טוב, סיימתי את המשחק. אני חייב להגיד שאני די בשוק, הוא מקדים את זמנו בשנים ורוב מה שמופיע בmgs משנת 98, משחק שנחשב די חדשני בזמנו, קיים כבר בmg משנת 87. המשחק קצר, סיימתי אותו תוך 3 א שעות ובצורה מוזרה מאוד נהנתי. השליטה מזעזעת, הכל מאוד ״קלאנקי״ אבל החוויה התרבותית של חדשנות בשילוב עם הייפ הזוי לmgs5 משכו אותי להמשיך. אז החלטתי לעשות קיצור תולדות הזמן.
המשחק מתחיל כשביג בוס שולח אותך, סוליד סנייק הצעיר, לאחת המשימות הראשונות שלך בדרום אפריקה. מישהו הפך לבוגד, הקים צבא פרטי במבצר שנקרא outer heaven ומחזיק במדען שבונה לו מטאל גיר, מק שמסוגל לשגר טיל גרעיני מכל מקום בעולם. המשחק מתנהל במבט מלמעלה כשאתה צריך להתחמק מאוייבים ומערכות הזעקה, אוסף חפצים ובעיקר כרטיסי גישה לחדרים נעולים. כל העולם של המשחק מחובר ואין באמת התקדמות לינארית, משיגים חפצים וכרטיסים שעם הזמן עוזרים לך לפתוח עוד ועוד מהעולם. החפצים הם יצירתיים יחסית למשחק כל כך עתיק, פנס להעיר חדר חשוך עם מלכודות, סיגריות בשביל לראות לייזרים שמאוחר יותר אפשר לשדרג למשקפי אינפרא אדום, טילים מונחים להשמדת פנלים שמחשמלים את הרצפה, מסכת גז לחדרים מורעלים או בקבוקי חמצן בשביל לצלול מתחת למים. יש לך קשר שבו ארבע דמויות מתקשרות איתך כשאחד מהם הוא ביג בוס. כמו במשחקים המודרנים יש לך בצד אחד את הנשקים כשהכפתור כתף הימני נותן לך את הבחירה מה להחזיק ובצד שמאל כפתור כתף שמאלי נותן לך לבחור באיזה חפץ להשתמש.
אחרי שמסתננים לouter heaven אנחנו מוצאים את גריי פוקס הכלוא שמספר לנו על הד״ר שהמנהיג של outer heaven מחזיק בשביל שיצור לו את מטאל גיר. אחרי שמצילים את הד״ר המשחק לוקח את סנייק במסעות שונים שחלקים כוללים חלקים אופציונאלים כמו למשל מסע במדבר עם עקרבים שמרעילים אותך. בשביל להצליח להגיע לקצה המדבר חייבים להשיג מצפן אחרת הוא לא נגמר לעולם אבל נוגדן, חפץ אופציונאלי שצריך למצא לפני כן, יכול להפסיק את דימום החיים שנגרם מהעקרבים ולעזור לך לעבור את המדבר. המשחק מלא בחפצים אופציונאלים כמו למשל גלאי מתכות בשביל למצא מוקשים במקום להתפוצץ מהם רנדומאלית.
כשמגיעים לקצה המדבר תוקפת אותך קבוצת חיילים שעומדים בכניסה לבניין המוקף משאיות. ביג בוס שעוזר לך בקשר שוב ושוב במהלך המשחק אומר לך לרוץ מהר למשאית הימנית. אני נכנס למשאית, סנייק אומר שהיא מתחילה לזוז והופ, היא החזירה אותי לתחילת המשחק. למזלי האזורים מחוברים בצורה חכמה כך שתוך כמה דקות חזרתי למדבר וחזרתי למשאיות. ביג בוס שוב אומר לי להכנס למשאית, אני מתעלם ממנו ונכנס לבניין. בפנים מחכים לי חיילים, ביג בוס שוב מתקשר ואומר לי להמלט מייד לדלת משמאל, אני רץ אליה ונופל לתהום שבצד השני. חשוד משהו. אני חוזר לחדר, דופק על הקירות עד שאחד מהם עושה רעש שונה, אני מציב שם c4 והקיר מתפוצץ ואני ממשיך הלאה.
אני ממשיך את דרכי בקומפלקס וביג בוס מתקשר שוב, הפעם הוא אומר לי שהמשימה בוטלה ואני צריך לכבות את הפס3 שלי, הפעם לא הקשבתי. כמובן שאז הטוויסט קורה, ביג בוס הוא בעצם העריק שהקים את outer heaven. אני משמיד את מטאל גיר, הורג את ביג בוס ונמלט מהמתקן שמתפוצץ בפיצוץ גרעיני. כמיבן שאחרי הכתוביות ביג בוס מראה שהוא חיי ושהוא יהרוג את סנייק.
מחר אני מתחיל את metal gear 2: solid snake. נכנסים לעדין ה16 ביט

We're just normal men. We're just innocent men