LaskinElderעולה רשמית ב-04:00 בבוקר
יש מליון סרטונים כרגע של אנשים שצופים בזה ועושים קומנטרי, אני הייתי ממתין וצופה באיכות נורמלית.
Giant bomb למשל הביאו יחסית באיכות סבבה אבל זה לא מה שיהיה בבוקר.
לגבי הירי - נראה מעולה על מה אתם מדברים…
נוצר ע"י bozeman·06 במאי 2025
LaskinElderעולה רשמית ב-04:00 בבוקר
יש מליון סרטונים כרגע של אנשים שצופים בזה ועושים קומנטרי, אני הייתי ממתין וצופה באיכות נורמלית.
Giant bomb למשל הביאו יחסית באיכות סבבה אבל זה לא מה שיהיה בבוקר.
לגבי הירי - נראה מעולה על מה אתם מדברים…
זה לא אמור לעלות כבר ליוטיוב?
עוד 5 שעות בערך.
וואלה, נראה ממש טירוף. דור הבא לחלוטין
LaskinElderרק לדמיין את גירסת המחשב עושה לי התקף לב.
כל כך אשדרג בשביל זה :)
אחד הדברים שהכי הרשימו אותי הוא שהשיער מגיב לאנרציה שלא מגיעה מהדמות. כשהם באוטו השיער של לוסיה נוטה לצד כשהרכב פונה. זה לא רק השיער הכי טוב שראיתי במשחק, יש אותו על כל הדמויות על המסך ולא רק על הדמות הראשית והוא זז פשוט מדהים.
בטח אפשר לרוץ על ה-26 דקות הללו ולראות אינסוף דברים סופר מרשימים כששמים לב לפרטים. כבר ראיתי מספיק דברים שהגרסת מחשב יכולה לשפר (והייתי מתחיל עם צל RT, הרזולוציה של ההשתקפויות RT, הרזולוצית רנדור של השיער ועוד כמה דברים) וכמובן שרזולוציה גבוהה יותר בשילוב עם fps גבוה (הטריילר ב-30fps), אבל המשחק הזה כל כך מרשים טכנית בscale אדיר.
לא מעט עיתונאים טסו לסקוטלנד לפני כמה ימים, ראיינו חבר'ה ברוקסטאר וראו עוד מהמשחק:
VICE CITY גדולה פי 2 מלוס סנטוס, והמפה בכלליות גדולה פי 2 מ-GTA5.
אין יותר auto aim.
בניגוד ל-GTA5, רוקסטאר זורקים על השחקן החלטות והבחירה משנה עם השלכות.
לפשעים יש יותר השלכות, השחקן אמור לחשוב על ה-risk reward יותר מבמשחקים קודמים.
יש מערכת "criminal profile", פעולות "מקצועיות" (כמו לשדוד חנות בלי עדים ובלי להרוג) מעלות את המדד, ופעולות לא מקצועיות מורידות אותו.
יש מדד מערכת יחסים בין ג'ייסון ללוסיה שמושפע מאיך שמתנהלים במשחק (הודעות, דייטים, התנהלות בזמן משימות וכו').
יכולת focus שעושה הילוך איטי ומסמנת נקודות חולשה באוייבים וכלי רכב, היא ברת שדרוג.
מכוניות דורשות דלק וחשמליות סוללה טעונה, רוקסטאר אומרים שהם תכננו את זה כך שזה לא יהיה מתיש.
מזומן שמרוויחים צריך להפקיד בכספומט, אם מתים או נעצרים לפני שעושים את זה אפשר לאבד את הסכום שעליך.
יש חנויות משכון שאפשר למכור בהן חפצים שמשיגים בשודים.
הנהיגה כבדה יותר ומרגישה בין GTA4 ל-GTA5.
משטרה לא מופיעה יותר במיני-מפה, צריך לראות אותם ויזואלית.
כשיש שישה כוכבים, המשטרה מחפשת אחריך בכל המפה, לא רק באזור מסויים.
המשטרה יכולה לזכור את המראה שלך, את הבגדים, את האוטו וכו' וצריך להפטר מהם כדי שלא יכולו לצוד אותך יותר.
יש מכשירי מעקב על מכוניות חדשות יותר שאפשר להוריד במוסכים או לקחת מכוניות ישנות שאין בהן מכשירי מעקב.
יש רשת חברתית שאפשר לגשת אליה עם הטלפון וכל הדמויות במשחק נמצאות בה.
יש מכוני כושר, וגם שייקים של חלבון.
אני חייב לציין שכמעט כל פרט שרשמתי כאן מוריד לי מהמשחק. זה GTA, לא RDR, כל הראליזם והמגבלות הללו הם הזבל שהרג את GTA4. למה המכוניות כבדות יותר? איפה הארקייד? למה המשטרה צדה אותך לנצח? למה אני צריך לחשוב פעמיים לפני שאני מפוצץ 20 אנשים למוות? כאילו הם לא למדו כלום מ-GTA4. נחכה ונראה, אבל הפרטים האלה ממש מדאיגים לדעתי. ואם GTA4 הוכיח משהו זה שהמשחק יקבל 97 גם אם הפרטים הללו הורסים אותו.
LaskinElderאנשים לדעתי כן רוצים יותר ריאליזם ופחות ארקייד, RDR2 היה כיוון מעולה ואני מאוד שמח לשמוע שגם כאן יהיה יותר דגש על זה.
רוצה ארקייד ופיצוצים? תהנה, ויש לזה השלכות :)
או שתכנס לGTA Online ושם יהיו מלא מצבים כאלה בטח.
כל מה שכתבת כאן נשמע לי בדיוק מה שאני רוצה
מה שכן - אולי הילד שלך יהנה פחות.
לא רק הילד שלי פחות יהנה, רוב האנשים פחות יהנו מזה. GTA זה לא RDR, שני פרנצ'ייזים שונים. הסיבה ש-GTA4 גרוע היא בגלל האובססיה ראליזם, והסיבה שGTA5 מעולה היא שהם הפכו את המשחק משמעותית לארקיידי ביחס ל-GTA4. רק העובדה שהמכוניות כבדות יותר בדומה ל-GTA4 מעבירה לי צמרמורת בעמוד השדרה.
אתה באמת רוצה להיות מוגבל לשני נשקים בכל רגע נתון? בGTA? כשאתה נלחם במסוקים ועושה בלגן בעיר? אתה באמת רוצה שאנשים סביבך יכנסו לפאניקה כי יש לך M16 על הגב? אתה רוצה ללכת עד איפה שחנית את האוטו כדי להכניס את ה-M16 לתא מטען ואז לחזור בחזרה כדי שלא יתחיל בלגן?
וואללה, אני לא רוצה את כל הדברים האלה, זה GTA וב-GTA אני רוצה לירות RPG ממסוק כשאני מזנק ממנו ונוחת בתוך סירת מנוע; לא לעשות טיפול שנתי לרכב ולהמתין 35 דק' בתור ב-DMV.
מן הסתם אני רוצה יותר ראליזם מסויים. אני רוצה יותר פיסיקה, אני רוצה יותר תגובה מאנשים ברחוב, אני רוצה יותר הרס למכוניות, אני רוצה סימולציות מגניבות כמו גלים או נוזלים או התפשטות של אש וכו'. לצחצח נעליים, פחות. צריך לפגוע בנקודת איזון מסויימת, לא להכביד על השחקן יותר מדי, לתת חופש וכיף להתפרע כי זה GTA.
LaskinElderכבא היינו בדיון הזה, וכן - אני רוצה חוויה בוגרת יותר, סיפור טוב יותר ו - ריאליזם, הרבה יותר ריאליזם.
לפחות במוד הראשי. באונליין ומודים אחרים אני רוצה להשתגע, אני ממש לא חושש שזה משהו שיהיה חסר, ואני לא חושש ממקרה GTA4. יש דבר כזה שנקרא איזון, זה לא חייב להיות עד הסוף ריאליזם או עד הסוף תחושה ״כבדה״, אפשר לעשות את זה כך שירגיש ממש ממש טוב. ממה שראיתי בטריילר המכונית פשוט מתנהגת הרבה יותר טוב מ-5, עם הגיון פיזי.
כבא היינו בדיון הזה, וכן - אני רוצה חוויה בוגרת יותר, סיפור טוב יותר ו - ריאליזם, הרבה יותר ריאליזם.
לפחות במוד הראשי. באונליין ומודים אחרים אני רוצה להשתגע, אני ממש לא חושש שזה משהו שיהיה חסר, ואני לא חושש ממקרה GTA4. יש דבר כזה שנקרא איזון, זה לא חייב להיות עד הסוף ריאליזם או עד הסוף תחושה ״כבדה״, אפשר לעשות את זה כך שירגיש ממש ממש טוב. ממה שראיתי בטריילר המכונית פשוט מתנהגת הרבה יותר טוב מ-5, עם הגיון פיזי.
מה קשור חוויה בוגרת יותר לזה שצריך 30 דקות של הפטרות מראיות כדי להוריד ממך את המשטרה? להגיד שזה "בוגר יותר" זה סתם מתנשא, כאילו מי שרוצה שמכוניות יתפוצצו מגניב ב-GTA הוא ילדותי. לא, זה בדיוק מה ש-GTA הוא, משחק של בלגן וכיף ופשעים בעיר שמלא בפיזיקה וסימולציות מגניבות שגורמות לבלגן להרגיש הכי מבולגן שאפשר; זה לא RDR, זה ההפך מ-RDR. אפשר להביא בגרות בכתיבה, בעלילה, בבימוי, במשחק, באלמנטים שונים של תוכן... זה לא אומר שצריך לעשות בדיקת שמן כל פעם לפני שמתניעים את האוטו. זה לא בוגר, זה טרחני.
במשחקי וידאו יש בלאנס בין ראליזם לכיף, ו-GTA5 פגע בו מעולה. GTA4 לקח את זה יותר מדי לכיוון הראליזים ותראה איך הוא יצא. כל אלמנט שלוקחים מ-GTA5 ומעבירים אותו יותר לכיוון הראליזם יכול להוסיף או להרוס כי אתה מפר איזון של משהו שפשוט עבד. והעובדה ש-100% מהדברים שהם ציינו על המשחק לוקח לכיוון הטרחנות והראליזם, כן, זה מדליק נורות אזהרה. בהחלט יש מצב שהמשחק יהיה טרחני מדי. אני לא אומר שזה מה שהוא יהיה, לא שחקתי בו והרגשתי את האיזון של הדברים, אבל נורות האזהרה בהחלט נדלקו אצלי.
LaskinElderאני קיוויתי לדברים שהבאת כאן. לא רואה בזה טרחנות אלא עוד אלמנט של גיימפליי. הדלק נגמר? תחליף רכב, או שתתדלק, תלוי בך. רוצה לגנוב רכב בלי להפעיל את האזעקה? תפרוץ וזה ייקח לך עוד כמה שניות. דברים כאלה מוסיפים מאוד עבורי. יש אנשים שמעדיפים פשוט ללחוץ על כפתור ולקחת את האוטו, וזה בסדר. לדעתי יש איזורים ומה שאתה הבאת פה לא נשמע לי בכלל כמו נורת אזהרה.
אני קיוויתי לדברים שהבאת כאן. לא רואה בזה טרחנות אלא עוד אלמנט של גיימפליי. הדלק נגמר? תחליף רכב, או שתתדלק, תלוי בך. רוצה לגנוב רכב בלי להפעיל את האזעקה? תפרוץ וזה ייקח לך עוד כמה שניות. דברים כאלה מוסיפים מאוד עבורי. יש אנשים שמעדיפים פשוט ללחוץ על כפתור ולקחת את האוטו, וזה בסדר. לדעתי יש איזורים ומה שאתה הבאת פה לא נשמע לי בכלל כמו נורת אזהרה.
כן? קיוות שבמשחק GTA יכפו עליך מקסימום 2 נשקים על הדמות בכל רגע נתון, ואם יש עליך 2 ולא 1 כל מי שסביבך נכנס לפאניקה ומתקשר למשטרה? לזה קיוות?
במשחק GTA להיות תקוע עם M16 ואקדח בלבד, בלי RPG, רימונים וכל מני כלי פיצוץ במקביל זה פשע עם לדעתי. ברמה שהולכים להאשים את ישראל שהיא כפתה מגבלת 2 נשקים על הדמות ב-GTA6.
LaskinElderאני לא יודע לכמה נשקים זה יוגבל, אבל בכנות שאין לי בעייה אם המשחק יקבל RDRפיקיישן רציני.
אני לא יודע לכמה נשקים זה יוגבל, אבל בכנות שאין לי בעייה אם המשחק יקבל RDRפיקיישן רציני.
שניים, נשק "מוסתר" ונשק גדול. כל נשק אחר נכנס לתא מטען של הרכב שלך ומחכה שם כמו הסוס ב-RDR2. הנשק הגדול שלך על הגב בכל רגע נתון (או בידיים מן הסתם) ואפשר לראות אותו וכל מי שרואה אותו "מגיב בהתאם", כלומר צועק, יש פאניקה, אולי אפילו קוראים למשטרה, זה תלוי בסיטואציה.
אני כרגע שומע עיתונאים שהיו ברוקסטאר והם בדיוק ציינו שאם לא ישנים כמה ימים אז המד סטמינה נטען לאט יותר. זה מסוג הדברים שהם טרחנות ולא "ראליזם", שמפספסים את מה שכיף במשחק כמו GTA. אולי זה פחות חמור מ-RDR2 שם יש לך אנימציות של עיפות וכאן זה רק המד סטמינה ושקיות מתחת לעיניים, אבל עדין, טרחנות.
ובנושא אחר, על פי החבר'ה של kinda funny שהיו ברוקסטאר לא רק שלא הולך להיות מצב ביצועים, רוקסטאר נכון לשבוע שעבר אפילו לא התחילו לעבוד על גרסת פס5 פרו והם לא מדברים על גרסת פס5 פרו בדיוק בגלל זה - כי הם לא עשו כלום בנושא ועדין לא יודעים מה הם הולכים לעשות ומתי. מתחיל להצטייר כאילו יש מצב שהמשחק ישוגר בלי גרסת פס5 פרו להתחשב בזה שהוא אמור להזדהב עוד איזה 8 שבועות והם אפילו לא התחילו לעבוד עליה (אבל זאת סתם השערה פסימית שלי).
glass manSageמאוד מסכים עם נדב בקטע של הגיימפלי. למה צריך להפקיד כסף בבנק? לבדוק שגייסון אכל מספיק איזה 100 גרם חלבון ולצפות בו אוכל אותם באיטיות... להחליף רכב? לזרוק בגדים בפח? GTA זה משחק ארקיידי, לא שנמו או RDR2. והדלק זה השיא, דלק זה נשמע מהדברים המגניבים האלה שאתה בהתחלה מתדלק ואומר וואו זה 1:1 כמו במציאות! ואחרי פעם או פעמיים שאתה קולט שאתה באמצע נסיעה עם רכב ונגמר הדלק שלא זז ומשטרה על הגב שלך אם תגנוב רכב שגם מזהה אותך אפילו אם אתה בורח לפי הפנים והבגדים...זה מעייף בדיוק מהדברים שיכולים לעייף ולהגיד אולי אני לא אשחק היום וזהו?
אלה בדיוק הדברים שמרחיקים אנשים משנמו/RDR 2 למה להביא את הדברים האלה לGTA.
LaskinElderאני אוהב את המכניקות האלה. כמובן שזה יכול להיות טרחני, אבל נשמע לי מצוין העניין עם הרכב כמו עם הסוס.
לגבי הפרו - מבאס אבל אני סומך עליהם שעוד יצליחו לסחוט ממנו משהו.
נשמע לך מצויין להיות מוגבל ל-2 נשקים? ב-GTA? או שתגיד שכל דבר טרחני שהם ישימו במשחק נשמע לך מצויין אם הוא מקרב את המשחק למציאות? מה אם כשהולכים לישון המשחק נכבה ל-8 שעות, גם יזרום? איפה הגבול?
יש לראליזם גבול שנמתח במגבלות טכניות או בכיף. המגבלות הטכניות מוסרות עם השנים, אבל כיף צריך להשאר. ראליזם זה לשים 1500 מכוניות בפקק שסותם את כל הכביש, אבל זה לא כיף. אתה רוצה שהשחקן יוכל לסוע יחסית בחופשיות, שיוכל להדחף בין מכוניות, שיהיו מהירויות גבוהות על הכביש, אף אחד לא רוצה לעמו בפקק 15 דקות במשחק. אנחנו כבר במקום טכני שבו אפשר לעשות 1500 מכוניות על הכביש, אבל זה שאפשר לא אומר שכדאי.
אפשר לעשות arcade mode והבעיה נפתרה.
אפשר לעשות הרבה דברים, השאלה היא מה הם עשו. גם יכול להיות שהדברים האלה מאוזנים בצורה ממש טובה שלא צריך מצב ארקייד.
LaskinElderאפשר לעשות arcade mode והבעיה נפתרה.
אבל מה קרה ל״אם ישימו איזו מוד זה ישנה את כוונת הבמאי״ וזה? :)
אני בעד איזו מוד ובעד מצב ארקייד. בGTA6 כנראה שהמצב ארקייד יהיה באונליין, או באחד המודים שיהיו באונליין.
נדב, ברור שיש גבול. כמו שיש גבול לכמה ארקייד יכול להיות מבלי להרוס את החוויה. אבל מה שתיארת לי באמת נשמע מצוין. אין לי בעייה עם זה. אם תגיד לי שאני מוגבל גם ל-2 מחסניות זה יבאס אותי, למשל. אני לא רואה בעייה עם מגבלת 2 הנשקים במקביל, באמת שלא.
בכנות, לא ממש רואה איך זה היה יכול להיות אחרת. כדי להרשים באמת עם משחק כזה הם היו חייבים להעלות את רמת האימרסיביות/fidelity ואי אפשר לעשות את זה בלי להגדיל ריאליזם.
הלסת של כולם על הרצפה מהמשחק ואף אחד פה לא ידע שיש מגבלה של 2 נשקים בו זמנית, ובעצם אף אחד לא ידע על כל הרשימת בולטים שהבאתי לכאן. כלומר הם לא היו צריכים להביא את הטרחנות של RDR2 כדי להרשים את כולם ולהביא את הקפיצה שכולם ציפו, כי לאף אחד לא היה מושג שזה בכלל במשחק אפילו אחרי שצפיתם בטריילר 26 דקות.
GTA5 הוא לגמרי ״השלב הבא״ מGTA4, קפיצה אדירה, והוא ממש לא יותר טרחני. להפך, הוא קליל יותר, ארקיידי יותר, קומי יותר, זורם יותר.
רמת הטרחנות מול ארקיידיות היא נטו מה שהמפתחים בוחרים להדגיש. המשחק יכל להיות יותר ארקיידי מ-5 ולהיות ״השלב הבא״ ומרשים בדיוק באותה מידה.
וכן, יש סיבה למה אני קורא לזה טרחנות ולא ראליזם. כי רמה חדשה של ראליזם היא משהו שכולנו מצפים, רואים את זה בגרפיקה, בשיער, בפיסיקה, בnpc בעולם, ברמת האנימציה וכל שאר הירקות שמפילים לנו את הלסת. זה לא אותו דבר כמו טרחנות.
אם נסתכל על נשקים לדוגמה, הצעד הבא הוא מה שכל משחק GTA עשה לעומת הקודם - יותר נשקים, נשקים מגניבים יותר, עולם שמגיב טוב יותר לנשקים, פיצוצים טובים ייותר, פיסיקת הרס טובה יותר, אוייבים שמגיבים טוב יותר לירי וכו׳. טרחנות לעומת זאת זה להגביל אותך לשני נשקים, לעשות לך מעצורים בנשק, לתת לך לסחוב רק 2-3 מחסניות, לא לתת לירי לפוצץ מכוניות אלה רק לחורר אותן וכך הלאה. זה להוסיף שכבות של ראליזם שמוריד מההנאה למטרת ראליזם. זה לא משהו שצריך להיות במשחק GTA, זאת בחירה לשים את זה במשחק ולא נחיצות. הם כבר עשו את הכיוון הזה עם 4 וזה לא נגמר טוב.
ושוב, אולי הבלאנס טוב וזה נעשה כמו שצריך, אבל הסימנים מדאיגים אותי.