NVIDIA הייתה הראשונה ל-RT בכל תחום. כמובן שבזמן אמיתי כולנו יודעים שזה נכון, AMD שנים מלעשות דבר שכזה כי אם 2080TI עושה 1080P/60, כנראה שעם הVEGA64 תהיה בסביבה של 480P/30FPS על פי הנתונים של AMD בעצמה שהבאתי לפה. אז כן, AMD שנים מ-RT בזמן אמיתי, אולי אפילו קרוב לעשור אם הרמת ביצועים שלהם תמשיך להיות כזאת MID RANGE זללן. ובצד של הOFFLINE? כמובן שNVIDIA מציעה את זה עוד מ-2009 כשיצא OptiX. כמובן שעכשיו צריך להביא אסמחתאות אז הנה, OptiX שוגר ב-3 לנובמבר 2009 והודגם ב-SIGGRAPH 2008:
https://devtalk.nvidia.com/default/topi ... x-history/
אז אתה רוצה לדבר על חוסר דיוקים? על "sigh"? אולי נדבר על זה למשל?
קרא שוב: לא כתבתי שהן נועדו לRT אלא שהן נועדו לAI. אתה התייחסת לליבות AI וליבות INT כשני אלמנטים נפרדים בצ'יפ (בנוסף לליבות ה"רגילות", וליבות הRT) - אבל חישובי INT זה מה שעושות ליבות הAI.
לא רק שהליבות הטנסריות נפרדות מהליבות INT לגמרי ונמצאות על חלק אחר בסיליקון בתוך ה-SM, אם היית קורא את המינימום של המינימום על ליבות טנסריות הייתה יודע שהן מתמחות מכפלת מטריצות (שגם מכילות, הפלא ופלא, חישובי FLOAT ולא רק INT). אז... דאבל sigh?
בנוגע לרכיבה שלך על העובדה שהחלטתי לקנות מסך חדש במקום כרטיס RTX. לי יש 1070GTX, לקנות עכשיו 2080RTX ב-800$ (או 700$ כשהגרסה הזאת תצא כבר) שהוא שקול בכוח ל-1080TI זה חכם בערך כמו לקנות לפני שנים את ה1080TI, הרי יכלתי לקנות אותו ב-700$ כבר לפני שנים. רציתי לעשות החלטה צרכנית קצת יותר חכמה. אם RT היה איזה טרוף ב-1440P/60 עם אפקטים על ימין ועל שמאל אז כנראה שזה היה מצליח להטות אותי, אבל אני עדין צריך להיות במצב wait and see כי ראינו רק אמפלמנטיזציה אחת חצי גמורה בלבד מ-DICE בזמן שלמשל CONTROL מבטיח שלושה אפקטים במקביל (שכמובן נצטרך לחכות בכדי לראות את הביצועים האמיתיים). מעבר לזה:
1) יש ל-AMD כרטיסי 7NM שנה הבאה וזה יכול לעורר מלחמת מחירים רצינית.
2) אני עדין בטוח שיהיו כרטיסי סדרה 2000 ללא RTX שיעלו הרבה פחות.
כלומר לא, בשבילי זה לא חכם לקנות 2080RTX כבעל 1070GTX שיכל באותה מידה לקנות 1080TI באותו מחיר לפני כמעט שנתיים. אבל אם מישהו רוצה לשדרג את הכרטיס הישן שלו היום? צריך להיות דביל לקנות 1080TI (שאגב כבר מצפין מ-800$ עכשיו באמזון) על גבי 2080RTX שעולים כמעט אותו דבר בזמן שאתה מקבל המון פיצ'רים ויעילות חום/חשמל הרבה יותר טובה על ה-2080RTX. וכן, גם לאדם הזה הייתי אומר לחכות בדיוק כמו שהייתי אומר לכל אדם לחכות עם SSD וזיכרון כרגע כי המחירים בצניחה. זה פשוט לא זמן טוב לקנות כרטיס מסך, בדיוק כמו שזה לא זמן טוב לקנות CPU כשזן 2 עוד מעט יצא וירעיד את השוק.
בנוגע לתמיכה, הפוך גוטה. דווקא בגלל שהטכנולוגיות של NVIDIA בלעדיות, תומכים בהן. NVIDIA מקדמת כי יש לה אנטרס כלכלי בטכנולוגיות האלה ולכן יש אותן בכל מקום. איזה אפקט AMD פתחה שאתה זוכר בכלל שהיה בשימוש? איזה יתרון גרפי היה ל-AMD בערך אי פעם בהסטוריה שלה? כי אני אשכרה לא זוכר אפילו אחד (אלה אם אתה מדבר על TRESSFX שקיים בשני משחקים, TR ודאוס אקס האחרון ועבד נפלא ללקוחות NVIDIA). אין ספק ש-AMD עושים המון דברים שקשורים לביצועים (שבצורה אירונית דווקא פוגעים להם בביצועים בגלל המקום המבוזבז בסיליקון), אבל הכרטיסים שלהם כל כך חלשים שממילא בסוף הם מפסידים גם בתחום הזה. אני שחקתי עשרות משחקים עם PHSYX ובמאות עם אפקטים של GAMEWORKS (נניח HBAO+ קיים בערך בכל משחק AAA כבר שנים, סגור לגמרי ועובד רק על כרטיסי NVIDIA). כמעט כל משחק AAA שאני פותח מכיל לפחות אפקט אחד של NVIDIA, כמעט כל משחק AAA ענקי בדור הזה שיצא ל-PC מכיל משהו. אפשר להדבק ספציפית לאפקט אחד כמו HAIRWORKS או PHYSX או כל אפקט אחר שNVIDIA פתחה, אבל בסוף? כמסתכלים על המכלול? כמעט כל כותר AAA מכיל משהו למשתמש NVIDIA שמשתמש AMD לא מקבל. אז מה עם המשתמשים של AMD? הם עם הבולבול ביד מחכים שAMD תזיז את התחת כבר שנים. אבל ברור לכולנו שהיא לא מסוגלת, כי היא עדין מחורבשת עם עצמה כבר 8 שנים בארכיטקטורת GCN הכושלת שנתנה ל-NVIDIA את שוק ה-GPU על מגש של כסף.
אז כן, NVIDIA הציע RT אופליין ראשונה. אז כן, NVIDIA הציעה RT בזמן אמיתי ראשונה. אז כן, NVIDIA הייתה הראשונה שעשתה ליבות INT חומרתיות. אז כן, NVIDIA שמה לא מעט חידושים בטיורינג שלא היו קיימים בעולם ה-GPU גם אם נתעלם מהאקסטרה סיליקון המוקדש (נגיד VRS או TSS). וכן, היא מונופול בשוק ה-GPU כי AMD פשוט לא מצליחים להתחרות. אז כן, כתוצר מחוסר תחרותיות (שהיא 100% אשמת AMD כי היא פשוט לא מצליחה להתחרות) NVIDIA מנפחת מחירים ומתפרעת עם פיצ'רים של RT ושאר השיט שסובב את זה. אולי אם AMD אשכרה הייתה עושה GPU ראויים בעשור האחרון, NVIDIA הייתה צריכה להלחם בחזרה. הגודל סיליקון של ה-2080 למשל קטן מזה של ה-780GTX שעלה בשיגור 650$, כלומר הסיליקון קטן יותר ועדין המחיר גבוהה ב25%. בקיצור, NVIDIA עושה מה שבראש שלה כי אין תחרות, אם ה7nm של AMD או NAVI לא יביאו את התחרות, אנחנו הולכים להכנס לקטסטרופה של שוק ה-CPU בעשר שנים האחרונות.
ובנוגע להאם RT מוכן לפריים טיים או לא. על פי DF ה-RT שיש עכשיו בBF5 מכיל באגים של ביצועים וקבל רק אופטימיזציה אחת (ניתוק הרזולוצית השתקפות מהרזולוצית מסך) מערימת האופטימיזציות שהם עובדים עליהן כרגע. הסרטון שלהם יצא רק אתמול אז לא ידעתי שמה שאנחנו רואים הוא עדין ללא אופטימיזציה. על פי DICE יש עוד המון מקום לשיפור בביצועים גם מהצד שלהם וגם בצד של הדרייברים. הם מתכננים ל-BFV שלל דברים כמו שילוב של SSR עם RTR, עוד הגדרות גרפיות שיתנו יותר חופש בחירה בביצועים, הפיכת החישובי RT למקבילים (הם עדין טוריים כרגע, כלומר ממתינים שהרסטוריזציה תסתיים במקום לעבוד במקביל), הם עדין לא משתמשים בדינויזר על הליבות הטנסריות כך שהן יושבת ללא מעש כרגע, קיים באג ב-bounding box של החישוב RT כרגע (משהו שקשור למנוע הרס של BFV) שגורם למשחק לירות יותר קרניים ממה שהוא צריך ולכן קיימת פגיעה בביצועים ועוד כמה דברים שעדין לא הספקתי לקרא שמפרטים בכתבה של DF ולא בסרטון וידאו.
אז האם RT מוכן לפריים טיים? לא יודע, נצטרך לחכות כי מפתחים קבלו את הSDK רק באוגוסט ולפי DICE יש עוד מקום לשיפור בדרייברים. מפתחים עדין לא עשו אופטימיזציה והכל נורא בוסרי כרגע. אני משער שנדע טוב יותר עוד כמה חודשים, כמו כל TECH חדשני שמגיע ודורש אופטימיזציה, דרייברים טובים יותר ונסיון של מפתחים. כרגע אתה יכול לשחק את המשחק ב-60FPS בהגדרות RT MEDIUM ב-1440P. לסינגל זה בהחלט מוכן לפריים טיים. האם הייתי משחק בתצורה הזאת באונליין תחרותי? כנראה שלא. בקיצור, אנחנו צריכים לחכות ולראות לאיפה דייס או רמדי ושות' מצליחים להביא את הביצועים והאיכות; ביחוד שלאף מפתחת בעולם לא היה שמץ של מושג שקיים בכלל דבר כזה RT חומרתי לפני 4 חודשים ועכשיו פתאום הם נלחמים בכדי להביא את זה.