glass manSageל-DS לא היה תקציב? לפי הערכות התקציב של הראשון היה 100 מליון דולר ו-DS2 עומד על בין 150 ל-200 מליון דולר.
הם יכלו לחסוך מלא אם לא היו הולכים על כוכבי הוליווד, בתור התחלה, הוא לא ריקני בגלל תקציב, אלא בגלל בחירות של הבמאי, והוא יגיד לך שזו הבחירה האמנותית והכיוון שהוא כיוון אליו.
ועל מה מבוססות הערכות האלה? של ה150M-200M ? אנחנו כן יודעים מקוג'ימה עצמו שDS התחיל מ4 אנשים שישבו לחשוב על הקונספט שלו לא נשמע לי כאילו סוני הגדילו יותר מדי את החבר'ה של קוגימה או זרקה עליהם יותר מדי.
קוג'ימה בזבזן כולנו יודעים את זה בגלל זה גם קונאמי לא רצו איתו עסק יותר. המשחקים שלו כל דור עולים הון ויחסית לכמה שהם עולים הם לא מביאים יותר מדי קהל חוץ מאיתנו הארדקור. המשחקים שלו אחרי MGS4 בכלל הפסיקו להביא אנשים. לפי השמועות שאני רואה סוני זורקת 600M על IG כלומר, יש סיכוי לא רע שIG עם 600 מליון, תקציב הכל כולל הכל ואם קוג'ימה לא מקבל את אותו תקציב ובאותה עת סוני רוצה בלעדיות מוחלטת ממנו, אני יכול להבין את התמרמרות שלו עליהם הפעם.
לא תארת אסטרטגיה. איך הקונסולה הבאה של מיקרוסופט מצליחה על פי מה שאשה שרמה עושה? איך נראת הקונסולה הבאה שלהם? שלל המשחקים שהוכרזו כמו דיאבלו 5 או ES6 יוצאים לפס6 או לא?
כמו שאמרתי, אין אסטרטגיה. אנחנו בחושך לגמרי לגבי מה הם עושים. היא רוצה בלעדים, אבל אז היא אומרת שהיא רוצה מליארד שחקנים יומיים. היא רוצה קונסולה, אבל היא עדין הולכת בכיוון ה-PC עם "קונסולות מרובות" מצד ג'. שום דבר פה לא קוהרנטי.
אין ספק נדב שאשה לא כל כך מפזרת את הערפל על האסטרטגיה של מייקרוסופט אבל גם סוני לא בדיוק מדברת על התוכניות שלה לPS6 חוץ מלהרוג דיסקים, אז אולי אשה פשוט מחכה שיגיע הרגע המוחלט לדבר על הדור הבא.
בגדול, ככל שאני קורא על אשה, רואים שהיא בן אדם של כסף כמו כולם במייקרוסופט, היא רוצה להגדיל רווחים, אז היא לא תעשה TES6 בלעדי אמיתי למייקרוסופט או דיאבלו 5, כי שמדברים איתה על מותגי ענק כאלה, היא מדברת על "למצוא את עמק השווה" בין בלעדיות לרווחים וכו'.
כאילו זה די ברור שיהיו אצלה בלעדיים כמו פיאזנאט שלא איכפת לה שיהיה בלעדי, אבל מותגי ענק כמו TES6 ודיאבלו 5 יהיו גג בלעדיים זמנית.
אני לא מסכים עם הדבר הזה. אני חושב כמוך שהיא צריכה ללכת all in על אקסקלוסיביות ולא לרקוד על שתי חתונות.
מצד שני יכול להיות שהיא רוצה קודם כל להשיג "ניצחונות קטנים" עם אקסקלוסיבים אמייתים, כמו גירס 6 ופיאזינט שיתנו לה אשראי אצל נאדלה ויוכיחו לו שיש טעם באקסקלוסיבים כאלה, ואז כשיהיו הצלחות שיוכיחו לנאדלה שהיא יודעת לעבוד ולהשיג אקסקלוסיבים ש"עושים את העבודה"
הוא יתן לה אשראי לשים אקסקלוסיביות גם על מותגי ענק.
כן, זה לא באופי של אדם פסימי שכמוני שגם תמיד חושד במייקרוסופט שהביטול הבא תמיד מעבר לאופק, אבל אשה נותנת סיבה להאמין שמייקרוסופט יכולים לעשות 180 מעלות.