VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8677 הודעות
glass manglass manSage

אנשים יעברו למחשב, אין סיבה שלא לא כולם כי יש איזה 50M -70M איש שהם טכנופובים וישארו על פלייסטישן ולא יכולים להתמודד עם troubleshooting בסיסי אבל אלה שכן יכולים להתמודד כמונו אנחנו נברח לPC, שם נשחק על חומרה חזקה אמיתית.

אגב מעניין בהקשר הזה לקרוא את מה שפיטר מור אמר על הנושא לפני 4 שעות.

the gamer will solve the problem by saying, ‘I can’t afford 800 bucks for a console. I will play on my PC. Maybe figure out ways of streaming the game to my 4K TV. If I don’t like to use a keyboard and a mouse, then I can get a controller that will work and off I go.’ And the PC becomes your console. I think that is the challenge. Gamers will always find ways to play games.”

https://kotaku.com/games-industry-veterans-console-makers-innovate-thousand-dollar-console-2000715828

פיטר מור מדבר פה יותר על עתיד שמייקרוסופט וסוני לא מצליחות לעבור לבסוף לענן ופחות על דור הPS6 אבל גם הוא חוזה לבסוף נטישה המונית.

"if hardware companies can’t get to that technology in time, Moore believes that gamers will solve the problem for them by simply abandoning consoles en masse

אז אני קצת מקדים את העגלה יותר ממנו ואומר שהנטישה לא תקרה רק אם סוני ומייק לא יעברו לענן היא תקרה כבר בדור הבא פשוט במסה קטנה יותר.

איך סוני תוכל למנוע דבר כזה? איזה בלעדי הם יוכלו לשלוף מהכובע כדי לשים אנשים על הPS6? אינטרגלקטיק יצטרך להיות משחק כל כך מדהים כדי להשאיר אנשים על האקוסיסטם של סוני, ספיידרמן 3 יצטרך להיות יותר טוב מכל משחק באטמן ארקהם ביחד, סנטה מוניקה תצטרך להביא משחק יותר טוב מGOW2018 וGOW3 וGOW2 אלה דברים לא מציאותיים. סוני לא בכיוון יותר של לייצר אקסקלוסיבים מגדירי דור כולנו פה חוץ מקאז קיללנו את הקרוס ג'ן על הדבר הזה.

סוני מורידה מהפלייסטישן את כל הזהות שלו את כל מה שעושה את הקונסולה "קונסולה" והופכת את הPS6 למחשב נכה ולא תהיה נטישה המונית?

ממה שהספקתי להכיר אותך נדב אתה תשאר עם סוני רק אם הם יביאו אקסקלוסיבים של הקרם דה לקרם.כי יש לך PC שעליו אתה מעדיף לשחק את הצד ג'. אז מה יקרה אם תחליט בדור הבא שהאקסקלוסיבים של הPS6 הם לא הקרם דה לקרם שהתרגלנו אליו? כנראה שאם אלה יהיו אקסקלוסיבים של 8 גבוה אתה פשוט תשחק אותם על הPS5 שלך בלי לשדרג בכלל לPS6.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 01:34

אני לא קונה את זה. אנשים לא נוטשים קונסולה זולה, נוחה, מול הטלביזיה, עם הבלעדיים והip שהם אוהבים, החווית plug and play... בגלל חוסר במשחקים פיזים ועוברים ל... מחשב שאין בו משחקים פיזים!

באמת, איפה ההגיון?

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 02:24

אבל לא יהיו בלעדיים לPS6 נדב,הכל ייצא לPS5 אנחנו יודעים את זה. זה לא קשור למשחקים משומשים, זה קשור לזה שסוני מעקרת את הפלייסטישן מכל מה שחשוב בקונסולה. בלעדיים אין. מחירים טובים, אין. אפשרות להשאיל משחקים מחבר? אין. תוכן יפני שפעם היה זמין רק על פלייסטישן? כבר לא בלעדי אליהם.

אין זהות לPS6 מה נשאר רק הנוחות של הPlug and play ואוקיי כן, יהיו 50-70M אנשים שרוצים פיפא בסלון שהחברים באים וישארו אצל סוני כי ההייליקס נוראית והם מפחדים מהPC.

אבל בוא נשווה את הPS6 לא להילקיס אלא לPS5 שכרגע הוא עם 94M וכנראה יסיים עם 110M.

בוא נשווה את זה עם ה117M של הPS4

בוא אפילו נשווה את זה עם ה87M של הPS3 שהיה הכי כישלון בהיסטוריה של סוני.

והPS6 יוצא הקונסולה הכי פחות מיינסטרמית של סוני איך שלא נסובב את זה.

וזה לא ייעצר בPS6 זה לא שהם יחזירו את המומנטום בPS7 וכו' השוק שלהם ימשיך להצטמצטם.

איזה בלעדיים יביאו אנשים לPS6 נדב? הכל יהיה זמין גם על הPS5 האסטרטגיה של קאז הרסה את סוני ואת פלייסטישן.

סוני לא מייצרת כבר אקסקלוסיבים מגדירי דור, הם הפכו להיות מפעל לייצור אקסקלוסיבים בטעם פרווה בלי שומן.

בכל מקום חוץ מווקסלים שאני הולך אליו אני רואה אנשים מגיבים שGOD OF WAR החדש נראה כמו בושה למותג, ושאינטרגלקטיק נראה כמו המשחק האחרון של נוטי דוג, פה משום מה פחות קשים עם המשחקים האלה אבל אם אלה האקסקלוסיבים שאמורים למכור את הPS6 לאנשים זה אבוד לסוני. הם איבדו את מגע הזהב שהיה להם.

נ.ב נדב אם כבר בדמויות אהובות עסקינן הנה הדמויות הכי אהובות על הקהל של פלייסטישן לכמה מהדמויות האלה יהיה משחק בלעדי לPS6 ? אולי רק ראצט אם יהיה לנו מזל והוא בתחתית הרשימה.

בהצלחה לפס6 הוא יצטרך את זה.

glass manglass manSage

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 08:49

יש להם בלעדיים ל-eco system של פלייסטיישן. המשחקים שלהם לא בpc, צריך פלייסטיישן לשחק בהם. אם הפס6 יקרה מדי הpc אפילו יקר יותר, הם פשוט ישארו עם פס5 עד שהפס6 תהיהזולה מספיק.

אין ויכוח שהפס6 תמכור לא משהו בהתחלה, אבל אין לזה קשר לדיגיטלים, זה קורה ממילא בגלל המחיר והחוסר בפיצ׳ ברור.

LaskinLaskinElder

אם עברנו עכשיו לטענה של בלעדיים איכותיים - פה כולם מסכימים שסוני מפשלים בדור הזה, אבל כמו שאתה רואה - זה לא ממש משפיע על המכירות לעומת הדור הקודם כי המתחרה מפשלת הרבה יותר, אז אנשים ממשיכים לקנות את הקונסולה הזו כי היא נוחה להם, כל החברים שם ובעיקר כי המשחקים ממשיכים איתם בספרייה הדיגיטלית שהם בנו לעצמם, ולכן הרוב ימשיכו גם בדור הבא לפס6, ואלו שעשו טעות וקנו אקס בוקס בדור הזה ואין להם כסף לעוד קונסולה - גם כן יקנו בדור הבא פס6.

סוני צריכה לשפר את המצב של הבלעדיים האיכותיים שלהם, זה נכון, וזה יעזור מאוד למכור קונסולות בתחילת הדור, אבל גם אם זה יקרה לקראת סוף הדור כמו בדור הנכחי - הבלעדיים יגיעו מתישהו. יהיה משחק קרייטוס, יהיה משחק ספיידרמן, יהיה אקס מן, יהיה משחק נוטי דוג, סאקר פאנץ׳ אולי תחזיר את ג׳ין, אולי תביא IP חדש או תחזיר את אינפמוס, יהיה ראצ׳ט, יהיו IP חדשים… כמו בכל דור.

חוץ מעניין המחיר קשה לי לראות את הפס6 סובלת ממשהו שבאמת ייפגע בה, עכשיו כשאין לה ממש תחרות. המחיר זה הדבר הכי בעייתי, זה גם יכול לדפוק את הניידת שלהם וגם את הנייחת… לכן אני חושב שאין להם מהצלמהר וכדאי לדחות את הגור באיזה שנה או אפילו יותר.

DrKeoDrKeoSite Admin

אם לא היה עניין המחיר שכנראה הופך לבעיה העיקרית, הבעיה של הפס6 הייתה העובדה שהיא דומה מדי לפס5. למה האדם הרגיל צריך לשדרג אם כבר יש לו 60fps, כבר יש לו זמני טעינה אפסיים, וכבר יש לו 4k? ברור לכולנו שהאטרקציה לנו תהיה קצת יותר ביצועים ו-PT, אבל זה שדרוג ממש קטן ביחס לפס5. וכמובן שבלעדיים לפס6 לא יהיו, הכל יצא לפס5.

חוץ מהקטע של ״אני חייב את הדבר החדש ביותר״ אני לא באמת רואה סיבה לשחקן הממוצע לקנות פס6.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 11:01

אני מסכים, זה שדרוג קטן ביחס לPS5 עם הSSD והRT.

כל התעשייה קצת בסטגנציה. הגענו לFIDELITY מאוד "מספק" מהרבה בחינות, לפחות בכל הקשור למשחקים לינאריים. תראה את GEARS למשל, או GOW. ציפינו שיפציצו בקטע אחר והם נראים די אותו דבר. כמובן שעם זכוכית מגדלת זה יכול להראות אחרת, אבל סה"כ עבור השחקן הממוצע זה כבר לא משנה. במשחקי עולם פתוח יש המון המון לאן ללכת ואנחנו לא מצפים למצב 60 בGTA למשל. אפילו פייבל שלפני 4 שנים המח אולי היה מתפוצץ ממנו - כבר לא כזה וואו מבחינה גרפית, ואחרי GTA הוא בכלל יראה רגיל יחסית, לצערם של המפתחים.

העניין הוא שאין הרבה משחקים כאלה, בלשון המעטה, הם יקרים מדי וריסקיים מדי כדי לפתח עבור רוב התעשייה, ודווקא המשחקים הכי מצליחים כמעט הם בעלי תקציב יחסית נמוך, ולא נראים משהו, למשל זלדה או אלדן רינג מצד אחד של ה"AAA", וכל מה שקורה בסטים עם המשחקי אינדי שמתפוצצים...
זו שוב, סיבה מצוינת לדחות את הדור הבא. אם למשל כל משחק ישתמש בPT כבסיס - זה באמת יהיה גיימצ'יינג'ר, גם עבור הפיתוח של המשחקים וגם עבור איך שהם נראים. אבל מן הסתם זו לא אופציה ריאלית עם המפרט הצפוי של הPS6 ב-2027 או 2028 אפילו.
אני מתאר לעצמי שמהצד של סוני - רק המשחק הגדול הבא של גרילה, ואינטרגלקטיק - הם עם סבירות גבוהה ל-30 פריימים. ואני אפילו לא בטוח שזה המצב. הם בטח יביאו איזה אסטרו בוט וראצ'ט בבלעדיות לדור הבא בלבד, אבל זה לא מספיק, אפילו לא ביחד עם גירסת הדור הבא של GTA6.
אני באמת חושב שדחיית הדור הבא ל-2029 או אפילו 2030 תהיה דבר נהדר לתעשייה כולה. זאת כמובן בתנאי שהמחירים יתייצבו עד אז ולא יחמירו.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 11:42

כן, גם על זה מור וליידן מדברים בלינק שהבאתי. כמה האדם הרגיל כבר מבין בFPS שהוא באמת מנצל את ה120FPS וכמה הוא מבין בRT?

הפס6 הופך לשידרוג שהוא כמו שידרוג מחשב. אם במקום זה סוני היו עושים (אני מדבר על הטבלה לא מהרגש )

1. GOD OF WAR חדש עם קרייטוס, בכלל לא משנה אם המשך של המיתולוגיה הנורדית, או רייבוט.

2. Uncharted 5 איכשהו עם דרייק עם צוות שהוא לא נוטי דוג אבל בפיקוח שלהם

3. prequel על ג'ול על החיים שאחרי פרוץ המגיפה אבל לפני שהכיר את אלי, יש כל כך הרבה פוטנציאל פה כל כך הרבה דברים לעשות איתו.

4. דמיון מחדש עם קונאמי למשחקי הMETAL GEAR או לפחות MGS1 בלי קוג'ימה בלעדיים לפלייסטישן.

5. טומב ריידר חדש בתקציב גבוה עם קריסטל דיינמיקס בלעדי לפלייסטישן, אנשים היו מאבדים את זה.

6. Final Fantasy VII Revelation בלעדי לפס5/פס6. אני לא קונה את זה שסקוור היו מסרבים אם הסכום היה גדול מספיק. זה אחד המותגים שהם הפנים של הפלייסטישן.

7. טיזר לTLOU3 עם אלי ולוגו של PS6.

8. GOT 3 עם ג'ין.

9. לתת 40 מליון דולר או כמה שצריך לצוות של יוצר יאקוזה, לסיים את Gang of dragon.

10. משחק ספיידרמן ענקי בלי מיילס, רק פיטר פארקר

11. ראצ'ט בשביל עומר והאנשים שהביאו אותו למקום ה9 לא צריך להיות מהפכני אבל שיהיה Tech demo לכל היכולות והשיפורים של הPS6

אם סוני היו עושים את כל הדברים האלה אנשים היו הרבה יותר פתוחים לרעיונות מקוריים כמו GOD OF WAR Laufy או אינטרגלקטיק.

כי הנראטיב לא היה "אוף, אין לי קרייטוס" "אוף אין לי נייתן דרייק" הנארטיב היה הופך להיות, יש לי גם את הIP שבגללם קניתי פלייסטישן וגם דמויות חדשות מהצוותים שאני אוהב.

שאני רואה שסוני עשו עבודה מצוינת עם Marvel Tokon אני לא מקבל את זה שאם הם היו רוצים לא היו יכולים לנעול את פפ7 או טומב ריידר על הPS6 יש להם את קהל הקונסולות הגדול ביותר.

לאסקין, מתי יהיה משחק של קרייטוס? שהוא לא ריימיק? איך אתה יודע שיהיה? אולי יהיה laufey 2 ? בנוגע לסיידרמן אנשים רוצים את פייטר פארקר והסדרה הולכת לדבוק במיילס אז.... :-(

הטרגדיה הכי גדולה, שהמשחקים הכי אהובים על סוני חוץ מTLOU וטומב ריידר הם מותגים על גברים מסוקסים, ובמקום זה מה סוני עושה?

נותנת לאנשים משחקים על גיבורות שנראות כאילו יצאו ממצעד השרמוטות ומצביעות מרץ ושונאות גברים, סוני כאלה מנותקים.

הוריזון אפילו לא בטופ 10 הכי אהובים אבל למה לא, בוא ניתן לו מולטיפליייר שנראה כמו פורטנייט במקום Uncharted חדש.

ציטוט מאת DrKeo

יש להם בלעדיים ל-eco system של פלייסטיישן. המשחקים שלהם לא בpc, צריך פלייסטיישן לשחק בהם. אם הפס6 יקרה מדי הpc אפילו יקר יותר, הם פשוט ישארו עם פס5 עד שהפס6 תהיהזולה מספיק.

אין ויכוח שהפס6 תמכור לא משהו בהתחלה, אבל אין לזה קשר לדיגיטלים, זה קורה ממילא בגלל המחיר והחוסר בפיצ׳ ברור.

אם בן אדם יכול להישאר על פלייסטישן 5 בשביל לשחק באקסקלוסיבים האלה והם יראו אותו דבר כמו בPS6 למה שישדרג? אם מישהו היה יכול לשחק בGTA3 על הPS1 והוא היה נראה זהה לאיך שהוא נראה בפס2 למה שאנשים היו עוברים לPS2? עברנו כי היה ברור שהPS1 אף פעם לא יצליח להריץ את GTA3.

וגם העניין שהאקסקלוסיבים לא על המחשב זה עניין של זמן לדעתי. אם באמת תהיה נטישה המונית סוני תוציא שוב משחקים לPC כדי למקסם רווחים. נכון שהם לא מרוויחים טוב על הPC אבל זה יהיה מצב של אין ברירה כי צריך להגיע למליונים שעזבו.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 11:45

חחח אתה פשוט רוצה שסוני תעשה שוב ושוב אותו דבר.

זה בעיניי סיוט נוראי. אני מאוד אוהב שנוטי דוג עושים IP חדש, שסנטה מוניקה עושים משהו שונה עם GOW, שסאקר פאנץ' אמרו שלא ימשיכו כנראה עם עוד GHOST אלא משהו אחר במשחק הבא... לחזור לג'ואל עם איזה פריקוול? אישית ממש נגד. מיותר לחלוטין, סתם פילר. אנצ'רטד לפי השמועות כן בפיתוח, לא ידוע איפה.
FF7 חלק 3 בלעדי - החלטה של סקוור, והחלטה נכונה כי החלק השני לא מכר טוב, והם רוצים שהמשחק יגיע לכמה שיותר אנשים, FF7 חשוב להם כמעט יותר מכל מותג אחר.
מתי יהיה GOW חדש עם קרייטוס? סביר להניח עוד הרבה זמן, מינימום 5 שנים, אין לי בעייה עם זה. איך אני יודע? קורי אמר זאת בפירוש.

מי אמר שדובקים במיילס? ומה הבעייה עם מיילס? הסרטים המצויירים מצליחים בטירוף, מיילס דמות מעולה עם כוחות מעולים ואני אישית ממש אשמח אם בספיידרמן 3 נשחק גם אותו, גם את פיטר וגם את הספיידרוומן סינדי מון.

אתה מתאר פה "בעיות" שהן ממש לא בעיות, אלא בכיינות של אנשים בפורומים שלקחו-להם-שתו-להם.

טומב ריידר? אמאזון עכשיו עושים את 2 המשחקים הבאים, בלעדיות שלו לא תזיז לאף אחד כמעט, הוא גם ככה ימכור 70% מהעותקים על הפלייסטיישן.

הורייזון לא בטופ 10? אז למה הוא בטופ 5 אם לא 3 הכי מוכרים של פלייסטיישן? אתה מדבר שטויות. ברור שהמולטי כנראה ייכשל, כי סוני לא יודעים לעשות מולטי וזו סדרת סינגל שמוכרת בזכות העולם והסיפור וכו', אבל זה IP מצליח בצורה קיצונית, והמשחק הבא בטח יפציץ גם כן בסביבות 20 מליון עותקים ויהיה שוב כנראה הכי יפה בתעשייה.

הדבר היחיד שמעניין ונכון מכל מה שכתבת זה 40 מליון על המשחק GANG OF DRAGON הזה.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 12:08

בחייאת לאסקין. כאילו שהקהל של נינטנדו לא רוצה שהיא תעשה בעיקר מריו זלדה וכל מיני המשכים. אנשים איבדו את השיט על ריימיק לOOT לא מזמן.

כאילו שהמשחקים הכי מצופים של מייקרוסופט, פייבל 4 גירס 4, ופורצה 6 שיצא לא מזמן הם לא המשכים.

זה כמו שאוסם יפסיקו לייצר מחר במבה בטעם בוטנים ותשאר רק הבמבה האדומה, ושהם יפסיקו לייצר ביסלי גריל והם יוציאו במקום ביסלי בטעם קארי הודי, ותגיד לי "אתה סתם רוצה שהם יעשו אותו דבר"

ברור שאני רוצה שהם יעשו אותו דבר בגלל זה קניתי פלייסטישן כי המותגים האלה קרצו לי. לגבי מיילס אולי אני טועה אבל אני זוכר שאמרו משהו שמספיידרמן 2 והלאה מיילס הוא הגיבור, אנסה למצוא את זה בעזרת הAI אחר כך אם זה מעניין.

אני באמת לא יודע מי האנשים שקונים את הוריזון ומביאים אותו לנתוני המכירות האלה לאסקין, אבל עובדה שבוקסלים כמעט אף אחד לא אוהב אותו אחי ושבסקרים הוא לא מגיע לטופ 10. אם אני צריך לנחש קונים אותו אנשים שאוהבים עולמות פתוחים או כאלה שהגרפיקה מעיפה אותם בטריילרים עובדה שהוא לא אהוב מספיק להיכנס לטופ 10.

ואתה יודע מה? גם אם איכשהו הטבלה לא מספרת את התמונה המלאה והוריזון נורא נורא אהוב, גם את הוריזון 3 אני לא רואה באופק אז זה ממחיש את הנקודה שלי במקום להחליש אותה.

למה אין לך בעיה לחכות כמעט דור שלם לקרייטוס? למה שתזרום עם כל מה שסוני זורקים עלינו? אתה באמת מתלהב מGOW החדש? זכור לי שגם אתה חשבת שהוא דיסני, אני זוכר שאמרת שמצדך לשחק את הקוביה גם אבל כאילו לא היית מעדיף בהרבה קרייטוס?

אני לא יכול לקבוע לך, אם אתה מרוצה מהליינאפ שסוני מציעים אז סבבה. אבל אני רוצה המשכים.

שים לב שאני גם לא נגד IP חדשים כי אם לא היינו מקבלים IP חדשים לא היה לנו את THE LAST OF US וכו' אבל אני לא אמרתי שצריך לבטל את אינטרגלקטיק או שאין מקום לGOW החדש. אני אומר שאפשר היה לפתח המשכים וגם IP חדשים.

ובכלל IP חדשים ו"גיוון" הם בכלל לא הבעיה של פלייסטישן רק בדור הזה קיבלת את ASTRO BOT ומשחקים מקוריים.

(כן אני יודע שהוא קיים מהPS4 אבל לא היה נגיש מחוץ לVR) אז תוכן חדש לא חסר, מה שחסר זה המשכים.

LaskinLaskinElder

IP חדשים של סוני זה דבר נפלא, ומה שהוביל להצלחות אדירות כמו TLOU, GOT, HORIZON, ASTROBOT, גם ספיידרמן אפשר לומר... מן הסתם אפשר לתת לצוותים אחרים את הIP המוכרים והאהובים וזה מבורך, אבל כשחברה הופכת להיות פס ייצור של IP אחד זה לרוב פחות טוב. ע"ע HALO, ע"ע GEARS.. לנוטי דוג היה יכול להיות נח מאוד להיות הסטודיו של אנצ'רטד, סאקר פאנץ' יכלו להיות הסטודיו של אינפמוס, גרילה יכלו להיות הסטודיו של קילזון... במשחקי מירוץ זה בסדר, למרות שהנה - החבר'ה של פורצה הורייזון הולכים להתרחב לתחום חדש ונראה שהם עושים בית ספר לכל שאר הסטודיואים של מיקרוסופט, אבל זה מקרה מאוד חריג וייחודי, ואף אחד לא מצפה שפוליפוני יעשו מחר משהו שהוא לא GT8.

במקרה של סנטה מוניקה - הם המציאו את עצמם מחדש עם GOW2018 ועכשיו הולכים לכיוון קצת אחר, עם דמות שונה, מהיר יותר, עם קפיצה, וזה דבר מעולה, אבל יהיה גם נחמד לIP חדש מהם וכולנו התלהבנו כשהיו שמועות על משחק מד"ב של קורי, מה שכנראה לא יקרה.

עושים 2-3 משחקים וממשיכים לIP אחר. מתישהו בהמשך אפשר לחזור למשחק שלישי או רביעי. נוטי דוג מבינים את זה, זה הכיוון אידאלי.

glass manglass manSage

IP חדש זה נפלא כל עוד הוא דומה ברוחו בגייימפלי למשחקים הקודמים של הסטודיו או אם הסטודיו דישדש אבל כשאין קשר בין הIP החדש למורשת של הסטודיו והסטודיו היה הצלחה מסחררת עם הIP הישן אז IP חדש או רייבוט זה נוראי.

בשביל נוטי דוג להתפתח טבעית מUNCHARTED לTHE LAST OF US זו התפתחות טבעית הם נשארים בז'אנר הThird person shooter רק מפתחים אותו בכיוון אחר.

אבל מה הקשר למען השם בין נוטי דוג וenvironment storytelling אני לא רוצה למצוא קסדה באינטרגלקטיק שיש עליה איזה קשקוש על LORE ואז שמישהו בפורומים יסביר לי את העלילה, ואני לא רוצה MELEE COMBAT במשחק של נוטי דוג, אני רוצה שהם ימשיכו להתפתח בציר ובז'אנר של הTPS שהם התחילו מאז הפס3. זה למעשה אותה ביקורת שיש לי על רמדי רק יותר חזקה כי רמדי לא באמת נטשו את מי שהם הם ממשיכים לעשות TPS.

הצוותים הכי מצליחים ומוצלחים של סוני (כלומר נוטי ודוג וסנטה מוניקה) בגדו בציפיות המעריצים. אתה לא יכול לצפות שאנשים יתרגשו מהPS6 שהאקסקלוסיבים שלהם לא דומים בכלל למשחקים שהביאו את הסטודיואים לגדולה.

רוצה לראות איך מתפתחים נכון לIP חדש? שחק ב007 החדש.זה לא רק המומנט הגדול של הסטודיו זה גם מרגיש המשחק שהם נולדו לעשות כאילו כל החוזקות של הצוות באים על הצד החזק ונוסף על זה הם עושים דברים שקודם לא יכלו לעשות, זו התפתחות. (וגם GOW 2018 הוא דוגמא טובה לזה)

LaskinLaskinElder

זה בולשיט.

גרילה נטשה לחלוטין את הFPS ועברה לז׳אנר רחוק שנות אור ממנו וזה גרם להם לעבור מסביבות ה-800 אלף יחידות עד 2.5 מליון יחידות למשחק בסדרת קילזון, ל-20 מליון של הורייזון. גם טסושימה די רחוק מאינפמוס, ולפני כן היה להם את סליי קופר בכלל.

לא צריך להשאר בז׳אנר, אין לזה סימוכין.

לגבי אינטרגלקטיק אתה לא יודע עליו כלום, די לקשקש כדי לקשקש. ובלי קשר אנצ׳רטד וtlou שונים מאוד בגיימפליי. מאוד.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 18:15

אף אחד אף פעם לא אהב את קילזון חוץ מכמה ישראלים ערסים שהתמכרו למולטיפלייר שלו :-)

IP תלוש שתמיד נועד להיות הילו קיילר ואף פעם לא הצליח להיות, אז שהם עובדים על IP כזה מעפן אפילו שיממון כמו הוריזון נראה כמו שידרוג המאה :-)

כנ'ל איינפימס תמיד היתה סדרה פח אז GOT היה חתיכת שידרוג בשביל סאקר פאנץ, כי איינפמס היה פח וסליי היה ניישתי ולילדים/נוער.

אבל נוטי דוג? נוטי דוג פגעו בJackpot שלהם ישר שעברו לאנצרטד, גם אם 1 היה בוסרי, הוא היה Pivot הכי טוב שמפתחת עשתה אי פעם בהיסטוריה, ללכת לז'אנר שהוא כמעט סולס לייק עם אינטרגלקטיק זה לא בשביל נוטי דוג.

נכון, שאני לא יודע על אינטרגלקטיק מספיק, אבל אף אחד לא יודע עליו מספיק ומכל מה שאנחנו יודעים הוא לא דומה למשחקים הגדולים של נוטי דוג.

LaskinLaskinElder

TloU לא דומה לאנצ׳רטד כמעט בשום דבר. זה משחק אקשן ממבט שלישי, גם אינטרגלקטיק אקשן ממבט שלישי, אבל לTloU יש אלמנטים כבדים של התגנבות והשרדות, ולאינטרגלקטיק יש אלמנטים אחרים

glass manglass manSage

THE LAST OF US הוא משחק Shooter אמנם שוטר התגנבות עם דגש כבד על הישרדות אבל הוא שוטר.

גם מאפיה האחרון הוא שוטר התגנבות אבל הוא עדיין שוטר.אתה עדיין יורה באנשים והרבה גם אם אתה מתגנב הרבה.

אתה יורה באויבים כחלק אינטגרלי מהמשחק. בTLOU (או הורג אותם בהתגנבות אם אתה רוצה אבל הירי נוכח כחלק חשוב בגיימפלי)

אינטרגלקטיק ממה שיודעים הוא משחק MELEE COMBAT זה כמו להגיד שקונטרול החדש הוא אקשן מגוף שלישי כמו מקס פיין, אבל הוא לא שוטר ומקס פיין ואלן וויק הם כן וקונטום ברייק הם כן שוטרים....

נוטי דוג הלכו לכיוון שונה לגמרי אני לא אומר שזה לא יהיה משחק טוב, אבל אנשים לא יכולים להיות "הוליי שייט החדש של נוטי דוג!!!111"

כשזה לא דומה בכלל למשחקים הקודמים שדרוקמן עבד עליהם.

רוב ההייפ שיש לנו מאינטרגלקטיק, לא מגיע כי ראינו גיימפלי טוב ממנו, או שאנחנו מתרגשים מהגיבורה או שיש לנו איזו הבטחה לגיימפלי מגדיר דור, אנחנו פשוט יודעים שזה מה שדורקמן עושה כבר שנים ועל זה כל האקסקלוסיבי הזה בנוי. הייפ שבנוי על אמונה עיוורת שיש לנו בנוטי דוג ודרוקמן, האמונה העיוורת אי אפשר לבנות הייפ לדור הבא על סמך דבר כזה, לכן הPS6 לא ימכור.

LaskinLaskinElder

TLoU הוא לא שוטר.

glass manglass manSage

די נו.... זה רזידנט איוול 4 עם התגנבות והישרדות.

LaskinLaskinElder

זה לא.

אין מה להשוות בכלל, בין אם זה בקור גיימפליי, בכמות האויבים שאתה חייב להרוג עם נשק כזה, האפשרות פשוט להתחמק בקטעים שלמים, בכמות התחמושת לאורך המשחק… TloU הוא אולי 10 אחוז קטעי ירי, לעומת 90 אחוז בערך בRE4.

זה לא ויכוח בכלל.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

אני מסכים, זה שדרוג קטן ביחס לPS5 עם הSSD והRT.

כל התעשייה קצת בסטגנציה. הגענו לFIDELITY מאוד "מספק" מהרבה בחינות, לפחות בכל הקשור למשחקים לינאריים. תראה את GEARS למשל, או GOW. ציפינו שיפציצו בקטע אחר והם נראים די אותו דבר. כמובן שעם זכוכית מגדלת זה יכול להראות אחרת, אבל סה"כ עבור השחקן הממוצע זה כבר לא משנה. במשחקי עולם פתוח יש המון המון לאן ללכת ואנחנו לא מצפים למצב 60 בGTA למשל. אפילו פייבל שלפני 4 שנים המח אולי היה מתפוצץ ממנו - כבר לא כזה וואו מבחינה גרפית, ואחרי GTA הוא בכלל יראה רגיל יחסית, לצערם של המפתחים.

העניין הוא שאין הרבה משחקים כאלה, בלשון המעטה, הם יקרים מדי וריסקיים מדי כדי לפתח עבור רוב התעשייה, ודווקא המשחקים הכי מצליחים כמעט הם בעלי תקציב יחסית נמוך, ולא נראים משהו, למשל זלדה או אלדן רינג מצד אחד של ה"AAA", וכל מה שקורה בסטים עם המשחקי אינדי שמתפוצצים...
זו שוב, סיבה מצוינת לדחות את הדור הבא. אם למשל כל משחק ישתמש בPT כבסיס - זה באמת יהיה גיימצ'יינג'ר, גם עבור הפיתוח של המשחקים וגם עבור איך שהם נראים. אבל מן הסתם זו לא אופציה ריאלית עם המפרט הצפוי של הPS6 ב-2027 או 2028 אפילו.
אני מתאר לעצמי שמהצד של סוני - רק המשחק הגדול הבא של גרילה, ואינטרגלקטיק - הם עם סבירות גבוהה ל-30 פריימים. ואני אפילו לא בטוח שזה המצב. הם בטח יביאו איזה אסטרו בוט וראצ'ט בבלעדיות לדור הבא בלבד, אבל זה לא מספיק, אפילו לא ביחד עם גירסת הדור הבא של GTA6.
אני באמת חושב שדחיית הדור הבא ל-2029 או אפילו 2030 תהיה דבר נהדר לתעשייה כולה. זאת כמובן בתנאי שהמחירים יתייצבו עד אז ולא יחמירו.

הפס6 תוכל לעשות PT במשחקי פס5, יש לי הרגשה שזה רוב מה שנראה ממנה. דחיה של הקונסולה לא תתן לך קונסולה חזקה יותר, זאת תהיה אותה פס6 רק ב-2029 במקום ב-2027.

אם הייתי סוני, להתחשב בזה שיש אפס תחרות, אני מוציא את הפס6 ב-2027 במחיר שאני נאלץ, נניח 899$. מי שקונה קונה, מי שלא לא. כך או כך כולם על הפס5. ועם הזמן כשהמשבר ירגע המחיר ירד ל799$ ובתקווה בסוף ל-599$.

ולא הייתי משחרר בלעדיים, בכלל. אולי אחד או שניים בשנה הראשונה לפלפל. אבל אני משער שהכל יהיה קרוס ג׳ן לאורך רוב הדור אם לא כולו.

LaskinLaskinElder

PT של משחקי פס5 ממש לא מרשימים, אולי.

במפרט שהשמועות מדברות עליו זה לא יחזיק במשהו כמו GTA או הרבה מתחת לזה.

דחייה של שנתיים כן יכולה לתת קונסולה חזקה יותר.

יותר זכרון, כרטיס קצת חזק יותר, או לפחות יותר ליבות AI, גם CPU טוב יותר… למה לא? זה אפשרי כשרוצים מספיק :)

צריך לזכור שיש גם את הניידת, כשלון של אחת יכול לגרור כשלון של השנייה, אם הקונסולה תתפס כ״מיותרת״, יקרה מדי ולא נחשקת - זו תדמית שיכולה לרדוף אותה. לעומת זאת דחייה כמו שצריך, מחיר אטרקטיבי ושדרוג המפרט יכולים לגרום לה להיות הצלחה מהרגע הראשון. למכור ממש גרוע בשנתיים הראשונות ייתן לה רק חמש שנים למכור טוב וספק אם תדביק את הקצב, תדמיתית זה יכול לפגוע וכתוצאה מכך גם לפגוע בשווי המנייה.

GTA6 יכול לתת בוסט רציני ולהקפיץ משמעותית את מכירות הפס5, אולי גם לעקוף את הפס4. למה לא להמשיך עם זה ולמשוך את הדור עוד קצת?

StickStickSage
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 21:24

אתה רוצה להגיד בשיא הרצינות שהשוואה בין סימולטור הדכאון (המעולה) שהוא TLOU 2 לבין אנצ'רטד, קרובה יותר מהשוואה בין GOW 2018 למה שהוצג מלאופיי? באיזה אלמנט בדיוק? גיימפליי? סיפור? טון? דמויות? תן לי אלמנט אחד רק שבו הם יותר דומים.

כנ"ל GOW 2018 לGOW3, יותר דומה מלאופיי במה בדיוק? בזה שמשחקים את קריטוס... בהחלט... ו? זהו?

אנשים לא מתלהבים מאינטרגלאקטיק? כי, ממה בדיוק הם יתלהבו? ראינו בסך הכל טיזר אין אנג'יין. אפשר לפחות לחכות שנראה גיימפליי כמו שראינו מלאופיי לפני שנכריז שגם זה עוד כשלון ברור מראש של מפתחת שיורדת מגדולתה? על יציאה של המשחקים אני כבר בכלל לא מדבר, ברור לי שמבחינתך זה עניין שולי.

GOY הוא על פניו בדיוק GOT רק עם פרוטגוניסט אחר, והוא לא כבש את העולם בסערה רק כי זה פרוטגוניסט אחר? או אולי דווקא רוב הביקורות עליו היו ברמה של "כן... אחלה משחק אבל כבר שיחקתם בו"? אולי גם יוביסופט טעו כשהם הרשו לעצמם לשנות את אלטאיר באציו ובטעות ליצור את אחת הדמויות הכי אייקוניות שלהם בסיקוול?

או שאולי כל מקרה לגופו? מפתחת יכולה לעשות סיקוול זהה ובינוני להחריד כמו GOW A, באותה מידה שהיא יכולה לעשות סיקוול ישיר לגמרי ויצא אנצ'רטד 2. יכולה לעשות שינוי כיוון שירים את הסדרה לגבהים חדשים כמו GOW 2018, או שינוי כיוון שיקריס את המותג כמו GOW לאופיי (שזו עובדה מוגמרת מם הסתם, כתוב בכוכבים, סמכו עלי). יכולה לעשות דווקא אחרי הצלחה IP חדש שיהיה אחד ממותגי הגיימינג הגדולים בהיסטוריה כמו TLOU, או IP חדש שיתפוצץ להם בפנים כמו... לא יודע, בטוח יש לך דוגמאות. אה, כן, אינטרגלאקטיק מן הסתם.

הכל בסדר, משחק יכול להיות טוב, משחק יכול להיות גרוע. מפתחים טובים יכולים לטעות. בנימה אישית - GOW וTLOU הם שניים ממותגי הגיימינג האהובים עלי, אני באמת חושב שאתבאס עוד יותר ממך אם לאופיי ואינטרגלאקטיק יצאו גרועים או בינוניים, אבל בשיא הרצינות, אני פשוט לא ניחתי ביכולת שלך לדעת כבר עכשיו מה האיכות שלהם.
הנה עוד דוגמה, אני אוהב את דארק סולס נכון? זה קצת קטע שלי כנראה זה ידוע. אתה יודע מה המשחק שלהם שהכי פחות ריגש אותי כשהוכרז ואשכרה לא ממש התעניינתי בו עד יום היציאה אחרי כל הגיימפלי שראינו? סקירו. כי הם שינו המון, לא רק סטינג כמו עם בלאדבורן, אין פה את החקירה של סולס, זה לא ARPG, הגיימפלי למראית עין ובלי לשחק היה נראה לי מדי פשטני.
עכשיו נחש עם האפס הייפ שהגעתי אליו מה הוא המשחק האהוב עלי של FS...

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 15 ביולי 2026 בשעה 21:53
ציטוט מאת Laskin

PT של משחקי פס5 ממש לא מרשימים, אולי.

במפרט שהשמועות מדברות עליו זה לא יחזיק במשהו כמו GTA או הרבה מתחת לזה.

המפרט שם אותה בסביבת ה-5070, אני לא מכיר משחק פס5 שלא רץ על 5070 בהגדרות גבוהות יותר (מקסימליות) + PT + רזולוציה גבוהה יותר (עם dlss כמובן) + fps גבוה יותר (עם dlss כמובן). תוסיף לזה יעילות של קונסולה ואני לא רואה סיבה למה כל משחק פס5 לא יקבל גרסת פס6 עם PT, הגדרות גבוהות יותר ואיכות תמונה טובה יותר. חוץ מאשר כמובן קושי של המפתחת לישם PT במנוע, גם במחשב לא כולם מקבלים.

הנה RE9 למשל, מהמשחקים היפים בדור, בהגדרות גבוהות מהפס5 (מקסימליות) ב1440p (כמעט כפול מה1080p של הפס5) עם PT ורץ ב-70fps+. וזה עם dlss quality, אפשר להוריד ל-balanced או performance, אפשר לעשות יצור פריימים x4, ולהריץ את המשחק ב150fps+. אפילו ה-5060 כנראה יצליח לעשות פס5 + רזולוציה גבוהה יותר + הגדרות מקסימליות + PT.

ציטוט מאת Laskin

דחייה של שנתיים כן יכולה לתת קונסולה חזקה יותר.

יותר זכרון, כרטיס קצת חזק יותר, או לפחות יותר ליבות AI, גם CPU טוב יותר… למה לא? זה אפשרי כשרוצים מספיק :)

צריך לזכור שיש גם את הניידת, כשלון של אחת יכול לגרור כשלון של השנייה, אם הקונסולה תתפס כ״מיותרת״, יקרה מדי ולא נחשקת - זו תדמית שיכולה לרדוף אותה. לעומת זאת דחייה כמו שצריך, מחיר אטרקטיבי ושדרוג המפרט יכולים לגרום לה להיות הצלחה מהרגע הראשון. למכור ממש גרוע בשנתיים הראשונות ייתן לה רק חמש שנים למכור טוב וספק אם תדביק את הקצב, תדמיתית זה יכול לפגוע וכתוצאה מכך גם לפגוע בשווי המנייה.

GTA6 יכול לתת בוסט רציני ולהקפיץ משמעותית את מכירות הפס5, אולי גם לעקוף את הפס4. למה לא להמשיך עם זה ולמשוך את הדור עוד קצת?

זה לא יקרה, תקבל את אותה קונסולה, אולי רק שינוי בזיכרון. סוני לא הולכת להוציא מליארדים כדי שנדב ולאסקין יקבלו עם 4TF. זה כמו הסוויצ׳ 2, נדחתה בשנתיים וקבלת 1:1 אותה קונסולה. אם סוני תדחה תקבל בול את אותו צ׳יפ שהיית מקבל ב-2027. ההבדל היחיד שאולי יהיה הוא זיכרון, ביחוד שיצאה ב-2027 יכולה לגרום לצמצום בזיכרון כדי לחסוך בעלויות.

זה אגב מה שלדעתי יקרה, 30GB יהפוך ל25GB או 20GB והיא תשוחרר ב-799$ או 899$ ב-2027.

LaskinLaskinElder

אני תמיד ספקן לגבי היכולות של AMD לספק את הסחורה, חשבתי שזה יותר כמו 4070.

אז אולי פה אני טועה…

לגבי החומרה - אבל הם כן יכולים לדחות ולקבל חומרה חזקה יותר. זה שאתה אומר שוב שזה לא יקרה, זה אולי נכון, אולי לא… אין משהו שמונע את זה שזה יקרה.

לגבי זכרון - זה משהו שמאוד יכול לפגוע למשל במשחק כמו GTA על הדור הבא להיות מה שהוא אולי יכול להיות, או אלדר סקרולס הבא וכו. אז כבר זו השפעה שלילית שבעיניי יכולה להצדיק דחייה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

אני תמיד ספקן לגבי היכולות של AMD לספק את הסחורה, חשבתי שזה יותר כמו 4070.

אז אולי פה אני טועה…

אני כמובן לעולם לא אזלזל ביכולת של AMD לחרבן במכנסיים. וכמובן כל מה שאנחנו יודעים על הפס6 הוא שמועה.

אבל בו נזכור שעם PSSR2 הפס5 פרו מביאה כבר לא מעט מול הבסיסית (למשל יותר RT וקפיצה גדולה באיכות תמונה בRE9), כך שהפס6 אמורה להביא הרבה יותר וגם ידןע שיהיה בה יצור פריימים.

ציטוט מאת Laskin

לגבי החומרה - אבל הם כן יכולים לדחות ולקבל חומרה חזקה יותר. זה שאתה אומר שוב שזה לא יקרה, זה אולי נכון, אולי לא… אין משהו שמונע את זה שזה יקרה.

כלומר, הכל אפשרי, אבל מה בדיוק אתה מציע? שהם יבנו מאפס צ׳יפ על ארכיטקטורה חדשה יותר של 2029? זה המון כסף, זה לתכנן את הפס6 מחדש, אתה חושב שסוני תוציא אותו? כי כנראה שעל הארכיטקטורה הנוכחית של הפס6 הם כנראה עושים את המקסימום עם התקציב הקיים. אנחנו כבר לא ב-2009 שחומרה נעשת זולה עם השנים.

ציטוט מאת Laskin

לגבי זכרון - זה משהו שמאוד יכול לפגוע למשל במשחק כמו GTA על הדור הבא להיות מה שהוא אולי יכול להיות, או אלדר סקרולס הבא וכו. אז כבר זו השפעה שלילית שבעיניי יכולה להצדיק דחייה.

כן, בהחלט יכול לפגוע. אין ספק ששינמוך זיכרון יכול להיות בעיה בפס6, ביחוד שהרצה של מודלי AI זוללים זיכרון בכמות מסחרית.