glass man כתב:קאז, למה שזה יהיה בעל חשיבות ש75% מעדיפים לשחק במצב ביצועים? הרי אף אחד מאיתנו פה לא אמר "אני הולך לשחק על מצב גרפיקה כל הדור ולהתעלם ממצב הביצועים מעולם לא ראיתי מישהו בווקסלים שטען שמתוך עיקרון הוא הולך לבחור באובססיה במצב גרפיקה כל הדור ואם יש לך ציטוטים פה של אנשים שאמרו את זה סבבה, תביא

הטיעון תמיד היה (אצל אלה מאיתנו שלא רצו 60FPS נעול לכל הדור) שאנחנו מעדיפים שהמפתחות לא יציעו מצב 60FPS כדי שיוכלו להתמקד
בסחיטת הכוח של הקונסולה, כי זה ידוע מראש שאם מפתח חייב להציע 60FPS זה בא בחשבון על משאבים שהוא יכל להשקיע בגרפיקה אם
הדבר היחיד שהוא היה צריך לחשוב עליו זה גרפיקה.
לא יודע, אולי אני לא הבנתי נכון ואולי יש לי בעיות בהבנת הנקרא שאני לא מודע אליהן אבל ככה אני תמיד הבנתי את הויכוח

והנקודה היא שזה יופי טופי ש75% בוחרי לשחק במצב ביצועים, אבל אין להם אפשרות לשחק במימד אלטרנטיבי שבו המפתחים העדיפו לדחוף גרפיקה עם מצב 30FPS בלעדי, אז מה הפואנטה?
נתון ה 75% חשוב כי התעשייה לקחה כאקסיומה שלרוב שחקני הקונסולות לא אכפת מ-fps60. עוד מהימים שאחד אנשי IGN טען לא בציניות שאי אפשר להבדיל בין 30 ל 60.
או הקביעה ש'graphics sell' ולכן לא יעשו משחקים ב 60. אז הנה, אנשים בוחרים ביצועים על פני גרפיקה.
בדור הזה יש צירוף של כמה היבטים: הטכנולוגיה בטלוויזיות, טכנולוגיית מנועי משחק עם upsampling, מעבד יחסית יותר חזק מדורות קודמים, רצון וביקוש אצל השחקנים למצבי ביצועים. על זה מוסיפים שכל המשחקים יוצאים למחשב וצריכים להיות scalable וסוויץ' 2 שבפתח שכל אולפן AAA ירצה לשים את המשחק שלו שם.
הנקודה האחרונה שלך היא שטות. ככה אתה גם יכול להגיד שלשחקני מחשב לא אכפת מ FPS כי אין מימד אלטרנטיבי שמשחק דורש RTX4090 בשביל 30fps.
DrKeo כתב:למה שאני אגיש מאויים מהנתון הזה? הוא אפילו לא רלוונטי לדיון, איכשהו אתה חושב שהוא עוזר לטיעון שלך או משהו כזה, לא קשור לחיים. אתה מזיז את קורות השער מ"מפתחים יעשו משחקי 60" ל-"לקוחות אוהבים לשחק ב-60". מהההה? שחקנים אוהבים יותר פריימים מאשר פחות? די! אני בשוק! מה זה קשור לדיון בכלל, איך זה רלוונטי? טעית בדיון המקורי, תודה בזה ודפדף. ממש עצוב לראות אותך מתפתל. אתה רוצה להתחיל דיון חדש על האם שחקנים מעדיפים 60 או לא, תתחיל, לבריאות.
אז בנוגע לאשכרה דיון עצמו, נראה לי שהזיכרון שלך קצר, בדור הקודם המון סדרות עשו עליה משמעותית ב-FPS ובכלליות היו הרבה יותר משחקי 60 לעומת הפס3. חצי מהספריה של הפס3 רצה על 20FPS, בדור הפס4 לא הייתה חיה כזאת לפול מ-30 והמון סדרות עשו קפיצה משמעותית ב-FPS כמו RDR, היילו, RE, גירס, BF, NFS, דום, קילזון, FO וכו', כולם הציגו FPS שהסדרה מעולם לא ראתה בעבר. רובם עברו מ-30 ל-60, חלקם עלו מ-15-20 ל-30 יציב. מי שמע על 30 נעול במשחק רוקסטאר לפני RDR2? מי שמע על היילו או גירס או RE ב-60FPS בזמן שבדור הפס3 הם לא הצליחו להחזיק 30?
ולא רק שהזיכורן שלך לדור הפס4 קצר, הוא כנראה גם קצר בקשר לזה ש-99% מהספריה של הפס5 הם משחקי פס4 ולכן הם משחקי 60 בדיפולט. השנה כשמיקרוסופט סופסוף מפתחת רק לדור הבא והיא מוציאה את סימולטור טיסה, HB2, AVOWD, סטוקר 2, COD ואינדיאנה ג'ונס. מתוכם שלושה הם משחקי 30 בלבד, אינדיאנה ג'ונס ו-COD היו גם בדור הקודם 60 וסטוקר בכלל לא יצא מעולם לקונסולות אז אין אליו נקודת השוואה אבל נגיד, נתן לך אותו. מדובר ליטרלי בחברה שחזית ש-100% מהמשחקים שלה יהיו עם מצב 60. רק משחק אחד שלה ב-2024 עשה את הקפיצה ל-60 (נגיד), איך זה תומך בנרטיב שלך?
אז כן, הדור הזה לגמרי מתנהג כמו דורות קודמים, חלק מהסדרות קופצות ל-FPS גבוה משמעותית, חלק נשארות אותו דבר. יש משחקים שמכוונים ל-30, יש משחקים שמכוונים ל-60, תלוי ברצון המפתחת ומן הסתם יש גדילה במספר משחקי ה-60 בכל דור, בדיוק כמו בדור הקודם. הנתונים הגדולים של משחקי 60 מעוותים קשות על ידי 4 שנים של קרוס ג'ן, מן הסתם כל משחק שיכול לרוץ על יגואר יכול לרוץ על מעבד חזק פי 7 ב-60. האתגר הוא במשחקי דור הבא אמיתיים, אותם צריך לעצב במיוחד ל-60 ולא כל חברה מחפשת לעשות את זה.
בסופו של יום כל הדיון נובע מכשל הבנתי שלך בצד הטכני כי חשבת שאם רק נוריד רזולוציה כל משחק יוכל לרוץ ב-60 ומשם רק טפסת על העץ יותר. מה כל כך קשה להודות בזה שיש משחקים שלא יכולים לרוץ ב-60? מה כל כך קשה להודות שיש מפתחות שמכוונות ל-30? זאת פשוט עובדה מוגמרת לא ברת ויכוח. ומכאן כל מה שיש לך זה להתחיל להתפתל סביב חצאי אמת ונתונים לא רלוונטים.
כל פעם שמשחק יוכרז עם FPS גבוה יותר על הפס5 מקודמו על הפס4 נצטרך לשמוע אותך מקפץ סביבו כאילו זה לא היה קורה כל הזמן גם בדור הקודם? שאלוהים יעזור לנו.
לא הזזתי שער. יש ביקוש ל60FPS -> מוטיביציה למפתחים להמשיך לעשות מצבי 60FPS.
אה, אתה לא בשוק שיש העדפה כזו גדולה למצב ביצועים? כי עד הדור הזה כולם חשבו שזה מעניין רק מיעוט משחקני הקונסולות.
למה רמדי לא עברו ל 60FPS בדור הפס4? למה לא מלא מפתחות אחרות? איך זה שלפתע משחקי עולם פתוח על הקונסולות מציעים מצב ביצועים?
איזה אינדיאנה ג'ונס היה 60FPS בדור הקודם? Avowed עוד רחוק מיציאה וההתבטאות עליו לא הייתה חד-משמעית.
להבנתי גם דרגון אייג' ו AC החדשים יציעו מצב ביצועים. איפה נשמע דבר כזה בדור הקודם?
למה לך קשה להודות שהאימוץ של 60FPS הן ע"י מפתחים והן ע"י שחקנים הוא חסר תקדים בדור הזה?
אתה ממשיך וסופר את המשחקים שהם רק 30. למה? כי יש פחות מהם ולכן נוח יותר לספור. בדורות הקודמים היית סופר משחקים שיש להם 60.
אם זה לא מספיק כדי להפנים שנפל פה דבר בדור הזה, אז אני לא יודע מה כן.
הקערה תתהפך ב 2025? אולי. נמתין ונראה. אבל לכאורה היא הייתה אמורה להתהפך השנה וזה לא קרה.