השיט הזה דורש באלנס ממש טוב, מחזיק אצבעות שהם קלעו בו ישירות.
GTA6 - הנושא הרשמי
נוצר ע"י bozeman·06 במאי 2025
glass manSageזה פשוט נראת לי דרך מטופשת של רוקסטאר לגרום לנו לבזבז עוד זמן מיותר במשחק. אם הקמפיין הוא 80 שעות כמו שקליימן אמר, הם הולכים כנראה על הקטע של RDR 2 שכל דבר לוקח נצח ואתה חי 80 שעות במשחק רק בקמפיין לבד.
לא שזה דיל ברייקר אמיתי זה GTA אז פאקינג נזרום איתם עם כל שטות שהם יביאו אבל זה מעפן.
יש גם חדשות טובות: לפי מה שמדווחים GTA 6 ייצא למחשב משמעותית יותר מוקדם ממה שGTA 5 יצא. רוב האינטרנט מהמר שזמן ההמתנה יהיה חצי שנה הפעם. שזה חדשות טובות לאנשים שרוצים שהחוויה תהיה על הPC.
LaskinElderזה סתם שמועות, וגם אם זו הכוונה אז הם בטח ידחו את זה בשנה וחצי כמו את המשחק :)
אני מהמר על חגים 2027, או מתי שהקונסולות הבאות יצאו (אולי אביב 2028).
בכל אופן אני בטח אדחה את זה למחשב הבא, אשחק בו בפעם השנייה עם PT וDLSS5 ללא פשרות
הניחוש שלי שהשחרור של GTA6 למחשב יהיה עם הקונסולות דור הבא. ובגלל שאין מצב ביקום שרוקסטאר יהיו שם בשיגור, אני מהמר משהו בין קיץ לחגים 2028 לגרסת המחשב.
בנוגע ללתדלק את האוטו, GTA לכל אורך חייו היה משחק מבוסס ארקדיות, לא ראליזם. למשל הנשקים מאוד ארקיידים, אין השפעה של רוח או נפילה של כדור או איבוד אנרציה וכו'. זה לא עניין של כוח, זה עניין של בחירה, משחקים עושים דברים כאלה ב-PC כבר 25 שנים. כנ"ל עם הדלק, אין פה עניין של כוח או טכנולוגיה, זה סתם מד ב-UI ויכלו לשים את זה גם ב-GTA1 אם הם היו רוצים.
כלומר ההליכה לראליזם הוא החלטה עיצובית ב-GTA6, משהו שלא באמת היה בסדרה לפני חוץ מאשר הבלחה עם GTA4. חוץ מ-GTA4 הסדרה תמיד הייתה ארקיידית בכל אלמנט של גיימפליי, אם זה במכניקות הכי משמעותיות במשחק (ירי או נהיגה) ואם זה במכניקות הכי קטנות ומשניות (משחק טניס או גולף). ושוב, זאת הייתה בחירה, סימולציות נהיגה ראליסטיות קיימות עוד משנות ה-90 וכך גם ירי, אבל רוקסטאר בחרו תמיד לעשות משהו סופר ארקיידי שמזכיר יותר את Burnout מאשר את GT.
אם הם רוצים ראליזם ב-6, לבריאות. אבל זה משהו שנורא קשה לאזן, כי ראליזם וכיף לרוב לא הולכים יחד. הם יכלו לעשות עצירות תדלוק ב-GTA3 או 4 או 5, אבל הם החליטו לא לעשות את זה. עכשיו הם כן עושים את זה, וככל שיוצא יותר ויותר מידע על המשחק אני מפחד שהוא יהיה טרחני. GTA אמור להיות כיף, לא טרחני. אבל יש דרך לעשות כל דבר כיף, ואני מקווה שהם ימצאו את הבלנס. כלומר, לתדלק רכב פעם בשעה+ וזה לוקח 10 שניות יכול להיות נחמד, תמיד מבאס שהתחנות דלק במשחק היו סתם קישוט וחסרות שימוש. אבל לתדלק כל 7 דקות, או שיתחרבש לך מרדף מכוניות רק כי אתה חייב לתדלק זה מעפן.
אז בתקווה הם יפגעו באיזון הנכון. אבל כמו שאמרתי כבר לפני כמה ימים, זה טיפה מפחיד אותי שהם מחפשים להכניס את המכניקות המסורבלות האלה ל-GTA. הרצון ל"ראליזם" ב-GTA תמיד היה מבוסס גרפיקה, פיסיקה, אנימציה, כמות של NPC, התנהגות של NPC וכו'. GTA5 פחות ראליסטי מ-4 והוא משחק הרבה יותר טוב בגלל זה, הוא יצא לחופשי מהמגבלות של 4. בתקווה 6 לא מכניס אותנו בחזרה לכלא.
LaskinElderאם הם רוצים ראליזם ב-6, לבריאות. אבל זה משהו שנורא קשה לאזן, כי ראליזם וכיף לרוב לא הולכים יחד.
אני לא מסכים עם זה.
GT ומשחקי סימולציה רבים אחרים, עכשיו KCD2, ושלא נדבר על RDR2 - מוכרים יפה מאוד.
אני לא תמיד נהנה מזה, וממה ראיתי אני לא חושב שאהנה מKCD, למשל.
לפעמים זה ממש תלוי על איזו מכניקה מדברים, נניח אני לא אהבתי את ה"ריאליזם" שיש במכניקות של DEATH STRANDING, שאבן קטנה יכולה להפיל אותך ולחרבן לך מסע שלם, או לסדר את המשקל של החבילות בצורה נכונה. אתה אהבת. לעומת זאת RDR2 שאתה מצאת טרחני ואני התמוגגתי מכל שנייה בו.
בנוגע לGTA6 - נראה שהם מבינים לאן הם מכוונים, והכל בהיבט הרכבים הולך לכיוון של "תתכנן ותחשוב כמו פושע" במקום פשוט לעשות סתם דברים על הדרך, ואני מאוד אוהב את הכיוון. יכול להיות שגם מדובר בהבטחה שלא תתקיים, ואם אתה נהג מספיק טוב ועם רכב מספיק מהיר - זה יהיה קל בהרבה. אחת הסיבות שגורמות לי לחשוב ככה זה שרכבים יפתחו בהדרגה - זאת אומרת שאתה לא תוכל ישר לגנוב "פרארי" (צ'יטה והמקבילות שלה, במשחק), אלא בהתחלה רק רכבים מעפנים ועם הזמן תוכל להשיג כלים לפרוץ למכוניות טובות יותר ויותר. אולי זה כן יעבוד אם אתה מוציא נהג מהרכב, אבל לא תוכל לפרוץ לרכבי יוקרה בחניה עד שתשיג את זה. אז אני מניח שכשתהיה גישה לרכבים ממש טובים - המרדפים יהיו פחות תלויים בתכנון מראש.
glass manSageהבעיה עם הדלק בGTA 6 הוא שהוא משאב שהבזבוז שלו לא נותן לך יתרונות רק חסרונות.
במשחק RTS שאתה מבזבז את המשאבים שלך כמו זהב, עצים וכו' כדי לבנות מבנה חדש בבסיס שלך אתה מקבל בסיס חזק יותר שמוציא יחידות משופרות וחזקות יותר, כלומר אתה מקבל משהו על ה"דלק" שבזבזת. יש תמורה.
בGTA 6 מה אני מקבל על זה שבזבזתי דלק? כלום אני רק ממשיך לנסוע ובGTA הקודמים כל זה היה בחינם.
אם המשטרה/המסוקים שרודפים אחרינו גם כן מוגבלים בדלק ופתאום אתה יכול לראות את המשטרה חייבת להחליף רכבים או שלמסוק נגמר הדלק או משהו אז זה יצור סיטואציות כייפיות במרדפים, אבל זה סיכוי אפסי לדעתי שרוקסטאר תעשה את זה.
LaskinElderמה זה "יתרון"? זו עוד מערכת במשחק שצריך לקחת בחשבון. לא תוכל לנסוע מקצה לקצה בלי לעצור לתדלק, כנראה, ותאלץ לתכנן את מסלול הנסיעה בהתאם. בנוסף, אולי צריך ללכת לחנות של התחנה לשלם בקופה מזומן, או לתת כרטיס, זה יכול לתת לך להכיר את המקום, האנשים שם, או לחילופין בעצם זה שאתה עומד שם יכולות להיות אינטראקציות (זה משהו שהיה באחד הסרטונים שדלפו, אבל אני לא יודע אם זה היה כחלק ממשימה או משהו "טבעי"...) אבל גם אם זה "רק מעכב" - זו עוד מכניקה. אתה יכול לומר שכל פעם שאתה טוען אקדח זה "מעכב". כל מערכת שלוקחת יותר מהזמן של לחיצת הכפתור זה "עיכוב". כמעט בכל משחק עם אלמנטים של RPG יש לך מכניקות של ליצור נשקים (חיצים, וואטאבר), דברים שאתה צריך לאסוף, ליצור איתם, למכור, לנהל את המקום בתיק וכו'. זה דברים שלוקחים זמן, ולאו דווקא יש בזה "יתרון".
glass manSageרוקסטאר בהתחלה רצו שתצטרך ללכת לסופר לקנות מצרכים, ירקות וכו' ולחייב אותך שהמקרר תמיד יהיה מלא בדברים שג'ייסון ולוסיה צריכים לאכול.
זה נחתך מהמשחק כי הם החליטו שזה סתם מעיק על השחקן ולא נותן כלום חוץ מהגברת הראליזם אז למה הדלק נשאר?
גם הוא סתם טרחה שבלעדיה המשחק יהיה הרבה יותר זורם. רק בשביל שנרגיש שזה ככה במציאות כי במציאות חייב דלק? לא חייבים להיות ריאליסטים בכוח
אין בעיה שזו עוד מכניקה מעכבת כמו רבות אחרות אבל אם היא לא נותנת שום דבר אז למה היא שם? במשחקי RPG שאתה מבזבז את הדלק שלך
ה"MP" במבוך אתה מבזבז משאב, אבל התמורה לסיכון שאתה מקבל היא שאתה יכול למצוא במבוך זהב, Loot שהוא הרבה יותר טוב ממה שתמצא בחנויות וכל מיני דברים אחרים. יש לך תמורה על הדלק שבזבזת.
גם מכניקות הקראפטינג שאתה מתאר לאסקין לייצר חצים ודברים זה אמנם דברים מעכבים שמבזבזים זמן אבל אם אתה בוחר לעשות את הקרפטינג הזה בסוף יש לך תחמושת ודברים להשתמש בהם. בGTA הדלק הוא סתם מגבלה שזורקים עליך.
אני לא רוצה לגנוב רכב בGTA 6 ולגלות שאין בו בכלל דלק אז אני צריך להחליף אותו מהר ברכב אחר אני רוצה לגנוב אותו ולהצליח להישאר איתו זה GTA, גיטיאי זה חופש, לא כלא :-)
LaskinElderאבל גם דלק זה משאב. באותה מידה יש משחקים שנותנים לך תחמושת בלתי מוגבלת, יש את אלו שאתה מכין במקום או קונה, ויש את הקיצון השני שאתה צריך ללכת למקום מסויים כדי להכין אותה.
אין שום הבדל, חוץ מזה שניהול משאבים ומקום בתיק זה פעולות שלפעמים לוקחות שעות במצטבר במשחקי RPG ופה זה עניין כנראה הרבה יותר מינורי, מבחינת הזמן שיתבזבז על זה.
אתה לא רוצה לגנוב רכב ולגלות שאין בו דלק? יפה, מה לגבי 192,339 הגופות שעשית להן LOOT וגילית שאין בהן שום דבר מעניין? זה משהו שקורה, פה מכניסים לך מערכת חדשה, זה יכול להיות דבר נהדר, יכול להיות מעפן, אני אחרי RDR2 סומך עליהם, אבל בלי קשר זה נשמע כמו משהו מרענן שיכול ליצור סיטואציות מגניבות מאוד.
גם כדאי להוסיף חידוש רישיון רכב, נהיגה, נקודות אם נתפסת על ידי המשטרה. אם צברת יותר מדי נקודות אז צריך ללכת לנהיגה מונעת נגיד. אם אתה לא הולך, אוטומטית יש לך כוכב אחד. אחרי מלא נקודות, צריך לעבור טסט מחדש. אם תנהג בלי רישיון, זה כבר 2 כוכבים אוטומטית.
ולמה לעצור בדלק? כדאי לבדוק לחץ אוויר בצמיגים, שמן, נוזל בלמים וקירור... גם תכלס מקווה שאי אפשר יהיה לגנוב סירות וכאלה בלי להוציא רישיון סקיפר. זה מאוד לא מציאותי.
אבל ברור לך לאסקין שקונספטואלית זה לא GTA, נכון? GTA תמיד היה חוויה ארקיידית over the top.
מן הסתם אפשר לעשות את זה מצויין או גרוע, אולי זה יצור את המשחק הטוב בהסטוריה. אבל זאת לא ממש הרוח של GTA, ובטח לא של 5, המשחק המצליח בהסטוריה של הפרנצ׳ז בסדר גודל.
מעניין איך הקהילה תקבל את המשחק אם הוא ילך בכיוון ראליסטי מדי, ביחוד אחרי 5 המוטרף שכולם אוהבים ובשביל דור שלם זה הGTA היחיד שהם מכירים.
LaskinElderב-5 היה ביטוח רכב, אז….
גם היה את הקטע שמזומן הולך לפח אם לא עברת בכספומט אבל נדמה לי רק באונליין. כנראה שיש להם נתונים וראו שזו מכניקה שאוהבים אז הביאו לאופליין. זה מוסיף ״לחץ״ מסוים ומחייב אותך להתנהג ביותר שיקול דעת אם אתה רוצה להשאיר את הכסף איתך, אישית אני בעד גם במקרה הזה.
וכן, ברור שיותר מדי מזה יכול להיות גרוע. כבר סיכמנו את זה :)
גם הביטוח היה באונליין בלבד, אם אני זוכר נכון . אני מסכים שצריך לחכות ולראות. בכל מקרה, אני לא רואה את זה משנה בציונים או במכירות.
בכל מקרה, מעניין אם נגיד בגניבה של סירה, צריך להרים עוגן...
גם הביטוח וגם הכספומט היו באונליין. הביטוח זה לא קטע של טרחנות, להפך, זה QOL. אתה משיג אוטו מסויים, קונה לו ביטוח ואז אתה יכול לעשות לו respawn כמה שאתה רוצה. כלומר הביטוח זה בדיוק ההפך ממה שהם עושים ב-GTA6, הוא מוסיף נוחות, הוא לא נטל.
הכסף דווקא כן מזכיר את GTA6, וכמישהו ששחק באונליין של GTA5 כמה מאות שעות אני יכול להגיד שזאת מכניקה מעצבנת ברמות. אתה משחק משימות, משקיע זמן, משיג כסף ואז אחרי שעתיים של "עבודה" איזה אדיוט יכול להרוג אותך ולגנוב לך את כל הכסף. מה כיף בזה? סתם טרחה, צריך לחפש כספומט אחרי כל 2-3 משימות שאתה עושה כדי שאיזה דוש לא ישדוד אותך. זה לא כיף, אין באמת מכניקות מאחורי זה, לא נוצר גיימפליי מעניין, סתם טרחה ופוטנציאל לתסכול.
זה בדיוק מה שמדאיג אותי ב-GTA6, והעובדה שהם הביאו את המכניקה המעצבנת הזאת מהאונליין לתוך GTA6 רק גורמת לי לדאוג יותר. אולי הם ישפרו אותה איכשהו ממה שהם למדו מ-GTA5:O, אבל כמו שהיא ב-5 היא מעפנה ממש.
שתי הדוגמאות האלה מצויינות כדי להראות את שני הקצוות של "ראליזם", מצד אחד ביטוח משפר את ה-QOL והוא נהדר, ומצד שני הפקדות לכספומט הן מעצבנות ומורידות מהמשחק. שני הדברים הללו הם "ראליזם", וכל אחד מושך לכיוון אחר. ואני מקווה שהם עושים יותר "ביטוח" מאשר "כספומטים".
LaskinElderבגלל שיש חלאות באונליין שנהנות לראות אותך מתעצבן - אני יכול להסכים למרות שלא קרה לי כמעט אף פעם, אבל באופליין זה סביר להניח משהו שיש לך שליטה כמעט מלאה עליו
בגלל שיש חלאות באונליין שנהנות לראות אותך מתעצבן - אני יכול להסכים למרות שלא קרה לי כמעט אף פעם, אבל באופליין זה סביר להניח משהו שיש לך שליטה כמעט מלאה עליו
שליטה על מה? אם אין דרך לאבד את הכסף, מה המטרה בזה בכלל? סתם להטריד אותי? ואם יש דרך לאבד את הכסף זה נשמע מבאס שעבדת קשה להשיג כסף ואז אתה מאבד אותו.
זה לא משחק סולס, זה GTA. במשחקי סולס איבוד הנשמות מחובר ישירות לקושי של המשחק, לגיימפליי שלו, ל-meta של המשחק. אתה נאבק לעבור אזור מסויים ומאבד נשמות על הדרך כעונש ולבסוף מצליח. ב-GTA אני משקיע 20 דק' בלשדוד חנות, לברוח מהמשטרה וכו' ובסוף הכסף הולך לי מסיבה כזו או אחרת? לא בדיוק נשמע כיף.
ושוב, GTA זה משחק ארקיידי, תמיד היה. אפשר להוציא ממנו את ההומור ולעשות הכל ראליסטי בטרוף, שכדור הרובה יצנח לפי נוסחאות של פיסיקה, שמכוניות יתנהגו כמו ב-GT, שתצטרך לשטוף כלים ולנקות את הבית ולא יודע מה עוד, אבל זה לא יהיה GTA. אז אני מקווה שהם לא מאבדים פה את הכיוון, זה אף פעם לא בריא להיות תקוע בתחת של עצמך 13 שנים.
LaskinElderיש דרך לאבד - לעשות שטויות אחרי שהשגת אותו בלי לחשוב. זה תלוי בך. כן - בדיוק כמו שאתה יכול ללכת לפדות את הנשמות שלך במשחקי סולס או להמשיך ולהיות ״חמדן״ ולנסות להרוג עוד ועוד גם אחרי שיש לך כמה אלפים. יש פה מכניקה מעניינת דווקא בעיניי. פה זה לא להרוג עוד מפלצות, אלא לנהוג יותר כמו בן אדם, להשתלב טוב אחרי פשע, בדיוק כמו… פושע. תשתלב ולא יעלו עלייך, לא תשתלב - יתפסו אותך.
אם יש מספיק כספומטים בעולם זה יהיה מעולה. אם צריך עכשיו לנהוג 10 דקות כדי להגיע לקרוב ביותר - זה יכול להיות ממש מעיק.
קונספטואלית אני מבין מה שמגניב אותך כי כשעשית את השודים בGTAV זה היה מגניב שהיו שלבים שהובילו לשוד שכללו תכנון, תצפות, סריקה של הבנק, רכישה של דברים שונים לקראת השוד ואז הוצאה לפועל מגניבה.
הבעיה היא שבGTA רוב המשחק הוא לא זה, רוב המשחק אתה עושה עוד ועוד משימות שנעות בין לשחק נגד מישהו טניס ועד לגרור מכוניות כטובה לחבר. וכשאתה מרוויח כסף מכל הדברים הללו, ללכת לכספומט זה נטל (אני אעיד מGTA:O).
כלומר לשים את זה כמכניקה קבועה שצריך לבצע אותה כל הזמן זה מעיק. זה ההפך מ-QOL.
StickSageבתור אחד שמאוד אהב את שני משחקי RDR, במיוחד את השני, ואף פעם לא התחבר מעבר לכמה שעות למשחק GTA - אני לגמרי בעד השינויים האלה ברמה האישית.
אבל, אני מסכים לחלוטין עם קליימן ונדב - זה לא מה שGTA היה ובמיוחד לא מה שGTA 5 ספציפית היה, ועם ההצלחה של הסדרה ושוב של GTA 5 ספציפית אי אפשר להתווכח. אני גם אחד משלושת האנשים בעולם שאם כבר צריך לבחור אז הכי אהב את GTA 4 בזמן אמת, עם הכיוון המעט יותר ריאליסטי שלו, והסיפור המעט יותר רציני, והדמויות הקצת יותר כבדות.
אבל גם הוא לא איזה משחק שנמצא בtop 10 שלי או משהו בכיוון, ואני אודה בעצמי - זה בעיקר מוכיח שהסדרה הזו היא לא בדיוק בשבילי ולא שזה המשחק הכי טוב בסדרה. כי הסדרה והאהבה העצומה וחוצת המגזרים שהיא מקבלת היא לא מה שGTA 4 היה, אלא מה ששאר המשחקים היו. ושוב, בעיקר GTA 5.
אז אני בעד ברמה האישית מבחינתי, אבל אני לחלוטין מסכים שרוקסטאר מפלרטטים עם השמש קצת קרוב מדי ממה ששמענו. לגמרי מסכים שיכול להיות שהם תקועים יותר מדי שנים בתוך עצמם כדי לראות ימינה או שמאלה.
מצד שני, זה לא שזה יפגע בציונים או במכירות. המשחק הזה ישב על ציון 97, יזכה בכל הGOTY האפשריים וימכור אינסוף עותקים ככה או ככה, אז זה לא שרוקסטאר צריכים באמת לדאוג.
כן, אין ספק שהמשחק יקבל את ה-9 הגבוה שלו לא משנה מה, יש שם יותר מדי WOW והייפ כדי שזה לא יקרה. גם אין ספק שהמכירות השנה יהיו מטורפות. אבל GTA5 נמצא בטופ 10 כבר עשור+, ואם GTA6 לא יספק את הסחורה שאנשים רוצים אז בסוף הוא ירגיש את זה גם במכירות, שמן הסתם עדין יהיו אסטרונומיות אבל אני לא יודע אם הוא ימכור ב-2036 כמו ש-GTA5 מכר לפני שלוש שנים.
מה שכן, GTA אונליין יכול להיות חיה אחרת לגמרי, וכמובן שיכולות להיות הרחבות ואלוהים יודע מה, הם יכולים לעשות מה שבא להם. סתם מציין, שכמו שסטיק אמר, פלירטוט מסוכן.
LaskinElderאם הם יראו שהריאליזם לא מתקבל טוב - עד שתצא גירסת המחשב כבר יתקנו את זה, יוסיפו אופציות לבטל עניינים טרחניים וכו׳, ואז יוכלו לומר שעשו טעות והמכירות ימשיכו כרגיל עוד עשור.
קשה לי לראות את המשחק מוכר משמעותית פחות מ-5, וזאת למרות ש-5 הוא תופעה של אחד ל-30 שנה בערך.
אם הם יראו שהריאליזם לא מתקבל טוב - עד שתצא גירסת המחשב כבר יתקנו את זה, יוסיפו אופציות לבטל עניינים טרחניים וכו׳, ואז יוכלו לומר שעשו טעות והמכירות ימשיכו כרגיל עוד עשור.
קשה לי לראות את המשחק מוכר משמעותית פחות מ-5, וזאת למרות ש-5 הוא תופעה של אחד ל-30 שנה בערך.
אם המשחק לא יתקבל כמו 5, הוא לא ימכור כמו 5. יהיה לו שיגור מדהים ואולי שנה או שנתיים מדהימות, אבל ל-5 לקח 13 שנים למכור כמו שהוא מכר, רגליים ארוכות בצורה שקשה לתפוס, ובשביל 6 למכור ככה הוא יצטרך למכור מדהים לאורך שנים. אם GTA6 לא יהיה מה שאנשים מצפים, הוא לא יהיה בטופ 10 ב-2035, וכדי לנצח את GTA5 הוא צריך להיות שם.
בנוגע ל"אפשר לשנות את זה", אני לא חושב שזה נכון. אולי זה נכון לאונליין בו אפשר לעשות מה שרוצים, אבל בקמפיין לקחת ולשטח או להעלים עשרות מכניקות כשהמשחק כנראה מרפרנס אותן במלא מקומות כמו סרטוני מעבר, שיחות, תוכניות טלביזיה, משימות שמבוססות עליהן וכו', אני לא יודע אם זה אפשרי ככה בנפנוף ידיים.
כמובן שאני לא יודע אם זה מה שהם עושים, אולי זה רק נראה ככה, אבל אם הם מנסים לעשות את המשחק סופר ראליסטי זאת טעות שאפשר להריח אותה מקילומטרים עוד לפני ששחקנו במשחק. זה פשוט לא GTA, זה כמו להפוך את BRUNOUT לסימולציה או את GT למשחק ארקייד, זה פשוט לבגוד במה שה-IP הוא.
LaskinElderלא חושב שהוא ינצח את 5, מדובר בתופעה ובזמן שקשה יהיה לשחזר, אולי מבחינת כסף כן, כי הוא ימכר במחיר ממוצע של איזה 90 דולר והאונליין יהיה טירוף, אבל מאה מליון הוא ימכור בלי למצמץ וכמו שאמרתם הביקורות יעופו עליו אז הוא כנראה בכל מקרה יתקבל מעולה כבר בשיגור.
ועדיין, אולי כדי למשוך עוד לקוחות שחוששים מכך וכך - הם ישגרו אותו בדור הבא ובמחשב עם יותר אופציות לקסטם אותו לכל אחד ולהנגיש גם לילדים ומבוגרים שלא רוצים להתעסק עם מכניקות מסויימות ומעדיפים לקבל חוויה יותר ארקיידית.
הרבה משחקים עשו שינויים קיצוניים הרבה יותר מזה. היום יש ילדים למשל שלא יודעים שבפורטנייט יש/הייתה אופציה לבנות מבנים ברגע, בזמן קרב, להתחבא בפנים ולהגן על עצמך, מה שהיה הפיצ׳ר העיקרי והייחודי שהפך אותו להצלחה שהוא. גם בקמפיין אפשר לוותר על דברים כמו תדלוק רכבים, בלחיצת כפתור. לא בטוח שיעשו זאת, בRDR2 לא עשו שינויים מאוד קיצוניים בקמפיין. אבל אם זו תהיה תלונה מאוד גדולה והנתונים שלהם יראו שככה ימכרו עוד 50 מליון עותקים - אני יכול לראות את זה קורה.
שינויים במשחק מולטי זה הרבה יותר קל, זה משחק מתגלגל בלי תסרוט, בלי עלילה, בלי משימות, בלי הפקה של מליונים.
אבל בסינגל? אם אתה מסיר מכניקת תדלוק אז מה תעשה עם המשימות שמכניסות קטע תדלוק באמצע שהוא חלק מהעלילה, או אם עיצוב של משימה בכוונה שם אותך עם מיכל נמוך, או אם cutscene או הדמויות מרפרנסות את זה ישירות. כלומר, זה משחק שעבדו עליו 1000+ אנשים במשך שנים, יש בו כמות פסיכית של תוכן שבנוי על גבי תוכן שבנוי על גבי תוכן. תלוי איך זה נבנה, אבל זה כמו לשלוף מבניין 50 קורות ולצפות שהוא ימשיך לעמוד.
אם המשחק נבנה להיות סופר ראליסטי, הוא ישאר כזה. מולטי יכול לעשות מה שהוא רוצה, ממילא רוב המולטי עדין לא נבנה והוא יעודכן למשחק לאורך שנים כ-GAAS כך שאם עוד שנה מחליטים לזרוק את הראליסטי, כל התוכן החדש של המולטי יזנח את הראליסטי. אבל בסינגל שעבדו עליו חברה שלמה 8 שנים והוא מוכן וגמור ובנוי כמו מגדל קלפים של מכניקות? קצת פחות.
LaskinElderאז באותה משימה כן יהיה את פעולת התדלוק, זה ממש לא סיפור גדול כמו שאתה מתאר...
לגבי זה שהמשחק נבנה בצורה כזו כזו - כמו עם נושא ה"איזי מוד" אני מאמין שניתן לעשות באפשרויות משהו שינגיש ליותר אנשים למרות ואפילו כנגד "כוונת המשורר" ושזה לא צריך להיות ביג דיל. אם היה בRDR2 אופציה בהגדרות שלפשוט את העור של חיות ייקח לחיצת כפתור במקום האנימציה - זה לא היה משהו ששובר את המשחק בשום צורה, וכנ"ל לגבי אנימציות רבות אחרות שם כמו גם מכניקות אחרות שדורשות פעולות מיוחדות. גם אם זה קצת מוריד מהכוונה של היוצרים, זה לא ברמה שתהרוס את המשחק, ואם זה טרחני לאנשים מסויימים ומרגיש להם בזבוז זמן - אז למה לא לאפשר להם לקסטם את זה, עם הערה כשאתה משנה את זה ש"עדיף לא לגעת אם אתם רוצים לחוות כמו שצריך" וכו', משחקים עושים את זה...
לקפוץ אנימציה זה הדבר הכי קל בעולם, להפוך 2 נשקים בו זמנית שאחד מהם מוסתר ויש ערימות של מכניקות שמבוססות על זה לגלגל נשקים שנותן לך להחזיק 30 נשקים במקביל זה מפר באלאנס שדורש המון עובדה.
חוץ מזה רוקסטאר לא יעשו את זה, אתה יודע שהם לא יעשו את זה. הם לא CDPR, מעניין להם את ה״אתה יודע מה״ מה אנשים חושבים.