הפורום החדש וההתלהבות סביב קלוד קוד שעזר ל-@DrKeo לבנות אותו (אגב, תיוגים בפוסטים של נושא חדש לא עובדים טוב, אין את הפופאפ) עשו לי חשק ליצור נושא חדש שבו נשתף פרויקטים מגניבים שקשורים לגיימינג שאנשים פה בנו עם (או בלי) כלי AI. בזמן האחרון עבדתי על כמה, אחד מהם הוא https://allcrit.com
זה אגרגטור של אגרגטורים לביקורות משחקים. יש שם ממוצעי ביקורות מ: mc, oc, steam, psn, xbox, gog, backloggd, gamerankings (rip), wp. הרעיון הוא שיהיה מקום אחד עם כל הממוצעים מכל המקורות החשובים, במקום להצטרך לקפוץ לכמה מקורות כל פעם עבור כל משחק.
הדבר המגניב שאגרגציה כזאת מאפשרת הוא היכולת לראות סטטיסטיקות מעניינות שאי אפשר לראות בקלות במקומות אחרים. סתם לדוגמה, אפשר לעשות שם קיבוץ לפי שדות וזה מאפשר לראות דברים כמו:
- מיון כל ה-god games הטובים בהיסטוריה מציון הגבוה לנמוך (mc, gr, steam וכו׳). או למשל כל המשחקים שכוללים חייזרים, מהגבוה לנמוך.
- מיון קונסולות לפי ציון mc ממוצע על פני כל המשחקים ששוחררו להן (ספוילר, או אולי לא ממש: wii מקום אחרון)
- לקבץ לפי מעצב ראשי או כותב ראשי או מלחין שעבדו על לפחות 4 משחקים ולמיין אותם לפי ציונים או פרמטרים אחרים... המעצב הראשי הכי טוב בהיסטוריה לפי ציון mc עם לפחות 4 משחקים הוא, אולי מפתיע ואולי לא, James Ohlen מ-bioware שעבד על bg, nwn, kotor, da:o
- למיין בצורה דומה לפי מנועי משחק או ז׳אנרים או פרנצ׳ייזים או שנים (1997 למשל השנה הטובה בהיסטוריה, 1998 אחריה)
ועוד הרבה סטטיסטיקות אחרות שבכלל לא חשבתי עליהן כי אפשר לקבץ לפי איזה עמודות שרוצים. זה די כמו pivot table באקסל. וכמובן שהתוכן מתעדכן אוטומטית. אבל סביר להניח שיש באגים וכו׳ שעוד לא פתרתי, עבדתי על זה לבד ואף אחד כמעט לא בדק את זה.
עכשיו מעניין לשמוע מה אתם יצרתם. גם כלים לשימוש עצמי כמו אלה שקליימן יצר לעצמו יכולים להיכלל פה.
קלוד וגיימינג
נוצר ע"י InterAl·02 באפריל 2026
רעיון מגניב. זה הכי חיובי שראיתי את אינטר מזה... אי פעם 😬
יש לי פרוייקט שאני עובד עליו, משחק, אבל הוא ענקי ואני מחזיק אצבעות שאני בכלל אצליח להוציא את זה לפועל כי אם אני אצטרך להבין כל שורת קוד זה יקח לי 5 שנים. אז אני מחזיק אצבעות שקלוד יוכל ליצור לי שם קופסאות שחורות שאני אוכל לבטוח בהן בעיניים עצומות ואם יש בהן בעיה, שהוא יצליח לתקן את הקוד. הוא עשה טעויות מאוד טפשיות בבניה של ווקסלים 2 והייתי צריך לכוון אותו לדרך הישר, כמו למשל לעשות 30+ קריאות לשרת במודול התערבויות. אבל כך או כך אני משער שבזמן שאני אבנה את הפרוייקט יצא אופוס 5 או משהו כזה שירים רמה.
האתר שבנית מעולה, אני מת על אגריגטור טוב. מה שכן, הייתי שם pagination כדי שטלפונים של אנשים לא יחנקו, 30K שורות זה לא צחוק 😬
לא הבנתי למה צריך את וויקיפדיה? זה אותם ביקורות שמופיעים באתרים האחרים.
בדף משחק, כל הכפתורים שנראים שאמורים להיות לחיצים ולהוביל לרשימות בקטגוריה, אינם כאלה. (פלטפורמה, ז'אנרים וכו').
רעיון מגניב. זה הכי חיובי שראיתי את אינטר מזה... אי פעם 😬
יש לי פרוייקט שאני עובד עליו, משחק, אבל הוא ענקי ואני מחזיק אצבעות שאני בכלל אצליח להוציא את זה לפועל כי אם אני אצטרך להבין כל שורת קוד זה יקח לי 5 שנים. אז אני מחזיק אצבעות שקלוד יוכל ליצור לי שם קופסאות שחורות שאני אוכל לבטוח בהן בעיניים עצומות ואם יש בהן בעיה, שהוא יצליח לתקן את הקוד. הוא עשה טעויות מאוד טפשיות בבניה של ווקסלים 2 והייתי צריך לכוון אותו לדרך הישר, כמו למשל לעשות 30+ קריאות לשרת במודול התערבויות. אבל כך או כך אני משער שבזמן שאני אבנה את הפרוייקט יצא אופוס 5 או משהו כזה שירים רמה.
האתר שבנית מעולה, אני מת על אגריגטור טוב. מה שכן, הייתי שם pagination כדי שטלפונים של אנשים לא יחנקו, 30K שורות זה לא צחוק 😬
תודה. הסיבה שאין pagination היא כי סך גודל הדאטה לא כ"כ גדול (מ"ב ספורים) + הטבלה היא virtualized, אז זה לא אמור לחנוק את הטלפון (רק השורות שאתה רואה מרונדרות בכל רגע נתון). בדקתי גם עם טלפונים ישנים יחסית כמו s22 ואייפון 12 וזה עובד סבבה.
לגבי משחק, אני גם עובד על משחק שתמיד רציתי כמוהו ומשום מה אין. הדבר העיקרי שמטריד אותי זה הגרפיקה. אין לי ניסיון בעיצוב/אמנות בכלל ואני מקווה שאצליח להגיע לרמה סבירה עם כלי ai או עם asset stores. איך אתה מתכוון להתמודד עם זה?
לא הבנתי למה צריך את וויקיפדיה? זה אותם ביקורות שמופיעים באתרים האחרים.
בדף משחק, כל הכפתורים שנראים שאמורים להיות לחיצים ולהוביל לרשימות בקטגוריה, אינם כאלה. (פלטפורמה, ז'אנרים וכו').
יש משחקים ישנים שויקיפדיה היא האגרגטור עם הכי הרבה ביקורות מקצועיות.
דוגמאות: https://allcrit.com/games/gr-magic-carpet-2-the-netherworlds, https://allcrit.com/games/gr-heroes-of-might-and-magic-ii-the-succession-wars
לגבי הכפתורים בדף משחק, אלה תגיות ולא כפתורים. אולי העיצוב באמת קצת מטעה.
לגבי משחק, אני גם עובד על משחק שתמיד רציתי כמוהו ומשום מה אין. הדבר העיקרי שמטריד אותי זה הגרפיקה. אין לי ניסיון בעיצוב/אמנות בכלל ואני מקווה שאצליח להגיע לרמה סבירה עם כלי ai או עם asset stores. איך אתה מתכוון להתמודד עם זה?
כרגע אני רק בונה דמו grey box כדי להוכיח קונספט, אני עושה כמה דברים מאוד כבדים, יש לי שתי מערכות שכרגע אני חוזה שיקחו בכיף 4ms על 4080 כל אחת (מה שאומר שאני צריך למשחק גרפיקה שהכרטיס מסך מסוגל להתמודד איתה ב-8ms, כלומר 120fps, כמינימום!) ואני צריך לגרום לאנטרקציה בין חישובי GPU לעבודת CPU שזה משהו שקיים בשנים האחרונות אבל מאוד מאוד נדיר. כלומר אני חייב להוכיח שאני יכול להוציא לפועל את הקונספט עם קלוד לפני שאני באמת אגיע לשלב הזה.
בנוגע לאומנות AI, אני משער שהפיתוח של המשחק שלי וגם שלך יקח לפחות חודשים וכל שבוע יש כלי חדש אז נראה מה יהיה בשוק עד שאני אגיע לשלב שאני חייב גרפיקה. אבל יש התקדמויות מעניינות בתחום, למשל TRELLIS.2 של מיקרוסופט. הוא opensource, יוצר מודלים (בתאוריה) ברמה מאוד גבוהה מתוך תמונות מקור. רק תזכור שאם תשתמש באומנות AI, סטים ישימו על המשחק שלך אות קין.
אבל אני תמיד חושב על נוצ׳ שלא ידע לעשות אומנות בכלל אז הוא בנה את מיינקראפט באומנות מתכנת כעורה נורא והוא אחד המשחקים הכי פופולרים אי פעם אז מי יודע, אולי אפשר לבחור סגנון אומנותי מוזר שיפנה לצדדים שאתה כן טוב בהם. אני חושב שלעשות pixel art או voxel art זה יחסית קל לכל אחד ו-AI פשוט מעולה בליצור אותם ולעשות איתם אנימציה. אני פשוט לא יודע אם המשחק שלך דו מימדי או תלת מימדי.
אגב, באיזה מנוע בחרת? גודות? או שבגלל שקלוד יכול לעשות הכל החלטת שהוא יבנה הכל מאפס?