נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 13:02

dean כתב:שמעתי, וזה עומד בקנה אחד עם זה שמפתחים אמרו שה PS5 יותר מעניינת\מרגשת אותם (אם אני זוכר נכון).

תאכלס, מיקרוסופט פשוט בנתה PC מאוד חזק בלי יותר מדי כאבי ראש (לטוב ולרע).
אם היה אפשר להתקין על זה ווינדוס 10 הייתי קונה ביום היציאה. משתלם.

סוני החליטה ללכת על כיוון יותר חדשני ויצירתי והתפשרה במעט על כח העיבוד.
לדעתי? עדיף. כח עיבוד תמיד אפשר להוסיף עם גרסת פרו, שאר הדברים (SSD מטורף, סאונד מטורף, זיכרון אחיד) יותר בעייתי לשנות\להוסיף בדיעבד.

אבל כן, אם לא הייתי יודע שתגיע גרסת פרו עוד שנתיים שלוש הייתי מתבאס בטוח.

לא, מיקרוסופט לא בנתה PC, אפילו לא קרוב. סוני פשוט ברברה במשך 45 דקות על ה-SSD שלהם, בדיוק כמו שאמרתי לפני התצוגה שלהם שהולך להיות בכדי להסתיר את העובדה שהפס5 חלשה בכל קטגוריה אפשרית, אז הם השרישו בך את זה. ה-XSX הוא מכשיר עם קוסטמיזציה סופר עמוקה. סתם לדוגמה, MS הוסיפו לכל CU ב-GPU יכולות INT8 ו-INT4 מה שאומר שה-XSX הולכת להיות מפלצת machine learning, אתה הולך לראות עליה ישומים סופר מעניינים שכבר מתחילים עם ה-HDR לכל משחק BC קיים ברמת ה-OS. מיקרוסופט נותנת גישה נמוכה לבניית מבנה BVH לרייטרייסינג. מיקרוסופט גם עשתה סאונד צ'יפ שיודע לעבוד עם הליבות RT שב-GPU. מיקרוסופט גם הוסיפה ופזרה לכל אורך ה-SOC כמעט 80 מגה של ESRAM שמשמשים את ה-SSD, הGPU וה-CPU. מיקרוסופט בנתה קונטרולר מקוסטם ל-SSD, בדיוק כמו סוני, אבל הם לא ברברו עליו 45 דקות כי הם לא ניסו להסתיר את שאר המערכת. מיקרוסופט משתמשת בדחיסה יותר יעילה משל סוני ב-SSD, אבל גם על זה הם לא דברו יותר מדי. תוסיף על זה שהמהירויות שעון של ה-XSX ושל ה-SSD הן נעולות ב-XSX, דבר שלא קיים בשום PC ויהפוך את הפיתוח לקל יותר בזמן שמערכת הבוסט של סוני שנועדה לכפר על קונסולה חלשה יותר תגרום למפתחים כאב ראש. האמת, אפילו לא שמעתי את סרני מדבר על הנושא אבל SSD אחרי כמה דקות מתחמם קלות ואז הוא סובל מנפילת ביצועים קיצונית בזמן שה-XSX לא סובלת מזה (ואולי הפס5 כן, מי יודע, סרני התעלם מהבעיה).

אז לא, ה-XSX היא לא "PC חזק". יש לה סאונד צ'יפ יעודי, יש לה קונטרולר SSD יעודי, יש לה קוסטמיזציה עמוקה בדיוק כמו שיש לסוני. וכן, סוני שמה דגש ענק על סאונד (שאותי לא מעניין במיוחד) ועל ה-SSD אבל גם MS שמה עליהם דגש, פשוט הם שמו דגש על כל המערכת ויצרו מכונה מאוזנת הרבה יותר בזמן שסוני שמו את כל הכסף שלהם על ה-SSD והסאונד ובסוף העלו מהירויות שעון בהסטריה כשהם הבינו ש-MS הולכת להיות חזקה מהם באיזה 50%.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 13:06

ברור שב-2023 המצב יהיה אחר אבל כיום אנשים לא יקנו SSD במיוחד בשביל 2 משחקים. לא בהמוניהם לפחות, אז אני לא חושב שמיקרוסופט תפתח משחקים שינצלו את הSSD ״כמו שצריך״ בערך בשלוש השנים הקרובות ואילו סוני כנראה תעשה זאת כנראה מהבלעדי הראשון שלה. אנחנו כבר יודעים שזה המצב אצל מיקרוסופט, כי הם הכריזו שזה הולך להיות ככה בשנתיים הקרובות... אז יהיה ממש מעניין לראות בשנים הראשונות, אם מיקרוסופט תציג לנו רק גרפיקה יפה יותר בזמן שסוני יספקו חוויות דור הבא אמיתיות, דברים שלא היו אפשריים, שהם מעבר לגרפיקה/פירוט, כמו שדיברנו בעמודים קודמים.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 19 מרץ 2020, 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 מרץ 2020, 13:08

מה גרסת הפרו משנה? זה כמו לחגוג בתור בעל וואן שיוצאת ה X. בסוף הכל הולך להיות מושפע מהחומרות הקיימות, אם הפס5 חלשה יחסית אז היא תחזיק את הדור קצת מאחור, גרסת הפרו לא תשנה את זה בכלום, אלו יהיו משחקי פס5 בסופו של יום ולא נזכה לראות ניצול מעניין באמת של החומרה המשודרגת.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 19 מרץ 2020, 13:18

bling כתב:מה גרסת הפרו משנה? זה כמו לחגוג בתור בעל וואן שיוצאת ה X.

לא אותו הדבר בכלל.
שונה לגמרי.
לא קרוב אפילו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 מרץ 2020, 13:29

בוא תסביר. בסוף אם הפס5 חלשה יותר היא זאת שתקבע את הטון לאורך כל הדור ושום פרו לא תשנה את זה.

הזוי שיש אנשים שהנתונים של הפס5 דווקא יצרו אצלם הייפ, למי באמת אכפת מסאונד על פני כוח גראפי וחישובי?

כל הנתונים המשתנים שלהם יוצרים רושם של קונסולה פחות מאוזנת וגם קשה יותר לפיתוח בניגוד לפילוסופיה של סרני שדוגלת בנגישות קלה למפתחים, יש מצב שזה באמת הגיע מצעדים של יאוש אחרי שלמדו על הנתונים של התחרות.

הפרזנטציה היתה רעה מאוד ללא שמץ של הייפ, סוני ידעה שלא רק מפתחים יצפו בזה ועדיין הם לא דאגו להנגיש אותה או לזרוק עצם לקהל עם איזו הדגמה מרשימה או משהו שמעבר לברברת על SSD.

אני אשכרה מרגיש חוסר ביטחון ושסוני פשוט לא יודעת מה היא עושה, מייקרוסופט לעומת זאת נראים סופר חדים ועושים את כל הצעדים הנכונים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מרץ 2020, 13:29

ממש לא שונה,זו תהיה אחד לאחד אותה הסיטואציה. הפיתוח תמיד יושפע מהמכנה המשותף הנמוך ביותר ואם זו תהיה הפס5,הפרו לא יביא הרבה מעבר לרזולוציה ופריימרייט ואולי אפקטים יפים יותר פה ושם. לגבי מה שאמרת על הזיכרון,גם הזיכרון של הx מופיע כaddress space משותף לgpu וcpu,בדיוק כמו בדור הנוכחי,עם רוחב פס משתנה,אבל עדיין יש למפתחים גמישות מלאה לאן הם רוצים להקצות את הזיכרון. בסך הכל,בקטגוריית הזיכרון כל אחת מהן התפשרה בצורה שונה אז זה די נראה שהן יסיימו על אותה קרקע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 13:36

אותי מעניין מה יקרה אם MS תעשה מה שהיא עשתה עם הOne ותחליט לדחוף את המהירות שעון עוד טיפה לפני השיגור. בOne הם הוסיפו 6.6% באוגוסט 2013, רק שלושה חודשים לשיגור. אם ה-XSX תקבל 6.6%, זה ישים אותה בול על 13TF.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 13:41

bling כתב:בוא תסביר. בסוף אם הפס5 חלשה יותר היא זאת שתקבע את הטון לאורך כל הדור ושום פרו לא תשנה את זה.

הזוי שיש אנשים שהנתונים של הפס5 דווקא יצרו אצלם הייפ, למי באמת אכפת מסאונד על פני כוח גראפי וחישובי?

כל הנתונים המשתנים שלהם יוצרים רושם של קונסולה פחות מאוזנת וגם קשה יותר לפיתוח בניגוד לפילוסופיה של סרני שדוגלת בנגישות קלה למפתחים, יש מצב שזה באמת הגיע מצעדים של יאוש אחרי שלמדו על הנתונים של התחרות.

הפרזנטציה היתה רעה מאוד ללא שמץ של הייפ, סוני ידעה שלא רק מפתחים יצפו בזה ועדיין הם לא דאגו להנגיש אותה או לזרוק עצם לקהל עם איזו הדגמה מרשימה או משהו שמעבר לברברת על SSD.

אני אשכרה מרגיש חוסר ביטחון ושסוני פשוט לא יודעת מה היא עושה, מייקרוסופט לעומת זאת נראים סופר חדים ועושים את כל הצעדים הנכונים.

אם באמת תוכל לשמוע מאות טיפות מים לעומת פשוט לשמוע ״גשם ברקע״ - כנראה שגם לך יהיה אכפת מזה יותר, מאשר שתאלץ לשחק באפסקייל ברזולוציה שלא תשים לב אליו, למשל. או עניין השלט שנשמע מאוד משמעותי ממי שניסה אותו.

וכן, מי שרוצה לשחק בעיקר במשחקי צד ג׳ עם 15% יותר פירוט - שיקנה XSX. אבל שיזכור שעד 2023 כנראה גם לא יראה חוויות שלא היו אפשריות עד כה, בעוד ש*כנראה* (חובת ההוכחה על סוני) - בשנתיים/שלוש האלה נראה משחקים כאלה מהצד של הבלעדיים של סוני.

בנוסף, לי באופן אישי צד ג׳ לא מעניין כי אותם אשחק על המחשב הבא שלי בפירוט גבוה מזה שיהיה בXSX עם RT הרבה יותר רציני וכו׳, אז מקווה שאתה מבין עכשיו למה אצלי ההייפ דווקא עלה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 13:43

Laskin כתב:ברור שב-2023 המצב יהיה אחר אבל כיום אנשים לא יקנו SSD במיוחד בשביל 2 משחקים. לא בהמוניהם לפחות, אז אני לא חושב שמיקרוסופט תפתח משחקים שינצלו את הSSD ״כמו שצריך״ בערך בשלוש השנים הקרובות ואילו סוני כנראה תעשה זאת כנראה מהבלעדי הראשון שלה. אנחנו כבר יודעים שזה המצב אצל מיקרוסופט, כי הם הכריזו שזה הולך להיות ככה בשנתיים הקרובות... אז יהיה ממש מעניין לראות בשנים הראשונות, אם מיקרוסופט תציג לנו רק גרפיקה יפה יותר בזמן שסוני יספקו חוויות דור הבא אמיתיות, דברים שלא היו אפשריים, שהם מעבר לגרפיקה/פירוט, כמו שדיברנו בעמודים קודמים.

לאסקין, באמת שאני לא מבין אותך. קונסולות כבר שני דורות קובעות את הטון, בו נהיה כנים, ה-PC בקושי מעניין מפיצות באופן יחסי, הוא אחרון בתור. אם יש טכנולוגיה לשתי הקונסולות, הטכנולוגיה הזאת תנוצל עד הסוף על ידי מפתחים. גיימרים ב-PC? הם יצטרכו להתאם את עצמם. כלומר לי יש כרגע SSD של 3.5GB/s שיצא בתחילת 2019, כלומר אני כבר מוכן לכל מה שה-XSX תזרוק על המחשב שלי. אתה חושב שמחשבי גייימינג מהשנים האחרונות הם כל כך שונים? כל מי שיש לו NVMe כנראה נמצא בסביבות ה-ballpark של הSSD של ה-XSX, אז למה שלא ינצלו את זה. ונניח שיתנו SSD כדרישת מינימום, אם אתה שחקן PC קמצן אז תקנה SSD של 512GB ב-70$. כלומר באמת, אתה תראה אנשים קונים 3070RTX ב-400$ בשביל לשחק משחקי דור הבא עם RT אבל הם לא יקנו SSD ב-70$? יותר מזה, הם יקנו SSD ב-200$, כי זה הטבע של שחקני PC. והמצחיק הוא שלפטופים הם כבר מוכנים מראש לזה כי לפטופים של גיימרים תמיד באים עם NVME אלה אם קנית באמת את הלפטופ הכי מחורבן בחנות :)

Laskin כתב:
bling כתב:בוא תסביר. בסוף אם הפס5 חלשה יותר היא זאת שתקבע את הטון לאורך כל הדור ושום פרו לא תשנה את זה.

אם באמת תוכל לשמוע מאות טיפות מים לעומת פשוט לשמוע ״גשם ברקע״ - כנראה שגם לך יהיה אכפת מזה יותר, מאשר שתאלץ לשחק באפסקייל ברזולוציה שלא תשים לב אליו, למשל. או עניין השלט שנשמע מאוד משמעותי ממי שניסה אותו.

וכן, מי שרוצה לשחק בעיקר במשחקי צד ג׳ עם 15% יותר פירוט - שיקנה XSX. אבל שיזכור שעד 2023 כנראה גם לא יראה חוויות שלא היו אפשריות עד כה, בעוד ש*כנראה* (חובת ההוכחה על סוני) - בשנתיים/שלוש האלה נראה משחקים כאלה מהצד של הבלעדיים של סוני.

בנוסף, לי באופן אישי צד ג׳ לא מעניין כי אותם אשחק על המחשב הבא שלי בפירוט גבוה מזה שיהיה בXSX עם RT הרבה יותר רציני וכו׳, אז מקווה שאתה מבין עכשיו למה אצלי ההייפ דווקא עלה :)

גם ל-XSX יש סאונד צ'יפ יעודי לאסקין, אין לנו מושג איזה מהם חזק יותר ומה כל אחד מסוגל לעשות. בכל מקרה זה מעניין שפתאום כולם מתים על סאונד, לפני שידענו שהפס5 חלשה יותר מה-XSX כולם דברו על TF :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 13:53

לגבי המחשב - אני מקווה שאתה צודק ולא יפחדו וילכו על המכנה הנמוך, שבמפתיע יהיה מחשב. אבל אני לא חושב שזה נכון ש״לא אכפת למפיצות מהמחשב״... אני מסכים איתך מצד אחד, ומצד שני אתה לא תראה מפתחים עושים משחקים שנשענים על RT בבלעדיות לתאורה שלהם, רק בגלל שיש את זה בקונסולות, נכון? הם עדיין יעשו גם וגם, במקרה הטוב. (וגם, ברור שזו הוצאה כספית ברמה אחרת, ויישענו על RT בבלעדיות ברוב המשחקים אולי רק ב-2028, אבל זה בגלל שכנראה יכולות הRT בקונסולות הבסיס של הדור הבא יהיה כנראה די חלש).
אז זה רק חצי נכון, ונאלץ לחכות ולראות האם כבר מתחילת 2021 משחקים ידרשו SSD. אני מנחש שלא, ממש לא אפילו, כי עדיין הדור הקודם ייתן את הטון, בטח אחרי הקורונה הזו, שאנחנו לא יודעים כמה מליונים יקפצו לדור הבא, צד ג׳ לאו דווקא יתחשבו בזה לפני, כמו שאמרת - 2023 כי יש להם איזה 150 מליון אנשים שעדיין יהיו תקועים בדור הקודם, יש לך סוויץ שלא הולך לשום מקום ובטח יהיה סוויץ׳ 2 שיחזיק הרבה מהם מאחור עוד שנים וכו׳.
אז כן, אני לא צופה הרבה משחקים שדורשים SSD (ולכן משחקי דור הבא ״אמיתיים״, מעבר לגרפיקה בלבד) לפני 2023.
Change my mind ;)

לגבי הסאונד - אמרתי ״אם באמת״... משמע רק אם זה באמת יהיה ההבדל. ולכי השלט אני כבר הרבה זמן חופר על זה פה, ייאמר לזכותי, וגם לרעתי :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מרץ 2020, 14:06

הלוואי שהיינו בימים שהפיסי היה קובע את הטון..אני זוכר איך בתור ילד היו נפערות לי העיניים פעם בכמה חודשים עם משחקים כמו far cry וhl2,אבל התקופה הזו הסתיימה,וקונסולות הן מה שמזיז למפיצות כמו שקיאו אמר,ולכן באופן די מצחיק הקונסולה הכי מעניינת היא דווקא החלשה ביותר,כי היא זו שתקבע במידה רבה איך הדור הזה הולך להיראות תרתי משמע.
אגב קיאו,אני מוכן להמר כבר עכשיו שפיתרון הסאונד של סוני עדיף משמעותית על זה של ms נטו בגלל הזמן שסרני בירבר עליו בסשן,וזה מאוד מתבקש שכל חברה תתמקד בחוזקות שלה ולא באלו של המתחרה. SSD ואודיו ואני מניח שגם הקונטרולר (נכון,עניין של טעם,אבל לא שמעתי על מנגנון רטט מתוחכם כמו של סוני אצל ms והimpulse triggers זה ממש לא מה שאני מדבר עליו) יהיו נקודות החוזקה של סוני וכל השאר של ms.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 מרץ 2020, 14:16

נו באמת לשמוע אלפי טיפות מים? אנשים בקושי מבדילים בין איכויות מפ3 שונות.

הראו את השלט או משהו?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 14:18

הראו לכתבים... אבל פרוטוטייפ. ויותר מעניין אותי הFORCE FEEDBACK בטריגרים מאשר הרטט ההפטי, האמת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 מרץ 2020, 14:19

swiss-the-engine כתב:נו באמת לשמוע אלפי טיפות מים? אנשים בקושי מבדילים בין איכויות מפ3 שונות.

הראו את השלט או משהו?

השלט זה משהו שנופל תחת ההגדרה של ״מעניין״ אז ברור שלא הראו.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 19 מרץ 2020, 14:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 14:22

בסוף נקבל הצצה לשלט של הפס6 לפני שנקבל כפתור לייק פה :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 מרץ 2020, 14:44

מייקרוסופט, ממה שאני מבין, מסתמכים על atmos שרק אנשים עם setup סופר מורכב עם רמקולים בתקרה או רמקולים שמקרינים לתקרה יכולים באמת להינות ממנו. מהפתרון אודיו של סוני ירוויח כל מי שיש לו אוזניות סטריאו, אפילו אנשים עם אוזניות אייפון.
זה לא היה כ"כ ברור מההרצאה של סרני שאמר שהם יכלו להשתמש באטמוס אבל בחרו ליצור פתרון ייעודי - כלומר אם סוני לא שילמה את הרישון לאטמוס אז באופן אבסורדי דווקא אנשים עם מערכות אודיו high end יצאו מופסדים (אני מאוד ספקני בקשר ל 3d audio מחוץ לאוזניות, הם גם אמרו שזה הדבר האחרון שהם יגיעו אליו וכנראה לא סתם), אבל הם המיעוט הקטן בניגוד לרוב הגדול של האנשים שמשחק עם אוזניות גיימרים מעפנות במקרה הטוב או עם הרמקולים של הטלווזיה במקרה הרע. סאונד זה באמת משהו שלא מעניין הרבה אנשים וחבל שכך, זה חצי מהחוויה.. אבל בגלל שהוא מכוון לקהל הרחב הפתרון של סוני כן אמור להיות גיים צ'יינג'ר להמון גיימרים, הרבה יותר ממה שאנשים כאן טועים לחשוב.
להבדיל בין איכויות של קבצי mp3 זה דווקא קשה, אפילו עם ציוד יקר, לשמוע טיפות של גשם שמרגישות כאילו הם נופלות עליך מלמעלה זה משהו שכל אחד יכול לשים לב אליו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 מרץ 2020, 15:03

bling כתב:
swiss-the-engine כתב:נו באמת לשמוע אלפי טיפות מים? אנשים בקושי מבדילים בין איכויות מפ3 שונות.

הראו את השלט או משהו?

לא בטוח הבנתי אותך. לטעמי הכל מעניין.
"להבדיל בין איכויות של קבצי mp3 זה דווקא קשה, אפילו עם ציוד יקר, לשמוע טיפות של גשם שמרגישות כאילו הם נופלות עליך מלמעלה זה משהו שכל אחד יכול לשים לב אליו.
תשמעו את הסרטון יוטיוב שהבאתי לכאן עם אוזניות ותגידו לי אם אתם לא שמים לב לשום הבדל."
לא חושב שציוד יקר הוא משהו שצריך בשביל להבדיל בין קבצי אודיו שונים. לא נראה לי שהסרטון אודיו קשור, שומעים סאונד שמגיע מכל מיני מקומות, לא רואה למה צריך את הגישה של סוני בשביל לקיים סאונד תלת מימדי כזה בזמן משחק. ובכל אופן אני לא רואה את ההקשר בין "כביכול" לשמוע מאה אלף טיפות מסביבך לבין לשמוע טיפה שפוגעת לך בראש או באוזן או בחולצה. הרי ההשוואה הייתה לשמוע איזה סאונד "סטטי" מוקלט של גשם לעומת "לשמוע" כל טיפה וטיפה ולקבל הרגשה יותר אימרסיבית.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 מרץ 2020, 15:42

צודק, לא קראתי נכון מה שכתבת, חשבתי שהתייחסת לכיוון של הטיפות, יעני מיקום של צלילים (שזה העיקר במה שסוני עושים כאן), לא לאיכות שלהם (שזה משהו שאי אפשר להנדס לאוזניות בעשרים שקל, זה כבר תלוי בציוד שלך).
ואתה לא אמרת קבצי אודיו שונים, אמרת קבצי mp3 שונים - אם אתה יכול להבדיל בין 128kbps ל 192kps אז מה אני יגיד לך, כל הכבוד, יכול להיות שיש לך יכולות שמיעה של סופרמן.
אבל גם בקשר לקבצי אודיו שונים רוב האנשים, עם ציוד בסיסי, יתקשו מאוד למצוא הבדלים בין קובץ mp3 באיכות טובה לקובץ flac העדיף. לא חושב שאתה יכול לשמוע הבדלים עם כרטיס קול מובנה בלוח אם וזוג רמקולים ב 200$ למשל. ככל שהציוד שלך יותר טוב ככה הקבצי mp3 שלך ישמעו פחות טוב ומן הסתם תשים לב יותר להבדלים באיכות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 15:54

swiss-the-engine כתב:
bling כתב:

הראו את השלט או משהו?

לא בטוח הבנתי אותך. לטעמי הכל מעניין.

הוא התכוון שבהרצאה של סרני לא היה שום דבר מעניין :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 מרץ 2020, 17:29

מה שלאסקין אמר.

ציטוט של ג׳ייסון מקוטאקו:

I heard from at least 3 Different people in the last couple of hours like, WOW, the Playstation 5 is actually the more superior piece of Hardware in a lot of different ways despite of what you see in the Spec Sheets.

לא שאני באמת קונה את זה, אבל סתם כדי לזרוק איזה קיסם למדורה... :!:

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 מרץ 2020, 17:41

idan כתב:צודק, לא קראתי נכון מה שכתבת, חשבתי שהתייחסת לכיוון של הטיפות, יעני מיקום של צלילים (שזה העיקר במה שסוני עושים כאן), לא לאיכות שלהם (שזה משהו שאי אפשר להנדס לאוזניות בעשרים שקל, זה כבר תלוי בציוד שלך).
ואתה לא אמרת קבצי אודיו שונים, אמרת קבצי mp3 שונים - אם אתה יכול להבדיל בין 128kbps ל 192kps אז מה אני יגיד לך, כל הכבוד, יכול להיות שיש לך יכולות שמיעה של סופרמן.
אבל גם בקשר לקבצי אודיו שונים רוב האנשים, עם ציוד בסיסי, יתקשו מאוד למצוא הבדלים בין קובץ mp3 באיכות טובה לקובץ flac העדיף. לא חושב שאתה יכול לשמוע הבדלים עם כרטיס קול מובנה בלוח אם וזוג רמקולים ב 200$ למשל. ככל שהציוד שלך יותר טוב ככה הקבצי mp3 שלך ישמעו פחות טוב ומן הסתם תשים לב יותר להבדלים באיכות.

לא להיכנס לויכוחי אודיופילים אבל אני חושב שזה ממש לא נכון, פשוט כמובן שאני ממש לא מבדיל אם לא תשמיע לי את הקבצים אחד אחרי השני (כלומר זרוק לי קובץ אחד ותבקש ממני להחליט איזה "איכות" הוא כנראה לא יצליח לי. בכלל). קצת כמו DF וכל מיני הבדלים מינוריים שחייבים לראות תמונה מול תמונה בשביל לשים לב להבדל (ועוד באיזה 100% זום).

בכל אופן לא רואה איך עניין אודיו כזה (בפרט שברור שגם התחרות מתעסקת בזה, פשוט מכיוון שונה) יכול להיות גיימצ'נג'ר.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 מרץ 2020, 18:10

טוב,עשיתי עבודת בילוש קטנה על הוידאו האחרון של DF והיא אומנם לא מרשימה כמו זו של קיאו והמערך זיכרון של ה-Series X אבל לפחות אני יכול לחשוף כאן את הגילוי המרעיש שלי :D - ה-Series X לא תומכת ב-Wi-Fi 6,רק בתקן AC. לא מאוד מעניין או קריטי,אבל עדיין מוזר שמכשיר פרימיום כזה לא תומך בתקן האחרון.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 מרץ 2020, 18:23

swiss-the-engine כתב:
idan כתב:צודק, לא קראתי נכון מה שכתבת, חשבתי שהתייחסת לכיוון של הטיפות, יעני מיקום של צלילים (שזה העיקר במה שסוני עושים כאן), לא לאיכות שלהם (שזה משהו שאי אפשר להנדס לאוזניות בעשרים שקל, זה כבר תלוי בציוד שלך).

לא להיכנס לויכוחי אודיופילים אבל אני חושב שזה ממש לא נכון, פשוט כמובן שאני ממש לא מבדיל אם לא תשמיע לי את הקבצים אחד אחרי השני (כלומר זרוק לי קובץ אחד ותבקש ממני להחליט איזה "איכות" הוא כנראה לא יצליח לי. בכלל). קצת כמו DF וכל מיני הבדלים מינוריים שחייבים לראות תמונה מול תמונה בשביל לשים לב להבדל (ועוד באיזה 100% זום).

בכל אופן לא רואה איך עניין אודיו כזה (בפרט שברור שגם התחרות מתעסקת בזה, פשוט מכיוון שונה) יכול להיות גיימצ'נג'ר.

אלא אם אני מפספס איזה מידע שמיקרוספט שיחררו, הם פשוט קנו את הרישיון לאטמוס עד כמה שאני יודע. זה משהו שקיים גם על ה xbox one x אאל"ט. אז עזוב שהפתרון של סוני לכאורה יותר טוב כי הוא תומך ביותר רמקולים מאטמוס, ההבדל העיקרי הוא שבשביל להינות ממה שמיקרוסופט מציעה אתה צריך לקנות ציוד אודיו ייעודי, בשביל להינות ממה שסוני מציעים אתה צריך רק את הזוג אוזניות שכבר יש לך בבית. הפתרון של סוני מכוון למכנה הנמוך ביותר ולכן גם יהיה לו אימפקט הרבה יותר משמעותי, כי פשוט הרבה יותר אנשים יחוו אותו - אבל התכוונתי בדיוק לכך, שהוא גיים צ'יינג'ר מבחינת אודיו להמון גיימרים (אם אכן יש אמת בפרסום וכו'), לא התכוונתי לומר שהוא גיים צ'יינג'ר מבחינת מלחמת הקונסולות וכל זה... אני בטוח שזה די חסר משמעות במובן הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 18:54

יש מפתחים ומלחיני משחקים שחושבים שזה גיימצ׳יינג׳ר
https://wccftech.com/sony-ps5-3d-audio-big-leap/

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 מרץ 2020, 18:57

אני תחת הרושם שטנחנו מדברים על מערכת סימולציות סאונד מתקדמת. אם הבנתי נכון שתי החברות השקיעו בנושא הזה. אם הבנתי זאת נכון אז מפה אני אומר שההפרשים שאדם ממוצע ישמע/ישים לב הם זניחים.

לאסקין לא חושב שלינק עם שתי מפתחים אלמוניים רלוונטי כל כך. לא חושב שמישהו טען שאין אנשים כאלה ואחרים שחושבים/יחשבו שזה שדרוג מהותי ביחס לתחרות.
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 17 אורחים