VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8098 הודעות
LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 10:23

לפחות סוני התעשתו והפסיקו את זה יחסית מהר, אני כבר תכננתי לוותר על קונסולה שלהם בדור הבא.

אני מוכרח להודות שממש מוזר לי הנתון על ספיידרמן 2. יש מצב שהנתונים האלה מתבססים על נתונים עד נניח אמצע 2025 או משהו? ספיידרמן 2 יצא למחשב בינואר 2025, זה מותג סופר חזק, אולי החזק ביותר מבין גיבורי העל, המשחק מעולה, הפורט מעולה... זה מה ששווה משחק ספיידרמן ב-2025 על המחשב? ממש קשה לי להבין, אם הייתי צריך להמר - הייתי מנחש שהוא יעשה את זה ביממה, בקלות.

ברור לי וכבר אמרתי שיש לעניין הDAY-1 השפעה ענקית, ואני בטוח שספיידרמן 2 היה מוכר הרבה, הרבה יותר על המחשב, אם הייתה ההתלהבות של יציאה במקביל לקונסולה וכל המרקטינג, ועדיין זה נמוך בצורה ממש חריגה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 10:33
ציטוט מאת Laskin

לפחות סוני התעשתו והפסיקו את זה יחסית מהר, אני כבר תכננתי לוותר על קונסולה שלהם בדור הבא.

אני מוכרח להודות שממש מוזר לי הנתון על ספיידרמן 2. יש מצב שהנתונים האלה מתבססים על נתונים עד נניח אמצע 2025 או משהו? ספיידרמן 2 יצא למחשב בינואר 2025, זה מותג סופר חזק, אולי החזק ביותר מבין גיבורי העל, המשחק מעולה, הפורט מעולה... זה מה ששווה משחק ספיידרמן ב-2025 על המחשב? ממש קשה לי להבין, אם הייתי צריך להמר - הייתי מנחש שהוא יעשה את זה ביממה, בקלות.

ברור לי וכבר אמרתי שיש לעניין הDAY-1 השפעה ענקית, ואני בטוח שספיידרמן 2 היה מוכר הרבה, הרבה יותר על המחשב, אם הייתה ההתלהבות של יציאה במקביל לקונסולה וכל המרקטינג, ועדיין זה נמוך בצורה ממש חריגה.

הנתונים אמורים להיות עד היום. כל מי ששחרר נתונים על ספיידרמן 2 הגיע לאותה מסקנה, שהוא לא מכר טוב. שחרורי DAY 1 היו משפרים את המכירות מן הסתם, אבל מתוך הגדרה זה היה כי זה היה בא על חשבון פלייסטיישן. כל מי שיש לו גם מחשב וגם פלייסטיישן היה קונה את גרסת המחשב וסוני הייתה מפסידה המון כסף ונאמנות לקוחות. זה לא סביר או הגיוני.

LaskinLaskinElder

ברור לי שלא מכר טוב, אבל מבחינתי גם 3 מליון על המחשב בשנה+ היה נחשב מכירות ממש לא טובות עבור משחק בסדר גודל כזה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 10:42
ציטוט מאת Laskin

ברור לי שלא מכר טוב, אבל מבחינתי גם 3 מליון על המחשב בשנה+ היה נחשב מכירות ממש לא טובות עבור משחק בסדר גודל כזה.

אף משחק צד א' של סוני לא מכר 3 מליון, אפילו לא בתחילת הדרך כשהייתה התלהבות גדולה שאנשים לא האמינו שמשחק פלייסטיישן רץ על PC.

הם הזנו את המותג בשביל עודף לאוטובוס. עד שהם הוציאו משחקים למחשב אנשים ראו את פלייסטיישן כקונסולה, עכשיו הם רואים אותה כמחשב low tier.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 10:57

ספיידרמן זה מותג ברמה אחרת, זה שאף משחק לא הביא זה אולי נכון אבל צריך לזכור שספיידרמן הראשון מכר איזה 22 מליון עותקים, אין לסוני כאלה להיטים ואם יש איזה אחד או שניים הם מזוהים יותר עם פלייסטיישן ולכן אולי יש סיבה שימכרו פחות במקומות אחרים.

ספיידרמן 2 מכר 10 מליון עותקים ב-100 ימים, 16 מליון עד כה, והוא עדיין גבוה יחסית בטבלאות החודשיות, ומוכר כל חודש כרגע כנראה בסביבות ה-150 אלף יחידות.

זה לא איזה סתם משחק טוב, זה IP מהחזקים בכל תעשיית הבידור. אין מישהו שלא מכיר את הדמויות והעולם של ספיידרמן וכמעט כולם אוהבים אותו.

למכור מליון יחידות על המחשב זה משהו שבחיים לא הייתי חושב שאפשרי. מטורף.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 11:47

הראשון עשה רק 2 וקצת מליון וזה היה בתקופת ההתלהבות ״אני לא מאמין שמשחק פלייסטיישן במחשב״, אז מאוד הגיוני שספיידרמן 2 לא יתקרב לזה. גם על הפלייסטיישן אין סמממן שספיירמן 2 מצליח כמו הראשון. כנ״ל הורייזן שרואים בכל הגזרות טרנד זהה (המשך פחות מצליח מהקודם וגרסת סטים שמוכרת חצי).

אני לא מתווכח על זה שאם היינו חיים מתחת לסלע בלי שום ידע מקדים, אם היית אומר לאדם כזה שספיידרמן 2 יצא למחשב והקודם מכר סה״כ 20+ מליון יחידות, אז בטח שהניחוש היה שהוא ימכור מליונים בסטים. אבל כן היה לנו מידע מקדים, ידענו שהקודם המצליח יותר שיצא בתקופה שאנשים התלהבו יותר מפורטים של פלייסטיישן מכר רק 2 וקצת מליון. וכשיש לך את הידע הזה, למכור רק 1+ מליון זה לא שוק גדול.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 12:07

הראשון יצא למחשב 4 שנים אחרי גירסת הPS4, ולכולם היה PS4 בערך, כשהוא יצא למחשב :)

השני יצא לPS5 בלבד באמצע הדור וכשיצא למחשב היה PS5 לחצי ממה שהיה לPS4 כשהוא יצא למחשב, משמע עדיין הרבה שלא רכשו PS5 בדור הזה יכלו לנצל את עניין היציאה למחשב איתו.

לגבי המכירות על הPS5 - כאמור מכר כבר 16-17 מליון, הראשון מכר 20 מליון אחרי שנתיים ומשהו בערך, אבל זה היה על בסיס קונסולות גדול בהרבה (ביום יציאת ספיידרמן 2 היו בערך 45 מליון יחידות PS5 שנמכרו, לעומת 86 מליון יחידות PS4 כשהראשון יצא).

לא עשיתי חשבון אבל נראה לפי זה שבאופן יחסי - ספיידרמן 2 מוכר בערך אותו דבר, אם לא יותר טוב.
גם הפורט של גירסת המחשב של ספיידרמן 2 היה טוב יותר מהראשון.
בקיצור אני חשבתי שימכור טוב יותר מהראשון, בעיקר בגלל העובדה שיצא רק שנה וקצת אחרי, במקום 4 שנים, אבל גם בגלל שאר הסיבות שציינתי פה.

בכל אופן - נתונים זוועתיים, שאני לא הייתי מדמיין בחיים, ואם ספיידרמן 2 הענק על המחשב מוכר בקושי 5% ממה שהוא מוכר על הPS5 - אין ספק שזה כנראה היה הקש האחרון ומה שדחף אותם להפוך את ההחלטה ולהפסיק להוציא משחקים למחשב.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 12:24
ציטוט מאת Laskin

הראשון יצא למחשב 4 שנים אחרי גירסת הPS4, ולכולם היה PS4 בערך, כשהוא יצא למחשב :)

השני יצא לPS5 בלבד באמצע הדור וכשיצא למחשב היה PS5 לחצי ממה שהיה לPS4 כשהוא יצא למחשב, משמע עדיין הרבה שלא רכשו PS5 בדור הזה יכלו לנצל את עניין היציאה למחשב איתו.

הראשון היה רימאסטר עם RT (פיצ'ר שלא היה ביותר מדי משחקים אז), הוא יצא פחות משנתיים אחרי הרימאסטר פס5. החדש יצא בהפרש קטן יותר, רק שנה ו-4 חודשים, אבל זה היה כבר מאוד ברור שמשחקי סוני .

ציטוט מאת Laskin

לגבי המכירות על הPS5 - כאמור מכר כבר 16-17 מליון, הראשון מכר 20 מליון אחרי שנתיים ומשהו בערך, אבל זה היה על בסיס קונסולות גדול בהרבה (ביום יציאת ספיידרמן 2 היו בערך 45 מליון יחידות PS5 שנמכרו, לעומת 86 מליון יחידות PS4 כשהראשון יצא).

אין משמעות גדולה מדי לגודל בסיס משתמשים ברגע שעוברים סף מסויים, ביחוד לכותרי evergreen כמו ספיידרמן. כרגע ספיידרמן 2 מוכר לאט מהראשון.

כלומר, ספיידרמן 2 מוכר ממש לאט לעומת המשחק הראשון. המשחק הראשון מכר 13.2 מליון עותקים ב-11 חודשים, המשחק השני מכר 16 מליון עותקים ב-25 חודשים. הוא מוכר כמעט בחצי קצב.

ציטוט מאת Laskin

לא עשיתי חשבון אבל נראה לפי זה שבאופן יחסי - ספיידרמן 2 מוכר בערך אותו דבר, אם לא יותר טוב.
גם הפורט של גירסת המחשב של ספיידרמן 2 היה טוב יותר מהראשון.
בקיצור אני חשבתי שימכור טוב יותר מהראשון, בעיקר בגלל העובדה שיצא רק שנה וקצת אחרי, במקום 4 שנים, אבל גם בגלל שאר הסיבות שציינתי פה.

הפורט של ספיידרמן 2 כל כך גרוע ש-DF המליצו לא לקנות אותו.

ציטוט מאת Laskin

בכל אופן - נתונים זוועתיים, שאני לא הייתי מדמיין בחיים, ואם ספיידרמן 2 הענק על המחשב מוכר בקושי 5% ממה שהוא מוכר על הPS5 - אין ספק שזה כנראה היה הקש האחרון ומה שדחף אותם להפוך את ההחלטה ולהפסיק להוציא משחקים למחשב.

כן, הנתונים רעים וזה לא קשור לספיידרמן או IP. משחקים סינמטים של סוני פשוט לא מוכרים במחשב. אפשר להאשים את היציאה המאוחרת, אבל בלי יציאה מאוחרת אין לפלייסטיישן זכות קיום יותר. אם כבר להפך, יכולה להיות רק סיבה אחת למשחק משחקים סופר מוכרים בפס5 שמגיעים למחשב לא מצליחים למכור על המחשב - הקהל יעד שלהם בסטים כבר שחק בהם.

בדיוק כמוני וכמוך, אנשים שאוהבים משחקים סינמטים קונים פלייסטיישן 5, אפילו אם יש להם PC טוב. וזה צריך להדליק לסוני נורה אדומה ענקית, כי אם הם יוציאו הכל למחשב ועד day one, כל אדם כזה שיהיה מוכן לוותר על חווית הסלון פשוט לא יקנה פלייסטיישן יותר. ואם יש מספיק אנשים כאלה כדי לפגוע משמעותית במכירות משחקים באיחור בסטים, כנראה שזה קהל גדול מספיק כדי לעשות חור בביצועי המכירות של פלייסטיישן.

LaskinLaskinElder

די נו, מה קשור הרימאסטר... אתה פשוט מדבר על גירסת הPS5, המשחק עצמו יצא בספטמבר 2018 לPS4.

איך אין משמעות לבסיס משתמשים כשמשווים בין 45 מליון ל-90 מליון (תן לעגל רגע).

ברור שיש. רק עכשיו יש לPS5 בסיס משתמשים שהיה לPS4 כשספיידרמן יצא.

בכל אופן זה לא ממש משנה שום דבר, גם אם היה מוכר פי 5 זה עדיין מגוחך.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 14:07

ברגע שיש לך עשרות מליוני יחידות קונסולה בשוק זה כבר לא משנה מדי. האנשים שקונים משחקים כאלה בשנה הראשונה שלהם הם יחסית קור, ולאנשים האלה יש כבר קונסולה בתחילת הדור. כשהפס5 מוכרת מכשיר ללקוח ה-90 מליון, אדם שקונה אותה 5-6 שנים מהשיגור, לא בדיוק מדובר באיזה סופר לקוח שקונה כל משחק סינמטי של סוני, מדובר באנשים שמשדרגים קצת את החווית פורטנייט שלהם.

U4 שיצא על בסיס של 40 מליון יחידות מכר יותר מ-TLOU2 שיצא על בסיס של 120 מליון. הורייזן שיצא במסגרת זמן דומה לספיידרמן 2 (בסיס של 53 מליון יחידות) מכר טוב כמו ספיידרמן 1. השנה GTA6 הולך לצאת על בסיס משתמשים קטן משמעותית משל ה-360/פס3 בסוף 2013 אבל ברור לכולנו שהמספרים שלו הולכים להעיף את השיגור של GTAV מהטמוספרה.

אני יודע שזה נשמע הגיוני שכשיש 100 מליון מכשירים בשוק משחקים מוכרים הרבה יותר מכשיש 50 מליון מכשירים בשוק, אבל ההסטוריה מלמדת אותנו שאין הבדל ענקי. תמיד יש מקרי קצה, אבל אם ספיידרמן 2 היה אטרקטיבי מספיק הוא היה מוכר יותר טוב מספיידרמן 1, אפילו שהיה לו בסיס משתמשים גדול באיזה 80%.

blingblingElder

לא כזה מפתיע שספיידי 2 מוכר פחות טוב על הפס5 וגם על המחשב. המשחק נראה כמו חבילת הרחבה, פשוט מביך שככה נראה המשך גדול ויקר בלעדי לחומרה של דור חדש. המשך דור חדש צריך לעשות קודם כל וואו ויזואלית/עולם/פיזיקה וגם בגיימפליי. פה לא היה כלום מזה

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 14:11
ציטוט מאת bling

לא כזה מפתיע שספיידי 2 מוכר פחות טוב על הפס5 וגם על המחשב. המשחק נראה כמו חבילת הרחבה, פשוט מביך שככה נראה המשך גדול ויקר בלעדי לחומרה של דור חדש. המשך דור חדש צריך לעשות קודם כל וואו ויזואלית/עולם/פיזיקה וגם בגיימפליי. פה לא היה כלום מזה

אני לגמרי מסכים. עדין לא קניתי את ספיידרמן 2, ולפני שחשפו אותו דברתי כאן בפורום כמה פעמים על איך אני קונה אותו בשניה שהוא יוצא. דמינתי הרים וגבהות לספיידרמן 2, אבל התוצר הסופי נראה כמו חבילת הרחבה של המשחק הקודם עם גרפיקה דומה, גיימפליי דומה ועולם דומה. המשך למשחק שמכר 20+ מליון יחידות, ואז קבל הרחבה שהיא חבילת משימות חדשה שאיתה מכר 30+ מליון יחידות, יכול לרשות לעצמו להשקיע בהפקה שהיא יותר מדור קודם עם שלבים ממוחזרים.

וכן, אני יודע שהיה לו תקציב פסיכי של איזה 300 מליון. אבל אם זה מה שאינסומניאק מצליחה להשיג עם 300 מליון, הם צריכים להחזיר את המפתחות.

StickStickSage

לדעתי ספיידרמן 2 היה פשוט הרבה פחות מרגש וההייפ לגביו היה נמוך יותר. ועובדה שכמעט אף אחד פה לא שיחק בו, ואנחנו יחסית קהל היעד.
אנחנו כבר בערך שנתיים וחצי מאז השיגור שלו ולמען האמת כרגע הוא אפילו לא תופס לי מקום בראש כמשחק שאני רוצה לשחק כשיהיה לי זמן. כנראה שמתישהו עוד אעשה את זה, אבל זה לא קרוב להתרגשות מספיידרמן הראשון שהיה הפקת הAAA הענקית הראשונה של המותג, וכולם רק רצו להתנדנד בעיר ולהרגיש את המשחק.
אני גם מרגיש שהדיבור עליו הוא די שלילי ככל שהתרחקנו מהיציאה שלו, אני בעיקר נתקל באנשים שמדברים עליו כאכזבה וכמשחק מפוספס, אבל לא נכנסתי לזה ואני לא באמת יודע עד שאשחק.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 14:47

גם אני מסכים, וסיימתי אותו ואת השניים הקודמים. הוא משחק טוב בבסיס, אבל העלילה גרועה ממש והוא לא מחדש מספיק ביחס לשניים הקודמים כדי להצדיק השקעה של עוד 20 שעות משחק. בסוף זה אותו דבר. היו כמה סיידקווסטים שאהבתי, אבל זה לא ממש מספיק. המשך די מיותר.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת InterAl

גם אני מסכים, וסיימתי אותו ואת השניים הקודמים. הוא משחק טוב בבסיס, אבל העלילה גרועה ממש והוא לא מחדש מספיק ביחס לשניים הקודמים כדי להצדיק השקעה של עוד 20 שעות משחק. בסוף זה אותו דבר. היו כמה סיידקווסטים שאהבתי, אבל זה לא ממש מספיק. המשך די מיותר.

כמישהו ששחק בו, אתה מרגיש לאיפה הלכו 300 מליון דולר?

InterAlInterAlVeteran

לא. הוא מלוטש ומפורט בהרבה מהקודמים, עם 2 דמויות שחיקות והרבה יכולות, קאטסינים ומערכות חדשות, אבל זה עדיין נשמע מוגזם.

LaskinLaskinElder

אין ספק ש-300 מליון נשמע מוגזם.

אבל הוא כן משחק הרבה יותר טוב לדעתי מהראשון, כמעט מכל בחינה. שתי הדמויות והגיוון הנוסף בסט הפעולות הבסיסי והמורחב עושים את שלהם, והסט פיסז הרבה יותר טובים, ארוכים ומושקעים. זה ספציפית עניין מאוד מורגש.

לגבי אם זה משנה 100 או 50 מליון - אני עדיין ממש לא מסכים. זה ספיידרמן, לא tlou עם דירוג M. זה משחק שכמעט כל ילד רוצה כשהוא קונה קונסולה ועובדה שיש לו רגליים מאוד ארוכות והוא עדיין בטבלאות.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 20:49
ציטוט מאת InterAl

לא. הוא מלוטש ומפורט בהרבה מהקודמים, עם 2 דמויות שחיקות והרבה יכולות, קאטסינים ומערכות חדשות, אבל זה עדיין נשמע מוגזם.

ציטוט מאת Laskin

אין ספק ש-300 מליון נשמע מוגזם.

אבל הוא כן משחק הרבה יותר טוב לדעתי מהראשון, כמעט מכל בחינה. שתי הדמויות והגיוון הנוסף בסט הפעולות הבסיסי והמורחב עושים את שלהם, והסט פיסז הרבה יותר טובים, ארוכים ומושקעים. זה ספציפית עניין מאוד מורגש.

אני בטוח שזה מורגש, אבל 300 מליון דולר זה פחות או יותר המשחק הכי יקר בהסטוריה אם מתעלמים מתקציבי שיווק (אולי RDR2 היה יקר יותר?), ולדעתי הכסף לא נמצא על המסך. זה משחק בגרפיקה של פס4, שכל המכניקות שלו כבר מבוססות (גם של ספיידרמן וגם של מיילס בזכות ההרחבה), העולם הפתוח כבר היה מוכן ורק דרש קצת שדרוגים, ואין בו איזו חדשנות גדולה, בעיקר מחזור.

אז לאיפה הלך 300 מליון דולר? אין לי שמץ, אולי כי כולם שם הולכים הביתה ב-16:00 ומאוננים חצי מהיום בחדר פיפ"א.

ציטוט מאת Laskin

לגבי אם זה משנה 100 או 50 מליון - אני עדיין ממש לא מסכים. זה ספיידרמן, לא tlou עם דירוג M. זה משחק שכמעט כל ילד רוצה כשהוא קונה קונסולה ועובדה שיש לו רגליים מאוד ארוכות והוא עדיין בטבלאות.

אם היה מדובר במספרים נמוכים בשיגור בלבד אז הייתי יכול לזרום איתך. אבל מספרי השיגור דווקא דומים, 2.5 מליון ב-24 שעות לספיידרמן 2 ו-3.3 מליון ב-72 שעות ראשונות לספיידרמן 1. נשמע לי אותו BALL PARK. אם הבסיס משתמשים היה פאקטור, המספרי שיגור היו נוטים חזק לטובת ספיידרמן 1, אבל הם לא, הם דומים למרות ההפרש בבסיס משתמשים.

ספיידרמן משחק של רגליים ארוכות. כל חודש הפס4 או הפס5 מוכרות יותר ממליון יחידות וכמו שאמרת, ה"ילדים" רוצים את ספיידרמן אז הוא מזדחל לו למעלה כמו משחק נינטנדו. העניין הוא שהפס5 מוכרת בקצב דומה לפס4, אז הרגליים הארוכות של ספיידרמן 2 היו אמורות להיות ארוכות בדיוק כמו של ספיידרמן 1, אבל הן לא, הוא מוכר לאט יותר, ואני לא רואה איך זה קשור לבסיס משתמשים.

אני חוש שרוב האנשים יסכימו שספיידרמן 1 היה מרגש למדי, וספיידרמן 2 קצת חסר הייפ. הרבה מזה נמצא בעובדה שמדובר במשחק שנראה כמו משחק פס4 שעושה עוד מאותו דבר. כלומר, אני לא צריך לשחק בו כדי לדעת איך הוא מרגיש, הוא ליטרלי המשחק הקודם, אפילו אותה עיר. כמישהו שסוני אמורה לשכנע לקנות אותו, הוא מרגיש לי כמו חבילת משימות חדשה, DLC, בייסיקלי כמו ההרחבה של מיילס.

LaskinLaskinElder

דווקא המכירות day1 מסתדרות ולפי הרבה משחקים אחרים זה נורמלי שהימים הראשונים של ההמשך יהיו חזקים יותר, גם אם אחר כך זה נחלש וגם אם לא. הרגליים הארוכות זה איפה שנמדד בסיס המשתמשים, ובמקום למכור כל חודש לרבע אחוז מתוך 100 מליון זה רבע אחוז מ-50 מליון אז הגיוני מאוד שאם מודדים שנתיים ראשונות אז מכירות של הראשון יהיו גבוהות יותר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 במאי 2026 בשעה 21:29
ציטוט מאת Laskin

דווקא המכירות day1 מסתדרות ולפי הרבה משחקים אחרים זה נורמלי שהימים הראשונים של ההמשך יהיו חזקים יותר, גם אם אחר כך זה נחלש וגם אם לא. הרגליים הארוכות זה איפה שנמדד בסיס המשתמשים, ובמקום למכור כל חודש לרבע אחוז מתוך 100 מליון זה רבע אחוז מ-50 מליון אז הגיוני מאוד שאם מודדים שנתיים ראשונות אז מכירות של הראשון יהיו גבוהות יותר.

אם הבסיס משתמשים היה קטן מדי, המכירות day one היו חלשות ביחס למשחק הקודם כי לאנשים שאוהבים את ספיידרמן אין פלייסטיישן. אבל הן היו דומות, אפילו הייתי טוען חזקות מספיידרמן 1, כך שהבסיס משתמשים היה גדול מספיק כדי לתת לו שיגור חזק. הרגליים הארוכות כנראה נובעות מרוכשים חדשים של הקונסולה, לא ממשתמשים קיימים.

ואגב, זה גם לא נכון שאחד מוכר ל-45 מליון והשני ל-85 מליון כשאנחנו מדברים על הרגליים של המשחק.

כשהמשחקים יצאו:

• פס4 - ~86 מליון

• פס5 - ~45 מליון

כשהמשחקים היו בני שנה:

• פס4 - ~100 מליון

• פס5 - ~65 מליון

כשהמשחקים היו בני שנתיים:

• פס4 - ~116 מליון

• פס5 - ~90 מליון

בשיגור הפס4 הובילה ב-91%, אבל בסוף השנה השניה היא הובילה רק ב-28%. כלומר הבסיס משתמשים התנרמל מול הפס4 לאורך הזמן, ובכל חודש יש לפס5 יותר רוכשים חדשים מאשר הפס4 בתקופה המקבילה בין המשחקים. אז איפה הרגליים הארוכות של ספיידרמן 2? אם הבסיס משתמשים כבר די דומה, וכל חודש יותר משתמשים חדשים קונים פלייסטיישן 5, למה ספיידרמן 2 לא מככב?

ספציפית alinea טענו בנובמבר 2025 שספיידרמן 2 מוכר 100K-200K עותקים בחודש ושהוא evergreen. כלומר הוא מוכר 1.2 עד 2.4 עותקים בשנה, כך שיקח לו להגיע ל-20 מליון עותקים 4-6 שנים מהשיגור. . זה מאוד לאט לעומת המשחק הראשון, וכשאתה מדבר על השנה השלישית, הרביעית והחמישית של המשחק בטח שאין שום משמעות לבסיס משתמשים שכבר מזמן הדביק את התקופה שבה ספיידרמן 1 מכר 20+ מליון עותקים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 במאי 2026 בשעה 16:23

פרגמטה הגיע ל-2 מליון עותקים, לקח לו שבועיים וחצי. לא טרוף, אבל לדעתי קאפקום מרוצים, מכירות לא רעות ל-IP חדש בתקציב נמוך. יש לי הרגשה שהוא יהיה עם זנב ארוך, משחק קלאסי לרכישה במבצעים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 08 במאי 2026 בשעה 09:22

הדוח הפיננסי החדש של סוני:

• פלייסטיישן הכניסה 29.88 מליארד דולר והרוויחה 2.95 מליארד.

• הגורם מספר 1 לפגיעה ברווח בשנה האחרונה - באנג'י.

• חברות מחוייבות לדווח הפסדים שנובעים מירידת ערך של נכס שהם קנו, בתחשיב ההפסדים 770 מליון דולר ירידת ערך של באנג'י בשני רבעונים בלבד.

• פלייסטיישן הכניסה 6.52 מליארד דולר והרוויחה 340 מליון דולר בלבד ברבעון האחרון של השנה - ינואר עד מרץ.

• הרווחים היו גבוהים ב-45% משנה שעברה, אבל בגלל באנג'י הרווחים ברבעון היה חלשים ב-38% משנה שעברה.

• התחזית ל-2026 (עד מרץ 2027) היא 28.18 מליארד הכנסות ו-3.83 מליארד רווח.

• סוני צופים לירידה במכירות חומרה בשנה הקרובה אבל עליה במכירות תוכנה צד א'. כנראה שיש להם משהו בכיס חוץ מוולברין עד מרץ 2027.

• יש לסוני 14 מליארד במזומן ו-10.6 מליארד דולר בחובות.

• נמכרו 16 מליון מכשירי פס5 השנה. ברבעון האחרון רק 1.5 מליון מכשירים.

• סוני לא אומרת כמה פס5 יש בשוק, אבל ב-Q2 של 25 היא אמרה 84.2 מליון, על פי הדו"ח מאז נמכרו 9.4 מליון יחידות כך שכנראה שהמספר הוא 93.6 מליון יחידות.

• הפס4 הייתה על 97 מליון יחידות בזמן המקביל.

LaskinLaskinElder

סוני צופה ירידה במכירות חומרה? בתקופה שGTA אמור לצאת? לדעתי היא תופתע לטובה

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 08 במאי 2026 בשעה 10:33
ציטוט מאת Laskin

סוני צופה ירידה במכירות חומרה? בתקופה שGTA אמור לצאת? לדעתי היא תופתע לטובה

היא לא כי היא אומרת בדו"ח שהם מוכנים לקנות זיכרון רק עד מחיר מסויים, ויש רק בריכה קטנה של זיכרון שנמכר במחיר שהם מוכנים לקנות. כלומר סוני לא מוכנה לשלם יותר על זיכרון, אז היא תקנה רק זיכרון זול שכמעט לא זמין, ולכן יש מצב למחסור חומרה השנה. זה גם מסביר את העליה הגדולה במחיר של הפס5, כי אם היא לא מסוגלת ליצר הרבה פס5, היא מעדיפה למכור מעט מכשירים במחיר גבוה וכך להתאים את ההיצע לביקוש.

LaskinLaskinElder

אה, אם באמת זה המצב אז זה חתיכת עיתוי מחורבן, זה אומר שלא יהיו מכשירים בחגים ואנשים יקנו סוויץ׳ או חלילה אקס בוקס במקום.

יש להם גם לפי השמועות איזה מרקטינג דיל עם רוקסטאר על GTA6. מה זה שווה בלי מכשירים למכור?

idanidanVeteran

נינטנדו העלתה את המחיר של הסוויץ 2 ב 50$. פייסבוק העלתה את המחיר של הקווסט ב 100$. כל התעשייה הולכת להזדיין בשנים הקרובות.