אני חושב שהבעיה הכי קשה של סופרמן היא שהוא מתחיל בעולם מבוסס עם 7 מליון גיבורי על, זה לא סיפור אישי, זה סיפור גלובלי עם אינסוף דמויות שאין לך מושג מי הן, מה הן, ולמה הן. זה כמעט הזוי, כי הבעיה של מארוול היא בדיוק זו, יש מליון דמויות וגיבורים, והם כבר לא יודעים איך לנהל את המסה הזאת. וג'יימס גאן יכל להתחיל יקום מאפס, לקחת 3-4 דמויות, להתרכז בהן ולבנות יקום לאט ובזהירות דרך סיפורים אישיים. אבל הוא החליט להתחיל את ה-DCU בנקודה שבה ה-MCU קרס, החלטה נוראית. וזה מאוד ברור למה, כי סופרמן הוא גיבור אחד, וגאן אוהב חבורות של דגנרטים דחויים וחסרי יכולת עם הומור "ירידות" בינהם. אז הוא נאלץ לרפד את סופרמן עם מליון דמויות, כדי שהוא יוכל לעשות את מה שג'יימס גאן עושה.
אז כן, ג'יימס גאן היה בחירה רעה להוביל יקום. הוא הבמאי שלוקח כמה דמויות איזוטריות משנות ה-50 ועושה סביבן סרט משעשע עם הומור גס וסגנון הזייתי. לתת לו להוביל את היקום זה כמו לתת לדמות המוזרה בקומדיה להיות הדמות הראשית, אם זה קריימר או הדמות של זאק גלפנקס בסרטי ה-hangover. דמויות אקסנטריות, מוזרות ומצחיקות הן החבר צד, לא השחקן הראשי, ויש סיבה למה הן מצליחות ככאלה ולא ככאלה. אני גם חושב שזאת הייתה טעות גדולה לקחת את גאן שהוא הבסיס של ה-MCU, ולהביא אותו ל-DC. כי ברור שאם תביא אדם שכל ה-MCU בנוי סביב הסגנון שלו, תקבל DC שמרגיש כמו MCU-2.
ועוד טעות שלדעתי הם עשו, להתחיל את ה-phase הראשון סביב פליטי קריפטון (סופרמן, סופרגירל ואז איש המחר ששם הנבל הוא ברניאק שגם מגיע מקריפטון. אני גם לא אתפלא אם השיבוט של סופרמן יחזור כביזארו) זה לא רעיון טוב. קריפטון סופר חשוב ב-DC, אבל אם אתה רוצה להתחיל יקום DC כמו שצריך אתה מתחיל עם משפחת העטלפים, לא המשפחה הקריפטונית. אתה רוצה להתחיל מלמטה למעלה, לא מלמעלה למטה, בדיוק כמו מארוול. כל כך הרבה יותר קל להתחיל את ה-DC בלקחת את בטמן של מאט ריבס מאשר באוסף הקריפטונים של גאן.