נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 03:26

אולי זה באמת כי בדיוק בשבוע של השיגור של היילו הכריזו על כל מבצעי שישי השחור. באמת שאני ממציא להם תירוצים, אין תירוץ למה אתם מוכרים ב299-349 דולר עם שיגור של היילו 5 כמו שסוני מכרה שנה שעברה ב399$ בלי אף משחק.

מעניין אם יתממש החוק הישן של "נובמבר כפול מאוקטובר" ו-"דצמבר כפול מנובמבר".
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 03:32

היו מחירי 300$ בתקופת היילו 5? קשה לי להאמין שזה היה במספרים משמעותיים.

אלו המחירים שהולכים להיות בחגים בנוסף לבאנדלים מטורפים שאולי בגללם אנשים מחכים.

אבל הם לא צריכים שיכריזו על המבצעים הללו מראש, זאת אומרת שאני בספק עד כמה זה שיצאו כמה דליפות של סיילים של שישי השחור השפיעו עליהם, זאת פשוט מנטליות של סיילים מטורפים שהצרכנים רגילים שמתרחשים בחגים ושאולי החליטו לחכות בשבילם, זאת תופעה גם שלא היתה בסקאלה כזו בדורות קודמים, כל מני מבצע FIRE SALE חסרי תקדים שבדר"כ מתרחשים בתקופה הזו, גם בחנויות נקודתיות ולאוו דווקא בבאנדל רשמי של MS או סוני.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 09:31

חח איזה חודש איום. הודעת הPR שסוני שחררו לתקשורת אומרת המון. הרמיזות אומרות שהיילו 5 עשה פחות ממיליון עותקים, lol. קיאו, אתה רוצה לשנות את התחזית שלך לגבי טומב ריידר?

להזכירכם, בחודש של טיטאנפול הXB1 מכרה 311K יחידות חומרה. שנה וחצי אחרי עם היילו 5 היא מכרה 305K. יאללה מיקרוסופט, ללחוץ על הכפתור. תשחררו הכל גם למחשב. מי שרוצה שישחק על הקונסולה הסלונית של מיקרוסופט, ומי שרוצה שישחק את זה על המחשב דרך מערכת ההפעלה וכנראה גם החנות שלהם.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 11:02

https://twitter.com/oscarlemaire/status ... 6465545216

תמונה

גם אם נהיה נדיבים עם החלק הדיגיטלי ו'רגליים' לאור זה שהיילו 5 היה בחוץ למשך 5 ימים לעומת השבועיים-שלוש של המשחקים הקודמים בעת הדיווח, זה חתיכת התרסקות. סוף עידן?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 11:44

Kazz כתב:חח איזה חודש איום. הודעת הPR שסוני שחררו לתקשורת אומרת המון. הרמיזות אומרות שהיילו 5 עשה פחות ממיליון עותקים, lol. קיאו, אתה רוצה לשנות את התחזית שלך לגבי טומב ריידר?

להזכירכם, בחודש של טיטאנפול הXB1 מכרה 311K יחידות חומרה. שנה וחצי אחרי עם היילו 5 היא מכרה 305K. יאללה מיקרוסופט, ללחוץ על הכפתור. תשחררו הכל גם למחשב. מי שרוצה שישחק על הקונסולה הסלונית של מיקרוסופט, ומי שרוצה שישחק את זה על המחשב דרך מערכת ההפעלה וכנראה גם החנות שלהם.

חוץ מללעוג יש לך הסבר מה קרה בחודש הזה שהשוק התרסק ככה? אתה חושב שזה קשור לאנשים שמחכים למבצעי חגים או במשהו עמוק יותר?

והטבלה שהבאת למכירות היילו קצת בעייתית, צריך השוואה דומה של מספר ימים, שבועיים זה קצת לא הוגן למרות שברור גם בלי הטבלה שהמותג נפל קשות, פשוט כשמבצעים השוואות כאלו הן צריכות להיות עם פרמטרים דומים יותר, מילא היה יום יותר או פחות אבל שבועיים זה משמעותי.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 13:02

מה לעשות, ה NPD זה דיווח חודשי אז תמיד יש משחקים שנספרים עם מספר בודד של ימים בהשוואה לאחרים. אבל כפי שלמדנו באין ספור מקרים בעבר, רוב המכירות הן front loaded ומתרחשות בימים הראשונים של ההשקה ואחר כך יש ירידה דרסטית.

אני לא מתעמק בהסברים. אני נוטה לחשוב ששוק הקונסולות מצטמצם ובדור הזה הבום הגיע בהתחלה בניגוד לדור הקודם שהיה מאוזן יותר לאורכו. אולי מי שקנה פס4 באוקטובר קנה באנדל של קוד או SW ולכן זה ייספר רק בNPD הבא? לא יודע כמה זה ישפיע.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 14:34

דין, אתה מתכוון שכל אחת צריכה למכור מליון או ביחד?

אין מצב שביחד לא עוברות, אחרת אפשר לסגור את הבאסטה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 14:35

The best-selling title of the October 2015 U.S. Games Industry Report, Microsoft's Console Software SKU 'Halo 5: Guardians,' sold a combined total of 935K including all Bundle units.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 14:40

כולל באנדלים!?

הולי שיט, איזה פלופ.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 17:31

פולאאוט 4 שולח לחנויות 12 מליון עותקים ליום ההשקה שלו. סקיירים שלח 7 מליון.

http://www.gamespot.com/articles/fallou ... 0-6432277/

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 17:51

Kazz כתב:פולאאוט 4 שולח לחנויות 12 מליון עותקים ליום ההשקה שלו. סקיירים שלח 7 מליון.

http://www.gamespot.com/articles/fallou ... 0-6432277/

באתי לכתוב על זה בדיוק, ועוד שאלתי לפני 2 דקות בערך אם באטלפרונט/ הסרט סטאר וורס ישברו את השיא של COD וכבר FO4 עושה את זה ובהפרש מפלצתי, לא נתפס פשוט.
היה ברור מאנקדוטות ראשוניות שמדובר במשהו מפלצתי אבל לא חשבתי שעד כדי כך.
במספרים זה מתבטא ב 750 מליון דולר ביום אחד בלבד, damn!

יש לי הרגשה ש TR הולך להכשל ביחד עם היילו 5 והמסקנה שהמפיצות יסיקו ממכירות המשחקים השנה ובצדק זה שעולם פתוח זה השיט, תתכוננו להמשך השטפון.

דין, להוציא מליון בנובמבר זה לא כזה מובן מאליו, סוני למשל שנה שעברה בעונת חגים לא רעה עם הייפ גבוה עוד לפס4 והיא הוציאה 800K+, לצפות שכל אחת תוציא מליון אם לא זה כישלון זה קצת מוגזם, מקסימום טיפונת מאכזב, זו לא קטסטרופה כמו ששניהם ביחד ימכרו ככה שאז אפשר באמת לכבות את השאלטר.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 18:04

תשים לב שהמספר של פולאאוט הוא shipped ואילו זה של בלאק אופס היה sold-through. אם אקטיויז'ן היו מדווחים מספרי shipped לBO3 אז הוא היה יותר ממיליארד דולר (ידוע שגוסט שיגר לחנויות בהיקף של מיליארד דולר ושBO3 עשה יותר מזה).

קיבלנו גם מספרי NPD ל TKK לספטמבר ואוקטובר:
Within the September 2015 U.S. Games Industry NPD Report, the expansion sold 713K unit sales in its debut month. Please note that this figure includes all PlayStation 4 Bundles

In the October 2015 U.S. Games Industry Report that came out on Thursday, Destiny: The Taken King remained Activision Blizzard's best-selling title at U.S. Retail, slightly above the 200K sales threshold.

משמע שהאוסף של אנצ'רטד עשה פחות מ200K.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 18:22

רגע ה 500 מליון של BO3 זה לא היה הכנסות?

מאיפה הבאת את המליארד של גוסט, זכרתי שהיתה אז ירידה למותג, כנראה אני מתבלבל בין ספינים של PR.

אל תשכח גם שהנתון של COD הוא שלושה ימים לעומת יום השקה של FO4.

וכן, מספר מסכן לאוסף של אנצ'רטד, מפתיע שכן הרימאסטר של TLOU מכר מצויין, כנראה עניין של תקופת יובש נגד חגים, מגיע לסוני על כך שזה המשחק הגדול שלה לחגים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 18:42

דרך אגב יש גם מספרים מודלפים של סינדיקייט מ GAF:

(הודעה של מדליף NPD)

עשה 391K, הנה ניתוח שלו:

in the October 2015 U.S. Games Industry Sales NPD Report, Ubisoft's new Console Software SKU and best-selling October 2015 title 'Assassin's Creed Syndicate,' sold 391K units.

This is down significantly from the previous 'Assassin's Creed Unity,' but please keep in mind that the previous title launched in the Holiday Season (November 11th, 2014) and it was included as part of a prominent Xbox One bundle.

Perhaps a more apt comparison is to Ubisoft's 2013 iteration 'Assassin's Creed: Black Flag,' which released on October 29th, 2013.

In the October 2013 U.S. Games Industry report, Assassin's Creed IV: Black Flag sold 620K units in five days on the PlayStation 3 and Xbox 360 the month before 'next-gen' launched, while in the November 2013 Report when the titles launched on the PlayStation 4 and Xbox One, the title sold 1.2 million units.

It is unlikely that Assassin's Creed Syndicate will leach the lofty heights of its predecessors.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 20:43

לדרוש מליון מכל קונסולה בנובמבר? בדצמבר בקלות, בנובמבר זה לא יקרה. מכירות טובות בנובמבר זה במאות האלפים הגבוהים (כלומר 600-800 אלף), מליון זה חתיכת חד קרן בנובמבר.

בנושא tr, אם הone תכשל טוטלית בחגים אז מה לעשות, אבל אם היא תבצע סבבה בנובמבר דצמבר אז אני עומד מאחורי המספרים שלי.

בנושא fo4, משלוח ראשוני לחנויות זה נתון ריק לגמרי. הוא רק מראה כמה החנויות היו מוכנות לקנות, לא כמה הלקוחות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 21:10

נתון ריק לגמרי? אתה צוחק?

הנתון הזה לא סתם נקבע ראנדומלית, הוא מבוסס על ביקוש, הזמנות מוקדמות וכו׳
זה עדיין לא נמכר אבל לבטל אותו כחסר משמעות זה לא רציני, עובדה שהם שלחו כמעט פי 2 מסקיירים בזמנו וסקיירים מכר אדיר, הגיוני שהוא לפחות יגיע למספרים האלו (תלוי גם בפה לאוזן שנשמע לא בדיוק היסטרי וגם הממוצע הטיפונת מאכזב יכול לפגוע בו, אבל עדיין סביר להניח שיגיע לשם)

אני חושב שלטומב ריידר יש סיכוי טוב להכתש על ידו, התקווה היחידה זה שיש קהל גדול של אנשים שנמאס להם מעולמות פתוחים והם לא שחקני מולטי והם הלכו דווקא על טומב ריידר במקום פולאאוט, קוד ובאטלפרונט שהולכים לשלוט בחודש הזה.

אני מהמר על כשלון יחסי מבחינת שיגור אבל שכן יקנו אותו מספיק אנשים בהמשך כשירד המחיר, אנשים סימנו אותו בראש שלהם אבל הם מעדיפים משחקים אחרים ומצופים יותר כרגע, לא יודע אם בסופו של דבר סקוור תהיה מרוצה ממנו, לטעמי הם היו צריכים לשחרר אותו בחודשים בין AK להיילו או אפילו במקביל להיילו לאור הכישלון שלו, הוא בטח לא היה מאיים עליו יותר מדי (למרות שבמקרה של היילו זו חוכמה בדיעבד)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 22:55

bling כתב:נתון ריק לגמרי? אתה צוחק?

זה עדיין לא נמכר אבל לבטל אותו כחסר משמעות זה לא רציני, עובדה שהם שלחו כמעט פי 2 מסקיירים בזמנו וסקיירים מכר אדיר, הגיוני שהוא לפחות יגיע למספרים האלו (תלוי גם בפה לאוזן שנשמע לא בדיוק היסטרי וגם הממוצע הטיפונת מאכזב יכול לפגוע בו, אבל עדיין סביר להניח שיגיע לשם)

אני חושב שלטומב ריידר יש סיכוי טוב להכתש על ידו, התקווה היחידה זה שיש קהל גדול של אנשים שנמאס להם מעולמות פתוחים והם לא שחקני מולטי והם הלכו דווקא על טומב ריידר במקום פולאאוט, קוד ובאטלפרונט שהולכים לשלוט בחודש הזה.

אני מהמר על כשלון יחסי מבחינת שיגור אבל שכן יקנו אותו מספיק אנשים בהמשך כשירד המחיר, אנשים סימנו אותו בראש שלהם אבל הם מעדיפים משחקים אחרים ומצופים יותר כרגע, לא יודע אם בסופו של דבר סקוור תהיה מרוצה ממנו, לטעמי הם היו צריכים לשחרר אותו בחודשים בין AK להיילו או אפילו במקביל להיילו לאור הכישלון שלו, הוא בטח לא היה מאיים עליו יותר מדי (למרות שבמקרה של היילו זו חוכמה בדיעבד)

הנתון נקבע על ידי כושר השכנוע של המפיצה מול החנויות והזמנות מראש. עכשיו כשיש תגובות קרות (באופן יחסי) ותלונות על באגים שוברי משחק, לך תדע מה יקרה למכירות. הנתון הזה הוא לגמרי זיוף שיווקי, "תראו כמה עותקים הצלחנו לשכנע את החנויות לקנות". הרבה פעמים זה מתפוצץ להם בפנים.

ובנושא TR, אני בנושא התערבויות דברתי על המצב שלו בגיל שנה, השיגור יהיה טוב או לא טוב, בסופו של דבר מדובר במשחק איכותי בלעדי שהקודם מכר מליונים ונדחף בכל באנדל אפשרי בשנה הקרובה אז אני עדין מרגיש בטוח.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 נובמבר 2015, 23:44

אבל זה לא מעניין מצב אחרי שנה בטח שכנראה רוב המכירות מתרחשות בהתחלה. אתה מוכן לתת תחזית לכמה הוא ישלח\ימכור עד סוף מרץ, ואז בדיווח הרבעוני\שנתי של SE אולי יתנו את המספר הזה.
ואם נקבל מידע NPD בנובמבר כפי שקיבלנו לאוקטובר אז יש טעם גם להעריך את המכירות שלו ב NPD בחודש הראשון שלו. ובשבוע הבא אנחנו נלמד על השבוע הראשון שלו באנגליה אם אתה רוצה לתת תחזית גם על זה.

הנה לינק למה שטומב ריידר (וגם משחקי בת'סדה) האחרון עשה בשבועות הראשונים שלו באנגליה:

http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph ... tcount=145

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 23:50

מספרי אנגליה וארה"ב לבד לא ממש עוזרים לי, דברנו עולמית. וברור שמעניין מה קורה אחרי שנה, דברנו על שנה אז זה מה שמעניין. אם המשחק ימכור עד מרץ רק חצי מליון עותקים אז ברור שטעיתי ובגדול, אבל אם הוא ימכור 2-3 מליון? מי יודע. לא שזה משנה, לאף אחד לא היה הביצים להמר על TR חוץ ממני ולאסקין :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 נובמבר 2015, 01:23

הבעיה שאני לא בטוח שנקבל נתונים של שנה ראשונה. ההימור שלך היה 6 מליון?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 נובמבר 2015, 01:25

אכן, PC + XBOX ONE בנובמבר 2016.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 נובמבר 2015, 01:49

viewtopic.php?f=1&t=832&hilit=6+%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F&start=225

וממשיך בעמוד שאחרי...
נדב, אמרת 6 מליון על הONE בלבד.
אני אמרתי 3.5, ו-3 על המחשב, עד שיוצאת גירסת הPS4.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 נובמבר 2015, 03:50

סליחה, צודק. ואמרת 4 מליון, לא 3.5, אבל אם אתה רוצה לשנות ל3.5 אני בכיף אעדכן את הנושא התערבויות. כבר אמרתי לך באותו נושא שזאת בדיחה שאתה חושב שהוא ימכור על הPC כמעט כמו על הONE אפילו שהמכירות בPC הן לרוב חלשות בהרבה, בONE יש מלא באנדלים ופרסום והמשחק יוצא קודם לONE.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 נובמבר 2015, 11:49

DrKeo כתב:
bling כתב:נתון ריק לגמרי? אתה צוחק?

הנתון נקבע על ידי כושר השכנוע של המפיצה מול החנויות והזמנות מראש. עכשיו כשיש תגובות קרות (באופן יחסי) ותלונות על באגים שוברי משחק, לך תדע מה יקרה למכירות. הנתון הזה הוא לגמרי זיוף שיווקי, "תראו כמה עותקים הצלחנו לשכנע את החנויות לקנות". הרבה פעמים זה מתפוצץ להם בפנים.

ובנושא TR, אני בנושא התערבויות דברתי על המצב שלו בגיל שנה, השיגור יהיה טוב או לא טוב, בסופו של דבר מדובר במשחק איכותי בלעדי שהקודם מכר מליונים ונדחף בכל באנדל אפשרי בשנה הקרובה אז אני עדין מרגיש בטוח.

התגובות אכן קרות באופן יחסי, גם בסטים שזה נראה שכולם קוטלים את המשחק יש רוב של כמעט 80 אחוז מרוצים שאוהב וזה מדגימה די קורית של שחקנים.

עכשיו תחשוב במונחים של 12 מליון, אין פה מקרה של אססינס קריד יוניטי שהתגובות זוועה, רק חלק מאוכזבים, זה די נפוץ במשחקים שהם לא קונצנזוס מוחלט בקרב השחקנים, גם מגס5 כזה...

הנתון הזה לא זיוף שקרי ב 100 אחוז ובביטול מוחלט כמו שאתה עושה, הוא כן מעיד על השקה גדולה מאוד, תרצה או לא, אפילו אתר פורנו מסויים שחרר נתונים שהיתה ירידה של 10 אחוז בפעילות האתר ביום שפולאאוט שוחרר, הוא המשחק הכי נמכר באמאזון ל 2015, הכי משוחק בסטים, להגיד ש 12 מליון לא אומר כלום זו בדיחה,זו כן אינדיקציה להשקה מעולה ואין משהו קטסטרופלי עם המשחק שירמוז על כשלון בסגנון שכולם מחזירים את המשחק או משהו, מקסימום הרגליים לא יהיו ארוכות כמו שהיו יכולות להיות עם ממוצע 9 פלוס והכתרות של GOTY מצד כולם אבל עדיין יש פה הצלחה גדולה.

בקשר לטומב ריידר, קשה לי להכנס לחישובי מספרים כי אני חושב שהמשחק ימכר יפה כשירד למחירים נמוכים, זאת אומרת שאנשים כן מעוניינים לשחק בו, רק לא עכשיו ובמחיר מלא, אז זה שהוא יגיע לכמה מליונים בזכות זה שימכר ב 15$ זה לא בדיוק מלהיב, התחזית שלי איתו זה שתהיה לו השקה רעה במחיר מלא ושבסופו של דבר הוא לא יחשב להצלחה גדולה גם אם ישיג מספרים סבירים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 נובמבר 2015, 13:49

ההרחבה החדשה של SC2 מוכרת יותר ממיליון ביום הראשון:
http://www.ign.com/articles/2015/11/13/ ... n-24-hours

זה בטח יותר ממה שהיילו 5 וTR עשו ב24 השעות הראשונות.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 21 אורחים