VOXELIM

ת׳רד Valve הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·10 באפריל 2013

3066 הודעות
LaskinLaskinElder
ציטוט מאת Laskin

לשלט הזה יש HAL effect מתקדם עם פטנט מגנטי שאמור להיות הסטיקים הכי טובים ואמינים בשוק.
יש לו ג׳יירו, 2 טאץ׳ פאדס, סנסורים על הגריפים, האפטיק פידבק מתקדם, עוד 4 כפתורים מאחורה שניתן לקנפג, הוא מגיע עם סוללה גדולה ומתאם שהוא גם תחנת עגינה… 90% מהפיצ׳רים האלה לא קיימים בשלט סטנדרטי, אפילו לשלט של האקס בוקס אין אותם. לסוני יש, נכון, למעט עניין הסטיקים המתקדמים, אבל לסוני יש יכולת ייצור של חומרה מתקדמת בהרבה משל והם מוכרים איזה 250 מליון כאלה בכל דור.
אני לא אתפלא בכלל אם המחיר שוק שלו יהיה 100 דולר, ואני מאוד אתפלא אם הוא יהיה פחות מ-80 דולר.
אני מסכים שיהיה חכם מאוד מצידם לתת אופציה עם שלט שגם תוריד איזה 30-50 דולר מהמחיר של שניהם בנפרד, כבאנדל.

ובכן:

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 25 באפריל 2026 בשעה 18:32

יקר מדי, לא שווה את החלקים שלו. שלט של 70$ גג, 80$ אם מגזימים. אם עולה להם יותר מ-40$-50$ פר שלט אני צנצנת. זה דואלסנס מינוס המנגנון בטריגים ועם סטיקים HE (פחות מ-5$), אין סיבה שיעלה ליצר את השלט הזה יותר מדואלסנס.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 25 באפריל 2026 בשעה 19:06

נזכיר, שאת הקונטרולר הקודם שלהם הם מכרו בסוף במכירת חיסול של 5 דולר עם משלוח חינם, רק שייקחו. עתידות: אחרי ההייפ הראשוני, יתקעו עם עוד מלאי, שכשלגייב יימאס ממנו שוב ימכרו במחירי סוף העונה.

LaskinLaskinElder

הקונטרולר הקודם היה כשלון ענק בביצוע שלו, הביקורות קטלו, ואף אחד לא רצה אותו.

פה נראה שיש דווקא אחלה של בקר, לפי הרשמים הראשונים שהיו.

KlaymanKlaymanSage

נחיה ונראה.... לא חוזה לו הצלחה מסחררת.

LaskinLaskinElder

אני גם לא, אבל כנ״ל לגבי הגייבקיוב הזה…. אני כן חושב שהרבה מאוד מתוך האנשים שירכשו את הגייבקיוב יוסיפו את מה שצריך כדי לקבל גם את הבקר הזה.

כמו שאמרתי אז - יהיה חכם מצידם לתת הנחה משמעותית על הבקר בבאנדל עם הקונסולה ולעשות את זה נו בריינר.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

הקונטרולר הקודם היה כשלון ענק בביצוע שלו, הביקורות קטלו, ואף אחד לא רצה אותו.

פה נראה שיש דווקא אחלה של בקר, לפי הרשמים הראשונים שהיו.

אני דווקא זוכר שהביקורות עפו על השלט הקודם. קניתי אותו, וזה היה השלט הכי גרוע שאי פעם היה לי בהפרש אדיר. אין בו דבר אחד שמרגיש טוב, לא הטראק-פד, לא הטריגרים, ובטח שלא הכפתורים הנ-ר-א-י-ם. ובנוסף להכל הוא כל כך קל שזה מגוחך, בקטע רע.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 באפריל 2026 בשעה 10:29

סטים קונטרולר 2 בטבע:

DrKeoDrKeoSite Admin
LaskinLaskinElder

הביקורות משבחות מאוד, משווים לבקרי ״פרימיום״ אחרים, אומרים שהוא לא נופל מהם, מביא כמה חידושים, והכל במחיר זול יותר מהם.

בתור מישהו שיש לו מחשב מחובר לספה ולפעמים צריך לקום להביא עכבר - אולי יום אחד אקנה את זה. גם לעובדה שלא יהיה לי כנראה אף פעם דריפט יש משקל פה. היה נחמד אם היו גם טריגרים כמו לפס5, ואז זה היה נו בריינר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 02:03
ציטוט מאת Laskin

הביקורות משבחות מאוד, משווים לבקרי ״פרימיום״ אחרים, אומרים שהוא לא נופל מהם, מביא כמה חידושים, והכל במחיר זול יותר מהם.

בתור מישהו שיש לו מחשב מחובר לספה ולפעמים צריך לקום להביא עכבר - אולי יום אחד אקנה את זה. גם לעובדה שלא יהיה לי כנראה אף פעם דריפט יש משקל פה. היה נחמד אם היו גם טריגרים כמו לפס5, ואז זה היה נו בריינר.

לא ברור לי מה בדיוק פרימיום בה. איכות בניה נמוכה ביחס לדואל סנס (למשל הסגירת ברגים מאחור) ובטח שאין לה פיצ'רים או איכות חומרים או גימור של שלטי הפרו שמגיעים עם כל מני DPAD מתכת בגדלים שונים, סטיקים ממתכת בגדלים שונים, יכולת שינוי התנגדות הסטיק, טריגרים אחוריים שהם באמפרים ממתכת וכו'. בעצם אין בסטים קונטרול פיצ'ר פרו אחד חוץ מאשר כפתורים אחוריים מאוד פשוטים, בדומה לשלטים שונים ב-30$ מיצרניות צד ג'.

אני מסתכל על הסטים קונטרולר ולמשל ה-OPS v1 ולהגיד את האמת ה-OPS v1 היא יותר פרימיום ממנה והיא עולה 49$. היתרון היחיד של הסטים קונטרולר על ה-OPS v1 הוא הטאצ'פדים וההטענה המגנטית, פיצ'רים של 10$ אולי. ול-OPS v1 יש כל מני יתרונות על הסטים קונטרולר כמו טריגרים עם hull effect (בנוסף לסטיקים), טריגרים שאפשר לקנפג מרחק העצירה שלהם, כפתורי טורבו או כפתורים אחוריים שלא נלחצים בטעות.

לא ברורה לי ההשוואה לשלטי פרימיום כשמדובר בשלט פלסטיק עם כפתורי פנים ואחוריים סבירים וטריגרים שהגיעו ישר מלפני 13 שנים.

ואגב, FYI בנוגע לסטיקים, VALVE אשרו שהם משתמשים ב-JS13 PRO+ TMR. אתה יכול להזמין כאלה לכל קונסולה, הם עולים 99 סנט לזוג.

DrKeoDrKeoSite Admin
KlaymanKlaymanSage

הקונטרולר הנוכחי גם נראה באיכות הרכבה די גרועה.. לא יודע. מהוידאו שראיתי, איכות הפלסטיקה נראית פח.

LaskinLaskinElder

קראתי די הרבה ביקורות וכולן משבחות את איכות הבנייה, אז אולי זה נראה לך גרוע, אבל הדיווחים אומרים ההפך, וספציפית לגבי הפלסטיק - הוא מקבל שבחים על החספוס שלו שמרגיש מצוין.

לגבי ההשוואה לשלטי "פרו" - השלט פרו של סוני עולה 200 דולר, של אקס בוקס, החדש - 180 דולר. אז כן, הם מגיעים עם חלקי חילוף כאלה ואחרים, אבל לרוב זה פשוט משהו שאתה תשתמש בסוג אחד והשאר יישב לך בצד בלי שימוש, ב-99% מהמקרים.

השלט "פרו" של נינטנדו עולה כמעט 90 דולר אבל זה נינטנדו והם תמיד מביאים פחות מהמתחרים במחיר גבוה יותר, ואף אחד לא מחשיב אותו כ"פרו" מן הסתם... זה פשוט שלט נורמלי.

לשלט של סוני, הבסיסי - יש יותר פיצ'רים, אבל אתה לא יכול להשתמש בהם במחשב אלא אם אתה מחובר בכבל, וגם אז לא בטאצ'פד, זה סופר מוגבל וזו הסיבה שאני לא טורח להשתמש בו במחשב, וזה ממש מבאס אותי. בפעם המליון שאני חוזר על עצמי פה - סוני כאלה מטומטמים. אם אפילו ישימו איזו תוכנה אני אשתמש בו כל הזמן, כי הטריגרים זה משהו שבאמת מוסיף להרבה משחקים (סייברפאנק אני מסתכל עליך). ואז גם יהיה ניתן להשתמש בטאצ'פד שלו במקום עכבר ולא לקום מהספה או לזרוק את העכבר שלי על שולחן הקפה. לא מצליח להבין את הטמטום שלהם.

לגבי עניין האפשרות לרכוש בעליאקספרס משהו בדולרים בודדים ולהתקין - אף אחד כמעט לא עושה את זה, אני גם באופן אישי לא אעשה את זה, ואני לא לקוח סטנדרטי, זה פחות רלוונטי ל-99% מהאנשים שרוכשים בקר. הרוב ירכשו, כשיהיה דריפט יזרקו לפח אם הוא לא באחריות (וזה כמעט תמיד יקרה אחרי שהאחריות פגה), אולי 10% ילכו לחפש לתקן, ובכסף של התיקון כבר היה כנראה עדיף לרכוש בקר איכותי יותר מלכתחילה.

אפשר גם לחשב עלות של טאץ' פד, אבל אף אחד לא הולך להתקין כזה על בקר שאין לו, אז זה לא רלוונטי העלות של זה בנפרד, זה כן משנה כמה עולה שלט שכבר יש לו כזה, והוא באמת יעבוד לך עם משחקים בלי מודים וכו', ואפשר לסמוך על ואלב שידאגו שהפיצ'רים האלה יעבדו כמו שצריך.

בסופו של יום נראה כאילו אני מגן פה על המחיר, כי זה די נכון, לדעתי הוא נותן יותר משלט רגיל של אקס בוקס שעולה 60 דולר, ועבור שחקן מחשב הוא נותן יותר משלט של סוני שעולה 75 דולר, כשלוקחים בחשבון את עניין הטאץ' לשחקנים בסלון, הכפתורים מאחורה שסטים דאגה שיהיה ממש קל לקנפג עם המלצות דיפולט לכל משחק, הHAL, הסוללה (לא דיברנו על זה, אבל על הנייר לפחות אמורה להספיק פי 3 מזו של הPS5, ושל האקס בוקס בכלל צריך סוללות) - 100 דולר בהחלט נראה לי מחיר מאוד הגיוני.

ShlomixShlomixWarrior

בסך הכל הביקורות מאוד משבחות, עדיין לא שווה את המחיר הזה.
אולי אם הייתי צריך שלט חדש, אבל יש לי כבר את הדואל סנס, אין שום סיבה אמיתית להוציא עוד 300 שקל לפחות על שלט נוסף.

חבל על המחיר, כי בסך הכל נראה טוב עם כיוון מרענן. יכול להיות שזה מחיר קצת גבוה כדי לכוון לבאנדלים ו/או מבצעים.

LaskinLaskinElder

ברור, גם לא הייתי קונה שלט חדש ב-50$ אם לא הייתי צריך אחד

אבל אם נניח אחד משלטי האקס בוקס שלי הולכים - אשקול אותו קודם

KlaymanKlaymanSage

שיהיה בהצלחה. אישית, לא התלהבתי. אבל לאסקין הוא קהל היעד הכי טוב של המוצר. עכבר בקונטרולר, למחשב שמחובר לטלוויזיה!

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 16:08

מסתבר שהקונטרולר לא עובד עם משחקים שלא רצים דרך סטים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 17:05
ציטוט מאת Laskin

קראתי די הרבה ביקורות וכולן משבחות את איכות הבנייה, אז אולי זה נראה לך גרוע, אבל הדיווחים אומרים ההפך, וספציפית לגבי הפלסטיק - הוא מקבל שבחים על החספוס שלו שמרגיש מצוין.

לגבי ההשוואה לשלטי "פרו" - השלט פרו של סוני עולה 200 דולר, של אקס בוקס, החדש - 180 דולר. אז כן, הם מגיעים עם חלקי חילוף כאלה ואחרים, אבל לרוב זה פשוט משהו שאתה תשתמש בסוג אחד והשאר יישב לך בצד בלי שימוש, ב-99% מהמקרים.

השלט "פרו" של נינטנדו עולה כמעט 90 דולר אבל זה נינטנדו והם תמיד מביאים פחות מהמתחרים במחיר גבוה יותר, ואף אחד לא מחשיב אותו כ"פרו" מן הסתם... זה פשוט שלט נורמלי.

לשלט של סוני, הבסיסי - יש יותר פיצ'רים, אבל אתה לא יכול להשתמש בהם במחשב אלא אם אתה מחובר בכבל, וגם אז לא בטאצ'פד, זה סופר מוגבל וזו הסיבה שאני לא טורח להשתמש בו במחשב, וזה ממש מבאס אותי. בפעם המליון שאני חוזר על עצמי פה - סוני כאלה מטומטמים. אם אפילו ישימו איזו תוכנה אני אשתמש בו כל הזמן, כי הטריגרים זה משהו שבאמת מוסיף להרבה משחקים (סייברפאנק אני מסתכל עליך). ואז גם יהיה ניתן להשתמש בטאצ'פד שלו במקום עכבר ולא לקום מהספה או לזרוק את העכבר שלי על שולחן הקפה. לא מצליח להבין את הטמטום שלהם.

לשלט אין פיצ'רים של פרו, כשאתה מסתכל על ההפרש פיצ'רים בין השלט אקסבוקס הרגיל והפרו אז לשלט סטים אין כמעט אף אחד מהם. ההפרש בין שלטי פרו לשלטים רגילים זה איכות חומרים/בניה וקוסטמיזציה עמוקה של הטריגרים והסטיקים. זה מה שעושה אותם פרו. הסטים קונטרולר זה שלט רגיל מבחינת חומרים ופיצ'רים, כמו האקסבוקס והדואלסנס, או יותר קרוב לשלטי צד ג' של 50$ או 60$ שמביאים גם 4 כפתורים אחוריים וסטיקים מסוג דומה. אבל בהחלט יש לו את היתרון של פיצ'רים יעודיים לסטים כי VALVE הם אלה שמתחזקים את סטים. ומצד שני כמו שקליימן הביא נראה שהוא לא מסוגל לתפקד יותר מדי מחוץ לסטים.

אז כן, אפשר למצא בו את הטראקפדים שזה משהו שלא שלא קיים בשלטים רגילים, אבל זה לא סותר שהעלות יצור של שלט כזה לא רחוקה משלטי 50$ של צד ג'. פשוט כמו בכל דבר VALVE מוכרת במחיר מופקע כי הם יכולים.

ואגב השלט פרו של נינטנדו הוא לא באמת שלט פרו, השם שלו הוא ביחס לג'וייקונים. כמו בכל דבר, נינטנדו נמצאת בחומרה "דור אחורה", וכך גם הפרו שלהם רק מספק ביצועים שמזכירים שלט רגיל, כי הג'וייקונים כאלה בזיון. השלטי פרו של נינטנדו היו צריכים לעלות 50$, אבל זאת נינטנדו.

ציטוט מאת Laskin

לגבי עניין האפשרות לרכוש בעליאקספרס משהו בדולרים בודדים ולהתקין - אף אחד כמעט לא עושה את זה, אני גם באופן אישי לא אעשה את זה, ואני לא לקוח סטנדרטי, זה פחות רלוונטי ל-99% מהאנשים שרוכשים בקר. הרוב ירכשו, כשיהיה דריפט יזרקו לפח אם הוא לא באחריות (וזה כמעט תמיד יקרה אחרי שהאחריות פגה), אולי 10% ילכו לחפש לתקן, ובכסף של התיקון כבר היה כנראה עדיף לרכוש בקר איכותי יותר מלכתחילה.

אפשר גם לחשב עלות של טאץ' פד, אבל אף אחד לא הולך להתקין כזה על בקר שאין לו, אז זה לא רלוונטי העלות של זה בנפרד, זה כן משנה כמה עולה שלט שכבר יש לו כזה, והוא באמת יעבוד לך עם משחקים בלי מודים וכו', ואפשר לסמוך על ואלב שידאגו שהפיצ'רים האלה יעבדו כמו שצריך.

לא הצעתי לקנות ולהחליף מאלי אקספרס, רק הדגשתי שהסטיקים האלה עולים ל-VALVE כלום ויש שלטים ברמה מאוד גבוהה ב-50$ עם סטיקים דומים ויותר פיצ'רים שמזכירים את הפרו של אקסבוקס ופלייסטיישן מהשאר השלט סטים.

ציטוט מאת Laskin

בסופו של יום נראה כאילו אני מגן פה על המחיר, כי זה די נכון, לדעתי הוא נותן יותר משלט רגיל של אקס בוקס שעולה 60 דולר, ועבור שחקן מחשב הוא נותן יותר משלט של סוני שעולה 75 דולר, כשלוקחים בחשבון את עניין הטאץ' לשחקנים בסלון, הכפתורים מאחורה שסטים דאגה שיהיה ממש קל לקנפג עם המלצות דיפולט לכל משחק, הHAL, הסוללה (לא דיברנו על זה, אבל על הנייר לפחות אמורה להספיק פי 3 מזו של הPS5, ושל האקס בוקס בכלל צריך סוללות) - 100 דולר בהחלט נראה לי מחיר מאוד הגיוני.

אין ספק ש-VALVE יכולים לקחת 100$ על השלט, הם גם יכולים לקחת 300$, פשוט הרכיבים שלו לא שווים יותר משלט ב-60$ או 70$.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 17:23
ציטוט מאת Klayman

מסתבר שהקונטרולר לא עובד עם משחקים שלא רצים דרך סטים.

לא ראיתי עדיין אבל זה בהחלט יכול להיות דיל ברייקר.

למרות שנניח גם יש משחקים שלא עובדים לי טוב עם הדואלסנס במחשב בחנות של אפיק, אז אני פשוט מריץ את החנות דרך סטים (כן, זה אפשרי) - ואז הבעייה נפתרת. גיליתי את זה ממש לאחרונה כשניסיתי לשחק Trine עם הילדים והייתי צריך שלט שלישי. עבד רק בדרך שציינתי פה.

אז השאלה אם השלט הזה יעבוד ככה.

בכל אופן השלט של ואלס גם לא יצא באופן רשמי אז הגיוני שחנויות אחרות לא היו ערוכות לזה.

אבל כאמור - לא צפיתי בסרטון אז לא יודע אם נגעו בנקודה הזו.

בכל אופן אם כל הסיפור זה שצריך להוסיף את המשחקים האלה לlibrary של סטים, ואני נוטה להאמין שזה בטח המצב - זה נונאישו.

KlaymanKlaymanSage

כן. זה מה שהוא אומר. להוסיף לספרייה של סטים ואז זה עובד.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 17:58

נשגב ממני למה צריך לשגר משחק דרך סטים כדי ששלט יעבוד. הוא אמור להשתמש ב-API של חלונות ולעבוד בכל מקום ובכל דבר. נשמע כמעט כמו מהלך מכוון ואגרסיבי לחזק את המונופול.

KlaymanKlaymanSage

לא יודע אם זה מהלך מכוון ואגרסיבי, כמו שפשוט הכל מכוון נטו לסטים...

LaskinLaskinElder

כמו שאמרתי - השלט של הפלייסטיישן שלי לא עובד עם משחקים מסויימים אלא אם מריצים אותם דרך סטים. וזה לא שיש לסטים אינטרס שאקנה את השלט של סוני, מן הסתם… פשוט אצלם יש משהו שגורם לדברים האלה לעבוד טוב יותר. יש מצב שאחרי שהבקר יצא רשמית אז חנויות אחרות ומשחקים יעדכנו כדי לתמוך בו. יש גם מצב שלא… אבל נראה לי הגיוני להמתין שזה יצא רשמית.

omerkotomerkotAdmin

אני יכול לנחש שהapi של מיקרוסופט לא מכיל תמיכה בשני טראקפאדים בנוסף לשני סטיקים. בתוך סטים יש שכבת אמולציה (steam input) שמאפשרת למפות אינפוטים של שלטים שונים לxinput, עכבר ומקלדת, ונשמע לי הגיוני שהם משתמשים בזה בשביל לאפשר את השימוש בטראקפדים.