VOXELIM

נושא ה-pc הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

11766 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

MW4 סופסוף מביא קצת RT ל-COD בקמפיין. יהיה בו RT השתקפות, RT צל, RTAO ושימוש ב-RT לאפקטים וליומטרים שזה לא מובן מאליו כי הרבה פעמים אפקטים וליומטרים לא משתתפים ב-RT כי הם מקור לבעיות ביצועים.

LaskinLaskinElder

גם אם כל הכוכבים הסתדרו לצידי, משמע לרעת הקפיצה שהייתה אמורה להיות ולרעת המחירים המטורפים וכל מה שהיה מאז ועדיין עכשיו - אני לגמרי שמח שקניתי 4090… 2028, ג׳יזס.

אבל זו רק שמועה.

DrKeoDrKeoSite Admin

הפיתרון של מיקרוסופט לגמגומי שיידרים יוצא היום לכל משתמשי הלאנצ׳ר אקסבוקס. כרגע נתמך רק בפורצה 6, אבל זה יתרחב מהר.

DrKeoDrKeoSite Admin

העמוד של גירס ED עלה לסטים ויש דרישות מינימום. הוא דורש כרטיס RT כמינימום (2060RTX), זיכרון 12GB,מעבד 2600K ו-130GB על ה-SSD. אז יחסית גבוה בצד הגרפי, יחסית נמוך בצד המעבד/זיכרון.

KlaymanKlaymanSage

עדכון מסעות בארץ הלינוקס. בעוד שבאמת משחקים רבים עובדים, ובקלות - יש Quirk מעצבן מאוד שלא קיים בוינדוז. בערך כל פעם שאני פותח את המחשב הזה, המשחקים שמותקנים לי דרך סטים מורידים עדכון כלשהו. יכול להיות כמה KB ויכול להיות מאות מגות. מאוד מרגיז כשגם ככה אין הרבה זמן לשחק וזה פתאום מבזבז זמן. לפי מה שקראתי ברשת מדובר בעדכוני שיידרים למיניהם שנאפים עבור כל משחק, רק לא הבנתי למה זה צריך להיות ברמה יומיומית - ואפילו יותר מפעם ביום...

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 ביולי 2026 בשעה 23:53
ציטוט מאת Klayman

עדכון מסעות בארץ הלינוקס. בעוד שבאמת משחקים רבים עובדים, ובקלות - יש Quirk מעצבן מאוד שלא קיים בוינדוז. בערך כל פעם שאני פותח את המחשב הזה, המשחקים שמותקנים לי דרך סטים מורידים עדכון כלשהו. יכול להיות כמה KB ויכול להיות מאות מגות. מאוד מרגיז כשגם ככה אין הרבה זמן לשחק וזה פתאום מבזבז זמן. לפי מה שקראתי ברשת מדובר בעדכוני שיידרים למיניהם שנאפים עבור כל משחק, רק לא הבנתי למה זה צריך להיות ברמה יומיומית - ואפילו יותר מפעם ביום...

קימפול שיידרים אמור להתבצע עבור כל משחק אחרי שמעדכנים את הדרייבר, ולפעמים משחקים דורשים פר שינוי הגדרות הגרפיות מסויימות כך שלמשל אתה עובר מ-high ל-medium יכול להיות שתקבל קימפול שיידרים. זהו פחות או יותר, אם זה קורה לך כל יום לאותו משחק שוב ושוב זה לא סביר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 14 ביולי 2026 בשעה 16:44

גירס יצא למחשב בשיתוף עם NVIDIA.

אין שם משהו מרגש מדי, DLSS4.5 עם יצור פריימים ו-REFLEX, גם לא ממש ברור אם יש יותר RT מבקונסולות (GI והשתקפויות) או שרק האיכות גבוהה יותר. מעבר לזה הוא גם יהיה המשחק השני (אחרי פורצה 6) שישתמש ב-ASD כדי למנוע גמגומי שיידרים.

ההזמנות מראש התחילו והוא 70$, לפחות זה.

glass manglass manSage

כל כך DAY ONE אני מתכוון גם Halo יהיה החודש DAY ONE עבורי אבל לגירס יש מקום מיוחד בלב שלי.

הASD זה פיתרון טוב נדב? איך זה עובד? בפורצה נגיד? מה המנגנון שהם מיישמים כדי למנוע את זה?

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת glass man

כל כך DAY ONE אני מתכוון גם Halo יהיה החודש DAY ONE עבורי אבל לגירס יש מקום מיוחד בלב שלי.

הASD זה פיתרון טוב נדב? איך זה עובד? בפורצה נגיד? מה המנגנון שהם מיישמים כדי למנוע את זה?

הרעיון ב-ADS הוא שמיקרוסופט מריצים את הקמפול שיידרים מראש אצלם, פעם אחת לכל סוג של כרטיס מסך פר משחק. ואז יש למיקרוסופט שרת שיש בו אלפי חבילות שיידרים מקומפלים, וכשאתה מוריד את המשחק ADS בודק איזה כרטיס מסך יש לך ואיזה דרייבר ומוריד יחד עם ההתקנה של המשחק את השיידרים המקומפלים הרלוונטים.

זה פיתרון די שכונה. יושבים ומקמפלים לכל העולם את המשחק מראש ושמים את זה זמין להורדה אוטומטית.

glass manglass manSage
ציטוט מאת DrKeo

הרעיון ב-ADS הוא שמיקרוסופט מריצים את הקמפול שיידרים מראש אצלם, פעם אחת לכל סוג של כרטיס מסך פר משחק. ואז יש למיקרוסופט שרת שיש בו אלפי חבילות שיידרים מקומפלים, וכשאתה מוריד את המשחק ADS בודק איזה כרטיס מסך יש לך ואיזה דרייבר ומוריד יחד עם ההתקנה של המשחק את השיידרים המקומפלים הרלוונטים.

זה פיתרון די שכונה. יושבים ומקמפלים לכל העולם את המשחק מראש ושמים את זה זמין להורדה אוטומטית.

זה מעניין מאו נדב כי כשאתה אומר שזה פיתרון שכונה זה קצת רומז שיש פיתרון הרבה יותר טוב מזה. יש פיתרון כולל יותר שמפשט את הבעיה ומתאים מראש להרבה יותר כרטיסים בהרבה פחות קימפול פרטני לכל GPU ? זה מרתק האמת.

כאילו יש איזה פיתרון כוללני וטוב שאף אחד לא מיישם משום מה?

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת glass man

זה מעניין מאו נדב כי כשאתה אומר שזה פיתרון שכונה זה קצת רומז שיש פיתרון הרבה יותר טוב מזה. יש פיתרון כולל יותר שמפשט את הבעיה ומתאים מראש להרבה יותר כרטיסים בהרבה פחות קימפול פרטני לכל GPU ? זה מרתק האמת.

כאילו יש איזה פיתרון כוללני וטוב שאף אחד לא מיישם משום מה?

אני לא חושב שיש פיתרון אחד שיסדר הכל, כלומר אלה אם מיקרוסופט תוציא איזה DX13 שבצורה קסומה כלשהי יצליח לסדר הכל.

פעם למפתחים הייתה מעט מאוד שליטה על שיידרים, הם רק יכלו לשחק בכמה כפתורים וסליידרים ובגלל שהכל היה בנוי מראש לא הייתה בעיה. מאז DX11 כשמיקרוסופט הציגה שיידרים שאפשר לתכנת בצורה חופשית לגמרי, הבעיה של קימפול שיידרים נחתה עלינו ואני לא רואה פיתרון באופק. אבל עם כמה ש-ADS הוא "שכונה", הוא עובד. זה אומר שיש מישהו שצריך להתאמץ מאחורי הקלעים ולתחזק שזה באסה, אבל אם זה עובד זה עובד.

glass manglass manSage

אז בעתיד זה בטח רק AI שמקמפל הכל ממש מהר ואנחנו לא שם. חשבתי שאולי יהיה פיתרון בסגנון לקמפל רק מה שהשחקן באמת רואה אבל בתכלס אין באמת דרך טובה לנחש מה סביר ששחקן יעשה עם המצלמה, מניח שאפילו AI טוב ככל שיהיה לא יכול לנחש את כל הקומבינציות ששחקן יעשה עם המצלמה ומה הוא יראה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 15:18
ציטוט מאת glass man

אז בעתיד זה בטח רק AI שמקמפל הכל ממש מהר ואנחנו לא שם. חשבתי שאולי יהיה פיתרון בסגנון לקמפל רק מה שהשחקן באמת רואה אבל בתכלס אין באמת דרך טובה לנחש מה סביר ששחקן יעשה עם המצלמה, מניח שאפילו AI טוב ככל שיהיה לא יכול לנחש את כל הקומבינציות ששחקן יעשה עם המצלמה ומה הוא יראה.

לקמפל רק את מה שהשחקן רואה זאת ליטרלי הבעיה. השיידרים לא מקומפלים, אז כשה-GPU דורש שיידר חדש (כלומר כשהשחקן רואה אותו לראשונה) הוא מקומפל בזמן אמת והמשחק קופא עד שהקימפול נגמר וזה גמגום של קמפול שיידרים.

הפיתרון של ADS הוא שמישהו כבר "ראה" את כל השיידרים במשחק בשבילך, ועבור כל GPU בשוק כדי ליצור עשרות חבילות שיידרים מקומפלים להורדה שמתאימים ל-GPU שונים.

ואפילו זה לא פיתרון מושלם, כי כמו שאנחנו יודעים לא מעט משחקים מתחילים עם זמן המתנה של כמה דקות בו המשחק מקמפל את השיידרים בשבילך ועדין אפשר להתקל בגמגומים. הבעיה היא שההליך הזה הוא ידני, מישהו ישב ואסף את כל השיידרים במשחק (זה יכול להיות עשרות אלפים) וכל שיידר שהתפספס ברשימה יתורגם לגמגום במשחק הסופי, אפילו אם קמפלו את השיידרים מראש. אני יודע שזה נשמע שכונה, כי זה באמת שכונה. יש לך 200+ מפתחים שעובדים בקראנצ' ובמקביל ו-50K שיידרים שכולם מתעסקים איתם כל הזמן, חלק מתווספים, חלק יורדים, חלק משתנים, ואפילו אם הרשימה הסופית תפספס רק 40-50 שיידרים מתוך 50K, זה 40-50 גמגומים ששחקנים יחטפו בזמן המשחק.

אחת הדרכים להתמודד עם זה מגיעה מהמפתחים עצמם, כמו id למשל. אתה לא תראה גמגומים במשחקי DOOM, בגלל הצורה שבה הם מפתחים משחקים. לכל אורך הפיתוח הצוות מודע לכמות השדיירים, ומה שהם עושים זה ליצור כמות יחסית מצומצמת של שיידרים והם משתמשים בקומבואים שלהם יחדיו כדי ליצור חומרים שונים. בגלל שהם כל כך זהירים, במשחק הסופי יש ממש מעט שיידירם (מאות, לעומת עשרות אלפים במשחקים אחרים) ולכן קל להם לשלוט במצב, עניינים לא יוצאים מכלל שליטה, וקימפול השיידרים שלהם לוקח שניות בודדות וקורה ברקע בעליה הראשונה של המשחק בלי שהשחקן בכלל שם לב.

הבעיה היא שמפתחים הם בני אדם, ואולי מפתחת מתוך 100 היא "id", ולכן ב-99% מהמשחקים יש עשרות אלפי שיידרים, בלגן טוטאלי ברשימות שלהם, וגמגומים על ימין ועל שמאל. מיקרוסופט עם DX11 העבירה את האחריות לשיידרים מ-DX למפתחת, ומצד אחד זה נתן למפתחות לעשות דברים הרבה יותר מרשימים, ומצד שני מפתחים הם לא אחראיים מספיק, מסודרים מספיק או מבינים מספיק בכדי לשלוט בסיטואציה.

glass manglass manSage

התכוונתי שהמשחק יקמפל או "יראה" מראש רק את אלה שסביר להניח שהשחקן יראה בפועל וככה תחסך עבודה, אבל אולי אין בזה הגיון פשוט ועדיף כבר לקמפל הכל.

כן ברור לי שבגלל זה יש גמגומים אני מכיר את זה טוב בעיקר בגלל האימולטורים לא משנה כמה RAW POWER אני זורק על האימולטור תמיד יש גמגומים בגלל הקימפול שיידרים שקורה ברקע ואפילו Async Shader Compilation לא פותר את זה לגמרי :-)

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת glass man

התכוונתי שהמשחק יקמפל או "יראה" מראש רק את אלה שסביר להניח שהשחקן יראה בפועל וככה תחסך עבודה, אבל אולי אין בזה הגיון פשוט ועדיף כבר לקמפל הכל.

כן ברור לי שבגלל זה יש גמגומים אני מכיר את זה טוב בעיקר בגלל האימולטורים לא משנה כמה RAW POWER אני זורק על האימולטור תמיד יש גמגומים בגלל הקימפול שיידרים שקורה ברקע ואפילו Async Shader Compilation לא פותר את זה לגמרי :-)

משחקים כבר עושים את זה, אני משער שראית loader של קמפול שיידרים במשחקים שונים וההליך הזה אמור לסגור פינה על כל השיידרים במשחק, לא רק כמה נבחרים ולכן זה לפעמים לוקח 10 דק' מעצבנות כשמעלים משחק לראשונה. אבל רוב המשחקים לא עושים את זה כי זאת עבודה קשה לנהל מעקב דקדקני אחרי אלפי שיידרים, וגם אלה שעושים את זה מפספסים שיידרים (כי שוב, עבודה קשה) ועדין יש גמגומים. וכמובן שיש מפתחות שעושה עבודה ממש יפה עם זה, ואלה בדרך כלל החברות המצטיינות טכנית בתעשיה כמו id, פלייגראונד או infinity ward.

אולי יום אחד יוכל להיות סוג של crawler מבוסס AI שיוכל להסתכל על הבינארי של משחק, לזהות שיידרים ולקמפל אותם ל-GPU שלך. משהו שירוץ על המחשב, כמו סוג של סריקה, יעבוד חצי שעה ויקמפל את כל השיידרים של כל המשחקים שמותקנים. אני לא יודע אם זה אפשרי, מעל ל-pay grade שלי, אבל אולי בתאוריה.

KlaymanKlaymanSage

מישהו רוצה קוד RE8 לסטים?