נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 14:17

INTER - מזמין אותך לקרוא דברים שדימה תאיה כתבה. ליברלית לגמרי, בטח ביחס לכנסת וגם לשאר האנשים בליכוד שהם לא אוחנה-השכל. אתה תופתע, כמוני. גם אם היא צעירה מדי - זה דברים שאנחנו צריכים לתמוך בהם, בטח אם אופיר אקוניס ברשימה.

נדב - אוחנה לא רקוב, הוא פשוט משחק את המשחק הפוליטי... אפשר להיות דעתן עקשן ולצאת כנגד המפלגה שלך כל שני וחמישי, ואז יקרה לך מה שקרה לפייגלין. אפשר לשפוט אותו כפי שעשית, בעיניי זה לא הוגן ולא יוביל לשום מקום טוב. כאמור - הוא פה כדי להשאר, ועובדה שזה עובד לו. הוא חייב לבסס את עצמו לפני שהוא מתחיל לעשות "בלאגן".
כן, הוא לא "עשה לי את זה" כמו השכל, אבל עדיין כאמור - היה טוב יותר משאר 118 הח"כים האחרים (לא רק עפ"י מדד החירות), אז מה לעשות? זה מה שיש לנו לעבוד איתו, ועם זה נעבוד.
אני משוכנע שהוא יעשה יותר בקדנציה הזאת, עכשיו כשהוא לא במקום הלפני-אחרון ברשימה שבפנים (כנראה)... ואם לא אז נבחן שוב. אבל כרגע? אין הרבה יותר טוב, ואגב יצא לי לפגוש אותו כמה פעמים, גם כבן-אדם אני מעדיף אותו על שאר 118 הח"כים הקיימים. גם בראיונות הטלוויזיוניים הרבים שלו הוא מפיץ את "בשורת השוק החופשי", כמעט תמיד, ויש לזה השפעה חיובית, מעטים מעזים לעשות זאת, לצערנו.
בנוסף - הוא יו"ר שדולת הנשק האזרחי בכנסת, והוא פעל יפה מאוד למען הקלות למתן רשיון נשק אזרחי לחיילים קרביים משוחררים, מה שאני מן הסתם מאוד בעדו, ואין שום נתון שיכול לסתור את התרומה של זה לחברה כולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 14:21

אני באמת לא יודע איך מודדים את מדד החירות, אני רק עוקב במשמר הכנסת אחרי הצעות חוק ואיך הם מצביעים ורואה תוכניות אקטואליה וכדומה. בסופו של דבר אני לא רואה אותו מציע הצעות חוק ליברליות, מצביע נגד חוקים אנטי ליברלים או בעד חוקים ליברלים או מדבר בתקשורת ליברלית אז מה חבר כנסת שכזה עוזר לאג'נדה הליברלית שלי? אני משער שמדד החירות שם אותו גבוה כי הוא לא מעלה הצעות חוק אנטי ליברליות שהן 99% מהצעות החוק במדינה הזאת כך שהוא טפס גבוה ברשימה. השכל? היא צועקת ליברליות בתקשורת כל היום, מציעה הצעות חוק, אפילו שוברת משמעת קואליציונית כשיש חוק סופר אנטי ליברלי (ע"ע חוק המרכולים).

אגב, הנה מדד החירות האחרון. אוחנה שלילי, השכל היחידה שחיובית בכנסת הישראלית ובהפרש אדיר:
תמונה

אוחנה, לא אכפת לי אם הוא בכנסת או לא. מבחינתי הוא לא כוח שלילי או חיובי, הוא רובוט שמצביע עם הקואליציה ולא מביע יותר מדי דיעה לכאן או לכאן אלה אם זה חנופה לביבי. האם הוא יהפוך לכוח חיובי בכנסת הבאה? אני בספק.

בנוגע לנשק, דווקא הדבר הליברלי הכי טפשי לדעתי זאת האג'נדה מספר 1 שלו, מבאס ממש.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 14:28

זה לא המדד האחרון, האחרון הוא מלפני 3 ימים. האמת שההפרש שם גדול יותר משזכרתי, אבל עדיין חיובי אצל שניהם. המדד נקבע על סמך הצבעות בכנסת ויוזמות חקיקה. בכל מקרה, הוא אולי ליברל פחות מובהק מהשכל, אבל כמו שלסקין אמר, עדיין רחוק מאוד מכל ה-118 האחרים.

ולגבי תאיה - אשמח אם תקשר לדברים ליברליים שהיא אמרה. לי לא יצא לשמוע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 14:28

נו, אז אתה עוקב בתכניות אקטואליה, שם מביאים לך אולי אחוז וחצי מכלל ההצבעות השונות שיש שם בכנסת בכל קדנציה... זה לא מדד.
עדיין מתוך כולם הוא הכי ליברלי אחרי שרן, אז הליברלים תומכים בו יותר מאחרים, לא מבין מה הבעייה, הרי אם היו עוד כמו אוחנה אז היית רואה אותם מגדלים ביצים ויוצאים נגד דברים שכרגע הם טאבו. שרן יצרה לעצמה שם של מישהי שיותר מחוברת לליכודניקים החדשים וזה פגע בה בגרעין הקשה של הליכוד. או לפחות לא תרם. שוב, אתה מסתכל על התפקיד שלהם בכנסת כספרינט ולא מרתון, אני מבין את זה אבל מי שבאמת מבין איך הדברים עובדים יודע שככה לא משיגים תוצאות, לצערנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 14:37

לגבי דימה תאיה - למשל זה... אבל יש עוד כאלו, באמת, כנס לפרופיל ותראה

עריכה:
לא מצליח להביא את הלינק המדוייק, תראה פוסט שלה מה-3 לחודש, או שבעצם פשוט אעתיק אותו לכאן:

"ברצוני לפעול בכנסת לקדם את העקרונות הכלכליים שלהלן.

1.הפחתת הרגולציה וזירוז תהליכי הרישום של עסקים ושיפור במדד קלות עשיית עסקים. למשל בשנים 2009 עד 2017 ירד זמן הממוצע שנדרש לפתיחת עסק מ19 ל12 ימים, למרות זאת ישראל התדרדרה בדירוג קלות עשיית עסקים, מכיוון שהדירוג הוא יחסי, ומדינות אחרות התייעלו במהירות רבה יותר.
2. האצה בתהליכי התכנון הבניה. ישראל במקום 96 בעולם במדד של קלות השגת אישורי בנייה, במקום האחרון מהסוף (אחרי טורקיה) בOECD.
3. פירוק המועצות החקלאיות השונות – הקרטלים החוקיים של החקלאות שמעלים את יוקר המחייה ומשמרים סקטורים לא רווחיים על חשבון כלל הציבור.
4. לראות יישום מלא של חקיקה לאימוץ תקינה גרמנית ע"י מכון התקנים – מניעה פשוטה של חסם ייבוא מיותר.
5. חקיקת ברורה יותר – לא חוק יסוד, כבוד האדם וחירותו – אלא רק חירותו ! עם דגש על חופש ביטוי מלא (כל עוד שאין קריאה ישירה לאלימות.)
6. לא להשאיר לביהמ"ש העליון להגדיר את מה שאמור להגדיר המחוקק לדוגמה שהשופט לא יגדיר מהו כבוד- נדרש חקיקה ברורה יותר.
7. חוק חופש העיסוק כיום הוא "אין פוגעים בחופש העיסוק אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל" – היכן מוגדר מהם ערכיה של מדינת ישראל ? לא להשאיר לבית המשפט לפרש את מה שאמור להגדיר המחוקק.
8. ביטול זכות השביתה במגזר הציבורי בשירותים חיוניים. לא להחזיק את אזרחי ישראל כבני ערובה ע"י מונופולים ציבוריים.
9.ביטול הקביעות במגזר הציבורי, המדינה לתת לעובדים רשת בטחון וגמישות תעסוקתית, לא לשמר משרות ומקומות עבודה בכל מחיר.
10 רפורמה בהליך בחירת נשיא בית הדין לעבודה – בית הדין לעבודה איננו סניף של ההסתדרות.
11. ביטול המעמד המיוחד של ההסתדרות כאגודה עותומנית לא שקופה וביטול חוק השליש לכפייה על עובדים שלא מעוניינים להתאגד.
12. להפסיק לבחור מנצחים – כמו חוק עידוד השקעות (אינטל).
13. יותר בחירה בחינוך, בתרבות, בביטוח לאומי – ואוצ'רים במקום ניהול ריכוזי ממשלתי. חופש בחירה להורה ולאזרח. בחינוך כדי להפיג חששות ניתן להתחיל לבצע ניסויים ברפורמה בקנה מידה עירוני לקראת רפורמה ארצית.
14. ביטול פיקוח מחירים שהוכח כמדיניות לא יעילה (לפי מרכז המחקר של הכנסת, מדד המוצרים המפוקחים עלה מ-2005 ל2014 ב-73% בעוד שמדד המחירים לצרכן עלה ב–22%).
15. למנוע חוקי "משברי סאב-פריים" ללקיחת הסיכון במשכנתאות ע"י המדינה. כולל לגבי סוגים אחרים של הלוואות.
16. שמירה ואי-העלאה של ההוצאה הציבורית מעל 40%, שיפור השירותים הציבורים באמצעות ייעול השירותים הציבוריים ורפורמות במגזר הציבורי כולל הפרטה.
17. חקיקה שמציעה סובסידיות או שירותים חדשים צריכה להיות מגובה במקורות תקציב והצגה של עלות פר אזרח.
18.פתיחת שוק התקשורת לתחרות מלאה.
19. המדינה לא צריכה לנהל מעקבים ומאגרים של אזרחיה – לא מאגרים ביומטרים, לא מאגרים על צריכת פורנו, לא מאגרים של הנהלת בתי המשפט על אזרחים שהעזו לבקר את בית המשפט.
20. המדינה תתמקד בתפקידיה העיקריים – מניעת אלימות ופשיעה כגון שוד ורמאות, באמצעות אכיפה ושיפוט יעילים, ותאכוף את החוק בכל מקום שבו הוא מופר.
21. המדינה לא תעסוק במניעה של עישון קנאביס ופשעים אחרים ללא קורבנות. המדינה תמנע מלהסדיר את מוסד הנישואים להטרו-סקסואלים או ללהט"ב או להבדיל בין מיץ עגבניות לקטשופ.
22. במקום קצבאות לעידוד ילודה ועוני – עידוד עבודה, הכשרה, מס הכנסה שלילי.
23. הורדת מכסים. לא לפרוטקציוניזם.
24. שימוש באגרות גודש."

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 14:42

בתוכניות אקטואליה אני עוקב אחרי מה שהוא אומר, במשמר הכנסת אני עוקב אחרי מה שהוא מצביע. הוא מצביע לרוב אנטי ליברלי כי זה מה שהקואליציה הישראלית עושה, לא משנה מי בשלטון. הוא פשוט עושה מה שאומרים לו. כן, הוא יותר טוב מ-118 האחרים, אבל זה רק כי יש לנו 118 פופוליסטים אנטי ליברלים בכנסת. הוא לא משפיע חיובית או שלילית, ה-118 משפיעים לרוב שלילית. השכל היא היחידה שהיא באמת כוח חיובי מה שהיא עושה. אוחנה? מבחינתי בתוך הכנסת או מחוץ לה, אותו דבר.

העובדה שהשכל לא בכנסת הבאה היא קטסטרופה, העובדה שאוחנה כן בפנים? נחמד, לא מזיז לי יותר מדי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 14:46

קטסטרופה? לא צריך להגזים. עד כמה שהיא היתה טובה, ההשפעה של ח״כ אחד על החיים שלנו היא די זניחה בכל מקרה.
לסקין - אם זאת באמת האג׳נדה שלה, אז אין ספק שהיא ליברלית. אבל כמה אנשים מכירים אותה ואת האג׳נדה שלה? היא דמות די אלמונית.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 06 פברואר 2019, 14:53

Laskin כתב:מאורן חזן כנראה נפטרנו לנצח, הוא הושפל ומתפקדי הליכוד הוכיחו שהם לא כל כך מהר הולכים אחרי הבהמה הכי קולנית בחווה :D

רגע, איזה מקום יצא למירי רגב?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 14:58

מירי רגב הייתה שרה שכל השמאל האליטיסטי שנא, זה היה ברור שתשאר בחמישייה/עשירייה הראשונה. היא כרגע מקום 5, היא גם פה להשאר, לטוב ולרע. וכאמור אני לא הצבעתי לה ואני חושב שהיא עושה קצת נזק, אבל אין מה להשוות בינה לבין חזן מבחינת רוח וצלצולים לעומת כח.
נדב - כאמור הכל יחסי, וביחס לשאר הוא שני הכי טוב? אז להכניס אותו זה הדבר השני הכי טוב שאפשר לעשות, ריאלית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 15:50

swym כתב:
Laskin כתב:מאורן חזן כנראה נפטרנו לנצח, הוא הושפל ומתפקדי הליכוד הוכיחו שהם לא כל כך מהר הולכים אחרי הבהמה הכי קולנית בחווה :D

רגע, איזה מקום יצא למירי רגב?

עמית סגל פרסם 12 בצהרים את הדרוג הבא, הוא עדין לא סופי (בסוגריים מספר הקולות):
1) יולי אדלשטיין (27714)
2) ישראל כץ (27478)
3) גדעון סער (25545)
4) גלעד ארדן (25129)
5) מירי רגב (24567)
6) יריב ליון (23309)
7) ניר בריקת (23018)
8) יואב גלנט (22925)
9) גילה גמליאל (20937)
10) אבי דיכטר (19129)
11) זאב אלקין (17296)
12) צחי הנגבי (16891)
13) יובל שטייניץ (16707)
14) ציפי חוטבלי (16683)
15) אופיר אקוניס (16551)
16) חיים כץ (16140)
17) דוד אמסלם (15826)
18) אמיר אוחנה (15574)
19) יואב קיש (15191)
20) דוד ביטן (14398)
21) מיקי זוהר (מכלוף!) (13660)
22) שרן השכל (12016)
23) קרן ברק (10313)
24) יהודה גליק (9458)
25) איוב קרא (9443)
26) אורן חזן (8334)

צריך לזכור שיש שריונים לכל מני כמו "מחוז תל אביב" או "נציג צעירים" או "אישה חדשה לכנסת" כך שהמיקום לאו דווקא אומר שזה המקום ברשימה הסופית, מדובר בדרוג הנבחרים לרשימה הארצית שאחר כך מפוזרים על פי הדירוג שלהם לרשימה הסופית של הליכוד. בגלל שריונים לאורך הרשימה מי שיוצא מקום 21 בעצם ישובץ במקום 27 לכנסת של הליכוד ומקום 22 כבר ישובץ במקום 37 בגלל שריונים. או במילים אחרות, כדי שמקום 22 יכנס לכנסת (שרן השכל) הליכוד יצטרך להביא 37 מנדטים וזה עוד לפני השלושה שריונים שביבי רצה לגמישות עם איחוד עם מפלגה אחרת. כלומר מקום 21 רלוונטי מאוד, 27 מנדטים, מקום 22 לא רלוונטי בעליל כי הוא ידרוש מהליכוד 37 מנדטים ומשם זה רק הופך ללא רלוונטי אפילו יותר. למשל עבור חזן להכנס לכנסת הליכוד יצטרך 45 מנדטים.

או במילים אחרות, מקום 21 ומי שמעליו רלוונטי ל27 מנדטים ומעלה, מקום 22 רלוונטי רק מ-37 מנדטים והשאר כבר בחיים לא יהיו בכנסת הבאה.

לאסקין/אינטר, ברור לי שחבר כנסת אחד לא משפיע כמעט כלל ואם יקחו גם את הטופ 5 ליברלים בכנסת ויעיפו אותם כנראה ששום דבר לא ישתנה. אבל זה באסה שהשכל שהיא החברת כנסת הליברלית האמיתית היחידה שאשכרה פעילה כליברלית לא תהיה בכנסת. עכשיו יהיו לנו אפס חברי כנסת שפועלים ליברלית וזה באסה. ברור שאני מעדיף את אוחנה על כל חבר כנסת אחר אחרי השכל, אבל הוא נורא אכזב אותי. כלומר זה יותר מרגיש לי כמו עלבון אישי שבן אדם מדבר כמו שהוא דבר לפני שהוא נכנס לכנסת ובשניה שהוא נכנס הוא שכח את האג'נדה הליברלית, הפך לבוט הצבעות קואליציה ומבזבז את רוב הופעותיו בטלביזיה בשביל לגונן על ביבי. אין לי משהו נגדו והוא בהחלט עדיף על רוב הכנסת, אבל הוא ממש אכזבה בעיניי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 15:55

עולם הפוליטיקה כולו הוא אכזבה עבורי, אני לא מצפה שיהיה טוב, רק כמה שפחות רע (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 15:59

כן ברור, זה עולם של קומבינה ושטויות, מראית עין ומה יתן לי עוד קולות ומה יאבד לי קולות. סתם דוגמה, קרוב משפחה שלי עזר לביבי לכתוב ספר על כלכלה בסביבות 2007 והוא היה אמור לצאת ב-2008 או 2009 אבל ביבי גנז את הספר כי הוא התמודד שוב לראשות הממשלה ופחד שהספר יפגע לו בסיכוי להבחר. כלומר ביבי הוא מגה ליברל, חושב על רוב הנושאים בדיוק כמונו. הוא גם חובב פתרון שתי המדינות, מת להפטר מההתנחלויות, רוצה לקצץ במיסים, להוריד הוצאה ממשלתית וכו'. אבל מה? בישראל זה לא עובר מסך, זה הופך אותך ל"אנטי חברתי" ושאר השיט הזה אז ביבי אולי חושב X, אבל הוא נואם Y ועושה Z כי בסופו של דבר משנה הכיסא ולהיות ראש ממשלה ולא אשכרה להוציא לפועל את הדיעות האמיתיות שלך. זה ממש מדכא ולחשוב שביבי הוא הפנטזיה הרטובה של כל ליברל עמוק בתוך נשמתו אבל הוא פועל לרוב להפך מזה כי זה לא פופולרי. מדכא, זה מדכא.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 16:12

הבעיה היא לא הפוליטיקאים אלא הציבור. הפולטיקאים הם תמונת מראה של הציבור, ורוב הציבור בכלל לא יודע מה זה ליברליזם או שוק חופשי, מקסימום שועדי עובדים ומונופולים הם דבר רע ושתחרות דבר טוב. לדעתי גם כל העיסוק בבחירת ״אנשים טובים״ לפוליטיקה הוא חסר תקווה, כי כמו שאמר פעם מילטון פרידמן - הפתרון לבעיות שלנו לא יהיה בבחירת פוליטיקאים טובים, אלא בהפעלת לחץ על הפוליטיקאים הגרועים לעשות את הדברים הטובים. פוליטיקה זה משחק של לחצים. אין לחץ, אין תוצאות. והציבור, ככלל, ממש לא לוחץ בכיוון הליברלי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 16:19

הציבור מחונך על ידי התקשורת והפוליטיקאים שמברברים בתקשורת. הבעיה היא שב-2019 פוליטיקאים הם כאלה פחדנים שהם לא מסוגלים לעשות דברים טובים כל עוד הקהל הבוחר שלהם לא נמצא 100% מאחוריהם. אם הציבור ישמע בתוכניות אקטואליה אנשים שמסבירים להם שהקטנת ההוצאה הציבורית תטיב איתם, אולי הדיעה שלהם תנוע קלות לכוון הזה. כשמיקי זוהר מנסה לקדם את חוק המרכולים הוא לא עושה את זה כי הציבור מת שיסגרו את המרכולים בשבת, הוא עושה את זה כמהלך פופוליסטי לעזור לעצמו במשחק הפוליטי. זה עצוב, יש פה קומבו מבאס של ציבור לא מחונך ופוליטיקאים שמשחקים משחק בשביל לקדם את הקריירה שלהם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 16:28

קודם כל, פוליטיקאים לא מגיעים מהירח, הם מגיעים מהציבור ונבחרים על ידו. פופוליזם זה דמוקרטיה. אם פוליטיקאי עושה X במקום Y כי הוא חושב ש-X יביא יותר קולות מ-Y, הפעולה הזאת היא דמוקרטית באופן מובהק, כי הנציג בסה״כ משרת את רצון הציבור. כלומר הבעיה היא לא שהפוליטיקאי פופוליסט, אלא שהערכים הפופוליסטיים הם לא הערכים הרצויים מבחינתך. וזה, שוב, בגלל שהציבור לא מאמין בהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 16:36

זה מ15:00, אחרי ספירה של 90% מהקולות. אני משער שזה בייסיקלי סופי:
665F49C1-B9F0-4E46-AD4D-34D98C97D3CE.jpeg
665F49C1-B9F0-4E46-AD4D-34D98C97D3CE.jpeg (269.12 KiB) נצפה 11272 פעמים

אינטר, יש החמרה בעניין על השנים לצערי. אם ראינו לפני 25 שנים את רבין משחרר קרקעות ומפריט על ימין ועל שמאל, אחרי זה ביבי עושה את זה ואפילו בצורה יותר קיצונית כשר אוצר אז היום מרגיש כאילו אין שום דבר יותר. איפה ההפרטות? איפה צמצום הועדים הדורסניים? איפה הורדות המיסים? המהלך הזה עם הנמל הפרטי נמרח כבר עשור ועובדי הנמל רק מקבלים יותר ויותר מהכסף שלנו כפיצוי ומעבר לזה? מרגיש כאילו המיסוי והבזבוז הציבורי רק עולים במקום לרדת, היעול במשרדים ההמשלתים רק נעשה גרוע יותר וכו׳. כאילו אנחנו נמצאים בסטגנציה כבר 10 שנים, כאילו המצב היום ״מספיק טוב אז לא צריך לשנות״ או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 16:58

מה עם רפורמת שמיים פתוחים שמתרחבת כל הזמן? הפרטת ייצור החשמל? הפרטת הדואר? הפרטת תעש? וכן, לפני 20 שנה היה קל יותר להפריט כי מה לעשות, הפריטו את מה שהיה קל בזמנו (כמו צים, דיסקונט וכו׳ - או מקרים פתולוגיים כמו חברת העובדים שלא היתה ברירה), היום נשארנו עם האגוזים הקשים כמו חברת החשמל, שדות התעופה וכו׳. אבל לומר שזאת סטגנציה? רחוק מאוד מהאמת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 17:11

שמים פתוחים זה מהלך שהתחיל לפני עשור וחצי, דואר ישראל נשאר מונופול, הפרטת תעש היא העברת גוף מסואב במימון המדינה לגוף מסואב ומושחת במימון המדינה בשם אלביט. באמצע שנות ה80, ה90 ותחילת שנות ה2000 היו גן עדן ליברלי מבחינת המהלכים שנעשו לאורך השנים לשיפור הכלכלה הישראלית והפיכתה מקונספט של בולשביקים למשהו שמזכיר התנהלות ליברלית. העשור האחרון הוא סוג של מדבר שממה, אף אחד לא מוביל אף מהלך גדול ובאמת שמה שהולך עם הנמל הפרטי הוא המהלך המשמעותי הגדול היחידי שנעשה בעשור האחרון. אם נקח את כל המהלכים האנטי ליברלים שנעשה במדינה בעשור האחרון, הם הופכים את המהלכים הליברלים לבטלים ב60.

אני חושב שמדינה שמובלת על ידי מגה ליברל כמו ביבי, בעשור שלם צריכה במינימום מגה מהלך ענקי אחד בנושא. למה ההסתדרות עדין שולטת בחיים שלנו אחרי עשור של ביבי הליברל? למה עדין יש ״אגודה אותמנית״ ב2019? והקטע הוא שהוא אפילו לא מבטיח שום דבר בנושא לקראת הבחירות הקרובות, אני חושב שעוד 10 שנים של ביבי והליכוד הנוכחי וההסתדרות תשאר בדיוק עם אותו כוח ועדין יהיה קיים הקונספט אגודה אותמנית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 17:51

הסכם שמיים פתוחים נחתם ב-2013. לפני זה היו מגעים, אבל לא הגיעו להסכם בעקבות לחצים של אל על וועדי עובדים.
הפרטה חלקית של הדואר אושרה לפני כמה חודשים.
תעש עוברת לאלביט שמסובסדת ע"י המדינה, אבל זאת עדיין התקדמות.
ויש גם את הפרטת יצור החשמל והנמלים.

וכן, מה לעשות שלהפריט את חברת חשמל והנמלים זה הרבה יותר קשה מלהפריט את צים או דיסקונט? שוב, את מה שיכלו להפריט - הפריטו. עכשיו נשארנו עם האגוזים הקשים. ברור שזה לוקח יותר זמן.

לגבי ועדי עובדים, הסתדרות וכו' - אין מספיק אצבעות בכנסת שתומכות בהעלמתם או החלשתם. תאשים את השמאל. וכן, גם כחלון הוא שמאל בנושא הזה (ולא רק בזה).

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 פברואר 2019, 19:51

אני עם אינטר כאן.
הקריסה הטוטלית של הכלכלה באמצע שנות ה80 חייבה ביצוע של רפורמות עמוקות שנמשכו לתוך שנות ה90 (פרס שמיר ורבין). המכה הכלכלית בעקבות התפוצצות הבועה אפשרה את ביצוע הרפורמות של תחילת שנות ה2000 (ביבי את שרון).
אתה לא באמת יכול לעשות רבולוציות כלכליות בתקופה שבה המצב הכלכלי הוא טוב בלי שאתה חוטף על זה מקבוצות הלחץ והציבור. כל זמן שהכלכלה מתפקדת אז לא יהיו רפורמות חותכות אלא רק אבולוציה איטית וגם היא בהתאם ללחצים ואינטרסיים פוליטיים. מהבחינה הזו זה לא מאוד משנה מי יעמוד שם למעלה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 20:28

לפי חדשות 12, השכל במקום 29 (סופי, לא ארצי). ב-ynet הרשימה שונה והיא בחוץ. לא ברור העניין.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2019, 21:17

מסתבר שהרשימות שפרסמו עד כה הן לא רשמיות אלא סתם רשימות שהתקשורת הסיקה מתוך תוצאות הפריימריז. העסק קצת מסובך יותר, למי שרוצה לקרוא במעריב:
https://www.maariv.co.il/elections2019/ ... cle-683745

בקיצור, צריך לחכות לרשימה הרשמית מטעם הליכוד ואולי גם לערעור שעשוי להיות מוגש לבית הדין של התנועה. בגלל שיטת השריונים וניסוח תקנון הבחירות, מקום 25 היה אמור להיות משוריין לאישה, אבל בגלל שאתי עטיה ממחוז דן הגיעה למקום גבוה יותר (22), השריון הזה אמור להתבטל (אמור - כי זה לא מצוין במפורש בתקנון אלא משתמע ממנו). אם הוא באמת יתבטל, השכל קופצת 10 מקומות קדימה, למקום ה-27 המאוד ריאלי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 09:39

כן, לא מבין מה קורה ולמה, אבל גם פחות אכפת לי כי סיכוי סביר ששרן תהיה במקום ריאלי (: עכשיו רק צריך לקוות שהליכוד באמת יקבל מספיק מנדטים בשבילה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 07 פברואר 2019, 11:57

Laskin כתב:מירי רגב הייתה שרה שכל השמאל האליטיסטי שנא, זה היה ברור שתשאר בחמישייה/עשירייה הראשונה. היא כרגע מקום 5, היא גם פה להשאר, לטוב ולרע. וכאמור אני לא הצבעתי לה ואני חושב שהיא עושה קצת נזק, אבל אין מה להשוות בינה לבין חזן מבחינת רוח וצלצולים לעומת כח.
נדב - כאמור הכל יחסי, וביחס לשאר הוא שני הכי טוב? אז להכניס אותו זה הדבר השני הכי טוב שאפשר לעשות, ריאלית.

לא כל השמאל האליטיסטי: במקביל לבהמיות ולרעש ולצלצולים היא דווקא הגדילה את סבסוד התרבות - כולל אפליקציית מוזיקה עברית שרק עכשיו שפכו עליה מיליונים. יש כמה וכמה זמרים אליטיסטיים (וכמה מפתחי אפליקציות) שדווקא שמחו לשיתוף הפעולה הזה.
הנקודה שלי היתה שבמדד הבהמיות והקולניות היא לוקחת את חזן בהליכה, ולכן זה כנראה לא משהו שמשנה במיוחד לבוחרים בקרב מתפקדי הליכוד. אני לא יודע כמה קולות הוא קיבל בהשוואה לפעם הקודמת, אבל אם הענישו אותו אז זה כנראה על משהו אחר (למשל על זה שהוא העז להגיד פעם שאם יוגש כתב אישום נגד ביבי הוא יצטרך ללכת כדי לא לפגוע בתנועת הליכוד)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 12:15

הם שמחים לקבל את הכסף, והם עדיין שונאים אותה. היא מנסה להתחנף אליהם דרך הארנק, שזו כמובן טעות איומה, בעיקר כי זה לא מוסרי אבל עוד יותר בגלל שהיא לא מהמחנה שלהם, והם לא אוהבים אנשים מהמחנה השני, גם אם הם מספקים להם עירוי.
בכל אופן, אני חושב שחזן בהמה הרבה, הרבה, הרבה יותר, מירי יותר "מחזירה" לבהמות אליטיסטיות מהשמאל מאשר יוזמת תקיפות בעצמה, וחלק מההטרלות שלה דווקא נחמדות יחסית לפוליטיקאים (כמו שמלת ירושלים... זה שעשע אותי)

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים