VOXELIM

GTA6 - הנושא הרשמי

נוצר ע"י bozeman·06 במאי 2025

238 הודעות
InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 28 באוגוסט 2026 בשעה 14:22

המטול רימונים למשל די הורס את כל האיזון בקרבות ירי ברגע שמקבלים אותו.

ולא ברור לי איך הגענו לדיון על 2 נשקים האמת, הם הראו את זה בבירור...

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 28 באוגוסט 2026 בשעה 14:35

למי איכפת מאיזון זה GTA משחק שעושים בו כאוס אם אתה רוצה איזון וראליזם לך תשחק בarma reforger כי כמעט שום משחק ירי אחר לא ריאליסטי.

הכי מצחיק אותי שרוקסטאר אומרים שכל הראליזם הזה קיים כדי שהשחקן ירגיש כמו פושע אמיתי, , בשביל מי המשחק הזה למען השם בשביל גיימרים נורמלים או בשביל דמיאן קרליק?

LaskinLaskinElder

פעם gta היה פשוט לרוץ לדרוס ולירות, אחר כך הייתה גם עלילה, אחר כך גם עולם שלם, אחר כך ניסו לעשות בסן אנדראס ממש מה שמחזיקים עכשיו - אלמנטים של תפקידים, אחר כך הורידו ועשו טלפון וריאליזם, אחר כך איזנו מחדש ועכשיו מאזנים שוב ומחזירים דברים שהיו בסן אנדראס… הם כל הזמן היו משחקים עם האיזונים וזה לפעמים הרגיש קצת אחרת.

עכשיו נראה שממש הולכים חזק בכיוון של RDR2.

למי זה RDR2 בכלל עם כל הריאליזם הזה?! מסתבר - שלעשרות מליונים, קרוב למאה מליון. ועשרות חיונים מחשיבים אותו בטופ שלהם בכל הזמנים.

מי שלא התחבר אולי קצת פחות יתחבר פה, ואז הוא ישחק באונליין ויפוצץ שם דברים בלי לחשוב יותר מדי (למרות שגם באונליין הקודם למשל היה נדמה לי הקטע של הכספומט או שאכלת אותה).

אני לא חושש בכלל. אני מת על פיזיקה יותר ריאליסטית של מכונית, למשל.

סוף סוף אני מקבל את זה בGTA.

סוג של חלום.

bozemanbozemanAdmin

אתמול צפיתי בסרטון בנטפליקס ולא ראיתי אח"כ רשמים או קראתי דברים לפני שראיתי, ומעט עכשיו פה בדיוק, והנקודה שאני באתי לכתוב שהמשחק הרגיש לי כמו הרבה יותר מדי נסיון להיות מציאותי.

אבל לא רק בקטע של מציאותי בנושא הנשקים, פיזקה וכו' אלא שאני יצא לי לחשוב "אם הייתי מראה את זה למישהו שלא יודע שזה GTA ומה הוא אומר להיות, יש סיכוי טוב שהוא יחשוב שזה תיאור של אמריקה המציאותית של היום." אבל לא בצורה של פרודיה, של הקצנה וגיכוך, אלא פשוט תיאור אולי מוגדש של המציאות. וזה לדעתי מוציא את העוקץ של GTA.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 באוגוסט 2026 בשעה 19:57

4 סבל מבעיות אימרסיה הרבה יותר קשות מ-5 בגלל הדיסוננס בין ניקו שניסה לברוח מהעבר האלים שלו והשחקן שרוצה להרוג כל מה שזז. GTA5 פתר את הבעיה עם טרוור, אתה משחק פסיכופט אז אתה יכול להתנהג כמו פסיכופט והמשחק עוד מתגמל אותך על זה.

אני לא מכיר אדם שמעדיף את 4 על 5. אני גם לא מכיר משיהו שלא חושב ש-5 היה קפיצה אדירה מ-4. והוא פחות ״טרחני״ בכל מובן אפשרי.

בנוגע לגלגל נשקים, להבנתי יש לך נשק ראשי גדול אחד ונשק משני קטן ונסתר, למשל אקדח ומשגר rpg. זה מה שהעיתונאים שנסעו לרוקסטאר אמרו. כן, יש גלגל אבל לא רואים בו יותר מ2 נשקים בתמונה שהבאת, יש שם משקפת, יש שם את לשים ולהוריד מסכה וכו׳. אולי רימונים או מולוטוב נמצאים שם גם במקביל, אבל מבחינת כוח אש להבנתי יש שניים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 באוגוסט 2026 בשעה 00:06

למי שרוצה, קישור 14GB להורדה מאוד איכותית של ההדגמה. איכות גבוהה משמעותית מיוטיוב או נטפליקס.

glass manglass manSage

לאסקין: לRDR 2 יש אחוז נטישה מטורף רק 22% סיימו אותו (שהממוצע לסיום משחקים הוא 30%) אז אני לא הייתי אומר שהמכירות שלו מעידות על זה שהרבה אנשים אהבו אותו. הרבה אנשים קנו את RDR 2 כי הוא היה המשחק הגדול הבא של רוקסטאר, הרבה לא אהבו את האיטיות שלו בלשון המעטה.

יש גם את הפיל בחדר. איטיות וראליזם במשחק שהוא "מערבון" כמו RDR 2 זה לגיטימי ומתבקש, כי האיטיות והראליזם נועדו להכניס אותנו לתקופת חיים אחרת לגמרי משלנו. הראליזם שלו מתבקש. גם בMAFIA אף אחד לא מצפה שהרכבים של שנות ה30 וה40 יהיו מהירים במיוחד האיטיות והסרבול בונים את האשליה שאתה משחק במשהו אמין לתקופה.

אבל GTA 6 לא מרוויח מזה כלום כי הוא בתקופה שלנו.

הם יכלו לעשות למשחק מצב "Hardcore" עם כל הראליזם המוגזם הזה למי שרוצה לאתגר את עצמו אבל אין סיבה הגיונית שזה יהיה מצב הדיפולט.

בן אדם לא אמור ללכת לGTA ONLINE בשביל לקבל חווית GTA קלאסית, לא לכולנו יש זמן לזה.

LaskinLaskinElder

עניין ממוצע שסיימו אותו זה בולשיט. גם gta5 יושב על ממוצע נמוך… אלו משחקי סאנדבוקס ענקיים עם מוד מולטי מאוד פופולרי, העובדה היא שהמשחק מכר כמעט 100 מליון עותקים, לומר שהוא לא משחק אהוב זה מטורף.

כשאתה רואה רשימות של אנשים של המשחק הכי טוב בכל הזמנים - המון, המון אנשים שמים אותו בטופ 5 שלהם.

להוסיף ריאליזם ופיזיקה טיפה יותר של סימולטור בהחלט יוסיף למשחק המון המון עבורי, זה אומר שאני הולך לשחק מלא במירוצים שם, למשל, משהו שלא הייתי עושה בקודמים. זה אומר גם מרדפים יותר מעניינים, ובעיקר יותר כיף. זה לא הולך להיות GT, אני לא חושב שיש סיבה לחשוד במשהו כזה. זה פשוט הולך להרגיש יותר טוב. הבעייה בgta4 לא הייתה שהוא היה ריאליסטי יותר אלא סתם כבד יותר כך שזה הרגיש כמו אוניה, זה ממש לא נראה המצב פה ממה שראינו.

לגבי שאר האלמנטים - זה עדיין כן אופציונלי. כמו שבמשחקים מסויימים אתה יכול לעשות גריינד כדי שהדמות שלך תהיה חזקה יותר בקרבות - פה אתה יכול ללכת לחדר כושר ולאכול נכון. בשני המקרים זה לא חובה, אתה לא חייב שג׳יי יהיה הכי חזק שיש כמו שאתה לא חייב שהדמות שלך תהיה רמה 100. תשחק אותו שמן שאוכל חטיפים ומזניח את עצמו, יא שמנופוב, מה קרה?

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 29 באוגוסט 2026 בשעה 14:47

אבל זה לא נכון לאסקין וקל להוכיח את זה. :-)

את GTA 5 סיימו 31% מהשחקנים על הPS360 לעומת 21% מהשחקנים לRDR 2 על הPS4/ONE. אני מן הסתם מחשיב רק את גרסת הPS360 של GTA5 כי הרוב המוחלט של מי שקנה את GTA 5 על פלטפורמות אחרות עשה את זה בשביל האונליין, וכבר סיים על הPS360 אז כל הגרסאות האחרות הן רעש רקע.

נכון שאתה יכול לטעון שזה לא מרשים כמו משחקים שסיימו אותם 50% או 60% אבל GTA5 נופל טיפה מעל הממוצע לסיום משחקים

שמח בשבילך שאתה מרוצה מהפיזיקה של הרכבים, אבל אתה בעצמך אומר שזה לא GT אז מה הטעם לעשות את זה? מה הטעם להפוך משחק ארקידי לסימולציה, הרי אתה תתבאס גם ככה שהדיוק לא מגיע לרמה של GT וזה יהיה ממש מורגש כי הם ניסו. אין לי בעיה שהקיסטום של הרכב יהיה ברמה ריאליסטית אבל אני לא רוצה להתחיל להיאבק בשליטה במשחק אקשן, זו בדיוק היתה הבעיה של RDR2 בשליטה בסוס אתה נאבק בשליטה במקום להנות מהמשחק.

בנוגע לשאר האלמנטים, זה בדיוק הקטע אני כבר מעמיס חלבון במציאות למה אני צריך לעשות העמסת חלבון גם בפאקינג GTA לאווטאר שלי זה לא מוסיף כלום חוץ מבזבוז זמן. :-( זה מונע ממני להגיע לכייף כמה שיותר מהר.

אני זוכר לפני 20 שנה שאנשים היו מסתלבטים על שנמו שבזמן שבGTA אתה נהנה מהחיים ועושה כאוס מטורף ומרדפים, בשנמו אתה מחכה בסבלנות שחנות מסוימת תפתח בשעה 5 בערב כדי לשאול אם מישהו יודע איפה יש sailors... זה אולי היה ריאליסטי אבל זה משעמם. עכשיו רוקסטאר עושים את הטעויות שסוזקי עשה, דברים שהם ידעו כל כך טוב להימנע מהם בעבר ולהביא אותך ישר לכייף :-(

LaskinLaskinElder

מאיפה הבאת את זה שרוב מי שקנה את GTAV כבר שיחק במשחק בגירסת ה-PS3? זו שטות מוחלטת, הרוב קנו את זה בדורות שאחרי ואתה מביא מה שנח לך… המשחק הזה נמכר במשך איזה 14 שנה, באמת נראה לך שמי שרכש אותו אחרי השנתיים הראשונות עשה זאת רק לאונליין? יש אנשים שנולדו בערך כשהוא רק יצא ומשחקים בו עכשיו לראשונה.

ושוב, זה לא יהיה GT, זה מה שאמרתי. זה לא יהיה עכשיו סופר ריאליסטי. אבל זה כן יהיה קצת יותר מבוסס פיזיקה ריאליסטית. זה נראה מושלם מהמעט שראינו ממירוצים ומרדפים.

מה שאמרת בנוגע ל״כיף״ אתה יכול לומר על כל משחק שאתה לא מגיע לרמה מקסימלית רק מתוך הסיפור הראשי וצריך לעשות גריינד. או כל משחק שאתה צריך לנהל את המקום שלך ולמכור דברים כדי לפנות מקום או כל משחק שאתה צריך לשפר יכולות מסויימות כמו נפחות או לימוד קסמים וכו… זה אלמנט RPG, אתה לא חייב לעשות את זה ואז לא תהיה ברמה מקסימלית, זה פשוט נעשה בצורה יותר מקורקעת מאשר במשחקים אחרים.

glass manglass manSage

אפילו אם נלך רק לSTEAM יש פער משמעותי באחוזי הסיום שלהם.

GTA 5 23% מהשחקנים סיימו את גרסת הלאג'סי.

20.0% סיימו את RDR 2.

לא משנה על איזה פלטפורמות תבדוק תמיד יהיה פער והוא תמיד יהיה לטובת GTA 5.

בגלל שRDR2 ריאליסטי ומביא שחקנים לידי תשישות גופנית שהדבר היחיד שהם רוצים לעשות אחריו זה ליפול לשינה עמוקה.

ילדים לא מסיימים את GTA 5 מתי ראית ילד מסיים את GTA 5 ? הם חורשים על האונליין.

קהל הליבה של GTA 5 זה הקהל שקנה אותו בהשקה לPS360, בגלל זה אחוזי הסיום שלו בSTEAM נמוכים יחסית כי הרוב כבר עשו את זה על הPS360.

RDR 2 זה מהמשחקים האלה שמי שאוהב אותו (כמוך) ממש אוהב אותו ומי שאדיש אליו ממש אדיש אליו בגלל זה רואים אותו בהמון רשימות של כל הזמנים כי מי שהתחבר אליו (זקנים שאוהבים מערבונים :-) ) ממש התחבר אליו.

LaskinLaskinElder

אה אז פער של 3 אחוז שזו סטייה לחלוטין נורמלית ולא מעידה על כלום - זו ההוכחה שלך?

וכמובן שצריך לזכור שrdr2 הוא משחק של 50-60 שעות וGTA5 הוא בערך 25-30 שעות. משמע כפול.

DrKeoDrKeoSite Admin

הבעיה של GTA4 כן הייתה הנסיון לראליזם יתר. הם צמצמו את הנשקים היותר פרועים, לפוצץ אוטו עם ירי רובה לקח נצח, המכוניות היו פחות ארקיידיות וכו׳. הם רדפו ראליזם בתחומים הלא נכונים וזה הרס את המשחק.

אם נניח היית שם את מודל הנהיגה של GT ב-GTA, כלומר הראליזם האולטימטיבי, זה היה הורס את המשחק לגמרי.

InterAlInterAlVeteran

הבעיה שזה רוויזיוניזם. מעטים מאוד טענו את זה כש-gta4 יצא. הוא העיף לכולם את הראש.