נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 16:24

InterAl כתב:אני חושב שהוא הבין שהוא לא יקבל את ראשות המפלגה, כי הוא צנח בסקרים הפנימיים בליכוד לעשירייה השנייה. אני מניח שאם הוא היה שומר על כוחו בתוך הליכוד, הוא היה מוכן לבלוע את הגלולה המרה ולחכות בסבלנות לתום עידן נתניהו. אבל כשהוא רואה שזה כנראה לא יקרה, לא נותר לו אלא לפרוש ולהקים מפלגה מתחרה.

גם סלבן חיכה לתום עידן נתניהו ועוד מספיק פיליטיקאים אחרים. זה יכול להיות גם עוד 10 שנים, לא נשמע לי סביר שפוליטיקאי ברמת החשיפה שלו ימתין עשור ״לתורו״. סה״כ המהלך מאוד מובן.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 17:25

בהחלט מובן, הוא מאבד את מעמדו בליכוד ולכן הקים מפלגה מתחרה. מהלך שהוא נטו קידום אישי במסווה של טובת הציבור.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 דצמבר 2020, 18:23

אין ספק שזה לא מהלך אלטרואיסטי, אבל חייב להגיד שאני מופתע לגמרי מרמת התמיכה בביבי כאן בפורום.
כל השנה האחרונה הייתה קטסטרופלית ברמות שלא חשבתי שנוכל להגיע אליהן.
את המחיר הכבד על השנה הזו אנחנו נשלם רק אחרי שנתגבר על הקורונה. אנחנו לא לבד, אבל אני חושב שרמת הניהול כאן באמת יוצאת דופן בעליבותה מבין מדינות המערב.
שניה אולי רק לטראמפ וארה"ב המוכה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 דצמבר 2020, 19:04

רמת הניהול כאן ירודה ביותר. דיסקסנו את זה בעבר ושום דבר לא באמת השתנה. רפובליקת בננות/ארגנטינה/ונצואלה/גאבון - זו הרפרנס הראוי.
לגבי ארה"ב, 90% מהניהול האירוע שם הוא עבודה ברמת המדינה ולא ברמה הפדרלית (זה לא ישתנה גם בהמשך) כשרוב המדינות שם מתנהלות בצורה הרבה יותר סבירה מישראל. אם הייתי יכול, בשמחה הייתי מעביר את התקופה הזו באיזורים השפויים של ארה"ב.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 19:38

ההחלטות שהתקבלו כאן לא שונות מהותית מהחלטות שהתקבלו בשאר העולם. אפשר להתווכח על דרך קבלת ההחלטות, עבודה על סמך נתונים, התחשבות בדעתם של אנשי המקצוע, קביעת קריטריונים ברורים, יישום סגרים נקודתיים וכו' - אבל כל זה לא משנה הרבה בסופו של דבר. אין שום נוסחת קסם שמאפשרת לקבוע הגבלות שיביאו לאיזון אופטימלי של קצב התפשטות המגפה לעומת מידת הפגיעה במשק. בסופו של דבר החלטות מתקבלות לפי ניחושים מושכלים ודילים פוליטיים, וזה נכון בערך בכל מקום.
בשורה התחתונה, ישראל יוצאת מהמשבר טוב יותר מרוב מדינות המערב: שיעור התמותה הוא מהנמוכים במערב, וגם שיעור הצניחה בתוצר הוא מהנמוכים במערב. פלא...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 דצמבר 2020, 19:54

טופז, זה אתה?

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 דצמבר 2020, 20:40

InterAl כתב:ההחלטות שהתקבלו כאן לא שונות מהותית מהחלטות שהתקבלו בשאר העולם. אפשר להתווכח על דרך קבלת ההחלטות, עבודה על סמך נתונים, התחשבות בדעתם של אנשי המקצוע, קביעת קריטריונים ברורים, יישום סגרים נקודתיים וכו' - אבל כל זה לא משנה הרבה בסופו של דבר. אין שום נוסחת קסם שמאפשרת לקבוע הגבלות שיביאו לאיזון אופטימלי של קצב התפשטות המגפה לעומת מידת הפגיעה במשק. בסופו של דבר החלטות מתקבלות לפי ניחושים מושכלים ודילים פוליטיים, וזה נכון בערך בכל מקום.
בשורה התחתונה, ישראל יוצאת מהמשבר טוב יותר מרוב מדינות המערב: שיעור התמותה הוא מהנמוכים במערב, וגם שיעור הצניחה בתוצר הוא מהנמוכים במערב. פלא...

חחחחח איזה שטויות.
להזכירך, רצו ליישם סגר לילי. למחרת פתחו את כל הקניונים.
זה לבד מסביר הכל.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 10 דצמבר 2020, 20:44

omerkot כתב:רמת הניהול כאן ירודה ביותר. דיסקסנו את זה בעבר ושום דבר לא באמת השתנה. רפובליקת בננות/ארגנטינה/ונצואלה/גאבון - זו הרפרנס הראוי.
לגבי ארה"ב, 90% מהניהול האירוע שם הוא עבודה ברמת המדינה ולא ברמה הפדרלית (זה לא ישתנה גם בהמשך) כשרוב המדינות שם מתנהלות בצורה הרבה יותר סבירה מישראל. אם הייתי יכול, בשמחה הייתי מעביר את התקופה הזו באיזורים השפויים של ארה"ב.

מסכים.
לא חושב שצריך להיכנס לפאניקה מוחלטת ולסגור הכל, אבל מצד שני גם לא צריך לזלזל כמו שמזלזלים במדינות הרפובליקניות בארה"ב.
מה שעצוב זה שיש לנו את התנאים להיות קרובים יותר לדרום קוריאה ויפן מבחינת השליטה במגפה כי כמעט ואין מעבר יבשתי בינינו לבין השכנות, ועיקר הכניסה לישראל מתבצעת דרך נתב"ג. יש הרבה הבדלים, אבל בסופו של דבר נכנסנו לשני סגרים, אחד מהם מאוד ממושך ולמעשה עוד לא יצאנו ממנו לגמרי, ואנחנו בדרך לסגר שלישי. זה כשלון מטורף בעיניי שעשוי עוד לעלות לנו בעשור אבוד.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 21:37

Shlomix כתב:
InterAl כתב:ההחלטות שהתקבלו כאן לא שונות מהותית מהחלטות שהתקבלו בשאר העולם. אפשר להתווכח על דרך קבלת ההחלטות, עבודה על סמך נתונים, התחשבות בדעתם של אנשי המקצוע, קביעת קריטריונים ברורים, יישום סגרים נקודתיים וכו' - אבל כל זה לא משנה הרבה בסופו של דבר. אין שום נוסחת קסם שמאפשרת לקבוע הגבלות שיביאו לאיזון אופטימלי של קצב התפשטות המגפה לעומת מידת הפגיעה במשק. בסופו של דבר החלטות מתקבלות לפי ניחושים מושכלים ודילים פוליטיים, וזה נכון בערך בכל מקום.

חחחחח איזה שטויות.
להזכירך, רצו ליישם סגר לילי. למחרת פתחו את כל הקניונים.
זה לבד מסביר הכל.

"רצו"? "פתחו"? תדייק. ביבי רצה, גנץ התנגד. החלטות מתקבלות ע"י הממשלה, לא ע"י ביבי כדיקטטור (הפתעה, אני יודע). כלומר נדרשת הסכמה של חברי הממשלה, ולכל אחד שם יש דעה משלו. אז מה זה "מסביר" בדיוק? שהחלטות ממשלה מבוססות על פשרות פוליטיות, כלומר דילים פוליטיים, כלומר בדיוק מה שכתבתי קודם.
אבל כן, שטויות... ברור לגמרי שבוחן המציאות שלך הוא כשל השמאלן המצוי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 דצמבר 2020, 21:42

Shlomix כתב:
omerkot כתב:רמת הניהול כאן ירודה ביותר. דיסקסנו את זה בעבר ושום דבר לא באמת השתנה. רפובליקת בננות/ארגנטינה/ונצואלה/גאבון - זו הרפרנס הראוי.

מסכים.
לא חושב שצריך להיכנס לפאניקה מוחלטת ולסגור הכל, אבל מצד שני גם לא צריך לזלזל כמו שמזלזלים במדינות הרפובליקניות בארה"ב.
מה שעצוב זה שיש לנו את התנאים להיות קרובים יותר לדרום קוריאה ויפן מבחינת השליטה במגפה כי כמעט ואין מעבר יבשתי בינינו לבין השכנות, ועיקר הכניסה לישראל מתבצעת דרך נתב"ג. יש הרבה הבדלים, אבל בסופו של דבר נכנסנו לשני סגרים, אחד מהם מאוד ממושך ולמעשה עוד לא יצאנו ממנו לגמרי, ואנחנו בדרך לסגר שלישי. זה כשלון מטורף בעיניי שעשוי עוד לעלות לנו בעשור אבוד.

לא מסכים.
במזרח אסיה הוירוס הזה מתנהג כמו וירוס אנדמי ולכן באיזה מדינה שלא תבחר, אתה לא תמצא שום דבר מעניין... זה לא אחת/שתיים (מונגוליה, תאילנד, לאוס, קמבודיה, ויאטנם, טאיוואן, יפן, סינגפור, דרום קוריאה וכן, גם סין), זה לא תלוי במדיניות של המשטר, זה לא קשור בחיבור ליבשה ולים ואפילו לא במידת הרובוטיות של האזרחים (מן הידועות שהמשמעת הקמבודית שמה את הגרמנים בכיס הקטנה :lol: ).
בארה"ב, לא נראה שהזלזול הרפובליקני עלה יקר ביותר חולים ומתים מהטירוף הדמוקרטי. אם כבר אז להיפך...
(אבל אנחנו כבר ממחזרים דיונים ישנים - הנזק נגרם וסגר שלישי יופיע רק אם הציבור לא יבין שזה תלוי במידת הנכונות שלו לקיים אותו. אם יתנהג כמו ביומיים האחרונים אז לא יהיה שום סגר)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 22:20

ההנהגה במגיפה פה היא כשל ענקי, יש לנו מזל שהגענו למגיפה עם כלכלה חזקה שלא מתבססת כמעט בכלל על תירות ועם מערכת בריאות איכותית. יש פה כל כך הרבה כשלים בסיסים, זה מביך. הייתי שבוע שעבר אצל הספר שלי וכל העובדים שלו, בלי יוצא מן הכלל, סרבו לחזור לעבוד כי הם מקבלים 70% שכר עד יולי והוא פרפר שם יחד עם אח שלו שבא לעזור לו. במקביל, מעצב במשרד שלי שעובד אצלנו full time כבר שנה+ קבל במפתיע 54,000₪ כי הוא היה עצמאי בחצי 2019 ובכל 2018. הוא לא בקש שקל, פשוט הופיע לו בחשבון, אדם שעובד full time בהייטק עוד מלפני המגפה ובעלו יושב ממש טוב פיננסית.

אפס תכנון, אפס יכולת, אפס הגיון. באמת, אפס בהכל, בכל קטגוריה. למזלנו יש במדינה שלנו אלמנטים שהצליחו להתגבר על הטפשות והחוסר יכולת של ההנהגה פה, אבל באמת שהיה פה פיגוע כלכלי שיכל להמנע, בזבוז משווע והתעללות קשה בבעלי עסקים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 23:10

כן, הקורונה היא מה שדחף אותי עכשיו לחפש מפלגה אחראית יותר תקציבית... עכשיו רק צריך למצוא אחת כזו. ולא, לצעוק מהאופוזיציה ״אני הייתי עושה אחרת!״ לא נחשב. כבר שמענו על מר איפה הכסף וחבריו. הלוואי וגדעון סער יציג מדיניות כלכלית של צמצום *רציני* של ההוצאות, ויבטיח לבטל פנסיות תקציביות, אבל אני לא מאמין שזה יקרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 23:14

Laskin כתב:כן, הקורונה היא מה שדחף אותי עכשיו לחפש מפלגה אחראית יותר תקציבית... עכשיו רק צריך למצוא אחת כזו. ולא, לצעוק מהאופוזיציה ״אני הייתי עושה אחרת!״ לא נחשב. כבר שמענו על מר איפה הכסף וחבריו. הלוואי וגדעון סער יציג מדיניות כלכלית של צמצום *רציני* של ההוצאות, ויבטיח לבטל פנסיות תקציביות, אבל אני לא מאמין שזה יקרה.

באמת שאין לי מושג איך כל מפלגה אחרת הייתה מנהלת את זה. אני גם אדם שלא ממש מוצא למי להצביע, אז זה לא שיש לי מפלגה שאני בא ואומר ״אם רק X היה ראש ממשלה אז היה נהדר פה״. אבל אני לא בטוח מה הטיעון? שזה חרא אבל זה מה שיש? לא יודע, אני לא בטוח שזה מה שיש. כלומר הבן אדפ שפך מעל למאה מליארד וניהל כל מהלך ומהלך בצורה הכי גרועה שיש, מה הסיכוי שמישהו היה מנהל את זה יותר גרוע? כלומר אם פרץ היה ראש הממשלה ושופך 100+ מליארד בלי שום אחריות או הגיון, היית מתנפל לו על הצוואר ומשתמש במילים כמו בולשביק :)

ואתה יודע מה? אולי היו צריכים להוציא את הסכומים האלה, אולי זה היה נחוץ. אבל למה לפזר אותו בצורה כל כך רנדומלית ורעה? שום דבר שעושים לא מרגיש כמו החלטה מקצועית שעשו כי צריך לעשות. הכסף נשפך כי צעקו עליהם לשפוך, הם לא חשבו לשניה כמה צריך לשפוך, איפה ואיך. ראבק, כ״ץ העלה אתר להצעות איפה לשפוך את המליארדים! כלומר הבן אדם פריחה שנפל עליה 100 מליארד ואין לה מושג מה לעשות איתם, העיקר לבזבז כי יש לחץ ואפילו אין לו מושג איך ועל מה. יופי שהוא לא הדביק שטרות של 100 לרקדנית בטן וזהו.

וזה ככה בכל תחום. פותחים 9 קניונים כפיילוט, חצי מדינה מסתערת (כי פתחו רק פאקינג 9 קניונים ויש פה 10 מליון אנשים) ואז נכנסים להסטריה אחרי 24 כי אכשהו לא צפו את זה. פאק, כמו ילדים מפגרים חסרי כל יכולת, עמוד שדרה או שכל. החלטות נעשות על פי קבוצות לחץ, על פי מה ״שנראה טוב״ או מספק איזו קבוצה פוליטת. איך אפשר לתפקד ככה במגיפה? המגיפה הזאת חשפה את כל המנהגי הדמיקולו שנאלצו אשכרה להתמודד עם משבר בפעם הראשונה בחיים שלהם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 דצמבר 2020, 23:51

אף מפלגה לא אחראית יותר תקציבית, כולן רק תוקפות את ביבי משמאל שהוא לא שופך מספיק כסף. אפילו סער - הוא יזם את חוק דמי האבטלה לעצמאיים לפני מס' חודשים. כלומר הוא בעד הרחבה, לא ריסון. אני בכלל לא זוכר מתי אי פעם הוא (או בעצם כמעט כל אחד אחר) התבטא בקשר לריסון תקציבי, לא בתקופת הקורונה ולא בכלל. זה מדכא, אבל זה מה יש. והציבור, אגב, תומך בזה ברובו...

לגבי חלוקת כסף רנדומלית - זאת השיטה הקיינסיאנית הקלאסית של כסף מהליקופטרים. כלומר פיזור כסף ללא הבחנה מתוך הנחה (מטומטמת) שזה יגדיל את הביקוש המצרפי ויניע את גלגלי הכלכלה. המון מדינות נוקטות בשיטה הזאת, כולל ארה"ב, אנגליה וגרמניה למשל, והן חילקו הרבה, הרבה יותר מישראל... ארה"ב כבר חילקה אלפי דולרים לכל אזרח/משפחה ובקרוב צפויה להשלים סבב נוסף של חלוקה כזאת. ישראל דווקא נוקטת בריסון תקציבי ביחס לשאר העולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 דצמבר 2020, 03:29

אני מת על הקונספט הזה שאם הממשלה מנהלת את המשבר בצורה הכי מזעזעת שיש, באמת, קשה לחשוב על צורה יותר גרועה, התשובה הקבועה היא "אבל איזה גרועים האופוזיציה, נכון?".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 דצמבר 2020, 13:53

...אבל זה נכון, לצערנו. כמו שנכון בכל מערכת בחירות שביבי לא באמת ימין כלכלי, אבל השאר עוד יותר סוציאליסטים, אז מה נעשה? נחכה עד שתקום מפלגה יותר אחראית.
ושוב - אני מוכן לנסות משהו אחר, אם הם אפילו רק יבטיחו לנהוג באחריות כלכלית, אבל אין שום מפלגה כזו עדיין. אולי סער יביא מועמד רציני לאוצר שאני אאמין לו שהוא יעמוד בלחץ הציבורי והתקשורתי ולא יפזר כספים בצורה עוד יותר גרועה ממה שהיה פה בשנה האחרונה... והדרך לתקן היא לצמצם הוצאות. שוב - מי שרק יבטיחו לי לבטל פנסיות תקציביות - אני מצביע לו :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 דצמבר 2020, 15:06

לא תקום מפלגה יותר אחראית כי זה מה שהציבור רוצה. הציבור תומך בתמיכה ממשלתית מסיבית, רואה בעין יפה הרחבות תקציביות ובעין מאוד לא יפה קיצוצים (״גזרות״). מה מפתיע בזה? תגיד פה למישהו בארץ שאתה נגד מדינת רווחה, יחשבו שנפלת מהירח. הפוליטיקאים הם בסה״כ שליחי ציבור, זאת התגלמות הדמוקרטיה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 דצמבר 2020, 15:31

אני אנסה טיעון חדש, שעוד לא פורט פה, למה הממשלה שיש לנו לא טובה ולמה נתניהו חייב ללכת הביתה.
מה שהכי מפריע לי אצל נתניהו זה לא התיקים הפליליים ולא ניהול משבר הקורונה (והן בהחלט נקודות שליליות)
נתניהו הוא ללא ספק מנהיג, מדינאי ופוליטיקאי חכם, פיקח, מוכשר ומנוסה מאד.
מה שהכי מפריע לי זה ההתנהלות הפוליטית שלו. מה שמקולקל בממשלה הזו זה לאו דווקא ראשה, אלא השרים.

הגורמים שקובעים אצל נתניהו מי יהיה שר בממשלה שלו:
1) נאמנות לנתניהו
2) עדיף מישהו חסר יכולת הנהגה, כשרון ביצוע או חוט שדרה. הכי עדיף מישהו גם חסר מודעות עצמית.
זהו.

פעם הליכוד היה תוסס עם מחנות וחישוקאים. סופרמרקט של דעות. ככה זה במפלגה שיש בה אנשים מוכשרים ועצמאיים. מזה שנים נתניהו עובד בלחסל כל מי שמוכשר ו/או פופולארי ו/או עצמאי בליכוד. זה למה כחלון וסער הבינו שאין להם מקום להתפתח בליכוד. יש גם היום בליכוד אנשים מועטים עם נסיון בניהול ארגונים גדולים והוכיחו כשרון ביצוע. למשל ניר ברקת ואבי דיכטר.
סער וברקת היו בעשירייה הראשונה בפריימריז 2019. דיכטר במקום 11. אבל ביבי ביסס את השלטון יחיד שלו בליכוד, אז הוא מרשה לעצמו לצפצף גם על רצון הבוחרים של המפלגה שלו. אלקין, אוחנה, אמסלם, גמליאל וקיש: כולם קיבלו מקומות מתחתיהם. אז מה? הם עומדים בקריטריונים של נתניהו לקבלה לממשלה. ככה קיבלנו שר אוצר עם אגו מנייאכ שחושב שכל העובדים במשרד הם אויב שצריך לחסל (כולל המנכ"לית שהוא עצמו מינה), שר משפטים שעסוק אך ורק במינויים שמוכתבים ע"י רוה"מ ובחיסול המערכת המשפטית, שר חינוך שלא יודע איך להתנהל מול ארגוני המורים, שרה להגנת הסביבה שעסוקה במינוי מקורבים וטיולים בחו"ל וכולי.

ככה קיבלנו יו"ר קואליציה שמתנהל כמו מאפיונר ממשפחת פשע, שדורש ומקבל מליונים רק תמורת תמיכה בחוק התקציב. ככה קיבלנו בהמות גסות כמו אסנת מארק ומאי גולן.
בהסכם של הליכוד עם כחול לבן הוזכר רק מינוי לא מיניסטריאלי פרסונאלי אחד: אסנת מארק לוועדה למינוי שופטים. זה היה המינוי היחיד שנתניהו התעקש שיהיה מוסכם מראש.

זה למה הממשלה הזו רעה ומקולקלת ומי שאחראי על המצבת כ"א צריך ללכת הביתה ומהר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 דצמבר 2020, 16:27

כשפוליטיקאים באופוזיציה הם תמיד "יפילו את החמאס", הם תמיד "ידאגו לחלשים" (ובמדינה שלנו זאת תחרות מי יותר אדום) וכדומה. גם מפלגת העבודה דברה ככה בשנות ה-90, כולל רבין, וראינו איך הם הפריטו את קופות החולים והתחילו גל הפרטה מטורף שהמשיך לשנות ה-2000. בכלליות ההתנהלות הכלכלית שלהם שהייתה מצויינת באותה קדנציה וקבעה לא מעט מהטון הכלכלי שהפך אותנו למה שאנחנו היום. מתוך הגדרה ככה אופוזיציה בישראל מדברת. מה רציתם? שהם יגידו שהם יורידו את מס החברות? יצלבו אותם.

כמובן שזה לא אומר שכל דגנרט באופוזיציה שצועק על הממשלה יעשה עבודה טובה, אבל כרגע העבודה שנעשת במשרד האוצר ושות' גרועה כך שזה לא שאנחנו מסכנים טוב שיהפוך לרע, ההנהגה הכלכלית במדינה בשנים האחרונות היא פופוליזם גרידה. כלומר שינוי אולי לפחות יוביל משהו פחות פופוליסטי. לאו דווקא, ואולי יהיה מישהו גרוע יותר, אבל כרגע המצב רע ומשום מה סבבה לכם לשמר את הסטטוס קוו. לפעמים צריך להרוס בשביל לבנות :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 דצמבר 2020, 19:41

רבין בהחלט תרם להפרטה, אבל מבחינה פיסקלית הוא לא היה קפיטליסט, הוא ביצע הרחבה פיסקלית, הגדיל את התקציב, הגדיל את הגירעון, הגדיל את המגזר הציבורי... גם האינפלציה בתקופתו היתה עדיין דו ספרתית. מי שהוריד אותה לרמה חד ספרתית היה ביבי, והוא גם זה שנאלץ לבצע קיצוצים בתקציב. רבין לא עשה את זה, הוא בעיקר בזבז. ובנוגע למינוי ע״פ מפתח נאמנות, מי היה שר האוצר של רבין? בייגה שוחט. מי היה בייגה שוחט? מנהיג ״מחנה רבין״ (חברי מפלגת העבודה שתמכו ברבין מול פרס). שוחט הגיע מהעשירייה השנייה במפלגת העבודה, חסר כל הכשרה מקצועית כלכלית, ועדיין מונה לשר אוצר ע״י רבין מטעם פשוט של נאמנות אישית.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 דצמבר 2020, 20:55

אם זו היתה תשובה לפוסט שלי אז זו לא תשובה. לזרוק איזה משפט בלי התיחסות בכלל לכל הטיעונים והדוגמאות שהבאתי
טוב, מה אפשר לצפות. ברור לגמרי שבוחן המציאות שלך הוא כשל הפשיסט המצוי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 דצמבר 2020, 22:03

הטיעונים שלך חסרי בסיס. ביבי פועל לחסל את כל האנשים המוכשרים בליכוד? הוא חיסל את כץ, שטייניץ, לוין, אדלשטיין? להיפך, הוא קידם את כולם, גם כשיצאו נגדו (כץ ואדלשטיין יצאו נגדו פומבית בשנים האחרונות מס׳ פעמים). או שאולי אתה מעדיף להתעלם מדוגמאות שסותרות את הפרדיגמה?

פשיזם, אגב, יש רק במחנה הפוליטי הבזוי אליו אתה משתייך. פשיזם זה שמאל (כן, אני מודע לכך שלשמאלן המצוי אין מושג), היסטורית הוא תמיד היה שמאל (גם הפשיזם האיטלקי וגם הנאצים היו שמאל), והשמאל הישראלי נגוע בפשיזם הרבה יותר מהימין - גם היום בתמיכה שלו בפשיזם הערבי ובקולקטיביזם חברתי, וגם היסטורית יש דוגמאות למכביר מימי מפא״י והלאה.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 11 דצמבר 2020, 22:09

לטעון שהנאצים הם שמאל זה בורות מוחלטת. פה הבנתי שאין בסיס לדיון משותף בנושא הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 דצמבר 2020, 22:15

כן, בורות מוחלטת... הבור המוחלט והגמור פרידריך האייק (זוכה פרס נובל ומהאינטלקטואלים הגדולים של המאה העשרים) טען בדיוק את זה בספרו the road to serfdom שאני בטוח שקראת מס׳ פעמים מהתחלה עד הסוף, אדם משכיל ונאור שכמוך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 דצמבר 2020, 02:36

מה? חח. לשמאל הישראלי יש שורשים בהיסטוריה של העם היהודי אלפי שנים. תמיד היה ביהדות ימין שמרן ושמאל שמנסה להיפתח לתרבויות אחרות.

בשמאל הנוכחי הבאסה היא שהם (לדעתי) לא מבינים את המנטליות הערבית/מזרח תיכונית וזה מכשיל את השלום.

ביבי אולי מבין את המנטליות הערבית ולכן יכול להביא שלום כשבא לו.

הבעיה היא שבכל שאר התחומים כל ימני ממוצע יעשה עבודה טובה ממנו וגם מבין את המנטליות הערבית לא פחות טוב ממנו.

והוא יודע את זה. זו הסיבה שהוא משאיר סביבו רק אנשים כמו מירי רגב ואנשים שלא מעוניינים להחליף אותו טוב להם שהוא בצמרת והם ה"סגנים".

כל מי שהוא יודע שחושב לעצמו "אני לא נופל ממנו" הוא אכן מנסה להרוס לו את הקריירה הפוליטית.

לא ברור לי למה בגלל שאתה ימני אתה צריך להגן על זה אינטר.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים