idan כתב:אם בצד של סוני הדוגמא הכי חזקה שאפשר להביא זה הפספוס של משחקי אוקולס ש 99% מהפורום לא ידע למנות את שמם בלי להציץ בויקיפדיה, וסאנט אוברדרייב 2 שמייקרוסופט סירבה לתת לו אור ירוק... אז זה די מדבר בעד עצמו.
אינסומניאק זה היוצא מן הכלל, הסטודיו הכי גדול והכי אפוי שסוני רכשה וגם כאן מדובר בסטודיו שעבד כמעט בלעדית רק עם פלייסטיישן עוד מהמשחק הראשון שלהם, עם כל הכבוד לקרבה בין בת'סדה למיקרוסופט שחוץ מ Morrowind כל המשחקים שלה הגיעו גם ל PS. אין כאן באמת השוואה. אבל מעבר לזה? היסטורית סוני השקיעה בעיקר במפתחות לא מוכחות ברמות הגבוהות, מפתחות בלי ניסיון או רזומה מרשים, או אפילו כאלה שעוד לא הוציאו משחק. היא גם הצמיחה מתוכה כמה סטודיואים שהגיעו לגדולה מאפס (סוני סנטה מוניקה, טים איקו ז"ל, PD) שזה פחות קשור אמנם, אבל יכול לעזור להבין, בין היתר, את התחושה שהיא מגדילה את ההיצע ולא מצמצמת אותו לתחרות.
מצד שני מיקרוסופט מימיה הראשונים בתעשייה ועד היום רכשו מפתחות ברמה הכי גבוה, רכשו מפתחות בשיא שלהם, וגם מפתחת שהיא לא זה ולא זה כמו דאבל פיין לצורך העניין, עדיין הגיעה עם רזומה עשיר של משחקים, חלקם מאוד טובים, שהגיעו גם לקונסולות של פלייסטיישן, כנראה יותר מכל הסטודיואים שסוני קנתה גם יחד והוציאו משחקים על פלטפורמות אחרות.
אם נמשיל את זה לכדורגל אז סוני יותר מגדלת שחקני בית ומאתרת ומטפחת כישרונות, מיקרוסופט יותר בונה גלקטיקוס![]()
בכל מקרה, כל זה לא משנה את העובדה שגם מיקרוסופט וגם סוני קונות מפתחות שיוצרות משחקים רק לפלטפורמה שלהם, אין שום הבדל. הפעולה של רכישת הסטודיו והמוטיבציה מאחוריה זהות לחלוטין, אבל המשמעויות שמתלוות לכך יכולות להיות שונות. זה לא סותר.
DrKeo כתב:idan כתב:אם בצד של סוני הדוגמא הכי חזקה שאפשר להביא זה הפספוס של משחקי אוקולס ש 99% מהפורום לא ידע למנות את שמם בלי להציץ בויקיפדיה, וסאנט אוברדרייב 2 שמייקרוסופט סירבה לתת לו אור ירוק... אז זה די מדבר בעד עצמו.
אינסומניאק זה היוצא מן הכלל, הסטודיו הכי גדול והכי אפוי שסוני רכשה וגם כאן מדובר בסטודיו שעבד כמעט בלעדית רק עם פלייסטיישן עוד מהמשחק הראשון שלהם, עם כל הכבוד לקרבה בין בת'סדה למיקרוסופט שחוץ מ Morrowind כל המשחקים שלה הגיעו גם ל PS. אין כאן באמת השוואה. אבל מעבר לזה? היסטורית סוני השקיעה בעיקר במפתחות לא מוכחות ברמות הגבוהות, מפתחות בלי ניסיון או רזומה מרשים, או אפילו כאלה שעוד לא הוציאו משחק. היא גם הצמיחה מתוכה כמה סטודיואים שהגיעו לגדולה מאפס (סוני סנטה מוניקה, טים איקו ז"ל, PD) שזה פחות קשור אמנם, אבל יכול לעזור להבין, בין היתר, את התחושה שהיא מגדילה את ההיצע ולא מצמצמת אותו לתחרות.
מצד שני מיקרוסופט מימיה הראשונים בתעשייה ועד היום רכשו מפתחות ברמה הכי גבוה, רכשו מפתחות בשיא שלהם, וגם מפתחת שהיא לא זה ולא זה כמו דאבל פיין לצורך העניין, עדיין הגיעה עם רזומה עשיר של משחקים, חלקם מאוד טובים, שהגיעו גם לקונסולות של פלייסטיישן, כנראה יותר מכל הסטודיואים שסוני קנתה גם יחד והוציאו משחקים על פלטפורמות אחרות.
אם נמשיל את זה לכדורגל אז סוני יותר מגדלת שחקני בית ומאתרת ומטפחת כישרונות, מיקרוסופט יותר בונה גלקטיקוס![]()
בכל מקרה, כל זה לא משנה את העובדה שגם מיקרוסופט וגם סוני קונות מפתחות שיוצרות משחקים רק לפלטפורמה שלהם, אין שום הבדל. הפעולה של רכישת הסטודיו והמוטיבציה מאחוריה זהות לחלוטין, אבל המשמעויות שמתלוות לכך יכולות להיות שונות. זה לא סותר.
גם MS קונה המון חברות שהן לא בדיוק בשיא שלהן או לחליפין "גדלה" אותן. בעצם, את מי היא כבר קנתה בשיא גדולתה והרסה אותה? בערך את RARE? ואפילו בת'זדה מרילנד הם לא קונים בדיוק בשיא של השיא שלהם, הם בדיוק אחרי FO4 שהיה כנראה המשחק שלהם שהתקבל הכי פחות טוב בשני עשורים האחרונים (ויש פה שיטענו שגם FO76, אני לא אחד מהם, אבל מי שטוען את זה על FO76 כנראה יכיר שהם מגיעים מבור אפילו יותר עמוק מזה).
את T10 מיקרוסופט בנתה מאפס, את באנג'י מיקרוסופט קנתה והפכה ממפתחת איזוטרית ל-PC שרק גיימרים מאוד ספציפים מכירים למפלצת תעשיה עם שם ענקי, את פלייגראונד מיקרוסופט הובילה מהיום הראשון שלה (פורצה הורייזן היה המשחק הראשון שלהם) והם נבנו ביחד לגמרי עד הרכישה, הקואליציה נבנתה מאפס, 343 נבנתה מאפס, היוזמה נבנתה מאפס וכמעט כל הרכישו של מיקרוסופט בשנתיים האחרונות היו של חברות יחסית קטנות שרק מראות ניצנים של איכות והמטרה שלה היא לגדל אותן תחתיה.
וכמובן שכולנו שכוחים את החברות שסוני דרדרה עד לסגירה. אבולושן? ליברפול? זיפר? SOE? צוות ICO? כולם היו צוותים איכותיים שהוציאו משחקים כמו ICO/SOTC, דרייבקלאב/מוטורסטורם, WIPEOUT, קלסיקות שהגדירו את עולם הMMO כמו EVERQUEST או PLANETSIDE או SOCOM/CRIMSON SKYS. כלומר מה עם צוות ICO? אחד הצוותים הכי טובים בתעשיה, איפה הם היום? ומה עם ZIPPER? החברה הזאת התפתחה והפכה למפתחת מצויינת תחת הכנף של מיקרוסופט והיא הייתה בלעדית ל-PC וסוני פשוט "חטפה" אותה ובסוף סגרה אותה.
בקיצור, בשני הצדדים יש סיפורי אימה ויש סיפורי הצלחה של הרמת חברה מכמעט אפס. הסיבה העיקרית שאנשים מדברים ככה על מיקרוסופט הוא הסיפור של RARE. סוני הייתה מתה לקנות מפתחות יקרות, אבל היא לא יכולה להרשות לעצמה כאלה רכישות, אז היא קונה מפתחות קטנות יחסית ומקווה שהיא תצליח לפתח אותן למשהו גדול.
מה לדעתי יצא מהעסקה הזאת? לדעתי רק טוב. אף פעם לא ראיתי את בת'זדה כאיזו מפיצה שנותנת חופש אומנותי גדול או תקציבי ענק למשחקים שלהם, אני חושב שלהיות תחת הכנף של MS דווקא ישחרר את הצוותים. אבל וואללה, כל אחד זכאי לדעתו. אני פשוט חושב שהרכישה הזאת הזיזה כמה אנשים מאזור הנוחות שלהם, מהאזור "אני קונה פלייסטישין כי לסוני יש את כל המשחקים הטובים ו-MS לא שווה יותר מדי" ועכשיו פתאום אולי הם יצטרכו לקנות XSX כדי להנות מכמה משחקי AAA טובים (אם אין להם PC).
idan כתב:אחלה, אני לא אמרתי שלא. אבל זה עדיין עניין השוואתי פשוט, חלק ניכר מהסטודיואים שמיקרוסופט קנתה מגיעים עם היסטוריה מכובדת של משחקים על פלטפורמות אחרות וקהל שאהב אותם, כמעט כל הסטודיואים של סוני פשוט לא.
כלומר למרות שאני חולק עליך לחלוטין וחושב שסוני עד הנקודה הזאת עשתה עבודה טובה בהרבה, זה בכלל לא הנקודה. הנימוק הוא לא הכישלונות של מיקרוסופט ומה היא עשתה או לא עשתה עם הסטודיואים שהיא רכשה, אלא מה אתה כשחקן פלייסטיישן לצורך העניין 'מפסיד' מהרכישות של MS. והנה, אתה אומר את זה בעצמך, הרכישות האלה הספיקו בשביל להזיז אנשים מאיזור הנוחות שלהם כי עכשיו הם לא יכולים להתעלם ממיקרוסופט אם הם רוצים לשחק בכל המשחקים הטובים של הדור, משחקים שכן היה לאנשים האלה בדור הקודם ובזה שלפניו וגו'. בניגוד לאם מיקרוסופט היו מצמיחים עוד כמה Playground או קונים מפתחות עם רזומה לא משמעותי או כאלה שצמחו עם אקס בוקס.. כלומר זה אולי היה גורם להם לשים לב למיקרוסופט בכל זאת אם המשחקים היו טובים, אבל הם בכל מקרה לא היו מפסידים משהו שכבר היה להם כביכול, ובאופן כללי גם היה היצע משחקים יותר גדול כי בת'זדה וכו' עדיין היו פועלות מחוץ למיקרוסופט, לפחות בתאוריה הזאת. גם כשחקן שמחזיק את כל הפלטפורמות או אפילו שחקן בלעדי של אקס בוקס, מלבד הכסף שתחסוך בדיל המדהים של גיימפאס, אתה לא מקבל כאן משהו חדש מהרכישה של בת'זדה, המשחקים האלה היו על הפלטפורמה שלך גם קודם וסביר להניח שיהיו שם גם גם בעתיד בתצורה די דומה. כלומר יש פה איזה משוואה ברורה של להוסיף או להחסיר, או ככה לפחות זה יכול להיתפס אם מסתכלים על זה מהפרספקטיבה של הגיימר.
InterAl כתב:גם אם הוא שווה לגירס 3, זה מוכיח עד כמה הקואליציה נחותה מאפיק, כי עברו 8 שנים ושלושה משחקים מאז גירס 3. וכמובן שגם בהשוואת ממוצעים הם לא עומדים מול אפיק.
DrKeo כתב:מה אני אגיד, תמיד הטיעון הזה של "SFV לא היה קורה בלי סוני" היה די תלוש מהמציאות אצלי בספר. המשך למשחק שמכר 9.1 מליון עותקים, אחד הכי מצליחים בהסטוריה של קאפקום, ובז'אנר זול במיוחד באופן יחסי לעלויות פיתוח של הדור האחרון (כן, גם אם דמות עולה מליון דולר) לא מצליח למצא מימון? אני לא ממש קונה את זה. בכל מקרה, זאת הייתה אנקדוטה, אני לא ממש רוצה להסיט את הדיון לכיוון האם סוני הצילה את SFV או לא (לא שממש ברור לי מה יש להציל בכותר זול לפיתוח שהקודם בסדרה מכר 9.1 מליון עותקים, כן?). אם SFV לא יושב לך טוב, אז תקח את FFXVI או את Deathloop או את Oddworld: Soulstorm או כל משחק צד ג' אחר שסוני שלמה עליו כסף בשביל בלעדיות (מלאה או זמנית). וכשאתה חושב על זה, רק תזכר ברעש המטורף שיצרה הבלעדיות של MS ל-ROTTR, כאילו הם "גונבים" את המשחק לשחקני הפס4 למרות שהוא היה בלעדי סה"כ לשנה וגם יצא במקביל ל-PC.
ואם אתה חושב שהבלעדיות על FF זה סבבה כי לא מעט משחקים בסדרה היו מזוהים עם סוני, אז מה הבעיה עם הרכישה של בת'זדה שלא מעט מהמשחקים שלה היו מזוהים עם האקסבוקס? מורווינד יצא רק לאקסבוקס ואובליביון היה בלעדי וסוג של "כותר חלון שיגור" לאקסבוקס והשיתוף פעולה בין MS לבין בת'זדה הוא בעצם מה שהרים אותם לסטטוס שהם היום, בדיוק כמו שהשיתוף פעולה בין סוני ל-FFVII היה מה שרומם את FF לדרג שיש לו היום. כלומר אלה מקרים ממש דומים, אני פשוט חושב שה-SCALE הכניס אנשים לשוק (הרי זה לא בת'זדה מרילנד, זה בת'זדה מרילנד ועוד 8 סטודיואים) והעובדה הכללית שסוני מקבלת PASS על מה שמיקרוסופט אוכלת עליו חרא.
בו נגיד את זה ככה, אם מיקרוסופט לא הייתה קונה את זינמאקס אלה זינמאקס היו פשוט מוכרים לה את בת'זדה מרילנד, אנשים היו בסדר עם זה? מה פתאום, עם כל הקרבה והיחסים שנמתחים 20 שנים בין MS לבין בת'זדה מרילנד עדין האינטרנט היה רועש שES6 וסטארפילד בלעדיים ל-XBOX בזמן שאם סוני היו קונים מסקוואר אניקס אך ורק את הצוות הראשי של FF (נניח לרגע שהיה אחד כזה) ואת ה-IP של FF אז היית רואה את האינטרנט זורח מאושר.
יש גישה כללית כזאת שאומרת שמיקרוסופט קונה צוות אז הוא נהרס והולך לזבל וברגע שסוני קונה צוות הוא הופך להיות נוטידוג. הגישה הזאת מוטעת מהיסוד, כי היא אוהבת להתעלם מהצוותים שמיקרוסופט רוממה לרמה מאוד גבוהה והצוותים שסוני רסקה ובסוף פרקה. כן, יש לסוני רצף ממש טוב בדור האחרון, אבל אם נהיה כנים זה פחות או יותר סנטה מוניקה ונוטידוג כשהשאר הן מפתחות "80". בקיצור, לא צריך לחיות בסרט שכל צוות שסוני קונה הופך לנוטידוג או שכל צוות שMS קונה מתפרק לרסיסים כמו RARE, יש דוגמאות הפוכות בשני הצדדים. אני גם חושב שרוב האנשים פה שעוצרים וחושבים על זה בצורה שקולה, כמו שעידן כתב, סה"כ יש ל-MS ולבת'זדה רמת התאמה מאוד גבוהה וכנראה שהרכישה הזאת תעשה להם רק טוב.
InterAl כתב:הפרופיל שהחברות שמיקרוסופט ״הרסה״ גבוה בהרבה מזה של סוני. בנוסף, חלק מהמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט טענו שמיקרוסופט הרסה/ניסתה להרוס אותם. אני לא זוכר האשמות דומות מצד מפתחים שעבדו עם סוני. ולא מדובר רק על רייר אלא גם על באנג׳י, ליונהד, אנסמבל, FASA ודיג׳יטל אנביל.
InterAl כתב:אני חושב שהסיבה העיקרית לזעם על מיקרוסופט במקרה של ROTTR נובע מכך שהמשחק הוכרז גם לפס4, ומיקרוסופט חתמה את חוזה הבלעדיות רק כמה חודשים אח״כ. שחקנים מתעצבנים כשעושים מהלכים כאלה, ואפשר להבין אותם. זה לא דומה למצב שבו המשחק מוכרז מראש כבלעדי. וממה שזכור לי, בהתחלה אמרו שהוא בלעדי מלא, לא זמני. הזמניות נחשפה רק אח״כ.
InterAl כתב:גם אין מה להשוות את הבלעדיות (הזמנית) של FF לבלעדיות של *כל* משחקי בת׳סדה. FF בקושי מוכר על הבוקס, זה משחק PS מובהק, בעוד שמשחקי בת׳סדה ממש לא, הם מכרו טוב על הפס 3/4. אולי על הבוקס קצת יותר, אבל אין מה להשוות ל-FF. והיסטוריית הבלעדיים של מיקרוסופט עם בת׳סדה מסתכמת פחות או יותר במורווינד, משחק מלפני 18 שנה, שאף אחד לא ציפה שיצא לפס2 כי היה ברור לגמרי שהחומרה שלו חלשה מדי בשבילו.
InterAl כתב:באנג׳י לא נהרסה פשוט כי הם יצאו ממיקרוסופט בזמן. זאת כנראה החברה היחידה שהצליחה לעשות את זה והצילה את עצמה. לגבי החברות האחרות - אנסמבל היתה חברה בפרופיל מאוד גבוה, AOE2 ו-AOM הם כותרי ענק. ההידרדרות שלהם התחילה עם AOE3, במקרה או לא במקרה אחרי הרכישה, וכמובן היילו וורס - הממ, מעניין מי הוא זה שדחף חברת PC לפתח משחק אסטרטגיה לקונסולות בעולם היילו... digital anvil - כריס רוברטס הוא גם שם ענק בתעשייה, וכבר מייד אחרי הרכישה שלהם החברה התחילה להתפרק. ליונהד, כנ״ל. עם זאת, נכון שהחברה היתה בקשיים עוד לפני כן.
אבל בכל מקרה, אתה מתעלם מהנק׳ המרכזית שמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט יצאו לאורך השנים נגדם. אני לא זוכר דבר דומה עם מפתחים שעבדו עם סוני.
לגבי ROTTR - ממה שזכור לי הוא כן הוכרז ל-PS4.
לגבי FF - קודם כל, זאת בלעדיות זמנית. שנית, המשחק גם ככה לא כזה נמכר על הבוקס. שלישית, מאז 2014 קנייה של בלעדיות זמנית הפכה לדבר נפוץ בתעשייה. אתה לא יכול להשוות את 2020 ל-2014. רביעית, בכל מקרה, אי אפשר להשוות בלעדיות זמנית של כותר אחד לבלעדיות מוחלטת של לפחות עשרה IPs של בת׳סדה, כולל כמה משחקים הרבה, הרבה יותר מצופים מאשר FF16.
DrKeo כתב:בנוגע ל-FF, לא ברור לי מה זה משנה כמה עותקים הוא מכר על כל פלטפורמה או לאיזו פלטפורמה הוא יותר "מקושר". סוני שפכה על SE כסף וחסמה את המשחק מבעלי ה-XBOX וה-PC (ופעם אחרונה שבדקתי, ה-PC קבל את רוב משחקי FF אם לא את כולם). זה אמור לעורר תגובות שליליות בקהילה, לא?
DrKeo כתב:InterAl כתב:באנג׳י לא נהרסה פשוט כי הם יצאו ממיקרוסופט בזמן. זאת כנראה החברה היחידה שהצליחה לעשות את זה והצילה את עצמה. לגבי החברות האחרות - אנסמבל היתה חברה בפרופיל מאוד גבוה, AOE2 ו-AOM הם כותרי ענק. ההידרדרות שלהם התחילה עם AOE3, במקרה או לא במקרה אחרי הרכישה, וכמובן היילו וורס - הממ, מעניין מי הוא זה שדחף חברת PC לפתח משחק אסטרטגיה לקונסולות בעולם היילו... digital anvil - כריס רוברטס הוא גם שם ענק בתעשייה, וכבר מייד אחרי הרכישה שלהם החברה התחילה להתפרק. ליונהד, כנ״ל. עם זאת, נכון שהחברה היתה בקשיים עוד לפני כן.
אבל בכל מקרה, אתה מתעלם מהנק׳ המרכזית שמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט יצאו לאורך השנים נגדם. אני לא זוכר דבר דומה עם מפתחים שעבדו עם סוני.
לגבי ROTTR - ממה שזכור לי הוא כן הוכרז ל-PS4.
לגבי FF - קודם כל, זאת בלעדיות זמנית. שנית, המשחק גם ככה לא כזה נמכר על הבוקס. שלישית, מאז 2014 קנייה של בלעדיות זמנית הפכה לדבר נפוץ בתעשייה. אתה לא יכול להשוות את 2020 ל-2014. רביעית, בכל מקרה, אי אפשר להשוות בלעדיות זמנית של כותר אחד לבלעדיות מוחלטת של לפחות עשרה IPs של בת׳סדה, כולל כמה משחקים הרבה, הרבה יותר מצופים מאשר FF16.
באנג'י לא רלוונטית. האמת? באנג'י בדיוק הדוגמה ההפוכה. חברת נישה של PC שהפכה למפלצת תחת השרביט של MS ואפילו שוחררה לעצמאות על ידי MS. הלוואי וכל קניה של כל חברה אי פעם הייתה מתנהלת ונגמרת כמו באנג'י.
בנוגע למפתחים שיצאו נגדם, זה היה לפני איזה עשור, אין ממש קשר בין MS של היום לזאת של אותה תקופה עם דון מטריק ושות'. אם אתה רוצה לדבר על המצב של סוני לפני עשור+, היא לא בדיוק הייתה ידועה בצד א' שלה באותה תקופה וזאת בדיוק התקופה שבה צד א' של הפס3 היה במצב מאוד MEH.
בנוגע ל-TR, הנה הטריילר הכרזה שלו ב-E3. בגיימסקום הכריזו עליו כבר כבלעדי:
והנה ההודעה לעיתונות עליו:
https://press.na.square-enix.com/CRYSTA ... OMB-RAIDER
הוא הוכרז במסיבה של MS והלוגו היחד שקושר אליו זה של הX1. פלטפורמות לא הוכרזו חוץ מאשר "הכוח של הדור הבא". אולי MS הייתה צריכה להיות ברורה יותר מוקדם יותר, אבל אני לא רואה עדויות לגרסת פס4 ואני גם לא זוכר אחת.
בנוגע ל-FF, לא ברור לי מה זה משנה כמה עותקים הוא מכר על כל פלטפורמה או לאיזו פלטפורמה הוא יותר "מקושר". סוני שפכה על SE כסף וחסמה את המשחק מבעלי ה-XBOX וה-PC (ופעם אחרונה שבדקתי, ה-PC קבל את רוב משחקי FF אם לא את כולם). זה אמור לעורר תגובות שליליות בקהילה, לא?
DrKeo כתב:אני לא כל כך בטוח מאיפה זה בא, הרי מעטות המפתחות שסוני בונה מאפס, כמעט כל המפתחות הגדולות שלה עשו משחקים לפלטפורומות אחרות ואז סוני "חטפה" אותן. אז בעצם אתה אומר שתקופת ה-FORPLAY שבה סוני שלמה להן כסף לפתח לה בלעדית היא ההבדל הגדול שגורם לה "להוסיף" במקום "לגרוע"? כלומר אם סוני באה ומשלמת לZIPPER כסף להפוך למפתחת בלעדית לפלייסטיישן זה סבבה לגמרי כי היא לא קנתה אותה ואז אחרי כמה שנים, אחרי שהם פתחו כמה משחקים לפלייסטיישן זה סבבה לקנות אותם כי היה בינהם מספיק forplay? לא יודע, קצת מוזר לטעמי. מה זה משנה אם חברה נקנתה ככה out of the blue או ששלמו להם לפני זה לפתח משחק או שניים לפני הקניה? בסוף הוציאו על החברה כסף, הם הפכו לבלעדיים והמתחרים לעולם לא יראו משחקים שלהם יותר. אם מיקרוסופט הייתה קונה בלעדיות לדום איטרנאל וסטארפילד קודם זה היה גורם לעסקה להרגיש "נעימה" יותר?
אני לא בטוח למה. יש ל-MS ולבת'זדה יחסים שנמתחים כמעט שני עשורים לאחור, מיקרוסופט שכנעה אותם להביא את ES לקונסולות למען השם, תרמה מהנדסים והמון משאבים להביא את מורווינד לאקסבוקס המקורית ואובליביון היה סוג של בלעדי ל-360 ששווק בצורה מאוד אגרסיבית על ידי מיקרוסופט מה שזרע חלק מההצלחה הפנמנלית של סדרת ES עד היום. בת'זדה תמיד על הבמה של MS, המשחקים שלהם תמיד רצו הכי טוב על ה-360 כשגרסת הפס3 תמיד הרגישה סוג של "זריקת זין", טוד הווארד הופיע בלא מעט מסיבות E3 של MS וכו'. היחסים שלהן היו תמיד מאוד חזקים ואתה בעצמך אומר שיש בינהן התאמה מסויימת.
אני חושב שיש דבר אחד שמסכם את כל הנושא הזה, וזאת העובדה ש-FFXVI בלעדי לפס5 ולאף אחד זה לא מזיז, אפילו לא מילה פה בפורום ובאינטרנט בכלל. כש-ROTTR היה בלעדי ל-ONE עבור חופן דולרים, האינטרנט אבד את הצפון. אבל כש-FF בלעדי לפס5? שקט תעשייתי. כנ"ל על כל בלעדי "קנוי" של סוני, כמו נניח SFV. לאינטרנט פשוט לא אכפת אם סוני קונה חברה (להפך, הוא בדרך כלל מגיע לאורגזמה קלה כשזה קורה) או בלעדיות לסדרה שרצה שנים מולטי-פלטפורם.
בו נגיד את זה ככה, יש עכשיו מצב היפוטתי בשני יקומים מקבילים:
1) מיקרוסופט קונה את קאפקום.
2) סוני קונה את קאפקום.
ללא שמץ של ספק מס' 1 גורם לאינטרנט להנמס בקטע הכי רע שיש בזמן שמס' 2 מכניס את האינטרנט לאושר עילאי. מיקרוסופט שונים עובדת סופר קרוב עם קאפקום וזה גם כלל בלעדיים כמו למשל DR1 ו-3 והסכמי שיווק משותפים כמו RE5 למשל. גם סוני עם הסכמי שיווק עם קאפקום (RE7 למשל) וגם לפחות נסיונות לפתח בלעדיים (DEEP DOWN), אז שתי החברות במצב מאוד שווה עם קאפקום בספר שלי. אבל קניה על ידי אחת תתפס כהשתלטות נוראית על התעשיה ומניעה של משחקים מגיימרים וקניה של השניה תגרום לאושר עילאי כאילו כל משחק קאפקום מעכשיו יהיה TLOU2. וזאת בדיוק הצביעות של כל העניין.
אני משער שמיקרוסופט תצטרך להצליח לרומם כמה חברות שהיא קונה לרמת "נוטידוג", למרות שלדעתי הם עשו את זה כבר כמה פעמים (למשל פלייגראונד או באנג'י), בכדי להרגיע אנשים כועסים באינטרנט.
glass man כתב:קרירין אין פה עניין של צדיקים ורעים.
עד היום סוני השקיעה יותר בגיימרים ולכן יש קצת bias לטובתה.
בנוסף לזה הנוסטלגיה שיש לאנשים לסוני, זה מה שגרם להמון אנשים לזהות הרבה סדרות עם הפלטפורמה שלה.
זה גם מה שגורם לרייבוטים כמו GOW להתפוצץ ככה בגלל הנוסטלגיה.
מייק יכולה להביא רייבוט מטורף לפרפקט דארק נגיד וזה עדיין לא יתפוצץ באותה רמה כי יש פחות נוסטלגיה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים