נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי InterAl » 05 ינואר 2021, 21:42

מזרחים מצביעים לימין כי הם ימנים. כחול לבן הם לא ימנים. פשוט מאוד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 21:45

אני ממש לא זלזלתי במה שאמרת, למה לי לזלזל באדם שמשקיע זמן בלכתוב איזשהו פוסט בדיון איתי? זלזול זה אם הייתי אומר לך "הזוי".ורק לרקורד מעולם לא קרה לי שמישהו השקיע מזמנו להגיב לי ולא קראתי בעיון ואפילו כמה פעמים את ההודעה שלו כדי לוודא שלא פספסתי דבר וחצי דבר בכוונה שלו

אתה פשוט מעוניין בלכתוב אפולוגיה למרגלית. אז הוא הילל את הפנתרים השחורים, יופי. הוא חייב להלל את הפנתרים השחורים אחרת הכוונה שלו עוברת מפאסיב אגרסיב, למתקפה של ממש.

הפרגון לפנתרים, הוא לא יותר מ"איך אתם יכולים להגיד שאני פאסיב אגרסיב אני מעריך את הפנתרים"

וואו להעריך משהו שהפך לסמל למאבק על זכויות כל הכבוד לו.

מנהיג אמיתי לא מהלל "פנתרים שחורים" וסמלים.

מנהיג אמיתי זה מישהו כמו שרון ורבין שלא צריכים שום הסתה ושום פאסיב אגרסיב והאישיות הכריזמתית והמנהיגותית שלהם, מביאה אותם לטופ.

מרגלית הוא בטא טסט, של "רק לא ביבי" ולכן הוא נכשל כמוהו.

פרץ? אל תצחיק אותי, פרץ הוא הדוגמא האולטימטיבית למה אתה לא יכול לקבל מנהיג "ישר והגון" ולמה כמו שכבר הדגמתי אתה חייב מישהו קצת "חרא"

כי מה קרה לפרץ? הוא נפל בפח של אולמרט, לקח על עצמו את תפקיד הביטחון, שבכלל הבחורים שלו לא בחרו בו בשביל התפקיד הזה, ואולמרט דאג שהוא יהפוך לחסר רלוונטי, פרץ נפל לשגיאה שאפילו לטירון במינפולציה אסור ליפול עליה.

מרוב שהוא ישר אין לו יכולת לקרוא מהלכים פוליטים ולהסתכל על העניין בתמונה רחבה. אדם כמו פרץ לא יכול להיות מנהיג אין לו את החלק הזה שיכול לסחוף.
לכן הוא הפסיד את הבחירות לא בגלל שהמזרחים "לא רלוונטים""

והתעלמו מ"מישהו מבשרם מרוקאי משדרות"

ושוב אנחנו חוזרים לאי הבנה של המנטליות המזרחית.

המזרחים לא רוצים לראות בהכרח "מישהו מבשרם"

הם רוצים מישהו שמבין את המנטליות המזרחית (ביבי מבין)

וכל מה שהגדרת כ"בולשיט ודיבור עם של ססמאות"

המזרחים גרו עם הערבים אלפי שנים תאמין לי שהם מבינים היטב את המנטליות ואיך להביא שלום עם הערבים.
(גם ביבי כשהוא רוצה כמו שאתה רואה)

מעבר לזה, המשותף לכל "רק לא ביבי" למינהם, הם יודעים שאין בהם שום איכות של מנהיג אמיתי (רבין, בגין, בן גוריון, שרון)

ולכן הם נאלצים להיגרר להסתה פאסיבית אגרסיבית בשביל לצבור כוח פוליטי.

אבל שוב אתה תגיד שהתעלמתי ממה שכתבת למרות שאני עונה פה לכל דבר שרשמת.

ברור שהוא יגיד שהוא מתכוון רק "למתנחלים ולפאנטים"

כי להגיד "מזרחים" זה לא פוליטקילי קורקט להגיד "ימנים" זה לומר בלשון חלקלקה מזרחים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 22:04

קודם כל, באמת תודה רבה שטרחת סוף סוף להתייחס בכלל למה שכתבתי. היה קשה לעשות את זה לפני שהתעלמת והאשמת אותי בזלזול?
הפרגון לפנתרים, לא משנה איך תקרא לו, סותר חד משמעית את כל הטענה שלך
וזה שמרגלית בכלל קרא לנשק את מנשקי המזוזות, זה גם פאסיב אגרסיב נכון?
הקיצר שום דבר מהתוכן של דברי מרגלית לא יזיז אותך ממה שהחלטת מראש.
וזה שכל זה בכלל לא שייך למסר של מפלגת העבודה ולכן בכלל לא שייך לדיון - זה גם ככה חמק לך מתחת לראדאר ולא זכה לשום התייחסות
וזה שכחול לבן בכלל לא הפסידו בבחירות - זה גם עף לך מעל הראש
ואתה עוד חושב שענית לכל דבר שרשמתי. בדיחה עצובה.
הקיצר - אני עניתי (ועוד ברצינות, טמבל שכמוני) לטענות שלך והפרכתי אותן אחת אחת אחת.
כל מה שיש לך לענות זה או התעלמות או ביטול וזלזול בלי בכלל לטרוח לתת סיבה

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 22:06

InterAl כתב:מזרחים מצביעים לימין כי הם ימנים. כחול לבן הם לא ימנים. פשוט מאוד.

או, בוקר טוב. מענין מי עכשיו מתעסק עם פוליטיקה של זהויות.
למה, אין מזרחים שהצביעו כחול לבן?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ינואר 2021, 22:14

יש. הם לא הרוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 22:37

sharonbn כתב:קודם כל, באמת תודה רבה שטרחת סוף סוף להתייחס בכלל למה שכתבתי. היה קשה לעשות את זה לפני שהתעלמת והאשמת אותי בזלזול?
הפרגון לפנתרים, לא משנה איך תקרא לו, סותר חד משמעית את כל הטענה שלך
וזה שמרגלית בכלל קרא לנשק את מנשקי המזוזות, זה גם פאסיב אגרסיב נכון?
הקיצר שום דבר מהתוכן של דברי מרגלית לא יזיז אותך ממה שהחלטת מראש.
וזה שכל זה בכלל לא שייך למסר של מפלגת העבודה ולכן בכלל לא שייך לדיון - זה גם ככה חמק לך מתחת לראדאר ולא זכה לשום התייחסות
וזה שכחול לבן בכלל לא הפסידו בבחירות - זה גם עף לך מעל הראש
ואתה עוד חושב שענית לכל דבר שרשמתי. בדיחה עצובה.
הקיצר - אני עניתי (ועוד ברצינות, טמבל שכמוני) לטענות שלך והפרכתי אותן אחת אחת אחת.
כל מה שיש לך לענות זה או התעלמות או ביטול וזלזול בלי בכלל לטרוח לתת סיבה

מה זאת אומרת "לא משנה איך תקרא לפרגון של הפנתרים"

אני רוצה לתת לך הזדמנות לראות איך הפרגון שאתה מדבר עליו נתפס בעיני הציבור שאני מייצג בדיון הזה. הוא יכול לפרגן עד מחר השאלה איך קהל הבוחרים המזרחי הפוטנציאלי מגיב לדברי השבח.

תמיד יהיה לך מזרחי שסתם מצביע ביבי בעדר, כי אבא שלו מצביע ביבי. אבל אני מכיר גם הרבה אשכנזים שכשאתה מנהל איתם שיחת עומק על הנושא, אתה מגלה משהו כמו
"לא יודע אבא שלי הצביע גנץ אז גם אני"

אבל אני מדבר על איך העניין נתפס אצל המזרחים שלא פועלים ככה על אוטומט ואף אחד לא קנה את דברי השבח של מרגלית.

"היינו צריכים לנשק את מנשקי המזוזות" - רק אני מריח עד אילת את הפטרוניזציה כולל ליקוק של מרגלית התחנפות למזרחים שרוצים להוכיח שהם לא "ביבסטים"?

מרגלית לא כנה, בחיבוק המזרחים שלו, ואת דבריו כולם הבינו.

הוא חשב, שזה שביבי יודע לרדת לפסים אישים ורמות אישיות זה מה שהביא לו את הקהל הימני, אז ניסה לעשות גם.

אבל שוב מה שהביא לביבי את הניצחון כבר המון זמן,זה שוב, הוא פשוט מבין איך צריך להתנהג לגבי הסכסוך הערבי. (חבל שהוא לא מבין שאנשים גם רוצים לחיות טוב בנוסף לזה אבל זה דיון אחר)

בהרבה מובנים, ביבי מטפל בסוגיה הזו, כמו שהיה מטפל ראש ממשלה מזרחי משכיל וכריזמטי ולכן על כל המגרעות שלו (ויש לו יותר מגרעות מיתרונות)
הוא זוכה בבחירות וכל ה"מרגליתים" מפסידים פעם אחרי פעם. מן הסתם כי גם אשכנזים שקלטו את המנטליות הערבית מצביעים לביבי.

כחול לבן לא הפסידה בבחירות? אל תצחיק אותי, אם לא נותנים לך להקים ממשלה, זה בגלל שאנשים שקיבלו מנדט ענקי מהציבור לא רוצים אותך כראש ממשלה (גנץ )
ואם הפוליטיקאים האלה קיבלו מנדט כזה חזק מהציבור אז הציבור שבחר בהם חושב כמוהם.

אתה יכול לעשות שמיניות באוויר חכמולוגית להוכיח לי איך בעצם כחול לבן ניצחו בבחירות.

אבל זה פשוט תהיה חכמולוגיה מצידך כי הוא הפסיד ברגע שאין לו רוב שרוצים לשבת איתו כראש ממשלה.

לא מפתיע אותי, כי באותה חכמולוגיה שלך גם מרגלית משתמש כשהוא קרא למזרחים "ימנים"

זה טריק כזה שלשמאל לא נמאס ממנו לצאת חכמולוגים ולסרב תמיד לראות את התמונה המלאה.

הסיבה שאתה לא רואה אצלי שום הבחנה בין "מרגלית" "העבודה" "הישראלים" "המחנה הציוני" "כחול לבן" היא שכולם הם כבר שנים אותה גברת בשינוי אדרת
כולם מנסים באותה טקטיקה בדיוק לצבור כוח פוליטי ולכן אין שום סיבה להבחין בינהם.

אינשטיין כבר אמר שזו טיפשות גמורה לעשות כל פעם את אותו דבר ולצפות לתוצאות שונות - אבל כנראה שאף אחד מאנשי ה"רק לא ביבי" לא קראו משהו של איינשטין אף פעם.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 23:22

InterAl כתב:יש. הם לא הרוב.

איך אתה יודע?
אז "מזרחים הם ימנים" אז זה לא נכון. אולי "רוב מזרחים הם ימנים" (לא בטוח. או איך שאתה אוהב לומר "אולי, אולי לא") אבל מה זה בכלל אומר אם זה בכלל אומר משהו
הקיצר, חוץ מאיזה הצהרה עם אחיזה לא ברורה במציאות, לא נראה לי שיש פה איזה נקודה בכלל

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 05 ינואר 2021, 23:26

אם קבוצה מצביעה באופן עקבי במשך עשרות שנים לימין, המסקנה המתבקשת היא שהיא ימנית. כן, ברובה. כשמדברים על קבוצות אנשים, זה תמיד בהכללה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 23:40

glass man כתב:מה זאת אומרת "לא משנה איך תקרא לפרגון של הפנתרים"

אני רוצה לתת לך הזדמנות לראות איך הפרגון שאתה מדבר עליו נתפס בעיני הציבור שאני מייצג בדיון הזה. הוא יכול לפרגן עד מחר השאלה איך קהל הבוחרים המזרחי הפוטנציאלי מגיב לדברי השבח.

זאת אומרת שהתוכן מדבר בפני עצמו. כל השאר זה פרשנות.
קודם כל, עם כל הכבוד, זה אולי טיפ טיפה יומרני מצידך לבוא ולדבר בשם כל הציבור המזרחי? הממ? אולי יש כאלו שלא יסכימו עם הניתוח שלך?
אני, למשל, עם כל הפטרונות וההתנשאות, לא הייתי מעז לדבר בשם כל האשכנזים הישראלים. קטונתי.
שנית, איך שהמסר נתפס אצל חלק מהציבור, לא אומר שזה גם היתה כוונת המשורר. במילים אחרות, אם אתה חושב שהפרגון לפנתרים השחורים היה מן השפה ולחוץ לא אומר שמרגלית לא באמת מעריך אותם והתכוון בכנות לדבריו.

glass man כתב:תמיד יהיה לך מזרחי שסתם מצביע ביבי בעדר, כי אבא שלו מצביע ביבי. אבל אני מכיר גם הרבה אשכנזים שכשאתה מנהל איתם שיחת עומק על הנושא, אתה מגלה משהו כמו
"לא יודע אבא שלי הצביע גנץ אז גם אני"

יכול להיות. מה זה שייך?

glass man כתב:אבל אני מדבר על איך העניין נתפס אצל המזרחים שלא פועלים ככה על אוטומט ואף אחד לא קנה את דברי השבח של מרגלית.

הנה שוב. אתה באמת מצפה שמישהו יתייחס ברצינות לאימרה כ"כ יומרנית?
וחוץ מזה, מרגלית באמת בכלל לא דיבר אליך ולא ניסה לשכנע אותך בשום דבר. הוא דיבר אל מתפקדי העבודה. אני כבר יכול לנחש שאתה לא אחד מהם.

glass man כתב:"היינו צריכים לנשק את מנשקי המזוזות" - רק אני מריח עד אילת את הפטרוניזציה כולל ליקוק של מרגלית התחנפות למזרחים שרוצים להוכיח שהם לא "ביבסטים"?

מרגלית לא כנה, בחיבוק המזרחים שלו, ואת דבריו כולם הבינו.

רק לך יש את האף שלך. מצד שני, אין לך את האף של אף אחד אחר ואתה לא יודע מה אחרים מריחים.
אבל אפילו אם אני הולך לקראתך צעד ואומר - בסדר. נגיד שמרגלית דיבר תעמולה מנפנית. איך זה שונה מהמסרי תעמולה של כל הפוליטיקאים האחרים? מה, דרעי באמת כואב לו ה"שקופים"? זה הרי היה דמעות מזויפות. אז מה ההבדל? כל הפוליטיקאים ימכרו את אמא שלהם בשביל לקושש עוד קולות. אין פה שום דבר מיוחד.

glass man כתב:אבל שוב מה שהביא לביבי את הניצחון כבר המון זמן,זה שוב, הוא פשוט מבין איך צריך להתנהג לגבי הסכסוך הערבי. (חבל שהוא לא מבין שאנשים גם רוצים לחיות טוב בנוסף לזה אבל זה דיון אחר)

ניצחון? ביבי? איזה ניצחון? אם כבר, היה תיקו.
מה שהביא לביבי את הקולות שלו זה הניצול הציני של רגשות קמאים של פחד ואיבה לערבים. ואם כבר מדברים על כנות, אז 5 דקות אחרי ה"או טיבי או ביבי" אז ביבי ישב למו"מ עם המשותפת. ממש מנהיג אמיתי וכן.

glass man כתב:כחול לבן לא הפסידה בבחירות? אל תצחיק אותי, אם לא נותנים לך להקים ממשלה, זה בגלל שאנשים שקיבלו מנדט ענקי מהציבור לא רוצים אותך כראש ממשלה (גנץ )
ואם הפוליטיקאים האלה קיבלו מנדט כזה חזק מהציבור אז הציבור שבחר בהם חושב כמוהם.

אתה יכול לעשות שמיניות באוויר חכמולוגית להוכיח לי איך בעצם כחול לבן ניצחו בבחירות.

וביבי הצליח להקים ממשלה?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 23:47

InterAl כתב:אם קבוצה מצביעה באופן עקבי במשך עשרות שנים לימין, המסקנה המתבקשת היא שהיא ימנית. כן, ברובה. כשמדברים על קבוצות אנשים, זה תמיד בהכללה.

עשרות שנים? ב2006 הליכוד קיבל 12 מנדטים (ד"א, הרבה פחות ממפלגת העבודה בראשות פרץ)

כשמדברים על קבוצות אנשים, זה תמיד בהכללה. וזה יוצר דיעות קדומות שמאמינים בהם אחרי שהן כבר לא אמיתיות. אבל אפילו אם אני מסכים איתך שרוב המזרחים הם ימנים, השאלה היא עד כמה המוצא האתני קובע את האמונה הפוליטית. קשר סטטיסטי לא מוכיח סיבתיות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 ינואר 2021, 00:24

הליכוד ירד, אבל לא באופן אחיד. בקרב המזרחים הוא ירד פחות. היתה גם הסטה לטובת מפלגות ימין אחרות (ליברמן למשל). הסיבתיות היא לא העניין, העניין הוא שהשקפת העולם שלהם קרובה יותר לימין מאשר לשמאל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ינואר 2021, 01:11

זה ברור שאינטר צודק, רוב המזרחים הם ימנים, אין סיבה להיות פולטיקלי קורקט בעניין הזה. וגם אין סיבה להתבייש בהשקפה הזו.
זו התרבות של העמים השמים, והתנך מלא ברפרנסים להשקפה הזו "הקם להורגך השקם להורגו"

וכו' והשקפה של "קודם תקבל את זכות הקיום הבסיסית שלי ותכבד אותי, רק אח'כ אני אתייחס אליך" "עניי עיירך קודמים" "מאחיך אל תתעלם" זו השקפה של לעמוד על שלך לראות קודם כל את השבט שלך ולדרוש שיכירו בקיום שלך. אתה יכול לקרוא לזה סיסמאות עד מחר זו המציאות.

אין לי כוח לחפור פה, איך לדעתי חלק מהיהודים האשכנזים (למרות מוצאם השמי שאני לא מפקפק בו לרגע ויסלחו לי מאמיני תאוריות כוזריות הזויות, שנובעות מחוסר ידע)
התרחקו מההשקפה הזו. בקצרה הם עשו מה שהועיל להישרדות שלהם בסביבה שבה הם חיו וטוב שכך. אני גם לא מנסה לשכנע אף אחד בנכונות הדברים, כל אחד שיאמין במה שטוב לו ויום טוב לו.

אני בשום מצב לא אומר שהתנך או כל מה שנכתב לפני 2000 שנה צריך להיות ספר ההפעלה שלנו טוב שהתקדמנו אבל זו המציאות.

אני לא חושב שיקום מזרחי שיעלב ש"דיברתי בשמו" אני יומרני שאני עושה את זה? לא נראה לי הרי שיעורי ההצבעה למרגלית ויורשיו לסוגיהם השונים מראים שרוב המזרחים שאני כביכול מדבר בשמם חושבים בדיוק ככה.

אתה רוצה לומר שאני יומרני? אתה יכול אבל הפולטיקלי קורקטיות הזו לא מרשימה אותי.

אף מזרחי לא הופך לזומבי אם הוא ימני זו לא השפלה או הקטנה של הזהות שלו.

ומזרחים שלא מזדהים עם ביבי יש להם אופציות אחרות (דה ליברמן!!)

יש הרבה דברים פסולים בתרבות המזרחית (קריוקי, רעש, הנמכה עצמית ) אבל ההשקפה הפוליטית שלהם היא לא אחת מהם, זה אחד הדברים שהמזרחים מה שנקרא
Get right.

יכול להיות שאם היינו מקימים את המדינה בברית המועצות או באוגנדה אז ההשקפה של השמאל היתה הנכונה לנו, אבל מה לעשות שהקמנו את המדינה במזרח התיכון.

ביבי ניצח אני לא יודע איך אתה יכול להתעלם מזה כ'כ שהניצחון הבא שלו כבר באופק.

אבל שוב לא מצפה ממך לנסות אפילו לשקול את הדברים שאמרתי, אתה פוסל אותם על הסף בטענה שאני יומרני, כשאתה לא מנסה אפילו לשקול אותם.

איפה שאני מסכים איתך לגבי ביבי כבר אמרתי, הוא דורס מתחרים ברמה שהוא כבר לא מטפח יורשים ראויים הוא לא חושב קדימה מספיק, הוא לא מאפשר לאנשים מוכשרים
ללמוד ממנו את מה שצריך.

ובכללי לא חסרה לי ביקורת כלפיו שבחלקה היא דומה לביקורת שלך.

ברור שיש פחד מערבים, וברור שביבי יודע לרכב על זה,אבל זה לא סותר שהוא יודע בדיוק מה יכול לקרב אותנו לערבים.

ספוילר: כשערבי רואה יהודי שגאה בזה שהוא יהודי, הוא מכבד אותו, זה לא מסובך, שהוא רואה יהודי שלא מתגאה במוצא שלו הוא לא מצליח להתחבר אליו זה ככה פשוט
זה לא מסובך.

וביבי השכיל להשתמש בזה היטב בנאומים שלו בהסכמי השלום, וגם הערבים מציינים את זה כחלק מהריחוק התרבותי.

אבל אני לא מצפה לשכנע אותך,השמאל תמיד ינסה לפתור את הסכסוך, בדרכים מערביות ואף פעם לא יבין למה זה לא הולך ולמה כשיש כבר שלום עם ערבים הוא שלום קר.
והכל בגלל התעקשות מטופשת של השמאל ב"אבל אני רוצה לפתור את זה בדרך שלי!! בדרך המערבית שלי שלימדו אותי שפותרים בה סכסוכים"

מלחמת תרבויות מטופשת שלא מועילה בכלום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ינואר 2021, 11:05

לא יודע מה הבאתם את השד העדתי לכאן, אנחנו כבר התקדמנו מהשיח הזה, ורוב העם כבר מעורבב...
אני בכל אופן אצביע למי שקובי סויסה, K.S מותג-על, יגיד לי להצביע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ינואר 2021, 11:26

אכן, גיסי אשכנזי והאחיינים שלי דומים לו יותר מאשר לי :)
אבל השד העדתי הגיע כי שרון התעקש לטעון שרק בימין יש הסתה, בשמאל כולם אנשים שאוהבים את האחר כולם שם אנשים מדהימים שמנשקים אנשים כל היום :)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ינואר 2021, 11:40

אני החלטתי לפרוש מהדיון. אבל אני חייב לתקן כשמסלפים את דבריי
1) לא טענתי ש"רק בימין יש הסתה". זה דוגמא קלאסית של להוציא דברים מהקשרם. טענתי שהקמפיין בחירות של הליכוד בכלל ונתניהו בפרט השתמש לאורך השנים בהסתה ודה לגיטימציה של הערבים אזרחי ישראל, בניגוד לקמפיין של כחול לבן, שהלך לכיוון ממוקד של "אנטי ביבי" ולא כיוון לשום אוכלוסיה בארץ.
אלה טענות ממוקדות. הליכוד זה לא "הימין" כמו שכחול לבן זה לא "השמאל".
2) טענות על הבדלים בין שמאל וימין זה בכלל לא קשור לאפיון עדתי. להיפך, אני התנגדתי להכללה שהמזרחים ימנים והאשכנזים שמאלנים. לאסקין צודק שב2020 אנחנו אמורים להיות משוחררים מאפיונים כאלה.
מי שהוציא את השד הבקבוק זה אתה, גלאס.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ינואר 2021, 12:09

1. ואז הבאתי לך דוגמאות מי אלה הימנים שתמיד השמאל מתכוון אליהם ואיך השמאל הסית נגדם במשך שנים יכולתי להביא מליון דוגמאות, אבל אתה הרי תמשיך לעוות את כוונתם יכולתי להביא גם אנשי רוח וסופרים מהשמאל שהאשימו ישירות את המזרחים בהצבעה לימין כאילו שזה משהו להתבייש בו והאשמה שהם תקעו את הסכמי השלום אבל באמת שאין לי כוח אני הרי יודע שלא תוכל לטעון שאנשי הרוח האלה לא באמת התכוונו להסית פה.

2. סלח לי שאני לא נכנע לאופנות של 2020 אני לא מנסה לכתוב הודעה שתמצא חן בעיני אדם מסוים ניסיתי לתת לך אפשרות לנהל דיון כנה עם אדם שמנוגד להשקפה שלך הרי כנות כמו שאני נותן לך פה אתה לא תשמע אצל האדם ברחוב, אף אחד פנים מול פנים לא יתן לך בכנות את ההשקפה המזרחית בנושא.

בעיקרון הויכוח בכלל חסר טעם אין לי ספק שישראל 100 שנה מהיום תהיה קרובה הרבה יותר להשקפות שלי מאשר לשלך כי זה מה שיאפשר את ההישרדות שלנו כאן, וזה מה שמשנה בסופו של דבר.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ינואר 2021, 12:25

1. אתה הבאת דוגמה אחת בלבד: סרטון של אראל מרגלית שבו, לטענתך, מרגלית טוען שהמזרחים גנבו לו את המדינה. אז אני עניתי שזה לא היה חלק מהקמפיין של המפלגה ובכלל מרגלית לא התכוון בדבריו למזרחים אלא לימנים ושהוא דווקא קרא לאנשי המחנה שלו לאמץ את מנשקי המזוזות ולא לדחות אותם.
נראה לי שזה לא דוגמה טובה בכלל. זה גם לא משקף את המסר שת מפלגת העבודה וגם בכלל לא כוון נגד מזרחים.
הקיצר, אין פה שום קשר למזרחים ואשכנזים

2. אף אחד לא יתן בכנות את ההשקפה המזרחית בנושא מכיוון שאין דבר כזה. אני בכלל לא בטוח שרוב המזרחים ימנים, וגם אם כן, אין דבר כזה "השקפה המזרחית". מי שטוען שיש - באותו רגע הסיר את הפקק מהבקבוק של השד העדתי.

ואתה יודע (אולי בעצם לא) למי ניתנה הנבואה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ינואר 2021, 12:59

1. ברגע שהבנתי שהחלטת להיות הסנגור של מרגלית בדיון הזה, הבנתי שתהיה סנגור של כל איש שמאל שאביא מעמוס עוז ועד גרבוז ורבים אחרים, שוב כמו שאיינשטין אמר, זו טיפשות לעשות שוב ושוב אותו דבר ולצפות לתוצאות שונות, אז דוגמא אחת הספיקה לי להבין איך תגיב, אז לא היה טעם בלהביא דוגמאות נוספות להסתה של השמאל.
כולם יודעים שמזרחים= ימנים אפילו אינטר אמר לך את זה.

לול, זה שמרגלית ממשיך לקרוא למזרחים מנשקי מזוזות (או שתכף תגיד לי שמנשקי מזוזות זה יהודים רוסים או קיבוצניקים ) אין יותר התנשאות מזה מהצד של מרגלית.
ומרגלית והגוש שלכם מצפה שאחרי שהאשימו את המזרחים בגניבת המדינה, שאיזשהו מזרחי יוכל להרגיש חיבור איתם ושהם רואים אותו בגובה העינים? לול.

2. אף אחד לא יתן לך, כי יש דברים שאנשים שומרים בלב שלהם לעצמם ורק בקלפי הם מביאים את האמת שלהם וזה משתקף בבחירות.
ברור שזה נכון גם לאשכנזים, יש המון אשכנזים שגם להם יש את ההשקפות הימניות של המזרחים הם פשוט לא קולניים בעניין הזה וגם כן שומרים את דעתם לעצמם.

תמיד תהיה לך השקפה מזרחית אחידה בנושא אבל אני מבין שזה נוגד את אופנת 2020 הפוליטקלי קורקט שלך שבה אין חשיבות לאדם שהתרבות בא ממנה בעיצוב הדעות שלו.
זה ברור לי שאתה לא יודע מה ערבים חושבים עלי ועליך אם היית יודע היית ימני בהשקפתך.

ולסיום מה שהבאתי זה לא נבואה אלא תחזית, נבואה זו יומרנות שקיבלת דיווח מאיזושהי יישות עליונה ולקות בתסביך עליונות, תחזית זה ניחוש הגיוני ומושכל, ואין פסול בלהביא ניחושים מושכלים
ככה שלא הלך לך.

כבר עכשיו העם מבין יותר ויותר שהימין הוא הדרך לחיות כאן זה רק יתעצם במשך השנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ינואר 2021, 13:29

אני חצי-חצי, איזו השקפה יש לי? :D

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 ינואר 2021, 13:56

השקפת עולם מזרחית זה עמיר פרץ, איציק שמולי? ברק כהן וסדי בן שטרית?
השקפת עולם אשכנזית זה סמוטריץ', שטייניץ, גולדשטיין ומיליקובסקי?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ינואר 2021, 14:21

Laskin כתב:אני חצי-חצי, איזו השקפה יש לי? :D

לאסקין אתה יותר מדי שונה ומיוחד בשביל להתאים לתאוריות 8-)
נ.ב אני יכול לנסות לנחש אבל אני ממש מחבב אותך ואני לא רוצה לעצבן אותך :)

עומר, הייתי אומר שההתבטאות של עמיר פרץ על נסראללה במלחמת לבנון השניה והטיפול שלו בטילים עם כיפת ברזל די מראים שבתוך תוכו הוא ימני, הוא פשוט אדם ישר ונאיבי שמעדיף להיות אופטימי לגבי הערבים וזה מה שמביא אותו למקום שהוא נמצא בו ולחסור הרלוונטיות שלו. איציק שמולי הוא סתם אחד שניצל מחאה אזרחית לצרכים אישים אין לי אפילו רצון בלנתח את המניעים שלו.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 06 ינואר 2021, 14:39

כיפת ברזל היא החלטה מעולה של פרץ,אולי ההחלטה הכי טובה שהוא קיבל בקריירה שלו כשר ביטחון. היא ההוכחה שלפעמים פרספקטיבה אזרחית במשרד הביטחון יכולה להוביל לתמורות מעולות לביטחון,כי מתוך הצבא לא הייתה אמונה בפרוייקט בתחילת הדרך.

המערכת לא אשמה בשיחרור הלחץ מהדרג המדיני והביטחוני והתגובות הרפות שהאיום הרקטי קיבל מאז שהיא הפכה מבצעית.
לגבי ימין,אם כבר כיפת ברזל היא מערכת שיש שיגידו שמבטאת תפיסת ביטחון שיותר מזוהה עם השמאל,של הגנה על חשבון התקפה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ינואר 2021, 22:54

נו, ואני חשבתי שיהיה משעמם אם ביידן ייבחר...
איזה חבורה של מטומטמים, מקווה מאוד שלהפך מהמוני המתפרעים ששרפו חנויות והשחיטו ערים שלמות בהפגנות אנטיפה וBLM - שלא יוותרו לאף אחד מהם, ושהם יקבלו את העונש המירבי בחוק.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 06 ינואר 2021, 23:07

הביביסטים מתבוננים ורושמים הערות :)
מצביע ימין מאז ומתמיד למי שתוהה,אבל בז לליכוד במתכונת הנוכחית ולתרבות העבריינית שמאפיינת אותו מצד בהמות כמו רגב,ביטן ואמסלם.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 ינואר 2021, 23:43

זו שעתו המכוערת של הפופוליזם המצחין אבל קשה לי להגיד שאני רואה אופק טוב יותר.
אנחנו ממש חיים בדיסטופיה של נרטיבים חלולים שנפוחים בהרבה פאתוס שרק הולך ומתעצם.
הפגיעה היא כבר לא וירטואלית. כולם מרגישים אותה.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 6 אורחים