Laskin כתב:סוני עושים נכון כשנותנים לאולפן מוכח לעשות קו-אופ?
אז למה ספיידרמן בוטל? למה TLOU בוטל? למה GOW בוטל? למה המשחק של BEND בוטל? ואפשר גם להוסיף את המשחק הנוסף של באנג'י שבוטל לפני שנה וחצי, ואת טוויסטד מטאל וביננו - ברור שגם FAIRGAMES אבל בא נניח שזה סטודיו חדש ולא נחשיב אותו.
אני לא "בכיין", אני לא תוקף. וכן - יש סיבה מעולה למה בחיים לא ראית אותי פוצה פה על זה שGT הפך להיות GAAS. כי GT7 הוא דוגמא מושלמת למשחק שאלמנט המולטי שלו לא בא על חשבון תוכן. המשחק הזה מפוצץ בתוכן ומי שלא רוצה לשחק מולטי לא נהנה פחות ממי שכן. זה משחק ספורט, זה רק טבעי. אם המוד מולטי הזה של הורייזון היה מתלווה למשחק סינגל רציני - הייתי ממש בעד. אם תחפש טוב בהודעות פה גם תשמע אותי אומר שזה יהיה הדבר הנכון לעשות עם הורייזון 3.
DrKeo כתב:איך זה בדיעבד אם אמרנו את זה מהיום הראשון שאסטרטגית הgaas הוכרזה? זה לא בדיעבד, gaas הוא הrisk reward הכי גדול בתעשיה ואחוז המשחקים המצליחים הוא זעום. השוק רווי, הסיכוי להוציא משחק מצליח בז׳אנר ששואב לך את החיים כמעט לא קיים מתוך הגדרה. והסיכוי להצליח כשהמפתחת ידועה במשחקי סינגל הוא בכלל נמוך, והרי כמעט כל המפתחות של סוני יודעות לעשות רק משחקי סינגל.
DrKeo כתב:משחקי וידאו הם לא קידוחי נפט עם 5% סיכוי הצלחה (למרות שגיגול מהיר שם אותם קרוב יותר ל-30%-20% הצלחה). סוני הסיתה את רוב כוח הפיתוח שלה לGAAS, זה לא לאזן פורטפוליו, זה לשים את כל הביצים בשק אחד מאוד הימורי. זה אכן עניין של risk/reward, אבל כמות ה-risk שסוני שמה על GAAS דרש הצלחה של רוב משחקי ה-GAAS שהיא מפתחת, וכולנו יודעים שהסיכוי שרוב משחקי ה-GAAS שחברה תפתח יצליחו הם אפסיים.
סוני לא צריכה להתעלם מ-GAAS, היא צריכה לעשות את זה חכם. לקחת את נוטידוג או בלופויינט שאין להם מושג כחול במשחקי מולטי חיים ולזרוק עליהם פיתוח GAAS כפוי לעולם לא היה אטרטגיה חכמה עם סיכויי הצלחה גדולים. הכוח של סוני מגיע מהפלטפורמה, אם פיתוח משחקי ה-GAAS במקרה האופטימי היו מספקים לה אולי מליארד דולר בשנה פוגעים בפלטפורמה שמספקת להם 30 מליארד דולר בשנה זה קונספט מאוד טפשי.
Klayman כתב:שים לב. הבכיינים האינטרנטיים שאתה אוהד, אומרים, ואני מצטט ''חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב''. לא לסטים. כלומר אם הוא לא בסטים, הוא לא קיים ב-PC. זה לא רעל? אה לא.. להפוך לאנצ'ר (מסכן ככל שיהיה), לאיזה דמון שבא להשמיד את עולם ה-PC זה לא רעל? יאללה.. לך תמכור את השקרים וההיתממות שלך למישהו אחר.
למה ואלב לא מממנת משחקים? איפה היא בתמיכה בתעשייה הזאת? הרי רמדי יצאו ואמרו חד משמעית לפני איזה שבוע, בלי אפיק, לא היה AW2. אני, אישית, שמח מאוד שיש. הוא משחק נהדר. כל הבכיינים שחושבים שנאמנות לגייב ניואל או ללאנצ'ר אחר היא דבר חשוב - תפאדלו. רק אל תספר לנו אח''כ על איזה אביר PC, פתיחות ושוויון הזדמנויות אתה. צבוע.
Hypno כתב:עוד אחת מהקביעות שלך לפני שנים שהתיישנה בצורה מבדרת. מאז שאמרת את זה כל שנה יצא לפחות משחק GAAS אחד שהיה להצלחה.
כבר הסברתי לך אלף פעם, כמות משחקי ה GAAS שהוכנסו לפיתוח כזו כי הקבריניטים שלה בדור הפס4 לא עשו את עבודתם נאמנה. הם נרדמו בעמידה ונתנו לסגמנט הזה לצמוח בלי שהם שחקן אקטיבי.
Hypno כתב:סוני לא הסיטה את רוב כוח הפיתוח שלה ל GAAS. רוב משחקי ה GAAS הם מעסקאות עם אולפנים חדשים.
לקחת סיכון עם GAAS > לקחת סיכון עם משחק SP AAA בפרופיל נמוך. איזה בזבוז ההשקעה ב death stranding 2. במה זה תרם לשורה התחתונה של סוני.
כמה אפשר לדבר על 'השקעת יתר' ומשאבים שמוסטים ולהתעלם מהממותה שבחדר. הכישלון וה money-sink הכי גדול כנראה בדור הזה של סוני: PSVR2.
אבל זה קרוב יותר לאופי המשחקים שאתה אוהב, אז אפשר לטאטא מתחת לשטיח.
שחקנים לא מרוצים יכלו להצביע רגליים ולא לקנות או להגביל את ה spending שלהם בקונסולה. אז לא רק שהפס5 מוכרת יחידות חומרה כמו הפס4, ה revenue שהיא מייצרת גדול בהרבה.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
Hypno כתב:והנה, העובדות מראות שההצלחות ה GAAS של סוני מגיעות דווקא מאולפנים קיימים ו-ותיקים.
DrKeo כתב:טענת פה כמה טענות ועם חלקן אני מסכים. ללכת על GAAS זה חכם, להתרסק על GAAS, להסית משאבים (כסף וחברות פיתוח) ולהתאבד על זה... פחות. יש דרך לנהל את זה, אני מדבר ספציפית על איך סוני ניהלו את זה. אם הצורת ניהול הייתה חכמה יותר כנראה שלא היה לנו ויכוח, וכנראה שסוני היו קצת יותר מצליחים בתחום.
אני גם בהחלט מסכים שצריך להוציא מאותם יוזרים יותר כסף כי מספר השחקנים לא גדל. אבל אני לא מסכים ש-GAAS זאת הדרך היחידה. בסוף דור הפס1 סוני הכניסה 7 מליארד בשנה, בסוף הפס2 12 מליארד, בסוף הפס3 15 מליארד (שמכרה משמעותית פחות טוב), בסוף הפס4 24 מליארד ועכשיו סוני מכניסה 31 מליארד בשנה. כלומר סוני בהחלט מצליחה להוציא עוד ועוד מאותו מספר שחקנים עוד לפני שהיא הצליחה בתחום ה-GAAS. אז לא הייתי אומר שמשחקי SAAS זאת הדרך היחידה להוציא עוד כסף מאותו בסיס שחקנים, עובדה שסוני מצליחה להוציא עוד ועוד בכל שנה כבר 30 שנים. אבל זאת בהחלט דרך.
InterAl כתב:DrKeo כתב:טענת פה כמה טענות ועם חלקן אני מסכים. ללכת על GAAS זה חכם, להתרסק על GAAS, להסית משאבים (כסף וחברות פיתוח) ולהתאבד על זה... פחות. יש דרך לנהל את זה, אני מדבר ספציפית על איך סוני ניהלו את זה. אם הצורת ניהול הייתה חכמה יותר כנראה שלא היה לנו ויכוח, וכנראה שסוני היו קצת יותר מצליחים בתחום.
אני גם בהחלט מסכים שצריך להוציא מאותם יוזרים יותר כסף כי מספר השחקנים לא גדל. אבל אני לא מסכים ש-GAAS זאת הדרך היחידה. בסוף דור הפס1 סוני הכניסה 7 מליארד בשנה, בסוף הפס2 12 מליארד, בסוף הפס3 15 מליארד (שמכרה משמעותית פחות טוב), בסוף הפס4 24 מליארד ועכשיו סוני מכניסה 31 מליארד בשנה. כלומר סוני בהחלט מצליחה להוציא עוד ועוד מאותו מספר שחקנים עוד לפני שהיא הצליחה בתחום ה-GAAS. אז לא הייתי אומר שמשחקי SAAS זאת הדרך היחידה להוציא עוד כסף מאותו בסיס שחקנים, עובדה שסוני מצליחה להוציא עוד ועוד בכל שנה כבר 30 שנים. אבל זאת בהחלט דרך.
היא לא באמת מוציאה ״עוד ועוד״ כסף מאותם שחקנים. 7 מיליארד בשנת 2000 הם בערך כמו 13 מיליארד היום בגלל אינפלציה. כלומר ב-25 שנה הם הצליחו לצמוח רק פי 2.3. זאת צמיחה גרועה מאוד, הרבה מתחת ל-S&P500 או לניקיי 225. הדרך היחידה הריאלית בשבילם היא גאס, כל עוד הם תקועים בסגמנט של קור גיימינג על קונסולה שפשוט לא צומח.
InterAl כתב:איך היו להם הרבה יותר יוזרים אז? היום יש להם יותר כי עשרות מיליונים עדיין על הפס4... וגם אם אתה מסתכל על 2014 לעומת 2024, אקח את המספרים שלך כי לא בדקתי - 14.8 מיליארד ב-2014 שקול ל-20 מיליארד ב-2024. זה צמיחה של 50%, עלוב ביותר. ניקיי 225 עשה 150% באותו זמן וה-S&P500 הרבה יותר.
ולגבי רווח, זאת בדיוק הנקודה... שולי הרווח של גאס הם פי כמה ממשחקים מסורתיים. לכן גם גידול קטן של 6% בהכנסות יכול להיות מתורגם לגידול של עשרות אחוזים ברווח.
Hypno כתב:Klayman כתב:שים לב. הבכיינים האינטרנטיים שאתה אוהד, אומרים, ואני מצטט ''חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב''. לא לסטים. כלומר אם הוא לא בסטים, הוא לא קיים ב-PC. זה לא רעל? אה לא.. להפוך לאנצ'ר (מסכן ככל שיהיה), לאיזה דמון שבא להשמיד את עולם ה-PC זה לא רעל? יאללה.. לך תמכור את השקרים וההיתממות שלך למישהו אחר.
למה ואלב לא מממנת משחקים? איפה היא בתמיכה בתעשייה הזאת? הרי רמדי יצאו ואמרו חד משמעית לפני איזה שבוע, בלי אפיק, לא היה AW2. אני, אישית, שמח מאוד שיש. הוא משחק נהדר. כל הבכיינים שחושבים שנאמנות לגייב ניואל או ללאנצ'ר אחר היא דבר חשוב - תפאדלו. רק אל תספר לנו אח''כ על איזה אביר PC, פתיחות ושוויון הזדמנויות אתה. צבוע.
אני לא אחראי על מה שאנשים אחרים אומרים. אם אתה רוצה את דעתי אז היא: אי-שחרור AW2 בסטים = צמצום מאסיבי בפוטנציאל המכירות של המשחק על המחשב.
(לך תקרא את הראיונות שהתפרסמו שבוע שעבר עם מנהל EGS והאומדן שהוא סיפק לגבי ה market share של החנות, אגב).
לא אמרתי שלאפיק אין זכות להוציא את המשחק לאיפה שהם רוצים. אני כן אומר שעכשיו שהם כיסו את ההשקעה, שאם הם באמת רוצים להראות שהם שמים את טובת המשחק והמפתחת בראש, אז הם צריכים לשחרר את המשחק בסטים.
למחות נגד אפיק כשהיא ניסתה לקנות רלוונטיות דרך הסרת אפשרויות מהשוק זה לא רעל. זו ביקורת לגיטימית ותיאור אובייקטיבי של מעשיה.
גם ה bad-mouthing שהם עשו לביקורות משמתשים, לפיצ'רים של סטים וכו' הוא הוא רעל שהם הפיצו, וראוי היה לכל גינוי (ותראה עכשיו, איך אט-אט EGS מוסיפה את כל הפיצ'רים כביכול bloat האלה..).
ואלב לא צריכה לממן משחקים. היא מממנת שמירות ענן, steamworks, giftcards, מגוון אפשרויות תשלום, פיתוח חומרה, תוכנה ופונקיוציונליות שתורמות לכל המפתחות וחשובות עשרות מונים יותר מאשר לכתוב צ'ק לאיזה סטודיו.
DrKeo כתב:InterAl כתב:איך היו להם הרבה יותר יוזרים אז? היום יש להם יותר כי עשרות מיליונים עדיין על הפס4... וגם אם אתה מסתכל על 2014 לעומת 2024, אקח את המספרים שלך כי לא בדקתי - 14.8 מיליארד ב-2014 שקול ל-20 מיליארד ב-2024. זה צמיחה של 50%, עלוב ביותר. ניקיי 225 עשה 150% באותו זמן וה-S&P500 הרבה יותר.
ולגבי רווח, זאת בדיוק הנקודה... שולי הרווח של גאס הם פי כמה ממשחקים מסורתיים. לכן גם גידול קטן של 6% בהכנסות יכול להיות מתורגם לגידול של עשרות אחוזים ברווח.
לאו דווקא, תלוי כמה פורטפוליו הGAAS שלהם עולה להם כי אחוז הכישלון של משחקי GAAS הוא גבוה יותר ומשחק GAAS שנכשל מכניס כמעט אפס דולר בניגוד למשחקי הסינגל שלהם שתמיד מוכרים במינימום מליונים. אם אתה מפתח במקביל 10 משחקי GAAS בהוצאה של 150 מליון כל אחד, אם שניים פורצים ומצליחים ליצר 300 מליון דולר בשנה (סדר גודל כללי של דסטיני 2), עדין יקח לך 3 שנים רק לצאת מההפסדים ולהגיע לרווח וזה רק אם נתעלם מהעובדה שגם משחק GAAS מצליח דורש הוצאה רציפה של מאות עובדים שמתחזקים אותו (באנג'י היו 1000 אנשים שרק עבדו על דסטיני 24/7), כלומר זה לא באמת 300 מליון דולר רווח. או במילים אחרות אתה מסתכל רק על ההכנסות ממשחקי ה-GAAS שמצליחים ולא לוקח בחשבון כמה המיזם כולו עולה.
אם עשית משחקי GAAS בלבד היו רק רווח טהור היית רואה כל מפיצה בתעשיה עם משחקי GAAS מתפוצצת. אבל זה לא המקרה כי זאת לא המתמטיקה. EA שהיא כנראה מלכת ה-GAAS המצליחה בתעשיה (BF, פיפא, מאדן, NCAA, סימס 4, APAX וכו') מרוויחה בחמש שנים האחרונות בין 10% ל-17% מהREVENUE. כלומר GAAS הוא לא כדור פלא שהופך את שורת הרווח לקסומה. משחק אחד מצליח עושה המון כסף ביחס להשקעה, אבל מה עם כל הכסף שנשפך עד שיצא משחק אחד מצליח?
יש לי דרך הרבה יותר טובה להעלות רווח מאשר GAAS. בדו"ח של 2024 סוני הכניסו 15.5 מליארד מלגזור 30% על חברות צד ג'. מה אם הם יעלו את זה ל-33%? הם מונופול, אין לחברות צד ג' לאיפה ללכת, הם יאלצו לשלם את זה. זה יגרום לעליה של 10% בהכנסות ממכירות צד ג' והמכירות האבסולוטיות לא אמורות לרדת כי זה שקוף לצרכן. בום, עליה של 1.5 מליארד בהכנסות יש מעין, לא צריך שום השקעה כספית או הימור. 1.5 מליארד יותר בשורת הרווח זה סכום שגם עם כמה הצלחות GAAS במקביל הם יתקשו להגיע אליו.
Klayman כתב:Hypno כתב:Klayman כתב:שים לב. הבכיינים האינטרנטיים שאתה אוהד, אומרים, ואני מצטט ''חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב''. לא לסטים. כלומר אם הוא לא בסטים, הוא לא קיים ב-PC. זה לא רעל?
Hypno כתב:
ממש נתפסת על משחק GOW שהיה בפיתוח ראשוני כשנתיים. מה היית אומר אם היינו מקבלים רשימה של כל משחקי ה SP שפיתוחם נפסק?
GOW התחיל פיתוח אצל בלופויינט. כלומר, מפתחת הכי לא מוכחת שיש שעשתה את צעדיה הראשונים בפיתוח משחק מקורי.
TLOU בוטל כי סוני טמבלים. אולי הטעות הכי גדולה שלהם בדור הזה. לא היו ספקות לגבי איכות המשחק. כולם שם קיבלו רגליים קרות על כמות המשאבים/עובדים שצריך כדי לתחזק משחק פופולארי.
ברור שתקפת. אתה מייחל למשחק כישלון. אתה זועם שהמשחק הזה הוכרז לפני שנתנו לך את מבוקשך בהכרזה על משחק סינגל. אתה מחפש סיבות (יום ושעת הכרזה) כדי להיות נגטיבי כלפיו. אתה מדבר בניסוחים של 'הפניית עורף' (בלי להבין שהכנסות מ GAAS הן המובילות בפלייסטיישן) ומתעלם מעובדות משמעותיות לגבי המשחק הזה.
1. הורייזון 1 בהתחלה תוכנן כמשחק קו-אופ. 2. HHG היה בפיתוח כלשהו עוד ב 2018-2019, לפני כל היוזמה של סוני.
תודה ממש שאתה 'סבלני' ל GAAS כשזה מדובר ב entry מספר X בסדרה רצה. לא בדיוק הדוגמה להראות פתיחות למשחקי GAAS.
אפשר להתאכזב ולבקר; אתה הפכת שולחן.
InterAl כתב:לא אמרתי שהם ירשמו את כל ההכנסה כרווח, אמרתי ששולי הרווח גבוהים יותר בגאס ושאין להם דרך מעשית טובה יותר להגדיל משמעותית את הרווח במצב השוק של היום. וכן, ברור שאלה השקעות בסיכון גבוה. אבל גם להמשיך עם המודל העסקי של שנות ה-90 זה סיכון גבוה בטווח הארוך. מי שלא מתאים את עצמו למציאות הכלכלית החדשה, בסוף נעלם.
InterAl כתב:להעלות ל-33% זה משהו שאתה יכול לעשות חד פעמית, זה לא אסטרטגיה לטווח ארוך. וגם זה בעייתי כי 30% זה סטנדרט בתעשייה (גם מחוץ לתעשיית המשחקים), זה יהפוך אותם ליקרים ביותר בעולם לפיתוח ועלול לקומם עליהם את כולם, ממפיצות ועד רגולטורים ואולי גם שחקנים.
glass man כתב:נייט אומר שיש State of PLAY ב12 לחודש, אז זה יוצא חמישי/שישי בלילה?
הוא גם אומר שהרימאסטר של RDR 2 יוצא השנה, כלומר הגרסת דור הבא.
מעניין מה יהיה שם חוץ מהחפירות על ההוריזון החדש הזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 16 אורחים