במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי kririn » 15 נובמבר 2025, 17:11

סוף סוף סימתי את פינל פנטזי x
הגרסה המשודרגת לpc

עכשיו אני לא יכול לתת ביקורת
למשחק המקורי שיצא לps2
אני משחק בpc וגרסה משופרת

אני כן יגיד שבגרסה שלי , זה מתחיל כמו jrpg לינרי וסטנדרטי
ומה שנשאר זה בעיקר הלינארי

למזלי הגדול יכולתי לרמות , בהתחלה לא ידעתי הכל
גם המקלדת הווירטואלית ( rog ally )
לא עזרה
כי אין לה כפתורי f אז לא היה לי חלק מהאפשרויות
( בנויות למשחק )
עשיו שיש לי זה הרבה יותר קל

הסיפור עצמו נחמד
מוזיקה טובה
שליטה פשוטה וטובה 95 אחוז מהזמן ( יש מקומות מעצבנים אבל לא הרבה )
גרפיקה בגלל הרבה צבע בסדר

אני לא אומר שזה משחק ניפלא יחסית להיום
ובלי לרמות אתם חייבים ללמוד את המערכת ומי פגיע למה
ואיך להתגונן
וגם יש חלקים עמוסי מפלצות , לא שאין אפשרות לנצח
אפשר כן
אבל זה מעצבן מפלצות אחרי מפלצות ( לקראת הסוף הבנתי רמאות שלא יופיעו )

בכל מקרה ממליץ לחובבי jrpg של אני יגיד
דור nes עד וכולל דור הps2

וממליץ למפגרים כמוני שרוצים לסיים את הסדרה העיקרית
עכשיו יש לי פינל פנטזי 10 מספר 2
אבל אני מוכן בהרבה

דרך אגב צפיתי גם בסרטון מהראשון לשני שהם נתנו כבונוס
סך הכל בסדר

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 נובמבר 2025, 17:38

איך להגיד את זה בעדינות קרירין? ראיתי אנשים לפני 24-23 שנים שלא ידעו מילה באנגלית שסיימו את FFX בלי להבין כלום, הם פשוט עשו max out לכל הGrid עם כל דמות וקיבלו את כל השידרוגים.

ביום שתשחק בDragon Quest 3 ותשחק באמת, לא סתם תרשום בוקסלים שכבר שיחקת ;) ... אתה לא תדע מה לעשות עם עצמך מרוב שהוא טוב, שום דבר לא מכין אותך למה שמחכה לך. חבל שאתה מבזבז את הזמן.

תחשוב על הבן אדם הכי טיפש שאתה מכיר לרגע, גם הוא יכול לסיים את FFX בלי בעיה. :-)
משחק כזה לא שווה את הזמן היקר שלך.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 15 נובמבר 2025, 18:45

עברתי את דרגון קווסט 3 לפני שנים
אני מודה
השתמשתי באמולטור
מה שהפך אותו לקל מבחינתי

אני גם לא באמת זוכר אותו

בעניין גרינדין בפינל פנטזי 10
ובלי לרמות

זה המון גרינדין ומקומות למצוא עוד מפלצות
זה המון פשוט המון שעות לזה

בכל מקרה התחלתי את ff 10 2
מרגיש בהתחלה כמו ff לבנות , בינתים קל כי זה ההתחלה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 נובמבר 2025, 20:42

סיימתי את דום The dark ages, סך הכל ממש חביב. הניסיון שלהם לעשות עלילה הפעם נראה מגוחך, מרגיש ברמת הקמפיין של UT (המקורי :D).
ממש אהבתי את הסגנון החדש מעצם העובדה שהם באמת מנסים לשנות מאוד את הגיימפליי ממשחק למשחק, כולם מעולים והשלישי לא נופל ברמה.

זה גם מאוד שיפר את הבוסים האחרונים שהפכו למן בוס ברמת Geometry war לקראת הסוף, טייק נחמד.

הרגיש לי קצת ארוך לפרקים כי באמת כל המשחק הוא דיי Copy paste של עצמו, אבל עדיין מאוד מספק.

וכנראה שה-4080 רישמית ענתיקה, כבר לא מחזיקה את Doom עם Path tracing (לא שומר אפילו על 60 יציב) ונאלצתי לכבות בשביל לשמור על 120 פריימים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 23:27

Death_119 כתב:סיימתי את דום The dark ages, סך הכל ממש חביב. הניסיון שלהם לעשות עלילה הפעם נראה מגוחך, מרגיש ברמת הקמפיין של UT (המקורי :D).
ממש אהבתי את הסגנון החדש מעצם העובדה שהם באמת מנסים לשנות מאוד את הגיימפליי ממשחק למשחק, כולם מעולים והשלישי לא נופל ברמה.

זה גם מאוד שיפר את הבוסים האחרונים שהפכו למן בוס ברמת Geometry war לקראת הסוף, טייק נחמד.

הרגיש לי קצת ארוך לפרקים כי באמת כל המשחק הוא דיי Copy paste של עצמו, אבל עדיין מאוד מספק.

וכנראה שה-4080 רישמית ענתיקה, כבר לא מחזיקה את Doom עם Path tracing (לא שומר אפילו על 60 יציב) ונאלצתי לכבות בשביל לשמור על 120 פריימים.

יאלה דודי תגיע כבר ל the other worlds 2 אני מנסה למצוא לו זמן בחודשים הקרובים והדעה שלך מאוד מעניינת אותי כי מבין שנינו אתה זה ששיחק בavowed ותוכל להשוות :-)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 נובמבר 2025, 02:07

Death_119 כתב:סיימתי את דום The dark ages, סך הכל ממש חביב. הניסיון שלהם לעשות עלילה הפעם נראה מגוחך, מרגיש ברמת הקמפיין של UT (המקורי :D).

חושב כמוך
משחק טוב אבל לא ענק
חביב כזה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 נובמבר 2025, 10:45

Klayman כתב:אני משחק ב Dispatch במחשב. ממש נהנה :). זה משחק סטייל Telltale, שהבנתי שכלמיני יוצאי החברה עשו, אבל עם Look&Feel שמתאימים לעידן המודרני. בינתיים, אני חושב שהביצוע מעולה. יש קצת דברים מעצבנים, אבל לא משהו אקוטי.

סיימת את הפרקים האחרונים?
המשחק יושב על ממוצע 89, ממש כל הכבוד להם
נראה לי שאתחיל אותו בסופ״ש

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 נובמבר 2025, 12:06

התקדמתי בfinal fantasy 10 מספר 2

המשחק שונה מהמשחק הראשון
שמתקדמים יש משימות
רשום על המשימות רמות קושי

הכי קשה זה 5 כוכבים או משהו כזה
הכי קל זה כוכב בודד
יש גם שוני בין הסופים

ואת זה אני יודע כי משתמש ברמאות מהתחלה ובמדריך מיוטיוב
ומזל כי בחלק מהמצבים קשה למצוא דברים שחיבים להתקדם

אני גם משתמש במערכת הקרב האוטומטית
ומידי פעם מבטל אויבים פשוטים

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 נובמבר 2025, 13:21

Laskin כתב:
Klayman כתב:אני משחק ב Dispatch במחשב. ממש נהנה :). זה משחק סטייל Telltale, שהבנתי שכלמיני יוצאי החברה עשו, אבל עם Look&Feel שמתאימים לעידן המודרני. בינתיים, אני חושב שהביצוע מעולה. יש קצת דברים מעצבנים, אבל לא משהו אקוטי.

אני לקראת סיום פרק 8. לטעמי עד עתה הרמה הגבוהה נשמרה לכל האורך. אלא אם הסיום ממש גרוע - מאמין שזה יהיה טוב
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 נובמבר 2025, 16:34

glass man כתב:

יאלה דודי תגיע כבר ל the other worlds 2 אני מנסה למצוא לו זמן בחודשים הקרובים והדעה שלך מאוד מעניינת אותי כי מבין שנינו אתה זה ששיחק בavowed ותוכל להשוות :-)

ישר התחלתי אותו אחרי Doom, כבר יש לי 7 שעות במשחק :D.

מהמעט ששיחקתי הוא מרגיש מאוד כמו הראשון רק עם הרבה יותר פוליש, הוא גם נראה ממש טוב תודות ל-Unreal 5. העלילה בסדר כרגע, על פי הביקורת היא מאוד משתפרת במחצית השנייה. הגיימפליי מאוד פשטני ולא מאתגר, אם לסמוך על הראשון זה ישעמם בשלב מסויים. יש הבטחה לרובים יותר "מגוונים", אבל לא יודע כמה זה יחזיק והביקורות ציינו שאין גייון באוייבים והם גם לא חוזרים מרגע שהרגת אותם.

הוא כמות רמות מעל Avowed ברמת ההפקה, זה דיי ניכר. Avowed היה גם כתוב ממש רע ולכן היה ממש משעמם, Outer world 2 הרבה יותר דומה בכתיבה לNew vegas, הוא ממש עשוי טוב מהבחינה הזאת.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 נובמבר 2025, 18:06

בהתקדמות שלי בff10
מספר 2

גיליתי עוד דברים

1 האויבים לא עומדים במקום ומחכים לתורם
הם פעילים כל הזמן
חשבתי שזה בגלל האוטומט
אבל זה לא נכון ,די מעצבן לטעמי במשחק כזה שיש מגוון בחירות

2 המשחק כמו שאמרתי בנוי על משימות
שבמשחק כזה זה די מעצבן

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 נובמבר 2025, 21:17

Laskin כתב:

סיימתי. הוא אחלה עד הסוף
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2025, 17:58

Death_119 כתב:
glass man כתב:

ישר התחלתי אותו אחרי Doom, כבר יש לי 7 שעות במשחק :D.

מהמעט ששיחקתי הוא מרגיש מאוד כמו הראשון רק עם הרבה יותר פוליש, הוא גם נראה ממש טוב תודות ל-Unreal 5. העלילה בסדר כרגע, על פי הביקורת היא מאוד משתפרת במחצית השנייה. הגיימפליי מאוד פשטני ולא מאתגר, אם לסמוך על הראשון זה ישעמם בשלב מסויים. יש הבטחה לרובים יותר "מגוונים", אבל לא יודע כמה זה יחזיק והביקורות ציינו שאין גייון באוייבים והם גם לא חוזרים מרגע שהרגת אותם.

הוא כמות רמות מעל Avowed ברמת ההפקה, זה דיי ניכר. Avowed היה גם כתוב ממש רע ולכן היה ממש משעמם, Outer world 2 הרבה יותר דומה בכתיבה לNew vegas, הוא ממש עשוי טוב מהבחינה הזאת.

דודי ראית שהבמאי של Kingdom Come Deliverance 1/2 נתן לouter worlds 2 ציון 7/10? לול.
הנה הביקורת שלו.

Finished. 7/10. But what I find sad is that the company and the people who gave us one of my favorite games ever (Fallout & New Vegas) have been unable, even after 15 years and with all of Microsoft's money and latest technological advances, to come up with a single new game mechanic that could take this proven but ancient formula somewhere new. Can any of you think of a single new game mechanic in The Outer Worlds that wasn't already in Deus Ex or the original Fallout games more than 25 years ago? Unfortunately, I can't. Give me a living, simulated world! True non-linearity! Give me something more than loot boxes, maintenance shafts, loading screens and level grinding in a static scripted world.

אני לא בטוח שמעניין לי את האשך שהם לא מחדשים את הנוסחא שלהם כמוהו, כי בוא אני אוהב את Starfield שגם הוא מרגיש כמו משהו מלפני 15 שנה מבחינת הנוסחא. :-) זה כן גורם לי לתהות, אולי המשחק שלו עדיין שווה יותר? בעיקר 2? כל השפע בחירה הזה שנפל עלינו פתאום עם RPGS ממש משתק, אתה אשכרה לא יכול לדעת מה התמורה הכי טובה לכסף, וחשוב מזה לזמן שלנו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 נובמבר 2025, 20:43

ממשיך להתקדם לאיטי בסילקסונג.

נחזור שוב לגבי עניין הקושי ונזכיר משהו שלא מקבל מספיק דגש (ושלא השתמשתי בו מספיק בהתחלה):
בסילקסונג (וגם בקודם) אפשר לעשות bail out בכל רגע נתון ולהציל את עצמך ממוות.

אתה חוקר איזור בלי מפה ואיכשהו הגעת לקרב בוס בלי כמעט חיים? לא רוצה לעשות את הדרך בחזרה לקחת את החרוזים? אין בעיה.
לוחצים escape ועושים quit to menu. המשחק שומר את ההתקדמות והגילויים שלך במפה (אם כבר יש לך של אותו האיזור) ומחזיר אותך לספסל האחרון שהיית בו.

אם המפתחים לא היו רוצים לאפשר את 'חבל ההצלה' הזה אז הם לא היו משאירים את זה ככה.
למשל השתמשתי ב quit to menu במהלך עלייתי על הר Fey כאשר ראיתי שאני אוטוטו מת. עשיתי load בחזרה והמשכתי כרגיל בלי הצורך/המתח אם אני אצליח להגיע לגופה שלי.
המפתחים לבטח מאפשרים את זה ביודעין. אני הייתי מוסיף אפשרות כשעוצרים את המשחק ל return to last bench במקום לצאת למסך הראשי.

(לדעתי טעות שהמפתחים בכלל לא הציבו עמדה ליצירת שרשראות בתחילת האיזור הזה או עדיף איזה קופסה למשכון זמני של החרוזים שלך).

דבר שני: הקפיצה הכפולה. לא ברור הטמטום שבה בחרו ליישם את היכולת הזו. השחקן מחוייב לעשות קפיצה כפולה לפני שהוא יכול לעשות glide.
אי אפשר לקפוץ, לעשות glide לאורך מרחק מסויים, וכשאתה עוד באוויר לקפוץ את הפעם השנייה.
לא משנה אם אחרי הקפיצה הראשונה לוחצים לחיצה קצרה או ארוכה, זה עושה את הקפיצה השנייה.

אם השגת את היכולת הזו אחרי 30 שעות או 50 שעות או 70 שעות משחק, המפתחים פשוט מחרבים את ה muscle memory שלך ואת השטף בפלטפורמה שצברת לכל אורך המשחק.
למה לא לתת אפשרות לעשות גלייד אחרי הקפיצה הראשונה ע"י לחיצה ארוכה? איך לא ראו את הדביליות שבעניין?/איזה סיבה טובה יש ליישם את זה ככה?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 נובמבר 2025, 20:45

האמת, שמרגע שהשגתי את הקפיצה הכפולה, לפני איזה שבועיים או משהו כזה, לא נגעתי במשחק שוב. גם אני הרגשתי ממש Off בזיכרון השריר.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 נובמבר 2025, 22:04

גם אני ברגע שהשגתי את זה חשבתי שזו בחירה מוזרה, אבל מהר מאוד מתרגלים ושוכחים מזה

Chen
Trainee

הודעהעל ידי Chen » 20 נובמבר 2025, 07:51

Hypno כתב:ממשיך להתקדם לאיטי בסילקסונג.

נחזור שוב לגבי עניין הקושי ונזכיר משהו שלא מקבל מספיק דגש (ושלא השתמשתי בו מספיק בהתחלה):
בסילקסונג (וגם בקודם) אפשר לעשות bail out בכל רגע נתון ולהציל את עצמך ממוות.

אתה חוקר איזור בלי מפה ואיכשהו הגעת לקרב בוס בלי כמעט חיים? לא רוצה לעשות את הדרך בחזרה לקחת את החרוזים? אין בעיה.
לוחצים escape ועושים quit to menu. המשחק שומר את ההתקדמות והגילויים שלך במפה (אם כבר יש לך של אותו האיזור) ומחזיר אותך לספסל האחרון שהיית בו.

אם המפתחים לא היו רוצים לאפשר את 'חבל ההצלה' הזה אז הם לא היו משאירים את זה ככה.
למשל השתמשתי ב quit to menu במהלך עלייתי על הר Fey כאשר ראיתי שאני אוטוטו מת. עשיתי load בחזרה והמשכתי כרגיל בלי הצורך/המתח אם אני אצליח להגיע לגופה שלי.
המפתחים לבטח מאפשרים את זה ביודעין. אני הייתי מוסיף אפשרות כשעוצרים את המשחק ל return to last bench במקום לצאת למסך הראשי.

(לדעתי טעות שהמפתחים בכלל לא הציבו עמדה ליצירת שרשראות בתחילת האיזור הזה או עדיף איזה קופסה למשכון זמני של החרוזים שלך).

דבר שני: הקפיצה הכפולה. לא ברור הטמטום שבה בחרו ליישם את היכולת הזו. השחקן מחוייב לעשות קפיצה כפולה לפני שהוא יכול לעשות glide.
אי אפשר לקפוץ, לעשות glide לאורך מרחק מסויים, וכשאתה עוד באוויר לקפוץ את הפעם השנייה.
לא משנה אם אחרי הקפיצה הראשונה לוחצים לחיצה קצרה או ארוכה, זה עושה את הקפיצה השנייה.

אם השגת את היכולת הזו אחרי 30 שעות או 50 שעות או 70 שעות משחק, המפתחים פשוט מחרבים את ה muscle memory שלך ואת השטף בפלטפורמה שצברת לכל אורך המשחק.
למה לא לתת אפשרות לעשות גלייד אחרי הקפיצה הראשונה ע"י לחיצה ארוכה? איך לא ראו את הדביליות שבעניין?/איזה סיבה טובה יש ליישם את זה ככה?

אני ב80% ומשהו בהולו נייט הראשון ומה שאתה אומר פה על הquit to menu זה חדשות בשבילי חחחחח
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 נובמבר 2025, 21:37

זה גם לא באמת פיצ'ר, הרי מה קורה בכל משחק כשסוגרים אותו? הוא הולך לנקודת שמירה האחרונה. משחקי מטרוידוניה לרוב שומרים רק בתחנת שמירה, במקרה הזה ספסל. זה עניין טכני, המשחק לא שומר בכל רגע נתון.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 נובמבר 2025, 00:09

אבל פה כשאתה יוצא זה עושה ״שמור וצא״, אתה לא מאבד כלום.
במשחקים אחרים זה הרבה פעמים ״תאבד כל מה שהשגת מאז נקודת השמירה/מדורה/ספסל אחרון שהיית בו״, או במקרים מסויימים מיד אחרי בוס.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 נובמבר 2025, 12:18

בדיוק. בHK/סילקסונג כשעושים quit to menu, המשחק שומר כל התקדמות שהשגת מאז הספסל האחרון.

אגב זה תקף גם ל cocoon. אם מתת ועכשיו אתה בדרך לגופה שלך בחזרה, ואיכשהו אתה רואה שאתה קרוב למות שוב וכך לאבד את ההזדמנות להשיג את כל החרוזים, אפשר לעשות quit to menu, לעשות load לסייב ואתה שוב תהיה בספסל האחרון כאשר ה cocoon עדיין זמין.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 נובמבר 2025, 14:32

אם זה שם, הם רוצים שישתמשו בזה. אישית, אני לא משתמש ביכולת הזאת. זה פוגע לי בחווית חקירת העולם.
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 נובמבר 2025, 14:46

אני עם Inazuma eleven Victory Road על הPS5 : זה בייסקלי JRPG עם כדרוגל, או ליתר דיוק, זה Mario Strikers עם JRPG. עלילת המשחק היא מטופשת ואבסורדית, אתה מקים קבוצת כדורגל מאפס אחרי שכדורגל הפך לטאבו בתיכון שלך.בעיקרון זו טלנובלה טורקית/יפנית עם כל הדרמה שאפשר לצפות, אבל איכשהו זה עובד. כייף לכבות את הראש בסוף היום ולהישאב לטירוף הזה במקום לשמוע על עלילות הפלפאון של הפאצ'רית. :-). זה לגמרי בשביל אנשים שאהבו את הטירוף של "פייניקס ריייט" אם יש בוקסלים כאלה, חוץ ממני :-) אני האמת מופתע איזה כייפי המשחק הזה, זה בייסקלי מה שתמיד רציתי בFIFA או NBA או במשחקי NHL.

ההתלבטות הגדולה שלי היא מה לשחק אחרי זה, הייתי נעול על פריים 4 אחריו אבל עכשיו אחכה לביקורות,ואחכה לראות מה המעריצים חושבים. אז מתלבט בין GOY וKingdom come delivernce 2.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 נובמבר 2025, 19:38

התחלתי את dispatch, עשיתי בסשן אחד שלושה פרקים.
איכות הכתיבה, המשחק והאנימציה יחסית מאוד גבוהה. קונספט מצוין וביצוע טוב מאוד מהבחינה הזו.
הגיימפליי לופ עצמו של הדיספאצ׳ינג והניהול הזה וגם ההאקינג - פחות הסגנון והטעם שלי. אני גם לא בטוח כמה באמת לבחירות שלי יש משמעות… אבל עדיין - הסיפור והכתיבה מספיק טובים כדי שאמשיך.

אחלה ״סדרה״ בינתיים :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 נובמבר 2025, 22:22

הכתיבה לדעתי היא ברמה גבוהה מאוד. אפילו יותר מהמשחק.
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 נובמבר 2025, 12:08

אני די התבאסתי מזה שהרגשתי שאין השפעה לבחירות שלי בדמו בקטע של הניהול, אבל מה שקליימן רשם אז שזה בכוונה ועכשיו מה שאתה אומר לאסקין שאתה עדיין נהנה מהמשחק, שינתם קצת את הפרספקטיבה שלי על המשחק, ועכשיו יותר קל לי לראות אותו כמו משחק telltale חדש ומעולה, במקום משחק ניהול, ואני בטוח שעכשיו אצליח להיכנס אליו כמו שצריך :-)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים