Kazz כתב:סיימתי את טומב ריידר הראשון אחרי 15שעות ורבע, וכמו שיצא לי להגיד כבר הוא משחק יותר טוב מזה של 2013 מכל היבט למעט כמשחק אקשן-ירי גרידא. מי שרוצה להרוג עשרות ומאות אנשים אז שיישחק בחדש.
מדהים כמה לא מיושן המשחק מרגיש (למרות ששיחקתי באניברסרי אז אני לא יודע אם עשו שינויים). יש מכניקות עם בשר ושדורשות את תשומת לב השחקן, ויאללה לעבודה. פאזלים ופלטפורמה במכביר, בלי נסיון להצניע את הפן הזה בהוספת קטעי ירי, סיפור סינמטי וכיוצא בזה.
אני גם חושב שיש מקום להחזיר מערכת ירי לוק-און, בדיוק כפתרון למשחקים שאף פעם לא היו משחקי all out action. במידה ותיתן היום כוונת על המסך כל הזמן, מערכת בריאות נטענת וימבה תחמושת אז כל משחק יהפוך לטבח של השחקן בגלי אוייבים. בטומב ריידר ההתקלות עם אוייבים עובדת באופן שלא זורק את המשחק לכיוון אקשן. אי אפשר לעשות הדשוטים רק מתי שאתה רוצה. יש מערכת סיכוי-סיכון. אחרי כמה יריות החייה מתעצבנת ורצה לעבריך אחוזת אמוק ואתה צריך לתזמן קפיצת ההתחמקות ומיד לאחר כך לתזמן את הירייה שתעניק לך הדשוט. אז אם אתה רוצה הדשוט אתה מסתכן בהבאת החיה מול וכשלון בהתחמקות מה שיותיר אותך פגיע.
תשפרו את ההנעלות, תאפשרו החלפת מטרות קלה ושאר שפצורים אחרים ויש לך מערכת קרב שלא תהפוך את המשחק שלך לגלריית ירי.
זה גם מדהים לראות איך שום דבר לא השתנה בעיצוב קרבות הבוסים. די מביך בכלל לתעשייה ובפרט למפתחי TR2013. רוב קרבות הבוסים בטומב ריידר המקורי מבצעים את אותו הקונספט באופן טוב יותר.
הפצים זוהרים שקל לזהות לא פוגעים במשחק כי הוא יודע לאזן ולדרוש מהשחקן יותר. לזהות איפה החפץ זה דבר אחד ולהגיע עליו זה דבר שני ושמצריך קצת עבודה מהשחקן. יש הרבה רליקס למצוא בשלבים ואני בטוח שפספתי חלק נכבד מהם, כך שיש סיבה לחזור לשחק למי שרוצה.
הדברים שהכי הפריעו לי במשחק הן אותן הבעיות שניתן למצוא במשחקים גם היום. המצלמה שלפעמים מפריעה או לא נותנת זוית טובה, שקופצים בטעות לכיוון אחר למרות שאתה בטוח שהיית אמור לקפוץ למקום אחר, מערכת שמירה מוזרה שמשלבת צ'קפוינטים ושמירה ידנית. יותר מדי פעמים הם מתקמצנים בצ'קפוינטס ומכריחים אותך לחזור על אותו קטע ופעולות שכבר עשית כאשר אין טעם בכך. אין כפתור 'טען מהצ'קפוינט האחרון' ואם אתה שוכח לשמור ידנית אז בחלק המקרים תצטרך לעבור קטע מסויים שוב.
זה ממש לא TR המקורי, CD לקחו את המנוע, שליטה והמערכות של הריבוט של הסידרה מ2005 ובנו על זה החיאה מחודשת לגמרי של המשחק הראשון. השלבים לא בנויים אותו דבר, אין שמץ של קשר בשליטה ובמערכות וכו'. תאמין לי שאתה לא רוצה לשחק עכשיו בTR המקורי, יש לו את שליטת ה"טנק" של RE המקוריים (כלומר ימינה ושמאלה גורם ללארה להסתובב לאט לאט ימינה או שמאלה וקדימה ואחורה גורם לה לזוז קדימה ואחורה, פחות או יותר כמו מכונית) וכל המשחק מבוסס על קוביות (כלומר לחיצה קטנה על קדימה תזיז את לארה ל"קוביה הבאה" בגריד, כלומר כל המשחק בנוי כמו גריד של קוביות כשלארה זזה מקוביה לקוביה). TR ממש אבל ממש לא עומד במבחן הזמן, אתה בעצם אומר שאתה מעדיף את הריבוט של 2005 ושני המשחקים שבאו אחריו, אנוורסרי ואנדרוורלד.