קראתי התרשמויות מאנשים שהשיגו עותק מוקדם של פפ15 והייתי משוכנע שהוא הולך לקבל ציונים באיזור של מאפיה 3, ככה שגם אם הציונים שלו לא בשמיים וזה לא בדיוק חזרה של סקוור לגדולה, הופתעתי לטובה (שזה כבר סבבה) וקניתי אותו.
חרשתי עליו חצי יום ומה שבולט כרגע זה שמערכת הקרב, גם אם ממש לא ברמה של משחק אקשן טוב או ARPG כמו סולסבורן , היא די מהנה ושינוי מרענן ונחוץ מאוד לדעתי למערכת קרבות מבוססים תורות הקלאסית של הסדרה.
המשחק בגדול נראה די נהדר, אני אמנם רק סיימתי עם האיזור הראשון של המשחק שהוא איזור מדברי ולכאורה אין בו איזה ויזואליה יוצאת דופן אבל העולם פשוט נראה מרשים. זה מרגיש כמו מודרנזציה של המפת עולם הקלאסית של המשחקי פיינל פנטזי על ה ps1 ואני מת על זה. תוסיפו לזה את העניין שאפשר לשמוע אלבומים של משחקי פיינל פנטזי ישנים והחקירה של העולם הופכת למהנה אפילו יותר. למרות שבינתיים כמעט כל הסיידקווסטים הם סטייל MMO כאלה, תירוץ לראות את העולם או להילחם בכל מיני מפלצות ולא הרבה מעבר, ככה שמי שוויצ'ר זה סטנדרט עבורו... יעני זה לא בכיוון אפילו.
אחת המטרות שלהם עם המשחק היה ליצור את כל הוייב הזה של רוד טריפ , והאמת שהם די הצליחו בזה, הם אפילו סוג של שילבו את זה בגיימפלי עם כל מיני מערכות במשחק שמחמיאות לאווירה שהם ניסו להשיג.
הדבר שהכי הייתי בטוח שאני יתעב זה הבקסטריט בויז האלה שהביאו לנו בתור פרוטגוניסטים ולהפתעתי עד עכשיו הם די נסבלים, אחד מהם אפילו קצת מצחיק.
זה ידוע שחתכו את כל הפתיחה של המשחק (ולא רק הפתיחה , המון דברים שהם הראו בטריילרים לא במשחק ממה שהבנתי), קשקשו אותה ועשו ממנה סרט בינוני, כי 10 שנים זה כנראה לא מספיק זמן בשביל סקוור להוציא משחק שלם... והאמת שזה די ניכר, זה מרגיש חסר, ומעבר לזה נראה לי שמי שלא ראה את הסרט יהיה מבולבל (הם אמנם הכניסו כמה סצינות מהסרט למשחק בצורה מגושמת לחלוטין, אבל זה לא ממש עוזר). אי אפשר שלא להתבאס מכך שהאירועים הגדולים של תחילת המשחק אלה דברים שאתה (או הדמות שלך) שומע עליהם ולא ממש חווה אותם, וכתוצאה מכך הסיפור שהוא הפוקוס המרכזי של פיינל פנטזי בדר"כ, מרגיש די דל עד עכשיו.
אבל זה מה שזה ובינתיים אני מאוד נהנה, האמת שלא יכול לחכות לחזור למשחק, יש פה קצת מהקסם המוזר הזה של פיינל פנטזי של פעם וכנראה שזה בנוסף לגיימפלי כיפי מספיקים בשביל לעניין אותי. נראה איך זה מתפתח.