bling כתב:
אם קפיצה של פי 10 כבר לא מספיקה אז לדעתי לא צריכים להיות מקובעים ועדיף לחכות עד שתהיה קפיצה מספיק גדולה שתעשה אפקט של מעבר דור, זה לא חייב להיות 5 שנים, שיחכו 8 ושתהיה קפיצה של פי 30.
ברור שבדור הנוכחי קצת מאכזב שלא קיבלנו את הקפיצה של הפי 30, אבל פה עוד זה לא נורא כל כך כי קודם כל כן רואים לרוב קפיצה יפה מאוד וזה מעבר דור ראוי (לדעתי בשלב הזמן הזה הפס4 וה ONE הראו דברים יותר מרשימים מתקופת ההשקה של הPS360, השאלה היא כמובן עד לאן ישתפרו...) ודבר שני זה שכולם היו בחששות לא קטנים שבכלל נקבל איזה WII 2 מצד MS וסוני עם קפיצות אפילו רעות יותר.
כולם רק היו מבסוטים שלפחות מקבלים קונסולות לגיטימיות (למרות שעדיין נינטנדו שינתה את התפיסה בתעשייה אבל לשמחתנו לא ברמה כזו קיצונית שישימו חומרה בת 8 שנים) כי אחרת זה באמת יכל להיות אסון.
לעומת זאת בדור הבא זה כבר לא בטוח שיספיק.
ואני חושב שעיקר ההאכזבה של לא מעט אנשים זה הציפיות הגבוהות שהדמואים הטכניים והתצוגות השונות של חלק מהמשחקים של הדור הבא כביכול (WD 2012 ו STAR WARS)למשהו שהוא מעבר ל FIDELITY המוכר, היי אפילו אתה היית בטוח שהם אינדיקטורים למה שמצפה לנו על הדור הבא (גם אחרי ש ה SPECS נחשפו)
כמובן גם הפקטור שהמחשב נמצא כבר לא מעט זמן בדור הבא עם חלק מהמשחקים תרמה לאכזבה, למרות שבלי להכנס למיליון השוואות לא רלוונטיות ואפילו על בסיס אותה מפתחת ומנוע אני חושב ש RYSE יותר מרשים בצורה די בולטת מקרייסיס (לפחות מיוטיוב שם שפטתי את שניהם) למרות עניין הרזולוציה ואולי SCOPE מוגבל יותר וגם קרייטק מציינת שרייז הוא בעל גרסה מתקדמת יותר של המנוע, אבל לא משנה, כי ההפרש הוא באמת לא גבוה מעל מה שיש ב PC.
ובקשר לזיכרון שקפץ פי 16, אל תשכח שיחד איתו קפצו פי 16 גם מערכות ה OS של הקונסולות
אתה פשוט נשמע מאוכזב מזה שהקפיצה של פי 10 כבר לא תספיק אבל אני כן חושב שלפחות בדור הזה היא לגמרי מספיקה. אני לא חושב שאפשר למשוך שוב 8 שנים, תראה מה הולך בשוק הקונסולות בשנתיים האחרון ואיך המכירות שלו התדרדרו קשות. בנוסף מפתחים כבר היו חסרי סבלנות לגמרי, פתאום ראית דמואים כמו סמריטן כבר בתחילת 2011 (שלוש שנים לפני הדור החדש!), כל מני ענייני דור הבא של קרייאנג'ן או מנוע פרוסטבייט עם BF3 שיצא גם ב2011, שנתיים לפני הקונסולות. רואים בקלות שהצרכנים נעשו חסרי סבלנות (ירידה של מכירות תוכנה וחומרה לעומת המכירות המטורפות של הפס4 וגם של הONE עכשיו, רואים את הרעב) וכך גם המפתחים כך שאני לא חושב שימשכו 8 שנים שוב פעם, ביחוד שיוכלו לעשות אחרי 5 שוב קפיצה של פי 10. אז אולי ימשכו 6 שנים ויעשו קפיצה קצת יותר גדולה אבל זה לא יהיה הבדל דראסטי.
בנושא הזיכרון, אם הדור הזה היה כצפוי היה לך 4GB של זיכרון בקונסולות (האמת שגם שם סוני התחילה והחליפה ל8 בגלל לחץ שנוצר מזה שמיקרוסופט שמה 8) ולתוך זה היית צריך לחשב מערכת הפעלה כבידה יותר מהפס3. עכשיו יש לך 5.5GB פנוי ואולי המערכות הפעלה יתיעלו קצת בעתיד ותקבל יותר, איך שלא תסתכל על זה המצב מבחינת זיכרון טוב יותר ממה שהיינו אמורים לקבל מבחינת הקפיצת פי 10.
דין, אם נשווה קפיצה של 5 שנים כמו מה4870HD שהוא היה הHIGH END ביציאה שלו בסוף 2008 מול ה290X שהיה הHIGH END של סוף 2013, בתחום של נתונים יבשים כמו GFLOPS נראה קפיצה של פי 6. אבל כשמסתכלים על זה בצורה רחבה יותר כמו למשל שה290X הולך בקרוב להיות כרטיס DX12 כשה4970HD היה כרטיס DX10, יש ב4970 זיכרון GDDR3 כשב290X יש DDR5 וכו'. כלומר אתה כן מקבל קפיצה של פי 10 כוח כשאתה מסתכל על החומרה, ביחוד אם אתה שם אותה בקונסולה ומנצל לה כל טיפת מיץ ולא בסביבת PC.