PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ספטמבר 2015, 14:01

bling כתב:התעלמת מכל הקטע שהוא אמר על AI, הפרשי גובה והאלגוריתם הזה שנשמע חשוב ;)
שלא לדבר על מכניקות ורמות ליטוש מדהימות לזמנו, ה GUNPLAY שלו היה מדהים, וגם האנימציות, לא סתם המשחק עד כדי כך השפיע.

או כמו ש אמרתי, גרפיקה גרפיקה גרפיקה. השנה הייתה 93, אז כל שנה פחות או יותר הייתה קפיצה משמעותית (טירה נאצית, שנה אחריו דום, שנה אחריו דום 2, שנה אחריו QUAKE וכך הלאה, וזה רק משחקים של ID!). אם כבר רוצים להגיד משהו על דום והחדשנות שלו אז צריך לדבר על זה שהוא היה הראשון עם שלבים נעים (מעליות או פלטפורמות זזות), כל השאר היה סתם פוליש, גרפיקה והתקדמות טבעית בז'אנר שרק נולד באותה תקופה. מאוד רחוק מגירס לדעתי, משחק שלקח ז'אנר כושל ודי גרוע (שחקת בקילסוויטצ'? בWINBACK? אני לפחות שחקתי בWINBACK בN64, הראשון לא השני, והוא היה אחד הדברים היותר מסורבלים ששחקתי) ורומם אותו למעמד של אלוהים מוביל תעשיה. כלום דברו על דום כי הוא לקח לוולפנשטיין את הרעם, הוא הצליח הרבה יותר וגם היה משחק הרבה יותר טוב זה הכל.

גיא, באמת לא שמתי לב שאקטיוויז'ן עושה הרבה סנוביות לPC למרות שנשמע שלפחות חלק מהמשחקים הם עם אביזרי חומרה (גיטר הירו וסקיילנדרס) כך שאולי יש לאקטיוויז'ן אנטי לנושא החומרה הזאת והPC.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 ספטמבר 2015, 15:15

אפשר לחשוב.. מה כבר הפסדנו מאקטיוויז'ן לPC? רוב המשחקים שצויינו לעיל או גרועים או לא מעניינים במיוחד את קהל ההארדקור חוץ מדסטיני, שאולי יגיע למחשב ואולי לא, בהמשך, אבל אני לא בטוח שבבאנג'י נשארו אנשים שאשכרה יודעים ליצור פורט PC נורמלי, אז אולי עדיף שלא :).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ספטמבר 2015, 15:24

חברת pc ומאק לשעבר, בושה :/

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 ספטמבר 2015, 19:45

DrKeo כתב:
bling כתב:התעלמת מכל הקטע שהוא אמר על AI, הפרשי גובה והאלגוריתם הזה שנשמע חשוב ;)
שלא לדבר על מכניקות ורמות ליטוש מדהימות לזמנו, ה GUNPLAY שלו היה מדהים, וגם האנימציות, לא סתם המשחק עד כדי כך השפיע.

או כמו ש אמרתי, גרפיקה גרפיקה גרפיקה. השנה הייתה 93, אז כל שנה פחות או יותר הייתה קפיצה משמעותית (טירה נאצית, שנה אחריו דום, שנה אחריו דום 2, שנה אחריו QUAKE וכך הלאה, וזה רק משחקים של ID!). אם כבר רוצים להגיד משהו על דום והחדשנות שלו אז צריך לדבר על זה שהוא היה הראשון עם שלבים נעים (מעליות או פלטפורמות זזות), כל השאר היה סתם פוליש, גרפיקה והתקדמות טבעית בז'אנר שרק נולד באותה תקופה. מאוד רחוק מגירס לדעתי, משחק שלקח ז'אנר כושל ודי גרוע (שחקת בקילסוויטצ'? בWINBACK? אני לפחות שחקתי בWINBACK בN64, הראשון לא השני, והוא היה אחד הדברים היותר מסורבלים ששחקתי) ורומם אותו למעמד של אלוהים מוביל תעשיה. כלום דברו על דום כי הוא לקח לוולפנשטיין את הרעם, הוא הצליח הרבה יותר וגם היה משחק הרבה יותר טוב זה הכל.

גיא, באמת לא שמתי לב שאקטיוויז'ן עושה הרבה סנוביות לPC למרות שנשמע שלפחות חלק מהמשחקים הם עם אביזרי חומרה (גיטר הירו וסקיילנדרס) כך שאולי יש לאקטיוויז'ן אנטי לנושא החומרה הזאת והPC.

KEO, לא ברור למה התעלמת מההודעה האחרונה של SWYM בנושא, גם DOOM הביא ז'אנר יחסית נישתי והפך אותו למיינסטרימי ענקי, הקפיצה בגיימפליי ובמכניקות שהוא הציע על פני וולפנשטיין ענקית ובגלל זה ההצלחה העצומה שלו והחיקויים הרבים, ולא DOOM2 לא דומה לאותו סדר גודל של קפיצה, אין ממש הבדל בין מה שהוא עשה לגירס מהבחינה הזו, גם קוויק מן הסתם זה שיפור גדול אבל אני חושב ש DOOM עדיין היה אירוע יותר משמעותי ממנו ביחס לזמן שיצא.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 28 ספטמבר 2015, 03:30

הנה דירוג 25 משחקי הפלייסטיישן 4 הטובים ביותר על פי מערכת IGN.

Metal Gear Solid V במקום הראשון, The Wither 3 במקום השני, ו־Bloodborne במקום השלישי.

מסכימים איתה? אני חושב ששלושת המקומות הראשונים די משקפים את דעתי, אך ציפיתי ש־Arkham Knight יתברג במקום טוב יותר (מדורג 16).

ניל דרוקמן מ-Naughty Dog מגלה שהם דחו את מועד השקתו של Uncharted 4 כדי לממש את חזונם לסוף שאפתני למשחק. הוא מציין שאם הם היו נצמדים לתאריך המקורי, הסוף היה פחות רחב היקף ושאפתני מכפי שהם היו מעוניינים (מקור).

ולהלן Digital Faundry בסקירה מצולמת על ההבדלים בין גרסאות ה־PS3 לבין גרסאות ה־PS4 של משחקי Uncharted. הם אומרים שהם התרשמו מאוד:

הם אומרים שמזמן לא ראו חבילה כל כך שלמה.

הם מציינים לטובה את ההיבטים להלן:

1. קצב פריימים: השיפור מתאפיין במשחקיות, בקטעי המעבר ואפילו בתפריטים. כולם רצים ב־60 פריימים לשנייה.
2. שליטה משופרת: השליטה שופרה בכל המשחקים. למשל, בתגובתיות. הם מציינים שהשיפורים משנים לחלוטין את האופן שבו המשחקים מרגישים.
3. איכות קטעי המעבר.
4. Motion Blur.
5. אין טקסטורות קופצות (Pop-In).
6. מצב צילום.
7. אפשרויות סאונד.
9. התפריט הראשי.

אחחח אני הולך ליהנות!
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 28 ספטמבר 2015, 05:44, נערך 6 פעמים בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 28 ספטמבר 2015, 03:36

היכן טעיתי בהעתקת הקישור בתג?
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 ספטמבר 2015, 04:31

התברג לשם הt=4& :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 28 ספטמבר 2015, 05:45

DrKeo כתב:התברג לשם הt=4&

ניסיתי להסירו, לא עזר. נכנסתי שוב לעמוד המקורי ומשום מה הקישור היה אחר. הוא תקין. תודה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 ספטמבר 2015, 11:45

זה לא מפתיע שסוני שמה הרבה כסף על הרימאסטרים, זה המשחק הגדול שלה לחגים...

אגב גם בגרסת הרימאסטר יש פער ענק בין אנצ'רטד הראשון להמשכים, קיוויתי שהם יביאו אותו לאותה רמה אבל כנראה הנכסים, אנימציות, תאורה וכו' זו חתיכת עבודה לשפר, כמעט ברמה של הרימאסטר של גירס, בכל אופן, יופי של עבודה, כרגיל אצל בלופוינט.

בקשר לדירוג של IGN, עוד מוקדם לי לקבוע, לא סיימתי 2 משחקים מתוך שלושת הראשונים אבל ברור שגם אם המיקום יהיה שונה זה פחות או יותר הרוח של הדירוג שלי גם :)

סמל אישי של המשתמש
JackQ
Padawan

הודעהעל ידי JackQ » 28 ספטמבר 2015, 15:48

אני תוהה אם סוני מתכננים להוציא גרסאת משופרת של הבקר? בעיקרון,הבקר הטוב ביותר שיש לי,למרות שאין לי PS4 ,קניתי בנפרד,אולי אני אקנה שנה הבא כשיצא Last Gaurdian

אני מסתדר יפה עם מגוון הפורטים שיש כרגע לPC.
פותח דף חדש,Overhadow לשעבר....

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 28 ספטמבר 2015, 23:44

הביקורת היחידה שלי על השלט: ציפוי הגומי של הידיות האנלוגיות נקרע די בנקל. גם לכם זה קרה, או ש'נפלתי' על מוצר פגום?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 29 ספטמבר 2015, 02:06

Naughty Dog מסבירה מדוע Golden Abyss אינו נכלל באוסף Uncharted ל־PS4. היא מסבירה שמדובר בספינאוף לסדרה ורק המשחקים הראשיים יוצרים חיבור ישיר למה שעתיד לקרות ב־Uncharted 4. הם לא רצו שהקשר הזה ייפגע. (מקור)

הנה שלב הרכבת ב־Uncharted 2 באוסף:

bling כתב:אגב גם בגרסת הרימאסטר יש פער ענק בין אנצ'רטד הראשון להמשכים, קיוויתי שהם יביאו אותו לאותה רמה אבל כנראה הנכסים, אנימציות, תאורה וכו' זו חתיכת עבודה לשפר, כמעט ברמה של הרימאסטר של גירס, בכל אופן, יופי של עבודה, כרגיל אצל בלופוינט.

אני לא ממש מבין על מה אתם מדברים. אפילו בלי שיפור, הוא בהחלט נראה איכותי. הפער הגדול היחיד הוא במשחקיות (יש יותר קטעים מרשימים ומרגשים במשחקים האחרים).
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 29 ספטמבר 2015, 11:23, נערך 5 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ספטמבר 2015, 04:24

בלינג, לא באמת עשו דברים מחדש באוסף, בעיקר טאצ׳ים או אפקטים כוללניים כמו טשטוש טוב יותר או תאורה. אנצ׳רטד 1 נשאר אנצ׳רטד 1, מה ציפית שיבנו לו סצנת רכבת? :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 29 ספטמבר 2015, 11:16

DrKeo כתב:בלינג, לא באמת עשו דברים מחדש באוסף, בעיקר טאצ׳ים או אפקטים כוללניים כמו טשטוש טוב יותר או תאורה. אנצ׳רטד 1 נשאר אנצ׳רטד 1, מה ציפית שיבנו לו סצנת רכבת? :)

ודאי שלא מצופה שיבנו תוכן חדש. ברמת שיפורים, הם עשו עבודה טובה.

והדמו זמין כעת בחנות האירופית. הוא מפרק 5 (Urban Warefare) ב־Uncharted 2.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 ספטמבר 2015, 13:00

DrKeo כתב:בלינג, לא באמת עשו דברים מחדש באוסף, בעיקר טאצ׳ים או אפקטים כוללניים כמו טשטוש טוב יותר או תאורה. אנצ׳רטד 1 נשאר אנצ׳רטד 1, מה ציפית שיבנו לו סצנת רכבת? :)

הם בנו יותר מ 12,000 טקסטורות חדשות, ברור שלא חשבתי על תוכן חדש (מאיפה הבאת את הסצנת רכבת?), דיברתי נטו על גראפיקה, חשבתי שנקבל חבילה שבה שלושת המשחקים פחות או יותר באותה רמה גראפית אבל הפער בגראפיקה ובאנימציות בין אנצ׳רטד הראשון להמשכים ממש גדול עדיין (מהסרטונים בגיימרסייד), אנצ׳רטד 3 לעומת זה נראה מדהים:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 ספטמבר 2015, 13:22

הם גם שינו קצת את הגיימפליי של הראשון, "העתיקו" את מערכת הקרב של אנצ'רטד 2 ישירות אליו, ככה שהירי הרבה יותר טוב.
סה"כ נראה כמו אחלה אוסף, הנאה של שעות למי שלא שיחק בהם ורוצה לדעת מה קורה לפני המשחק הבא... אני לא הייתי קונה ביותר מ-10 דולר. אנצ'רטד סדרה אדירה, אבל סיימתי את כולם פעמיים וזה מספיק לי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 ספטמבר 2015, 13:26

אני אולי היית קונה רק את השני באיזה 15 דולר ככה, הראשון משחק בינוני למדי בסטנדרטים של היום (למרות שעדיין אוכל משחק כמו האורדר בלי מלח) והשלישי די אכזב אותי אחרי אנצ׳רטד 2, הסיפור התחרבש שם לגמרי והיו יותר מדי קטעים מתישים בקרבות לעומת אנצ׳רטד 2 שחוץ מכמה קטעים רעים שכאלו לקראת הסוף היה עם פייסינג די מושלם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ספטמבר 2015, 14:12

הם שדרגו את הבסיס, בחיים לא תקבל מה שאתה רוצה ממשהו שהוא לא ברמה של הרימאסטר של גירס או היילו ואם כבר עושים משהו ברמה הזאת אז אפשר להביא אותו לגרפיקה הרבה יותר טובה מאשר אנצ'רטד 3 :)

בנושא המשחקים עצמם, אני די מסכים עם בלינג חוץ מאשר הפייסינג המושלם של אנצ'רטד 2, אנשים שוכחים את כל הקטעים המתים והמשמימים כמו המבצר או טורקיה. לא שזה עושה את U2 לפחות מאשר אחד המשחקים הטובים בהסטוריה, פשוט היה הרבה מה לשפר לקראת 3 ובמקום להשתפר הוא דווקא ירד. למרות הסצנה הכי טובה של נוטי דוג אי פעם נמצאת ב3, הסצנת מטוס :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 ספטמבר 2015, 14:34

המבצר זה הקטע הגרוע שדיברתי עליו בהודעה כשאמרתי "חוץ מכמה קטעים גרועים לקראת הסוף" :)
טורקיה היה עוד בשלב הטוטוריאל, והוא בטח לא היה גרוע כמו סוריה ב 3 למשל, היה בו אלמנט נחמד של התגנבות ביחד עם פלין, ברור שזה היה די מתוסרט ולא עכשיו שלב התגנבות אפי ב MGS5 אבל די חמוד סכ"ה.

ומחר הולך לצאת עדכון גדול לפס4, גרסה 3 שנראית שהולכת להתמקד חזק בקהילתיות:

סיור וירטואלי: http://blog.us.playstation.com/2015/09/29/ps4-system-software-update-3-00-out-930-take-a-visual-tour/

נראה ממש מגניב, כל הקהילות, אירועים וכו', ברור שאני הולך מיידית להרשם לשל MGS5 :P
(או שלא, ספוילרים וזה)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 29 ספטמבר 2015, 14:47

DrKeo כתב:בנושא המשחקים עצמם, אני די מסכים עם בלינג חוץ מאשר הפייסינג המושלם של אנצ'רטד 2, אנשים שוכחים את כל הקטעים המתים והמשמימים כמו המבצר או טורקיה. לא שזה עושה את U2 לפחות מאשר אחד המשחקים הטובים בהסטוריה, פשוט היה הרבה מה לשפר לקראת 3 ובמקום להשתפר הוא דווקא ירד. למרות הסצנה הכי טובה של נוטי דוג אי פעם נמצאת ב3, הסצנת מטוס :)

למיטב זיכרוני, בשלישי היו את הסצנות הטובות ביותר. נוסף על סצנת המטוס הייתה סצנת האנייה השוקעת. הייתה מעולה.

היו בו גם קטעים משמימים כמו קטע ההזיה שבו דרייק הולך בשביל ישר ולא קורה דבר חוץ מלשמוע קולות, והקטע שהוא פוסע בו ממושכות במדבר.

ובאמת Uncharted 2 הוא אחד המשחקים הטובים בהיסטוריה? :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ספטמבר 2015, 15:01

לדעתי כן, אבל עדין יש בו מספיק "רע" כדי שנוטי דוג יוכלו להתעלות עליו בגדול.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 29 ספטמבר 2015, 16:46

הסדרה כיפית ואני מת עליה, אבל פשטנית מדי כדי להיחשב בין הכי טובות אי־פעם. לא השאירה בי חותם משמעותי. גם עלילתית היא לא 'וואו'. סרט קיץ כיפי מאוד ותו לא. The Last of Us מוערך יותר.

אולי Uncharted 4. אולי. הוא בהחלט המשחק הכי מצופה בעבורי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 ספטמבר 2015, 17:03

אנצ'רטד 2 הוא באמת סוג של כמעט שלמות ביחס לזמן שיצא, לאמר פשטני מדי זה כמו לאמר שלשליחות קטלנית 2 גם לא מגיע להכנס לרשימה של הסרטים הכי גדולים, שזו בטח עמדה לגיטימית בקרב מבקרי סרטים קצת פלצניים אבל אני לא מסכים איתה.

לא כל משחק חייב להיות סופר מורכב או יצירת אומנות שמעבירה מסרים על טבע האדם, אפשר גם להיות "משחק פופקורן" בין הטובים בכל הזמנים וזה לגיטימי לגמרי, אני בטוח שגם KEO מודע לזה שהוא על תקן סרט קיצי, אבל גם סרטים שכאלו יכולים להכנס לרשימות מכובדות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 ספטמבר 2015, 18:13

בלינג - אחרי פעם שעברה שהושבתו קונסולות בעדכון גדול, הייתי מחכה מעט איתו, אם זה אפשרי.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 ספטמבר 2015, 18:24

העדכון עבר בטא וכבר היו כמה עדכונים גדולים לפניו והם עברו ללא בעיות, אבל ברור שאני אבדוק דיווחים ראשוניים לפני שאני אתקין אותה, טוב שהזכרת לי, כי זה אומר שנכבה את ה REST MODE של הפס4 כדי שלא יוריד את זה אוטומטית בלילה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים