PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אוגוסט 2013, 22:19

Nucleus_Dawn כתב:למפתחים יש פחות מחצי ג'יגה זכרון בקונסולות הדור הנוכחי.
בקונסולות הדור הבא יהיה להם יותר מ5 ג'יגה זכרון.
איכשהו, הגענו למסקנה ששדדו אותם.

אפשר להגיד שהגידול, באופן יחסי לדורות קודמים, פחות גדול (בין הPS2 ו3 היה גידול של פי 14 ועכשיו הגידול הוא קצת יותר מפי 11). אפשר להגיד שבאופן יחסי, מערכות ההפעלה הרבה יותר טובות ומורכבות ולכן לוקחות יותר זכרון. אי אפשר להגיד שנלקח ממך משהו, אם הוא לא היה ברשותך.

אם המשחקים (הדיגיטליים) יעבדו כמו אפליקציות באייפון שלי, אז זה הכי שווה את זה בעולם. אם הם יעבדו כמו בספריית הסטים שלי, אז זה ממש לא שווה את זה.

איזה הסתכלות עקומה. היה להם 500 מגה והיום 5 גיגה כי זה היה דור קודם ועכשיו זה דור חדש. אני משלם בפס4 על 8GB של GDDR5 שזה זיכרון מ-א-ו-ד יקר וסוני שורפת 3GB ממנו על מערכת הפעלה. גם אם המערכת הפעלה משגרת את הפס4 לחלל עדין לגנוב 35% מהזיכרון הכל כך יקר הזה בשביל מערכת הפעלה זה פשע, לא גונבים את זה למפתחים אלה גונבים את זה לי ולך שמשלמים 400$ שחלק לא קטן מהם הולך לזיכרון המאוד יקר של הפס4. המערכת הפעלה של ה360 תופסת בסביבות ה20 מגה, אם המערכת החדשה מורכבת יותר ויש פי 14 יותר זיכרון אז שאפילו יתפרעו ויגדילו את הזיכרון של המערכת הפעלה פי 14 וקחו 280MB, בעצם שיקחו 500, בעצם שיקחו גיגה. כן גיגה, פי 50 מהמערכת של ה360. אבל הם לוקחים 3 גיגה, זה פי 150 מהמערכת של ה360 למרות שהזיכרון גדל רק פי 14. איך זה הגיוני?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אוגוסט 2013, 22:33

DrKeo כתב:איזה הסתכלות עקומה. היה להם 500 מגה והיום 5 גיגה כי זה היה דור קודם ועכשיו זה דור חדש. אני משלם בפס4 על 8GB של GDDR5 שזה זיכרון מ-א-ו-ד יקר וסוני שורפת 3GB ממנו על מערכת הפעלה. גם אם המערכת הפעלה משגרת את הפס4 לחלל עדין לגנוב 35% מהזיכרון הכל כך יקר הזה בשביל מערכת הפעלה זה פשע, לא גונבים את זה למפתחים אלה גונבים את זה לי ולך שמשלמים 400$ שחלק לא קטן מהם הולך לזיכרון המאוד יקר של הפס4. המערכת הפעלה של ה360 תופסת בסביבות ה20 מגה, אם המערכת החדשה מורכבת יותר ויש פי 14 יותר זיכרון אז שאפילו יתפרעו ויגדילו את הזיכרון של המערכת הפעלה פי 14 וקחו 280MB, בעצם שיקחו 500, בעצם שיקחו גיגה. כן גיגה, פי 50 מהמערכת של ה360. אבל הם לוקחים 3 גיגה, זה פי 150 מהמערכת של ה360 למרות שהזיכרון גדל רק פי 14. איך זה הגיוני?

כשאתה קונה PS4, אתה לא משלם עם 8GB של זיכרון מאוד יקר למשחקים. אתה משלם על 5.5GB של זיכרון מאוד יקר למשחקים ו2.5GB של זכרון מאוד יקר למערכת הפעלה.
אף אחד לא שדד אותך. אף אחד לא לקח ממך משהו שהיה לך קודם. אף אחד לא עשה משהו לרעתך. אף אחד לא פגע בך.

האם היה נחמד במקרה וסוני היו מפתחים מערכת הפעלה יעילה יותר? כן. בהחלט. האם זה היה אומר שהיה יותר זכרון למשחקים? בכלל לא.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 09 אוגוסט 2013, 00:10

שמועה: ההקלטה בפס4 לא מוגבלת ל15דקות. ה15 דקות אחרונות נשמרות תמיד גם כשלא לחצנו על כפתור ההקלטה. כאשר מפעילים את ההקלטה אין הגבלה מסויימת (כנראה רק בתלות המקום על ההארד דיסק?). אפשר להעלות את הסרטונים לפרופיל בPSN ואפשר לשמור אותם על ההארד דיסק ולעשות להם אקספורט לתוכנות עריכה חיצוניות כמו פינאל קאט. אינך מוגבל לתוכנת העריכה שבקונסולה.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=647531

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 08:20

Nucleus_Dawn כתב:
כשאתה קונה PS4, אתה לא משלם עם 8GB של זיכרון מאוד יקר למשחקים. אתה משלם על 5.5GB של זיכרון מאוד יקר למשחקים ו2.5GB של זכרון מאוד יקר למערכת הפעלה.
אף אחד לא שדד אותך. אף אחד לא לקח ממך משהו שהיה לך קודם. אף אחד לא עשה משהו לרעתך. אף אחד לא פגע בך.

האם היה נחמד במקרה וסוני היו מפתחים מערכת הפעלה יעילה יותר? כן. בהחלט. האם זה היה אומר שהיה יותר זכרון למשחקים? בכלל לא.

GDDR5 הוא זיכרון לא טוב למערכת הפעלה, יש לו זמן תגובה איטי יחסית לDDR3 (שהוא סופר זול) בזמן שGDDR5 נועד לגרפיקה. אין חיה כזאת מערכת הפעלה שצריכה GDDR5 ו-GDDR5 הוא זיכרון מאוד מאוד מאוד יקר. 3GB (לא 2.5, תקרא מה שבלינג אמר) זה המון כסף לזיכרון שאפילו לא משתמשים בו וברור בצורה בלתי רגילה שזאת הייתה תגובת פניקה מול מיקרוסופט, הרי היה להם 4GB בהתחלה אז מן הסתם מערכת ההפעלה לא תפסה 3GB. הטעונים שלך יכולים להשמע בוורסיה מאוד מאוד דומה ממעריצי נינטנדו על הWII ועל הWIIU. כשאתה מקבל מערכת חלשה יותר ממה שאתה משלם עליה אז דופקים אותך בדיוק כמו בWII רק שכאן מדובר בהחלטות ניהוליות שנועדו למשוך קז'ואלים על ידי פיצ'רים של מערכת הפעלה ולא סתם נסיון לעשות רווח אדיר כמו שנינטנדו עשתה. אני די בטוח שאתה היית בין כל האנשים פה (כולל אני) שאמרו שהשלט של הWIIU הוא בזבוז כסף אדיר ואם השלט נפח את המחיר שלה מ200$ ל350$ או לחילופין עלה בכוח שלה וגרם לה להיות בכוח של 360 אז נינטנדו לא הייתה צריכה בכלל לכלול את השלט הזה והיה כבר עדיף קונסולה קלאסית עם משחקים של נינטנדו. משום מה כשמדובר בבדיוק אותו בזבוז רק הפעם בקטגורית הזיכרון ומערכת ההפעלה אז פתאום פחות אכפת.

זה מאוד פשוט, סוני שמים חלק מאוד מאוד מאוד יקר בקונסולה שלהם. אנחנו גיימרים, מה שמעניין אותנו אמור להיות המשחקים עצמם. אם החלק המאוד מאוד מאוד יקר הזה מבוזבז על כל מני מהירויות תגובה של המערכת הפעלה אז דופקים אותנו כשחקנים. אנחנו משלמים הרבה מאוד כסף על הזיכרון הזה, GDDR5 זה זיכרון שעולה כמות בלתי פופורציונאלית של כסף מול DDR3 וסוני שורפת 40% ממנו על מערכת הפעלה שלא צריכה אפילו זיכרון כזה. כנראה שהיינו יכולים לקנות פס4 ב350$ במקום ב400$ בלי ה3GB האלה, אז זה לגמרי פוגע בשחקן, גם בכיס וגם באיכות של המשחקים (ולא משנה אם היו משתמשים בזה לגיימפליי או לגרפיקה, בשני המקרים מדובר בפגיעה בחוויה).

אני אגיד את זה בצורה הכי פשוטה שאני יכול, יש לנו פה לפחות 2GB שמתבזבזים על מערכת הפעלה והם יכלו לשמש את המפתחים לעשות עולמות פתוחים טובים יותר, גיימפליי טוב יותר וגרפיקה טובה יותר. אישית כשחקן זה פוגע בי בדיוק כמו שאם היו עושים את הONE חלשה יותר כדי להכניס שם קינקט או ניגון של נטפליקס. מיקרוסופט וסוני דופקים את השחקנים בשביל חווית מדיה טובה יותר למשתמש הקז'ואלי יותר ולפחות לדעתי האישית זה לא מקובל, ביחוד שאנחנו כישראלים לא נוכל להשתמש ב90% ממה שהONE מציעה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 08:32

DrKeo כתב:GDDR5 הוא זיכרון לא טוב למערכת הפעלה, יש לו זמן תגובה איטי יחסית לDDR3 (שהוא סופר זול) בזמן שGDDR5 נועד לגרפיקה. אין חיה כזאת מערכת הפעלה שצריכה GDDR5 ו-GDDR5 הוא זיכרון מאוד מאוד מאוד יקר. 3GB (לא 2.5, תקרא מה שבלינג אמר) זה המון כסף לזיכרון שאפילו לא משתמשים בו וברור בצורה בלתי רגילה שזאת הייתה תגובת פניקה מול מיקרוסופט, הרי היה להם 4GB בהתחלה אז מן הסתם מערכת ההפעלה לא תפסה 3GB. הטעונים שלך יכולים להשמע בוורסיה מאוד מאוד דומה ממעריצי נינטנדו על הWII ועל הWIIU. כשאתה מקבל מערכת חלשה יותר ממה שאתה משלם עליה אז דופקים אותך בדיוק כמו בWII רק שכאן מדובר בהחלטות ניהוליות שנועדו למשוך קז'ואלים על ידי פיצ'רים של מערכת הפעלה ולא סתם נסיון לעשות רווח אדיר כמו שנינטנדו עשתה. אני די בטוח שאתה היית בין כל האנשים פה (כולל אני) שאמרו שהשלט של הWIIU הוא בזבוז כסף אדיר ואם השלט נפח את המחיר שלה מ200$ ל350$ או לחילופין עלה בכוח שלה וגרם לה להיות בכוח של 360 אז נינטנדו לא הייתה צריכה בכלל לכלול את השלט הזה והיה כבר עדיף קונסולה קלאסית עם משחקים של נינטנדו. משום מה כשמדובר בבדיוק אותו בזבוז רק הפעם בקטגורית הזיכרון ומערכת ההפעלה אז פתאום פחות אכפת.

זה מאוד פשוט, סוני שמים חלק מאוד מאוד מאוד יקר בקונסולה שלהם. אנחנו גיימרים, מה שמעניין אותנו אמור להיות המשחקים עצמם. אם החלק המאוד מאוד מאוד יקר הזה מבוזבז על כל מני מהירויות תגובה של המערכת הפעלה אז דופקים אותנו כשחקנים. אנחנו משלמים הרבה מאוד כסף על הזיכרון הזה, GDDR5 זה זיכרון שעולה כמות בלתי פופורציונאלית של כסף מול DDR3 וסוני שורפת 40% ממנו על מערכת הפעלה שלא צריכה אפילו זיכרון כזה. כנראה שהיינו יכולים לקנות פס4 ב350$ במקום ב400$ בלי ה3GB האלה, אז זה לגמרי פוגע בשחקן, גם בכיס וגם באיכות של המשחקים (ולא משנה אם היו משתמשים בזה לגיימפליי או לגרפיקה, בשני המקרים מדובר בפגיעה בחוויה).

אני אגיד את זה בצורה הכי פשוטה שאני יכול, יש לנו פה לפחות 2GB שמתבזבזים על מערכת הפעלה והם יכלו לשמש את המפתחים לעשות עולמות פתוחים טובים יותר, גיימפליי טוב יותר וגרפיקה טובה יותר. אישית כשחקן זה פוגע בי בדיוק כמו שאם היו עושים את הONE חלשה יותר כדי להכניס שם קינקט או ניגון של נטפליקס. מיקרוסופט וסוני דופקים את השחקנים בשביל חווית מדיה טובה יותר למשתמש הקז'ואלי יותר ולפחות לדעתי האישית זה לא מקובל, ביחוד שאנחנו כישראלים לא נוכל להשתמש ב90% ממה שהONE מציעה.

אתה אומר פה שני דברים. האחד נכון, לדעתי והשני בכייני ומסריח מentitlement.

הדבר הראשון הוא שסוני לא היו צריכים להכניס 4GB נוספים של GDDR5, עבור מערכת ההפעלה שלהם, כי זה סתם יקר ולא מועיל בשום דבר עבור הביצועים שלה. היה עדיף שהם היו מכניסים 4GB נפרדים של DDR3 ומשתמשים בו במערכת הפעלה בלבד.
להחלטה הזאת, שנראית מוטעית, היו יכולות להיות המון סיבות. יכול להיות שהיתה נוצרת התנגשות בין סוגי הזכרונות. יכול להיות שסוני, כמו שאמרת, נכנסה לפאניקה ולא חשבה על מה שהיא עשתה. יכול להיות שסוני מתכננים לייעל את מערכת ההפעלה במהלך הדור ולפנות עוד משאבים למפתחים ולכן החליטו לשים את אותו סוג הזכרון גם עבור מערכת ההפעלה. יכול להיות שקאז היראי הלך להרפתקה בקבר של סמוראי מלפני מאות שנים ומצא תיבה ענקית, מלאה בעשרות מיליוני סטיקים של GDDR5 והם נפלו על אפשרות להוסיף את הזכרון המהיר הזה לPS4 במחיר זול במיוחד.
לעולם לא נדע, כנראה, מה הסיבה להחלטה הזאת, אבל אני מסכים שעל פניה, היא תמוהה ואולי אפילו מוטעית.

הדבר השני שאתה אומר זה שסוני החליטו לשים 8GB של זיכרון מהיר ואתה, כגיימר, זכאי שכל ביט של זכרון ישומש אך ורק לדברים שאתה החלטת שחשובים לך. זה שסוני החליטה שמה שחשוב לה ומה שחשוב לך שונה, הופך אותם לשודדים נלוזים, שיש לצוד כמו כלבים ולהלקות עד שהם יבינו את הטעות הגדולה שלהם.
עם זה אני פשוט לא מסכים. חלקית, בגלל שכל תחושת ה"מגיע לי" ילדותית ומאוסה וחלקית בגלל שהיא מבוססת בעיקר על שמועות לא מבוססות במיוחד, השערות שנוחות לטענות שלך והמון המון "אולי".
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 08:49

Nucleus_Dawn כתב:
אתה אומר פה שני דברים. האחד נכון, לדעתי והשני בכייני ומסריח מentitlement.

הדבר הראשון הוא שסוני לא היו צריכים להכניס 4GB נוספים של GDDR5, עבור מערכת ההפעלה שלהם, כי זה סתם יקר ולא מועיל בשום דבר עבור הביצועים שלה. היה עדיף שהם היו מכניסים 4GB נפרדים של DDR3 ומשתמשים בו במערכת הפעלה בלבד.
להחלטה הזאת, שנראית מוטעית, היו יכולות להיות המון סיבות. יכול להיות שהיתה נוצרת התנגשות בין סוגי הזכרונות. יכול להיות שסוני, כמו שאמרת, נכנסה לפאניקה ולא חשבה על מה שהיא עשתה. יכול להיות שסוני מתכננים לייעל את מערכת ההפעלה במהלך הדור ולפנות עוד משאבים למפתחים ולכן החליטו לשים את אותו סוג הזכרון גם עבור מערכת ההפעלה. יכול להיות שקאז היראי הלך להרפתקה בקבר של סמוראי מלפני מאות שנים ומצא תיבה ענקית, מלאה בעשרות מיליוני סטיקים של GDDR5 והם נפלו על אפשרות להוסיף את הזכרון המהיר הזה לPS4 במחיר זול במיוחד.
לעולם לא נדע, כנראה, מה הסיבה להחלטה הזאת, אבל אני מסכים שעל פניה, היא תמוהה ואולי אפילו מוטעית.

הדבר השני שאתה אומר זה שסוני החליטו לשים 8GB של זיכרון מהיר ואתה, כגיימר, זכאי שכל ביט של זכרון ישומש אך ורק לדברים שאתה החלטת שחשובים לך. זה שסוני החליטה שמה שחשוב לה ומה שחשוב לך שונה, הופך אותם לשודדים נלוזים, שיש לצוד כמו כלבים ולהלקות עד שהם יבינו את הטעות הגדולה שלהם.
עם זה אני פשוט לא מסכים. חלקית, בגלל שכל תחושת ה"מגיע לי" ילדותית ומאוסה וחלקית בגלל שהיא מבוססת בעיקר על שמועות לא מבוססות במיוחד, השערות שנוחות לטענות שלך והמון המון "אולי".

אם כך הWII קונסולה אדירה וכל תלונה עליה היא בכיינות. הרי אני כגיימר יכול לחשוב שמגיע לי ב250$, שהיה מחיר יקר מה360 ב199$ ונתן לך עשירית כוח, כוח ששווה 250$ אבל נינטנדו החליטה ליעד את הכסף הזה לרווחים שלה. בדיוק באותה צורה מיקרוסופט או סוני החליטו לשים רכיב בקונסולה שאני משלם עליו ולהגיד שהוא לא ישמש אותי כגיימר בשביל גיימינג.

אני פשוט לא מקבל את הטעון שלך מסיבה מאוד פשוטה, אני יכול להגיד שהם דופקים את הגיימר על חשבון מערכת הפעלה עבור הקז'ואלים. הרי זאת עובדה, מי שמה שמעניין אותו זה משחקים נדפק (אם כי הוא שלם יותר על חלקים שהוא לא משתמש בהם או כי המערכת יכלה להיות זולה יותר אם הם לא היו שם) ואין שום דרך לסובב את זה כי בסופו של דבר המשחקים עצמם יהיו פחות טובים (כן, זאת הגזמה אבל אתה יודע מה הכוונה כאן, גם משחק שירוץ ב20% פחות רזולוציה ויהיו בו 30% פחות דמויות על המסך זה משחק פחות טוב) כי מיקרוסופט וסוני עשו החלטה ניהולית לתעדף מדיה על משחקים. אתה יכול לא להסכים עם זה שאני חושב שהם כן היו צריכות ליעד את הזיכרון למשחקים אבל אתה לא יכול להכחיש שהם מתפשרים על המשחקים לטובת אפליקציות לא קשורות לגיימינג בשביל קז'ואלים במערכת ההפעלה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 09:03

DrKeo כתב:אם כך הWII קונסולה אדירה וכל תלונה עליה היא בכיינות. הרי אני כגיימר יכול לחשוב שמגיע לי ב250$, שהיה מחיר יקר מה360 ב199$ ונתן לך עשירית כוח, כוח ששווה 250$ אבל נינטנדו החליטה ליעד את הכסף הזה לרווחים שלה. בדיוק באותה צורה מיקרוסופט או סוני החליטו לשים רכיב בקונסולה שאני משלם עליו ולהגיד שהוא לא ישמש אותי כגיימר בשביל גיימינג.

אני פשוט לא מקבל את הטעון שלך מסיבה מאוד פשוטה, אני יכול להגיד שהם דופקים את הגיימר על חשבון מערכת הפעלה עבור הקז'ואלים. הרי זאת עובדה, מי שמה שמעניין אותו זה משחקים נדפק (אם כי הוא שלם יותר על חלקים שהוא לא משתמש בהם או כי המערכת יכלה להיות זולה יותר אם הם לא היו שם) ואין שום דרך לסובב את זה כי בסופו של דבר המשחקים עצמם יהיו פחות טובים (כן, זאת הגזמה אבל אתה יודע מה הכוונה כאן, גם משחק שירוץ ב20% פחות רזולוציה ויהיו בו 30% פחות דמויות על המסך זה משחק פחות טוב) כי מיקרוסופט וסוני עשו החלטה ניהולית לתעדף מדיה על משחקים. אתה יכול לא להסכים עם זה שאני חושב שהם כן היו צריכות ליעד את הזיכרון למשחקים אבל אתה לא יכול להכחיש שהם מתפשרים על המשחקים לטובת אפליקציות לא קשורות לגיימינג בשביל קז'ואלים במערכת ההפעלה.

לא כל תלונה היא בכיינות. כשאתה אומר "היו צריכים לתעדף יותר זיכרון למשחקים, כי זו המטרה העיקרית של קונסולת משחקים ולמיטב ידיעתי זה גם אפשרי בלי לאבד יותר מידי פונקציונאליות", זו אחלה תלונה שבעולם. אני אפילו מסכים איתה והצגת אותה פה בדרך הוגנת.
כשאתה אומר "סוני ומייקרוסופט שדדו את כל המפתחים, דפקו את כל הגיימרים והכל בגלל שהם רצו כסף מקז'ואלים", זו בכיינות.

אלו שני טיעונים מאוד שונים. עם הראשון, אני מסכים. עם השני, לא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 09:19

Nucleus_Dawn כתב:
לא כל תלונה היא בכיינות. כשאתה אומר "היו צריכים לתעדף יותר זיכרון למשחקים, כי זו המטרה העיקרית של קונסולת משחקים ולמיטב ידיעתי זה גם אפשרי בלי לאבד יותר מידי פונקציונאליות", זו אחלה תלונה שבעולם. אני אפילו מסכים איתה והצגת אותה פה בדרך הוגנת.
כשאתה אומר "סוני ומייקרוסופט שדדו את כל המפתחים, דפקו את כל הגיימרים והכל בגלל שהם רצו כסף מקז'ואלים", זו בכיינות.

אלו שני טיעונים מאוד שונים. עם הראשון, אני מסכים. עם השני, לא.

שני הטעונים זהים לגמרי, שדדו את הגיימרי קור ועבדו עליהם בעיניים עם הכרזות מפוצצות של "יש לנו 8GB זיכרון, זה סופר מחשב!" ובסוף זה יותר קרוב ל4GB. אם הניסוח מפריע לך אז אתה יכול לנסח את זה אחרת בראש אבל הכוונה מובנת לך. בדיוק כמו שזאת הייתה זכותה של נינטנדו למכור ב250$ חומרה של 100$ וליצור קונסולה שתביא משחקים נחותים יותר ממה שקונסולה של 250$ אמורה להביא כך זאת זכותה של מיקרוסופט למכור חומרה יקרה יותר ולהשתמש בה לדברים שהם לא משחקים וכך ליצור קונסולה שתביא משחקים נחותים יותר ממה שקונסולה של 500$ אמורה להביא. זה שמדובר בזכותן המלאה לא אומר שלא דופקים את הגיימר הקורי אם זה בעלות (אם התאוריה שלך נכונה ואם המערכת הפעלה הייתה קלה הם פשוט היו שמים פחות זיכרון) או אם זה בביצועים (אם התאוריה שלך לא נכונה והם כן היו משאירים 8GB למשחקים וכך היה לקונסולה יותר משאבים למשחקים). אתה בסדר גמור עם מה שמיקרוסופט וסוני עושות, אני בלינג לא, זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 09:30

DrKeo כתב:שני הטעונים זהים לגמרי, שדדו את הגיימרי קור ועבדו עליהם בעיניים עם הכרזות מפוצצות של "יש לנו 8GB זיכרון, זה סופר מחשב!" ובסוף זה יותר קרוב ל4GB. אם הניסוח מפריע לך אז אתה יכול לנסח את זה אחרת בראש אבל הכוונה מובנת לך. בדיוק כמו שזאת הייתה זכותה של נינטנדו למכור ב250$ חומרה של 100$ וליצור קונסולה שתביא משחקים נחותים יותר ממה שקונסולה של 250$ אמורה להביא כך זאת זכותה של מיקרוסופט למכור חומרה יקרה יותר ולהשתמש בה לדברים שהם לא משחקים וכך ליצור קונסולה שתביא משחקים נחותים יותר ממה שקונסולה של 500$ אמורה להביא. זה שמדובר בזכותן המלאה לא אומר שלא דופקים את הגיימר הקורי אם זה בעלות (אם התאוריה שלך נכונה ואם המערכת הפעלה הייתה קלה הם פשוט היו שמים פחות זיכרון) או אם זה בביצועים (אם התאוריה שלך לא נכונה והם כן היו משאירים 8GB למשחקים וכך היה לקונסולה יותר משאבים למשחקים). אתה בסדר גמור עם מה שמיקרוסופט וסוני עושות, אני בלינג לא, זה הכל.

עכשיו הפסקת להתלונן והתחלת לבכות.
אף אחד לא שדד אותך, בדיוק כמו שנינטנדו לא שדדו אותך. הם לא הכריחו אותך לשלם שקל. אתה זה שבוחר אם לשלם עבור המוצר שלהם כסף.
לא שדדו את גיימרי הקור, כי לא לקחו להם שום דבר שהיה ברשותם. כן סיפקו להם קפיצה מפחות מחצי GB בדור הנוכחי, ל5-5.5GB בדור הבא עבור משחקים. בנוסף, סיפקו להם מערכת הפעלה שעושה הרבה יותר מעשו מערכות הפעלה בקונסולות של הדור הנוכחי.
האם מערכת ההפעלה לא מעניינת לך את הטוסיק? רלוונטי. אתה מוזמן להדליק את מצב ה"הדלק במשחק" ולשחק כאילו מדובר בPS2.

מה שסוני ומייקרוסופט עשו זה להיות שקופות יותר ממה שהן חייבות. הן יכלו להגיד לנו שיש 8GB של זכרון במערכת שלהם, להציג מה המערכת שלהם עושה ולסיים בזה. במקום זה, הם הלכו ופירטו כמה זכרון מוקצה לכל פעילות של המערכת וזו שקיפות שלא זכינו לה בדורות קודמים.
בזכות השקיפות הזאת, אתה יודע שאתה משלם 399$ אך ורק על הפיטצ'רים שבהם החלטת שתשתמש מבעוד מועד ולכן המכשיר שברשותך ינצל רק 5-5.5 GB של זכרון (לפחות בתחילת הדור).
ההשוואה לנינטנדו לא ממש ברורה. כלומר, ברור שזכותם לדרוש כמה כסף שמתחשק להם וברור שגם הם לא דפקו אף גיימר. הם פשוט הציעו מוצר שמשך הרבה פחות גיימרים. הם החליטו להפסיק לייצר מכשירים, עבור האנשים שעבורם הם ייצרו מכשירים עד הדור שלפני הנוכחי. שיהיה. good on them. הם בטח לא דפקו אותי, או אותך. רק הציעו מוצר שנתקע במקום, שלא מעניין אותנו (דפקו אותי - בכיינות. מוצר שנתקע במקום - תלונה).

האם זה שהשדרוג לRAM בקונסולות הדור הבא לא מספק אותך, אומר שהציעו לך מוצר שנתקע במקום? ברור שלא. מדובר בשדרוג משמעותי מאוד בכמות הRAM שיש למפתחים לעבוד איתו.
האם השדרוג הזה שווה תשלום של 400-500 דולר? בחירה שלך לעשות, כצרכן. להגיד שמישהו שדד אותך ממשהו שמעולם לא היה שלך ומעולם לא היתה לך זכות עליו, זו בכיינות.
לא, נדב. לא מגיע לך מערכת הפעלה קלילה ורזה וש99% מהRAM במערכת ילך לפיטצ'רים שמעניינים אותך. כשאתה טוען שזה מגיע לך, שזה היה ברשותך ושזה נלקח ממך באלימות, אתה בוכה. כשאתה אומר שאתה מאוכזב מכך שזה לא המצב ואתה חושב שסוני ומייקרוסופט טעו בתעדוף שלהן, אתה מתלונן ועם זה אין שום בעיה.

---

בלי קשר לזה, אתה באמת מצפה שהמשחקים הדיגיטליים יעבדו כמו בסטים? אני הבנתי שהמצב יהיה הרבה יותר טוב, מבחינת עצירת המשחק ומעבר למשחקים אחרים.
כלומר, זה צריך לעבוד כמו בטלפונים חכמים, לא כמו בסטים. הכל אמור להיות מיידי. אחרת, השיפור ממש זניח, לדעתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 01:58

אני רוצה לחלוק תאוריה מסויימת (אולי יותר נכון תצפית) בכל נושא הזיכרון שיושבת לי בראש כך שאולי אם אני אעלה אותה מהראש שלי לכאן תבין אותי יותר.

אני אתחיל בהסבר קצרצר על FREEZE באייפד ושאר המערכות ואיך הוא עובד. רוב האפליקציות של האייפד הן תוכנות מאוד קטנות שלוקחות כמה עשרות MB לכל היותר מהזיכרון. ברגע שמשהו טעון במלואו לזיכרון זה כאילו הוא רץ עכשיו אפילו אם הוא בכלל לא מנצל את הCPU או הGPU כרגע, בעצם כל קיומו נשאר בזיכרון. אז נניח שאתה פותח את ANGRY BIRDS באייפד שלך והמשחק תופס 30MB בזיכרון, לאייפד יש 1GB כך שברגע שתלחץ על כפתור הבית האייפד אומר "אוקיי, הוא יצא מהמשחק אז אני מתעלם מה30MB האלה, שישכבו שם עד שאני באמת צריך אותם". ביננו האייפד לא יצטרך אותם בקרוב, רוב הדברים עליו יתפסו בין MB בודדים לכמה עשרות MB בזיכרון וכנראה שתוכל לפתוח גם 15 אפליקציות ועדין הוא לא יצטרך לפנות את ANGRY BIRDS משם. עכשיו נניח שתלחץ על האייקון של ANGRY BIRDS שוב, האייפד כבר מחזיק אותו בזיכרון אז אין שום דבר לטעון נכון? אז פשוט האייפד מקים לתחיה את הPROCESS של ANGRY BIRDS, כל התוכן כבר בזיכרון אז אין מה לטעון והמשחק פשוט ממשיך מאותה נקודה. עכשיו נגיד שאתה אדם פרוע ופתחת כל כך הרבה אפליקציות שנגמר לאייפד המקום בזיכרון. עכשיו החלטת לפתוח את TINY TOWER והוא צריך מקום בזיכרון כדי לפעול אבל כל הזיכרון תפוס, מה עושים? אז האייפד לוקח את האזור בזיכרון שיש בו את ANGRY BIRDS, מעתיק אותו לדיסק הקשיח שלו במקום ששמור למערכת הפעלה ודורס את המקום שלו בזיכרון עם TINY TOWER. כשהאייפד מעתיק את ANGRY BIRDS לדיסק הקשיח הוא עושה את זה קצת יותר יעיל מאשר מה שהוא עשה בזיכרון, לא יהיה לך 30MB שם אלה משהו שתופס כמה קילובייטים בודדים שהוא בעצם כמו כל קובץ SAVE של משחק וידאו שאתה מכיר. עכשיו נניח שאתה משגר את ANGRY BIRDS שוב, מה יקרה? פשוט מאוד, האייפד יטען את המשחק כאילו פתחת אותו לראשונה ומיד יעלה את קובץ הSAVE ויחזור למשחק. אתה אפילו יכול לבדוק את זה. לך לאייפד שלך, תעשה קליק כפול על כפתור הבית ותרוץ אחורה עד האפליקציה הכי ישנה שיש לך "פתוח וקפוא" ותפעיל אותה. רוב הסיכויים (אם באמת נגמר לך המקום בזיכרון ולכן היא יצאה ממנו) שתראה שפתאום לוקח לה כמה שניות לעלות במקום עליה מידית.

אוקיי, היה סיפור ארוך אבל אני מקווה שאנפורמטיבי ועוזר לנקודה האמיתית שלי. יש לONE ולפס4 5GB של זיכרון למשחקי AAA גדולים (להגיד את האמת לא ברור לי אם משחקי XBLA ו-PSN רצים על ה5GB האלה או שהם על ה3GB שמוקדשים למערכת הפעלה) ו-3GB זיכרון למערכת. אז נניח ושחקת עכשיו אנצ'רטד 4, כנראה שהוא משתמש פחות או יותר בכל ה5GB נכון? הרי אפילו אם אין להם מה לעשות עם הכמות זיכרון הזאת הם כנראה ינצלו אותה בשביל להעלות את השלב הבא ולבטל לגמרי LOADING במשחק. עכשיו נניח תלחץ על כפתור הבית, בדיוק כמו באייפד המערכת הפעלה אמורה להגיד "אוקיי, אני לא מריצה עכשיו את אנצ'רטד 4 אבל אני משאירה אותו בזיכרון". הגיוני לגמרי, אני עכשיו גולש לי באקספלורר ושומע מוסיקה, לא משחק באנצ'רטד 4 אז הוא נשאר ב5GB זיכרון ואני מנצל כרגע חלקים מה3GB. עכשיו נניח אני פותח את GOW4, אבל אני בטוח שגם אתה וגם כל אחד אחר שקורא את זה מבין שנתקלנו בבעיה. 3GB מוקדשים למערכת GOW 4 לא יכול להפתח עליהם, 5GB כרגע תפוסים על ידי אנצ'רטד 4, אז איפה נשים את GOW 4? כן, ניחוש מאוד קל, זורקים את אנצ'רטד 4 מהזיכרון על ידי כתיבת קובץ "SAVE" שיעלה אוטומטית פעם הבאה שתרצה לשגר אותו, בדיוק כמו באייפד, ולטעון ל5GB האלה את GOW 4.

אז עכשיו אתה בטח אומר לעצמך "רגע, למה יש לנו 3GB זיכרון מוקדשים למערכת הפעלה והם אפילו לא יכולים להשאיר שם משחק AAA בודד טעון בשביל UNFREEZE מידי?". זה פשוט, מיקרוסופט אמרו בעצמם וזאת כנראה גם התוכנית של סוני, הONE מריצה אפליקציות בדיוק כמו אייפד. או במילים אחרות יש לך 3GB מוקדשים לאפליקציות בדיוק כמו האייפד, אז הסקייפ יתפוס 40MB, אז האפליקציה של הטלביזיה תתפוס 200MB וזאת של נטפליקס 15MB. בדיוק כמו באייפד הן לאט לאט ימלאו את ה3GB וכל אפליקציה שתהיה טעונה עדין לזיכרון תקפץ בצורה מידית בדיוק כמו באייפד, גם המשחק AAA שיש לך בכונן דיסק יעשה את זה כי הוא עדין טעון ל5GB. הבעיה היא שאני ממש לא רואה איך תוכל לקפוץ בין משחק AAA לבין משחק AAA, זה לא יהיה באמת אפשרי בעזרת הזיכרון.

אז מה בעצם יש לנו? קפיצה מידית בעזרת הזיכרון בין כל האפליקציות של הONE או הפס4 כמו סקייפ או נטפליקס או שידורי הטלביזיה וגם אפשרות להריץ כמה במקביל, גם במקביל למשחק AAA האחד שיש לך בכונן דיסקים שאתה משחק כרגע ולכן תוכל גם ממנו לבצע מעבר חלק לגמרי לתוך האפליקציות ואליו. אבל מה אין לך? אין לך שימוש בזיכרון למשחקי AAA שלא היו המשחק האחרון ששחקת בו. כלומר אם תשחק פיפ"א ואז תרצה לעבור לגירס הקונסולה תצטרך לעשות את זה מהדיסק הקשיח (אם נתעלם לרגע מזה שבכלל תצטרך להכניס דיסק בלוריי של המשחק אם לא קנית אותו דיגיטלית כי כמו שאתה יודע מיקרוסופט התקפלו עם הDRM שלהם ועכשיו משחקי AAA כבר דורשים שתכניס את הדיסק) ללא כל שימוש בזיכרון. כלומר פיצ'ר ה"הקפאה" והקפיצה בין המשחקים בכלל לא קשור בשום צורה ל3GB.

אז מה בעצם למדנו מהניחוש המושכל שלי? למדנו שהסיבה שיש לך 3GB היא בשביל אפליקציות צד שלא יהיו קשורות לגיימינג וזאת בדיוק הסיבה שאני כגיימר מרגיש שסוני ומיקרוסופט קצת עובדות לנו בעיניים כי בסופו של דבר, ה3GB האלה הם לקז'ואלים ולא לי ולבלינג (לך אולי כן אם אתה כן אוהב את מה שהם עושים). ושיהיה ברור, לא היה לי שום תלונה אם הכמות שהם היו משתמשים בה הייתה קטנה בהרבה (נניח 1GB) אבל לצערי אני משלם מחיר של 3GB בביצועים בשביל סקייפ, נטפליקס ושידור טלביזיה שרובם לא יעבדו אפילו בארץ. ONE ישראלית תשב עם 3GB כמעט ריקים כי כנראה בקושי יהיו אפליקציות שירצו בשבילנו בזמן שהמשחק שנשחק הוגבל ל5GB ויכל לנצל כרגע 7GB אם לא אפילו יותר. זה הכל, מכאן מגיעה הרגשת ההדפקות. מקווה שהעברתי את הנקודה שלי במגילה הזאת :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 11:09

או קיי... הסבר מעניין.

עלתה לי שאלה - אם אפשר לקחת SAVE של כמה מגה ולשמור את המשחק ככה בדיסק הקשיח, האם אפשר לעשות את אותו הדבר בדיוק בזיכרון (אמרת שבקטע הזה, אין הבדל בין דיסק קשיח וזכרון)?
כלומר, חלק מה3GB של מערכת ההפעלה ילך גם לSAVE של אנצ'רטד 4 (שיקטן מ5 GB, ל100-200 מגה) וככה יהיה אפשרי להשתמש ב5GB של המשחקים לGOW4 ועדין לשמור ברקע את אנצ'רטד 4, פיפ"א 16 וJAK 4 (מותר לי לחלום!!!) במצב SAVE, בזיכרון ששמור למערכת הפעלה.
זה יסביר למה הזכרון באמת מאוחד ומאותו סוג וגם יאפשר להפעיל את משחקי הAAA (הדיגיטליים, כמובן) באופן מיידי, כמו אפליקציות באייפד.
אז בעצם המשחקים לא יעלו בשניה אחת, אבל גם לא ב20-30 שניות שלוקח להעלות אותם מהדיסק הקשיח.

האם הבנתי אותך נכון והמסקנה שלי גם נכונה?

נ.ב.
ההדלקה של אפליקציות ששמורות ב"דיסק הקשיח" באייפד גם הרבה יותר מהירה, כי מדובר בזכרון פלאש, לא?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 03:30

Nucleus_Dawn כתב:או קיי... הסבר מעניין.

עלתה לי שאלה - אם אפשר לקחת SAVE של כמה מגה ולשמור את המשחק ככה בדיסק הקשיח, האם אפשר לעשות את אותו הדבר בדיוק בזיכרון (אמרת שבקטע הזה, אין הבדל בין דיסק קשיח וזכרון)?
כלומר, חלק מה3GB של מערכת ההפעלה ילך גם לSAVE של אנצ'רטד 4 (שיקטן מ5 GB, ל100-200 מגה) וככה יהיה אפשרי להשתמש ב5GB של המשחקים לGOW4 ועדין לשמור ברקע את אנצ'רטד 4, פיפ"א 16 וJAK 4 (מותר לי לחלום!!!) במצב SAVE, בזיכרון ששמור למערכת הפעלה.
זה יסביר למה הזכרון באמת מאוחד ומאותו סוג וגם יאפשר להפעיל את משחקי הAAA (הדיגיטליים, כמובן) באופן מיידי, כמו אפליקציות באייפד.
אז בעצם המשחקים לא יעלו בשניה אחת, אבל גם לא ב20-30 שניות שלוקח להעלות אותם מהדיסק הקשיח.

האם הבנתי אותך נכון והמסקנה שלי גם נכונה?

נ.ב.
ההדלקה של אפליקציות ששמורות ב"דיסק הקשיח" באייפד גם הרבה יותר מהירה, כי מדובר בזכרון פלאש, לא?

זה אפשרי אבל לא עוזר יותר מדי כי מדובר בקבצים קטנטנים שכנראה יתפסו בין כמה קילובייטים לכמה מגה בייטים כך שלטעון אותם מהדיסק הקשיח או מהזיכרון יקח ממילא שבריר שניה. אבל כל העניין לא נורא כמו שזה נשמע. טעינה של שלב לוקחת בדרך כלל בערך 20 שניות וזה באמת יעבור מהר, ביחוד שזאת פעולה שאתה עושה פעם בכמה זמן. תוסיף על גבי זה שאתה ממילא תאלץ להחליף דיסק כך שממילא זה לא יהיה חלק כמו באייפד ומצד שני גם המשחקים ישוגרו מהדיסק הקשיח ולא מהכונן בלו ריי והזיכרון והבאס של המערכת מאוד מהיר כך שיכול להיות שהתהלך יקח בכלל רק שניות בודדות. זה. גם לא יקח כמו בסטים כי בסטים בדרך כלל צריך לטעון כל מני מערכות שונות לפני שהמשחק עולה אבל מאחר ובone תמיד כותבים באותה מערכת שכנראה תמיד רצה ברקע השיגור יהיה מהיר בהרבה מהpc.

אז זה לא אייפד בין משחקי aaa אבל זה גם אמור להיות הרבה יותר מהר מסטים, אני בטוח שאם נמתין בערך 10 שניות ב"unfreeze״ אז אף. אחד לא יתלונן או יסבול מדי. רק חבל לי שהdrm כבר לא שם ואנחנו כן נצטרך לקום ולהביא את הדיסק במעבר הזה מה שיוריד קצת מ״הרגשת האייפד״.

אגב גם בסטים משחקים כמו the cave למשל עולים אצלי תוך ממש 3 או 4 שניות ובתוך התפריט לוקח לsaveלעלות בערך 3 שניות כך שמשחק כזה על הone יכל בכיף לדעתי להיות כבר בunfreeze תוך 2 או 3 שניות שזה ממש לא מורגש. גם צריך לזכור שברגע שאתה משתמש למערכת ואז חוזר למשחק aaa אז זה יהיה מידי לגמרי, רק בשינוי משחק aaa זה יהיה ״איטי״.

וכן, באייפד זה כל כך מהיר כי זה פלאש ובנוסף מדובר באפליקציות מאוד קטנות ולכן הן נטענות ממש מהר. מיקרוסופט יכלו באמת לצאת תותחים אם הם היו שמים איזהפלאש של 30 גיגה שהיה מחזיק את ה5-6 משחקים האחרונים ששחקת וגם את המערכת הפעלה מה שהיה עושה את הטעינה הרבה יותר מהירה. ופחות מורגשת.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 11:37

DrKeo כתב:זה אפשרי אבל לא עוזר יותר מדי כי מדובר בקבצים קטנטנים שכנראה יתפסו בין כמה קילובייטים לכמה מגה בייטים כך שלטעון אותם מהדיסק הקשיח או מהזיכרון יקח ממילא שבריר שניה. אבל כל העניין לא נורא כמו שזה נשמע. טעינה של שלב לוקחת בדרך כלל בערך 20 שניות וזה באמת יעבור מהר, ביחוד שזאת פעולה שאתה עושה פעם בכמה זמן. תוסיף על גבי זה שאתה ממילא תאלץ להחליף דיסק כך שממילא זה לא יהיה חלק כמו באייפד ומצד שני גם המשחקים ישוגרו מהדיסק הקשיח ולא מהכונן בלו ריי והזיכרון והבאס של המערכת מאוד מהיר כך שיכול להיות שהתהלך יקח בכלל רק שניות בודדות. זה. גם לא יקח כמו בסטים כי בסטים בדרך כלל צריך לטעון כל מני מערכות שונות לפני שהמשחק עולה אבל מאחר ובone תמיד כותבים באותה מערכת שכנראה תמיד רצה ברקע השיגור יהיה מהיר בהרבה מהpc.

אז זה לא אייפד בין משחקי aaa אבל זה גם אמור להיות הרבה יותר מהר מסטים, אני בטוח שאם נמתין בערך 10 שניות ב"unfreeze״ אז אף. אחד לא יתלונן או יסבול מדי. רק חבל לי שהdrm כברלא שם ואנחנו כן נצטרך לקום ולהביא את הדיסק במעבר הזה מה שיוריד קצת מ״הרגשת האייפד״.

אם ההבדל הוא בין 10 שניות מהדיסק הקשיח להפעלת משחק ו4-5 שניות להפעלת המשחק מהזיכרון, אז לדעתי זה שיפור משמעותי, במיוחד אם החילוף הזה נעשה אוטומטית, ברגע שאני מקבל הזמנה למשחק בפיפ"א, תוך כדי משחק בstar control 4.
גם אם הworst case הוא 10 שניות, זה שיפור אדיר, לדעתי וזה אחד הדברים שאני הכי מצפה להם בדור הבא. בשנים האחרונות פשוט לא היה לי כיף להפעיל משחק בקונסולות.

אני מקווה שבמצב הכי גרוע, התמחור יהיה זול כמו בחנויות ריטייל, ככה שבכל מקרה רוב המשחקים אקנה באופן דיגיטלי. ההבדל בנוחות פשוט עצום ואם אקבל בהמשך הדרך גם פיטצ'רים נוספים, כמו השיתוף, זה בכלל יהיה שווה את זה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 03:39

Nucleus_Dawn כתב:
אם ההבדל הוא בין 10 שניות מהדיסק הקשיח להפעלת משחק ו4-5 שניות להפעלת המשחק מהזיכרון, אז לדעתי זה שיפור משמעותי, במיוחד אם החילוף הזה נעשה אוטומטית, ברגע שאני מקבל הזמנה למשחק בפיפ"א, תוך כדי משחק בstar control 4.
גם אם הworst case הוא 10 שניות, זה שיפור אדיר, לדעתי וזה אחד הדברים שאני הכי מצפה להם בדור הבא. בשנים האחרונות פשוט לא היה לי כיף להפעיל משחק בקונסולות.

אני מקווה שבמצב הכי גרוע, התמחור יהיה זול כמו בחנויות ריטייל, ככה שבכל מקרה רוב המשחקים אקנה באופן דיגיטלי. ההבדל בנוחות פשוט עצום ואם אקבל בהמשך הדרך גם פיטצ'רים נוספים, כמו השיתוף, זה בכלל יהיה שווה את זה.

משחק מהזיכרון זה מידי לגמרי, ממש מידי, בסגנון אייפד מידי. אם זה מהדיסק הקשיח זה ינוע סביב ה10 שניות אבל תהיה בטוח שיהיו כמה מפתחים יפנים שיעשו בזיונות של 40 שניות, לא היו חסרים כאלה גם בדור הזה :)
וכן, גם אני מקווה לדיגיטלי זול כי אני פשוט רוצה להיות דיגיטלי לגמרי ולשכוח שיש דבר כזה דיסקים, בתקווה שזה יהיה ככה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 04:24

DrKeo כתב:משחק מהזיכרון זה מידי לגמרי, ממש מידי, בסגנון אייפד מידי. אם זה מהדיסק הקשיח זה ינוע סביב ה10 שניות אבל תהיה בטוח שיהיו כמה מפתחים יפנים שיעשו בזיונות של 40 שניות, לא היו חסרים כאלה גם בדור הזה :)
וכן, גם אני מקווה לדיגיטלי זול כי אני פשוט רוצה להיות דיגיטלי לגמרי ולשכוח שיש דבר כזה דיסקים, בתקווה שזה יהיה ככה.

אני מתכוון משחק במצב SAVE מהזכרון ששמור למערכת הפעלה.
זה יהיה מהיר יותר ממשחק מהדיסק הקשיח, כמו באייפד, כי מדובר על זכרון מהיר הרבה יותר מזה של הדיסק הקשיח והוא ידאג שאפילו מפתחים לא מוכשרים בעליל, יפתחו משחקים שיפעלו באופן מיידי.
אם יהיה מצב SAVE סטנדרטי לכל אפליקציה, שהמפתחים אפילו לא יצטרכו לעבוד עליו הרבה, זה בכלל יעזור לעניין.

לפי מה שהסברת, נראה שחלק גדול מהזכרון ששמור למערכת הפעלה, בהחלט יכול להיות שמור למשחקים במצב קפוא וזו הסיבה שצריך כל כך הרבה זכרון במערכת הפעלה. כלומר, אתה יכול להשתמש בסקייפ, יטיוב, נטפליקס, טלויזיה, אפליקציית NFL ואפליקציית פריימר ליג, אבל אתה יכול באותה המידה להשתמש בזכרון הזה גם בשביל RYSE, גירס אוף וור 4, פורזה 5, פיפ"א 15 והיילו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 אוגוסט 2013, 14:27

אני כמה ימים לא פה (התעייפתי מכם והשקעתי את זמני בכתיבת מדריך הבישול שלי), אז התחלתם לריב אחד עם השני?

אומרים שאני לא יודע לנהל דיון, אבל תראו כיצד אתם מעליבים זה את זה רק כי אינכם יודעים לכבד דעות וגישות שונות.

Nucleus_Dawn כתב:חבר'ה, מה דעתכם שתפסיקו להמציא דברים שאני לא אומר ותתייחסו אך ורק למה שאני כן טוען?

וואי, מוכר לי המשפט הזה, אפילו המילה "חבר'ה" הייתה שם... אה, כן! זה אני אמרתי אותו כאן מספר פעמים...

בכל אופן, אני מסכים עם נדב כאן, והסיבה, שחר, שאתה רואה זאת בצורה אחרת, היא לא כי זה באמת יותר עדיף, אלא כי יש לך דחף לראות דברים בצורה חיובית, כך מדחיק כל אכזבה. זו גישה עקבית אצלך, ולמרות שהגישה הזו לעתים נשמעת תרצנית, זו גישה לגיטימית. אי אפשר ממש להתווכח אִתה.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 09 אוגוסט 2013, 14:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 אוגוסט 2013, 09:54

רונן אני חייב לציין שיש לך כישרון על בלעייף אותי בהודעה אחת יותר מאשר כל הויכוחים שהתנהלו פה בפורום בימים האחרונים ביחד,זה בסדר,אתה יכול להמשיך לכתוב את ספר הבישול,באמת שאנחנו מסתדרים.

(ואני לא רואה פה בויכוח הספציפי בת׳רד הזה שום בעיה או העלבות,חוסר כבוד או שאר הקשקושים שאתה מתאר,מה שאני כן רואה זו הודעת פליים בייטר שלך שיכולה לגרור דיון של העלבות,חוסר כבוד ושאר הקשקושים שאתה מתאר והנה זרקתי קרש למדורה שהדלקת במקום להתעלם כמו שצריך כל בנאדם שקול לעשות איתך כשאתה כותב הודעות מהסוג הזה)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 אוגוסט 2013, 10:41

בוודאי, ההתבוננות במראה היא לעתים מעייפת.

DrKeo כתב:אתה גומר דיון שאפילו לא הצלחת לנהל, חבל.

חח, די נו עכשיו אתה סתם צוחק נכון? לי זה נשמע כאילו אתה מתבדח.

איזו הסתכלות עקומה.

Nuckleus כתב:נדב, עצוב לי לשמוע שאתה עצוב. באמת קורע לי את הלב. עצוב לי עוד יותר לשמוע על גיימר שמעדיף...

עכשיו הפסקת להתלונן והתחלת לבכות.

חבר'ה, מה דעתכם שתפסיקו להמציא דברים שאני לא אומר ותתייחסו אך ורק למה שאני כן טוען?

זה רק חלק מהדברים. אז מה, אתה עיוור? באמת דיון "נקי" ובוגר. בלי העלבות, בלי ציניות, סובלני, מלא כבוד והקשבה לזולת. וזו לא פעם ראשונה, בוויכוחים שאני כלל לא מעורב בהם.

שיבוא מישהו ויגיד שזה נראה טוב. זה יעיד עליו בצורה אפילו פחות מחמיאה.

הרי אחד מהם חייב להיות צודק, לפי שיטתם, אחרת לא היו יורדים זה על זה. הרי אין אפשרות לשתי גישות שונות שחיות בשלום זו לצד זו, לפי גישתם. אם אתה חושב שיש רק אמת אחת, אז אחד מהם חייב להיות אידיוט כי המשיך להתווכח, או אפשרות נוספת - אתה אידיוט כי חושב כך (ואני מדבר רק על הווכחנות שלהם בענייני דעות וגישות, לא עובדות, פה הביקורת שלי היא יותר כלפי נדב שפשוט לא מסוגל לקבל תפיסה אחרת, על אף שדעתי דומה לשלו).

ואני מרשה לעצמי להעיר כי אתם עושים זאת כל הזמן כשמטילים דופי ומטיפים לרמת דיונים. צריך לעתים להציב מראה מולכם.

ואתה, מקשיב לעצמך, או שכהרגלך החלטת להביע אנטי אוטומטי לדבריי, סתם ככה, כי אני רונן יצחק ויש אנשים שזה רפלקס מותנה אצלם? לא יודע, אולי בגלל רגשי נחיתות (כבר ראיתי שאנשים מעירים לי על השפה שלי, גורמת להם לחוסר נוחות, לכן אני מניח כך). שילכו לטיפול. הרי אפילו לא התייחסת בצורה עניינית לדבריי והכחשת את מה שברור כשמש. לכן דבריך אפילו לא בגדר דעה שאפשר איכשהו לכבד.

אני אפסיק להגיב לכל שטות שנפלטת לך (תגיד לי, בן כמה אתה?). אם יהיה לך דבר מה ענייני ורציני לומר, אני אענה לך בשמחה.

ועוד דבר: אתה השתגעת? אם אני לא אהיה פה כדי שתבלבלו לי את המוח, אתם הרי תקרעו אחד את השני. הזוג הנ"ל היו זוג יונים, ותראה מה ההיעדרות שלי עשתה להם. גם כשעזבתי לתקופה את הפורום הקודם, חזרתי רק כדי לראות את גיא קורע את שחר. מה, אני לא מכיר אתכם? ההיטפלות אליי היא רק כיסוי כדי להסתיר את מי שאתם.

ואני לא צריך שתגידו לי מי אני. אתם לא הקהילה היחידה שאני נוכח בה. באחרות אני זוכה לכבוד רב ואני מחזיר כבוד רב. רק פה עושים ממני מטומטם, או מתנהגים זה לזה כפי שמתנהגים. לא יודע, זה כנראה משהו שטבוע עמוק באופי האינפנטילי של הגיימר הממוצע.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 09 אוגוסט 2013, 11:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 אוגוסט 2013, 11:35

או נהגי הרכב הממוצעים, או בני האדם הממוצעים:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=366631

אני מסכים שבניגוד לכאן, שם טיפלו בך נכון יותר.

(הקרדיט כאן דווקא שמור לגיא)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 09 אוגוסט 2013, 11:49

omerkot כתב:או נהגי הרכב הממוצעים, או בני האדם הממוצעים:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=366631

אני מסכים שבניגוד לכאן, שם טיפלו בך נכון יותר.

(הקרדיט כאן דווקא שמור לגיא)

חלש. כמו שאשלח אתכם לכל עמוד רענן שבו כיסחתם זה את זה בלי התערבותי (רגע, אז גיא שולח שליחים עכשיו? אם הייתי גיא, הייתי כועס שהענקת לו את הקרדיט. אתם באמת חושבים שאתם מעליבים בן אדם מלבד את עצמכם?).

ואתם באמת רוצים שנגיע לרמה שבה אני מביא דברים של אנשים שהעידו עליי, כנגד דבריכם עליי? הרי אתם יודעים שזה יהיה פאתטי, אז מדוע אתם עושים דבר פאתטי יותר?

בעצם, אני רוצה להיות פאתטי, חכמולוגים (לידכם אני ארגיש בסדר עם זה), אם אתם טורחים להביא מקורות על אודותיי, תראו שגם אני יודע לעשות זאת, תראו כמה אתם קטנים:

אתה מסוג האנשים שאפשר להזיז אתם את העולם, ידידי!

אתה מדהים.

מוצאות חן בעיניי הרבה תגובות שלך.

השניים האחרונים הם משתי בחורות שונות, וזה רק מהיום. והראשון זה מבן אדם משכיל, אינטליגנטי מאוד ולא צעיר שראה דבר אחד או שניים בחייו. זו רק ההתחלה. יש קהילות ואנשים שלוחצים לפגוש אותי ולהכיר אותי, רק ביומיים האחרונים קיבלתי כמה פניות (הציטטה הבאה היא אחת מהן), אבל לכם השחצנים נדמה שאתם יודעים הכול. אז קדימה, אם אתם רוצים להיות אידיוטים, אני אזרום אתכם...

אם הייתי מסתדר עם כל פוץ וזב חוטם, הייתי מודאג, אבל הכנות והנחישות שלי כלפי מסוימים, מדברת בזכותי. לא להפך. וזה גם אנשים רבים מעידים עליי. אז מה לכם "מוכיחים" בכך שאינני טורח להסתדר עם כל אחד? שלחתם אותי לעמוד שבו קומץ של חסרי סובלנות ופרגון ביקרו את ההתלהבות שלנו (לא רק אותי) ממכונית קטנה, במקום לפרגן, ורק אלה חטפו על הראש. כי זה מה שאני נוהג לעשות לפוצים. וזה סוג האנשים שמהם אתם תופסים. העמודים שהפניתם אליהם מעידים על קטנותכם, לא על קטנותי, בפרט שהעמודים ישנים מאוד.

תבוא לחוף.. נכיר אותך פנים מול פנים סוף סוף... :)

ובכל מקום יש בלתי ראויים, אך תמיד יש את הטון שהוא הקובע, ואני דווקא זוכר שהטון של משתתפי האתר ההוא היה די מפרגן, יעיל וחיובי בסך הכול. זה גם אתר שאולי שנתיים-שלוש לא ביקרתי בו ולהביא אותו כעת זה לא אינטליגנטי כלל. דיברתי על קהילות שאני נוכח בהן בימים אלה, אבל מה, גיא אשכרה עורך מחקרים ועוקב אחריי? די מביך, אינכם חושבים? אבל תעקבו, הבדיחה היא על חשבונכם (הנה טיפ: פרופיל הפייסבוק שלי פתוח).

אתה יודע, עומר, זה מזכיר לי את יכולות ההבנה שלך כשכתבת לי, כי מאוד דגדג לך באצבעות: "יהללוך זרים ולא פיך", על אף שאלה זרים שהיללו. סתם, זה אוטומטי אצלכם. יורים. לא יודעים למה. רק יודעים שרוצים לירות.

תתקדמו, חבר'ה.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 09 אוגוסט 2013, 14:14, נערך 23 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 12:11

Nucleus_Dawn כתב:
אני מתכוון משחק במצב SAVE מהזכרון ששמור למערכת הפעלה.
זה יהיה מהיר יותר ממשחק מהדיסק הקשיח, כמו באייפד, כי מדובר על זכרון מהיר הרבה יותר מזה של הדיסק הקשיח והוא ידאג שאפילו מפתחים לא מוכשרים בעליל, יפתחו משחקים שיפעלו באופן מיידי.
אם יהיה מצב SAVE סטנדרטי לכל אפליקציה, שהמפתחים אפילו לא יצטרכו לעבוד עליו הרבה, זה בכלל יעזור לעניין.

לפי מה שהסברת, נראה שחלק גדול מהזכרון ששמור למערכת הפעלה, בהחלט יכול להיות שמור למשחקים במצב קפוא וזו הסיבה שצריך כל כך הרבה זכרון במערכת הפעלה. כלומר, אתה יכול להשתמש בסקייפ, יטיוב, נטפליקס, טלויזיה, אפליקציית NFL ואפליקציית פריימר ליג, אבל אתה יכול באותה המידה להשתמש בזכרון הזה גם בשביל RYSE, גירס אוף וור 4, פורזה 5, פיפ"א 15 והיילו.

זה לא באמת כל כך יעזור לצערנו, אני אנסה להסביר את זה בדימוי. קובץ SAVE הוא כמו מתכון לעוגה ולשמור את כל המשחק בזיכרון (כלומר כל ה5GB או באייפד ב30MB של ANGRY BIRDS) זה כמו לשמור את העוגה במקרר. כך שאם יש לך את ה5GB של אנצ'רטד בזיכרון כל מה שאתה צריך זה לשלוף את העוגת שוקולד מהמקרר. אם אתה משתמש בקובץ SAVE אז כל מה שיש לך זה מתכון איך לאפות עוגה, כלומר תצטרך להתחיל להוציא ביצים מהמקרר או קמח, להתחיל לבחוש את הבצק, לשים בתבנית ואז להכניס לתנור ל40 דקות. אז לצערנו לשמור את "ספר המתכונים" בזיכרון זה בהחלט אפשרי כי לרוב הוא תופס בין כמה קילובייטים לכמה מגה בייטים אבל זה לא ממש יעזור כי אחרי שהONE או הפס4 יקראו את הקובץ מתכונים ויבינו מה הן צריכות לטעון בשביל שתעשה UNFREEZE לאנצ'ררד, הן עדין יצטרכו לאפות עוגה בגודל 5GB מהדיסק הקשיח. בעצם הפעולה שצריכה להתבצע אחרי שטוענים את הקובץ SAVE הזה היא טעינה של 5GB לזיכרון (בתאוריה, אולי בתכנות חכם אפשר להעלות את המשחק עוד לפני שכל ה5GB עלו אבל כבר באמת תלוי בתכנון מערכת ההפעלה והAPI של הקונסולה ובצד הזה הייתי סומך יותר על מיקרוסופט מאשר סוני). לטעון 5GB לזיכרון זה לא מעט זמן ואין ספק שזה שזה יהיה הרבה יותר מהיר מה360 או הפס3 כי הזיכרון מהיר בהרבה והכל יטען מדיסק קשיח ולא דיסק אופטיה אבל עדין, זה יהיה תהליך שיקח כמה שניות טובות.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 09 אוגוסט 2013, 13:14

הקיצר תשמע... בוא נראה מה יהיה ועד כמה המערכת מיטיבה גם שיגור/מעבר של משחקים ולא רק אפליקציות.

עדיין אבל אתה טועה ומטעה כשאתה הופך הפרש של X בזכרון לX פחות גרפיקה/AI/פיזיקה וכו... אם מה שהיית אומר נכון אז היינו רואים שעוד X FLOPS היה נותן שיפור ביצועים לינארי וזה לא המצב.

שוב... אם כל מה שיצא פה זה שאשכרה כל הזכרון הזה (במקרה של מיק' זה קצת פחות נורא מסוני כי אצל סוני באמת מבאס לבזבז כל כך הרבה זכרון מתקדם בשביל מערכת הפעלה) יאפשר לי לקפוץ בין נטפליקס ופיפא בשניה אז זה בהחלט באסה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2013, 21:59

DrKeo כתב:זה לא באמת כל כך יעזור לצערנו, אני אנסה להסביר את זה בדימוי. קובץ SAVE הוא כמו מתכון לעוגה ולשמור את כל המשחק בזיכרון (כלומר כל ה5GB או באייפד ב30MB של ANGRY BIRDS) זה כמו לשמור את העוגה במקרר. כך שאם יש לך את ה5GB של אנצ'רטד בזיכרון כל מה שאתה צריך זה לשלוף את העוגת שוקולד מהמקרר. אם אתה משתמש בקובץ SAVE אז כל מה שיש לך זה מתכון איך לאפות עוגה, כלומר תצטרך להתחיל להוציא ביצים מהמקרר או קמח, להתחיל לבחוש את הבצק, לשים בתבנית ואז להכניס לתנור ל40 דקות. אז לצערנו לשמור את "ספר המתכונים" בזיכרון זה בהחלט אפשרי כי לרוב הוא תופס בין כמה קילובייטים לכמה מגה בייטים אבל זה לא ממש יעזור כי אחרי שהONE או הפס4 יקראו את הקובץ מתכונים ויבינו מה הן צריכות לטעון בשביל שתעשה UNFREEZE לאנצ'ררד, הן עדין יצטרכו לאפות עוגה בגודל 5GB מהדיסק הקשיח. בעצם הפעולה שצריכה להתבצע אחרי שטוענים את הקובץ SAVE הזה היא טעינה של 5GB לזיכרון (בתאוריה, אולי בתכנות חכם אפשר להעלות את המשחק עוד לפני שכל ה5GB עלו אבל כבר באמת תלוי בתכנון מערכת ההפעלה והAPI של הקונסולה ובצד הזה הייתי סומך יותר על מיקרוסופט מאשר סוני). לטעון 5GB לזיכרון זה לא מעט זמן ואין ספק שזה שזה יהיה הרבה יותר מהיר מה360 או הפס3 כי הזיכרון מהיר בהרבה והכל יטען מדיסק קשיח ולא דיסק אופטיה אבל עדין, זה יהיה תהליך שיקח כמה שניות טובות.

אם כל המשחקים באייפד היו אנגרי בירדס, אז הייתי מבין את מה שאתה אומר, אבל משחקים שנמצאים במצב קפוא עולים מהר, גם כאשר הם אינפיניטי בלייד, או משחקים כבדים אחרים שמשתמשים בUE3 או UNITIY. הם עולים יותר לאט מאנגרי בירדס (כמובן), אבל הרבה יותר מהר, מאשר במקרה שהם מכובים לגמרי.
להבנתי, יש משהו ב"מתכון" (אחלה מטאפורה) הזה, שיכול לחסוך הרבה מאוד זמן, לעומת העלאה שלו מהדיסק הקשיח.

בכל מקרה, אני חושב שנעשה את מה שסוויס הציע ונחכה ונראה עד כמה מהר אפשר לעבור בין משחקים דיגיטליים ואפליקציות אחרות בקונסולות הדור הבא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2013, 21:03

Nucleus_Dawn כתב:
אם כל המשחקים באייפד היו אנגרי בירדס, אז הייתי מבין את מה שאתה אומר, אבל משחקים שנמצאים במצב קפוא עולים מהר, גם כאשר הם אינפיניטי בלייד, או משחקים כבדים אחרים שמשתמשים בUE3 או UNITIY. הם עולים יותר לאט מאנגרי בירדס (כמובן), אבל הרבה יותר מהר, מאשר במקרה שהם מכובים לגמרי.
להבנתי, יש משהו ב"מתכון" (אחלה מטאפורה) הזה, שיכול לחסוך הרבה מאוד זמן, לעומת העלאה שלו מהדיסק הקשיח.

בכל מקרה, אני חושב שנעשה את מה שסוויס הציע ונחכה ונראה עד כמה מהר אפשר לעבור בין משחקים דיגיטליים ואפליקציות אחרות בקונסולות הדור הבא.

גם אינפיניטי בלייד לדעתי לוקח כמויות די קטנות של זיכרון. למשל משחקי 360 ופס3 לוקחים עד 512MB זיכרון והם לא רק הרבה יותר מרשימים ממנו גרפית, הם גם משחקים עם שלבים הרבה יותר גדולים (יש שם LOADING כל שלושה צעדים) והם כוללים ממש שלבים אמיתיים ולא רצים על מסילה כמוהו. כלומר אני חושב שאפילו משחקים כמו אינפיניטי בלייד תופסים בסביבות ה100MB ולטעון מאכסון פלאש 100MB לזיכרון זה ממש שבריר השניה. תזכור שיש באייפד הראשון (שכל האפליקציות בנויות לרוץ גם עליו) רק 256MB של זיכרון כלומר כל המשחקים צריכים להכנס בהרבה פחות מזה וזה אפילו כולל את המערכת הפעלה שרצה ברקע. בקיצור, אין קסמים בעולם המחשבים, כשצריך לטעון משהו לזיכרון צריך לטעון וכשצריך לשמור משהו על הדיסק הקשיח אז צריך לשמור, אין איך לברוח מזה :)

מה שבאמת מעניין אותי בONE ובפס4 הוא איך עובד PSN ו-XBLA מבחינת משחקי אינדי ומשחקים קטנים, לא משחקי AAA מלאים שנמכרים שם. מיקרוסופט נותנת למפתחים האלה להשתמש ב3GB של המערכת הפעלה או ב5GB של המשחקי AAA? כי אם זה ה3GB אז מצד אחד זה יגביל את המפתחים אבל מצד שני רוב משחקי הארקייד שהם לא בדיוק מפלצות זיכרון יוכלו להכנס ממצב FREEZE כמו גדולים וגם לקפץ בינהם לבין המשחק AAA שבכונן דיסקים. בכל מקרה אני מקווה שמיקרוסופט תאסוף מידע ברקע מהמשתמשים ויראו שאנשים לא מפעילים מספיק אפליקציות והם אולי יחליטו לזרוק עוד איזה גיגה למפתחים.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 11 אוגוסט 2013, 01:23

קורי ברלוג, יוצר שותף של סדרת God of War, חזר לסנטה מוניקה והוא עובד בימים אלה על משחק ענק, לדבריו:

“What am I working on, you ask? Good question,” he admits. “Sadly, I cannot tell you… yet. But I can say that it is freaking huge, and it will live up to the standards that I helped establish here at SMS.” Indeed, he earlier noted that he’s out to “create something that will rock the free world.”

כמובן, אלה דברי רהב שיווקיים, אך זה עדיין מסקרן ומעורר ציפיות.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים