VOXELIM

הימורים OT

נוצר ע"י DrKeo·06 באפריל 2026

35 הודעות
LaskinLaskinElder

השאלה היא מה עם הכסף… אין להם חיל אוויר, אין חיל ים, אין הגנה אווירית כך שכל מה שישקמו ניתן בקלות להרוס שוב אם רק נרצה. האם סין ורוסיה יכולות ורוצות שוב ושוב לתת להם את כל מה שהם צריכים כדי להשתקם?

אבל הכל פחות חשוב לעומת תכנית הגרעין והטילים הבליסטיים. על הראשון כנראה יאלצו לוותר (וכאן לא נדע אם באמת או לכאורה) ועל השני אני לא רואה סיכוי שיוותרו כי זה כל מה שיש להם במקרה של מתקפה עליהם. אבל זה גם עולה כסף.

אישית, אני חושב שסין בהחלט תהיה מוכנה לשקם אותם ותממן את זה, אולי גם יספקו להם טילים עוד יותר מתקדמים.

מסכנה טאיוואן.

InterAlInterAlVeteran

הם יקברו הכל מתחת לקרקע, בדיוק כמו עזה. אין לנו את הפצצות לחסל את זה, לארה״ב אין מספיק פצצות MOP, גם המודיעין לא יודע הכל, וגם אם כל זה היה, לנשיא הבא עוד שנתיים וחצי לא יהיה איכפת מספיק כדי לצאת לעוד סבב שעולה מאות מיליארדים, כשממילא אין להם יכולת לממן את זה.
וכבר הוכח שבשביל לסלק איום טילים חייבים שליטה קרקעית בשטח. אף אחד לא יעשה את זה לאיראן עד שהם לא יזרקו גרעין על מישהו, וגם אז אני לא בטוח.

omerkotomerkotAdmin

גם את סרביה לא גמרו מהאויר. השלטון שם התחלף אחרי מערכת בחירות, שנה וחצי אחרי שהסתיימו ההפגזות (חודשיים וחצי של הפגזות).

לא כל כך מהר משקמים נזקים בסדר גודל כזה (כנראה במאות מיליארדים). איראן התחילה את המבצע הזה באותו מקום נמוך שהיא סיימה את המבצע הקודם ולא במקום שבו היא התחילה את המבצע הקודם ולראייה, המבצע הזה היה ארוך פי שלושה אבל הנזק המצטבר לעורף הוא מסדר גודל של 10-20% ממה שהיה בפעם הקודמת. גם חיזבאללה לא הציג שום דבר שמזכיר שיקום. חיזבאללה של היום נראה חלש משמעותית מזה של 2006 - צל חיוור של חיזבאללה מודל 2024.

לגבי טאיוואן, אני די חושב הפוך. אני בטוח שסין סיפקה לאיראן מערכות נשק וגילוי שלא בדיוק הוכיחו את עצמן מול ארה״ב בזמן שטאיוואן חזקה, עשירה ומתקדמת הרבה יותר מאיראן.

DrKeoDrKeoSite Admin

אינטר צודק, הכל יבנה בתת קרקע, והפעם עמוק יותר. עדין יש לה 500 קילו מועשר ל-60%, כדי להביא את זה להעשרה של פצצה לוקח שבועות. הם יעשירו בסתר וביום שיהיה פיצוץ גרעיני באיזה אי, הניסוי שלהם, הכל יגמר. וכמובן שכל העולם יאשים אותנו ש״דחפנו אותם לפצצה״.

LaskinLaskinElder

הכוונה בטאיוואן זה שטראמפ לא הולך עד הסוף מול איראן אז בטח שלא יעשה כנראה כלום מול סין, ולכן הם לדעתי לא יהססו יותר מדי.

זאת כמובן והכל ייסגר כמו שזה כעת, ובעוד שבועיים יהיה הסכם שלא שווה את הדיו וזה.

DrKeoDrKeoSite Admin

בנוגע לטיוואן, האמריקאים עכשיו אמנו על רטוב את כל הצבא שלהם בלחימה נגד נשק סיני עכשיוי. במקביל הסינים ראו כמה הטכנולוגיה שלהם חסרת ערך מול אמריקה.

LaskinLaskinElder

אני ממש לא חושב שסין מכרה לאיראן את הציוד הכי מתקדם שיש לה, בטח שלא התקפי אבל גם לא הגנתי.

omerkotomerkotAdmin

הצבא הסיני לא נלחם כבר משהו כמו 3 דורות. אין להם נסיון בכלום וממה שהבנתי, לרוסים יש הערכה נמוכה למערכות שהם קיבלו מסין.

בכל מקרה, זה נראה שהמדינות במפרץ ממשיכות להיות מופגזות ע״י איראן.

bozemanbozemanAdmin

בינתיים די דפקו את חיזבאללה. גורם אמר שדפקו כ"כ הרבה מפקדים שזה יותר אפקטיבי ממבצע הביפרים.

ארה"ב (ובתיאום איתנו) אמרו שאין סיכוי להסכם קבע כשהאורניום לא יוצא מאירן כך או אחרת.

בינתיים האירנים קשקשנים - תזכרו שהם ביתיים פרסמו כל המלחמה שתל אביב מחוקה. בינתיים אנחנו יודעים איזו מדינה מחוקה. אז באו נראה.

DrKeoDrKeoSite Admin

אם אין אורניום אין נצחון, חובה חובה חובה לסגור את הפינה הזאת או שעוד שנתיים תהיה להם פצצה או שאורניום יתחיל להסתובב בכל מני ארגונים בעיראק.

bozemanbozemanAdmin

לדעתי זאת נקודה שאין עליה חולק בינינו לארה"ב. ואם היא לא תסגר במהלך השבועיים, אז תהיה כניסה בכוח לקחת את מה שצריך. זה נאמר בצורה ברורה בכל מסיבת עיתונאים שהייתה מאז הפסקת האש.
הדבר היחיד שאני לא מבין זה את הרטוריקה האירנית האקטיבית שרוצה לחזור ללחימה. באמת שאין לי מושג למה הם בוחרים דווקא את הקו הזה. אני יכול להבין שהם ינסו למכור לעצמם "ניצחנו" או "האמריקאים לא רוצים יותר להלחם" או אפילו "הרתענו אותם". אבל רטוריקה של "הם מפירים את הפסקת האש, ולא מקובל שהם לא מקבלים שהאורניום שלנו ומותר לנו להעשיר" זה פשוט הזוי.
אני לא יודע מה יהיה, הניחוש שלי זה שהם יפעילו את החות'ים כאילו זה לא הם - ובמקרה הזה, אישית הייתי עוד היום יוצא בהצהרה משותפת עם ארה"ב שירי חותי יענה ישר בהפצצת אירן עצמה.