VOXELIM

בחירת טלווזיה חדשה

נוצר ע"י bozeman·26 באוגוסט 2013

831 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

ראיתי את הסרטון, הכל נשמע נהדר אבל אין hdmi 2.2 או דולבי ויז׳ן 2. עד שלא יהיה 2.2 לא נראה 200fps+ לצערנו. אני משער שעם 2.2 הם אולי אפילו ילכו על 330hz שזה כבר קצב פריימים ממש מעניין. היא מרגישה לא future proof. עוד שנה או שנתיים בטח יהיה 2.2 ודולבי ויז׳ן 2 ויחד עם הרוחב פס הגבוה קצבי רענון גבוהים יותר. ובתקווה גם גדלים גדולים יותר במחיר סביר.

אגב, ה97״ מקבלת את הפאנל סוג ב׳, איזו אכזבה לשלם 100,000+₪ ולקבל פאנל פחות טוב מה-55״ שעולה בקושי 5000₪.

HypnoHypnoVeteran

יש לי סאמסונג S90D.
האם אני צריך הגדרות מיוחדות/להשתמש בנגנים מיוחדים כשאני משתמש בה כמסך מחשב ומפעיל קבצי סרטים? האם VLC סטנדרטי בלי קינפוג מיוחד עושה את העבודה? איך אני מוודא למשל שפרופיל HDR10Plus באמת פועל ומוצג כמו שצריך?

FantaFantaVeteran

אני מתכנן לקנות טלווזיה במונדיאל הבא שזה 2030, האם כבר ידוע לכם מה יהיה פחות או יותר הטכנולוגיות החזקות בשוק מבחינת צפייה?
האם כבר יהיה סטנדרט של 8K בשידור רגיל בטלווזיה? נטפליקס?

DrKeoDrKeoSite Admin

זה עוד 4 שנים אז אני יכול רק לנחש להתחשב במסלול הקיים - בהיר יותר, יותר fps, צבעים מדוייקים יותר ואולי משהו בסגנון BFI בנוי לתוך הטבליזיה.

FantaFantaVeteran
ציטוט מאת DrKeo

זה עוד 4 שנים אז אני יכול רק לנחש להתחשב במסלול הקיים - בהיר יותר, יותר fps, צבעים מדוייקים יותר ואולי משהו בסגנון BFI בנוי לתוך הטבליזיה.

השאלה שלי היא האם בכלל השידורים יהיו קרובים ללנצל את זה? אני בטוח שבאותו הזמן יצאו טכנולוגיות שהשידורים עוד לא יהיו מוכנים, השאלה שלי היא האם נניח בשנת 2032 הם כבר ינצלו בצורה מיטבית את המסכים

ShlomixShlomixWarrior

עוד 4 שנים זה נצח במושגי טכנולוגיות.

יכול להיות שסופסוף ייצרו מיקרולד באופן מסחרי ומשתלם כלכלית, יכול להיות שיחדשו עם הOLED והוא ידביק את הפער בנקודות החלשות שלו (בהירות, צריבת מסך, מחיר).
רוצה לומר - מוקדם מאוד לדעת וזה לא כזה משנה כרגע

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 16 באוגוסט 2026 בשעה 17:11
ציטוט מאת Fanta

השאלה שלי היא האם בכלל השידורים יהיו קרובים ללנצל את זה? אני בטוח שבאותו הזמן יצאו טכנולוגיות שהשידורים עוד לא יהיו מוכנים, השאלה שלי היא האם נניח בשנת 2032 הם כבר ינצלו בצורה מיטבית את המסכים

המונדיאל תמיד מנסה לדחוף טכנולוגיות חדשות אבל בכלליות הערוצים בטלביזיה בארץ במצב נוראי, אתה עדין יכול להפעיל משהו ב-VOD ולקבל 1080p וסאונד בסטראו. אני לא חושב שיש משהו באופק שנטפליקס או המונדיאל ינצלו בשנים הקרובות, היה יכול להיות נחמד שידור ב-120FPS שהיום המון טלביזיות תומכות בזה אבל לא ראיתי אופציה בארץ לצפות ככה במונדיאל חודש שעבר.

מה שאתה יכול לצפות לו זה בעיקר שינויים אנקרמנטלים לדברים כמו דיוק צבע, בהירות, קצב פריימים וכו'. אני מאוד מקווה למשהו כמו BFI או פולסאר בטלביזיות OLED בעתיד אבל זה כנראה רחוק מאיתנו.

יש עוד טרנד שלא הגיע לארץ - ירידה חדה במחירי OLED. בכל העולם מחירי ה-OLED יורדים, ורק פה בארץ הדולר מתרסק ואיכשהו מחירי ה-OLED עולים. קניתי את ה-G1 ב-2021 בשישי השחור בבערך 12K, והיום G6 תעלה לך בערך 15K, ו-12K זה בערך מה שיהיה אפשר להשיג אותה בשישי השחור הקרוב לדעתי. אם היינו מתואמים לירידת הדולר והעלויות של OLED היום בחו"ל כנראה ש-G6 הייתה צריכה לעלות ברגיל קרוב יותר ל-10K.