נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי bling » 21 פברואר 2019, 13:27

זה מה שאני אומר, אין דייויד קייג׳ בלעדי, ICO לא קיים, אז הם עוד חושבים לעשות במשאבים הקיימים שהצטמצמו משחקי מולטי? מה נראה לך שיקרה מבחינת תפוקת הסינגל עם מחשבה כזו?

אין קשר למה מוכר פס5, לא כל משחק יכול להיות GOW או TLOU או הורייזון. צריך את המשחקים המשלימים האלו שמעבים את הליינאפ ומונעים תקופות יובש ממושכות בין השמות הגדולים האלה. מקווה שהמולטי לא יבוא על חשבון תפוקת הסינגל שאנחנו רגילים לקבל מהם זה הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 פברואר 2019, 14:33

עם כל הכבוד, TEAM ICO עושים משחק אחד כל דור וחצי בממוצע ודייוויד קייג' משחק אחד בדור, גג 2... זה לא ממש מה שממלא את הליינאפ של סוני בכל שנה, בלשון המעטה... בלי 2 המשחקים שהם הביאו בדור הזה הליינאפ שלהם בדור הזה לא היה יורד באיכות בצורה שנרגיש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2019, 15:03

בואו נהיה כנים, הליינאפ של סוני בדור הזה הוא סנטה מוניקה, נוטי דוג ומשחקים של חברות חיצוניות כמו BB או DS או ספיידרמן. כל העמוד שדרה של סוני הוא נוטי דוג וסנטה מוניקה, הם בעצם נשענים על שתי חברות. אם משהו קורה לנוטי דוג, פתאום סוני הופכת לחברת בלעדיים הרבה פחות מעניינת.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 פברואר 2019, 16:17

אתם מפספסים את הנקודה, הם מאבדים את קייג׳, TI וגם את החבר׳ה שעשו את Until Dawn, בנוסף סגרו גם את אבולושן ועוד כמה אולפנים, המשאבים גם ככה די מצומצמים בדור הזה בגלל מחזורי הפיתוח הענקיים כולם מספיקים להוציא הרבה פחות משחקים מבעבר ככה שגם ההשפעה של נוטי דוג וסנטה מוניקה מבחינה כמותית קטנה (ברור לי שבמכירות הם מצליחים עם המשחק וחצי שמוציאים למכור יותר מכל הדור הקודם בערך)

אז מהמקום הזה עוד להקצות משאבים למולטי? מה זה ישאיר לשחקני הסינגל?

אתם לא מבינים שהתחושה בתסריט פחות חיובי תהיה של ירידה רצינית בכמות משחקי הסינגל?

תגידו מה שתגידו נוטי דוג וסנטה מוניקה וגם אינסומניאק או קוג׳ימה לא מוציאים כל יומיים משחקים וכל המשחקי ביניים האלה מוסיפים לעיבוי של הליינאפ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2019, 16:24

אין ספק שאם סוני לא תעבה את המערך שלה, היא יכולה להיות בבעיה. צריך לזכור שהפס4 לא יצאה לפני 3 שנים, היא יצאה לפני 5.5, וגם אז בשנים הראשונות היו צריכים משחקים שיחזיקו אותה. אבולושן עשתה את DRIVE CLUB, הם כבר לא שם. דיוויד קייג' עשה את דטרוייט (דווקא בשנה האחרונה) והוא כבר לא שם. צוות ICO את TLG, הם כבר לא שם.

אני משער שסוני הולכת להסתמך יותר על פיתוח צד ב' בדור הבא. בדור הזה בכלליות היה לה לא מעט מזה עם ספיידרמן, BB, דטרוייט, DS או UD. אני לא יודע אם גרילה יעלו לרמה של נוטי דוג / סנטה מוניקה בדור הבא אחרי הצעד הענקי שלהם קדימה עם הורייזן וכנ"ל על סאקר פאנצ' (שהם עדין חברת משחקי 80~ אצלי בספר, נצטרך לחכות ולראות מה יצא מ-GOT) אבל אם הם לא יצליחו להגיע לשם, הפיתוח צד א' שלהם יהיה דליל במיוחד דור הבא.

אבל יש לסוני מזל, מיקרוסופט רק בצעדים ראשונים בבנית הצד א' שלה ורוב החברות שהיא קנתה צריכות לבנות את עצמן במשך שנים בכדי להגיע למשהו באמת גדול ואיכותי. אני חושב שהצד א' של מיקרוסופט עכשיו הרבה יותר עבה מזה של סוני אבל התוים הגבוהים של סוני כל כך הרבה יותר גבוהים מאלה של מיקרוסופט. כלומר נינג'ה ת'אורי זה ממש אחלה, אבל הם לא סנטה מוניקה. אולי עוד 6-7 שנים למיקרוסופט יהיה משהו ברמה של סנטה מוניקה (אולי the initiative שהם אשכרה חצי סנטה מוניקה ממילא) אבל אני לא רואה אותם מספקים דברים כאלה ישר בתחילת הדור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 פברואר 2019, 16:38

על הנייר יש לך 3 משחקים בדור שירדו כרגע, בטח אחרים יתווספו, אני משוכנע שסוני לא תשאר רק עם המפתחות הנוכחיות לאורך כל הדור הבא, יהיו שיתופי פעולה... אני לא חושב שיש סיבה לדאגה כרגע

חוף מזה, אני מוכן לשים כסף שנראה 2 משחקי GOW בדור הבא, והם לבד יהיו שווים יותר מבחינתי, אני מקווה ומאמין שאכן כך יהיה, מכל מה שיש בדור הזה והקודם ביחד ^_^

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2019, 16:58

אבולושן היו אמורים לעשות 2-3 משחקים בדור, דיוויד קייג׳ הוציא משחק חודשים לפני הפס4 כך שבפס5 הוא היה אמור להיות עם 2 משחקים ואני משער שגם ico היו עושים אחד.

זאת לא קטסטרופה, אבל הליינאפ שלהם בהחלט דולל והם יגיעו למצב שבשנים מסויימות לא יהיו להם משחקים או משחק אחד בודד אלה אם הם יגבירו את העבודה עם צד ג׳. בנוסף כל החברות האלה הן מהחברות היחידות של סוני שלא עשו ״משחק גוף שלישי מעבר לכתף״ כך שהגיוון צד א׳/ב׳ שלהם ירד.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 21 פברואר 2019, 17:16

קודם כל לסוני יש עוד סטודיואים כמו RAD שמאז האורדר עובדים על משהו, ולמרות שנכשלו עם האורדר (שהוא לא *עד כדי דך* נורא) הוכיחו בדור הקודם שיש להם כשרון, או הסטודיו החדש שהקימו שכנראה יתרכז בתחילתו לפחות בפרנצייז של אנצ'רטד.
אבל אני חושב שבדור הזה סוני גם עבדה מאוד קשה על המותג שלה כמפיצה ולא רק כיצרנית קונסולות ומפתחת, והם בהחלט הצליחו לייצר לעצמם שם טוב ובמיוחד מול מפיצות כEA ואקטיוויזן שהפכו מתערבות ולחוצות יותר מאי פעם.
הם כל הזמן דאגו לפמפם את זה סביב המון משחקים, ולמען האמת לפחות מהצד ומול החברות האחרות נראה שהם באמת הכי שומרי מרחק ונותני הזמן של הדור הזה, כלומר המפיצה איתה מפתחת עצמאית הכי הייתה רוצה לעבוד.
אני מאמין שבדור הבא נראה עוד שיתופי פעולה כאלו, עם דברים די מתבקשים כמו ספיידרמן 2, BB 2 וDS 2, ואולי כמה שיתופי פעולה מפתיעים ומעניינים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2019, 18:54

אני לגמרי מסכים, הדאגה העיקרית היא:
1) סוני אבדו כמה מפתחות שהיו בלעדיות להם.
2) האולפנים שלהם הולכים לעשות פחות משחקים בדור הבא על פי שון ליידן כך שהתפוקה של הסטודיואים הפנימיים תרד.
3) סוני רוצים להכנס לתחום האונליין כך שחלק מכוח הפיתוח שלה ילך לשם.
4) מיקרוסופט במגמת התחזקות.

זה לא שסוני בצרות או משהו אבל נראה שהכמות משחקים שהם יפתחו לדור הבא במגמת ירידה בזמן ששל מיקרוסופט במגמת עליה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 21 פברואר 2019, 18:57

עם סוני לא תוציא נידת דור הבא
יש לה הרבה מפתחות פנויות כבר מההתחלה

בדור הקים לסוני היה את הויטה לתמוך בה
נכון שהיא ניכשלה ,אבל היו כמה צד ראשון שפותחו
לה ,חלקם טובים ,חלקם פחות טובים
כרגע לא רואים psp3 באופק

אין גם בטכנולוגיה כרגע ,קפיצה ענקית מהסוויץ
באותה רמת מחיר של הסוויץ
כן אפשר ליצר נידת באותו הגודל וחזקה הרבה יותר
אבל המחיר בהתאם

ככה שסוני בטח לא תוציא כרגע נידת חדשה
כי לא תירצה מכשיר לא קפיצה גדולה מהסוויץ

זה אומר כל הצד ראשון ושני ,יהיה פנוי לps5

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 21 פברואר 2019, 19:22

RAD הם לא סטודיו של סוני. בשנים האחרונות הם עובדים על פרוייקטים בלעדיים ל Oculus Rift. זה לא בלתי אפשרי שהם עובדים על משהו עבור סוני לדור הבא ׁׁ(אולי אפילו ספציפית ל VR של סוני) אבל זה לא משהו שהייתי מניח אוטומטית.

אתמול במקרה קראתי התייחסות של שוהי יושידה לעתיד של סטודיו יפן ואפשר היה להבין שהם אולי הולכים לעבוד על משהו יותר גדול בעתיד וזה אולי מתחבר למה שליידן אמר על פחות משחקים אבל הפקות גדולות יותר. סה"כ הם אולי הסטודיו הכי גדול של סוני מבחינת כמות עובדים, אבל הם בדר"כ עובדים על המון משחקים קטנים או בינוניים כמו Gravity Rush ו Everybody's Golf לצד שיתופי פעולה עם סטודיואים אחרים על כותרים כמו TLG , SOTC . הם הוציאו שנה שעברה את Astro Bot שהוא פלטפורמר עם ממוצע ציונים של 90, ככה שכישרון יש להם ויהיה מעניין לראות אותם עובדים על משהו גדול יותר.

אז אני לא בטוח שאנחנו מבינים נכון מה ליידן אומר לנו. אתם פה חושבים שהוא מדבר על הסטודיואים המערביים המוכרים יותר של סוני (שגם ככה עובדים במשך שנים ארוכות על משחק AAA בודד ומקיימים את החזון שלו), אבל יש מצב שהוא פשוט מדבר על סטודיו יפן שעובדים במידה כזאת או אחרת על 3-4 משחקים בשנה, או סטודיואים קטנים יותר או חדשים כמו לונדון ומנצ'סטר שעובדים על כל מיני משחקי VR וכאלה ואולי בדור הבא פשוט יעבדו על הפקות גדולות יותר. הרי זה בדיוק מה שעבד לסוני בדור הזה - בלעדיים מושקעים עם ערכי הפקה מפוצצים - אז למה לשנות אסטרטגיה? אני מבין את זה יותר כאמירה שאומרת שעוד סטודיואים יעשו את האפגרייד של סאקר פאנץ וגרילה ויעבדו על הפקות גדולות יותר. ואם זה אכן כך זה חיובי מאוד בעיני.

ושהם מדברים על משחקי מולטיפלייר זה לא בהכרח אומר שזה בא במקום משחקי סינגל פלייר. אפשר להניח די בוודאות שגרילה עובדים על הורייזן 2, אבל היו כל מיני דיווחים שמהם אפשר היה להבין שיש להם צוות נוסף שעובד על משחק עם רכיב מולטיפלייר כזה או אחר. כלומר זה לא בהכרח בא אחד על חשבון השני וצריך לחכות ולראות איך זה יתגלגל לפני שקופצים למסקנות.

כל מה שיש למייקרוספט, כל הסטודיואים שהם רכשו, זה הכל טוב ויפה אבל כרגע זה על הנייר, ובחלק מהמקרים זה אפילו לא נייר מרשים. בפועל הם עבדו 20 שנה על קראקדון 3.. כאילו זה מה שיש להם כרגע, משחקים של 60. ועד שמייקרוסופט לא יוכיחו אחרת לא נראה שיש לסוני ממה להתרגש יותר מידי, רק להמשיך לעשות מה שהם עושים ולא לקלקל ונראה לי שהם יהיו בסדר, הפער עדיין עצום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2019, 23:41

משחקי צד ב׳ לפעמים פוגעים ולפעמים מפספסים, אפילו אם מפתחים אותם אותה חברה. דוגמה נהדרת היא סנסט אוברדרייב מול ספיידרמן למשל. בפס4 היו לסוני המון פגיעות במשחקי צד ב, מספיידרמן ועד bb אבל אם מסתכלים על הפס4 מבחינת צד א׳, ההיצע מאוד דליל. אז נכון שחלקו איכותי ברמות אחרות כמו gow או u4, אבל כמה כאלה היו לסוני לאורך כל הדור הזה? 3? אם נהיה נדיבים ונצרף את הורייזן אז 4?

כלומר זה קל להסתכל על רצף של שנתיים וחצי שבהן הכל התחבר לסוני בצורה מושלמת ולהכנס לראית מנהרה. מאוד בקלות סוני יכולה בדור הבא להכנס למצב של יובש במשחקים איכותיים. למשל ברור לכולנו שאין בשנתיים הראשונות של הפס5 משחק נוטידוג או סנטה מוניקה וצוות ico כבר לא קיים (וגם אם צוותי העולם של סוני יעברו לאיכות, מתי הם ירימו משחק aaa ענקי? ב2023?), אז איך נראות השנתיים הראשונות של סוני? אני מריח יובש אלה אם צד ב׳ ימלא את המקום ומשחקי צד ב׳ הם תמיד גלגול קוביות.

כלומר לא צריך לקחת את הדור הבא כמובן מאליו. אי אפשר באמת לדעת מה יהיה בו ומיקרוסופט היא בכלל קופסה שחורה. לרדת על קראקדאון זה טוב ויפה אבל הביקורת לא רלוונטית לדעתי כי מדובר במשחק שהיה בגהינום פיתוח שפותח על ידי איזה 4 סטודיואים חיצוניים וסבל ממשקל ״הכוח של הענן״. אז למה להסתכל על קראקדאון כשאפשר להסתכל על המשחק צד א׳ האחרון של מיקרוסופט פורצה הורייזן 4, צוות שהולך להוציא בשנתיים הראשונות של הסקארלט גם פורצה הורייזן 5 וגם rpg עולם פתוח? אם אנחנו רוצים לראות סממנים ממיקרוסופט לדור הבא אז אני חושב שהורייזן4, היילו אינפנט וגירס 5 הפ האנדקציות הכי טובות למה שהולך היום במיקרוסופט.

בנוגע לשון ליידן, בהחלט יש מצב שאתה צודק והוא מדבר על העלאת דרגה של האולפני עולם של סוני וזה יהיה נהדר. אני אשמח אם סוני תצליח להרים עוד אולפן או שניים שמנפיקים משחקים ברמה של gow.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 22 פברואר 2019, 01:18

חוץ ממשחקי המכוניות שלהם מייקרוסופט היו מאכזבים ולעיתים פשוט מביכים בדור הזה עד עכשיו. אני יכול לתת המון דוגמאות שאתה בוודאי מכיר. אם אתה חולה הגה וזה הדבר היחיד שמעניין אותך אז סבבה, הם שיחקו אותה בז'אנר הזה. אבל לרוב האנשים, בטח פה בפורום, זה לא המצב לדעתי.

אתה חושב שההצלחה של המשחקי צד ב' של סוני היא מקרית, אני לא חושב ככה. את הרעיון של בלאדבורן - סטודיו יפן הביאו ל FORM ומיאזאקי - כלומר בלי סוני המשחק הכי טוב בדור הזה שהוא לא botw פשוט לא קיים, אצל שום מפיצה אחרת.
אני גם לא חושב שזה מקרי לחלוטין שהם עשו את העסקאות הנכונות ושמייקרוסופט ביטלה משחקים עם השותפות שלה. אני גם לא חושב שזה מקרי שהמשחקי צד ב' והשיתופי פעולה של סוני היו הרבה יותר מוצלחים מאשר אלה של מייקרוספוט שכן יצאו לפועל. כנראה שאת אותה השקעה, וזמן ותמיכה שסוני נותנים למפתחות שלהם, הם נותנים גם למפתחות חיצוניות. כנראה שהם גם יודעים לבחור את הפרוייקטים הנכונים. אני בכלל לא חושב שזה מקרי, אני חושב שהם פשוט טובים יותר כרגע. אתה חושב שזה מקרי שקוג'ימה הלך לעבוד דווקא עם סוני? אני בטוח שכולם בערך היו מעוניינים, אבל כנראה שאת הדיל הכי טוב או נוח הוא קיבל מהם וכנראה שהוא חשב שאת העבודה הכי טובה שלו הוא יכל לעשות אצל סוני ולא אצל מייקרוסופט או EA. וגם זה לזכותם. גם הטכנולוגיה שהם משתפים בין הסטודיואים שלהם זה יתרון. כמו שהנוכחות המשמעותית בהרבה שלהם מאשר של מייקרוספט ביפן, זה יתרון שסוני מרוויחה ממנו המון.

גם ההפרדה בין צד א' ל צד ב' לא משרתת את מייקרוסופט במיוחד, עד שלא יוכח אחרת, כי גם שם סוני עדיפים. אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שלא יוכרזו משחקים חדשים בדור הזה אז אני מאמין שעד סוף הדור יהיה להם עוד 3 משחקים באיזור ה 90 מצד א' (ואולי עוד שניים כאלה מצד ב' ). וזה לעומת האפס שיש למייקרוספט בכל הדור הזה עד עכשיו חוץ ממשחקי פורצה.

האם זה יכול להשתנות? תיאורטית סוני יכולים לחרבש הכל אני מניח, ומהמקום שמייקרוסופט נמצאת בו יש רק לאן לעלות והם בהחלט עושים קולות שהם רוצים לעשות מהפך או לפחות לתת תחרות.
הרי ברור שבתרחיש האופטימי ה RPG החדש של הצוות המוכשר של פורצה הורייזן - למרות חוסר הניסיון שלהם בז'אנר - הולך לשרוף את התעשייה. אבל יש גם את האפשרות שמייקרוספט כלאו את הסטודיו הזה למותג שמיצה את עצמו ומגביל את היכולות שלהם ואותי לפחות לא עניין מלכתחילה (פייבל) במקום משהו חדש ורענן כמו המשחקים המקבילים של סוני בז'אנר - הורייזן ו got.
יש גם את התרחיש האופטימי לאללה שהם שופכים על אובסידיאן המון כסף עבור משחק תפקידים AAA עם עולם חדש ועושים את המאס אפקט הבא, כאשר הם מפצים על היכולות הטכניות הבינוניות שלהם עם עזרה ושת"פ מסטודיואים מוכשרים יותר באספקט הזה כמו אלה שעושים את פורצה והיילו נגיד. אבל להגיד שאני בטוח שזה מה שיקרה? אני לא. זה בקלות יכול להיות גם משחק עם השקעה פושרת מצד מייקרוספט שיראה כמו alpha protocol כזה (שדווקא חיבבתי בשביל משחק עם ציונים של 60).
גירס 5 יכול לחזור לפורמה ולהחזיר את המעמד שהיה למותג בתחילת הדור הקודם, אבל הוא גם יכול להיות עוד משחק אחד יותר מידי בפרנצ'ייז שמיצה את עצמו אחרי גירס 2 לדעתי, ואחרי גירס 3 לדעת המבקרים והקהל הרחב, במקום לעשות ריבוט סטייל גוד אוף וור או לעבור ל IP הגדול הבא, כי הספין אוף לא היה משהו וגם גירס 4 היה די meh - בוודאי ביחס למשחק שמגיע מהשתיים/שלושה סטודיואים הכי בכירים שלהם.
בגלל זה אמרתי שעד שמייקרוספט לא יוכיחו אחרת אני פשוט לא קונה את זה שסוני צריכה להתחיל לחשוש, כל עוד הם ממשיכים לעשות מה שהם עושים. אני רוצה להיות אופיטימי בקשר למיקרוסופט, אני בעדם, אני רוצה שתהיה יותר תחרות ומשחקים טובים, אבל אין לי את הבטחון הזה שיש לי בסוני כמפיצה או מחזיקת פלטפורמה סה"כ, או בצד א' של נינטנדו למשל. אמון צריך להרוויח, מה לעשות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 פברואר 2019, 03:56

1) נחמד להסתכל על מה היה לפני 5 שנים אצל מיקרוסופט, אבל אנחנו במצב אחר היום והוא רק השתנה בספטמבר 2017 כך שהתוצאות יגיעו רק בשנים הקרובות, לא ב-2015. המצב במיקרוסופט היום הולך להיות זה שישפיע על הפיתוח דור הבא שלהם, לא מה שהם עשו עם היילו 5. מיקרוסופט שנתה גישה לפיתוח בסטודיואים קיימים, למשל היילו אינפיניט מקבל מחזור פיתוח של 5 שנים (לפחות, אם הוא יצא באמת ב-2020 ולא יקפוץ לדור הבא) ובונים אותו לראשונה מאז היילו 1 מאפס, כל היילו עד היום קבל 3 שנות פיתוח ורץ על אותו מנוע מוגבל ש-343 פחדו לגעת בו. אז צריך לראות מה הולך עם השינוי גישה של מיקרוסופט כי היילו אינפנט למשל, שכן מקבל את הזמן והתקציב והחופש האומנותי, הולך להיות ברומטר הרבה יותר טוב לפיתוח של מיקרוסופט בדור הבא מאשר היילו 5.
2) השנתיים וחצי הראשונות של הפס4 היו די... מחורבנות. הזיכרון קצר אבל חוץ מאשר BB לא היו להם משחקים טובים. השנים הראשונות של הפס5? יש לי הרגשה שהן יהיו די דומות להתחשב בעובדה שלא סנטה מוניקה ולא נוטי דוג הולכות להיות שם.
3) כן, סוני פגעה עם כמה משחקי צד ב' בשיתוף פעולה חיצוני ממש טוב והם גם טובים משל מיקרוסופט. נניח ספיידרמן או BB הם משחקים נהדרים. אבל מה עם דטרוייט? או SFV? או האורדר? או DEEP DOWN (שבוטל)? או WILD (שבוטל)? או שאנמו 3 (שהפך לווייפר-וור)? כלומר סוני עשו הרבה מאוד שיתופי פעולה צד ג' אבל לא מעט מהם לא ממש היו BB. אתה יודע מה משותף לכל המוצלחים (חוץ מ-BB)? שהם יצאו בשנה וחצי האחרונות כשהכוכבי לכת התישרו לסוני. אז כן, סוני יודעת טוב מאוד לעשות רצף ארוך של שיתופי פעולה צד ב' שלא ממש הולכים והיא גם יודעת לעשות כאלה שהולכים נהדר.
4) מיקרוסופט הגדילה את הכוח פיתוח שלה בצורה די קיצונית ובסוף השנה הראשונה של הדור הבא כל החברות הללו יהיו כבר 3 שנים בתוך הפיתוח של משחקים. כלומר אני לא יכול להבטיח מה תהיה האיכות של צד א' של מיקרוסופט ב-2020-2022, אבל אני כן יכול להיות בטוח שהכמויות יהיו גדולות.

אבל אני חושב שאתה בכלל מפספס את הנקודה. אף אחד לא אומר שמיקרוסופט הייתה טובה יותר בדור הזה, עם TLOU2 בלבד כנראה סוני כבר נצחה אותם. אני רק אומר שסוני יודעת טוב מאוד לעשות שנים מחורבנות ולפעמים כמה כאלה ברצף (ע"ע השנתיים הראשונות של הפס3 או השנתיים וחצי הראשונות של הפס4 מינוס BB) ואם מיקרוסופט בגרף עליה, היא יכולה להתפס עם המכנסיים למטה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 פברואר 2019, 08:43

איכות הבלעדיים של שלושת הגדולות בסופו של יום נמדד אך ורק ביחס למתחרים, ופה אין לסוני שום בעייה, בדור הזה, וגם אם מחשיבים רק ארבעה-חמישה ממש גדולים, יש עוד ארבעה לפנינו כאשר היום מהם כנראה יהיו מהטובים ביותר בדור הזה אם לא הטובים ביותר (כוח אפילו לGoW אולי).
בדור הבא כנראה 2 המשחקים של גרילה יהיו ענקיים ולא קילזון פלוס משחק אחד ענק, גם מסנטה מוניקה נראה כנראה 2 וגם אני מנחש 2 משחקי ספיידרמן ולא אחד. אה, ולפחות IP חדש אחד מנוטי דוג, מה שגם לא קיבלנו בדור הזה... אלו לבד ״משווים ומעלים״ את ה״נכסים״ שהם איבדו עם הנטישות האחרונות לקראת הדור הבא.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 22 פברואר 2019, 09:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 פברואר 2019, 09:02

קיאו אני מסכים עם רוב ההודעות האחרונות שלך, אולי חוץ מזה שאתה משייך את ההצלחה של צד ב׳ שלהם למזל או כוכבים שמתיישרים. יש פה לדעתי ללא ספק תרבות ארגונית עדיפה שמובילה להצלחות האלו.

לא הבנתי למה אתה מציין את דטרויט ברשימה של המשחקים שהיא לא פגעה בהם, מה נסגר? המשחק הצלחה מסחרית וגם ביקורתית ומצד הקהל הוא נחשב למשחק דייויד קייג׳ הכי טוב שלו ובכלל, אחלה משחק לדעת הרוב. הוא הצלחה מכל כיוון.

סטריט פייטר 5 הושק במצב לא טוב מבחינת תוכן, לא ברור מי האחראי, אבל כמשחק הוא בקרם של הקרם של הפייטרים, ברור לי שהוא די כשל אבל מבחינת הליינאפ של סוני הוא נקודה חיובית ולא שלילית כי הוא עדיין מאוד איכותי גם אם הוא פונה לקהל מצומצם של מעריצי מכות מושבעים, גם להם יש מקום.

DD זה מיוחס יותר לקאפקום עצמה, זה לא ביטול סטייל סקיילבאונד שמייקרוסופט פשוט סגרה שם את השאלטר על הפיתוח. לא מבין את ההשוואה.

גם ווילד לא ברור מה קורה איתו אבל שוב, אין סיבה להניח שזה על סוני, זה פרויקט של אנסל שהוא מלחתכילה מתפזר לכל הכיוונים, זה לא מותג סוני חזק שיש להם כזו אחריות כלפיו כמו משחק ראצ׳ט חדש וכו׳, כנראה יש ביניהם הסכם פלטפורמה די מינימלי שלא קושר את אנסל בהתחייבות חזקה כלפיו ונותן לו חופש פעולה רחב לגבי גורל הפרויקט.

זה נכון גם לשאנמו 3 ששוב, זה פרויקט שסוני תרמו לו אבל זה בסכ״ה הסכם פלטפורמה שכזה של בלעדיות זמנית, הוא לא באמת תחת האחריות הפיתוחית שלהם ובלי קשר הוא יגיע בדור הזה לפס4 כמו שזה נראה.

עם השורה התחתונה שלך אני מסכים שסוני ידועה בשנה שנתיים ראשונות חלשות כמעט בכל דור שלהם ואם מייקרוסופט תנצל את זה היא יכולה לתפוס אותם עם המכנסיים למטה. אני גם מסכים איתך אפילו שיש סיכוי טוב שהתסריט של שנה שנתיים ראשונות חלשות של הפס5 הולך להתממש, תלוי מי מהגדולים שנשאר ידחה או לא, אם כולם יצאו לפס4 עדיין אז שוב תהיה פה בעייה של שנתיים חלשות לדור הבא שהוא הפס5.

———-

לאסקין אני שמח על האופטימיות שלך כרגיל אבל למה החלטת שנקבל 2 GOW וגם 2 ספיידרמן וכו׳, לך תדע לאן התוכניות של כולם ילכו ואיך ההספק יהיה. מתאר לעצמי שאף אחד לא ציפה שבדור הזה נקבל רק GOW אחד, למרות שהוא לבד מכר יותר מכל המשחקים של דור הפס3 או הפס2 ויש מצב שאפילו משני הדורות האלו ביחד :) ועדיין הספק נמוך מאוד של סנטה מוניקה.

אנחנו יודעים כרגע את העובדות וזה שמספר המפתחות ירד (לפחות חלקן כמו QD והמפתחת של UD יופיעו כמולטיפלטפורם, גם משהו) ובנוסף שון ליידן מבלבל את המח על הקצאת משאבים למולטי. אולי דברים ישתנו לטובה ואני לא אומר שצריכים להכנס לפאניקה אבל להתלהב מזה אני לא יכול.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 פברואר 2019, 09:04

כי gow היה בסיוט פיתוחי בדור הזה ויש להם בסיס מעולה לעבוד איתו, מניח שההמשך יצא בחצי הראשון של 2023 וההמשך שלו ב-2026, וכי קיבלנו את ספיידמן שהוא הצלחה מטורפת והמשחק הכי מוצלח של אינסומניאק בדיוק בזמן של ערכות הפיתוח לדור הבא, שני הצדדים לא יוותרו על 2 המשכים בדור הבא, רק אם מיקרוסופט יקנו אותם זה לא יקרה :)
ברור שזה ספקולציות והוספתי גם IP חדש מנוטי דוג לקינוח, אבל זה מאוד צפוי ומתבקש, לא חושב שמישהו פה היה מהמר שכל זה לא יקרה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 פברואר 2019, 09:36

גם אם אני זורם איתך עדיין יש בעיה של גיוון שחסר, וגם תחושה של יותר דלילות כי בין GOW ל GOW עוברים שנים ואתה עדיין צריך את המשחקים הקטנים יותר שנותנים קצת טעם עד למשחק הגדול הבא :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 פברואר 2019, 09:44

כן אבל הנקודה היא שכנראה נקבל תפוקה כפולה ממפתחות שהספיקו לפתח רק להיט אחד באמת גדול בדור הזה, ואני ממש מקווה שנראה מנוטי דוג משהו שהוא לא שוטר מבט שלישי, שייתן את הגיוון הנדרש, דווקא מהמפתחת הכי חזקה בז׳אנר ה״קבוע״ של סוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 פברואר 2019, 11:05

bling כתב:קיאו אני מסכים עם רוב ההודעות האחרונות שלך, אולי חוץ מזה שאתה משייך את ההצלחה של צד ב׳ שלהם למזל או כוכבים שמתיישרים. יש פה לדעתי ללא ספק תרבות ארגונית עדיפה שמובילה להצלחות האלו.

לא הבנתי למה אתה מציין את דטרויט ברשימה של המשחקים שהיא לא פגעה בהם, מה נסגר? המשחק הצלחה מסחרית וגם ביקורתית ומצד הקהל הוא נחשב למשחק דייויד קייג׳ הכי טוב שלו ובכלל, אחלה משחק לדעת הרוב. הוא הצלחה מכל כיוון.

סטריט פייטר 5 הושק במצב לא טוב מבחינת תוכן, לא ברור מי האחראי, אבל כמשחק הוא בקרם של הקרם של הפייטרים, ברור לי שהוא די כשל אבל מבחינת הליינאפ של סוני הוא נקודה חיובית ולא שלילית כי הוא עדיין מאוד איכותי גם אם הוא פונה לקהל מצומצם של מעריצי מכות מושבעים, גם להם יש מקום.

DD זה מיוחס יותר לקאפקום עצמה, זה לא ביטול סטייל סקיילבאונד שמייקרוסופט פשוט סגרה שם את השאלטר על הפיתוח. לא מבין את ההשוואה.

גם ווילד לא ברור מה קורה איתו אבל שוב, אין סיבה להניח שזה על סוני, זה פרויקט של אנסל שהוא מלחתכילה מתפזר לכל הכיוונים, זה לא מותג סוני חזק שיש להם כזו אחריות כלפיו כמו משחק ראצ׳ט חדש וכו׳, כנראה יש ביניהם הסכם פלטפורמה די מינימלי שלא קושר את אנסל בהתחייבות חזקה כלפיו ונותן לו חופש פעולה רחב לגבי גורל הפרויקט.

זה נכון גם לשאנמו 3 ששוב, זה פרויקט שסוני תרמו לו אבל זה בסכ״ה הסכם פלטפורמה שכזה של בלעדיות זמנית, הוא לא באמת תחת האחריות הפיתוחית שלהם ובלי קשר הוא יגיע בדור הזה לפס4 כמו שזה נראה.

עם השורה התחתונה שלך אני מסכים שסוני ידועה בשנה שנתיים ראשונות חלשות כמעט בכל דור שלהם ואם מייקרוסופט תנצל את זה היא יכולה לתפוס אותם עם המכנסיים למטה. אני גם מסכים איתך אפילו שיש סיכוי טוב שהתסריט של שנה שנתיים ראשונות חלשות של הפס5 הולך להתממש, תלוי מי מהגדולים שנשאר ידחה או לא, אם כולם יצאו לפס4 עדיין אז שוב תהיה פה בעייה של שנתיים חלשות לדור הבא שהוא הפס5.

———-

לאסקין אני שמח על האופטימיות שלך כרגיל אבל למה החלטת שנקבל 2 GOW וגם 2 ספיידרמן וכו׳, לך תדע לאן התוכניות של כולם ילכו ואיך ההספק יהיה. מתאר לעצמי שאף אחד לא ציפה שבדור הזה נקבל רק GOW אחד, למרות שהוא לבד מכר יותר מכל המשחקים של דור הפס3 או הפס2 ויש מצב שאפילו משני הדורות האלו ביחד :) ועדיין הספק נמוך מאוד של סנטה מוניקה.

אנחנו יודעים כרגע את העובדות וזה שמספר המפתחות ירד (לפחות חלקן כמו QD והמפתחת של UD יופיעו כמולטיפלטפורם, גם משהו) ובנוסף שון ליידן מבלבל את המח על הקצאת משאבים למולטי. אולי דברים ישתנו לטובה ואני לא אומר שצריכים להכנס לפאניקה אבל להתלהב מזה אני לא יכול.

גם אם אתה לא מסכים על המשחקים עצמם, הבנת את הנקודה שלי ואני לא פה להתווכח על למה wild נעלם או האם sfv הוא הצלחה או כישלון; רק שגם סוני הגדולה יודעת לעשות תקופות יובש עם משחקים meh ומקרוסופט במגמת עליה אז הם צריכים להזהר ולהשתפר, אפילו אם הם מלכי העולם בשנתיים האחרונות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 פברואר 2019, 12:48

כן :)
———-

טוב אז נחזור לענייני הדור הבא, הדלפה או מקור נוסף והפעם המגזין הוותיק מצרפת Jeuxvideo שמאשר חלק מהדברים שנאמרו בעבר על הסקארלט אבל גם מחדש שהיילו אינפיניט הוא כותר השקה לסקארלט ויהיה קרוס ג׳ן סטייל מה שנינטנדו עושה עם זלדה כמה דורות.

בנוסף וזו פצצה לא קטנה אבל כשחושבים על זה אני חושב שזה הגיוני מאוד, הלוקאהרט וההאנקונדה, שתי קונסולות הדור הבא של מייקרוסופט, יוכרזו ב E3 הקרובה!

כמובן שבטח לא נראה הרבה מלבד הכרזת סוף מסיבה קצת יבשה בפרטים קונקרטיים סטייל מה שמייקרוסופט עשתה ב E3 הקודם שהכריזה שעובדת על מכשירי דור הבא אבל עדיין יש למה לחכות מהמסיבה של מייקרוסופט. הנה הסיכום של המידע עם לא מעט מידע חדש:

- Two Scarlett devices announced this E3: Lockhart and Anaconda
- Lockhart = entry level device, no disc drive, digital focused machine
- Anaconda = high end device, price similar to Xbox One X's launch price
- Xbox should announce a disc drive less Xbox One in the coming months
- Launch fall 2020
- For the specs sheet, they say that this is what was rumored to be but can only confirm the presence of SSDs on both machines. They're NOT confirming the full sheet.
- Halo Infinite is a launch crossgen game
- Ninja Theory's game is slated for early 2020

האנקונדה אמורה להיות מתומחרת כמו ה X, אחלה מחיר לקונסולת high end, הרבה ילכו על האופציה הזו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 פברואר 2019, 12:58

יכריזו עליה שנה ורבע לפני שהיא יוצאת?
לדעתי רק יעשו טיז, ויכריזו בסביבות מאי 2020 על כל הפרטים

לגבי היילו - זה מה שאמרתי כל הזמן, מינימום קרוס ג׳ן, יגמגם על הדור הזה ותכל׳ס זה משחק לדור הבא

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 פברואר 2019, 13:02

כן הכוונה היא כמובן לטיז כמו שהם עשו שנה שעברה עם זה שהם עובדים על הדור הבא, הפעם הם יאמרו ששני קונסולות חדשות מצטרפות למשפחת האקס בוקס או איזה חרטא בסגנון ופרטים על זה יהיו בהמשך. זה הגיוני ותואם את הצורת שיווק שלהם.

ברור שלא תהיה הכרזה מלאה אבל זה עדיין נחמד :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 פברואר 2019, 14:18

אם המשחק של nt הוא בתחילת 2020 זה אומר שהוא לדור הזה?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 פברואר 2019, 14:31

Laskin כתב:יכריזו עליה שנה ורבע לפני שהיא יוצאת?
לדעתי רק יעשו טיז, ויכריזו בסביבות מאי 2020 על כל הפרטים

לגבי היילו - זה מה שאמרתי כל הזמן, מינימום קרוס ג׳ן, יגמגם על הדור הזה ותכל׳ס זה משחק לדור הבא

לאקסין,אם אני זוכר נכון,אתה אמרת שמדובר בבלעדי לדור הבא שידלג על הדור הזה בהתבסס על הטיזר המרשים שהם הראו,וחלקנו טענו שאין סיכוי שזה המצב כי המשחק כנראה בפיתוח מסוף 2015/תחילת 2016 :)

בכל מקרה כן,אין ספק שאינפיניט הוא קרוס-ג׳ן וישוחרר יחד עם הבוקס הבאה איפשהו בחגים 2020,מה שמשאיר ל343 הרבה,הרבה זמן לעשות כאן חתיכת משחק מרשים באמת. Botw של האקס בוקס בהיעדר השוואה טובה יותר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 57 אורחים