VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8459 הודעות
glass manglass manSage
ציטוט מאת Golan

עוד הוכחה שהפס5 פרו היא אחת הקונסולות המיותרות ביותר שיש.

שמע אחי לא תשכנע אותי. הPS5 פרו אולי מיותרת אם יש לך כבר PS5 רגיל בבית. אבל אתה קנית PS5 רגיל, שהפרו כבר יצא והיתה לך הזדמנות לקנות PS5 PRO לפני שלאסקין קנה את האחרון בארץ ולא ניצלת זאת, אז יצאת פרייאר לדעתי אין לך איך לייפות את זה. :-)

לפי הדיווחים האחרונים יש מצב גם שלאסקין קנה את אחד מהPS5 PRO האחרונים באירופה כולה כי מדברים פה על מחסורים משמעותים.

ולך יש Series X קונסולה שחוץ מהאקסקלוסיבים ואולי הSSD עולה על הPS5 בהכל בחווית משתמש, אני יודע את זה יצא לי להשתמש בה, יש לך עברית בקונסולה הגיימפאס עד היום טוב מהפלוס וכו'. לא עשית דיל טוב כפרה :-)

GolanGolanVeteran
נערך לאחרונה: 24 בספטמבר 2026 בשעה 00:19
ציטוט מאת glass man

שמע אחי לא תשכנע אותי. הPS5 פרו אולי מיותרת אם יש לך כבר PS5 רגיל בבית. אבל אתה קנית PS5 רגיל, שהפרו כבר יצא והיתה לך הזדמנות לקנות PS5 PRO לפני שלאסקין קנה את האחרון בארץ ולא ניצלת זאת, אז יצאת פרייאר לדעתי אין לך איך לייפות את זה. :-)

לפי הדיווחים האחרונים יש מצב גם שלאסקין קנה את אחד מהPS5 PRO האחרונים באירופה כולה כי מדברים פה על מחסורים משמעותים.

ולך יש Series X קונסולה שחוץ מהאקסקלוסיבים ואולי הSSD עולה על הPS5 בהכל בחווית משתמש, אני יודע את זה יצא לי להשתמש בה, יש לך עברית בקונסולה הגיימפאס עד היום טוב מהפלוס וכו'. לא עשית דיל טוב כפרה :-)

אני מפרגן אם אתה נהנה חחחחח. אני אישית חושב שהשדרוג לא מצדיק את המחיר... בסופו של דבר העין לא תראה את ההבדל וחוץ מכמה משחקים שיש תיקון ל-60FPS לא מצאתי סיבה מצדקת לקנות את זה...

גם הסיבה שקניתי פס5 רגיל ולא פרו זה כי קיבלתי מהעבודה שובר לדינמיקה וזה עלה בדיוק הסכום שלו.. חחחח.

ולגבי האקסבוקס אני כבר לא נוגע בו יותר מחצי שנה, כשאין בלעדיים הקונסולה נהייתה מיותרת לחלוטין... 😆

glass manglass manSage
ציטוט מאת Golan

אני מפרגן אם אתה נהנה חחחחח. אני אישית חושב שהשדרוג לא מצדיק את המחיר... בסופו של דבר העין לא תראה את ההבדל וחוץ מכמה משחקים שיש תיקון ל-60FPS לא מצאתי סיבה מצדקת לקנות את זה...

גם הסיבה שקניתי פס5 רגיל ולא פרו זה כי קיבלתי מהעבודה שובר לדינמיקה וזה עלה בדיוק הסכום שלו.. חחחח.

ולגבי האקסבוקס אני כבר לא נוגע בו יותר מחצי שנה, כשאין בלעדיים הקונסולה נהייתה מיותרת לחלוטין... 😆

גבר גם אם קיבלת שובר מהעבודה וגם אם זו סתם ירושה מסבתא עשירה, זה היה דיל על הפנים בשבילך אובייקטיבית.

קנית צעצוע מיושן כשיש לך בבית צעצוע עם חומרה יותר טובה, וגם אם האקסקלוסיבים של הPS5 היו הסיבה זה לא נראה שעפת עליהם במיוחד.

אני לא אומר את זה בקטע רע להפך, פשוט אם כבר פתחת את זה שהפרו לא שווה.... וגם למה לא שווה? הוא אובייקטיבית יהיה המכשיר הכי טוב לשחק עליו GTA6 לפחות לX זמן. ונראה לך באמת שלא תראה הבדל בין GTA 6 בפס5 פרו? בטח שתראה, אולי אתה רואה סרטונים דחוסים ביוטיוב ולכן אתה חושב שלא יהיה הבדל.

לי לצערי יש מזל נאחס ואם הייתי יודע איזה דור חרבנה זה הולך להיות בטח שהייתי מחכה לפס5 פרו ומביא אותו רק שGTA6 יוצא אבל מי ידע שזה מה שיהיה.

אם אתה נהנה מהקונסולה תהנה, אבל שוב אובייקטיבית דיל על הפנים. את הPS5 PRO יכולת למכור ולהרוויח עליו בPS5 הרגיל אף אחד לא יהיה מעוניין. ואם כבר קנית בשביל אקסקלוסיבים של סוני אז אדרבא,משחקים כמו אינטרגלקטיק וGOW הבא הם אלה שהכי ירוויחו מהPS5 PRO.

מה אגיד לך כפרה כסף שלך, חיים שלי. בעיני זה כמו לראות מישהו שהולך לקנות Series S כשהוא יכול ללכת על הX או מישהו שהולך לקנות Switch 1 OLED כשהוא יכול כבר לקנות Switch 2.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 24 בספטמבר 2026 בשעה 10:46

זה בטח לא SWITCH 1 ל-2, אבל ההבדל במשחקים מסויימים, במיוחד מהתקופה האחרונה - מורגש מאוד, גם בקונטרול עכשיו אומרים שההבדל ממש גדול, גם בתמונה וגם בFPS.

לגבי GTA6 - הלוואי וינצלו את הPRO כמו שצריך, זה משהו שאנחנו אבל לא יודעים, ואני לקחתי פה הימור רק בגלל שזה היה לפני עליית מחירים פסיכית.

glass manglass manSage

כן, לפי מה שDF הראו קונטרול יורד בPS5 הבסיסי ל19FPS בבוסים במצב איכות. מתי ראינו זוועות כאלה מאז דור הPS360? לא זכור לי דבר כזה.

למשחק האק אנד סלאש זה לא קביל בשיט, אבל החומרה של הPS5 פשוט עתיקה מדי לסטנדרטים של רמדי כמו תמיד.

אתה צודק שאי אפשר לדעת מה יהיה עם GTA6 אבל אם אני צריך להמר? יהיו בו רגעים של כאוס מוחלט שהבאת מקסימום ניידות עלייך מקסימום פיצוצים מקסימום מסוקים, ואז בסיטואציות קצה כאלה שהPS5 יגיע לStress בטוח זה לא ישאר 30FPS במכשיר הרגיל.

וגם בתקופת הקרוס ג'ן של הPS5&PS6 האקסקלוסיבים יעבדו הרבה יותר טוב על הפרו מאשר על הפס5 הרגיל, אז אני לא רואה איך זה לא הדיל הכי טוב למי שאין PS5.

(ולמי שיש את הכסף לזרוק עליו, הוא שווה גם אם יש PS5 לדעתי)

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת glass man

קאז: כל האקסקלוסיבים של האקסבוקס שציינת חוץ מפורצה הם אקסקלוסיבים לגיימרים לא לקאזואלים. שספיידרמן יצא לPS4 בת הזוג שלי שלחה לי בווטסאפ על זה. למה היא לא שלחה אף פעם משהו על סטארפילד? למה היא לא שלחה לי אף פעם על היילו? למה היא אף פעם לא תדע מה זה killer instinct אם היא תראה את זה? כי אלה משחקים לגיימרים.

קונסולה חייבת למשוך את הארדקור אבל היא חייבת גם למשוך קאזואלים לא היה למייקרוסופט כבר שני דורות משחק שמושך קאזואלים ברמה שיש לסוני.

המשחקים הטרנדים שלך פשוט לא עושים את האימפקט שאתה חושב, אז יש עכשיו את המשחק הזה לעיצוב שמלות, כן יכול להיות שזה יתפוצץ אצל בנות ויהיה להיט לX זמן אבל למה אתה חושב שזה יכול להיות סיסטם סלר שיעשה הבדל.

קונסולה צריכה משחקים שכל אחד מכיר, ולאקסבוקס אין את זה. עם כל אהבתי לקאמיה לרוב האנשים המשחקים שלו והשם שלו לא אומרים כלום אז גם סקיילבאונד אם היה יוצא לא היה משנה הרבה.

אתה באמת משווה את המצב הביזיוני של מייקרוסופט בדורות האחרונים לדור ה360 והOG אקסבוקס? וואלק בדור הOG אני כבר זוכר ישראלים מתארגנים על אקסבוקס בשביל היילו אפילו כשלא היה יבוא רשמי בכלל ולא ידענו מתי בכלל יהיה אנשים מצאו דרך לא דרך להביא אותה.

שיצא Ninja gaiden בלאק, אנשים היו עם הלשון בחוץ מקנאים בבעלי הבוקס, היה לOG בלעדי מטורף כמו KOTOR שם שכל קאזואל מכיר.

מה אתה מדבר קאז, אתה משווה לי את זה למשחקי אינדי האלה? למה שאנשים ישלמו מעל 1000 דולר+3 דולר למאקה קמיליון שהם יכולים לקנות סוויץ 2 ב499 דולר+3 דולר ולשחק שם? (וזו עוד המחיר של הסוויץ 2 אחרי עליית מחיר)

זה לא נתפס לי שאתה באמת מאמין שהמשחקים האלה יכולים לשנות עתיד של קונסולה.

הרבה קשקושים.

לא נתת את הדעת על המודל העסקי של קונסולה קלאסית במחיר של ~1000 דולר. כמה כסף אתה מצפה שמיקרוסופט תפסיד על כל פיסת חומרה? לא נתת את הדעת איזה פיץ' יש למיקרוסופט שכעת מתוך ה 4 האפשרויות הסטנרדטיות לגיימינג היא במקום האחרון בפער.
לא נתת את הדעת על בלעדיות ועל כך ש TES ו FO לא יהיו זמינים רק על הקונסולה הבאה של מיקרוסופט.

ואה, TES ופולאאוט זה כן משחקים ל'קז'ואלים'? מה זו השטות הזו? גוף אוף וור זה גם לקז'ואלים כי הוא מכר 15 מיליון?
תפסיק להשוות הכל לספיידרמן. זה לא בנצ'מארק הולם. אולי וולברין בעצם גם לא לקז'ואלים כי הוא מוכר חצי ממנו?
האנקדוטות שלך לא רלוונטיות לכלום. שלחו לך הודעות על Arc Raiders?

אתה מדבר ברצינות ש NGB ו KOTOR היו משחקים לקז'ואלים בזמנם וסחפו את הקהל הרחב? ואז מבטל משחקי אינדי שמוכרים מיליונים ומייצרים engagement גבוה?

ובפעם האלף: אנשים ישלמו 1000$+ כי הם מקבלים את כל המשחקים שהם מקבלים בקונסולה הרגילה שלהם, בגרסה הכי טובה שלהם ובנוסף הם מקבלים גישה לעשרות משחקים שלא קיימים אצל את המתחרות ופיצ'רסט שמבייש את המתחרות.

אם קונסולה רגילה תצטרך גם ככה לעלות 900-1100 דולר, אז בעזרת שיווק והעברת מסרים נכונה אפשר לשכנע אנשים לשים עוד כמה מאות דולרים כדי לקבל הרבה יותר.

glass manglass manSage

הרייבוט של GOW הוא מאוד קאזואלי, הוא משחק מאוד נגיש שכל אחד יכול לסיים.

TES מאז 4 הם משחקים מאוד קאזואלים ברמה שהם מאוד ידידותים לשחקן קאזואל, כזה שבא "לעבור חוויה" של כייף וסיפור. תכנס לכל קבוצת פנטזייה בפייסבוק ותשאל קאזואלים שם מי אוהב TES ותראה. קאזואל זה לא משהו שלילי קאזואל זה הסימן שפרצת למיינסטרים ואתה משחק שכולם רוצים לשחק, גם הארדקור וגם קאזואלים כאחד GOW כזה.

לא אמרתי שNGB קאזואלי אתה סתם עושה סלט. אמרתי שאנשים התלהבו מ NGB ואין למייק כמוהו כיום.על KOTOR כן, מלא קאזואלים שאוהבים STAR WARS קינאו בבעלי הבוקס ורצו אותו על הפס2.

מייקרוסופט חייבת משחקים כאלה שמגיעים לקהל יותר רחב ופורצים למיינסטרים ואין לה.

מה יש לדבר על המודל העסקי. המודל העסקי של קונסולות תמיד היה להפסיד על מכירת קונסולה ולעשות כסף מהמשחקים שאתה מוכר. מייקרוסופט פשוט יודעים שהם לא יעשו כסף מהמשחקים אז הם מגלגלים את העלות של הקונסולה לצרכן למה אתה מסבך את זה.

תראה כמה התלהבות יש פתאום על ההיליקס מאז שקוג'ימה הכריז על הבלעדיות של PHYSINT. הבעיה שוב, שזה יגרום רק להארדקור לקנות בוקס הם צריכים גם אקסקלוסיבים שידברו לקאזואלס ואין להם.

בפעם האלף: אנשים לא קונים קונסולה כדי לשחק עליה אינדי. לרוב האנשים זה נראה מוזר להפעיל קונסולה חזקה, בשביל להריץ משחק שיכול לפעול על לפטופ מלפני עשור.

יש לי המון אינדים שקיבלתי מסוני בפלוס, ואני עדיין מעדיף לשחק את האינדים האלה על הSWITCH או על הPC שלי כי להדליק את הפלייסטישן בשביל האינדים האלה.... מרגיש לי מיותר....

גם אם יש אנשים שמשחקים רק על הקונסולות את האינדים שלהם כי הם חייבים "חוויה של סלון" בכל סשן גיימינג, אם תבדוק אצלם הם לא יקנו קונסולה בשביל אינדים.

קונסולה קונים בשביל AAA ואם אפשר לשחק עליה אינדי מה טוב.

בן אדם לא קנה PS1 בשביל symphony of the night (שהיה AA בזמנו) הוא קנה בשביל AAA כמו פפ7 או MGS

בן אדם לא קנה PS2 בשביל "metal slug " שהיה בערכי הפקה של אינדי, הוא קנה בשביל GT3 או MGS 2 או FFX או GTA 3.

בן אדם לא קנה XBOX 360 בשביל לימבו, הוא קנה בשביל GTA 4 או COD 4 או SF4.

המשחקים הטרנדים שלך עושים רעש כמה שבועות וכולם שוכחים מהם לאחר מכן. מי משחק מקה קאמליון כיום? קניתי אותו ואני לא נוגע בו יש לי עליו אולי שעה בלחץ ולא מתכוון לחזור אליו.

אמרתי לך אתה מתבלבל בין העובדה שמשחק אינדי יכול להיות הצלחה משנת חיים ליוצר הפרטי שמפתח אותו לבין זה שאינדי הם לא סיבה לקנות קונסולה עדיין.

אתה תמיד יכול למצוא איזה חד קרן כמו מיינקראפט או רוקט לייג, אבל אלה חדי קרן ששום משחק טרנדי שהבאת עד היום לא הגיע לאימפקט התרבותי שהם עשו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 25 בספטמבר 2026 בשעה 23:56

עדכון RE9:

• 8.5 מליון יחידות.

• 8.6% אקסבוקס.

• 43.4% סטים.

• 48.1% פס5.

• 30.8% מכירות פיזיות ו-69.2% מכירות דיגיטליות בפס5.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת glass man

הרייבוט של GOW הוא מאוד קאזואלי, הוא משחק מאוד נגיש שכל אחד יכול לסיים.

TES מאז 4 הם משחקים מאוד קאזואלים ברמה שהם מאוד ידידותים לשחקן קאזואל, כזה שבא "לעבור חוויה" של כייף וסיפור. תכנס לכל קבוצת פנטזייה בפייסבוק ותשאל קאזואלים שם מי אוהב TES ותראה. קאזואל זה לא משהו שלילי קאזואל זה הסימן שפרצת למיינסטרים ואתה משחק שכולם רוצים לשחק, גם הארדקור וגם קאזואלים כאחד GOW כזה.

לא אמרתי שNGB קאזואלי אתה סתם עושה סלט. אמרתי שאנשים התלהבו מ NGB ואין למייק כמוהו כיום.על KOTOR כן, מלא קאזואלים שאוהבים STAR WARS קינאו בבעלי הבוקס ורצו אותו על הפס2.

מייקרוסופט חייבת משחקים כאלה שמגיעים לקהל יותר רחב ופורצים למיינסטרים ואין לה.

מה יש לדבר על המודל העסקי. המודל העסקי של קונסולות תמיד היה להפסיד על מכירת קונסולה ולעשות כסף מהמשחקים שאתה מוכר. מייקרוסופט פשוט יודעים שהם לא יעשו כסף מהמשחקים אז הם מגלגלים את העלות של הקונסולה לצרכן למה אתה מסבך את זה.

תראה כמה התלהבות יש פתאום על ההיליקס מאז שקוג'ימה הכריז על הבלעדיות של PHYSINT. הבעיה שוב, שזה יגרום רק להארדקור לקנות בוקס הם צריכים גם אקסקלוסיבים שידברו לקאזואלס ואין להם.

בפעם האלף: אנשים לא קונים קונסולה כדי לשחק עליה אינדי. לרוב האנשים זה נראה מוזר להפעיל קונסולה חזקה, בשביל להריץ משחק שיכול לפעול על לפטופ מלפני עשור.

יש לי המון אינדים שקיבלתי מסוני בפלוס, ואני עדיין מעדיף לשחק את האינדים האלה על הSWITCH או על הPC שלי כי להדליק את הפלייסטישן בשביל האינדים האלה.... מרגיש לי מיותר....

גם אם יש אנשים שמשחקים רק על הקונסולות את האינדים שלהם כי הם חייבים "חוויה של סלון" בכל סשן גיימינג, אם תבדוק אצלם הם לא יקנו קונסולה בשביל אינדים.

קונסולה קונים בשביל AAA ואם אפשר לשחק עליה אינדי מה טוב.

בן אדם לא קנה PS1 בשביל symphony of the night (שהיה AA בזמנו) הוא קנה בשביל AAA כמו פפ7 או MGS

בן אדם לא קנה PS2 בשביל "metal slug " שהיה בערכי הפקה של אינדי, הוא קנה בשביל GT3 או MGS 2 או FFX או GTA 3.

בן אדם לא קנה XBOX 360 בשביל לימבו, הוא קנה בשביל GTA 4 או COD 4 או SF4.

המשחקים הטרנדים שלך עושים רעש כמה שבועות וכולם שוכחים מהם לאחר מכן. מי משחק מקה קאמליון כיום? קניתי אותו ואני לא נוגע בו יש לי עליו אולי שעה בלחץ ולא מתכוון לחזור אליו.

אמרתי לך אתה מתבלבל בין העובדה שמשחק אינדי יכול להיות הצלחה משנת חיים ליוצר הפרטי שמפתח אותו לבין זה שאינדי הם לא סיבה לקנות קונסולה עדיין.

אתה תמיד יכול למצוא איזה חד קרן כמו מיינקראפט או רוקט לייג, אבל אלה חדי קרן ששום משחק טרנדי שהבאת עד היום לא הגיע לאימפקט התרבותי שהם עשו.

כמה בלבולי שכל.

GOW הוא משחק ש'כל אחד יכול לסיים'? והיילו לא?
תדבר מספרים קונקרטיים. כן, סקיירים מכר עשרות מיליונים והוא 'מיינסטרים'. זה לא מבטיח ש TES6 כבלעדי יביא את זה לידי ביטוי באותה צורה.
ושוב, בכל מקרה אין תרחיש בו ה XBOX הבאה היא קונסולה סטנדרית וש TES6 יהיה זמין רק עליה.

אם אתה אומר שמיקרוסופט חייבים משחקים שמגיעים למיינסטרים אז היא חייבת להיות קונסולה-מחשב היברידית. כך היא מקבל עשרות כאלה בלי להוציא אגורה על פיתוח, וככה היא יכולה להזין את גיימפאס נון-סטופ.

בשיגור של הדור האחרון הקונסולות נמכרו ב break even או בסבסוד מינימלי שרכישת משחק אחד סוגר. אם אתה רוצה שקונסולות הדור הבא יעלו 500 דולר כדי שהן יוכלו למכור בדומה לקונסולות קודמות, אז מיקרוסופט וסוני יצטרכו לסבסד במאות דולרים. אתה חושב שזה הכיוון?

אנשים קונים קונסולה כי הם רוצים פתרון אחד ויחיד לכל צרכי הגיימינג שלהם בבית. אנשים שמוכנים לשלם 1000 דולר לקונסולה אפשר לשכנע לשים עוד כמה מאות דולרים בשביל פיתרון שנותן להם את כל הלהיטים על המחשב [שהם רצים לקנות ברגע שסוף סוף מגיעים לקונסולות], חופש צרכני גדול יותר וחסכון כספי לאורך זמן.

קורע אותי שאתה מדבר על משחקי אנדי 'ששוכחים מהם אחרי כמה שבועות'. למה, כמה זמן דום נשאר בשיח ובטבלאות? אינדיאנה ג'ונס? avowed? סארוס? מרתון? מספיק עם הסטדנרט הכפול המביך הזה.

מקה קאמליון מדורג במקום ה 135 במספר השחקנים היומי בסטים. dawnwalker במקום ה 127. אונימושה 91. מרתון 425. טוקון 918. די להביך.

DrKeoDrKeoSite Admin

ובנוגע לקונטרול, אין עדין מספרים אבל אתמול הוא היה בראש המצעד של סטים והיום הוא שלישי כך שלפחות הולך לו לא רע. לפחות ביחס לרמדי, כנראה יותר טוב מ-AW2.