נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 14 נובמבר 2020, 21:28

bozeman כתב:אני אשמח לעצור רגע פה את הדיון וסתם לספר מה שאמר עכשיו עמרי כספי בפודקאסט שלו עם אדיר מילר.
הוא סיפר שלפני כשבוע הוא רצה להעלות ראיון שלו ליוטיוב עם הסטנדפיסט חן מזרחי. אז הוא ניסה להעלות את הסרטון עם הכותרת "כספי מארח את מזרחי" והם דחו את הסרטון כי "מזרחי" זאת מילה לא מקובלת... (הוא מערער, אבל הוא לא יודע מה עוד יצא מזה)

חחח מעולה.
אגב, אני אוהב את הפודקאסט שלו בדרך כלל... מחר אאזין לפרק עם אדיר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 10:58

אז... מישהו פה מתכנן להצביע לגדעון סער, כרגע?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 11:17

עוד מוקדם מדי לדעת בשבילי,אני סקרן לראות מה אייזנקוט יעשה,לא יפתיע אותי אם סער יציע לו להיות מספר 2,והיו דיווחים שאייזנקוט לא ממש מוצא את עצמו ברמה האידיאולוגית במפלגות של לפיד גנץ ובוגי.
בכל מקרה מפלגת ימין ממלכתי שלא מונעת מאידיאולוגיה דתית קיצונית היא משהו שאני בהחלט יכול להתחבר אליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 11:51

אם שירן השכל מצטרפת אני מצביע לו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 דצמבר 2020, 11:59

כן, אני הולך להצביע לגדעון סער, הוא נראה לי שפוי אמנם הוא ירקוד לפי החליל של החרדים כמו כל הימנים אבל בנט עוד לא מנוסה מספיק לדעתי, הוא צריך עוד קצת לגדול מבחינת ניסיון פוליטי, הוא עדיין בצל של ביבי למרות הפופלאריות והניסיון לגרוף קולות מכל מחנה אפשרי.

זה שהנדל הולך עם סער זה בכלל גורם לי לבחור בו סומך על הנדל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 13:01

השאלה היא - עם מי הוא יכול להרכיב קואליציה... אם הוא שולל את הליכוד על הסף - מה נשאר לו? לפיד, בנט... לא בטוח שזה מספיק. אז הוא יוסיף חרדים או מפלגות שמאל?
כמו נדב - אם שרן תצטרף זה בהחלט יכול לקחת אותי לכיוון שלו. אני רוצה לקוות שהכיוון הוא ימין כלכלי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 דצמבר 2020, 13:16

רשמתי פה מזמן שאני מעריך שיהיה פיצול מסוים בליכוד (קיוויתי שיגיע לפני...).
עקרונית, אני בעד ממלכתיות וגם הייתי בסדר עם סער עד השלב שהוא התחיל להעלות הצעות אדיוטיות בטוויטר אבל כמו פייג', זה מוקדם מדי לחשוב על הצבעה עבורו וצריך לראות מה מתגבש.
בנוגע לאייזנקוט, בשלב הנוכחי אני חושב שצריך לקבוע 15-20 שנה של צינון לבכירים במערכת הבטחון. האנשים האלה חייבים חינוך מחדש באזרחות לפני שהם קופצים ראש למחראה הפוליטית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 13:19

מסכים לגמרי לגבי הגנרלים... גם עשר שנים סבבה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 דצמבר 2020, 13:25

עומר לממשלה! אני בעד הצעת הצינון גם
אגב מישהו מוכן לעדכן אותי על ההצעות של סער בטוויטר? LOL.

בנט כל כך שבשבת שהוא יכול לקחת את כל הקולות שהוא גרף ולתת אותן לביבי ברגע האמת, הבן אדם נשאר מעריץ של ביבי כמו שגנץ נשאר מעריץ של ביבי
אז גם אם יהיה קשה לסער להרכיב ממשלה (ובואו הוא יתחנף לחרדים בכל מצב) זה הסיכוי הכי נורמלי שלנו לראש ממשלה חדש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 13:41

אני לא מאמין בכלל באסטרטגיית החרמת הליכוד בגלל ביבי... אם הם ימין "חילוני" וירצו להקים ממשלת ימין - שינסו לעשות זאת עם הליכוד, זה רק טבעי.
השאלה היא אם הליכוד יסכימו, כשהם לא בראש.
בסוף - הכל תלוי בתוצאות האמת, ויש בהחלט מצב טוב מאוד שגם סער וגם בנט ישבו תחת ביבי... אם גנץ ופרץ עשו זאת - אין סיבה לשלול שגם סער ובנט יעשו זאת, וזה אפילו סביר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 דצמבר 2020, 13:55

יאפ. הסיבה הראשית שאני אומר למה ללכת לבחור בכלל במצב הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 14:01

תקופת צינון = אנטי דמוקרטיה. זה לשלול מהעם את היכולת לבחור את נציגיו באופן חופשי רק כי אתה לא מסכים עם בחירתו מסיבה כלשהי.
לגבי סער, זאת בסה״כ עוד מפלגת אד-הוק להפלת נתניהו, והפעם משיקולים יותר פרסונליים וציניים מבעבר. ברור שהמניע העיקרי לפיצול שלו הוא אישי ולא ״דאגה לממלכה״. כרגע גם בכלל לא ברור לאיזו ברית פוליטית הוא מנסה לכוון. בכל מקרה, מהניסיון ההיסטורי אפשר לומר בביטחון די גבוה שאין למפלגה כזאת תוחלת חיים ארוכת טווח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 14:20

אני לא מסכים אינטר... לא מדובר במשהו פרסונלי נגד מישהו ספציפי, פשוט זה נועד למנוע פוליטיזציה של הצבא, ומיליטריזציה של הכנסת :)
לגבי סער - כן, זו עוד מפלגת "רק לא ביבי" אבל הפעם יותר מימין מאשר מרכז-שמאל, אבל אם גם ה"רקלאביבי" של המרכז-שמאל בסוף ישבו עם ביבי, אין סיבה לחשוב שה"רקלאביבי" הימני לא ישב איתו.
ואני גם מסכים שאין למפלגה כזו תוחלת חיים... וכמו עם כחלון - היא תתמוסס אחרי קדנציה ורבע במקרה הטוב, ותחזור "הביתה" ותתאחד עם הליכוד...
השאלה היחידה היא האם זה יקרה בזמן שביבי שם כמו שהיה עם כחלון, או רק אחרי שהוא ילך הביתה. מתישהו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 14:27

מה זה משנה פרסונלי או לא? אתה מונע מהעם את היכולת לבחור את נציגיו באופן חופשי. אתה חושב שתקופת צינון היא דבר ראוי? דעה לגיטימית, אבל זאת בסה״כ דעה - קבע תקופת צינון עבור עצמך ועצמך בלבד... אין לך זכות מוסרית לשלול את זכותם הדמוקרטית של אזרחים אחרים עם דעה אחרת משלך.

לגבי סער, הכיוון הפוליטי של המפלגה שלו עוד לא ברור. סער הוא אכן ימין מובהק, אבל לך תדע עם מי הוא יהיה מוכן לחבור בשביל להשיג את המטרה הקדושה של החלפת נתניהו. זאת הבעיה כשמקימים מפלגה משיקולים פרסונליים טהורים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 דצמבר 2020, 14:34

מדויק. מי יודע? סער עוד עלול לחבור לניסנקורן בשביל להשיג את המטרה הקדושה של החלפת ביבי. הכל משיקולים פרסונליים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 דצמבר 2020, 14:35

העם צריך להשתחרר מהתפיסה שרק אנשי צבא יכולים להנהיג אותנו האחרון שהיה גם איש צבא ענק וגם מנהיג דגול זה רבין.

אנשי הצבא עדיף שיהיו שרי ביטחון טובים. צריך אנשים אחרים בהנהגה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 14:39

אתה יכול להגיד את זה גם על מישהו עם עבירה חמורה, מה שנקרא "עם קלון" - למה למנוע מעבריינים את הזכות הזו? כנ"ל על מישהו בן 18 - למה להגביל מגיל 21?
עכשיו, בסדר, אולי אתה בעד לבטל גם את אלו... לדעתי במקרה של צה"ל - רמטכ"ל שיש לו כל כך הרבה כח עלול לבצע החלטות שונות בגלל שהוא יודע שהוא הולך שנייה אחר כך לפוליטיקה, ואני אישית חושב שזה דווקא בסדר גמור להגביל אותם לתקופה של 10 שנים, כדי להפריד טיפונת יותר בין הצבא לכנסת, ולמנוע כניסה של שיקולים פוליטיים לצה"ל.
ההגנה בהחלטה כזו היא לא על הכנסת, כמו שהיא על צה"ל.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 דצמבר 2020, 14:43

אבל כבר קיים צינון של 3 שנים או 2 בחירות אם אני לא טועה (ויש מצב כזה).
נראה לי לגיטימי והגיוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 14:44

InterAl כתב:תקופת צינון = אנטי דמוקרטיה. זה לשלול מהעם את היכולת לבחור את נציגיו באופן חופשי רק כי אתה לא מסכים עם בחירתו מסיבה כלשהי.
לגבי סער, זאת בסה״כ עוד מפלגת אד-הוק להפלת נתניהו, והפעם משיקולים יותר פרסונליים וציניים מבעבר. ברור שהמניע העיקרי לפיצול שלו הוא אישי ולא ״דאגה לממלכה״. כרגע גם בכלל לא ברור לאיזו ברית פוליטית הוא מנסה לכוון. בכל מקרה, מהניסיון ההיסטורי אפשר לומר בביטחון די גבוה שאין למפלגה כזאת תוחלת חיים ארוכת טווח.

מה בדיוק אומר "לדאוג לממלכה"? בליכוד הוא משוקץ על ידי ראש הליכוד, אדם שכנראה יעמוד בראש הליכוד עד יומו האחרון. מה יותר טבעי מאשר אדם שעובד בחברה, מגיע לתקרת זכוכית שהוא לעולם לא יעבור ופורש לפתוח סטארטאפ משלו? לא יודע אם לקרא לזה דאגה לממלכה או לא יודע מה, אבל זה צעד סופר טבעי והגיוני.

Laskin כתב:השאלה היא - עם מי הוא יכול להרכיב קואליציה... אם הוא שולל את הליכוד על הסף - מה נשאר לו? לפיד, בנט... לא בטוח שזה מספיק. אז הוא יוסיף חרדים או מפלגות שמאל?
כמו נדב - אם שרן תצטרף זה בהחלט יכול לקחת אותי לכיוון שלו. אני רוצה לקוות שהכיוון הוא ימין כלכלי.

דווקא בכל סקר וסקר היה לו 61 מנדטים וצפונה עם לפיד, בנט, ליברמן וגנץ, ברית "ביבי זיין אותי". אחד האלמנטים המעניינים בקואליציה כזאת הוא שהיא ללא חרדים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 15:08

לסקין, גם אלה דוגמאות לאנטי דמוקרטיה. ברור שכל צעד שמגביל את שיקול הדעת של העם בבחירת נציגיו הוא צעד שמגביל את הדמוקרטיה. אני נגד הגבלות קלון לנבחרי ציבור ומבחינתי גם אפשר לבטל את מגבלת הגיל (ואגב, ברוב העולם הסף הוא 18).
לגבי הכוח של הרמטכ״ל - אני לא רואה איזה החלטות רמטכ״ל עלול לבצע על דעת עצמו משיקולים פוליטיים - בטח לא החלטות נגועות פוליטית יותר מאלה של שר הביטחון, הפוליטיקאי אליו הוא כפוף ישירות, או כמובן הממשלה שמפקחת על שניהם. אני גם לא חושב שיש לך דוגמה רצינית מההיסטוריה כסימוכין, זה סתם תירוץ תאורטי, המניע העיקרי הוא רצון לנטרל אופוזיציה פוליטית אפקטיבית. ברור שברגע שחלפו 10+ שנים, הגנרלים כבר לא רלוונטיים מבחינה ציבורית ופוליטית, וזאת בעצם המטרה האמיתית של הצעה כזאת. זה אנטי דמוקרטי בצורה קיצונית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 15:18

DrKeo כתב:מה בדיוק אומר "לדאוג לממלכה"? בליכוד הוא משוקץ על ידי ראש הליכוד, אדם שכנראה יעמוד בראש הליכוד עד יומו האחרון. מה יותר טבעי מאשר אדם שעובד בחברה, מגיע לתקרת זכוכית שהוא לעולם לא יעבור ופורש לפתוח סטארטאפ משלו? לא יודע אם לקרא לזה דאגה לממלכה או לא יודע מה, אבל זה צעד סופר טבעי והגיוני.

לא כך הוא הציג את זה. לא יודע אם הקשבת לנאום שלו, אבל הוא לגמרי מכר את הצעד הזה כדאגה לממלכה. לא שזה בלתי צפוי או משהו, כל פוליטיקאי משחר ההיסטוריה תמיד מציג כל צעד שלו כדאגה לממלכה. פשוט במקרה הזה, זה ממש מגוחך. ברור שזה צעד שנובע נטו מתסכול אישי ומיצר נקמנות לנתניהו. ואגב, אני לגמרי מבין אותו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 דצמבר 2020, 15:25

זו בהחלט דאגה לממלכה. כל מי שיחליף את ביבי יהיה יותר טוב ממנו. איך אפשר לשכוח איך הוא התעלם מהצרכים של החד הוריות וכל החלשים בעבר או איך הוא התעלם בהווה מכל הצרכים של האנשים בקורונה, אני עדיין מחכה לקנות וילה עם ה750 שקל שהוא חילק.

ימני? אנחנו צריכים ימין שבאמריקה יש לנו את ביידן, אבל ביבי לא הימני היחידי ורחוק מלהיות הטוב מכולם, איך אמר שרון, שגריר טוב וזהו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 15:30

זה לא הנימוק של סער. הוא לא תוקף את ביבי על בסיס זה שהוא לא מספיק סוציאליסט. ביבי מספיק סוציאליסט, הלוואי שהוא היה פחות. הממשלה לא צריכה לדאוג לצרכים של אף אחד, אבל זה לא קשור לדיון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 15:32

InterAl כתב:
DrKeo כתב:מה בדיוק אומר "לדאוג לממלכה"? בליכוד הוא משוקץ על ידי ראש הליכוד, אדם שכנראה יעמוד בראש הליכוד עד יומו האחרון. מה יותר טבעי מאשר אדם שעובד בחברה, מגיע לתקרת זכוכית שהוא לעולם לא יעבור ופורש לפתוח סטארטאפ משלו? לא יודע אם לקרא לזה דאגה לממלכה או לא יודע מה, אבל זה צעד סופר טבעי והגיוני.

לא כך הוא הציג את זה. לא יודע אם הקשבת לנאום שלו, אבל הוא לגמרי מכר את הצעד הזה כדאגה לממלכה. לא שזה בלתי צפוי או משהו, כל פוליטיקאי משחר ההיסטוריה תמיד מציג כל צעד שלו כדאגה לממלכה. פשוט במקרה הזה, זה ממש מגוחך. ברור שזה צעד שנובע נטו מתסכול אישי ומיצר נקמנות לנתניהו. ואגב, אני לגמרי מבין אותו.

בסדר, ברבורי פוליטיקה. וביבי ממש מרגיש נבגד כי "בזמן שהוא מביא לנו חיסונים, סער דוקר אותו בגב" או מה שהוא לא אמר בנאום המביך הזה שהוא עשה שלשום. בסדר, פוליטיקאים מדברים פוליטיקאית, כולם אלטרואיסטים בנאומים שלהם. סער רוצה את ראשות המפלגה, הוא יודע שהוא לעולם לא יקבל את ראשות המפלגה כל עוד ביבי חיי אז הוא פרש ופתח מיזם משלו. אני גם בטוח שהוא חושב שאם הוא יהיה ראש ממשלה, הוא הכי דואג לממלכה שיש. אני גם בטוח שביבי חושב ככה, שממלכת ישראל תתמוטט בלעדיו. מגלומניה של פוליטיקאים אני משער.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 16:20

אני חושב שהוא הבין שהוא לא יקבל את ראשות המפלגה, כי הוא צנח בסקרים הפנימיים בליכוד לעשירייה השנייה. אני מניח שאם הוא היה שומר על כוחו בתוך הליכוד, הוא היה מוכן לבלוע את הגלולה המרה ולחכות בסבלנות לתום עידן נתניהו. אבל כשהוא רואה שזה כנראה לא יקרה, לא נותר לו אלא לפרוש ולהקים מפלגה מתחרה.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 50 אורחים