכות וכרגע ב settings הנוכחיים קצת קשה להנות מהמראה של המשחק, מחכה קצת לתנאים יותר יפים ונעימים לעין...

אגב מה החלטתם לעשות בבחירה הראשונה? תסמנו בספוילר כמובן
ספויילר: הצג
אני בחרתי לשחרר אותו למרות שברור לי שזה ידפוק אותי בהמשך

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 אוקטובר 2018, 19:22

אני חייב להגיד שלפחות בשלב ההתחלתי וה'הסברי' של המשחק, נראה שבהחלט יש פה איזשהי בעיה של נסיון לראליזם מוגזם שפוגע בחוויה.
כלומר כן, זה מכניס לאווירה באיזשהו אופן ונותן למשחק טון מאוד מסוים ומוצלח, אבל המון דברים קטנים פשוט באמת מוציאים אותך מהעולם של המשחק בטרחנות שלהם במקום להכניס.
זה קצת מוזר כי ברור שהכיוון שהם לקחו הוא לחלוטין פחות 'כיף' ברמה הפשטנית, והמטרה הייתה לייצר ריאליזם וחיבור, אבל למשחקים יש שפה משלהם וברגע שהמשחק לוקח כל כך הרבה שינויים ממשחקיות מקובלת, גם אם זה לכאורה יותר 'אמיתי', אותי זה דווקא מוציא מהמשחק ומבליט את התפרים במקום להיפך.
אבל זו רק ההתחלה ואני רק לומד, בהחלט יכול להיות שזה עוד יעבוד עלי.

בלינג אני ממש לא מסכים איתך, אני אמנם משחק על הפרו (ב1080p) אבל מסרטוני השוואה והניתוח של DF אני מבין שההבדלים לא מהותיים, והמשחק והעולם שלו נראים פשוט מדהים ולגמרי בינתיים זה הדבר המרכזי שבולט לי לגביו.
לחלוטין עומד יחד עם אנצ'רטד 4 כמשחק הכי יפה שאני ראיתי מול העיניים בדור הזה. הויזואליה שלו עושה לי את זה יותר ממשחקים יפים אחרים כמו GOW, הורייזן או AC אודיסי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2018, 19:42

מה שאתה אומר זה בדיוק החסרון היחידי שגיימספוט ציינו, כמעט מילה במילה ממש. אני עדיין לא כל כך מבין את הכוונה, אולי כי לא הגעתי מספיק רחוק בשביל להבין את התלונה או שזה לא באמת מפריע לי ואני זורם עם הראש של המשחק.

מבחינה גראפית המשחק נראה טוב מאוד, אין לי ספק שזה העולם פתוח הכי מרשים ויפה שיצא בדור הזה, אבל לבינתיים אין את ה consistency שיש במשחק לניארי יותר כמו אנצ׳רטד 4 (לא הכל ברמה גראפית אחידה) פלוס אני לא מתחבר במיוחד ל settings בהתחלה שהכל
ספויילר: הצג
מושלג ובקושי רואים משהו, מחכה כבר להגיע לאווירת מערב פרוע קלאסית עם שמש חזקה ו saloons

בכל מקרה ברור שמדובר פה בחוד החנית מבחינה גראפית ואני יודע כבר מעכשיו שעוד יהיו בו רגעים שיהיו הדבר הכי מרשים שנראה על הקונסולה שלי, פשוט במקום שאני נמצא בו עכשיו בהתחלה, הרגע הזה עדיין לא הגיע :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2018, 19:54

אני בחרתי ההפך ממך בלינג.
זה 1899 ואני הולך לפי החוקים שנראה לי שמתאימים לתקופה (:

אה, ומשהו אדיר שאתם חייבים לנסות בשלג במשחק - תכנסו למבט ראשון ותראו איך השלג זז ונערם כשמסתכלים למטה והולכים בתוכו כשהוא בערך בגובה הברכיים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2018, 22:36

אין לי את המשחק כך שאני שולף את זה מהתחת אבל יש לי הרגשה שיש פה קצת אפקט gta4. המשחק נשמע איטי ומסורבל, מעדיף ראליזם על כיף, הוא סופר מרשים טכנית ויש הילה של הייפ מטורף שעוטף אותו מכל כיוון. לא יודע, אולי זאת רק הרגשה שכזו שנוצרה פה ואנשיפ שאשכרה משחקים בו יגידו שמה שאמרתי הוא בולשיט, אבל משהו בכל הבלגן סביב השיגור הזה גורם לי לחשוב ככה.

בנוגע לאיטיות בהתחלה, להבנתי זה 6 שעות ראשונות שהן סוג של טוטוריאל (שזה אגב מזכיר לי גם את gta4 שהיה עם החזקת יד איטית ומשמימה במשך שעות) ואחריהן המשחק נפתח. אז קצת סבלנות :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2018, 00:05

אני גם חשבתי על GTA4 תוך כדי משחק. יש בו אפקט דומה, אבל למען האמת גם ב-RDR1 היה דגש על ריאליזם. פה פשוט לקחו את זה עוד צעד אחד קדימה. אני אוהב את זה, וחושב שזה מתאים למשחק ומוסיף לאימרז'ן. בינתיים המשחק הוא אחלה, אני נהנה מאוד, גם אם אני מודה שציפיתי לקצת יותר. המשחק די נצמד לנוסחה הרוקסטארית המוכרת, ומרוב הבחינות הוא לא שונה בהרבה מהמשחק הקודם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2018, 00:07

כבר סיימת את הפרק הראשון?
הבנתי שהמשחק נפתח לראשונה רק אחריו, וגם אז לאט לאט... נראה לי שכל הקטע של המחנה הוא מה שמייחד אותו הכי הרבה, ביחד עם האינטראקציות עם NPCs... חוץ מהעולם העשיר והמפורט כמובן

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2018, 00:14

המשחק עד עכשיו מצויין קיאו, זה ממש לא המצב והריאליזם אכן מחמיא לו. אני מאוד נהנה ממנו גם ברגעים האיטיים שלו, אין לי בסיס להשוואה מול RDR הקודם אבל אני כן יכול לאמר שהוא הרבה יותר אווירתי ומעניין ממה ש GTA4 אי פעם היה. גם גראפית למדתי יותר להעריך את מה שהם השיגו פה ולהסתכל עליה ממקום יותר ריאלי למשחק בסדר הגודל הזה (ירדתי קצת מהציפייה שהיתה לי משום מה שכל טקסטורה תהיה שיא הפירוט), ןהוא פשוט מהמם ויותר יפה בעיניי ממה ש GTA4 היה בזמנו על הפס3 ככה שגם בסעיף הזה מבחינתי הוא משאיר לו אבק. האווירה שם היא משהו שאף משחק עולם פתוח אחר בדור הזה לא התקרב אליו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2018, 01:28

Laskin כתב:כבר סיימת את הפרק הראשון?
הבנתי שהמשחק נפתח לראשונה רק אחריו, וגם אז לאט לאט... נראה לי שכל הקטע של המחנה הוא מה שמייחד אותו הכי הרבה, ביחד עם האינטראקציות עם NPCs... חוץ מהעולם העשיר והמפורט כמובן

אני כבר סיימתי את הפרק הראשון.
לא כזה ארוך למען האמת, איזה שעתיים במקרה הכי קיצוני של לקחת את הזמן איתו, ואחריו באמת מגיעים יותר ל'עולם פתוח', למרות שאני עדיין מרגיש איתו שאני די מקבל מסלול מסוים ללכת בו יותר מאשר ארגז חול או אפילו עיר גדולה שפתוחה מההתחלה כמו GTA.
ואני אומר את זה בקטע טוב, כי אני אוהב שהמשחק מרגיש עם כיוון. והרבה מזה זה באמת המחנה, המון דמויות והאינטרקציה איתן (ובכלל עם העולם והNPC הכי זוטרים שלו) היא באמת נקודה מאוד מרשימה מצידו של המשחק.

ובכלל, אני חושב שלמרות שעדיין הריאליזם המוקצן הוא נקודת תורפה רצינית (זאת אומרת, למה אני צריך כל הזמן לזכור לנקות את הסוס, להאכיל אותו, לאכול.. להתקלח!), זה ממש לא פוגע בהייתו של המשחק משהו מיוחד שבאמת מצליח להרשים בהמון מובנים.
קיאו, אני לא חושב שזה באמת מזכיר את GTA 4. הדמיון ביניהם הוא שזה משחק רוקסטאר 'רציני', שדורש ממך הרבה כשחקן ולא משחק שלא לוקח את עצמו ברצינות כמו GTA 5. אבל המשחק הרבה יותר מזכיר, הפתעה גדולה, את RDR הראשון.
כאחד שלא אהב שום משחק GTA באמת אני יכול להגיד שRDR הוא כבר משחק באמת טוב, ולפחות בינתיים גם RDR 2 מסתמן ככזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2018, 01:59

Laskin כתב:כבר סיימת את הפרק הראשון?

את הפרק הראשון כן, הוא די קצר. את החלק הראשון לא. סיימתי 25% מהסיפור.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים