DrKeo כתב:אוי, חמודי איזה סיפור יפה המצאת. זה הכל חומר שלך או שקבלת עזרה? יש לך את זה רק עם קצת מציאות מפולפלת פנימה או הכל המצאה?
מן הסתם סגירת האולפנים קרתה בגלל שינוי האסטרטגיה שקרה אחרי שמיקרוסופט דרשה רווח של 30%, תפעיל טיפה את השכל. יש ליטרלי כתבה של ג'ייסון שרייר שמדברת על זה שהאולפנים נסגרו בגלל זה, אתה סתם שלפת סיפור מהתחת שאף אחד פה לא קונה.
DrKeo כתב:אה? אתה טוען שפורצה לא מכר טוב בסטים בגלל בלעדיות או משהו כזה? מה? תקשיב, הרמת הכחשת מציאות שאתה עובר היא פשוט מקרה לספרים, צריך לערב פה פסיכולוג. חצי שנה אחרי שמיקרוסופט מחליפה לאסטרטגיה של קאז אולפנים מתחילים להסגר כמו זבובים, משחקים מבוטלים, ה-R&D צונח לכמעט אפס, מחלקת החומרה של מיקרוסופט עוברת פיטורין וזעזוע עמוק, אלפים מפוטרים על פני כל אקס בוקס והאשם זה... האסטרטגיה האסטרטגיה שמתה ב-2023? WHAT? אפשר קצת ממה שאתה לוקח בבקשה.
DrKeo כתב:ובנוגע לCOD בלעדי, אני רציתי שקמפיין והקמפיין בלבד של COD יהיה בלעדי לאקסבוקס ול-PC שהם יחדיו ממילא רוב הקהל של COD. האונליין זאת חיה אחרת ויש כל מני מהלכים שונים שצריך לעשות במשחק GAAS, לאו דווקא בשיגור. אז לכאורה "מקריבים" את הקהל של פלייסטיישן, אבל זה לא באמת נכון כי המטרה היא למשוך את הקהל של פלייסטיישן לקנות אקסבוקס ושחקני COD להוטים בהחלט יקנו אקסבוקס בשביל COD. עם בלעדיות אתה לא מקריב קהל, אתה מנסה למשוך קהל חדש לפלטפורמה שלך ולמי מעניין ה-150 מליון דולר של שחקני פלייסטיישן בשנה כשאתה מהמר על 30 מליארד?
אז אתה מבין את ההבדל? התרסקות של המכירות סתם כי עשית משחק משעמם שאף אחד לא רוצה זה דבר אחד, להוציא משחק שהוא ממילא EVER GREEN בשיגור מה שאולי יפגע בנתוני השיגור אבל יגרום להסטרית מכירות סביב הקונסולה שלך זה דבר קצת אחר. נכון ברוך?
DrKeo כתב:אכן, אני מציע ריסט לאסטרטגיה. אני מציע:
- חצי שנה עד שנה משחקים בלעדיים ל-XSX לגמרי והם גם לא נמצאים ב-GP.
- אחרי חצי שנה עד שנה המשחק יוצא למחשב (בגרסה מושקעת ואיכותית, בכל זאת קבל אקסטרה חצי שנה עד שנה בתנור) ול-GP במקביל בפוש שיווקי שתופס שתי ציפורים במכה אחת.
- XCLOUD נותן לך לשחק בספריית XSX שלך + GP, כלומר תוכל לשחק ב-HB2 ב-XCLOUD אם קנית אותו או אם חיכית 8 חודשים והוא הגיע ל-GP.
- כמובן בלי משחקים על הפס5, בכלל.
DrKeo כתב:אקסבוקס היא לא ספנסר. אם ספנסר לא יודע איך לארגן את השיט שלו לגבי צד א' אז להתראות ספנסר ושלום למנהל חדש שכן יודע. מצידי שישלמו לפיטר מור 300 מליון דולר כדי שיבוא לאקסבוקס לכמה שנים. בסופו של יום לא משנה איזו אסטרטגיה לוקחים, בלי משחקים טובים זה לא יעבוד. עוד להחזיק פלטפורמה עם משחקים לא משהו זה בר קיימה, אבל להיות מפיצת צד ג' עם משחקים לא טובים זאת התאבדות, הרי משחקים הופכים למוצר היחיד שהם מוכרים.
Hypno כתב:מה ההקשר כתבה של שרייר על סגירות של יולי 2025 לסגירה של טאנגו בתחילת 2024?
לא מקבלים החלטות על סגירת אולפן בין לילה. תפסיק להיות ליצן. אם ההכרזה על הסגירה של טאנגו קרתה ב מאי 2024 אז הפול עצמו נפל בסוף 2023. כמו שכולם יודעים שהפיטורים במיקרוסופט יגיעו בסוף רבעון.
אף אחד לא חיכה למרץ 2024 כדי לראות את המכירות של היי פיי על פס5 וסוויץ' כדי להחליט שום דבר. אף אחד לא כסס את ציפורניו. לא היה רף מכירות שאם הפורט היה מוכר הוא היה הופך את ההחלטה.
היי פיי ראש היה ה poster child של 'תראו איזה משחקים יצירתיים אפשר לעשות תודות לגיימפאס ולכך שיש מיליונים של מינויים שישחקו בו בשיגור'. בפועל, כישלון.
Hypno כתב:אני לא טוען שום דבר לגבי פורצה מוטורספורט פרט לכך שהוא היה כישלון מכירות גדול.
אתה יודע, המשחקים הבלעדיים האלה שאתה אומר שטוב שעושים אותם גם אם הם לא מחזירים את ההשקעה בהם. הסדרה מכרה פחות ופחות טוב כל פעם, ועדיין המשחק האחרון קיבל את מחזור הפיתוח והתקציב הכי גדול שאי פעם קיבלו. האם זה עזר למכירות של החומרה? האם גיימרים נותנים cred points למיקרוסופט שהוציאו משחק בלעדי גדול שנפל על הפנים בשוק?
Hypno כתב:
אה, אז אני מבין ששנית את התפיסה שלך בנוגע לאסטרטגיה של מיקרוסופט.
אז עכשיו אין לך בעיה עם משחקים שמשוגרים במקביל למחשב? מעניין.
אז עכשיו אין לך בעייה עם מצב המולטי והזומבי של COD על פלייסטיישן DAY1? מעניין, מעניין מאוד.
באיזה סרט אתה חי שXBOX יחד עם PC הם 'רוב הקהל של COD'?![]()
איפה את חי שאתה חושב שה pull והערך של COD בלעדי זה הקמפיין ולא המולטי? באמת. הסיבה ש COD הוא evergreen ושהוא מוכר כמו שהוא מוכר ושבגללו שילמו 70 מיליארד דולר, זה בגלל המולטי. אז אם כבר עושים משהו בלעדי ב COD אז עושים את המולטי.
אז כאילו לא רק שאתה מציע לשחוט את המותג של COD על מזבח הבלעדיות, אתה בוחר במצב המשחק הפחות רלוונטי למטרה כבלעדי. מדהים.
COD לא יגרום להיסטריית מכירות של קונסולה כבלעדי. הפלייסטיישן ו ה XBOX הן תמיד sold out בתחילת הדור ותמיד הבעיה היא במלאי. בתרחיש הכי ורוד יהיו לך אנשים שמתים לקנות את הקונסולה אבל אין מלאי.
אז הידד, COD 2027 משוגר באוקטובר/נובמבר בבלעדיות סמוך לשיגור הקונסולה החדשה. הקונסולה sold out ומוכרת 2 מיליון יחידות. הידד, COD מוכר פחות מ 2 מיליון עותקים. COD 2025 מצטמק בגלל BF6 ו-ארק ראיידרס. COD 2026 נפגע בגלל GTA. ואז COD 2007 פוסח על הפלייסטיישן והמותג סופג עוד מכה קשה. איזה ניהול IP.
אולי כמו שחישבת מסלול מחדש ועכשיו אתה מאפשר ש COD ייצא גם למחשב DAY1, תבין שבלוקבאסטרים שכאלה לא יכולים לוותר על הפלטפורמה הכי פופולארית שלהם.
Hypno כתב:אז גם לפי מה שאתה אומר, הסיכוי הגבוה ביותר לשיפור באיכות המשחקים זה בלי בלעדיות. כי בלעדיות הופכת למשענת וקהל שבוי ואז אפשר להחליק איכות ירודה.
DrKeo כתב:שרייר אמר שהדרישה ל-30% היא מה ששנה את האסטרטגיה, זה לא היה ביחס לסגירות של 2025, זה היה ביחס לכל שינוי האסטרטגיה (סגירה של אולפנים, צמצום של R&D, הוצאה של משחקים לפלייסטיישן, העלאת מחירים של הקונסולות, מכירה של המכשיר דור הבא ברווח וכו'). וכן, בהחלט מחליטים על סגירה של אולפנים בין לילה, זה ליטרלי פגישה אחת. אבל גם אם זה לא בין לילה, זה קרה חצי שנה אחרי שינוי האסטרטגיה וזה קרה בגלל שינוי האסטרטגיה. אתה פשוט ממציא שיט.
DrKeo כתב:יש לך בעיה מאוד קשה של לקחת דברים לא קשורים ולהמציא קשר בינהם. פורצה כשל בגלל פורצה, לא בגלל בלעדיות. אם משחק כושל גם בסטים זה אומר שהקהל לא רוצה אותו. מיקרוסופט לא רק צריכה להוציא בלעדיים, הם גם צריכים להיות... *גאלפ*... טובים!
DrKeo כתב:הצעתי בעבר כמה קונסטלציות שונות, החלטת לצטט אחת ספציפית. בחלקן הצעתי שמשחקי GAAS כמו COD כן יצאו DAY ONE למחשב כי זה משחק GAAS והם זקוקים לבסיס משתמשים. אולי זה קשה לך להבין כי אתה מעדיף להתעלם מהטיעון הזה כבר שנים, אבל הכנסות של משחק אחד, אפילו אם זה משחק שמגלל מאות מליונים בשנה, לא רלוונטיות למחזיקת פלטפורמה. אם COD בלעדי יפסיד 20% מהבסיס משתמשים אבל ירוויח למיקרוסופט אקסטרה 5 מליון יחידות, אפילו 1 מליון, זאת רווח טהור לאקסבוקס. זאת הנקודה שאתה ממשיך להתעלם ממנה ואפילו פעם אחת לא התיחסת אליה במאות ההודעות שלך בנושא - הכנסות של משחקי צד א' זה פסיק חסר חשיבות בפורטפוליו של מחזיקת פלטפורמה (אלה אם אתה נינטנדו).
DrKeo כתב:כן? זה מה שאמרתי איש קש מהלך? לא חבוב, מה שאמרתי זה שגם אם אתה חברת צד א' וגם אם אתה חברת צד ג' בלי משחקים טובים תכשל. ועכשיו שהם הופכים לחברת צד ג' בלי שהם טפלו בבעית המשחקים הממוצעים שלהם הם ירגישו את זה הרבה יותר חזק בכיס. מדובר בבעיה מספר 1 של מיקרוסופט מאז סוף החיים של ה-360, ובמקום לטפל בבעיה הם הופכים את השולחן.
Hypno כתב:שינוי האסטרטגיה הוכרז באמצע פברואר. סגירה של טאנגו הוכרזה בתחילת מאי. אז לא חצי שנה.
הסגירה של טאנגו היא תוצאה של כישלון האסטרטגיה הקודמת, ובעקבותיו הוחלט על קו חדש. מה לא ברור בזה?
אפילו משחק AA בלעדי לא הצליח להצדיק את הפיתוח שלו. הרעיון שיש מיליונים של מינויים שיבואו לשחק במשחקי גיימפאס day 1 נפל על הפנים. הרעיון שההפסדים מחלוקת המשחק בגיימפאס יכוסו ע"י תוספת מינויים חודשיים נפל על הפנים.
Hypno כתב:לפורצה מוטורספורט האחרון יש ממוצע של ..*גאלפ*..84!
לא אכפת לי בגלל מה פורצה נכשל. זה לא הפואנטה. אתה אומר שיש בלעדיים שלא נבחנים בכמה הם מוכרים אלא בהשפעה ובחיזוק הפלטפורמה. אז תגיד לי איך המשחק הזה שיפר את המיצוב של XBOX, איך הוא שיפר את ההרגשה של גיימרים לגבי הקונסולה וכל השיט הזה כשאתה אומר שמכירות של משחק בלעדי זה משני.
Hypno כתב:אבל COD בלעדי לא יפסיד 20% מבסיס המשתמשים שלו, אלא הרבה יותר.
ומיקרוסופט לא תמכור בזכות זה עוד מילונים של קונסולות כי הקונסולה תהיה sold out בשנה הראשונה שלה בכל מקרה.
אז תפסיק להשתמש בתרחישים הבידיונים האלה.
אתה בהיסטריה על המכירות של BO7 ולא אכפת לך להשמיד את המכירות של COD על בסיס תרחישים מונפצים כאשר ההיסטוריה מלמדת שהקונסולה תהייה sold out בלי COD בלעדי.
ההכנסות של COD זה אולי הדבר הכי חשוב לבוסים במיקרוסופט ולמשקיעים וחלק גדול ממה שהוביל לרכישת אקטיויז'ן במחיר שנרכשה.
Hypno כתב:ועכשיו שהם חברת צד ג' יהיה להם את התמריץ והסיבה הכי גדולה לשפר את איכות המשחקים שלהם, כי הם לא נשענים על אסטרטגיית קהל שבוי. זה יהיה חיובי לצרכנים.
כמו שבמכשיר הבא שלהם יהיה אפשר לקנות דרך חנויות צד ג', וזה יתמרץ את מיקרוסופט להציע מוצר יותר טוב דרך החנות שלהם.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
DrKeo כתב:2025 הייתה השנת מכירות הכי חלשה בהסטוריה של אקסבוקס ב-UK,
וג'ז קורדון הגיב שזה לא רק ב-UK, זה עולמי:
glass man כתב:כל פעם שאני מפעיל את Ninja Gaiden 4 וראה את הלוגו של אקסבוקס אני עצוב כי אני אשכרה יודע שהם איבדו פה מכירה אנשים היו קונים אקסבוקס בשביל המשחק הזה אם הוא היה בלעדי, אנשים היו קונים קונסולה בשביל פייבל 4, זה יכל לעבוד.
glass man כתב:כמעט כולנו הסכמנו פה אחד שהאקסקלוסיבים של מייקרוסופט כמו avowed לא היו מספיק טובים בדור הזה קאז גם אתה.זה לא מוכיח שהאסטרטגיה היתה הבעיה.רק היישום שלה.
אם רופא נותן לך אנטיביוטיקה ואתה לא מסיים אותה כמו שהוא אמר לך אז זה אומר שהאסטרטגיה שלו בטיפול בך היתה לא נכונה? לא, אתה פשוט לא יישמת את האסטרטגיה שלו בצורה נכונה.
Ninja Gaiden 4 לא יכול לשנות לבד את הגורל אנשים יקנו אותו במבצע עכשיו,כי אין לו הילה אקסקלוסיבית שיכלה להיות לו, לא סותר שהוא היה יכול להזיז הרבה מאוד מכשירים
אם מייקרוסופט היתה מוציאה אותו בשרשרת של בלעדיים.
פייבל 4 יתפוצץ ואנשים כמוך קאז ימשיכו להגיד לנו פה שהנה צדקת, שהתפוצצות שלו התאפשרה רק בגלל שמייקרוסופט סוף סוף מולטיפלטפורום.
אתה לא תהיה מוכן לשקול אמת אחת פשוטה, שפיייבל 4 כנראה משחק מאוד טוב ולכן הולך להצליח בענק, בין אם הוא אקסקלוסיבי ובין אם הוא בלעדי.
אני מגחך על המשחקים שאתה מביא כי אני יודע שאתה בעצמך לא תשחק בהם לעולם.
אני מצטער להגיד ואולי זה ישמע שחצני אבל הארדקור כמוני וכמו שאר הפורום אנחנו עדיין אלה שמשפיעים הכי הרבה על השוק.
הילדודס שלך שמשחקים בREPO הם לא אלה שגילו את E33 בהשקה שלו, לאף אחד לא איכפת מה הם משחקים.
כל התעשייה סובבת סביבנו ואנחנו אלה שקובעים מה להמליך ומה להפיל.
חברה ששוכחת את הארדקור ודוחקת אותו לפינה כאילו הוא חסר חשיבות מאבדת עצמה תמיד, לא משנה כמה תתכחש לזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים