אני אקח את זה כ״כן״
נושא הדור הבא
נוצר ע"י DrKeo·18 ביוני 2018
הבחור מהצוות של אקסבוקס ממשיך להגיב לאנשים בטוויטר, והרבה. התגובה הזאת גורמת לזה להשמע כאילו כן יש פיתוח יעודי לאקסבוקס הבאה והיא לא סתם pc:
https://x.com/jamesstanard/status/2030537042757828777
מתחילות לצאת חדשות רשמיות מGDC מההרצאות על אקסבוקס הבאה.
- מריצה משחקי אקסבוקס ומשחקי PC.
- מפתחים פעם אחת לGDK של אקסבוקס וזה תואם גם למחשב וגם לאקסבוקס (לדעתי זה ככה כבר כמעט עשור ממילא).
- מבוסס על DX הבא.
- תמיכה בpath tracing והם מחקים בערך על מה שNV עושה היום עם AI (יצור פריימים, רזולוציה, ray reconstruction).
- דחיסת טקסטורת עם AI (קיים לNV אבל אף משחק עדין לא משתמש בזה).
פרט מעניין נוסף הוא gpu directed work graph execution. הם לא מסבירים מה זה אבל יש לי כמה ניחושים ואם זה מה שאני חושב שזה אז מדובר במשהו אדיר.
- ערכות פיתוח לצד ג׳ יצאו רק ב-2027.
- ״מצב אקסבוקס״ של הניידת ally x מגיע לכל חלונות 11 חודש הבא.
- ביצועי הRT של האקסבוקס החדשה טובים ביותר מפי 10 מהXSX.
- לכבוד ה-25 שנים יהיה משהו שקשור לBC. לא ברור אם מדובר בעוד משחקי BC, שיפור למשחקים קיימים או יציאה שלהם למחשב.
- Advanced Shader Delivery מגיע בקרוב, אמור לפתור את גמגומי קימפול השיידרים שאנחנו סובלים מהם מאז השיגור של DX12.
- Advanced Shader Delivery מגיע בקרוב, אמור לפתור את גמגומי קימפול השיידרים שאנחנו סובלים מהם מאז השיגור של DX12.
הגיע הזמן באמת!
השאלה היא מתי זה ״בקרוב״…
להבנתי זה מגיע עם המצב big picture החדש. ולדעתי זה לא יצליח לפתור 100% מהבעיות, אבל כנראה שאת רובן. זה הולך להיות פשוט מאגר של חבילות שיידרים מקומפלים פר משחק, כלומר כשתוריד את RE9 ברקע זה יוריד לך את החבילה המקומפלת של השיידרים שמתאימה לך. אבל זה כנראה דורש שיתוף פעולה של המפתחים ועדין לא ברור לי איך הם מכסים את כל הפרמוטציות האפשריות של חומרה, הרי אתה עם 4090 צריך להוריד חבילה שונה ממני עם ה4080. ובשניה שיוצא דרייבר חדש כל החבילות הופכות ללא רלוונטיות, איך יהיו להם החבילות הללו מוכנות מראש? שיתוף פעולה של NV והמפתחת? לא ברור.
מהפה של החמור:
https://x.com/MisterSpace3/status/2031861680003510751
יצא קצת מידע על DX הבא, והוא כמובן יהיה גם ה-API של האקסבוקס הבאה. יש שם דברים שיעשו פיצ׳רים כמו ננייט ממש פשוטים גם עם RT פעיל (בדומה למגה גאומטריה של NVIDIA), סוגים שונים של ישום path tracing, דינוייזרים מבוססי AI בסגנון ray reconstruction, דחיסת טקסטורות מבוססת AI... יש שם כל כך הרבה פיצ׳רים שנראה שהדור הבא יוכל להתמודד עם מליארדי פוליגונים עם PT מלא.
להבנתי זה עדין נקרא DX12, פשוט החלק של ה-RT ב-DX12 בשם DXR שהיה מסכן למדי עד היום מקבל עדכון DXR2 והוא מפוצץ פיצ׳רים. בעצם סוג של סוגר פער מ-NVIDIA.
צללתי קצת לתוך כל מה שדברו עליו ב-GDC בנוגע לאקסבוקס הבאה, ונראה שהיא טיפונת שונה ממה שחשבתי שהיא. לא מדובר בפשוט PC שמריץ משחקי PC עם ממשק שונה. היא סוג של מכשיר שמריץ שני דברים במקביל, או אולי זה בעצם dual boot. כלומר או שאתה נמצא במצב ״אקסבקס״, או שאתה במצב ״PC". זה אומר שמפתחים עדין מפתחים יעודית לאקסבוקס, ואם הם לא עושים גרסת PC, אין גרסת PC.
עדין לא ברור לי איך עוברים בין המצבים או אם בכלל יש הבחנה. יש ממשק אחד שבו רואים את כל המשחקים ואם יש לך משחק PC הוא פשוט מריץ אותו משם כמו סוג של תאימות לאחור? יש מקום במערכת הפעלה שכשלוחצים עליו הקונסולה פתאום מקפצת לה למצב שונה לגמרי שהוא 100% PC? צריך ממש לאתחל את הקונסולה ולבחור אם היא עכשיו PC או קונסולה? לא ברור, אבל להבנתי ממש יש לה דיסק קשיח מחולק עם חלק שהוא מפורמט לחלונות 11 ו-PC וחלק שמפורמט לאקסבוקס.
אם מיקרוסופט ממש מפצלים בין המצבים, אפשר לראות עולם שבו אתה משחק במצב אקסבוקס והכל עובד מושלם כמו בקונסולה. ואז אתה בוחר במצב PC ויש לך דיסקליימר גדול שאומר שמעכשיו הכל באחריותך ושם אתה יכול לחוות התרסקויות, בעיות דרייברים וכו׳.
יצאו עוד פרטחם שמבהירים איך עובד הshader delivery. מסתבר שNVIDIA, AMD ואינטל הולכות לתחזק את זה. אני משער שעם כל דרייבר חדש הפ גם יעדכנו את החבילות בספריה של מיקרוסופט וברגע שמתקינים משק מחנות מסויימת, במקביל המערכת תוריד את החבילת שיידרים המקומפלים המתאימה לכרטיס ולדרייבר שיש במחשב.
לכרטיס שיש במחשב אני מבין, אבל לדרייבר? ואז כשיוצא דרייבר חדש צריך להוריד שוב בחנות את החבילה החדשה?
לכרטיס שיש במחשב אני מבין, אבל לדרייבר? ואז כשיוצא דרייבר חדש צריך להוריד שוב בחנות את החבילה החדשה?
אולי. היום משחקים מקמפלים מחדש את השיידרים אם אתה מעדכן את הדרייבר. כלומר אם יש קמפול שיידרים מראש, אתה תקבל שוב את המסך קמפול שיידרים כשתפעיל את המשחק. ואם אין קמפול מראש, המשק יקמפל אותם שוב בזמן הריצה, כל שיידר ברגע שמציגים אותו פעם ראשונה במשחק, ולכן תסבול שוב מגמגום שיידרים. הסיבה היא שאולי משהו השתנה בדרייבר שמשנה את הדרך שבה הכרטיס מסך מפרש את השיידרים אז ליצר בטחון חייבים לקמפל הכל מחדש.
במערכת החדשה בתאוריה תצטרך להוריד חבילה פר משחק מותקן בכל פעם שהורדת דרייברים (מה שקורה לרוב חודשית) או החלפת כרטיס מסך. אבל הבדל נוסף הוא שעכשיו הכל בשליטה של NVIDIA ושות׳, כלומר NVIDIA יודעת אם לא השתנה שום דבר בשיידרים בדרייבר החדש ואם זה המקרה לחסוך ממך הורדה.