Xbox One | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: Xbox One | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 20 נובמבר 2013, 02:23

erezronen כתב:
אבל אז תוסיף גם את הצד ג' הלא בלעדיים של הווי יו ותגיד, לפחות בנקודת הזמן הזו, לרשימה די שווה אם לא אפילו יתרון קל לווי יו (כי יש לו עדיין להיטים מלפני שנה, כמו CoD BO2 ו-AC3 ו-ME3 ו-וArkham City ו-Darksiders II שאין לקונסולות החדשות). לצמצם את הרשימה רק ל"בלעדיים צד א'" זה לא אומר כלום. או שמדברים על חוויות בלעדיות או על כלל המשחקים שאפשר להשיג בפלטפורמה, אין שום הגיון בלהשוות רבע תמונה של קונסולה אחת עם תמונה מלאה של קונסולה אחרת.

אבל שוין, זה לא העניין. כי ברור שמבחינת כמות, גם את ה-Wii U נמצאת ביתרון קטן או בשוויון, עוד מקסימום שנה (וריאלי יותר - חצי שנה) ה-Wii U בכל מקרה תשאר מאחור, ואלא אם כן נינטנדו תתעשת כפי שעשתה עם ה-3DS ותתחיל להפציץ גם בכמות וגם באיכות. סתם תהיתי למה בכלל העלית את זה שוב, אני באמת לא רואה טעם לפתוח את זה בדיון Xbox One.

בהתחלה זה מה שעשיתי, השוויתי, מספרית - את כל המשחקים שעברו את ממוצע ה-80 בווי-יו לעומת הדור החדש שיצא/עומד לצאת החודש, וכבר החודש - הם מביישים את הווי-יו. זה שיש להם משחקים שיצאו לפני יותר משנה וחצי ברשימה ואין סיבה שיצאו היום שוב - לא הופך אותם לבלעדיים יותר, וברוב המקרים מדובר בגרסאות נחותות יותר מהמחשב/קונסולות מתחרות מהדור הקודם. ואם אתה רוצה נורא להחשיב את ac4 וכד׳ שאינם על הדור הבא, תאלץ להתמודד עם הרשימה של ההמשכים שלהם שלא יוצאים ל-יו, וזה לא נראה שההמשכים הבאים יוכלו לרוץ עליה בכלל... אבל אנחנו מדברים על היום.
אם מסתכלים על צד ג׳ בלבד או על א׳ בלבד או ביחד. כמו שראינו - רק בצד א׳ יש להם יתרון מאוד קטן, לא במספר הכותרים אמנם, אבל הממוצע שלהם כן גבוה יותר אז לא אתווכח כמה רוצים לשחק בפיקמין לעומת קילזון.

נדב, בהחלט מרשים מאוד! ומראה שיש לדור הזה עוד המון מה לעשות מבחינה גרפית

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 18:29

Laskin כתב:
בהתחלה זה מה שעשיתי, השוויתי, מספרית - את כל המשחקים שעברו את ממוצע ה-80 בווי-יו לעומת הדור החדש שיצא/עומד לצאת החודש, וכבר החודש - הם מביישים את הווי-יו. זה שיש להם משחקים שיצאו לפני יותר משנה וחצי ברשימה ואין סיבה שיצאו היום שוב - לא הופך אותם לבלעדיים יותר, וברוב המקרים מדובר בגרסאות נחותות יותר מהמחשב/קונסולות מתחרות מהדור הקודם. ואם אתה רוצה נורא להחשיב את ac4 וכד׳ שאינם על הדור הבא, תאלץ להתמודד עם הרשימה של ההמשכים שלהם שלא יוצאים ל-יו, וזה לא נראה שההמשכים הבאים יוכלו לרוץ עליה בכלל... אבל אנחנו מדברים על היום.
אם מסתכלים על צד ג׳ בלבד או על א׳ בלבד או ביחד. כמו שראינו - רק בצד א׳ יש להם יתרון מאוד קטן, לא במספר הכותרים אמנם, אבל הממוצע שלהם כן גבוה יותר אז לא אתווכח כמה רוצים לשחק בפיקמין לעומת קילזון.

נדב, בהחלט מרשים מאוד! ומראה שיש לדור הזה עוד המון מה לעשות מבחינה גרפית

שמע, סכ"ה כמו שאתה רואה אין ויכוח עם העיקרון של ההודעה שלך מצד אף אחד.
העניין זה שמבחינת מדדים אובייקטיבים היא כרגע לא 100 אחוז מדויקת, כי ההפרדה בין בלעדיים צד ג' או לא היא מלאכותית, שלא לדבר על כך שיוצא מריו חדש של 9+ שאוכל את ההשקות של הקונסולות לבד, אבל שוב אלו רק התקטננויות טכניות, בגדול זה נכון ולא קריטי אם על היום הראשון בהשקה או עוד חודשיים, זה ברור שאין פה בכלל תחרות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 נובמבר 2013, 02:40

אבל מריו יוצא יותר משנה לאחר ההשקה של המכשיר, אני דיברתי על השנה הראשונה שלו, לעומת היום האחד של הPS4 או הONE.
ודווקא כן היו שהתווכחו קצת... בכל אופן - נמשיך מחר, שיהיו עוד ביקורות (;

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2013, 18:51

אני חושב שההבדל העיקרי בין השקה של פס4/ONE להשקה של WIIU הוא שלמרות שיש להם כמות משחקים די דומה אתה יודע שכל משחק מולטי פלטפורם שתקנה (פיפא, NFS או 2K למשל) הוא גרסה מטורפת שלא תראה בשום מקום אחר ואתה מלא בציפיה לשנה הקרובה עם משחקי AAA גדולים כמו THE ORDER, קוואנטום ברייק, אנצ'רטד, היילו 5, סליפינג דוגס, טייטן פול וכו'. כשהWIIU שוגרה בעיקר קבלת פורטים שהיו בני שנה+ או לכל היותר חדשים אבל ברמה של קונוסולות שיש לך כבר 7 שנים (מה שהופך אותם ללא מעניינים בעליל) ואפס דברים לצפות להם בעתיד אולי חוץ מאשר פיקמין 3 שגם העתיד שלו היה מעורפל (לא היה בכלל תאריך יציאה).

בקיצור, קנית WIIU ובקושי היה לך מה לשחק והעתיד נראה עגום, קנית פס4/ONE גם אין יותר מדי מה לשחק אבל אתה מצחקק לעצמך רק מלחשוב על העתיד של הקונסולה שלך. על להשוות את השנה הראשונה של הWIIU מול הפס4/ONE זאת באמת בושה, ברור לכולנו שעד סוף 2014 יהיה לONE ולפס4 יותר מה לשחק מאשר מה שיהיה לWIIU כל חייה.

בנושא רייז, אני חושב שהוא נראה טוב מקילזון, הוא נראה פשוט מדהים. אבל נחכה לקצת סרטונים של גיימרסייד מהגרסה הגמורה בשביל להשוות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 20:25

DrKeo כתב:פאקינג מדהים, המשחק הכי יפה כרגע לדור החדש ללא ספק:

לחלוטין ללא ספק. השיג עצום של קרייטק, לפי דעתי, בכל הנוגע לאיך שהמשחק נראה.
נחכה ונראה גם איך הוא משוחק.

בכלל, זה מדהים שבהתחלה אמרנו שהוא נראה מדהים וסייגנו את זה בכך שהוא משחק ממש סגור ורואים מעט מודלים על המסך בכל רגע נתון ופתאום אנחנו רואים סרטונים שלו עם עשרות רבות ומאות של דמויות נלחמות באופן עצמאי, חלקי גופות עפים, פיזיקת נוזלים, עשן ובדים ושלבים שרואים בהם הרחק לאופק.
מטורף לחלוטין, עבור משחק השקה. אני חושב שזה ממש מגניב שבעוד 3-4 שנים נסתכל על המשחק הזה והוא יראה מיושן ומכוער.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 נובמבר 2013, 20:32

מה היתלהבות ?
הרוב זה סירטוני מעבר ,גם עם זה בזמן אמת ,בכל זאת
המבחן זה סירטוני משחקיות בזמן אמת

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 20:39

Nucleus_Dawn כתב:לחלוטין ללא ספק. השיג עצום של קרייטק, לפי דעתי, בכל הנוגע לאיך שהמשחק נראה.
נחכה ונראה גם איך הוא משוחק.

בכלל, זה מדהים שבהתחלה אמרנו שהוא נראה מדהים וסייגנו את זה בכך שהוא משחק ממש סגור ורואים מעט מודלים על המסך בכל רגע נתון ופתאום אנחנו רואים סרטונים שלו עם עשרות רבות ומאות של דמויות נלחמות באופן עצמאי, חלקי גופות עפים, פיזיקת נוזלים, עשן ובדים ושלבים שרואים בהם הרחק לאופק.
מטורף לחלוטין, עבור משחק השקה. אני חושב שזה ממש מגניב שבעוד 3-4 שנים נסתכל על המשחק הזה והוא יראה מיושן ומכוער.

יראה מיושן יחסית? אולי, מכוער? אין סיכוי.
זהו, כבר עברנו את השלב של כיעור, משחקים נראים טוב ויראו טוב גם עוד 20 שנה, ה IQ שלהם מעולה, הדמויות נראות מצויין וכך גם הסביבות וכו' גם אם תשווה את זה ל CGI.

ברור ש CGI מפרק להם את הצורה, אבל הם כבר לא מכוערים משום בחינה, הם ייצוג מספיק טוב של החזון של האומן ואני בטוח שגם זרים למשחקים יוכלו לראות סרט אנימציה בטלויזיה על המנוע של רייז למשל, זה באמת כבר נראה מספיק טוב.
וכמובן שיש גם משחקים עם ארט סטייל מסויים מימי הפס3 כמו ריימן או journey שבחיים לא יהיו מכוערים, אפילו זלדה WW מהגיימקיוב לגמרי שחיק ונעים לעין גם היום.
גם חלקים סגורים עם IQ טוב של משחקים ריאליסטיים ולא אומנותיים בדור הפס3 יראו תמיד נעימים לעין כמו חלקים מסוימים מאנצ'רטד 2 ו3 וכו'

אני חושב שבזה הדור הזה נבדל מאחרים, הגענו לסוג של נקודה שאנשים יכולים להיות מרוצים מהגרפיקה שלא בטוח שבפס5 התמריץ הזה כבר יספיק, עד אז באמת חשוב שיהיה VR או משהו חדשני אחר שידחוף אנשים להחליף קונסולות.
----------------------------------------

מייקרוסופט מודיעה ששירות הסטרימיג של הגיימפליי לקונסולה יגיע רק ב 2014 אחרי שהתחמקו מהנושא לאחרונה:
Just days ahead of the Xbox One's Friday North American launch, Microsoft has announced that the ability to stream live Xbox One gameplay through gaming-focused site Twitch.tv will not be available until early 2014.

"We know the ability to instantly broadcast gameplay is something the gaming community is excited about, and we are too," the company said in a blog post this morning. "We are working to ensure the initial Twitch on Xbox One broadcasting experience meets the expectations of the Twitch community, so while this feature won’t be available right away, we’ll let you know as soon as it is ready. Our goal is to deliver it during the first part of 2014."

http://arstechnica.com/gaming/2013/11/live-gameplay-streaming-on-xbox-one-delayed-until-2014/
אני לא מאמין להם שזה יעלה אי פעם ;)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 20:46

bling כתב:י

יראה מיושן יחסית? אולי, מכוער? אין סיכוי.
זהו, כבר עברנו את השלב של כיעור, משחקים נראים טוב ויראו טוב גם עוד 20 שנה, ה IQ שלהם מעולה, הדמויות נראות מצויין וכך גם הסביבות וכו' גם אם תשווה את זה ל CGI.

ברור ש CGI מפרק להם את הצורה, אבל הם כבר לא מכוערים משום בחינה, הם ייצוג מספיק טוב של החזון של האומן ואני בטוח שגם זרים למשחקים יוכלו לראות סרט אנימציה בטלויזיה על המנוע של רייז למשל, זה באמת כבר נראה מספיק טוב.
וכמובן שיש גם משחקים עם ארט סטייל מסויים מימי הפס3 כמו ריימן או journey שבחיים לא יהיו מכוערים, אפילו זלדה WW מהגיימקיוב לגמרי שחיק ונעים לעין גם היום.
גם חלקים סגורים עם IQ טוב של משחקים ריאליסטיים ולא אומנותיים בדור הפס3 יראו תמיד נעימים לעין כמו חלקים מסוימים מאנצ'רטד 2 ו3 וכו'

אני חושב שבזה הדור הזה נבדל מאחרים, הגענו לסוג של נקודה שאנשים יכולים להיות מרוצים מהגרפיקה שלא בטוח שבפס5 התמריץ הזה כבר יספיק, עד אז באמת חשוב שיהיה VR או משהו חדשני אחר שידחוף אנשים להחליף קונסולות.
----------------------------------------

מייקרוסופט מודיעה ששירות הסטרימיג של הגיימפליי לקונסולה יגיע רק ב 2014 אחרי שהתחמקו מהנושא לאחרונה:

http://arstechnica.com/gaming/2013/11/live-gameplay-streaming-on-xbox-one-delayed-until-2014/
אני לא מאמין להם שזה יעלה אי פעם ;)

אין לי ספק שהיו אנשים שאמרו את זה על משחקי ההשקה של ה360 והPS3.
ברגע שמתרגלים לסטנדרט הרבה יותר גבוה, מה שנראה לך פעם מרהיב ביופיו, יראה לך מכוער. זה לא הולך להשתנות בדור הזה. אני לא מוצא סיבה לחשוב שהגענו לנקודה הזאת, או שהדור הזה שונה באופן מהותי מהקודם.
אפילו אנצ'רטד הראשון נראה מכוער היום. למה שזה יהיה שונה לרייז בעוד 4-5 שנים?

---

אתה לא חייב להאמין. חובת ההוכחה עליהם.
בניגוד לסוני אין להם היסטוריה של הבטחת פיטצ'רים, או בעיות אקוטיות בפיטצ'רים של מערכת ההפעלה שלהם, אבל בהחלט אפשר להתייחס להודעה הזאת כמס שפתיים ולחשוב שהרצון שלהם שהפיטצ'ר הזה יגיע לא יתממש לעולם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 20:59

Nucleus_Dawn כתב:
אין לי ספק שהיו אנשים שאמרו את זה על משחקי ההשקה של ה360 והPS3.
ברגע שמתרגלים לסטנדרט הרבה יותר גבוה, מה שנראה לך פעם מרהיב ביופיו, יראה לך מכוער. זה לא הולך להשתנות בדור הזה. אני לא מוצא סיבה לחשוב שהגענו לנקודה הזאת, או שהדור הזה שונה באופן מהותי מהקודם.
אפילו אנצ'רטד הראשון נראה מכוער היום. למה שזה יהיה שונה לרייז בעוד 4-5 שנים?

---

אתה לא חייב להאמין. חובת ההוכחה עליהם.
בניגוד לסוני אין להם היסטוריה של הבטחת פיטצ'רים, או בעיות אקוטיות בפיטצ'רים של מערכת ההפעלה שלהם, אבל בהחלט אפשר להתייחס להודעה הזאת כמס שפתיים ולחשוב שהרצון שלהם שהפיטצ'ר הזה יגיע לא יתממש לעולם.

היי, אני הייתי בדור הפס3 ורזיסטנס לא ממש העיף אותי בלשון המעטה...
ואני יודע שפה הייתי חריג אבל גם אנצ'רטד הראשון טיפה אכזב אותי, רק כשהגעתי לצוללת התלהבתי ובחלק מהשלבים בהמשך, אבל בעיקרון זה נכון שמשחקים מתיישנים ומתכערים אני פשוט חושב שבזמן אמת לא שמים לב או ממעיטים בפגמים שלהם ומתלהבים בעיקר מטכנולוגיה חדשה ומנקודת היחס שיש לנו ביחס לעבר, אבל היום אתה יכול לראות על הדור הבא משחקים בלי פגמים בולטים בעין, זה כמו הארט סטייל של flower, תמונות חלקות ונקיות לגמרי שאומנם אפשר להציג רמה הרבה יותר גבוהה מהן אבל באמת שאני לא רואה איך הן פתאום מתכערות, לפחות במשחקים לניארים סטייל רייז, אני משער שבעולם פתוח כן נסבול מתופעה של "התכערות" ביחס למה שיש עוד לז'אנר להציע, מן הסתם הוא בפיגור ענקי בכל הנוגע לליטוש ביחס למשחקים לניארים.

בקשר לפסקה השנייה אני לא זוכר שסוני הבטיחה פיטצ'רים ולא קיימה, אני זוכר שהיא הסירה כאלו משלל סיבות, בכל אופן אני בנאדם חיובי, אולי טיפה נאיבי, ואני בוחר להאמין ל MS במקרה הזה :P

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 21:06

bling כתב:היי, אני הייתי בדור הפס3 ורזיסטנס לא ממש העיף אותי בלשון המעטה...
ואני יודע שפה הייתי חריג אבל גם אנצ'רטד הראשון טיפה אכזב אותי, רק כשהגעתי לצוללת התלהבתי ובחלק מהשלבים בהמשך, אבל בעיקרון זה נכון שמשחקים מתיישנים ומתכערים אני פשוט חושב שבזמן אמת לא שמים לב או ממעיטים בפגמים שלהם ומתלהבים בעיקר מטכנולוגיה חדשה ומנקודת היחס שיש לנו ביחס לעבר, אבל היום אתה יכול לראות על הדור הבא משחקים בלי פגמים בולטים בעין, זה כמו הארט סטייל של flower, תמונות חלקות ונקיות לגמרי שאומנם אפשר להציג רמה הרבה יותר גבוהה מהן אבל באמת שאני לא רואה איך הן פתאום מתכערות, לפחות במשחקים לניארים סטייל רייז, אני משער שבעולם פתוח כן נסבול מתופעה של "התכערות" ביחס למה שיש עוד לז'אנר להציע, מן הסתם הוא בפיגור ענקי בכל הנוגע לליטוש ביחס למשחקים לניארים.

בקשר לפסקה השנייה אני לא זוכר שסוני הבטיחה פיטצ'רים ולא קיימה, אני זוכר שהיא הסירה כאלו משלל סיבות, בכל אופן אני בנאדם חיובי, אולי טיפה נאיבי, ואני בוחר להאמין ל MS במקרה הזה :P

כמישהו שכבר שיחק במשחקים מרשימים יותר מכמעט כל משחקי ההשקה, אני יכול להגיד לך שכל מה שאמרת על התמונה ועל כמה שהיא מושלמת, ממש לא נראה כך ממגדל השנהב של שחקני הPC הטהורים.
פשוט רואים יותר מידי פגמים, ברגע שמתרגלים לכך שהם לא קיימים כל כך. בעוד 3 שנים, אתה לא תבין למה התלהבנו מRYSE, בדיוק כמו שאני לא הבנתי למה מתלהבים מקילזון 3.

הגיוני שאתה סומך על MS לממש את ההבטחה שלהם. אתה עקבי והוגן ביחס שלך לדברים האלה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 19 נובמבר 2013, 21:07

אתה ממש לא הייתה חריג עם UC1... הרבה אנשים לא אהבו אותו כלכך
UC2 הביא שיפור עצום, הראשון לא נחשב משהו כלכך טוב

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 21:29

Fanta כתב:אתה ממש לא הייתה חריג עם UC1... הרבה אנשים לא אהבו אותו כלכך
UC2 הביא שיפור עצום, הראשון לא נחשב משהו כלכך טוב

לי התפוצץ הראש מהאנימציות שלו, אבל יכול מאוד להיות שזה קשור לכך שהייתי כבר אז פאנבוי של נוט'י דוג.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 21:34

Nucleus_Dawn כתב:
כמישהו שכבר שיחק במשחקים מרשימים יותר מכמעט כל משחקי ההשקה, אני יכול להגיד לך שכל מה שאמרת על התמונה ועל כמה שהיא מושלמת, ממש לא נראה כך ממגדל השנהב של שחקני הPC הטהורים.
פשוט רואים יותר מידי פגמים, ברגע שמתרגלים לכך שהם לא קיימים כל כך. בעוד 3 שנים, אתה לא תבין למה התלהבנו מRYSE, בדיוק כמו שאני לא הבנתי למה מתלהבים מקילזון 3.

הגיוני שאתה סומך על MS לממש את ההבטחה שלהם. אתה עקבי והוגן ביחס שלך לדברים האלה.

אני אפילו לא אטרח להביא תמונות של משחק הרבה יותר מרשים כמו קילזון ואשאל אותך כבר על הגרסת cod של הפס4 שסכ"ה מכילה IQ הרבה יותר טוב:
תמונה
איזה פגמים כל כך בולטים יש כבר פה? כמה כבלים קטנים עם ג'אגיז ברקע?
אני מבין שהיא לא באמת מרשימה אפילו היום ביחס למפלצות כמו קרייסיס 3 על אולטרה עם סופר-סאמפלינג ואנערף, אבל באמת מה הפגמים ולמה שהיא תחשב כמכוערת?
תסתכל על תמונת הפס3 בהשוואה (היא נמצאת בת'רד הפס4 אם בא לך) והפגמים נורא נורא בולטים, נכון שאם זה היה 2006 היינו מתחרפנים מהגראפיקה שלה אבל זה באמת בגלל שהיא היתה אז משהו חדש ומדהים, זה לא מעלים את הפגמים, פה אני לא מצליח לראות משהו שזועק לי ככיעור בעין.
ופה עוד מדובר ב COD עם מודלים פשוטים יחסית ומנוע דור קודם, אבל ה IQ לבד עם השיפוץ של הטקסטורות עושה את ההבדל, כבר בדור הקודם היו את היסודות אבל היה חסר ליטוש לתמונה, הדור הזה מביא את הפוליש, אני לא רואה איך משחקים הולכים להתכער אחרי זה.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 19 נובמבר 2013, 21:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 21:40

bling כתב:אני אפילו לא אטרח להביא תמונות של משחק הרבה יותר מרשים כמו קילזון ואשאל אותך כבר על הגרסת cod של הפס4 שסכ"ה מכילה IQ הרבה יותר טוב:
תמונה
איזה פגמים כל כך בולטים יש כבר פה?
אני מבין שהיא לא באמת מרשימה אפילו היום ביחס למפלצות כמו קרייסיס 3 על אולטרה עם סופר-סאמפלינג ואנערף, אבל באמת מה הפגמים ולמה שהיא תחשב כמכוערת?
תסתכל על תמונת הפס3 בהשוואה (היא נמצאת בת'רד הפס4 אם בא לך) והפגמים נורא נורא בולטים, נכון שאם זה היה 2006 היינו מתחרפנים מהגראפיקה שלה אבל זה באמת בגלל שהיא היתה אז משהו חדש ומדהים, זה לא מעלים את הפגמים, פה אני לא מצליח לראות משהו שזועק לי ככיעור בעין.

מה מכוער בה? הרשימה ארוכה:
- המודלים של הסביבה חסרי פרטים ונראים מרובעים יותר מידי.
- הטקסטורות של הסביבה מכוערות וחסרות פרטים.
- המודלים של הדמויות נראים כאילו חסרים להם כמה מיליוני פוליגונים.
- יש בעיות אלאייזינג מכוערות (לא יודע אם זה ככה במשחק, או בגלל הצילום).
- הביגוד על הדמויות נראה ממש שטוח ומכוער.
- הקירות נראים שטוחים, כמו ממשחק בן 6.

כמו שכבר אמרתי, אתה לא מצליח לראות, כי אתה לא רגיל לטוב יותר. לא שיחקת במשחקי PC ב3 השנים האחרונות. שיחקת בPS3.
בעוד 3-4 שנים, כאשר תשחק במשחקים שנראים הרבה יותר טוב מקילזון ורייז, אז פתאום יקפצו לך לעין מלא דברים מעצבנים.
זה כמו הקטע עם אפקט הAF, שאם לא היו מציגים לך אותו, לא היית שם לב אליו, אבל עכשיו שהציגו לך אותו, אתה לא יכול להפסיק לראות כמה הוא חסר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 נובמבר 2013, 21:43

שחר בשאלה היא האם מה שאתה אומר הופך אותו למשחק מכוער עוד ארבע שנים. אני עם בלינג בנושא, משחקים כבר מזמן נכנסו לאיזור של diminishing returns ובעיקר תאורה יותר טובה היא מה שהופכת את עולם המשחק למציאותי/פנטסטי יותר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 21:44

אני רואה חלק מהדברים שציינת, ברור שהמודלים פשוטים (כתבתי גם בהודעה הקודמת אחרי עריכה) והסביבה שטוחה וכו'
אבל אסתטית היא כבר נעימה לי בעין, לא יודע אם להשוות את זה ל AF, כאילו גם התמונה של פורזה בלי ה AF עדיין מאוד יפה לעין, אמרתי שיש עוד הרבה מה להוסיף רק אני לא חושב שמשחקים יהיו מכוערים.
זו מילה קצת בוטה, הייתי אומר שיהיו הרבה פחות מרשימים, אפילו עכשיו כמו התמונה שהבאתי שברור שהרבה פחות מרשימה ביחס למנועים מתקדמים בהרבה, אבל לי היא לא מכוערת וכבר לא תהיה, אני לגמרי רואה את המשחק playable עוד 20 שנה ואף אחד לא יקיא מול המסך בגרסאות הדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 21:49

swiss-the-engine כתב:שחר בשאלה היא האם מה שאתה אומר הופך אותו למשחק מכוער עוד ארבע שנים. אני עם בלינג בנושא, משחקים כבר מזמן נכנסו לאיזור של diminishing returns ובעיקר תאורה יותר טובה היא מה שהופכת את עולם המשחק למציאותי/פנטסטי יותר.

כן. המשחקים יראו מכוערים. כבר היום כולם חוץ מרייז ובמידה פחותה קילזון נראים לא מרשים בעליל, אז ברור שהם יראו מכוערים אחרי שייצא אנצ'רטד 5 והוויטצ'ר 4.

בלינג, אני מסכים איתך שמכוער זו מילה מאוד קשה. יכול להיות שבאמת זה מוגזם.
אפשר גם להגיד שFFX, קינגדום הארטס וSOTC לא מכוערים, אבל הם בטח ובטח מפסידים הרבה מהאיכות שלהם, בגלל כמה שהגרפיקה השתפרה מאז.
אחדד את הטענה ואומר שאם היום הגרפיקה של המשחקים האלו מוזכרת לטובתם, כבר לא יהיה אפשר להגיד שזה משהו שמוסיף להם, בעוד 3-4 שנים. במקרה הטוב, היא לא תפגע בהם ובמקרה הפחות טוב, היא תגרום למשחק להרגיש פחות טוב באופן משמעותי (על אחת כמה וכמה במשחקים שנראים מציאותי והגיימפליי שלהם מדלג על גבול המעפן).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 22:02

באותה הודעה שאתה אומר "כן המשחקים יראו מכוערים" אתה מגיב לי עם "מכוער זו מילה קשה ויכול להיות שזה מוגזם" :P

בכל אופן אני אחדד את זה, תראה את התמונה של COD ששמתי, המודלים מאוד פשוטים יחסית לרייז שנראה בערך דור מעליו, אבל הם באמת כבר סבבה ולא מכוערים בשום צורה, הפנים שלהם מאוד ברורות ונקיות, הבדים של החליפה של האסטרונאוט מאוד ברורים ואפשר לראות פרטים כמו קפלים חגורות וכפתורים, המרקם של הבגד עובר מספיק טוב גם אם בקילזון המרקם שם ברמה מעל, החזון של האמן שצייר את הסצינה ביד מוגשם בצורה ממש לא רעה וקרובה לדמיונו.

הסביבה אולי שטוחה,זאת אומרת טקסטורות ברזולוציה גבוהה אבל בלי כל הטסילציה וכל הפיט'רים הסופר מתקדמים של C3 ו KZ ורייז, אבל אני יכול להביא לך אפילו תמונה דומה מנאס"א וזה לא יהיה כזה מכוער בהשוואה, באמת, רואים פירוט נאה וה VIBE של החללית לגמרי עובר, לא צריך דמיון מפותח.
התמונה הזו כבר לא תחשב למכוערת לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 22:06

bling כתב:באותה הודעה שאתה אומר "כן המשחקים יראו מכוערים" אתה מגיב לי עם "מכוער זו מילה קשה ויכול להיות שזה מוגזם" :P

בכל אופן אני אחדד את זה, תראה את התמונה של COD ששמתי, המודלים מאוד פשוטים יחסית לרייז שנראה בערך דור מעליו, אבל הם באמת כבר סבבה ולא מכוערים בשום צורה, הפנים שלהם מאוד ברורות ונקיות, הבדים של החליפה של האסטרונאוט מאוד ברורים ואפשר לראות פרטים כמו קפלים חגורות וכפתורים, המרקם של הבגד עובר מספיק טוב גם אם בקילזון המרקם שם ברמה מעל, החזון של האמן שצייר את הסצינה ביד מוגשם בצורה ממש לא רעה וקרובה לדמיונו.

הסביבה אולי שטוחה,זאת אומרת טקסטורות ברזולוציה גבוהה אבל בלי כל הטסילציה וכל הפיט'רים הסופר מתקדמים של C3 ו KZ ורייז, אבל אני יכול להביא לך אפילו תמונה דומה מנאס"א וזה לא יהיה כזה מכוער בהשוואה, באמת, רואים פירוט נאה וה VIBE של החללית לגמרי עובר, לא צריך דמיון מפותח.
התמונה הזו כבר לא תחשב למכוערת לדעתי.

נשמע כאילו את טוען שאם מבינים שמדובר ביצורים אנושיים ומזהים את הסביבה שבה הם נמצאים, אז המשחק לא מכוער.
נראה לי הגדרה קצת רחבה מידי.

בכל מקרה, מכוער. לא מכוער. לא קריטי.
נסכם בזה שבעוד 3 שנים לא נבין מה מרשים בקילזון או רייז ושזה ממש מגניב שנוכל לשחק במשחקים כל כך הרבה יותר מרשימים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 22:10

מסכים, למרות שיגיע השלב שמפתחים ירצו לדחוף מנועים מאוד מורכבים מבחינת גיאומטריה ופירוט ויש סיכוי טוב שעוד הפעם יהיו פגמים בולטים בתמונה כשמשחקים ירוצו ב 720P עם 30 פריימים ו FXAA בתור AA במקרה הטוב...

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 19 נובמבר 2013, 22:22

לא נכון, COD Ghosts נראה ממש יפה על ה-PS4.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 22:32

bling כתב:מסכים, למרות שיגיע השלב שמפתחים ירצו לדחוף מנועים מאוד מורכבים מבחינת גיאומטריה ופירוט ויש סיכוי טוב שעוד הפעם יהיו פגמים בולטים בתמונה כשמשחקים ירוצו ב 720P עם 30 פריימים ו FXAA בתור AA במקרה הטוב...

תמיד יהיו פשרות פה ושם. בשורה התחתונה, המפתחים בוחרים במה שגורם למשחק להראות הכי יפה ועדין לעבוד.
אם זה אומר 30 FPS, במקום 60, אז יש לכך סיבה. כנראה שהירידה באיכות התמונה גדולה מידי, בשביל להשקיע משאבים ב60 FPS. אותו הדבר נכון לרזולוציה. בחור ברייז ב900P, כי ככה זה נראה הכי יפה.

זה שמשחק מסוים ב900P ולא ב1080P, לא אומר שהוא נראה פחות טוב, או שהוא פחות מרשים טכנית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2013, 23:38

Nucleus_Dawn כתב:
תמיד יהיו פשרות פה ושם. בשורה התחתונה, המפתחים בוחרים במה שגורם למשחק להראות הכי יפה ועדין לעבוד.
אם זה אומר 30 FPS, במקום 60, אז יש לכך סיבה. כנראה שהירידה באיכות התמונה גדולה מידי, בשביל להשקיע משאבים ב60 FPS. אותו הדבר נכון לרזולוציה. בחור ברייז ב900P, כי ככה זה נראה הכי יפה.

זה שמשחק מסוים ב900P ולא ב1080P, לא אומר שהוא נראה פחות טוב, או שהוא פחות מרשים טכנית.

מן הסתם יש עוד פקטורים חוץ מרזולוציה שקובעים את איכות התמונה והמראה של המשחק, וכמובן שמשחקים רק יהיו יותר מתקדמים טכנית זה תמיד נכון.
אבל, ככל שהמנועים כבדים יותר ודוחפים יותר את הקונסולות כך יש פשרות לפעמים באיכות התמונה ברמה שפוגעת באסתטיקה.
תראה למשל את TLOU, אין ספק שהמנוע שלו יותר מתקדם מאנצ'רטד, מרנדר סביבות יותר גדולות ודוחף הרבה יותר פרטים, אבל יש פגיעה מסוימת ב IQ כתוצאה מזה, אנצ'רטד 3 בשלבים הסגורים שלו בהחלט יכול להראות יותר יפה ונעים אסתטית לעין מחלק מהמפות היותר עמוסות של TLOU שמלאות ג'אגיז, טקסטורות מטושטשות יחסית, פריימרייט יותר נמוך וכו'.
זה גם יכול לחזור על עצמו בדור הזה אבל מדובר על עוד שנים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 נובמבר 2013, 23:49

bling כתב:מן הסתם יש עוד פקטורים חוץ מרזולוציה שקובעים את איכות התמונה והמראה של המשחק, וכמובן שמשחקים רק יהיו יותר מתקדמים טכנית זה תמיד נכון.
אבל, ככל שהמנועים כבדים יותר ודוחפים יותר את הקונסולות כך יש פשרות לפעמים באיכות התמונה ברמה שפוגעת באסתטיקה.
תראה למשל את TLOU, אין ספק שהמנוע שלו יותר מתקדם מאנצ'רטד, מרנדר סביבות יותר גדולות ודוחף הרבה יותר פרטים, אבל יש פגיעה מסוימת ב IQ כתוצאה מזה, אנצ'רטד 3 בשלבים הסגורים שלו בהחלט יכול להראות יותר יפה ונעים אסתטית לעין מחלק מהמפות היותר עמוסות של TLOU שמלאות ג'אגיז, טקסטורות מטושטשות יחסית, פריימרייט יותר נמוך וכו'.
זה גם יכול לחזור על עצמו בדור הזה אבל מדובר על עוד שנים.

TLOU נראה הרבה הרבה יותר טוב מאנצ'רטד 3. הוא דווקא דוגמא מצוינת שגם כאשר עושים פשרות, הן נעשות כדי שאיכות התמונה תהייה טובה יותר. פריימרייט נמוך יותר, לא אומר שהמשחק נראה פחות טוב. SOTC היה אחד המשחקים הכי יפים בPS2, למרות בעיות FPS נוראיות. הנתונים הטכניים האלו לא יכולים לספר לנו איזה משחק נראה יותר טוב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 נובמבר 2013, 00:42

תמיד כשאני חושב על כל נושא "יראה ישן" אני נזכר בשנת 2007 כשקניתי את האייפון 1 כשהוא היה עוד חדש, שחקתי בו קצת, הסתכלתי עליו ואמרתי לעצמי "פאק, זה לא יכול להיות יותר טוב מזה". משהו ראה לאחרונה אייפון 1? זה נראה כמו נוקיה משנות ה90 פתאום.
גם צריך לזכור של360 קראו בשיגור "XBOX 1.5" והמשחק שיגור הכי מרשים של הפס3, רזיסטנס, היה לא בדיוק מרשים במיוחד ביחוד מול התחרות שהייתה גירס.

דבר אחד בטוח, RYSE יראה מיושן עוד 4 שנים אבל הוא בהחלט יראה סבבה. כלומר מה שבלינג אומר נכון, ההפרשים קטנים ובסופו של דבר אם תקח את RYSE על הקונסולה הבאה ותריץ אותו ב4K ב60FPS עם אולי טקסטורות משופרות אז אני בטוח שהמשחק יראה ממש אחלה.
We're just normal men. We're just innocent men

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 47 אורחים