השיט הזה דורש באלנס ממש טוב, מחזיק אצבעות שהם קלעו בו ישירות.
GTA6 - הנושא הרשמי
נוצר ע"י bozeman·06 במאי 2025
glass manSageזה פשוט נראת לי דרך מטופשת של רוקסטאר לגרום לנו לבזבז עוד זמן מיותר במשחק. אם הקמפיין הוא 80 שעות כמו שקליימן אמר, הם הולכים כנראה על הקטע של RDR 2 שכל דבר לוקח נצח ואתה חי 80 שעות במשחק רק בקמפיין לבד.
לא שזה דיל ברייקר אמיתי זה GTA אז פאקינג נזרום איתם עם כל שטות שהם יביאו אבל זה מעפן.
יש גם חדשות טובות: לפי מה שמדווחים GTA 6 ייצא למחשב משמעותית יותר מוקדם ממה שGTA 5 יצא. רוב האינטרנט מהמר שזמן ההמתנה יהיה חצי שנה הפעם. שזה חדשות טובות לאנשים שרוצים שהחוויה תהיה על הPC.
LaskinElderזה סתם שמועות, וגם אם זו הכוונה אז הם בטח ידחו את זה בשנה וחצי כמו את המשחק :)
אני מהמר על חגים 2027, או מתי שהקונסולות הבאות יצאו (אולי אביב 2028).
בכל אופן אני בטח אדחה את זה למחשב הבא, אשחק בו בפעם השנייה עם PT וDLSS5 ללא פשרות
הניחוש שלי שהשחרור של GTA6 למחשב יהיה עם הקונסולות דור הבא. ובגלל שאין מצב ביקום שרוקסטאר יהיו שם בשיגור, אני מהמר משהו בין קיץ לחגים 2028 לגרסת המחשב.
בנוגע ללתדלק את האוטו, GTA לכל אורך חייו היה משחק מבוסס ארקדיות, לא ראליזם. למשל הנשקים מאוד ארקיידים, אין השפעה של רוח או נפילה של כדור או איבוד אנרציה וכו'. זה לא עניין של כוח, זה עניין של בחירה, משחקים עושים דברים כאלה ב-PC כבר 25 שנים. כנ"ל עם הדלק, אין פה עניין של כוח או טכנולוגיה, זה סתם מד ב-UI ויכלו לשים את זה גם ב-GTA1 אם הם היו רוצים.
כלומר ההליכה לראליזם הוא החלטה עיצובית ב-GTA6, משהו שלא באמת היה בסדרה לפני חוץ מאשר הבלחה עם GTA4. חוץ מ-GTA4 הסדרה תמיד הייתה ארקיידית בכל אלמנט של גיימפליי, אם זה במכניקות הכי משמעותיות במשחק (ירי או נהיגה) ואם זה במכניקות הכי קטנות ומשניות (משחק טניס או גולף). ושוב, זאת הייתה בחירה, סימולציות נהיגה ראליסטיות קיימות עוד משנות ה-90 וכך גם ירי, אבל רוקסטאר בחרו תמיד לעשות משהו סופר ארקיידי שמזכיר יותר את Burnout מאשר את GT.
אם הם רוצים ראליזם ב-6, לבריאות. אבל זה משהו שנורא קשה לאזן, כי ראליזם וכיף לרוב לא הולכים יחד. הם יכלו לעשות עצירות תדלוק ב-GTA3 או 4 או 5, אבל הם החליטו לא לעשות את זה. עכשיו הם כן עושים את זה, וככל שיוצא יותר ויותר מידע על המשחק אני מפחד שהוא יהיה טרחני. GTA אמור להיות כיף, לא טרחני. אבל יש דרך לעשות כל דבר כיף, ואני מקווה שהם ימצאו את הבלנס. כלומר, לתדלק רכב פעם בשעה+ וזה לוקח 10 שניות יכול להיות נחמד, תמיד מבאס שהתחנות דלק במשחק היו סתם קישוט וחסרות שימוש. אבל לתדלק כל 7 דקות, או שיתחרבש לך מרדף מכוניות רק כי אתה חייב לתדלק זה מעפן.
אז בתקווה הם יפגעו באיזון הנכון. אבל כמו שאמרתי כבר לפני כמה ימים, זה טיפה מפחיד אותי שהם מחפשים להכניס את המכניקות המסורבלות האלה ל-GTA. הרצון ל"ראליזם" ב-GTA תמיד היה מבוסס גרפיקה, פיסיקה, אנימציה, כמות של NPC, התנהגות של NPC וכו'. GTA5 פחות ראליסטי מ-4 והוא משחק הרבה יותר טוב בגלל זה, הוא יצא לחופשי מהמגבלות של 4. בתקווה 6 לא מכניס אותנו בחזרה לכלא.
LaskinElderאם הם רוצים ראליזם ב-6, לבריאות. אבל זה משהו שנורא קשה לאזן, כי ראליזם וכיף לרוב לא הולכים יחד.
אני לא מסכים עם זה.
GT ומשחקי סימולציה רבים אחרים, עכשיו KCD2, ושלא נדבר על RDR2 - מוכרים יפה מאוד.
אני לא תמיד נהנה מזה, וממה ראיתי אני לא חושב שאהנה מKCD, למשל.
לפעמים זה ממש תלוי על איזו מכניקה מדברים, נניח אני לא אהבתי את ה"ריאליזם" שיש במכניקות של DEATH STRANDING, שאבן קטנה יכולה להפיל אותך ולחרבן לך מסע שלם, או לסדר את המשקל של החבילות בצורה נכונה. אתה אהבת. לעומת זאת RDR2 שאתה מצאת טרחני ואני התמוגגתי מכל שנייה בו.
בנוגע לGTA6 - נראה שהם מבינים לאן הם מכוונים, והכל בהיבט הרכבים הולך לכיוון של "תתכנן ותחשוב כמו פושע" במקום פשוט לעשות סתם דברים על הדרך, ואני מאוד אוהב את הכיוון. יכול להיות שגם מדובר בהבטחה שלא תתקיים, ואם אתה נהג מספיק טוב ועם רכב מספיק מהיר - זה יהיה קל בהרבה. אחת הסיבות שגורמות לי לחשוב ככה זה שרכבים יפתחו בהדרגה - זאת אומרת שאתה לא תוכל ישר לגנוב "פרארי" (צ'יטה והמקבילות שלה, במשחק), אלא בהתחלה רק רכבים מעפנים ועם הזמן תוכל להשיג כלים לפרוץ למכוניות טובות יותר ויותר. אולי זה כן יעבוד אם אתה מוציא נהג מהרכב, אבל לא תוכל לפרוץ לרכבי יוקרה בחניה עד שתשיג את זה. אז אני מניח שכשתהיה גישה לרכבים ממש טובים - המרדפים יהיו פחות תלויים בתכנון מראש.
glass manSageהבעיה עם הדלק בGTA 6 הוא שהוא משאב שהבזבוז שלו לא נותן לך יתרונות רק חסרונות.
במשחק RTS שאתה מבזבז את המשאבים שלך כמו זהב, עצים וכו' כדי לבנות מבנה חדש בבסיס שלך אתה מקבל בסיס חזק יותר שמוציא יחידות משופרות וחזקות יותר, כלומר אתה מקבל משהו על ה"דלק" שבזבזת. יש תמורה.
בGTA 6 מה אני מקבל על זה שבזבזתי דלק? כלום אני רק ממשיך לנסוע ובGTA הקודמים כל זה היה בחינם.
אם המשטרה/המסוקים שרודפים אחרינו גם כן מוגבלים בדלק ופתאום אתה יכול לראות את המשטרה חייבת להחליף רכבים או שלמסוק נגמר הדלק או משהו אז זה יצור סיטואציות כייפיות במרדפים, אבל זה סיכוי אפסי לדעתי שרוקסטאר תעשה את זה.
LaskinElderמה זה "יתרון"? זו עוד מערכת במשחק שצריך לקחת בחשבון. לא תוכל לנסוע מקצה לקצה בלי לעצור לתדלק, כנראה, ותאלץ לתכנן את מסלול הנסיעה בהתאם. בנוסף, אולי צריך ללכת לחנות של התחנה לשלם בקופה מזומן, או לתת כרטיס, זה יכול לתת לך להכיר את המקום, האנשים שם, או לחילופין בעצם זה שאתה עומד שם יכולות להיות אינטראקציות (זה משהו שהיה באחד הסרטונים שדלפו, אבל אני לא יודע אם זה היה כחלק ממשימה או משהו "טבעי"...) אבל גם אם זה "רק מעכב" - זו עוד מכניקה. אתה יכול לומר שכל פעם שאתה טוען אקדח זה "מעכב". כל מערכת שלוקחת יותר מהזמן של לחיצת הכפתור זה "עיכוב". כמעט בכל משחק עם אלמנטים של RPG יש לך מכניקות של ליצור נשקים (חיצים, וואטאבר), דברים שאתה צריך לאסוף, ליצור איתם, למכור, לנהל את המקום בתיק וכו'. זה דברים שלוקחים זמן, ולאו דווקא יש בזה "יתרון".
glass manSageרוקסטאר בהתחלה רצו שתצטרך ללכת לסופר לקנות מצרכים, ירקות וכו' ולחייב אותך שהמקרר תמיד יהיה מלא בדברים שג'ייסון ולוסיה צריכים לאכול.
זה נחתך מהמשחק כי הם החליטו שזה סתם מעיק על השחקן ולא נותן כלום חוץ מהגברת הראליזם אז למה הדלק נשאר?
גם הוא סתם טרחה שבלעדיה המשחק יהיה הרבה יותר זורם. רק בשביל שנרגיש שזה ככה במציאות כי במציאות חייב דלק? לא חייבים להיות ריאליסטים בכוח
אין בעיה שזו עוד מכניקה מעכבת כמו רבות אחרות אבל אם היא לא נותנת שום דבר אז למה היא שם? במשחקי RPG שאתה מבזבז את הדלק שלך
ה"MP" במבוך אתה מבזבז משאב, אבל התמורה לסיכון שאתה מקבל היא שאתה יכול למצוא במבוך זהב, Loot שהוא הרבה יותר טוב ממה שתמצא בחנויות וכל מיני דברים אחרים. יש לך תמורה על הדלק שבזבזת.
גם מכניקות הקראפטינג שאתה מתאר לאסקין לייצר חצים ודברים זה אמנם דברים מעכבים שמבזבזים זמן אבל אם אתה בוחר לעשות את הקרפטינג הזה בסוף יש לך תחמושת ודברים להשתמש בהם. בGTA הדלק הוא סתם מגבלה שזורקים עליך.
אני לא רוצה לגנוב רכב בGTA 6 ולגלות שאין בו בכלל דלק אז אני צריך להחליף אותו מהר ברכב אחר אני רוצה לגנוב אותו ולהצליח להישאר איתו זה GTA, גיטיאי זה חופש, לא כלא :-)
LaskinElderאבל גם דלק זה משאב. באותה מידה יש משחקים שנותנים לך תחמושת בלתי מוגבלת, יש את אלו שאתה מכין במקום או קונה, ויש את הקיצון השני שאתה צריך ללכת למקום מסויים כדי להכין אותה.
אין שום הבדל, חוץ מזה שניהול משאבים ומקום בתיק זה פעולות שלפעמים לוקחות שעות במצטבר במשחקי RPG ופה זה עניין כנראה הרבה יותר מינורי, מבחינת הזמן שיתבזבז על זה.
אתה לא רוצה לגנוב רכב ולגלות שאין בו דלק? יפה, מה לגבי 192,339 הגופות שעשית להן LOOT וגילית שאין בהן שום דבר מעניין? זה משהו שקורה, פה מכניסים לך מערכת חדשה, זה יכול להיות דבר נהדר, יכול להיות מעפן, אני אחרי RDR2 סומך עליהם, אבל בלי קשר זה נשמע כמו משהו מרענן שיכול ליצור סיטואציות מגניבות מאוד.