VOXELIM

ת׳רד Valve הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·10 באפריל 2013

3131 הודעות
InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 22:29

לא אותו דבר ביחס למה? איזו נקודה שלי אתה סותר פה בדיוק? לא דיברתי על קמעונאות פיזית באופן ספציפי. זה בכלל לא משנה אם זה פיזי או דיגיטלי. קח כל חנות דיגיטלית אחרת לצורך העניין, אמזון או ksp או אייבורי או סופר פארם אונליין. זה לא משנה. הם מוכרים באתר מוצרים של ספקים, לפעמים מהמלאי ולפעמים לא - אבל הם לא מציגים את כל המוצרים של כל הספקים בארץ, נכון? למרות שתאורטית אין שום מניעה לעשות את זה, בטח שבדיגיטל. אבל יש להם מוניטין, הם רוצים להציג מחיר תחרותי לצרכן כי הם רוצים שצרכנים ימשיכו לבקר בחנות ולקנות בה, ולכן הם לא יעבדו עם ספק שיגרום להם להיות מוצגים כיקרנים, אפילו אם זה רק ביחס לחנות הפרטית של אותו ספק.

DrKeoDrKeoSite Admin

שוב, זה לא משנה אם זה KSP באינטרנט או שופרסל, אם מדובר במוצר פיזי הספק מוכר לחנות מוצר, לא לצרכן. זאת לא אותה סיטואציה בכלל.

ומה בדיוק הנקודה שלך? שלגיטימי שסטים משתמשים בכוח שלהם כדי לכופף יד של מפיצה? כן, זה לגיטימי, טקטיקת מונופול קלאסית. הרי אם סטים היו חנות קטנה לא הייתה להם שום מילה בנוגע לכמה ימכרו אצלם, סטים מנצלים את המעמד הכמעט מונופולי שלהם כדי לעשות את זה.

הנקודה שלי היא כפולה, שסטים מיקרים את המוצר ללקוח ומורידים את ההכנסות של המפיצה, ושהם מתנהגים בבריונות.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:25

ואלב במצב כל כך טוב שהם יכולים לומר למפיצות ומפתחות שאין יותר הנחות, אף פעם, על שום משחק, והמחיר הראשוני יישאר כך לנצח, ועדיין רוב האנשים יקנו בעיקר שם והרווחים שלהם יגדלו.

אם במצב כזה הם יגידו שגם אסור לתת הנחה במקום אחר - אז אני מן הסתם אסכים שזה דופק את הצרכן.

אבל זה לא מה שקורה, הם רוצים להבטיח שהם עדיין מציעים את המחיר הכי טוב. זה סופר, סופר לגיטימי. אני לא רואה בזה משהו אנטי צרכני, זו החנות שלהם, הם רוצים לשמור על המותג כמקום הכי טוב והכי משתלם לקנות בו. האם הוא הכי טוב למפיצות? לא באחוזים אבל כן במכירות ולכן מעדיפות להמשיך, כל עוד אנשים ממשיכים לסרב לפתוח חשבונות אחרים, וזה אכן המצב עבור כמעט כולם במחשב. התערבות המחוקק רק תפגע בנו, ויהיה לכאלה מאוד, מאוד קל להוכיח את זה על ידי פעולות שיינקטו בתגובה.

זה שחנויות אחרות מנסות לשבור את השוק בצורה של לקחת פחות אחוזים - זה נהדר וזו הסיבה שאני משתדל לרכוש שם אינדיז, כדי שיותר כסף יגיע למפתחות קטנות שדואגות לחלק את הכסף למפתחים שלהם בדרך כלל יותר טוב מאשר תאגידים גדולים ש… פחות. אבל זה לא אומר שואלב חייבים לאפשר להם להנות מה״מדף״ שהם מפנים להן אם זה המצב, ואכן יש ״מדף״ בצורה של visibility בחנות.

העובדה שהם לוקחים 30% היה ועדיין נשאר סטנדרט של כל החנויות הכי גדולות. זה לא שואלב חזירים ומעלים את האחוזים האלה כל הזמן ודופקים את המפיצות… במצב הנכחי שלהם הם גם יכולים לומר שמי שרוצה למכור אצלם - אין יותר משחקים שמפעילים לאנצ׳רים. זה גם משהו שרוב הגיימרים היו ממש שמחים שיקרה, דווקא. אבל הם מאפשרים את זה, למרות שזו דלת לחנות מתחרה, בתוך החנות שלהם, דבר שלא קיים בשום שוק פיזי שאני יכול לחשוב עליו כרגע.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:38

אתה מוכר דרך סטים -> הרווחת פחות כסף. למכור במחיר זהה דופק אותך ואת הצרכן, רק סטים מרוויחה מזה. אם חנות חדשה מנסה לשבור את השוק -> VALVE מאיימת כדי לחנוק אותה.

כלומר התנהגות של בריון ששולט בשוק.

ציטוט מאת Laskin

ואלה במצב כל כך טוב שהם יכולים לומר למפיצות ומפתחות שאין יותר הנחות אף פעם, על שום משחק, והמחיר הראשוני יישאר כך לנצח, ועדיין רוב האנשים יקנו בעיקר שם והרווחים שלהם יגדלו.

אם במצב כזה הם יגידו שגם אסור לתת הנחה במקום אחר - אז אני מן הסתם אסכים שזה דופק את הצרכן.

אבל זה לא מה שקורה, הם רוצים להבטיח שהם עדיין מציעים את המחיר הכי טוב. זה סופר, סופר לגיטימי. אני לא רואה בזה משהו אנטי צרכני, זו החנות שלהם, הם רוצים לשמור על המותג כמקום הכי טוב והכי משתלם לקנות בו. האם הוא הכי טוב למפיצות? לא באחוזים אבל כן במכירות ולכן מעדיפות להמשיך, כל עוד אנשים ממשיכים לסרב לפתוח חשבונות אחרים, וזה אכן המצב עבור כמעט כולם במחשב. התערבות המחוקק רק תפגע בנו, ויהיה לכאלה מאוד, מאוד קל להוכיח את זה על ידי פעולות שיינקטו בתגובה.

אה? איפה הלוגיקה פה. למה שסטים לא ירצו מבצעים אצלם? זה מעלה להם את ההכנסות, לא מוריד. אתם זורקים את כל התאוריה הכלכלית לפח כדי להצדיק את זה. השוק לא מצליח להתנהל בצורה חופשית בגלל ההתנהלות של סטים. יש להם כל כך הרבה כוח שהם עושים מניפולציה לשוק, זה כל מה שזה, מניפולציה לשוק. אל תתנו הנחות שאין אצלי או שתעופו מהחנות הכי גדולה במחשב, ועל הדרך אני אקח לכם נתח גדול פי כמה מחנויות שמנסות להתחרות בי כדי להרוג אותן.

ומי דבר על התערבות מחוקק? אמרתי, זאת הזכות של סטים להיות בריון. פשוט זה מראה ש-VALVE חברה דורסנית שמנסה להרוג את התחרות בעזרת כוח שיש לה רק מהעובדה שהיא שולטת בשוק.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:39
ציטוט מאת DrKeo

שוב, זה לא משנה אם זה KSP באינטרנט או שופרסל, אם מדובר במוצר פיזי הספק מוכר לחנות מוצר, לא לצרכן. זאת לא אותה סיטואציה בכלל.

ומה בדיוק הנקודה שלך? שלגיטימי שסטים משתמשים בכוח שלהם כדי לכופף יד של מפיצה? כן, זה לגיטימי, טקטיקת מונופול קלאסית. הרי אם סטים היו חנות קטנה לא הייתה להם שום מילה בנוגע לכמה ימכרו אצלם, סטים מנצלים את המעמד הכמעט מונופולי שלהם כדי לעשות את זה.

הנקודה שלי היא כפולה, שסטים מיקרים את המוצר ללקוח ומורידים את ההכנסות של המפיצה, ושהם מתנהגים בבריונות.

זה לא נכון שהספק בהכרח מוכר פיזית לחנות. יש קונסיגנציה, יש דרופשיפינג. ובכל מקרה, זה לא משנה. אתה מתעלם מהנקודה העקרונית: זכותה של סטים לעמוד על כך שהמחירים בה יהיו תחרותיים. זה לא רק זכותה, כל חנות בעולם רוצה את זה, עושה את זה ואין דבר נורמלי מזה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:45
ציטוט מאת InterAl

זה לא נכון שהספק בהכרח מוכר פיזית לחנות. יש קונסיגנציה, יש דרופשיפינג. ובכל מקרה, זה לא משנה. אתה מתעלם מהנקודה העקרונית: זכותה של סטים לעמוד על כך שהמחירים בה יהיו תחרותיים. זה לא רק זכותה, כל חנות בעולם רוצה את זה, עושה את זה ואין דבר נורמלי מזה.

זכותה לעשות מה שבא לה. אבל לדרוש מחיר זהה ובו בזמן לקחת נתח גדול פי 2.5 זה המבדיל מהדוגמאות שהבאת. יש לאפיק יתרון על VALVE, הם לוקחים נתח קטן יותר ולכן מחירים יכוליםל היות אצלם זולים יותר. VALVE משתמשת ביתרון שלה, שליטה מלאה בשוק, כדי למנוע את היתרון הזה. זכותה להיות כוחנית, אבל זה מה שהיא.

אם אתה רוצה לעשות אנלוגיה לריטייל, נניח ששופרסל שולטת ב-90% מהסופרים בארץ. ספק מוכר גזר גם להם וגם לחנות קטנה בשקל, אבל שופרסל מוכרים את הגזר ב-2 שקלים בזמן שהחנות הקטנה מוכרת ב-1.5 שקלים. אם שופרסל תכפה על הריטיילר למכור לחנות הקטנה את הגזרים ב-1.5 כדי לגרום להם להעלות מחיר ל-2 שקלים, זה המקביל למה שVALVE עושה בעולם הריטייל הפיזי.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:46

בוא נניח שהייתה אותה עמלה. אז לא הייתה לך בעיה שסטים אומרת ליוביסופט שאסור לה למכור אצלה בחנות בהנחה משמעותית? כי ליוביסופט הרי יש 0% עמלה בחנות שלה. זאת אומרת שגם אם סטים הייתה מורידה את העמלה ל-1%, לשיטתך אסור היה לה להתמקח אף פעם על המחירים בחנות שלה. זה אבסורד.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:50

מי הם בכלל שיקבעו ליוביסופט בכמה הם יכולים למכור את המוצר ללקוח? מן הסתם הסיבה שהם יכולים להגיד ליוביסופט בכמה למכור את המשחק שלהם היא שהם שולטים בכל השוק. אם היו ב-PC עשר חנויות מצליחות במקום אחת, יוביסופט היו אומרים להם שלום יפה והולכים לחנות אחרת.

השוק הדיגיטלי במחשב הוא שוק מעוות ללא תחרות אמיתית, אם הוא היה במצב טוב היו שם כמה חנויות חזקות, לא אחת בלבד. ו-VALVE מנצלת את המעמד שלה, בניגוד למה שקאז אומר שהם אלטרואיסטים. המהלך הזה נועד ספציפית כדי למנוע תחרות, הם לוקחים את הנתח שוק האדיר שלהם ומשתמשים בו כדי למנוע מתחרות לעלות מולם.

ברור לכולנו שכדי להתחרות בסטים הדרך היחידה לעשות את זה היא מחיר או בלעדיות. אין שום דרך אחרת. וסטים משתמשת בכוח שלה כדי למנוע תחרויות מחיר, וזה arrogant valve.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 04 ביוני 2026 בשעה 23:57

זאת החנות שלהם וזכותם לדרוש שלא יהפכו אותה לחנות של פראיירים. וברור, אם הם היו קטנים וחסרי אופציות, הם לא היו עושים את זה. כמו שיש עובדים חלשים שהולכים לעבוד בשכר נמוך כי כוח השוק שלהם נמוך, ועובדים חזקים עם שכר גבוה כי כוח השוק שלהם גבוה. נראה לי שמה שמפריע לך פה זאת השיטה הקפיטליסטית.

השוק לא מעוות, הוא בריא. הפלטפורמה הטובה ביותר מנצחת.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 00:06

כן, אמרתי את זה אלף פעם, זכותם לעשות מה שהם רוצים. אבל הם לא שולטים בכל השוק כי הם הכי טובים, הם שולטים בכל השוק כי אנשים בנו ספריה גדולה אצלם ויש להם הרגל. הם היו פחות או יותר הראשונים, ועכשיו הם משתמשים בכוח שלהם כדי לנסות לחנוק כל תחרות אפשרית. לא עם פיצ'רים ויכולות, לא עם מחירים טובים, אלה עם מניעה של מחירים טובים יותר אצל מתחרות.

אין לי שום בעיה עם השיטה הקפיטליסטית, השוק סופר מעוות אם יש בו רק פלטפורמה מצליחה אחת כשדוגרי אין לה שום יתרון אמיתי חוץ מאשר "הייתי שם קודם" והיא מוחצת תחרות בעזרת דבר אחד בלבד - שליטה מלאה שלה בשוק.

פשוט קשה לך להודות שVALVE שומרים על המקום שלהם בעזרת כוח, לא בעזרת איכות. הטיעון היחיד שלי הוא שהם משתמשים בטקטיקות של דושים. זאת זכותם, אבל הם בהחלט מתנהלים בצורה דורסנית. הרי ברור לכולנו שאם הם היו עם 20% מהשוק במקום 90%, הם לא יכלו לעשות מה שהם עושים.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 00:10

בזכותם אני מתכוון לזכותם הלגיטימית. ברור שאנחנו מדברים פה על הלגיטימיות של המהלך ולא על החוקיות שלו. והם חד משמעית הכי טובים. אין אף קליינט שמתקרב באיכות שלו ובפיצ'רים שלו לקליינט של סטים. גם אני קונה כמעט רק בסטים, כי המחיר של החלופות לא טוב מספיק כדי להצדיק קנייה אצלן. במיוחד כשקונים מפתחות במרקטפלייסים. אפיק פשוט לא תחרותית מספיק יחסית אליהם.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת InterAl

בזכותם אני מתכוון לזכותם הלגיטימית. ברור שאנחנו מדברים פה על הלגיטימיות של המהלך ולא על החוקיות שלו. והם חד משמעית הכי טובים. אין אף קליינט שמתקרב באיכות שלו ובפיצ'רים שלו לקליינט של סטים. גם אני קונה כמעט רק בסטים, כי המחיר של החלופות לא טוב מספיק כדי להצדיק קנייה אצלן. במיוחד כשקונים מפתחות במרקטפלייסים. אפיק פשוט לא תחרותית מספיק יחסית אליהם.

לא הוכחת כרגע את הנקודה שלי? סטים מונעת ממך מחירים יותר טובים באפיק, אז אתה קונה בסטים. כמו שאמרתי, הדרך היחידה של חנות כמו אפיק להתחרות בשולט שוק כמו סטים זה מחירים ובלעדיים, וסטים חוסמים את המחירים.

InterAlInterAlVeteran

הם לא מונעים באופן גורף, אין שום הוכחה לזה. כל מה שיש לך זה שמועות והמקרה של r6.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת InterAl

הם לא מונעים באופן גורף, אין שום הוכחה לזה. כל מה שיש לך זה שמועות והמקרה של r6.

אם עברנו מהעובדה שהמהלכים שלהם כוחניים ולא היו מתקיימים בשוק תחרותי לזה שמדובר בשמועות וזה לא באמת קרה, זה כבר טיעון אחר. במשפט יש כמה מקרים ספציפים, יוביסופט הוא רק אחד מהם. אין לי מושג כמה הסיפור הזה רחב, אבל VALVE צריכים להפחיד רק 3-4 מפיצות גדולות תעשיה וזהו. כלומר הם לא היו צריכים לעשות את זה אלף פעם, הם היו צריכים לעשות את זה פעם אחת עם כל מפיצה גדולה כדי להפחיד אותם מספיק.
בכל מקרה, בשוק בריא זה לא היה קורה כי בשוק בריא אין חברה ששולטת ב-90% ואי אפשר לנצח אותה כי היא יכולה לאיים על כל הספקים, לא כי יש לה יתרון טכנולוגי או מוצר כל כך הרבה יותר טוב מהתחרות. הם היו שם מהראשונים, והם היו גרועים ממש מההתחלה. ומהיום הראשון סטים הצליחה בעזרת טקטיקות של כפיה וכוחניות והעובדה שהם היו כמעט לבד בשוק. והיום הם משתמשים באותן טקטיקות כדי לשמר את המצב.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 00:47

היו המון משחקים שנמכרו בלעדית בחנויות של המפיצות והמחירים שם בד"כ לא היו טובים יותר משל סטים. בטח לא יחסית למפתחות.

וזה שטויות לגבי ה-90%... גוגל, ווינדוס, אופיס, chat gpt, וואטסאפ (בהרבה מדינות) הם עם אחוזים דומים וזה לגמרי בריא. ואולי מכל הרשימה הזאת רק גוגל עם מוצר שהוא באמת טוב בהרבה מהתחרות.

ואני לגמרי לא מסכים לגבי האיכות. האיכות של אפיק היא ביזיון ביחס לסטים. יש לי שם 600 משחקים ודבר בסיסי כמו לגלול ברשימה עובד פשוט נורא.

HypnoHypnoVeteran

למה להתמקד בדיון תאורטי כאשר העובדות בשטח הן:

1. במשך שנים המשחקים של יוביסופט היו בלעדיים ליופליי ו ל EGS ו'איכשהו' הצרכנים לא קיבלו משחקים זולים יותר.
2. ואלב תומכת בהנפקת מפתחות למשחקי סטים שנמכרים ב e-tailers שונים במחירים נמוכים יותר ומאפשרים לאנשים להתחמק ממחיר יותר גבוה מבסטים עצמה, לא לתת לואלב 0.1% מהכסף הזה, ועדיין להנות מכל השירותים של הפלטפורמה בלי שום הבדל.
איך זה שואלב לא מאיימים פה?

3 . אפיק למעשה שנים מוכרת את אותם משחקים שבסטים במחיר נמוך יותר לצרכן דרך קופונים ו cashback. איך ואלב 'הביריונית' מאפשרת?
4. מה לגבי איומים על כל המשחקים שהשתתפו ב giveaways אצל ה EGS, שיהיו גם בחינם בסטים במהרה or else?

לא יודע מה כתוב באימיילים האלה. אני יודע שהטענה הזו לא עוברת את ה sniff test לאור המציאות בשטח מאז ומעולם.
יוביסופט ואפיק סיפקו בעצמם את העדות הכי טובה שואלב לא מונעת מחירים נמוכים יותר בחנויות שלהם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 01:14
ציטוט מאת InterAl

היו המון משחקים שנמכרו בלעדית בחנויות של המפיצות והמחירים שם בד"כ לא היו טובים יותר משל סטים. בטח לא יחסית למפתחות.

וזה שטויות לגבי ה-90%... גוגל, ווינדוס, אופיס, chat gpt, וואטסאפ (בהרבה מדינות) הם עם אחוזים דומים וזה לגמרי בריא. ואולי מכל הרשימה הזאת רק גוגל עם מוצר שהוא באמת טוב בהרבה מהתחרות.

ואני לגמרי לא מסכים לגבי האיכות. האיכות של אפיק היא ביזיון ביחס לסטים. יש לי שם 600 משחקים ודבר בסיסי כמו לגלול ברשימה עובד פשוט נורא.

המחירים שם לפעמים היו טובים משל סטים, לפעמים לא, זאת בחירה שלהם לקבוע את המחיר. קפיטליזם, אתה לא קובע למפיצה בכמה לתמחר את המשחק שלה, אבל כשהם כבר כן רוצים ולהיות במקביל בסטים, סטים חוסמים אותם. ועובדתית יוביסופט רצתה לעשות את זה, ונחסמה. כלומר זה לא היפותטי.

בנוגע למנועי חיפוש, חלונות, וואטסאפ וכו', אמממ, אתה חושב שיש תחרות בריאה בתחומים הללו? ואין לוואטסאפ מונופול, השוק הכי חשוב בעולם לא שם עליהם, ויש לטלגראם ולסיגנל המון משתמשים. ואת גוגל לא הייתי שם ברשימה כי הם הפכו למובילת שוק בגלל שהם היו טובים בצורה פסיכית לעומת התחרות, הם שברו את השוק עם איכות, לא עם כוחניות.

ולגבי האיכות של סטים, לא יודע מה איתך, אבל כלקוח אני לא מקבל כלום מסטים כשירות מעבר לאפיק או אקסבוקס. ב-5 שנים הראשונות של סטים הם היו הדבר הכי מזעזע שיכול להיות, הם היו גורמים לבעיות ביצועים במשחקים, קורסים, האפליקציה התנהגה כמו אתר אינטרנט גרוע וכו'. לקח לסטים שנים להפוך ללאנצ'ר טוב, המון שנים.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 01:15

כשהם היו טובים משמעותית משל סטים באמת קניתי שם. אבל לאורך השנים קניתי מעט מאוד בחנויות אחרות. גם כשהיה זול יותר, זה לא היה מספיק כדי לוותר על סטים.

וכן, אני חושב שיש תחרות בריאה. ווינדוס, וואטסאפ, chat gpt וכו' הם מוצרים מצוינים שממשיכים להשתכלל עם הזמן. גם אם יש אלטרנטיבות טובות יותר, הן לא עד כדי כך טובות יותר לצרכן הממוצע כדי שיעבור למשהו אחר. וזה ממש לא סימן לשוק לא בריא.

לגבי סטים, אני לגמרי מסכים איתך לגבי ה-5 שנים הראשונות. אבל היא קיימת כבר 23 שנה. אפיק עוד מעט 8 שנים, גוג 18 שנה, יופליי 16 שנה... הן עדיין לא קרובות לרמה של סטים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 01:25

אני כן קונה בחנויות אחרות כשזה זול יותר, ומן הסתם כשהמחיר זהה אני מעדיף את סטים כי שם רוב הספריה שלי. אבל אם כל משחק היה 60$ במקום 70$ באפיק, כנראה שהם היו מצליחים להביא תחרות חזקה יותר.

לחלונות אין תחרות בריאה, והמצב של חלונות כרגע קטסטרופלי (גמגומים קשים במשחקים, ביצועים רעים, פרסומות בכל מקום, ONE DRIVE ו-COPILOT נדחפים לך לפרצוף בכל רגע כמו malware וכו') וללקוח הממוצע אין באמת אלטרנטיבה. אני לא חושב שהמצב שם בריא בכלל. וואטסאפ אולי מובילה עולמית, אבל יש לה רק נתח שוק של 30%+ ולא של 90% והיא מפגרת מאחורי iMessages בארה"ב ואחרי אפליקציות אחרות בסין, יפן וקוריאה, המדינות הכי חזקות בסלולר בעולם. ויש לך אלטרנטיבות נהדרות בתחום כמו טלגראם שמצליחה מאוד וסיגנל שמצליחה אבל קצת פחות. שוק מאוד בריא לדעתי. ובנוגע ל-CGPT, רק השבוע העריכו את אנטרופיק ביותר כסף מopenai, כך שגם שם יש תחרות מאוד בריאה.

אני חושב שאם וואטסאפ או CGPT יעשו מהלך כוחני שדופק את הלקוחות והספקים שלהם, הם היו מתרסקים. סטים לא נמצאת במקום הזה, הם בלתי נגיעים כרגע.
וכן, סטים טיפונת יותר טובה מהתחרות, אבל לא מספיק כדי שתהיה לזה באמת השפעה. בסופו של יום יש לך רשימה של משחקים ואתה מקליק על משחק ושוכח באיזה לאנצ'ר אתה נמצא. אם הייתי לוקח את הספריה שלך וזורק את כולה לGOG או אפיק, היית קונה בסטים? לדעתי התשובה היא לא, היית מעדיף לקנות איפה שהספריה שלך. לפחות זה מה שמניע אותי.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 01:46

הערכת שווי של אנתרופיק לא קשורה, זה הכל שימוש עסקי. ללקוחות קצה chat gpt שולט על 80-90% מהשוק. ואגב, גם אפיק שווה יותר מוואלב בוודאות. אז סתם ירית לעצמך ברגל.

לגבי חלונות 11, לא ניסיתי אז לא יודע. אבל ווינדוס 10 הייתה מצוינת יחסית. ובטח שיש אלטרנטיבה, תמיד הייתה. mac.

סטים לא טיפונת יותר טובה מהתחרות, היא הרבה יותר טובה לדעתי. אבל גם אם נניח שהיא קצת יותר טובה, זה לא מצב של שוק לא בריא. גם chat gpt לא משמעותית טובה יותר מג'מיני, אולי אפילו ההיפך.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 02:11
ציטוט מאת InterAl

הערכת שווי של אנתרופיק לא קשורה, זה הכל שימוש עסקי. ללקוחות קצה chat gpt שולט על 80-90% מהשוק. ואגב, גם אפיק שווה יותר מוואלב בוודאות. אז סתם ירית לעצמך ברגל.

יש היום לאנטרופיק REVENUE כמעט כפול משל openai, והנתח שוק של CGPT קרוב יותר ל-50% מאשר ל-90%, לא יודע מאיפה הנתון שהבאת. השווי של אנטרופיק והREVENUE שלהם מגיע מבדיוק אותו מקום כמו openai, ממכירת שימוש בסוכנים ממודלים שהם בונים. החברות הללו הן ממש העתק אחת של השניה והן מחליפות מהלומות אחת עם השניה. ובמקביל יש עוד 4-5 חברות ברמה מאוד גבוהה שמתחרות בהן חזק ויכולות בכל רגע לפרוץ על פניהן. אם כבר יש שוק עם תחרות בריאה, זה השוק של סוכני ה-AI. לפני שנה וחצי openai שלטה בכל השוק, ועכשיו אנטרופיק קורעים להם את התחת, במקביל גוגל נושפת לשתיהן על העורף, ויש תחומים שבהם X מתחרה חזקה. ובמקביל הסינים גונבים את המודלים של כולם ומשחררים אותם בחינם. תחרות מטורפת, לא היה מירוץ כזה שנים בטק. אז כן, שוק מאוד בריא.

אפיק לא שווה יותר מVALVE בוודאות, רוב ההכנסות שלהם מפורטנייט ופורטנייט בצניחה, רק עכשיו הם פטרו 1000 אנשים בגלל צרות כלכליות. יש להם REVENUE מאוד דומה, תלוי בשנה. זה מאוד מגניב לאפיק שיש להם שווי קרוב ל-VALVE, אבל זה לא קשור בשום צורה לחנות שלהם.

ציטוט מאת InterAl

לגבי חלונות 11, לא ניסיתי אז לא יודע. אבל ווינדוס 10 הייתה מצוינת יחסית. ובטח שיש אלטרנטיבה, תמיד הייתה. mac.

סטים לא טיפונת יותר טובה מהתחרות, היא הרבה יותר טובה לדעתי. אבל גם אם נניח שהיא קצת יותר טובה, זה לא מצב של שוק לא בריא. גם chat gpt לא משמעותית טובה יותר מג'מיני, אולי אפילו ההיפך.

טיעון מוזר, חברות ה-AI מוציאות מאות מליארדים כדי לשפר את המודלים, הן טסות בקצב מסחרר. לפני שנה וחצי openai היו למעלה, עכשיו אנטרופיק למעלה, שנה הבאה גוגל יכולה להיות למעלה. אם כבר יש שוק חיי, תוסס, רץ בקצב מסחרר וכו' זה התחום הזה. להשוות אותו לסטים? זאת בדיחה.

בו נעשה ניסוי, בלי לגגל, ספר לי על הטופ הטופ 5 פיצ'רים הכי מגניבים שעושים את סטים טובה יותר שפותחו בעשור האחרון. עשר שנים, חתיכת טווח זמן, אתה מסוגל לספר לי על 5 פיצ'רים טובים שאתה משתמש בהם שסטים הוסיפה? אני לא מכיר אפילו אחד. כן, איזה שוק בריא ותחרותי, סטים תקוע בפורמלין כבר 13 שנים.

כלומר, נגיד ואפיק יעשו שהספריה שלהם תטוס פי 10 יותר מהסטים, ויהיה להם user reviews טוב כמו סטים. אממ, אתה מסוגל לחשוב על עוד משהו חסר? לי קשה, אבל בו נגיד שאפיק מגיעים לשוויון מלא עם סטים בפיצ'רים ובביצועים. להתחשב בהנחה הזאת, תקנה משחקים באפיק או שתמשיך לדבוק בסטים? מה לדעתך נתח השוק הנוסף שאפיק יתפסו אם זה יהיה המקרה?

הרי ברור לשנינו שזה בולשיט, החנות של אפיק יכולה להיות פי 100 יותר טובה מסטים וזה לא יזיז את המחט ב-1%. כל הספריה שלנו בסטים, אז אנחנו מעדיפים סטים. זהו, זה הכל. הדרך היחידה של אפיק להשיג נתח שוק זה בלעדיים (וזה יקר מדי כדי לקנות מספיק ולהשפיע) ומחירים טובים יותר (ש-VALVE חוסמים בביריונות). אז אין להם או לאף אחד אחר דרך באמת לתת תחרות אמיתית לסטים.

הדרך היחידה שבה חנות תוכל באמת להתחרות בסטים היא אם יהיה מהלך קולוסאלי ברמות שמרעיד את האדמה תחת כל שוק הPC. נניח אם כל המפיצות הגדולות יתאחדו ויפתחו חנות חדשה והן יוציאו הכל בלעדית שם.

InterAlInterAlVeteran

https://gs.statcounter.com/ai-chatbot-market-share

ולא מבין את הנקודה בנוגע לאנתרופיק ו-openai. הרי הבאתי את זה קודם כדוגמה לשוק בריא. הנקודה שלי הייתה ש-market share גבוה הוא לא אינדיקציה לשוק בריא או לא. יש שווקים עם capacity להרבה שחקניות ויש כאלה עם capacity לפחות. אתה משום מה מניח שבשוק תחרותי חייבות להיות הרבה שחקניות שוות גודל. זאת הנחה חסרת בסיס.

לגבי טופ 5 פיצ'רים, אני לא יודע וזה גם לא כ"כ משנה, כי האיכות של המוצר גבוהה יותר, והם כן דחפו למשל לא מעט שיפורים ל-library ולצ'אט בעשור האחרון. האם הכל נקבע לפי גודל הספרייה? לגמרי לא בטוח. יש לי 836 משחקים בסטים וקרוב ל-600 באפיק. זה כבר לא הבדל כזה ענק. אם epic יגיעו לשוויון באיכות ויציעו לי מחירים משמעותית טובים יותר, אז כן, כנראה שאקנה שם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 04:18

לא יודע מה המקור הזה שהבאת. הנה מקור קצת יותר אמין.

OpenAI’s ChatGPT app market share fell from 69.1% in January 2025 to 45.3% in 2026

בשוק בריא יש תחרות, חברה אחת ששולטת ב-90% זה לא שוק בריא.

העובדה שסטים לא עדכנו כלום עשור מראה לך שהשוק לא בריא. חברה שלא מרגישה לחץ לזוז מילימטר במשך 10 שנים זאת חברה שלא מאתגרים אותה. שוק ה-AI הוא ההפך הגמור מזה.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 04:35

התוצאה הראשונה בגוגל. וזה לא משנה. הם ירדו השנה, אבל באותה מידה הטיעון היה נכון עד שנה שעברה. שלטו ב-90% מהשוק ועדיין השוק היה בריא. אחוז גבוה הוא לא מדד לבריאות השוק.

ועובדתית יש תחרות. יש בערך 7 שחקניות רציניות בשוק הפיסי. 9 בשוק הקור גיימינג כולל קונסולות ו-11 כולל מובייל. זה המון תחרות. סטים שולטת מתוך העדפה צרכנית טהורה, והיא יכולה להתהפך בשנייה אם שחקנים יחשבו שהם מגזימים ויתחילו לשנוא אותם. אין עם זה טיפת בעיה.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 07:40
ציטוט מאת InterAl

https://gs.statcounter.com/ai-chatbot-market-share

ולא מבין את הנקודה בנוגע לאנתרופיק ו-openai. הרי הבאתי את זה קודם כדוגמה לשוק בריא. הנקודה שלי הייתה ש-market share גבוה הוא לא אינדיקציה לשוק בריא או לא. יש שווקים עם capacity להרבה שחקניות ויש כאלה עם capacity לפחות. אתה משום מה מניח שבשוק תחרותי חייבות להיות הרבה שחקניות שוות גודל. זאת הנחה חסרת בסיס.

לגבי טופ 5 פיצ'רים, אני לא יודע וזה גם לא כ"כ משנה, כי האיכות של המוצר גבוהה יותר, והם כן דחפו למשל לא מעט שיפורים ל-library ולצ'אט בעשור האחרון. האם הכל נקבע לפי גודל הספרייה? לגמרי לא בטוח. יש לי 836 משחקים בסטים וקרוב ל-600 באפיק. זה כבר לא הבדל כזה ענק. אם epic יגיעו לשוויון באיכות ויציעו לי מחירים משמעותית טובים יותר, אז כן, כנראה שאקנה שם.

רק לגבי מה שהדגשתי - הם לא יכולים, לא? כי אחרת אותם המשחקים לא יימכרו בסטים, נכון? לא על זה הדיון?

HypnoHypnoVeteran

הם כן יכולים, ואפיק שנים מכרה את אותם משחקים שזמינים בסטים במחיר נמוך יותר לצרכן דרך שימוש בקופונים.

זה תמיד היסטרי איך חלק מהאנשים פה playing dumb כשזה מגיע לדיונים על סטים ו-ואלב. פתאום שוכחים שבמשך כמה שנים יוביסופט הפסיקה למכור משחקים דרך סטים, ובכל מזאת משום מה המחירים לא השתנו. פתאום מתעלמים מכל הפיצ'רים והשיפורים שואלב עושה שנה אחר שנה.
לפתע עוצמים עיניים בפני כל שוק ה steam keys.

איך זה שפרגמטה עולה 60 דולר בסטים, ובזה הרגע אפשר לקנות מפתח סטים מחנות רשמית ב49 דולר? קליימן כל שבוע מודיע על המשחק סטים החדש שהוא קנה לא-דרך-סטים בזול יותר, אבל כשמדברים על סטים הוא לא מפריע לו להציג מצג שווא.

אגב, הייתי מצפה מיוביסופט להשיג ניצחון PR ולקבל הצדקה מהקהל, ולתת את הדוגמה של המקרה של R6 כביכול, כאשר הם הודיעו שהם הגיעו להסכם עם EGS ומפסיקים למכור בסטים.