DrKeo כתב:אם אפשר לשחק במשחקים של מיקרוסופט בכל מקום, אף אחד לא יקנה אקסבוקס. טעות גדולה לדעתי. זה לא כמו לשחרר למחשב (חלונות 10 היא פלטפורמה של מיקרוסופט שהיא רוצה לחזק וממילא במערב מחשב לא מחליף קונסולה), זה כבר אומר משחקי אקסבוקס בכל מקום ועל כל מכשיר שיש לבני אדם מערביים. מי יקנה אקסבוקס כשכל מה שהוא צריך כדי לשחק בבלעדיים שלהם זה להפעיל מנוי למכשיר הקיים שלו באיזה מבצע של 2$ לחודש הראשון?
bling כתב:קיאו ציפיתי דווקא ממך כמי שתמך בתוכנית הראשונה של הוואן לפני שנגנזה להיות יותר פתוח לגבי הנושא, צריך להביא למייקרוסופט לפחות קרדיט לגבי זה שהיא מציגה פה תפיסה חדשנית ואפילו מהפכנית בכל הנוגע לגיימינג על הקונסולות ובכלל. אף מחזיקת פלטפורמה לעולם לא חרגה מהקו המסורתי של בלעדיים עם תמיכת צד ב׳ וכו׳ והם שוברים את הדבר הזה לטוב ולרע.
עכשיו לעניינו, מבחינה עסקית אני לא יודע אם זה ישתלם להם בסופו של דבר, אני רוצה להאמין שלהם יש נתונים שלמים יותר והם כביכול יודעים מה הם עושים. אני מבין את התפיסה שהסוויץ׳ ונינטנדו בכלל היא לא מתחרה ישירה, העניין זה שגם בתור קונסולה שנייה יש לה השפעה.
בואו נאמר שכרגע מבחינה סטטיסטית כשהפס4 שולטת חזק בדור הפאנבייס של נינטנדו מורכב מ 65 אחוז בעלי פס4 ועוד 35 אחוז וואן או שחקני PC שקנו אותה כפלטפורמה שנייה. דור הבא כמובן הקלפים מתערבבים ובעלי הסוויץ׳ או הקונסולה הבאה שתהיה לנינטנדו במהלך הדור יקנו שוב קונסולה או פלטפורמה ראשית חדשה. מה הסיבה שלהם בכלל לבחור באקס בוקס? הרי ברור שהגיוני או לרכוש פס5 ולהנות ממשחקי הבוקס דרך השירות המדובר או לקנות PC לגיימינג שיהיה חזק עוד יותר ועם ליינאפ של כמה בלעדיים משלו וגם להנות ממשחקי הבוקס בשירות.
מדובר פה על קהל של מליוני אנשים בתכלס שכרגע אין להם סיבה לקנות את האקס בוקס הבאה במידה והכל ירוץ להם טוב על הסוויץ׳.
מצד שני הגישה הזו נותנת למייקרוסופט דריסה מסויימת בכל מקרה, לא משנה אם כל שחקני נינטנדו יקנו פס5 הם עדיין ישלמו גם למייקרוסופט בצורה כזו או אחרת, כנ״ל שחקני סמארטפון או שחקני PC או כל פלטפורמה אחרת שקיימת כולל אפילו פס5 בחזון רדיקאלי של האסטרטגיה הזו, מכולם מייקרוסופט יכולה לקבל cut.
השאלה היא האם זה מפצה על אובדן ההכנסות מהחומרה והאקו סיסטם של האקס בוקס, על זה אי אפשר לענות כי אנחנו לא נביאים, יכול להיות שזה יוכיח את עצמו והם ישחו בכזה כסף שכל מלחמות החומרה יראו עלובות בהשוואה ויכול להיות שזה באמת ירצח את הבוקס וההכנסות שיקבלו מהשירות לא יצדיקו את עצמן ולא יכסו את אובדן הפלטפורמה הזו.
אי אפשר לדעת אבל אם הם הולכים על מהלך שכזה אז אפשר להניח שהם יודעים ברמה גבוהה יותר מאיתנו מה הם עושים.
———-
בעניין אנת׳ם זה באמת ממוצע ביזיון שלא ציפיתי לו בחיים, אשכרה משחק עם כזו הפקה והשקעה יוצא עם ממוצע כמו של קראקדאון. מביך.
bling כתב:אני חושב שמייקרוסופט תופסת את סוני בלבד כתחרות הישירה שלה. כמה שחקני פס4 הולכים להיות כנראה בסופו של דבר, 110-120 מיליון ככה? זה די קהל גדול ששווה להלחם עליו שיקנה אקס בוקס לא?
הבעיה היא שלחלק ממנו יש סוויץ׳ ו/או PC לכן צריך להוריד את הכמות הזו מהמספרים של הקהל שאפשר עוד להמיר, מתאר לעצמי שעדיין נשארים כמה עשרות מליוני שחקנים ששווה להלחם עליהם.
אולי באסטרטגיה הנוכחית הם לא צריכים כמות ענקית של אנשים שיקנו וואן כדי לשגשג ולשחות בכסף, אולי מספיק פאנבייס סביר בגודלו פלוס התרחבות השירותים שלהם לכל מקום אפשרי מלבד פלטפורמות סוני כדי לשגשג יותר מכולם. הם עשו את החישובים שלהם והגיעו כנראה למסקנה שזו הדרך הכי כלכלית.
אולי הפס5 תנצח במספרים טהורים של לקוחות שקנו את החומרה אבל מייקרוספט כנראה מאמינים שהם לא צריכים להכנס למלחמות המספרים האלו ושיש עוד דרכים מבחינתם ״לנצח״ שלא כוללים רק כמה אנשים קונים סקארלט.
Kazz כתב:למה בכל זאת הדור הזה 40 מילון קנו XBOX? למה בדוק הקודם כך וכך אנשים קנו פס3, 360 וכו'?
מי שרוצה לקנות קונסולת XBOX יקנה אותה כי היא אולי היה החזקה ביותר, בגלל השלט, בגלל אונליין מפותח יותר, בגלל פתיחות גדולה ליותר לקרוס-פליי, בשביל 4K HDR וכו' וכו'.
מיקרוסופט עשו בדור הקודם הרבה דברים נכון ועדיין מבחינה העולמית המרקט-שייר היה דומה בינה לבין סוני. לא תהיה דומיננטות מוחלטת. אז למה להתייחס למליונים שבכל מקרה יקנו סוני ונינטנדו כקהל אבוד? במקום זאת תציע גיימפאס דרך הענן ותגלגל עוד כמה עשרות מיליונים טובים.
DrKeo כתב:בעולם המערבי לרוב האנשים אין מחשב גיימינג, אבל להמון יש קונסולה וכמובן שלכולם יש טבלט, סמארטפון, טלביזיה חכמה או מחשב לא לגיימינג. כשמיקרוסופט מוציאה את המשחקים שלה ל-PC רק חתך מאוד קטן של אנשים בעולם יכול לשחק בהם ובסוף רוב הקהל בעולם שרוצה לשחק בבלעדיים של מיקרוסופט (אם היו כאלה איכותיים) צריך לקנות אקסבוקס. אז ברור שדודה שלך בת ה60 לא תשחק על האייפון AC, אבל זה אומר שכל גיימר שאוהב קונסולות בעולם יוכל לשחק בבלעדים של מיקרוסופט בלי לקנות אותם. קל לזלזל בסטרימינג אבל אני משחק עכשיו קראקדאון 3 בהזרמה מהקומה השניה לראשונה ולא מרגישים שזה לא נייטיבי. אם השירות של מיקרוסופט יהיה טוב מספיק (כלומר תהיה לו פריסה טובה מספיק ולאז'ור יש פריסה לא רעה בכלל) אז עבור רוב השחקנים זה ממש אחלה, ביחוד אם יש להם פס5 וכל מה שהם רוצים זה להשלים את הבלעדיים של מיקרוסופט עם מנוי לחודשים.
איך מיקרוסופט תנצח את הדור הבא אם לא צריך את הקונסולה שלה כדי לשחק במשחקים שלה? אתה תצטרך פס5 בשביל לשחק ב-TLOU3 אבל לא תצטרך אקסבוקס כדי לשחק בהיילו אינפנט. כלומר אלה אם אתם אומרים שבלעדיים לא משנים בכלל במלחמת הקונסולות ואין להם קשר לאיזו קונסולה מוכרת יותר זה כבר דיון אחר, אבל אם אתם חושבים שבלעדיים מוכרים קונסולות אז לא ברור לי איך אתם חושבים שמיקרוסופט תמכור כשהבלעדיים שלה זמינים בכל מקום.
מן הסתם אני לא חושב שמיקרוסופט לא תמכור כלום אם זה יהיה המקרה. אבל שוב פעם סוני תדרוס אותה, אני לא יודע כמה מיקרוסופט תמכור אבל זאת תהיה פגיעה קשה במכירות שלהם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו־ 17 אורחים