נושא הסרטים והסדרות הרשמי
נוצר ע"י DrKeo·15 באפריל 2013
מייקל ביי הולך לביים סרט על ההתרסקות והחילוץ של הטייסים באיראן לפני חודשיים.
באיחור ורגע לפני שהוא יורד באקרנים הלכתי עם אישתי והבכור לצפות בProject Hail Mary, לא ידעתי כלום, לא צפיתי בטריילרס, לא קראתי עדיין את הספר, באמת לא ציפיתי לדבר. פשוט וואו. כבר מאוד נדיר למצוא סיפורים אופטימיים בסקייל כזה שהופכים לסרט.
וזה בדיוק למה אני יודע שעשיתי נכון שחיכיתי עם הקריאה, סמוך שהייתי מגיע לאותה מסקנה אחרת:
ראיתי עכשיו את פרוייקט הייל מרי, זאת האדפטציה הכי מאכזבת שראיתי בחיים שלי. הם לקחו ספר שמנסה להיות הארד קור מדע, קלפו ממנו כל נוכחות מדעית, שטחו אותו לרמת רצפה, והפכו אותו למכונת יריה של בדיחות קרש שהיה גורם למארוול להסמיק, בעיקר כי 90% מהן לא פוגעות. הוא מרגיש כמו התקף ADD (בעיקר בגלל העריכה וכמות הבדיחות הפשוט פסיכית) שמפספס בכל תחום אפשרי חוץ מאשר עיצוב. זה מרגיש יותר כמו האקדח מת מצחוק מסרט מד"ב.
בחיים לא התאכזבתי ככה מסרט, הוא האנטיתזה של הספר. זאת הייתה טעות מרה לתת את הסרט ללורד ומילר, זוג במאים שלדעתי בחיים לא פספסו עד עכשיו. הייל מרי מאכזב פעמיים, סגנון ההומור שלהם הורס את המד"ב והמד"ב מונע מסגנון ההומור שלהם מלעבוד.
תמיד יש לי כלל, ספר לעולם יתעלה על סרט, אבל סרט יכל להוסיף לספר גם אם יגביל את הדימיון.
LaskinElderנראה לי שהכלל שלך מבולבל :)
הסרט לא באמת מכיל משהו שלא קיים בספר, חוץ מ-3957389342 בדיחות, אבל הוא כן מסיר כל שמץ של מדע שהיה בספר. ומבחינתי זה כישלון ענקי, כי הספר הוא הארד קור מדע, כל אלמנט בספר הגיוני עד רמת האטום כי אנדי וייר יורד לרמות האלה. כל דבר מוסבר מדעית, כל הישג הוא בזכות היכולת המדעית האדירה של הדמויות באותו רגע, הכל כל כך הגיוני ומוסבר הייטב שזה פשוט מדהים.
והסרט הוא האנטיתזה של הספר. כלום לא מוסבר מדעית, הכל זה נפנוף ידיים. הרגעים הכי מדהימים בספר אפילו לא מופיעים בסרט כי הסרט הוא כזה אנטי מדע, ברמה שזה מבאס ממש.
ראיתי מספיק סרטים שקראתי את הספר קודם, ובהחלט קשה לי לראות את הסרט אובייקטיבית. אבל בחיים לא חוויתי סרט שכל כך מתעלם מהספר ובו בזמן מבצע אותו 1:1. כל אלמנט בסרט נלקח ישירות מהספר, רק שהסירו ממנו כל מדע או הגיון והפכו אותו לבדיחה או נפנוף ידיים בחצי משפט. תהיתי איך יצליחו להמיר ספר כל כך מדעי לסרט, והתשובה היא שפשוט לא עשו אותו. הסרט מרגיש כמו מערכון שמבוסס על הספר.
וזה לא מירמור "אוי הספר כל כך הרבה יותר טוב" סטנדרטי. ברור שכשעושים סרט צריך לעשות אדפטציה ואי אפשר להמיר את הספר as is למסך. אבל כשאני רואה מה דני וילנוב עשה עם דיון, ספר שקראתי כמה פעמיים מאז הילדות (וראיתי סרט, מיני סדרות, שחקתי במשחקים והמשכתי קראתי את רוב הסדרה), האדפטציה הזאת היא פשוט גאונות צרופה. הוא ממיר כל מה שצריך מהספר למסך, וממציא מחדש דברים כדי לגרום להם לעבוד בקולנוע בצורה כל כך הגיונית ומרשימה. פרוייקט הייל מרי הוא ההפך מזה, הם לקחו מהספר דברים as is, וטיפשו אותם לרמה הכי נמוכה שיש וכדי להציל את מה שנשאר הסצנות רופדו בגשם בלתי פוסק של בדיחות ו-one liners.
ShlomixWarriorאתה צודק, ובכל זאת נהניתי מהסרט בצורה שונה
הפינאלה של The Boys תשאיר אותה סדרה בינונית עם הברקות של מצוינות ותו לא.
LaskinElderסדרה מיותרת לגמרי, בהתחלה זה תפס אותי לא מוכן, עם כל הוולגריות והאלימות הויזואלית, אז נהנתי, אבל אין לי מושג למה המשכתי בכלל אחרי עונה 2… זה לא שסבלתי או משהו אבל היא תמיד הייתה מטופשת מאוד, חסרת תחכום או הברקות, וכתובה מאוד טראשי.
מיותר לציין שלא הגעתי לפינאלה עם ציפיות גבוהות אז לא התאכזבתי במיוחד, למרות שבהחלט היה סוף מטומטם. חבל. היו יכולים ללכת לכיוון יותר ויותר רציני ככל שהעונות התקדמו, אחרי שתפסו כבר קהל גדול עם הקלילות בהתחלה. במקום זה הכל הפך להיות קומדיה והרגיש ששום דבר שם לא נלקח ברצינות על ידי הכותבים, או המפיקים, או השחקנים. סוג של פארודיה על הסדרה עצמה, אפילו.
הסוף היה ממש אנטיתזה לכל הסדרה ומה שהיא ניסתה לבנות במשך העונות. חבל.
כלומר כבר מעונה 3 הייתה ירידה (כללית, בין פה ושם קטעים טובים), ובוודאי כשהיא ניסתה להיות ווק בהפוך על הפוך, אבל הסוף פשוט היה "לא הבנים".
כיף לשמוע את זה כשאני בדיוק מתחיל את העונה עוד שניה. אני בפרק האחרון של העונה השניה של דור V והיא מאוד 6 מ-10. לא נוראי, לא מלהיב, צפיה סבירה שכזו.
אתה צודק, ובכל זאת נהניתי מהסרט בצורה שונה
אני בטוח ב-100% שאפשר להנות ממנו ממש אם מתנתקים מהספר, יש לו 8+ ב-IMDB, אבל פשוט לא הצלחתי.
OMG! אפשר להפעיל את the boys באמזון בדיבוב לעברית! זה מדהים!
OMG! אפשר להפעיל את the boys באמזון בדיבוב לעברית! זה מדהים!
כשThe expanse היה בנטפליקס היה רגע קצר של כמה חודשים שנטפליקס מיהרו לדבב הכל, הם דיבבו את העונה הראשונה של The expanse, לא אשכח את הקרב על הדונג'ר כאשר קפטן זועקת חזיז ורעם.
LaskinElderרגע, מה?? למה?!
זה דיבוב אמיתי או AI?
מעניין מה עוד מדובב שם, אולי יש סדרות לילדים שיוכלו לראות, אצלי עדיין 2 לא מצליחים לקרוא תרגום מספיק מהר אז זה יהיה נחמד
רגע, מה?? למה?!
זה דיבוב אמיתי או AI?
מעניין מה עוד מדובב שם, אולי יש סדרות לילדים שיוכלו לראות, אצלי עדיין 2 לא מצליחים לקרוא תרגום מספיק מהר אז זה יהיה נחמד
לא לא, אמיתי לגמרי. גיליתי את זה אחרי שהילדה ראתה טרולים באמזון והחשבון שלי נשאר דיפולטית על דיבוב לעברית. אפילו יש טריילרים בעברית:
אני ממליץ לקפוץ ל-1:09 ולהנות מכל רגע.
אגב, אני בטוח ב-90% שהמדובב של יוהי זה גורי אלפי.
LaskinElderמטורף.
הולך לבדוק מאוחר יותר מה עוד מדובב שם.
שים שלוםMinionהדיבוב של הטריילר יותר קריפי מכל דבר שנראה בthe boys