אני יודע שאני ועוד 5 חברים קנינו עכשיו את האקסבוקס וואן ואנחנו מאוד מרוצים. מאז שנתנו לקופסא 10% כוח נוספים (ע"י סירוס הקינקט), לא תמצא הבדלים בגרסאות המולטי פלאטפורם העתידיות ודודי סתם יצא יצור בתגובה שלו (בייחוד הציטוטים המיותרים עם ה slightly easier/better). יצא מצחיק שדסטיני בגרסה הסופית שלו נראה טוב יותר בוואן, עם צבעים עזים וחיים יותר.
לטעמי לפחות, האקסבוקס נותן חוויה שלמה טובה יותר, המכשיר יותר חברתי מהפלייסטיישן והחווית משחק עליו טובה יותר עם חברים (זה מתחיל בתוכנה העדיפה ומסתיים באוזניה החולה שסוני מספקת עם כל קונסולה). הממשק שלו עם כל מכשיר חכם בבית היא תוספת מאוד מבורכת ונראה שדווקא שם יש לו יתרון מוחלט על ה-ps4.
נכון לעתיד הקרוב, נראה שהבלעדיים בפלייסטיישן מרגשים אותי קצת יותר וזה המקום בו אתה צריך להתרכז. אם הייתי קונה קונסולה לבד ולא עם קבוצת חברים, הייתי כנראה הולך על ה- ps4.
ככה או ככה אין בחירה רעה.
מאיפה הבאת את עניין הצבעים העזים של דסטיני? זה קשקוש אתה מודע לזה נכון?
ב 99% מקרים של צבעים חדים יותר או פחות שאתה רואה בהשוואות מקורן בהגדרות RGB ובהירות בטלוויזיה, אין קשר לביצועים ועם ה ONE אם כבר יש בעיות לפעמים של שחורים מרוסקים שמביאים לך גם "צבעים עזים" על חשבון איכות תמונה נורמלית, אבל לרוב זה עניין של הגדרות ואין הבדלים בצבעים לאף קונסולה (השוואות אגב קוראים רק ביורוגיימר ולא באתרים קיקיוניים שאין להם שום הבנה ואשכרה יכולים לדבר על צבעים)
המשחקים זהים ואם כבר יש יתרון קל בפריימרייט לגרסת ה PS4. ואני לא הייתי חותם עכשיו שנגמרו ההבדלים, רק בגלל שיצאו שני משחקים שרצים יחסית באופן זהה ובמקרה הם משחקי קרוס ג'ן לא תובעניים כשבאנג'י אמרה לא מזמן (בתגובה לשאלה למה גרסאות הדור הבא רצות על 30 ולא 60 כמו שחשבת, היו טענות על כך בתחילה כשגילו שהמשחק רץ בצורה זהה לדור הקודם) שהמטרה שלה היא ליצור גרסאות יחסית אחידות והם גם לא רוצים שבעלי דור קודם ירגישו נחיתות ביחס לדור הבא ולכן לא באמת דחפו אותו מבחינה טכנית, ממש לא דוגמא שהייתי מתבסס עליה כאינדיקציה למשהו.
אני אישית חושב שהוא צריך לקחת כנתון את משהו בסגנון 900P לעומת 1080P במשחקים תובעניים שיצאו (או לפחות אם הרזולוציה זהה- אז AA טוב יותר/פריימירייט עדיף), אני לא חושב שזה רציני או צריך לשנות יותר מדי אם הוא אוהב נגיד את המשחקים של ה ONE יותר, אבל אם הבלעדיים של הקונסולות פחות משנים לו והוא הולך ע"פ מולטיפלטפורם אז עדיף את ה PS4 גם אם היתרון של הכח לא נראה משמעותי במיוחד, יהיה מובטח לו שכל מולטי פלטפורם יעבוד לו בצורה הטובה ביותר על הקונסולות או לפחות שווה ל ONE.
לא כל כך הבנתי למה ה ONE יותר חברתי, על ה PS4 אפשר כבר לעשות הכל בקלות ואנשים יושבים בקבוצות ביחד וגם עושים סטרימים (אני רואה את זה במיוחד בסטרימים של דסטיני שחבר'ה משחקים אותו ביחד בכיף) ואני לא מבין מה הבעיה או למה קונסולה אחת פחות חברתית, זה היה נכון בדור הקודם, כבר לא עכשיו.
בקיצור, כמו שארז רונן אמר, הוא צריך ללכת על איפה שנראה לו יהיו משחקים שיאהב יותר וזה מה שקובע בסופו של דבר, אפילו אם ההבדלים בכח היו ברמה של PS2 מול הבוקס המקורית- עדיין באותו דור לכל בנאדם היה מומלץ פי כמה ללכת על ה PS2 אם יש בחירה ועל זה הייתי ממליץ לאנשים אוטומטית, בדור הזה מן הסתם יש פחות בלעדיים וזה קרב יותר שקול מבחינת ליינאפ ולכן זו העדפה אישית ואין איזו המלצה אוטומטית.