Laskin כתב:תרמו לסוני, ולחטיבת פלייסטיישן… לך תדע כמה אנשים קנו את ספיידרמן למחשב ועכשיו הולכים לרכוש פלייסטיישן 5 רק בשביל משחק ההמשך, ולעשות מנוי לפלוס אקסטרא. כנ״ל הורייזון, כנ״ל GoW. לא כולם רוצים לחכות שנתיים לפורט הבא, כמו שאתה יודע.
Laskin כתב:וכן, הדבר היחיד זה המחיר כרגע, שאני חושב שאתה טועה לגבי זה שהוא נחקק שנים לפני. זה פשוט לא נכון, מכוונים למחיר מסויים ואז יש שינויים, כמו שהיו שינויים עם האספקה, כמו שהיו שינויים עם התמחור באירופה… הם הכריזו על מחיר מאוחר מאוד ורק אחרי שראו מה המתחרה מציעה, זה הרי מאוד תלוי במתחרים, ויכלו להשוות לXSX - חד משמעית.
DrKeo כתב:רכישת הסטודיואים והפורטים למחשב תרמו למכירה של הפס5? אני לא מבין, אני שואל את אותה שאלה שוב ושוב אותם כל הזמן עונים על דברים שלא שאלתי.
השאלה פשוטה נורא - מה ראיין עשה כדי לגרום לפס5 למכור כל כך טוב? אז אני מבין שהתשובה היחידה היא המחיר, עובדה שנחקקה באבן שנים לפני שראיין הפך למנכ"ל?
Laskin כתב:אני חושב שסביר מאוד מאוד להניח שאני ואתה סופר חריגים, וגם ימים יגידו אם באמת דנינו לא נרכוש את הקונסולה הבאה, משחק אחד או שניים יכולים לדבור אותנו בשנייה וגם אתה יודע את זה. בכל אופן כאמור אנחנו החריגים ביותר…
והגיוני שהקונסולה כיוונה ל-550 ו-500, או 550 ו-450, בסוף יצא 500 וגירסת 400 דולר שכמעט כולם פה רכשו אותה. אני חושב שאתה מזלזל בהחלטה על המחיר. ויש גם את המחיר של השלטים, שבהתחשב במה שיש בהם הם מתומחרים בעיניי נמוך מאוד ביחס לתחרות.
Laskin כתב:נדב, אני מכיר לא מעט גיימרים של מחשב שהחליטו לעבור לקונסולות בשנים האחרונות. כי זה בסלון, כי נמאס להם להתעסק בבעיות חומרה ותוכנה, כי גרסאות הקונסולה הן הראשיות ועל המחשב יש יותר באגים בהשקה וחודשים אחריה, כי יש להם פתאום ילדים וזה הרבההה יותר נח לשחק ככה ביחד, גם עם חברים, מליון סיבות. אתה גם מכיר כאלה, אני בטוח.
Laskin כתב:ואם מחיר גבוה כמה שיותר היה מחזק אותך להחזיק מניות של פלייסטיישן - למה לא 700 דולר? זה עבד יופי למניות פלייסטיישן עם הפ3אני זקפתי לזכותו דווקא שהוא לא היה חמדן וזו החלטה שהביאה יותר אנשים לקנות את המכשיר (כי שאלת איך הוא עזר למכירות, לא איך הוא עזר למשקיעים), ואתה טוען בדיוק ההפך. אבל אם רוצים לדבר על מניות אז פי 2.7 מאז שנכנס לתפקיד בערך, כבר היו בפי 3 וירד קצת, ממש קצת, מאז שסיימנו עם הקורונה.
Laskin כתב:לגבי השלטים, בתחילת הדור ההבדל היה 10 דולר, היום הוא 20 כי מיקרוסופט הבינו שהם לא יכולים לדרוש כמעט אותו מחיר על שלט מהדור הקודם עם הרבה פחות טכנולוגיה בפנים… מעבר לפורס פידבק שהוא מצויין ובאמת שימושי במשחקים רבים (עפ דגש על שוטרים ומירוצים), יש לך רמקול, יש לך ג׳יירו, יש לך טאץ׳… ואצלי אחרי 3 שנים עדיין אין שום בעיה בשני השלטים שרכשתי עם המכשיר, דווקא שלטי האקס בוקס הוחלפו אצלי מלא פעמים. אני מאשים את הילד שלך
Hypno כתב:לא ברור לי מה אתה רוצה, DrKeo, השבתי לך על הכל. זו התפתלות?
אמרתי שיש צעדים של Ryan שמקדמים את כל העסק ולאו דווקא מכירות פס5. אמרתי שחלק מהעבודה הטובה שלו היא בכך שהוא לא מקלקל. וציינתי מהלכים שלדעתי
כן מחזקים מכירות קונסולה.
אם קניית 4 אולפני פיתוח לא מסייעת במכירת קונסולות, אז מה כן? למה Spencer קונה 2 מפיצות? לראייתי אתה 'מחפש' את Ryan וכל דבר שאתה תופס כחיובי אתה לא נותן לו שום קרדיט, וכל דבר שאתה תופס כשלילי הוא האשם.
אני עדיין מנסה להבין את הסתירה באמירותך. Ryan לא היה אחראי ולא קבע שום דבר לגבי הפס5, אבל הוא האשם באי העמידה במכירות בשנה הפיננסית הזו עד עתה.
אני בטוח שכול הקוראים ישמחו שתפענח לנו את זה.
בשורה התחתונה: אתה מאוכזב המהלכים ש Ryan התחיל לגלגל, ומנסה להציג שכבר יש להם השפעה שלילית מובהקת על העסקים - אבל המספרים לא מראים זאת עד כה.
אם ננקה את עניין 'מכירות הפס5', המהלכים של Ryan יימדדו כאשר משחקי ה GAAS יתחילו לצאת וכאשר נראה איזה נפח ההכנסות מהמחשב מתחילות לתפוס אצל סוני.
Hypno כתב:אז אף לא מכשיר אחד נמכר תודות למהלכים של Ryan, אבל כל המכשירים שלא נמכרו עדיין לפי התחזית של סוני - הם הם באשמתו הבלעדית?
אתה באמת חושב שזו הסתכלות קרה ועניינית על המצב, ושהיא לא נצבעת ע"י סלידתך הקונצפטואלית ממשחקי GAAS?
Hypno כתב:אני לא לאסקין. אני בהחלט חושב ש ה GAAS זה מהלך של Ryan.
Hypno כתב:בעניין הולסט, אני הפנתי את Glass Man אליו בנושא החלטות מה לחשוף ומתי. הוא האיש שקובע. כמו שיושידה ניהל את זה בפס4, הולסט מנהל בפס5.
לא מאמין ש Ryan יותר לרזולוציות כאלה ומטיל וטו על מה שהולסט בוחר להכריז.
Laskin כתב:נדב, לגבי עניין החברים שרכשו פלייסטיישן - הם עשו זאת כי רצו קונסולה בסלון ומשהו פשוט, אבל בחרו בפלייסטיישן על פני אקס בוקס בגלל המשחקים ששיחקו במחשב, ואהבו, ורוצים לשחק את ההמשכים שלהם בסלון, למרות שהXSS/X הרבה יותר משתלמת בזכות הגיימפאס.
Laskin כתב:לגבי שאר הדברים - אתם שוב מכניסים לי דברים לפה/אצבעות, כאילו אני חושב שהוא "תפקד מעולה", מנקרה אותו לחלוטין מעניין הGAAS וכו', תקראו טוב טוב מה שכתבתי מתחילת הדיון:
"אני לא חושב שהוא כשלון ולא הצלחה מטורפת. הוא פשוט היה שם, ולא עשה טעויות משמעותיות"
"לדעתי הרמן הולסט הרבה יותר אחראי למבול הGaaS שבדרך, אבל אני לא פוטר את ראיין לחלוטין מזה"
"זה לא שאני אישית מרוצה מכל ההחלטות שהוא עשה..."
"...מצד שני כמובן שיש את עליית המחירים הגדולה של הפלוס, עליית המחיר של הפס5 בשווקים מסויימים, כל מה שקורה עם מדיה מולקול וסטודיו יפן"
"באמת אני מתפלא שאין שירות פס פלוס וחנות ייעודית במחשב, וצייינתי זאת כטעות שלו"
זה לא תפקוד מצויין ותפסיקו לעוות את הדברים שלי. הוא היה למל"מ שכזה, שלא פגע בעיניי במותג, וגם לא תרם לו משמעותית. לפי התפקוד של המתחרה ושל סוני עצמה בעבר הלא-רחוק - זה נחשב הצלחה *יחסית*, כי קודמים רבים עשו טעויות רבות מאוד, וקשות מאוד... חליפות נוטות לעשות זאת הרבה בתעשייה הזו.
Laskin כתב:האפקט הגדול באמת יהיה בתוצאות רכישת אינסומניאק, רכישת בלופוינט, רכישת (סוג-של) באנג'י, רכישת FIRESPRITE, רכישת VALKYRIE, רכישת HOUSEMARQUE, רכישת HAVEN, רכישת NIXXES, רכישת FIREWALK, רכישת SAVAGE... אז כן, חלקן זה עבור פורטים, חלקן לGAAS (אם כי מתוכן - לא רק, או "GAAS איכותי ביותר", כמו באנג'י, שלבד יכולים להניב להם יותר הכנסות מכל החברות שלהם ביחד, על הנייר), וחלקן אפילו מובייל,אבל חלקן גם עושים חוויות סינגל AAA מעולות, וכולן אגב נרכשו גם במחיר מאוד מאוד משתלם, ביחס לרכישות אחרות שראינו בתעשייה לאחרונה (לא רק ע"י מיקרוסופט).
כל אלו - תחת ראיין.
Laskin כתב:צריך לזכור שגם חברות GAAS כמו HAVEN ואחרות יכולות אחרי כשלון אחד לייצר פתאום תוכן סינגל, מדובר הרי בחברות עם פוטנציאל למשחקי AAA לא קטן, חלקן לפחות, ויכולות בעתיד (אחרי הכשלון שבתקווה יגיע) - לייצר ולרפד היטב את היצע הבלעדיים של סוני.
השאלה אם הבא בתפקיד יפרק את אותן חברות לאחר הכשלון, יאחד אותן עם אחרים או יאפשר להם לנסות כיוון אחר.
Laskin כתב:הרכישה של פלייגראונד בהחלט הייתה משנה, אם סוני היו מצליחים לגנוב אותם לו לא הייתה מתרחשת, או אם הם היו עושים פרויקטים אחרים איתם, כמו למשל מה שמיקרוסופט עשו עם אינסומניאק בדור הקודם... למה זה נראה לך תרחיש כל כך מופרז? זה הרי קרה, וקורה. באותה מידה בדיוק היית יכול לטעון, לו סוני הייתה רוכשת את קוג'ימה - ש"גם ככה סוני עובדת מולו צמוד, זה לא שהם פתאום היו עושים משחק עם מיקרוסופט", דבר שכידוע אכן קורה בימים אלו.
בקיצור - אתה שוב ממעיט בהישג ממשי שלו, שאולי יתגלה כנורא ואיום (אם כל הGAAS נכשל והמחליף שלו יפרק אותם), או כמהלך הטוב ביותר אי פעם (אם לפחות 2 מהGAAS האלה יביאו רווחים של מליארדים, או אפילו אחד מהם תכל'ס) או כל תרחיש באמצע, שתיארתי כבר בהודעה קודמת (הם יכולים לעשות אחרי הכשלונות שלהם אחר כך משחקי סינגל מעולים, ומדובר באיזה 10 סטודיואים חדשים, זה חתיכת "ריפוד" מטורף לבלעדיים).
מדובר בבליץ רכישות שמעולם סוני לא עשו, לפני ראיין הרכישות האחרונות היו סאקר פאנץ', אסובי ופיקלופוס אי שם ב-2011-2012. עשור שלם - כלום.
Laskin כתב:אם אני רק מסתכל על באנג'י זה חתיכת GET מטורף. כנ"ל אינסומניאק. גם בלופוינט והאוסמארק רכישות מעולות שלדעתי יביאו דברים מעולים בעתיד (הקרוב, מן הסתם, עברו כבר 3 שנים מאז שהוציאו משהו). לגבי הפורטים למחשב אני ממש חושב שזה מצוין, ויתגלה ככזה, הרי לי לפחות ברור שפי כמה וכמה יותר אנשים ייחשפו למותג פלייסטיישן ו-או ירכשו את המשחקים שלהם מה שלא עשו בעבר, או שממש ירכשו קונסולות לראשונה ויצטרפו לאקוסיסטם שלהם, מאשר אנשים ש-או ינטשו קונסולות ויעברו להוציא אלפים רבים על מחשבים, אם לא עשו זאת בעבר, או פשוט עושים זאת בכל מקרה כעת ויפסיקו את הקונסולות לנצח וימתינו שנתיים לפורטים.
שוב, מביא כמו כמה וכמה תרחישים, אבל הוא כן ניסה להוביל דרך חדשה, האם זו תהיה הצלחה מטורפת או כשלון אדיר - חלק נדע בקרוב וחלק מאוחר יותר וחלק יהיה תלוי מאוד במחליף שלו, והסבלנות שלו לכשלונות...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים